Bel ons
Menu
Sluit
Bel ons
Menu
Sluit
Douro Valley shutterstock_399225568

Cruise over de gouden rivier in Portugal

riviercruises

Cruisen over de Douro in pracht en praal

Laat u betoveren door de magie van de schilderachtige Dourovallei!

5-sterren luxe
Nederlandssprekende Friendship Cruises cruiseleaders
Volgend vertrek
29-05-2025
+1 vertrekdata
Reisduur
8 dagen
Vertrekpunt
Amsterdam Schiphol
Schip
HS Porto Mirante *****
Destin
Vanaf 2.498,-
Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

Dourovallei

Laat u zich betoveren door de culturele en landschappelijke schatten, de magie en romantiek van de schilderachtige Dourovallei. De Douro is een unieke rivier en onvergelijkbaar met de Rijn of Donau. Niet in het minst omdat Portugal slechts 200 km breed is. Vanwege de kortere vaarafstanden kan er juist veel aandacht geschonken worden aan de Portugese cultuur die ontdekt en beleefd wordt tijdens excursies. Historische steden, glooiende groene heuvels, barokke kerken en kloosters, wijnproeverijen en de smaakvolle keuken maken deze Douro cruise uniek. Reserveer nu uw cabine voor 2025! 

Lamego 01
Lamego
shutterstock_270312668 - Porto
Porto
Vila Nova de Gaia river
Porto, Vila Nova de Gaia
Regua.
Régua
Pinhao stad
Pinhão
Douro shutterstock_161189531
Douro vallei
Castelo Rodrigo nieuw
Castelo Rodrigo
Salamanca river
Salamanca
Salamanca 01
Salamanca
Mateus paleis nieuw
Mateus Vila Real
5 Douro cruise Mateus Vila Real
Mateus Vila Real
Chapel of Saint Francis, Guimaraes
Guimarães
Braga, Bom Jesus do Monte Sanctuary- verkleind
Braga
Veeg naar links
Geheel gereserveerd voor Friendship Cruises

• Nederlandse boordtaal
• Nederlandssprekende Friendship Cruises cruiseleaders
• Quiet Vox headset systemen tijdens uw excursies

Wat maakt de Douro zo anders dan welke andere rivier in Europa?
Wie een blik op de landkaart werpt komt al snel tot de voor de hand liggende conclusie dat Portugal slechts 200 km breed is. Qua aantal vaaruren is de Douro dus niet te vergelijken met elke andere riviercruise uit ons programma. Een cruise op de Douro is geheel anders dan een cruise op de Rijn of Donau. Elke rivier is immers uniek. Een 8- of 9-daagse cruise over de Donau is veelal een reis door 4 landen; Duitsland, Oostenrijk, Slowakije en Hongarije. Daarmee is een Douro cruise onvergelijkbaar. 

Vanwege de kortere vaarafstanden kan er juist veel aandacht geschonken worden aan de Portugese cultuur die ontdekt en beleefd wordt tijdens excursies. Historische steden, glooiende groene heuvels, barokke kerken en kloosters, wijnproeverijen en de smaakvolle keuken maken deze Douro cruise uniek. Reserveer nu uw cabine voor 2025!

Lees meer
Lees minder

Vaarschema

Uw route in beeld

Routekaartje Cruise over de Douro

Dag 1 - Nederland - Porto

Vandaag vliegt u per rechtstreekse lijndienstvlucht vanaf Amsterdam Schiphol naar Porto. Er staat een transfer voor u klaar naar uw hotelschip. Inscheping en welkomstdiner aan boord. Vanavond blijft uw hotelschip afgemeerd liggen in Porto.

