Ruim 50 jaar ervaring
Persoonlijk advies op maat
Wereldwijd aanbod
shutterstock_1954786525 Lissabon
U bevindt zich hier: Home
Reisaanbod
Muziekreizen
Lente in Lissabon

Lissabon, stad van weemoed en levenslust

muziekreizen

Lente in Lissabon

Geniet hier van Wagner, Berlioz, Jeroen Bosch en een bezoek aan Sintra.

Vliegreis
Concert
Fado
Volgend vertrek
20-04-2023
Reisduur
6 dagen
Vertrekpunt
Schiphol
Reisleider
Arthur van Dijk
Vliegtuig
KLM
Brochure aanvragen Brochure aanvragen
Navigatie
Unieke belevenis Muziekprogramma Programma en excursies Reisinformatie Prijsinformatie
Brochure aanvragen Brochure aanvragen

Lissabon, stad van weemoed en levenslust

Lissabon, de witte stad op zeven heuvels, met grandioos uitzicht over de brede Taag. De stad van de weemoedige dichter Pessoa en de Fado, met smalle steegjes en brede winkelboulevards. Een kosmopolitische havenstad, waar Wagners Fliegende Holländer op zijn plek is. Hier hoort u Berlioz’ Symphonie Fantastique en maakt u kennis met het Nederlands-Finse cellotalent Jonathan Roozeman. We bezoeken het Nationaal Museum van Oude Kunst (met o.a. Jeroen Bosch) en het Gulbenkian Museum, een van de rijkste private collecties ter wereld. In de stad waar duizenden geglazuurde tegeltableaus de gevels sieren, slaan we het Museu Nacional do Azuleja niet over. Een van de excursies voert ons naar de heuvels buiten de stad, naar het romantische Sintra, met zijn paleizen en tuinen sinds 1995 Unesco Werelderfgoed. Daar bezoeken we o.a. het 19de eeuwse Palácio Nacional da Pena. Een maaltijd in een authentiek Fado-familierestaurant completeert de reis.

shutterstock_2159538051 Lissabon
Lissabon
shutterstock_1954786525 Lissabon
Lissabon
shutterstock_759830899 Lissabon
Lissabon
shutterstock_82057243 Lissabon
Lissabon
shutterstock_519387292 Sintra
Sintra
Veeg naar links

Muziekprogramma

 • Vrijdag 21 april, Jong Fins-Nederlands cellotalent - inbegrepen
 • Zaterdag 22 april, Telemann, Vivaldi, Tartini - inbegrepen 
 • Zondag 23 april, Fado - inbegrepen
 • Maandag 24 april, opera Der fliegende Holländer (Wagner) - inbegrepen

Het muziekprogramma wordt nader beschreven onder de afbeeldingen. 

Vrijdag 21 april, Jong Fins-Nederlands cellotalent

Calouste Gulbenkian Foundation (19:00 uur)

Dirigent
Nuno Coelho

Uitvoerenden
Gulbenkian Orchestra
Jonathan Roozeman - cello

Muziek
Henri Dutilleux:                Tout un monde lointain… voor cello en orkest
Hector Berlioz:                   Symphonie fantastique op. 14

Met de Symphonie fantastique gaat Berlioz verder op de weg die Beethoven met zijn Pastorale symfonie was ingeslagen: de componist volgt in zijn meesterwerk een nauwgezet literair 'programma' met sterk autobiografische trekken: zijn wanhopige liefde voor de Engelse actrice Harriet Smithson. Tegelijk bereidt Berlioz met de introductie van het ‘idée fixe’, een vast thema dat telkens terugkeert, de weg voor Wagners Leitmotief. Een mooie link met de opera die u in Lissabon gaat zien. Vóór de pauze een ander Frans meesterwerk, Dutilleux’ Tout un monde lointain… voor cello en orkest’, gespeeld door de Fins-Nederlandse cellist Jonathan Roozeman. Roozeman, door The New York Times geprezen om zijn virtuositeit, bereikte in 2015 als jongste deelnemer ooit de finale van het roemruchte Tsjaikovski Concours in Rusland.

