Ruim 50 jaar ervaring
Persoonlijk advies op maat
Wereldwijd aanbod
Douro Valley shutterstock_399225568
U bevindt zich hier: Home
Reisaanbod
Riviercruises
Dourocruise

Cruise over de gouden rivier in Portugal

Portugal en Spanje

Welkom aan boord van de Douro Serenity. In een ambiance van luxe en grandeur ontdekt u prachtig Portugal. Porto is tijdloos charmant. Vanuit deze stad in Noord-Portugal laat u zich betoveren door de culturele en landschappelijke schatten, de magie en romantiek van de schilderachtige Dourovallei. Langs ruwe en romantische landschappen die worden ingekleurd door wijngaarden zoekt de Douro zijn weg door Noord-Portugal, om zich in Porto in de Atlantische Oceaan te storten. De zon laat de gouden rivier in haar enige juiste kleur schitteren. Overal tussen de glooiende groene heuvels en valleien vormen wonderschone middeleeuwse en barokke kerken en kloosters behorend tot het werelderfgoed van UNESCO de rijkdom van het oude Portugese koninkrijk. Tijdens een bezoek aan het pittoreske pelgrimsstadje Lamego, het paleis en de tuinen van Mateus en het middeleeuwse Figueira Castelo Rodrigo wordt u ondergedompeld in de grootse historie vol tradities en kleurige folklore. Het hoogtepunt van de cruise vormt de dagexcursie naar het bruisende Spaanse Salamanca. Bij het zien van de prestigieuze oudste universiteit van Europa zult u meteen het aanzien van de school erkennen. Hierna vervolgt u uw weg naar het middelpunt van de stad: Plaza Mayor. In één woord indrukwekkend. Stapt u mee aan boord van het luxe 5-sterrenschip Douro Serenity?

https://fs.hubspotusercontent00.net/hubfs/9318009/Vaargebieden%20-%20Douro/Porto.jpg
Porto
https://fs.hubspotusercontent00.net/hubfs/9318009/Vaargebieden%20-%20Douro/shutterstock_270312668%20-%20Porto.jpg
Porto
https://fs.hubspotusercontent00.net/hubfs/9318009/Vaargebieden%20-%20Douro/Vila%20Nova%20de%20Gaia%20river.jpg
Porto, Vila Nova de Gaia
https://fs.hubspotusercontent00.net/hubfs/9318009/Vaargebieden%20-%20Douro/Regua..jpg
Régua
https://fs.hubspotusercontent00.net/hubfs/9318009/Vaargebieden%20-%20Douro/Lamego%2005-verkleind.jpg
Lamego
https://fs.hubspotusercontent00.net/hubfs/9318009/Vaargebieden%20-%20Douro/Lamego%2001.jpg
Lamego
https://fs.hubspotusercontent00.net/hubfs/9318009/Vaargebieden%20-%20Douro/Pinhao%20stad.jpg
Pinhão
https://fs.hubspotusercontent00.net/hubfs/9318009/Vaargebieden%20-%20Douro/Douro%20shutterstock_161189531.jpg
Douro vallei
https://fs.hubspotusercontent00.net/hubfs/9318009/Vaargebieden%20-%20Douro/Castelo%20Rodrigo%20nieuw.jpg
Castelo Rodrigo
https://fs.hubspotusercontent00.net/hubfs/9318009/Vaargebieden%20-%20Douro/Salamanca%20river.jpg
Salamanca
https://fs.hubspotusercontent00.net/hubfs/9318009/Vaargebieden%20-%20Douro/Salamanca%2001.jpg
Salamanca
https://fs.hubspotusercontent00.net/hubfs/9318009/Vaargebieden%20-%20Douro/Mateus%20paleis%20nieuw.jpg
Mateus Vila Real
https://fs.hubspotusercontent00.net/hubfs/9318009/Vaargebieden%20-%20Douro/5%20Douro%20cruise%20Mateus%20Vila%20Real.jpg
Mateus Vila Real
https://fs.hubspotusercontent00.net/hubfs/9318009/Vaargebieden%20-%20Douro/Chapel%20of%20Saint%20Francis%2c%20Guimaraes.jpg
Guimarães
https://fs.hubspotusercontent00.net/hubfs/9318009/Vaargebieden%20-%20Douro/Guimar%C3%A3es%20kasteel.jpg
Guimarães
https://fs.hubspotusercontent00.net/hubfs/9318009/Vaargebieden%20-%20Douro/Braga%2c%20Bom%20Jesus%20do%20Monte%20Sanctuary-%20verkleind.jpg
Braga
Veeg naar links
Deze afvaart is geheel exclusief gereserveerd voor Friendship Cruises passagiers! 