Porto

Dag 2 - Porto - Régua

Vandaag heeft u de gelegenheid om mee te gaan op excursie naar Porto. Het historische centrum prijkt op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Met haar bruggen, monumenten, azulejos, bloemrijke balkons en winkelstraten is de stad een lust voor het oog. U ervaart de meest karakteristieke plekken in de charmante stad Porto. Maak kennis met het historische centrum van deze stad. Lunch aan boord. Aansluitend gooien we de trossen los en zet uw hotelschip koers naar Régua.
Excursie Stadstour Porto.

shutterstock_270312668 - Porto

Dag 3 - Régua - Pocinho - Vega de Terrón

Geniet van alle faciliteiten aan boord terwijl u vaart naar Pocinho. Na de lunch heeft u de mogelijkheid om een bezoek te brengen aan het middeleeuwse dorpje Castelo Rodrigo. U kunt hier een mooie wandeling maken door de smalle en steile straatjes terwijl het schip verder vaart naar Vega de Terrón. In Vega de Terrón komen de excursiepassagiers weer aan boord.
Middagexcursie Castelo Rodrigo.

Castelo rodrigo.

Dag 4 - Vega de Terrón - Pocinho

Vandaag heeft u de mogelijkheid om op dagexcursie te gaan naar het Spaanse Salamanca, deze stad, met zijn pracht en praal, staat op de UNESCO werelderfgoedlijst. Laat u betoveren! ’s Middags staat er een lunch in een lokaal restaurant voor u klaar. Na de lunch heeft u nog vrije tijd om op eigen gelegenheid de stad te ontdekken. Aan het einde van de middag keert u terug naar uw hotelschip in Vega de Terrón. Vervolgens zet uw hotelschip koers naar Pocinho en geniet u ondertussen van een heerlijk diner. 
Dagexcursie Salamanca incl. lunch. 

Salamanca river

Dag 5 - Pocinho - Pinhão

In de morgen vaart u van Pocinho naar Pinhão. Pinhão staat bekend om port en wijn. Dat is te zien aan de vele porthuizen die er gevestigd zijn. Een excursie aan een lokale quinta mag dan ook niet ontbreken. De liefhebbers maken een wandeling door het pittoreske Pinhão.
Middagexcursie Pinhão met bezoek quinta en proeverij of stadswandeling Pinhão.

Pinhao wijngaard

Dag 6 - Pinhão - Régua

In de ochtend gaan de trossen los en wordt de vaart richting Régua ingezet, door de romantische vallei van de Douro. In de middag reist u per touringcar naar pelgrimsoord Lamego, één van de meest historische steden in de Dourovallei of u brengt een bezoek aan het paleis en tuinen van Mateus Vila Real. Na de excursie keert u weer terug aan boord. Vannacht blijft uw hotelschip afgemeerd liggen in Régua.
Middagexcursie Pelgrimsoord Lamego of excursie Mateus Vila Real.
Deze excursies vinden tegelijkertijd plaats. U kunt niet aan beide excursies deelnemen.

4 Douro cruise Lamego

Dag 7 - Régua - Porto

Vanmorgen worden de trossen voor de laatste keer los gegooid en vaart u van Régua naar Porto. ’s Middags staat de excursie naar Guimarães op het programma. U maakt een prachtige stadswandeling door het historische centrum. U kunt er ook voor kiezen om mee te gaan op excursie in Porto naar de wijnkelders van Vila Nova de Gaia. Vanavond geniet u van een heerlijk afscheidsdiner aan boord.
Middagexcursie Guimarães of excursie wijnkelders van Vila Nova de Gaia.

Guimaraes Old Town-verkleind

Dag 8 - Porto - Amsterdam

Na een heerlijk ontbijt aan boord neemt u afscheid van de Porto Mirante en haar bemanning. Per groepstransfer vertrekt u van Porto naar de luchthaven van Porto. Per lijndienstvlucht vliegt u vervolgens van Porto terug naar Nederland. 

De in bovenstaande programma genoemde excursies zijn niet inbegrepen in de reissom.

