Ruim 50 jaar ervaring
Persoonlijk advies op maat
Wereldwijd aanbod
Jungfrau Bahn (2)-1
U bevindt zich hier: Home
Alle reizen
Treinreizen
De mooiste bergbanen

Beroemde Zwitserse bergtoppen 

Brochure aanvragen Brochure aanvragen
Navigatie
Unieke belevenis Programma en excursies Uw trein Reisinformatie Prijsinformatie
Brochure aanvragen Brochure aanvragen

De mooiste Bergbanen van Zwitserland & de Glacier Express

Zwitserland, hét land bij uitstek om per trein te ontdekken. Nergens in Europa is het spoorwegnetwerk zo uitgebreid en feilloos als in Zwitserland. Tijdens deze bijzondere groepsreis reist u per ICE trein naar Basel, waar u overstapt op het Zwitserse spoorwegnetwerk. De reis begint met 3 nachten in het gezellige Luzern. Hier staan excursies naar Mount Rigi en Mount Titlis op het programma. Vervolgens wordt er doorgereisd naar Interlaken. Vanuit Interlaken bezoekt u de beroemde Jungfraujoch. In Zermatt staat de Gornergrat Bahn op het programma. Geniet van de prachtige uitzichten op de Matterhorn. Per reguliere trein reizen we van Zermatt naar Andermatt. In Andermatt maken we een tocht met de historische Furka Stoomtrein. Op dag 10 stappen we aan boord van de legendarische Glacier Express voor de ca. 5 uur durende panoramische treinreis naar St. Moritz. Tot slot reizen we vanuit St. Moritz naar Basel, waarvandaan we per ICE trein terug naar Utrecht reizen.
Deze groepsreis wordt begeleid door onze Nederlandse tourleader, die er voor zorgt dat het u aan niets ontbreekt tijdens de reis.

https://fs.hubspotusercontent00.net/hubfs/9318009/Bestemmingen%20-%20Zwitserland%20-%20Luzern/Luzern%20shutterstock_708741781.jpg
Luzern
https://fs.hubspotusercontent00.net/hubfs/9318009/4.%20Treinen%20-%20Zwitserland%20-%20Glacier%20Express/Glacier%20Express%20(7).jpg
Glacier Express
https://www.destintravel.nl/hubfs/4.%20Treinen%20-%20Zwitserland%20-%20Rigi/2022_Rigi_ST0080576.jpg
Rigi
https://www.destintravel.nl/hubfs/4.%20Treinen%20-%20Zwitserland%20-%20Titlis/Engelberg%20Dorf%20(2).jpg
Engelberg Dorf
https://www.destintravel.nl/hubfs/4.%20Treinen%20-%20Zwitserland%20-%20Titlis/TITLIS%20Rotair%20(5).jpg
TITLIS Rotair
https://www.destintravel.nl/hubfs/4.%20Treinen%20-%20Zwitserland%20-%20Titlis/TITLIS%20Cliff%20Walk%20(10).jpg
TITLIS Cliff Walk
https://www.destintravel.nl/hubfs/Bestemmingen%20-%20Zwitserland%20-%20Andermatt/Andermatt_Sommer_Summer_2_fotocredit_Tommy%20Picone.jpg
Andermatt
https://www.destintravel.nl/hubfs/Bestemmingen%20-%20Zwitserland%20-%20Interlaken/shutterstock_420747640%20-%20Interlaken.jpg
Interlaken
https://www.destintravel.nl/hubfs/Bestemmingen%20-%20Zwitserland%20-%20Zermatt/Zermatt0042942%20(1).jpg
https://www.destintravel.nl/hubfs/4.%20Treinen%20-%20Zwitserland%20-%20Gornergrat%20Bahn/Gornergrat%20Bahn%20(5).jpg
Gornergrat Bahn
https://www.destintravel.nl/hubfs/Treinen%20-%20Zwitserland%20-%20Eiger%20Express/Grindelwald-Terminal-Parkhaus-Aussenansicht-Eiger-Blumenwiese.jpg
Station van de Eiger Express in Gronderlwald
https://www.destintravel.nl/hubfs/Treinen%20-%20Zwitserland%20-%20Eiger%20Express/Bestemmingen%20-%20Zwitserland%20-%20Interlaken%20en%20omgeving/harder-kulm-interlaken-sommer-abendfahrten-01.jpg
Harder Kulm restaurant
Veeg naar links

Programma en excursies

Dag 1 - Utrecht – Basel - Luzern

In de ochtend verzamelen op Utrecht Centraal. U stapt aan boord van de ICE naar Basel. Voor iedereen zijn zitplaatsen gereserveerd in de tweede klasse.