Gulbenkian - 04_Palco_Elevador_7_Orquestra-800x500

Zaterdag 22 april, Telemann, Vivaldi, Tartini

Museu Nacional de Arte Antiga (19:00 uur)

Uitvoerenden
Metropolitana’s Soloists

Muziek
Georg Philipp Telemann:          Concerto voor trompet
                                                       Concerto Grosso in G  
Antonio Vivaldi:                         Concerto voor piccolo
Giuseppe Tartini:                       Concerto Grosso nr. 3
                                                       Concerto voor trompet 

Zondag 23 april, Fado

Fado in restaurant Sr. Fado de Alfama

Het intieme fado familierestaurant Sr. Fado Alfama is een initiatief van de zangeres Ana Marina en violist Duarte Santos, die de muziek combineren met goed traditioneel Portugees eten. De gastvrije eigenaren van het restaurant, bijgestaan door hun dochter Nadia, zullen er alles aan doen om u bij hen thuis te laten voelen, als vrienden van de familie. De ideale plek in Lissabon om kennis te maken met de beste Fado. shutterstock_1223445853 Fado

Maandag 24 april, opera Der fliegende Holländer (Wagner)

Centro Cultural de Belém, Grande Auditório (20:00 uur)

Dirigent
Graeme Jenkins

Regie
Max Hoehn (nieuwe enscenering)

Uitvoerenden
Thomas Gazheli, Martina Serafin, Peter Wedd, Peter Rose, e.a. 
Coro do Teatro Nacional de São Carlos, Orquestra Sinfónica Portuguesa 

Met zijn opera Der fliegende Holländer uit 1841 vond Wagner zijn eigen stijl van componeren. Het thema van de eeuwig zwervende ziel, die vervloekt is tot de liefde van een vrouw hem verlost, is Wagner op het lijf geschreven. Wagner werd geïnspireerd door een stormachtige tocht over zee, op de vlucht voor schuldeisers in Riga, een tocht die hij maar net overleefde. In Parijs maakte hij kennis met Heinrich Heine die hem het thema bezorgde. De ervaren Britse dirigent Graeme Jenkins en een internationaal gerenommeerde cast, met Thomas Gazheli als Hollander en Martina Serafin als Senta staan garant voor een perfecte vertolking.

© Estelle ValenteCCB

Centro Cultural de Belém © Estelle ValenteCCB

Programma en excursies

Dag 1 - Welkom in de hoofdstad van Portugal

U vliegt rechtstreeks met KLM naar Lissabon, waar u halverwege de middag aankomt. U wordt per privétransfer naar het 4-sterren hotel Vincci Liberdade in het centrum van de stad gebracht. ’s Avonds geniet u het eerste gezamenlijke diner in de buurt van het hotel.

shutterstock_1165549756 Lissabon

Dag 2 - Oude binnenstad van Lissabon

Vanmorgen geniet u van een uitgebreid ontbijtbuffet. Na de eerste muziekinleiding in uw hotel verkent u onder begeleiding van een lokale deskundige gids de oude binnenstad van Lissabon. De prachtige azulejos, de tegeltableaus in de stad, vormen de perfecte introductie tot het bezoek aan het Museu Nacional do Azulejo. Aansluitend geniet u van een gezamenlijke lunch. De verdere middag is ter vrije besteding en u dineert op eigen gelegenheid. ’s Avonds reist u per touringcar naar het eerste concert met werken van Berlioz en Dutilleux in het concertgebouw van de Gulbankian Foundation.  

shutterstock_297645485-Rossio Square

Dag 3 - Bezoek aan het Portugese 'Rijksmuseum'