• Nederlandse boordtaal
• Nederlandssprekende Friendship Cruises cruiseleaders
• Quiet Vox headset systemen tijdens uw excursies

Bij annulering door Friendship Cruises van uw Dourocruise vanwege corona geen voucher, maar geld terug!
Als uw reis vanwege coronamaatregelen geen doorgang vindt, krijgt u de door u betaalde reissom teruggestort op uw bankrekening.

Lees meer
Lees minder

Vaarschema

Uw route in beeld

Routekaartje Cruise over de Douro

Dag 1 - Nederland - Porto

Vandaag vliegt u per rechtstreekse lijndienstvlucht vanaf Amsterdam Schiphol naar Porto. Er staat een transfer voor u klaar naar uw hotelschip. Inscheping en welkomstdiner aan boord.

Douro

Dag 2 - Porto - Caldas de Aregos

Vanmorgen heeft u de gelegenheid om mee te gaan op excursie naar Porto. Maak kennis met het historische centrum van deze stad. Ook geniet u aan het einde van de stadstour van een wijnproeverij in één van de vele wijnkelders die Porto rijk is. Lunch aan boord. Aansluitend gooien we de trossen los en zet uw hotelschip koers naar Caldas de Aregos.

shutterstock_270312668 - Porto

Dag 3 - Caldas de Aregos - Pinhão

Vanmorgen vaart uw hotelschip van Caldas de Aregos naar Pinhão. Hier kunt u van boord voor de excursie stadstour Pinhão, bekend om port en wijn. Dit is te zien aan de vele porthuizen die hier gevestigd zijn. Na de lunch kunt u een bezoek brengen aan het paleis en tuinen van Mateus Vila Real. 

5 Douro cruise Mateus Vila Real

Dag 4 - Pinhão - Barca d'Alva/Vega Terrón

U geniet van een vaarochtend aan boord van Pinhão naar Barca d'Alva/Vega Terrón. Geniet van alle faciliteiten aan boord. Na de lunch heeft u de mogelijkheid om een bezoek te brengen aan Castelo Rodrigo. Dit middeleeuwse dorpje is gelegen op de top van een heuvel en u kunt hier een mooie wandeling maken door de smalle en steile straatjes. Na de excursie keert u terug naar de Douro Serenity en geniet u van een heerlijk diner aan boord.

Castelo Rodrigo

Dag 5 - Barca d'Alva/Vega Terrón - Pocinho

Vandaag heeft u de mogelijkheid om op dagexcursie te gaan naar het Spaanse Salamanca, deze stad, met zijn pracht en praal, staat op de UNESCO werelderfgoedlijst. Laat u betoveren! ’s Middags staat er een lunch in een lokaal restaurant voor u klaar. Na de lunch heeft u nog vrije tijd om op eigen gelegenheid de stad te ontdekken. Aan het einde van de middag keert u terug naar uw hotelschip in Barca d’Alva. Vervolgens zet uw hotelschip koers naar Pocinho en geniet u ondertussen van een heerlijk diner. 

Salamanca

Dag 6 - Pocinho - Régua

In de ochtend gaan de trossen los en wordt de vaart richting Régua ingezet, door de romantische vallei van de Douro. In de middag reist u per touringcar naar pelgrimsoord Lamego, één van de meest historische steden in de Dourovallei. Na de excursie keert u weer terug aan boord. Vannacht blijft uw hotelschip afgemeerd liggen in Régua.

Lamego

Dag 7 - Régua - Porto

Vanmorgen worden de trossen los gegooid en vaart u van Régua naar Porto. ’s Middags staat de excursie naar Guimarães op het programma. U maakt een prachtige stadswandeling door het historische centrum. U kunt er ook voor kiezen om mee te gaan op excursie naar Braga, ook wel het 'Rome van Portugal' genoemd.  Vanavond geniet u voor de laatste keer van een heerlijk captains dinner aan boord.