ICE 121 Utrecht Centraal - Frankfurt HBF 07.06 – 10.31 uur
ICE 277 Frankfurt HBF - Basel SBB 10.50 – 13.47 uur

Na aankomst in Basel reist u verder naar het gezellige Luzern, prachtig gelegen aan het Vierwoudstrekenmeer. Aangekomen in Luzern wandelt u naar het Astoria hotel, gelegen op ca. 600 meter van het station. Aparte bagagetransfer hotel. U overnacht 3 nachten in het Astoria hotel. Het diner vindt plaats in het hotel. (-,-,D)

Luzern shutterstock_708741781

Dag 2 - Luzern en bezoek Mount Rigi

Ontbijt in het hotel.
Vandaag staat in het teken van een bezoek aan Mount Rigi. We reizen per boot over het Vierwoudstrekenmeer naar Vitznau en stappen over op de Vitznau-Rigi Bahn. Deze bergtrein neemt u via een prachtige route mee naar de top, Rigi-Kulm, gelegen op 1.797 meter hoogte. Vanaf de top geniet u van een prachtig panoramisch uitzicht op 3 meren, waaronder het Vierwoudenstrekenmeer en de omringende bergen.

Na de lunch reist gaat u weer terug naar Luzern. De rest van de dag is ter vrije besteding.
’s Avonds diner in een lokaal restaurant en overnachting in het hotel. (O,L,D)

2022_Rigi_ST0072196

Dag 3 - Luzern – Engelberg en Mount Titlis

Ontbijt in het hotel.
U gaat op excursie naar de Mount Titlis op 3.020 meter hoogte. Vanuit Luzern reist u per trein naar het kloosterdorp Engelberg. Hier neemt u de gondelbaan naar de Trübsee. Een tweede gondelbaan brengt u naar Stand en tenslotte reist u met de ronddraaiende Titlis Rotair-kabelbaan naar de top van de Titlis. U kunt er een bezoek brengen aan de ijsgrot in de gletsjer, een tochtje maken met de Ice Flyer-stoeltjeslift of een wandeling maken over de Titlis Cliff walk, een spectaculaire hangbrug op een hoogte van meer dan 3.000 meter. Lunch is onderweg op eigen gelegenheid. ’s Avonds diner in het hotel. (O,-,D)

TITLIS Rotair (1)

Dag 4 - Luzern - Interlaken

Ontbijt in het hotel en uitchecken. De ochtend is ter vrije besteding om Luzern te verkennen.
Lunch is op eigen gelegenheid. Rond 15.00 uur reizen we via een schitterende route over de Brünigpass per trein naar Intelaken. ’s Avonds wordt het diner geserveerd in het panorama restaurant Harder Kulm, te bereiken per Harder Kulm bergbaan. U verblijft 2 nachten in het 4* Carlton Europe hotel (O,-,D).

Brunig Pass

Dag 5 - Jungfraujoch en Eiger Express

Ontbijt in het hotel.
Vandaag staat de dagexcursie naar de Jungfraujoch op het programma. Vanuit Interlaken Ost reist u per trein via Lauterbrunnen (waar u overstapt) en Wengen naar de Kleine Scheidegg aan de voet van de beroemde Eiger Noordwand. Vervolgens met de Jungfraubaan naar het station Jungfraujoch op 3.454 meter hoogte, het hoogste treinstation in Europa. Geniet van het adembenemende uitzicht op de Aletsch-gletsjer, de langste gletsjer in de Alpen. Lunch is op eigen gelegenheid. Op de terugweg reizen we via de nieuwe Eiger Express naar Grindelwald. Eventueel nog wat vrije tijd in Grindelwald, voordat u de trein terugneemt naar Interlaken. Het diner wordt geserveerd in het hotel. (O,-,D)

Eiger-Express-Grindelwald-Eigernordwand-Weitansicht-Kabine-rechts

Dag 6 - Per trein naar Zermatt

Na het ontbijt reist u met de reguliere trein in ongeveer 2 uur en 30 minuten naar Zermatt.
Uw bagage wordt apart vervoerd. Rond het middaguur aankomst in Zermatt en de rest van de dag, lunch en diner ter vrije besteding.