Porto

Pre- of postcruise arrangement in Porto of Lissabon

Verwen uzelf met een pre- of postpakket in het historische Porto of Lissabon. Verblijf 2 dagen voor uw cruise of 2 dagen na uw cruise in het prachtige Porto of Lissabon. Laat u betoveren door de magie en romantiek van de schilderachtige Dourovallei. U maakt uitgebreid kennis met de ruwe landschappen die worden ingekleurd door wijngaarden en de rijke cultuur van deze zonnige regio. Ontdekt u ook het oude centrum van Porto met haar karakteristieke Portugese huisjes, historische steegjes en sfeervolle pleinen. In het authentieke centrum van Porto zijn diverse monumentale gebouwen, kerken en musea, gelegen aan brede, hellende keienstraten.

Inbegrepen:
• Transfer van het schip naar hotel v.v.*
• Twee overnachtingen in een centraal gelegen 4- of 5-sterrenhotel op basis van logies en ontbijt.

Prijzen en beschikbaarheid op aanvraag en onder voorbehoud van beschikbaarheid.
Toeslag voor alleengebruik op aanvraag.

*Indien u kiest voor een arrangement in Lissabon, geldt er een toeslag voor een trein- of vliegreis Porto – Lissabon of v.v.

Friendship Cruises organiseert graag voor u een pre- of postcruise arrangement op maat, afhankelijk van uw wensen. Neemt u gerust contact met ons op voor de mogelijkheden.

Vila Nova de Gaia
Toon meer
Toon minder

Excursies

Een riviercruise is de meest comfortabele manier om nieuwe landen, culturen en mensen te leren kennen. Friendship Cruises biedt u dan ook de mogelijkheid om deel te nemen aan interessante excursies. Van stadswandelingen door indrukwekkende hoofdsteden tot bezoeken aan pittoreske historische dorpjes of boeiende musea, ontdekkingstochten in de natuur en culinaire verrassingen uit de regio, elk uitstapje is uniek en onvergetelijk! De belevenis is elke dag weer anders. Ervaren lokale gidsen nemen u maar al te graag mee en delen vol oprecht enthousiasme hun grenzeloze kennis van de streek. Zo proeft u de sfeer en cultuur in optima forma. Hieronder vindt u een overzicht van de excursies die u kunt maken tijdens deze cruise, en hoe u deze kunt boeken.

Morgenexcursie stadstour Porto
U vertrekt per touringcar voor een stadsbezoek aan Porto. Gelegen aan de monding van de Douro spreidt de stad zich uit over een aantal heuvels met uitzicht op de rivier. Het historische centrum prijkt op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Met haar bruggen, monumenten, azulejos, bloemrijke balkons en winkelstraten is de stad een lust voor het oog. U ervaart de meest karakteristieke plekken in de charmante stad Porto. De indrukwekkende Clérigos toren met meer dan 250 jaar geschiedenis; station Sao Bento met de prachtige azulejos die historische scenes verbeelden; Ribeira, één van de oudste buurten van de stad. 
Excursieprijzen 2025 volgen z.s.m.
Inclusief: transfer per touringcar, rondleiding o.l.v. deskundige gids
Zwaarte excursie: 3

Middagexcursie Castelo Rodrigo
In de middag kunt u deelnemen aan de excursie naar Castelo Rodrigo. Op de top van een heuvel domineert dit middeleeuwse dorp. Onder leiding van een deskundige lokale gids maakt u een wandeling door de smalle, steile straatjes van het dorp met prachtige gevels en ramen in Manuelstijl. Een proeverij van regionaal geroosterde amandelen mag niet ontbreken. 
Excursieprijzen 2025 volgen z.s.m.  
Inclusief: transfer per touringcar, rondleiding o.l.v. deskundige gids, lokale snack
Zwaarte excursie: 5