Braga

Dag 8 - Porto - Amsterdam

Na een heerlijk ontbijt aan boord neemt u afscheid van de Douro Serenity en haar bemanning. Per groepstransfer vertrekt u van Porto naar de luchthaven van Porto. Per lijndienstvlucht vliegt u vervolgens van Porto terug naar Nederland. 

De in bovenstaande programma genoemde excursies zijn niet inbegrepen in de reissom.

Porto

Pre- of postcruise arrangement in Porto of Lissabon

Verwen uzelf met een pre- en postpakket in het historische Porto of Lissabon. Verblijf 2 dagen voor uw cruise of 2 dagen na uw cruise in het prachtige Porto of Lissabon.
Laat u betoveren door de magie en romantiek van de schilderachtige Dourovallei. U maakt uitgebreid kennis met de ruwe landschappen die worden ingekleurd door wijngaarden en de rijke cultuur van deze zonnige regio. Ontdekt u ook het oude centrum van Porto met haar karakteristieke Portugese huisjes, historische steegjes en sfeervolle pleinen. In het authentieke centrum van Porto zijn diverse monumentale gebouwen, kerken en musea, gelegen aan brede, hellende keienstraten.

Inbegrepen:
• Transfer van het schip naar hotel v.v.*
• Twee overnachtingen in een centraal gelegen 4- of 5-sterrenhotel op basis van logies en ontbijt.

Prijzen en beschikbaarheid op aanvraag en onder voorbehoud van beschikbaarheid.
Toeslag voor alleengebruik op aanvraag.

*Indien u kiest voor een arrangement in Lissabon, geldt er een toeslag voor een trein- of vliegreis Porto – Lissabon of v.v.

Friendship Cruises organiseert graag voor u een pre- of postcruise arrangement op maat, afhankelijk van uw wensen. Neemt u gerust contact met ons op voor de mogelijkheden.

Vila Nova de Gaia
Toon meer
Toon minder

Excursies

Een riviercruise is de meest comfortabele manier om nieuwe landen, culturen en mensen te leren kennen. Friendship Cruises biedt u dan ook de mogelijkheid om deel te nemen aan interessante excursies. Van stadswandelingen door indrukwekkende hoofdsteden tot bezoeken aan pittoreske historische dorpjes of boeiende musea, ontdekkingstochten in de natuur en culinaire verrassingen uit de regio, elk uitstapje is uniek en onvergetelijk! De belevenis is elke dag weer anders. Ervaren lokale gidsen nemen u maar al te graag mee en delen vol oprecht enthousiasme hun grenzeloze kennis van de streek. Zo proeft u de sfeer en cultuur in optima forma. Hieronder vindt u een overzicht van de excursies die u kunt maken tijdens deze cruise, en hoe u deze kunt boeken.

* Inhoud excursies onder voorbehoud.

Morgenexcursie stadstour Porto met wijnproeverij
U vertrekt per touringcar voor een stadsbezoek aan Porto. Gelegen aan de monding van de Douro spreidt de stad zich uit over een aantal heuvels met uitzicht op de rivier. Het historische centrum prijkt op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Met haar bruggen, monumenten, azulejos, bloemrijke balkons en winkelstraten is de stad een lust voor het oog. In het hart van het historische centrum bezoekt u de kathedraal Sé, waarvan het plein een prachtig uitzicht biedt op de rivier en de daken van de stad. Deze romaanse vestingkerk werd herbouwd in de 17e en 18e eeuw, maar is toch een van de oudste monumenten van de stad. Het bezoek aan de stad eindigt met een proeverij in een van de wijnkelders.
Zwaarte excursie: 3

Morgenexcursie Pinhão
Pinhão is gelegen in het hart van de Douro vallei. We maken een wandeling naar het 19e eeuwse treinstation met prachtige tegelwerken waarop de wijnteelt is geïllustreerd. Of gaat u mee naar een lokale quinta? In Pinhão draait alles om wijn en port, een bezoek aan een wijnboerderij mag dan ook eigenlijk niet ontbreken. 
Zwaarte excursie: 3

