Ruim 50 jaar ervaring
Persoonlijk advies op maat
Wereldwijd aanbod
Wenen shutterstock_393117226
U bevindt zich hier: Home
Ontdek Destin
Hannick Reizen
Weense Staatsopera

Ontdek de Weense Staatsopera

Brochure aanvragen Brochure aanvragen

Welke plaats heeft de opera in Wenen?

Wenen is muziek en opera. Muziek en opera is Wenen. Daar is in honderden jaren nauwelijks iets aan veranderd. Mozart, Haydn, Beethoven, Schubert, Brahms, Bruckner, de Straussdynastie: het aantal vermaarde componisten dat in Wenen verbleef is immens. Niet verwonderlijk dat de Oostenrijkse hoofdstad al vroeg in de muziekgeschiedenis een prominente plaats in het culturele leven van Europa innam. En inneemt, want nog steeds is Wenen een begrip. Zo is Wenen ook de stad waar Sigmund Freud, Otto Wagner en Gustav Klimt de wereld van de psychologie, bouwkunst en schilderkunst op zijn kop zetten. Met drie grote operahuizen, waaronder de beroemde Wiener Staatsoper, vele orkesten en concertzalen en talrijke musea kunt u wel zeggen dat Wenen de stad is die één en al cultuur ademt.

In de Weense Staatsopera staan wereldberoemde musici op de bühne

Het gehele jaar door kunt u met Hannick Reizen de mooie stad Wenen bezoeken met in het bijzonder de Wenen Opera en zijn diverse aanbod. Zo kunt u genieten van groots opgezette grand opera’s vol heroïek en met het accent op de enscenering, het decor, de kostuums en de belichting. Of schuift u liever aan bij een operette? Operettes haken vaak aan bij minder serieuze onderwerpen en worden veelal door gesproken dialogen aan elkaar verbonden en ondersteund door een melodrama. Het artistieke niveau van de Volksoper Wien is ongekend hoog en wordt alom geprezen.

Componisten die veelvuldig aan bod komen tijdens de Opera Wenen zijn bijvoorbeeld Mozart, Verdi, Bizet, Puccini en Wagner. Werken van deze componisten, uitgevoerd door wereldberoemde musici staan jaarlijks op de affiches van de Wiener Staatsoper, een operahuis waar alle groten der aarde hebben opgetreden. Het is dus helemaal niet gek dat de Weense Staatsopera onder liefhebbers één van de meest gerenommeerde operahuizen ter wereld is!

Geschiedenis van de Weense Staatsopera

Zowel van binnen als van buiten is de Staatsopera van onovertroffen schoonheid. Zonder twijfel behoort dit gebouw thuis in de top 10 mooiste operagebouwen ter wereld. Dat de Staatsopera een vermaarde reputatie heeft is niet in het minst te danken aan de gerenommeerde dirigenten die er op de bok gestaan hebben, waaronder Gustav Mahler, Richard Strauss en Felix Weingartner.

De eerste voorstelling op 15 mei 1869 was een vertolking van Mozarts Don Giovanni. Aan het eind van de Tweede Wereldoorlog werd het gebouw bijna volledig verwoest door een Amerikaans bombardement. Het duurde tien jaar om het gebouw weer in oude glorie te herstellen. Het is ook om die reden dat er in het gebouw van de Weense Staatsopera diverse elementen terug te zien zijn die de stijl van de jaren vijftig kenmerken.

5 november 1955 werd de opera officieel heropend met een voorstelling van Fidelio van Beethoven.

Hoe bezoekt u de opera's in Wenen?

Natuurlijk draait uw reis naar Wenen niet alleen om de opera. Hannick Reizen biedt naast opera’s, concerten en balletvoorstellingen uitgebreide excursie programma’s aan rondom uw reis. Zo bezoekt u diverse beeldbepalende monumenten en gebouwen, gebruikt u een diner in een typisch Weens restaurant en voorziet Hannick u van uitgebreide muziekdocumentaties.

Hannick Reizen_Jerina_CTA Blok
Wij staan voor u klaar
Onze Travel Consultants geven u graag advies

Neem contact met ons op voor meer informatie over onze bijzondere muziekreizen en de verschillende mogelijkheden. 

Bel +31 (0)88 - 13 07 340
Hannick brochure muziekreizen_najaar en kerst 22-23
Luxe brochure
De mooiste muziekreizen in één brochure
  • Boordevol reisinspiratie
  • Unieke arrangementen
  • Gratis bij u thuisbezorgd
Brochure aanvragen