Na het ontbijt reist u per comfortabele touringcar naar het Museu Nacional de Arte Antiga, het Portugese ‘Rijksmuseum’ met een enorme collectie schilderijen (o.a. Jeroen Bosch, Dürer, Cranach), beeldhouwwerk, koloniaal erfgoed en ceramiek. In de prachtige tuin van het museum geniet u tussendoor van een kop koffie met uitzicht over de Taag. Na het bezoek aan het museum luncht u op eigen gelegenheid en de middag is ter vrije besteding. ’s Avonds bezoeken we in Cacilhas, aan de overkant van de Taag, een van de vele visrestaurants waar u geniet van een gezamenlijk diner. Voorafgaand aan het diner geniet u van een concert met barokmuziek in het Museu Nacional de Arte Antiga. 

shutterstock_1688339791 Museu Nacional de Arte Antiga

Dag 4 - Calouste Gulbenkian Museum

Na het ontbijt geeft uw reisleider in het hotel een toelichting op de fado, de traditionele Portugese muziek. Daarna brengt een bus u naar het Calouste Gulbenkian Museum, een van de rijkste private collecties ter wereld met onder andere Egyptische, Griekse en Romeinse kunst, schilderijen van Rembrandt, Rubens, Monet en Renoir, renaissance meubelen en een enorme verzameling sieraden van Lalique. In de tuin van Gulbenkian, een oase in het centrum van Lissabon, rust u uit. U luncht op eigen gelegenheid. ’s Avonds bezoekt u na een wandeling door de volkswijk Alfama het familierestaurant Sr. Fado de Alfama voor een ideale combinatie van een Portugese maaltijd en muziek.

shutterstock_1073866184 Lissabon

Dag 5 - Dagexcursie Sintra

Vandaag brengt u een bezoek aan Sintra, een romantische plaats met een bijzondere allure, circa 30 kilometer van Lissabon. Het heuvelachtige gebied kent een rijke vegetatie en er heerst een weldadige frisheid. Sintra staat vol met paleizen van alle afmetingen, exotisch van stijl. Na een korte bustocht waarin u geniet van de prachtige panorama’s bezoekt u het oude koninklijke paleis en het buitenissige Palácio da Pena, de Portugese tegenhanger van Schloss Neuschwanstein. Na het bezoek volgt een gezamenlijke afscheidslunch. ’s Avonds bezoekt u de opera Der fliegende Holländer van Richard Wagner. Voordat u per comfortabel touringcar naar het theater gaat, verzorgt uw reisleider in uw hotel zijn laatste muziektoelichting. 

shutterstock_1159997467 Sintra

Dag 6 - Afscheid van Lissabon

Na een uitgebreid ontbijtbuffet reist u per comfortabele touringcar naar het vliegveld, waar uw directe KLM-vlucht rond half twaalf vertrekt. 

Programmawijzigingen voorbehouden.

shutterstock_1954786525 Lissabon
Toon meer
Toon minder

Reisinformatie

Uw hotel

Hotel Vincci Liberdade ****
Dit prachtige 4-sterren hotel is geopend in 2015 en ligt op slechts een steenworp afstand van Avenida da Liberade, de chique straat van Lissabon. Hiermee een mooie uitvalsbasis als hotel midden in het centrum. Het karakteristieke gebouw dateert uit begin 20e eeuw en beschikt over kamers die van alle gemakken zijn voorzien, zoals een minibar, airconditioning en gratis Wi-Fi. 