Het gezellige en ook mondaine Zermatt ligt schitterend aan de voet van de majestueuze Matterhorn. De plaats is autovrij; elektrische taxi’s en door paarden getrokken sleeën en koetsen zijn de enige vormen van transport. U overnacht 2 nachten in het 4* Hotel Simi. (O,-,-)

 

Matterhorn Zermatt shutterstock_795321640

Dag 7 -Zermatt, excursie Gornergrat

Ontbijt in het hotel. Na het ontbijt is het tijd om de Gornergrat te beklimmen. Per tandradbaan reist u naar de top, vanwaar u een schitterend uitzicht heeft op de beroemde Matterhorn.

In de middag heeft u de gelegenheid om door Zermatt te wandelen. Lunch en diner op eigen gelegenheid. (O,-,-)

Gornergrat Bahn (8)

Dag 8 - Per trein naar Andermatt

Na het ontbijt vertrekt u per regionale trein en rijdt u in ongeveer 3 uur en 45 minuten naar Andermatt. De regionale trein neemt dezelfde route als de Glacier Express. Geniet van de vele vergezichten die aan uw raam voorbijtrekken. Uw bagage wordt apart vervoerd naar uw hotel in Andermatt.
Bij aankomst wandelt u naar uw hotel, het 4* Radisson Blu Hotel, waar u aanschuift voor de lunch en waar u de komende 2 nachten verblijft. De rest van de middag en avond zijn ter vrije besteding in het gezellige Andermatt. Diner op eigen gelegenheid. (O,L,-)

rhb1490

Dag 9 - Excursie Furka Stoomtrein

Na het ontbijt nemen we de trein van Andermatt naar Realp. Hier stappen we over op de beroemde Furka Stoomtrein. De reis voert vanuit Realp door het spectaculaire berglandschap van de Centrale Alpen en over het historische traject van de Glacier Express naar Oberwald in het kanton Wallis. Het hoogste punt op 2160 meter wordt bereikt bij de tussenstop op het station Furka. Vanuit het hotel krijgt u een picknick lunch mee voor onderweg.

In de loop van de middag keren we terug naar Andermatt. De rest van de middag en avond, inclusief diner, zijn ter vrije besteding. (O,L,-)

2022_Furka_Stoomtrein_ST0044159

Dag 10 - Per Glacier Express naar St. Moritz

Vandaag staat in het teken van de schitterende panoramische treinreis met de beroemde Glacier Express vanuit Andermatt naar St. Moritz. De reis duurt ongeveer 5 uur en onderweg kunt u genieten van een 3-gangen lunch aan boord. Tegen het eind van de middag komen we aan in St. Moritz. Hier verblijft u 2 nachten in het 4* Hotel Stefani. Bij aankomst wordt u door de touringcar opgehaald op het station voor de transfer naar het hotel. Het diner is op eigen gelegenheid. (O,L,-)  

Glacier Express (8)

Dag 11 - St. Moritz

Ontbijt in het hotel en de rest van de dag is ter vrije besteding in St. Moritz en omgeving. Wandel door het mondaine plaatsje en maak een prachtige bergwandeling. In een van de vele bergrestaurants kunt u, op eigen gelegenheid, heerlijk lunchen. De avond staat in het teken van het afscheidsdiner. (O,-,D)

shutterstock_774959440 - St Moritz 1

Dag 12 - St. Moritz – Basel – Utrecht

Na het ontbijt uitchecken. Transfer per touringcar naar het treinstation. Vandaag reist u per trein naar Basel. De bagage neemt u zelf mee in de trein. In Basel lunch op eigen gelegenheid voordat u aan boord stapt van de ICE naar Nederland.

ICE 104 Basel SBB – Utrecht Centraal 15.13 – 21.31 uur

Einde reis!

sts8003
Lees meer
Lees minder

Gornergrat Bahn

Een topattractie in het Zwitserse Wallis: de Gornergrat Bahn. Geen betere manier om de schoonheid van de Zwitserse Alpen van heel dichtbij te ervaren. Vanaf het uitzichtplatform van de Gornergrat heeft u een fenomenaal uitzicht op maar liefst 29 bergen van meer dan vierduizend meter hoog plus de majestueuze Matterhorn (4478 m), plus de op één na langste gletsjer van de Alpen. De Gornergrat Bahn is een tandradbaan die u vanuit Zermatt op 1620 meter hoogte in ca. 35 minuten naar de top van de Gornergrat op 3089 meter hoogte brengt. De reis gaat door dichte bossen en over alpenweiden met ’s zomers volop wilde bloemen en ’s winters een dik pak sneeuw. Iets boven het eindstation, op 3100 meter hoogte, vindt u het Kulmhotel Gornergrat, het hoogste hotel in de Zwitserse Alpen met een eigen winkelcentrum en een gerenommeerd restaurant, waar het goed uitrusten is na een wandeling rond de top. Wandelen kunt u ook naar de Riffelsee, een meer waarin de top van de Matterhorn weerspiegeld wordt.