Middagexcursie paleis en tuinen Mateus Vila Real
Het Paleis van Mateus is een elegant landhuis uit de 18e eeuw, een echte parel van barokkunst. De tuinen zijn wonderschoon met bloemenpaden, exotische planten en heerlijk ruikende bloesems.
Zwaarte excursie: 3

Middagexcursie Castelo Rodrigo
In de middag kunt u deelnemen aan de excursie naar Castelo Rodrigo. Op de top van een heuvel domineert dit middeleeuwse dorp. Onder leiding van een deskundige lokale gids maakt u een wandeling door de smalle, steile straatjes van het dorp met prachtige gevels en ramen in Manuelstijl. Ook brengt u een bezoek aan de ruïnes van het kasteel en de Reclamador kerk.
Zwaarte excursie: 2

Dagexcursie Salamanca
In Salamanca zijn de Middeleeuwen goed voelbaar. De stad heeft veel historie en u kunt volop genieten van de prachtige antieke bezienswaardigheden. De gehele oude binnenstad staat daarnaast ook op de UNESCO Werelderfgoed lijst. Salamanca is vooral ook bekend door de universiteit, die al in 1218 een ongekende rijkdom met zich meebracht in dit deel van Spanje. Tijdens de excursie brengt u ook een bezoek aan deze bekende universiteit. De weg leidt u vervolgens naar Plaza Mayor, een schitterend plein, ontworpen in barokke stijl door Alberto Churriguera, Ook brengt u nog een bezoek aan de oude kathedraal, een kerk in romaanse en gotische stijl.  Na de lunch in een lokaal restaurant heeft u 's middags vrije tijd om deze historische parel op eigen gelegenheid verder te ontdekken. 
Zwaarte excursie: 5

Middagexcursie pelgrimsoord Lamego
In de middag vertrekt u per touringcar naar Lamego, een van de meest historische steden in de Dourovallei. Hier brengt u onder leiding van een deskundige lokale gids een bezoek aan de stad. U bezoekt er de imposante bedevaartskerk Nossa Senhora de Remédios. De meer dan zeshonderd treden van de dubbele trap, prachtig versierd met azulejos, die leidt naar de kathedraal, werden in het verleden door de bedevaartgangers op de knieën beklommen! Ook heeft u de mogelijkheid om het Museum van Lamego te bezoeken. Dit museum huisvest een interessante collectie schilderijen van Portugese kunstenaars en Vlaamse wandtapijten.
Zwaarte excursie: 2

Middagexcursie stadswandeling Guimarães
‘s middags vertrekt u per touringcar naar Guimarães, gelegen in het noordwesten van Porto. Dit is de geboortestad van de eerste koning van Portugal, Alfonso Henriques. Ontdek het historische centrum, langs het Largo da Oliveira (olijfboomplein) en bezoek het kasteel van de hertogen van Braganca, waarvan de architectuur doet denken aan de kastelen van Bourgogne. 
Zwaarte excursie: 3

Middagexcursie stadswandeling Braga
's Middags kunt u mee op excursie voor een bezoek aan Braga, ook wel bekend als het ‘Rome van Portugal’. Braga is tot op vandaag nog steeds een van de belangrijkste religieuze centra van het land. U maakt een wandeling door het historische centrum met de vele kerken en indrukwekkende gebouwen. Ook brengt u een bezoek aan de kathedraal, gebouwd in de 12e eeuw, hét symbool van de stad en de oudste kathedraal van Portugal.
Zwaarte excursie: 3

Zwaarte excursies
Graag informeren wij u zo volledig mogelijk over de excursies tijdens uw reis. Bij sommige excursies maakt u lange wandelingen of bewandelt u oneffen paden. De uitleg hieronder zal u een goede indruk geven van de zwaarte van de excursies. Natuurlijk kunt u altijd even overleggen met Friendship Cruises of uw cruiseleader of een bepaalde excursie ook geschikt is voor u. De zwaarte van de excursies vindt u per dag terug onder de beschrijving van de excursie in dit dag-tot-dag programma.