Hotel Vincci Liberade - Exterior 1
Hotel Vincci Liberade ****
Hotel Vincci Liberade - Exterior 2
Hotel Vincci Liberade ****
Hotel Vincci Liberade - Lobby
Lobby
Hotel Vincci Liberade - Restaurant
Restaurant
Hotel Vincci Liberade - Hotelkamer
Hotelkamer
Hotel Vincci Liberade - Hotelkamer 2
Hotelkamer
Veeg naar links

Uw reisleider

Schrijver & kenner van muziek, literatuur en kunst
Arthur van Dijk

"In Nijmegen studeerde ik letterkunde, geschiedenis, filosofie en muziekwetenschappen. Mijn werkzame leven heb ik vooral doorgebracht in de klassieke muziek. Na een periode als projectleider bij de Nationale Reisopera – met een levenslange liefde voor opera tot gevolg – werd ik directeur van het Nationaal Jeugd Orkest (NJO). Een heerlijke periode. Na het NJO was ik nog een tijd orkestdirecteur in Brabant. Vanwege vele orkesttournees heb ik meer dan twintig jaar lang ongelofelijk veel door Europa gereisd. Op de reizen die ik voor Hannick begeleid hoop ik iets van die ‘culturele melange’ mee te geven aan de reizigers."

Arthur van Dijk-1

Vervoer

Directe vluchten met KLM
20-04-2023, Amsterdam – Lissabon, 12:35 tot 14:35 uur, KL 1695
25-04-2023, Lissabon – Amsterdam, 11:40 tot 15:40 uur, KL 1694 
Schemawijzigingen voorbehouden

Vanaf acht weken voor vertrek zijn wij veelal genoodzaakt niet geboekte vliegtuigstoelen terug te geven aan de luchtvaartmaatschappij. Vanaf dat moment bestaat de mogelijkheid dat wij alleen nog tickets in een duurdere tariefsklasse kunnen boeken, waardoor wij u een vluchttoeslag moeten doorberekenen. Uiteraard wordt u in dat geval bij boeking hierover geïnformeerd.

Taxiservice vanaf uw huisadres
Onbezorgd op reis? Boek dan een privé taxi vanaf uw huisadres tot het vertrekpunt van de reis. Geen gesleep met koffers: een ontspannen begin van uw reis! De kosten zijn afhankelijk van de route. Onze reisspecialisten informeren u graag!

 

Taxiservice

Muziektickets

Wij reserveren uw muziektickets rechtstreeks bij operahuizen of via gerenommeerde agentschappen, die hiervoor reserveringskosten en een voorverkooptoeslag berekenen. Deze toeslagen kunnen oplopen tot 55%. De prijzen op uw muziekticket kunnen dus afwijken van de prijs die wij onze partners betalen. Wij raden u aan om op tijd te boeken, zodat u verzekerd bent van muziektickets in een goede categorie. Boeken via Hannick Reizen voorkomt teleurstellingen en lange wachttijden bij de kassa.

Bij annulering worden de muziektickets altijd 100% in rekening gebracht.

Verantwoord op reis

Bij Hannick Reizen kunt u uw CO2 voetafdruk compenseren. Voor elke € 10,- plant ZOA 4 bomen voor u! Op deze reis kunt u uw CO2 voetafdruk compenseren door 8 bomen p.p. te doneren of een deel ervan. Uw donatie wordt zeer op prijs gesteld.

Klik hier voor meer informatie.

Prijsinformatie

Reissom
Inbegrepen
Toeslagen
Voorwaarden
6-daagse muziekreis Lente in Lissabon
Vanaf 2.398,- p.p.

Meer bedenktijd nodig? Neem een optie!
Twijfelt u nog een beetje? Heeft u wel plannen om een muziekreis te gaan maken, maar kunt u nog niet definitief beslissen? Neem dan een vrijblijvende optie!
Wij houden dan een plaatsje voor u vrij op deze reis. Want we hebben graag dat u met ons mee gaat. Op deze manier heeft u meer tijd om er nog even over na te denken en voorkomt u de teleurstelling van prijsverhoging of een volgeboekte reis.