https://www.destintravel.nl/hubfs/4.%20Treinen%20-%20Zwitserland%20-%20Gornergrat%20Bahn/Gornergrat%20Bahn%20(2).jpg
Gornergrat Bahn
https://www.destintravel.nl/hubfs/4.%20Treinen%20-%20Zwitserland%20-%20Gornergrat%20Bahn/Gornergrat%20Bahn%20(8).jpg
Gornergrat Bahn en de Matterhorn
https://www.destintravel.nl/hubfs/4.%20Treinen%20-%20Zwitserland%20-%20Gornergrat%20Bahn/Gornergrat%20Bahn%20(1).jpg
Gornergrat Bahn
https://www.destintravel.nl/hubfs/4.%20Treinen%20-%20Zwitserland%20-%20Gornergrat%20Bahn/Gornergrat%20Bahn%20(6).jpg
Gornergrat Bahn
https://www.destintravel.nl/hubfs/4.%20Treinen%20-%20Zwitserland%20-%20Gornergrat%20Bahn/shutterstock_704449366%20-%20Gornergrat%20Bahn.jpg
Gornergrat Bahn
Veeg naar links

Reisinformatie

Uw hotels

Tijdens deze reis verblijft u in de genoemde 4* hotels

Hotel Astoria Hotel 4*, Luzern
Het 4* Astoria hotel ligt op slechts 7 minuten lopen van de promenade aan het meer, de beroemde Kapelbrug en het treinstation. Alle kamers zijn modern ingericht en voorzien van alle gemakken. Verder beschikt het hotel over 3 restaurants en een penthouse lounge met dakterras.

Carlton Europe Interlaken 4*, Interlaken
Dit 4* hotel ligt op slechts 5 minuten lopen vanaf het station Interlaken Ost en biedt comfortabele kamers. In het restaurant, Chalet Beizli, worden traditionele Zwitserse gerechten geserveerd. Tevens beschikt het hotel over een Spa.

Hotel Simi 4*, Zermatt
Het 4* Hotel Simi ligt op ca. 300 meter van het treinstation en op loopafstand van de winkels en het vertrekpunt van de Gornergrat Bahn. Het hotel biedt een gezellig lobby bar, een spa met een sauna, een stoombad, een whirlpool en een solarium. Het bergrestaurant Simi serveert heerlijke authentieke Zwitserse en Walliser specialiteiten. Alle kamers zijn modern en comfortabel ingericht en beschikken over een eigen badkamer.

Radisson Blu Andermatt 4*, Andermatt
Het 4* Radisson Blu is een modern hotel. Vanaf het station is het op 8 minuten lopen. Het hotel beschikt over een binnenzwembad, sauna, hamam, snackbar, een restaurant en gezellige bar. Alle modern ingerichte kamers beschikken over een bureau, flatscreen tv, minibar en een eigen badkamer. Vanuit het hotel loopt u makkelijk het dorp in.

Hotel Stefani 4*, St. Moritz
Het 4* hotel Stefani is een traditioneel familie hotel, gelegen in het centrum van St. Moritz.
In het hotel vindt u 3 restaurants, 3 bars, een nachtclub en een spa met binnenzwembad. De kabelbaan ligt op 300 meter. De kamers zijn comfortabel ingericht met eigen badkamer.


Prijsinformatie

Reissom
Toeslagen
Inbegrepen
Niet inbegrepen
Voorwaarden
12-daagse reis De mooiste bergbanen van Zwitserland & de Glacier Express
Vanaf 4.898,- p.p.