1) De excursie wordt uitgevoerd per touringcar. Er zullen ook enkele stops worden gemaakt. De keuze is aan u of u dan de touringcar verlaat, bijvoorbeeld om foto’s te nemen. U bewandelt alleen korte en effen paden.
2) De excursie wordt uitgevoerd per touringcar. Tevens maakt u een korte wandeling. U dient voor deze excursie soms enkele treden op en af te kunnen lopen.
3) De excursie wordt uitgevoerd per touringcar. Tevens maakt u een lange wandeling. U dient voor deze excursie goed ter been te zijn. Enkele trappen lopen is geen probleem voor u.
4) Deze excursie is een (stads)wandeling. U dient voor deze excursie goed ter been te zijn. Trappen zijn geen probleem voor u.
5) Deze excursie bevat een lange (stads)wandeling. U dient voor deze excursie goed ter been te zijn. Oneffen paden en trappen zijn geen probleem voor u.

De toegekende zwaarte is slechts een indicatie en blijft derhalve persoonsgebonden.

Lees meer
Lees minder

Riviercruiseschip Douro Serenity

Aan boord van dit luxueuze en elegante hotelschip kunt u in alle comfort genieten van een schitterende Douro cruise vanuit Porto in Portugal in combinatie met de Portugese cultuur. Neem plaats in een van de ligstoelen op het Zonnedek. Geniet van het cruisen op de Douro vanuit de comfortabele stoelen in de sfeervolle salon vooraan op het Bovendek. Op hetzelfde dek bevindt zich ook een kleine boordboetiek met souvenirs. In het smaakvol ingerichte restaurant op het Middendek worden voortreffelijke maaltijden geserveerd aan mooi gedekte tafels. Tevens vindt u op het Middendek de Wellness. De fitnessruimte bevindt zich op het Hoofddek. 

https://www.destintravel.nl/hubfs/2.%20Friendship%20Cruises%20-%20Riviercruiseschepen/Riviercruiseschepen%20-%20Douro%20Serenity/DOURO_SERENITY_01%20correct.jpg
HS Douro Serenity *****
https://www.destintravel.nl/hubfs/2.%20Friendship%20Cruises%20-%20Riviercruiseschepen/Riviercruiseschepen%20-%20Douro%20Serenity/SERENITY_023_02.jpg
Sfeervolle salon
https://www.destintravel.nl/hubfs/2.%20Friendship%20Cruises%20-%20Riviercruiseschepen/Riviercruiseschepen%20-%20Douro%20Serenity/SEN_Restaurant_03.jpg
Luxe restaurant
https://www.destintravel.nl/hubfs/2.%20Friendship%20Cruises%20-%20Riviercruiseschepen/Riviercruiseschepen%20-%20Douro%20Serenity/SEN_2_Bett_Junior_Suite_Oberdeck_03.jpg
A-suite (29m²) met echt privé verandabalkon en apart zitgedeelte, Bovendek
https://www.destintravel.nl/hubfs/2.%20Friendship%20Cruises%20-%20Riviercruiseschepen/Riviercruiseschepen%20-%20Douro%20Serenity/SEN_2_Bett_Deluxe_Oberdeck_01.jpg
A-cabine deluxe (19m²) met echt privé verandabalkon, Bovendek
https://www.destintravel.nl/hubfs/2.%20Friendship%20Cruises%20-%20Riviercruiseschepen/Riviercruiseschepen%20-%20Douro%20Serenity/SERENITY_012_02.jpg
A/B-cabine (14²) met panorama schuifpui en Frans balkon
https://www.destintravel.nl/hubfs/2.%20Friendship%20Cruises%20-%20Riviercruiseschepen/Riviercruiseschepen%20-%20Douro%20Serenity/SEN_2_Bett_Hauptdeck_02.jpg
C-cabine standaard (12m²) met kleinere vensters die niet geopend kunnen worden, Hoofddek
https://www.destintravel.nl/hubfs/2.%20Friendship%20Cruises%20-%20Riviercruiseschepen/Riviercruiseschepen%20-%20Douro%20Serenity/SEN_Fitnessbereich.jpg
Fitness
https://www.destintravel.nl/hubfs/2.%20Friendship%20Cruises%20-%20Riviercruiseschepen/Riviercruiseschepen%20-%20Douro%20Serenity/SEN_Spa_03.jpg
Wellness
Veeg naar links

Prijsinformatie

Reissom
Toeslagen
Inbegrepen
Niet inbegrepen
Voorwaarden
8-daagse cruise over de Douro
Vanaf 2.198,- p.p.