Dagexcursie Salamanca
In Salamanca zijn de Middeleeuwen goed voelbaar. De stad heeft veel historie en u kunt volop genieten van de prachtige antieke bezienswaardigheden. De gehele oude binnenstad staat daarnaast ook op de UNESCO Werelderfgoed lijst. Salamanca is vooral ook bekend door de universiteit, die al in 1218 een ongekende rijkdom met zich meebracht in dit deel van Spanje. De excursie leidt u natuurlijk ook langs deze bekende universiteit waarna u verder gaat naar Plaza Mayor, een schitterend plein, ontworpen in barokke stijl door Alberto Churriguera. Bewonder de gevel van de oude kathedraal  , een kerk in romaanse en gotische stijl.  Na de lunch in een lokaal restaurant heeft u 's middags vrije tijd om deze historische parel op eigen gelegenheid verder te ontdekken.
Excursieprijzen 2025 volgen z.s.m.
Inclusief: transfer per touringcar, rondleiding o.l.v. deskundige gids, lunch in een lokaal restaurant
Zwaarte excursie: 5

Middagexcursie Pinhão met bezoek quinta en proeverij
Pinhão is gelegen in het hart van de Douro vallei. Tijdens uw bezoek aan een lokale quinta, wijnboerderij, leert u alles over het bereidingsproces. De schoonheid van de Douro vallei valt niet te ontkennen, u geniet van een proeverij met het mooiste uitzicht.
100 hectaren en meer dan 100 jaar aan ervaring worden ingezet om hoge kwaliteit wijnen te produceren. Met de hedendaagse technologie, maar ook met respect voor tradities. In Pinhão draait alles om wijn en port, een bezoek aan een wijnboerderij mag dan ook eigenlijk niet ontbreken. 
Excursieprijzen 2025 volgen z.s.m.
Inclusief: transfer per touringcar, rondleiding o.l.v. deskundige gids, wijnproeverij
Zwaarte excursie: 3
Deze excursie vindt gelijktijdig plaats met de excursie stadswandeling Pinhão. 

Middagexcursie stadswandeling Pinhão
Pinhão is een van de meest pittoreske dorpjes van de regio, ver weg van snelwegen en grote steden verscholen tussen de hoge heuvels van de Douro vallei.  
We maken een wandeling naar het 19e eeuwse treinstation van Pinhão met prachtige tegelwerken, azulejos genaamd, waarop alledaagse taferelen uitgebeeld worden, evenals de productie van Port, van de oogst tot het stampen van de druiven tot het transport met 'rabelo' boten.
Excursieprijzen 2025 volgen z.s.m.
Inclusief: stadswandeling o.l.v. deskundige gids
Zwaarte excursie: 3
Deze excursie vindt gelijktijdig plaats met de excursie Pinhão met bezoek lokale quinta. 

Middagexcursie paleis en tuinen Mateus Vila Real
Het Paleis van Mateus is een elegant landhuis uit de 18e eeuw, een echte parel van barokkunst. De tuinen zijn wonderschoon met bloemenpaden, exotische planten en heerlijk ruikende bloesems.
Excursieprijzen 2025 volgen z.s.m.
Inclusief: transfer per touringcar, rondleiding o.l.v. deskundige gids, entree Mateus Vila Real
Zwaarte excursie: 3
Deze excursie vindt gelijktijdig plaats met de excursie pelgrimsoord Lamego.

Middagexcursie pelgrimsoord Lamego
In de middag vertrekt u per touringcar naar Lamego, een van de meest historische steden in de Dourovallei. Hier brengt u onder leiding van een deskundige lokale gids een bezoek aan de stad. U bezoekt er de imposante bedevaartskerk Nossa Senhora de Remédios. De meer dan zeshonderd treden van de dubbele trap, prachtig versierd met azulejos, die leidt naar de kathedraal, werden in het verleden door de bedevaartgangers op de knieën beklommen! Proef onderweg één van de meest authentieke en onderscheidende lekkernijen van de traditionele Portugese keuken: de bôla de Lamego, een typisch gerecht uit de regio. 
Excursieprijzen 2025 volgen z.s.m.
Inclusief: transfer per touringcar, rondleiding o.l.v. deskundige gids, lokale snack 
Zwaarte excursie: 3
Deze excursie vindt gelijktijdig plaats met de excursie paleis en tuinen Mateus Vila Real.