Deze reissom is per persoon en gebaseerd op een verblijf in diverse luxe 4-sterren hotels. 
Minimaal 20, maximaal 25 personen

Vertrekdatum
Prijs per persoon
7 - 18 juli 2022
v.a. 4.898,-

Toeslag éénpersoonskamer: v.a. 1.298,-

 • Treinreis Utrecht - Basel v.v. per ICE in 2e klasse, inclusief zitplaatsreservering
 • Alle treinreizen in Zwitserland in 1e klasse.
 • 11 overnachtingen in genoemde 4* hotels, inclusief ontbijt.
 • 6 diners (in het hotel of in een lokaal restaurant conform programma), inclusief mineraalwater en koffie/thee.
 • 3 lunches conform programma.
 • Aparte bagage transport tussen hotels: Luzern - Interlaken, Interlaken - Zermatt, Zermatt – Andermatt.
 • Bagageservice station Luzern naar hotel Luzern.  
 • Bustransfer station – hotel St. Moritz en v.v.
 • Treinreis per Glacier Express Andermatt - St. Moritz, inclusief gereserveerde zitplaats en lunch.
 • Excursies Rigi, Titlis, Jungfraujoch, Gornergrat en Furka Stoomtreinreis vanuit Andermatt volgens programma.
 • Reisbegeleiding Nederlandssprekende gids.
 • Bagage service tussen Basel SBB en Luzern en tussen St. Moritz en Basel SBB (U dient zelf de bagage mee te nemen)
 • Overige maaltijden en dranken
 • Fooien en uitgaven van persoonlijke aard
 • Optionele excursies of activiteiten
 • Reis- en/of annuleringsverzekering (desgewenst door Incento af te sluiten)
 • Bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking en SGR Consumentenbijdrage € 5,- per persoon
 • ANVR Boekingskosten € 30,- per boeking

 

De Algemene Voorwaarden (ANVR-Reizigersvoorwaarden plus de aanvullende reisvoorwaarden van Incento) zijn van toepassing.
Op deze reis zijn, in afwijking van de aanvullende reisvoorwaarden de volgende betalings- en annuleringsvoorwaarden van toepassing.

Betaling:
• bij boeking dient een aanbetaling van 20% van de totale reissom te worden voldaan
• het restant dient uiterlijk 60 dagen voor vertrek te zijn voldaan

Annuleringskosten:
Ingeval de boeking wordt geannuleerd, zijn de volgende annuleringskosten verschuldigd:
• bij annulering tot 60 dagen voor vertrek: de aanbetaling (20% van de reissom)
• bij annulering van 60 dagen tot 48 dagen voor vertrek: 25% van de reissom
• bij annulering van 48 dagen tot 30 dagen voor vertrek 50% van de reissom
• vanaf 30 dagen voor vertrek: de volledige reissom

Groepsgrootte
Voor onze groepsreizen geldt een minimum aantal deelnemers. Met minder deelnemers kan de reis helaas niet worden uitgevoerd. Voor deze reis is het minimum aantal deelnemers 20, het maximum aantal 25. Indien dit aantal niet wordt gerealiseerd kan Incento Treinreizen de reisovereenkomst opzeggen.

Op reis en de COVID-19 spelregels
Alhoewel we de afgelopen periode weer volop konden reizen, nemen sommige landen opeens strengere maatregelen vanwege de nieuwe variant van het coronavirus (omikron). Voor vrijwel alle bestemmingen geldt momenteel de 2G -regel. Dit betekent dat u volledig gevaccineerd of hersteld van corona moet zijn.
U beschikt dan over:
1. een geldig vaccinatiebewijs, of
2. een geldig herstelbewijs

Tevens geldt in sommige landen een beperkte geldigheidsduur voor het vaccin. In veel gevallen dient u daarnaast ook aanvullend een negatieve PCR-test te tonen niet ouder dan bijv. 24, 48 of 72 uur. Dit verschilt per bestemming. Het is de verantwoordelijkheid van de individuele passagier om over de juiste gezondheidsdocumenten en reisdocumenten te beschikken. Zonder de juiste documenten kunt u niet deelnemen aan de reis. Voor de meest actuele informatie verwijzen wij u naar www.wijsopreis.nl

Incento_Lien_CTA Blok
Wij staan voor u klaar
Onze Travel Consultants geven u graag advies!

Wilt u meer weten over onze beroemde treinen of heeft u advies nodig over uw volgende treinreis?

Bel +31 (0)88 - 13 07 320
Mockup brochure Incento 22-23
Luxe brochure
De mooiste treinreizen ter wereld
 • Ruim 100 pagina's treinreisinspiratie
 • Beroemde en nostalgische treinen
 • Gratis bij u thuisbezorgd 

 

Brochure aanvragen

Vergelijkbare reizen

Bekijk ook onze andere rondreizen per trein door Zwitserland