Voor vragen neemt u gerust contact met ons op via riviercruises@destintravel.nl of tijdens kantooruren via 088-13 07 300

Vertrekdatum
Prijs per persoon
27 juni 2023
v.a. 2.198,-

De reissom is p.p. en gebaseerd op een 2-pers. C-cabine standaard Economy (12 m²), Hoofddek.

Toeslag 2-pers. C-cabine (12 m²), Hoofddek: € 298,- p.p.
Toeslag 2-pers. B-cabine Economy (14 m²), Middendek: € 398,- p.p.
Toeslag 2-pers. B-cabine (14 m²), Middendek: € 498,- p.p.
Toeslag 2-pers. A-cabine (14 m²), Bovendek: € 698,- p.p.

Toeslag 2-pers. A-deluxe cabine (19 m²), Bovendek: € 1.198,- p.p.
Toeslag 2-pers. A-suite (29 m²), Bovendek: € 1.998,- p.p.

Toeslag 2-pers. C-cabine standaard Economy voor alleengebruik (12 m²), Hoofddek: € 698,- 
Toeslag 2-pers. C-cabine voor alleengebruik (12 m²), Hoofddek: € 898,-  

Toeslag 2-pers. B-cabine voor alleengebruik (14 m²), Middendek: € 1.398,- 
Toeslag 2-pers. A-cabine voor alleengebruik (14 m²), Bovendek: € 1.698,-

• Lijndienstvlucht Amsterdam – Porto – Amsterdam o.b.v. ingekochte vluchtklasse, excl. eventuele vluchttoeslag*
• Ruimbagage (1 koffer 23 kg)
• Transfer luchthaven Porto – hotelschip – luchthaven Porto
• Volpension verzorging aan boord vanaf het diner op dag 1 t/m het ontbijt op dag 8
     • Culinair genieten in het restaurant waar alle maaltijden zijn inbegrepen (ontbijtbuffet, lunch, diner)
     • Koffie of thee na lunch en diner
     • Welkomst- en afscheidsreceptie met de kapitein
     • Koffie met cake of midnight snack (afhankelijk van dagprogramma)
     • Captains dinner
•  Diensten van een ervaren, meertalige Cruise Director aan boord
• Quiet vox systemen tijdens de excursies
• Bagageservice tijdens de in- en ontscheping
• Deskundige Nederlandssprekende Friendship Cruises cruiseleaders

Niet inbegrepen
• Toeslagen voor andere type accommodaties
• Excursies (bij boeking te reserveren)

• Eventuele brandstoftoeslag
• Eventuele verhoogde luchthavenbelasting en / of havengelden
• Taxiservice (bij boeking te reserveren)
• Pre-cruise of post-cruise arrangement in Porto
• Wi-Fi aan boord
• Verzekeringen, calamiteitenfonds € 2,50 en ANVR boekingskosten € 30,- per factuur
• SGR consumentenbijdrage € 5,- per persoon
• Niet genoemde drankjes, fooien en andere uitgaven van persoonlijke aard

Tarieven en voorwaarden vliegtickets
Vliegtickets zijn beschikbaar in diverse klassen. In elke klasse gelden verschillende voorwaarden en tarieven. Bij het berekenen van onze verkoopprijzen gaan wij uit van de prijzen voor de vliegtickets zoals deze op dat moment beschikbaar zijn. Wij zijn gerechtigd om eventuele vlucht-, brandstof- en bagagetoeslagen door te berekenen indien de vliegtickets niet meer voor ditzelfde tarief boekbaar zijn als de tarieven die ons bij de calculatie van de prijzen bekend waren. De tarieven kunnen namelijk dagelijks variëren. Op het moment dat u definitief boekt, bekijken wij nogmaals het dan geldende tarief. Zodra u met dit dagtarief akkoord gaat, zetten wij de vluchten 24 uur voor dit tarief voor u in optie. Wij sturen u dan per omgaande digitaal de factuur, zodat u de aanbetaling in orde kunt maken. Na ontvangst van uw aanbetaling kunnen wij uw vliegtickets definitief bevestigen bij onze leverancier. De vliegtickets die Friendship Cruises voor u boekt zijn gebaseerd op de voordeligste klasse. Dit betekent dat de tickets non-refundable zijn, waardoor de tickets niet kosteloos gewijzigd kunnen worden. Annulering van de vliegtickets leidt tot annuleringskosten die kunnen oplopen tot de volledige ticketkosten. Bedragen voor vluchten zijn niet-restitueerbaar (geen geld terug). Mocht u een vliegticket wensen te boeken met gunstigere voorwaarden en meer vrijheid, dan maken wij dit graag voor u in orde. De prijs van het vliegticket zal derhalve vaak wel hoger zijn.