Middagexcursie stadswandeling Guimarães
‘s Middags vertrekt u per touringcar naar Guimarães, gelegen in het noordwesten van Porto. Dit is de geboortestad van de eerste koning van Portugal, Alfonso Henriques. Ontdek het historische centrum, langs het Largo da Oliveira (olijfboomplein) en bezoek het kasteel van de hertogen van Braganca, waarvan de architectuur doet denken aan de kastelen van Bourgogne. 
Excursieprijzen 2025 volgen z.s.m.
Inclusief: transfer per touringcar, rondleiding o.l.v. deskundige gids
Zwaarte excursie: 3 

Excursie Vila Nova de Gaia
In de 18e eeuw maakte Vila Nova de Gaia een grote groei mee toen hier de Portkelders werden gevestigd. De wijn kwam hier in boten - "rabelos" - aan en werd in de kelders te rijpen gelegd, zodat deze de kwaliteiten verkreeg, die de port wereldberoemd maakt. Een bezoek aan één van de vele portkelders mag u zeker niet missen. Tijdens uw bezoek komt u alles te weten over deze wijn, die uniek in de wereld is.
Excursieprijzen 2025 volgen z.s.m.
Inclusief: transfer per touringcar, wijnproeverij en rondleiding o.l.v. deskundige gids
Zwaarte excursie: 3


Zwaarte excursies

Graag informeren wij u zo volledig mogelijk over de excursies tijdens uw reis. Bij sommige excursies maakt u lange wandelingen of bewandelt u oneffen paden. De uitleg hieronder zal u een goede indruk geven van de zwaarte van de excursies. Natuurlijk kunt u altijd even overleggen met Friendship Cruises of uw cruiseleader of een bepaalde excursie ook geschikt is voor u. De zwaarte van de excursies vindt u per dag terug onder de beschrijving van de excursie in dit dag-tot-dag programma.

1) De excursie wordt uitgevoerd per touringcar. Er zullen ook enkele stops worden gemaakt. De keuze is aan u of u dan de touringcar verlaat, bijvoorbeeld om foto’s te nemen. U bewandelt alleen korte en effen paden.
2) De excursie wordt uitgevoerd per touringcar. Tevens maakt u een korte wandeling. U dient voor deze excursie soms enkele treden op en af te kunnen lopen.
3) De excursie wordt uitgevoerd per touringcar. Tevens maakt u een lange wandeling. U dient voor deze excursie goed ter been te zijn. Enkele trappen lopen is geen probleem voor u.
4) Deze excursie is een (stads)wandeling. U dient voor deze excursie goed ter been te zijn. Trappen zijn geen probleem voor u.
5) Deze excursie bevat een lange (stads)wandeling. U dient voor deze excursie goed ter been te zijn. Oneffen paden en trappen zijn geen probleem voor u.

De toegekende zwaarte is slechts een indicatie en blijft derhalve persoonsgebonden.

Lees meer
Lees minder

Riviercruiseschip Porto Mirante

Graag heten wij u welkom aan boord van het nieuwste schip op de Douro. Hotelschip Porto Mirante wordt in 2024 toegevoegd aan de vloot. Aan boord geniet u in alle comfort, luxe en grandeur van een hele bijzondere cruise over de 'Gouden Rivier' langs de Portugese wijnlandschappen en haar culturele parels.