Vertrekdatum
Prijs per persoon
20 april 2023
v.a. 2.398,-
 • Geheel muziekprogramma met goede categorie zitplaatsen
 • Verblijf (5 overnachtingen) in het 4-sterren Hotel Vincci Liberdade (incl. ontbijt)
 • Een glaasje wijn en kopje koffie tijdens de maaltijden buiten de deur
 • Boeiende muziektoelichtingen door uw Hannick reisleider
 • Directe KLM-vluchten
 • Transfers per comfortabele touringcar
 • 5x lunch of diner
 • Excursieprogramma en entrees

Muziekprogramma

Geheel muziekprogramma inbegrepen
21 april: Jong Fins-Nederlands cellotalent
22 april: Telemann, Vivaldi, Tartini
23 april: Fado diner 
24 april: opera Der fliegende Holländer (Wagner) 

• Toeslag 2-persoonskamer voor alleengebruik € 538,-
• Eventuele brandstoftoeslag
• ANVR boekingskosten € 30,- per factuur
• Calamiteitenfonds € 2,50 en SGR Consumentenbijdrage € 5,- per persoon

Op deze reis zijn de volgende voorwaarden van toepassing:

- ANVR-voorwaarden
- SGR-voorwaarden
- Garantieregeling Stichting Calamiteitenfonds Reizen
- Algemene voorwaarden / Boekingsinformatie van Hannick Reizen zoals vermeld op deze website

Betaling
Hannick Reizen is aangesloten bij de ANVR en SGR. Voor u de garantie dat uw muziekreis in goede handen is. Zodra u van ons de bevestiging, welke tevens de factuur is, heeft ontvangen, verzoeken wij u 15% van de totale reissom + een verhoging van de aanbetaling aan ons over te maken, dit is de aanbetaling. Het restant van de reissom dient uiterlijk 6 weken voor aanvang van de reis in ons bezit te zijn. Indien u uw muziekreis boekt binnen 6 weken voor aanvang van de muziekreis dan dient u na ontvangst van de bevestiging/factuur de totale reissom per direct aan ons te voldoen.

Voorwaarden
Op deze reis zijn de ANVR- en SGR-voorwaarden van toepassing, evenals de Algemene Voorwaarden zoals vermeld op deze website. Echter voor deze muziekreis hanteren wij afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. Wijzigingen in het dag- en muziekprogramma om organisatorische redenen voorbehouden.
Indien een aanmelding ongedaan wordt gemaakt, zijn per persoon de volgende annuleringskosten verschuldigd:

 • Bij annulering tot 65 dagen voor vertrek: 15% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
 • Bij annulering vanaf 65 dagen (inclusief) tot 42 dagen (exclusief) voor vertrek: 35% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
 • Bij annulering vanaf 42 dagen (inclusief) tot 28 dagen (exclusief) voor vertrek: 55% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
 • Bij annulering vanaf 28 dagen (inclusief) tot 5 dagen (exclusief) voor vertrek: 85% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
 • Bij annulering vanaf de 5e dag voor vertrek: de volledige reissom.

Groepsgrootte
Voor alle groepsreizen geldt een minimum aantal deelnemers. Met minder deelnemers kan de reis helaas niet worden uitgevoerd. Voor vliegreizen is dit doorgaans minimaal 12 deelnemers. Voor touringcarreizen geldt doorgaans een minimum van 15 deelnemers. Indien dit aantal niet wordt gerealiseerd kan Hannick Reizen de reisovereenkomst opzeggen.

Hannick Reizen_Jerina_CTA Blok
Wij staan voor u klaar
Onze Travel Consultants geven u graag advies

Neem contact met ons op voor meer informatie over onze bijzondere muziekreizen en de verschillende mogelijkheden. 

Bel +31 (0)88 - 13 07 340
Brochure Hannick Muziekreizen voorjaar zomer 2023
Luxe brochure
De mooiste muziekreizen in één brochure
 • Boordevol reisinspiratie
 • Unieke arrangementen
 • Gratis bij u thuisbezorgd
Brochure aanvragen

Vergelijkbare reizen

Bekijk ook onze andere muziekreizen naar de mooiste festivals en operahuizen wereldwijd