Betaling
Friendship Cruises is aangesloten bij de ANVR en SGR. Voor u de garantie dat uw cruise in goede handen is. Echter voor deze cruise hanteren wij afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. Zodra u van ons de bevestiging, welke tevens de factuur is, heeft ontvangen, verzoeken wij u 15% van de totale reissom aan ons over te maken + uw non-refundable vliegticket. Dit is de totale aanbetaling. Het restant van de reissom dient uiterlijk 6 weken voor aanvang van de reis in ons bezit te zijn. Indien u uw cruise boekt binnen 6 weken voor aanvang van de reis dan dient u na ontvangst van de bevestiging/factuur de totale reissom per direct aan ons te voldoen.

Reisdocumentatie
14 tot 10 dagen voordat uw cruise vertrekt ontvangt u van ons uw reisdocumentatie per post thuis gestuurd. 

Voorwaarden
Op deze reis zijn de ANVR- en SGR-voorwaarden van toepassing, evenals de Algemene Voorwaarden zoals vermeld op deze website. Echter voor deze cruise hanteren wij afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. Het minimum aantal vereiste deelnemers voor het arrangement incl. vliegticket en cruiseleader bedraagt ca. 100 personen. Annuleringstermijn touroperator 20 dagen voor vertrek. Wijzigingen in vaarroute, vaarschema en/of excursieprogramma om nautische, veiligheids-, volksgezondheids- en/of organisatorische redenen voorbehouden. Voor elke excursie is een minimum aantal deelnemers vereist.
Indien een aanmelding ongedaan wordt gemaakt, zijn per persoon de volgende annuleringskosten verschuldigd:
- Bij annulering tot 96 dagen voor vertrek: 15% van de reissom + 100% voor uw non-refundable vliegticket.
- Bij annulering vanaf 96 dagen (inclusief) tot 75 dagen (exclusief) voor vertrek: 20% van de reissom + 100% over uw non-refundable vliegticket.
- Bij annulering vanaf 75 dagen (inclusief) tot 55 dagen (exclusief) voor vertrek: 40% van de reissom + 100% over uw non-refundable vliegticket.
- Bij annulering vanaf 55 dagen (inclusief) tot 35 dagen (exclusief) voor vertrek: 55% van de reissom + 100% over uw non-refundable vliegticket.
- Bij annulering vanaf 35 dagen (inclusief) tot 25 dagen (exclusief) voor vertrek: 85% van de reissom + 100% over uw non-refundable vliegticket.
- Bij annulering vanaf 25 dagen (inclusief) tot 15 dagen (exclusief) voor vertrek: 90% van de reissom + 100% over uw non-refundable vliegticket.
- Bij annulering vanaf 15 dagen (inclusief) tot de dag van vertrek (exclusief) voor vertrek: 95% van de reissom + 100% over uw non-refundable vliegticket.
- Bij annulering op de vertrekdag of later: de volledige reissom.

FC_Ellis_CTA Blok
Wij staan voor u klaar
Onze Travel Consultants geven u graag advies

Neem contact met ons op voor meer informatie over onze riviercruises en onze luxe hotelschepen.

 

Bel +31 (0)88 - 13 07 300
Friendship Cruises 2022_Kerst en vooruitblik 2023
Luxe brochure
De mooiste riviercruises in Europa en wereldwijd
  • Ruim 100 pagina's cruise-inspiratie
  • 5-sterren luxe hotelschepen
  • Gratis bij u thuisbezorgd 
Brochure aanvragen

Vergelijkbare reizen

Bekijk ook onze andere luxe riviercruises