Porto Mitante, schip
HS Porto Mirante *****
PORTO MIRANTE_Lobby, Reception (3)-1
Receptie
PORTO MIRANTE_Restaurant (4)
Luxe restaurant
PORTO MIRANTE_Lobby, Reception
Royale entree
MIR sundeck pool
Zonnedek
PORTO MIRANTE_Bistro
Bistro
PORTO MIRANTE_2BS (2)
A-/B-cabine (16 m²) met panorama schuifpui en Frans balkon, Diamant- en Rubindek
Porto Mirante - Lower Deck cabin 101-112
C-cabine (16 m²) kleine vensters die niet geopend kunnen worden, Smaragddek
Veeg naar links

Prijsinformatie

Reissom
Toeslagen
Inbegrepen
Niet inbegrepen
Voorwaarden
8-daagse cruise over de Douro
Vanaf 2.498,- p.p.

Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

Voor vragen neemt u gerust contact met ons op via riviercruises@destintravel.nl of tijdens kantooruren via 088-13 07 300

Vertrekdatum
Prijs per persoon
29 mei 2025
v.a. 2.498,-
4 september 2025
v.a. 2.498,-

De reissom is p.p. en gebaseerd op een 2-pers. C-cabine Economy (16 m²), Smaragddek.

Toeslag 2-pers. C-cabine (16 m²), Smaragddek € 98,- p.p.
Toeslag 2-pers. C-cabine Superior (16 m²), Smaragddek € 198,- p.p.
Toeslag 2-pers. B-cabine Economy (16 m²), Rubindek € 398,- p.p.
Toeslag 2-pers. B-cabine (16 m²), Rubindek € 498,- p.p.

Toeslag 2-pers. B-cabine Superior (16 m²), Rubindek € 598,- p.p.
Toeslag 2-pers. A-cabine Economy (16 m²), Diamantdek € 698,- p.p.
Toeslag 2-pers. A-cabine (16 m²), Diamantdek € 798,- p.p.

Toeslag 2-pers. A-cabine Superior (16 m²), Diamantdek € 998,- p.p.

Toeslag 2-pers. C-cabine Economy voor alleengebruik (16 m²), Smaragddek € 1.498,- p.p.
Toeslag 2-pers. C-cabine voor alleengebruik (16 m²), Smaragddek € 1.598,- p.p.
Toeslag 2-pers. C-cabine Superior voor alleengebruik (16 m²), Smaragddek € 1.698,- p.p.

Toeslag 2-pers. B-cabine Economy voor alleengebruik(16 m²), Rubindek € 1.998,- p.p.
Toeslag 2-pers. B-cabine voor alleengebruik(16 m²), Rubindek € 2.198,- p.p.

Toeslag 2-pers. B-cabine Superior voor alleengebruik (16 m²), Rubindek € 2.398,- p.p.
Toeslag 2-pers. A-cabine Economy voor alleengebruik (16 m²), Diamantdek € 2.498,- p.p.
Toeslag 2-pers. A-cabine voor alleengebruik (16 m²), Diamantdek €
2.998,- p.p.
Toeslag 2-pers. A-cabine Superior voor alleengebruik (16 m²), Diamantdek € 3.498,- p.p.

Graag maken wij u erop attent dat de machinekamer zich doorgaans achterop het schip bevindt op het onderste dek. Om deze reden zijn de Economy cabines lager geprijsd.

• Lijndienstvlucht Amsterdam – Porto – Amsterdam o.b.v. ingekochte vluchtklasse, excl. eventuele vluchttoeslag*
• Ruimbagage (1 koffer 23 kg)
• Transfer luchthaven Porto – hotelschip – luchthaven Porto
• Volpension verzorging aan boord vanaf het diner op dag 1 t/m het ontbijt op dag 8
     • Culinair genieten in het restaurant waar alle maaltijden zijn inbegrepen (ontbijtbuffet, lunch, diner en midnight-snack)
     • Koffie met gebak bij inscheping
     • Welkomstcocktail met snacks
     • Koffie met gebak in de middag
     • Welkomstdiner
     • Afscheidscocktail met snacks
     • Afscheidsdiner
• Nederlandssprekende cruiseleaders
• Gratis wifi aan boord
• Quiet vox systemen tijdens de excursies
• Bagageservice tijdens de in- en ontscheping
• Alle haven- en lokale belastingen

Niet inbegrepen
• Toeslagen voor andere type accommodaties
• Excursies (bij boeking te reserveren)

• Eventuele brandstoftoeslag
• Eventuele verhoogde luchthavenbelasting en / of havengelden
• Taxiservice (bij boeking te reserveren)
• Pre-cruise of post-cruise arrangement in Porto of Lissabon
• 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen
• Drankjes, fooien en andere uitgaven van persoonlijke aard

Mobiliteit
Wij wijzen u erop dat u over een normale basisconditie dient te beschikken en een goede mobiliteit noodzakelijk is. U dient gemakkelijk afstanden te kunnen lopen, trappen te kunnen nemen en zelfstandig op en af uw hotelschip te geraken. 
Het gebruik van een rollator/rolstoel aan boord van onze riviercruiseschepen is niet toegestaan, het meenemen hiervan is op aanvraag. Het aantal opvouwbare rollators/rolstoelen is per afvaart strikt gelimiteerd in verband met de veiligheid aan boord en het comfort voor de medereizigers. Alleen na schriftelijke goedkeuring en bevestiging kunt u de rollator/rolstoel meenemen. De bemanning parkeert deze voor u op het Zonnedek. Zodra u de wal op gaat, staat uw rollator/rolstoel gereed op de kade. Een elektrische rolstoel/scootmobiel is in het geheel niet toegestaan.
Excursie(s)(pakketten) kunnen niet vooraf geboekt worden i.c.m. gebruik rollator/rolstoel. 

Tarieven en voorwaarden vliegtickets
Vliegtickets zijn beschikbaar in diverse klassen. In elke klasse gelden verschillende voorwaarden en tarieven. Bij het berekenen van onze verkoopprijzen gaan wij uit van de prijzen voor de vliegtickets zoals deze op dat moment beschikbaar zijn. Wij zijn gerechtigd om eventuele vlucht-, brandstof- en bagagetoeslagen door te berekenen indien de vliegtickets niet meer voor ditzelfde tarief boekbaar zijn als de tarieven die ons bij de calculatie van de prijzen bekend waren. De tarieven kunnen namelijk dagelijks variëren. Op het moment dat u definitief boekt, bekijken wij nogmaals het dan geldende tarief. Zodra u met dit dagtarief akkoord gaat, zetten wij de vluchten 24 uur voor dit tarief voor u in optie. Wij sturen u dan per omgaande digitaal de factuur, zodat u de aanbetaling in orde kunt maken. Na ontvangst van uw aanbetaling kunnen wij uw vliegtickets definitief bevestigen bij onze leverancier. De vliegtickets die Friendship Cruises voor u boekt zijn gebaseerd op de voordeligste klasse. Dit betekent dat de tickets non-refundable zijn, waardoor de tickets niet kosteloos gewijzigd kunnen worden. Annulering van de vliegtickets leidt tot annuleringskosten die kunnen oplopen tot de volledige ticketkosten. Bedragen voor vluchten zijn niet-restitueerbaar (geen geld terug). Mocht u een vliegticket wensen te boeken met gunstigere voorwaarden en meer vrijheid, dan maken wij dit graag voor u in orde. De prijs van het vliegticket zal derhalve vaak wel hoger zijn.

Betaling
Friendship Cruises is aangesloten bij de ANVR en SGR. Voor u de garantie dat uw cruise in goede handen is. Echter voor deze cruise hanteren wij afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. Zodra u van ons de bevestiging, welke tevens de factuur is, heeft ontvangen, verzoeken wij u 15% van de totale reissom aan ons over te maken + uw non-refundable vliegticket. Dit is de totale aanbetaling. Het restant van de reissom dient uiterlijk 6 weken voor aanvang van de reis in ons bezit te zijn. Indien u uw cruise boekt binnen 6 weken voor aanvang van de reis dan dient u na ontvangst van de bevestiging/factuur de totale reissom per direct aan ons te voldoen.

Reisdocumentatie
14 tot 10 dagen voordat uw cruise vertrekt ontvangt u van ons uw reisdocumentatie per post thuis gestuurd. 

Voorwaarden
Op deze reis zijn de ANVR- en SGR-voorwaarden van toepassing, evenals de Algemene Voorwaarden zoals vermeld op deze website. Echter voor deze cruise hanteren wij afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. Het minimum aantal vereiste deelnemers voor het arrangement incl. vliegticket en cruiseleader bedraagt ca. 100 personen. Annuleringstermijn touroperator 20 dagen voor vertrek. Wijzigingen in vaarroute, vaarschema en/of excursieprogramma om nautische, veiligheids-, volksgezondheids- en/of organisatorische redenen voorbehouden. Voor elke excursie is een minimum aantal deelnemers vereist.
Indien een aanmelding ongedaan wordt gemaakt, zijn per persoon de volgende annuleringskosten verschuldigd:
- Bij annulering tot 96 dagen voor vertrek: 15% van de reissom + 100% voor uw non-refundable vliegticket.
- Bij annulering vanaf 96 dagen (inclusief) tot 75 dagen (exclusief) voor vertrek: 20% van de reissom + 100% over uw non-refundable vliegticket.
- Bij annulering vanaf 75 dagen (inclusief) tot 55 dagen (exclusief) voor vertrek: 40% van de reissom + 100% over uw non-refundable vliegticket.
- Bij annulering vanaf 55 dagen (inclusief) tot 35 dagen (exclusief) voor vertrek: 55% van de reissom + 100% over uw non-refundable vliegticket.
- Bij annulering vanaf 35 dagen (inclusief) tot 25 dagen (exclusief) voor vertrek: 85% van de reissom + 100% over uw non-refundable vliegticket.
- Bij annulering vanaf 25 dagen (inclusief) tot 15 dagen (exclusief) voor vertrek: 90% van de reissom + 100% over uw non-refundable vliegticket.
- Bij annulering vanaf 15 dagen (inclusief) tot de dag van vertrek (exclusief) voor vertrek: 95% van de reissom + 100% over uw non-refundable vliegticket.
- Bij annulering op de vertrekdag of later: de volledige reissom.

Vervoersvoorwaarden
Klik hier voor de vervoersvoorwaarden die van toepassing zijn op deze reis. 

Reissom
8-daagse cruise over de Douro
Vanaf 2.498,- p.p.

Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

Voor vragen neemt u gerust contact met ons op via riviercruises@destintravel.nl of tijdens kantooruren via 088-13 07 300

Vertrekdatum
Prijs per persoon
29 mei 2025
v.a. 2.498,-
4 september 2025
v.a. 2.498,-
Toeslagen

De reissom is p.p. en gebaseerd op een 2-pers. C-cabine Economy (16 m²), Smaragddek.

Toeslag 2-pers. C-cabine (16 m²), Smaragddek € 98,- p.p.
Toeslag 2-pers. C-cabine Superior (16 m²), Smaragddek € 198,- p.p.
Toeslag 2-pers. B-cabine Economy (16 m²), Rubindek € 398,- p.p.
Toeslag 2-pers. B-cabine (16 m²), Rubindek € 498,- p.p.

Toeslag 2-pers. B-cabine Superior (16 m²), Rubindek € 598,- p.p.
Toeslag 2-pers. A-cabine Economy (16 m²), Diamantdek € 698,- p.p.
Toeslag 2-pers. A-cabine (16 m²), Diamantdek € 798,- p.p.

Toeslag 2-pers. A-cabine Superior (16 m²), Diamantdek € 998,- p.p.

Toeslag 2-pers. C-cabine Economy voor alleengebruik (16 m²), Smaragddek € 1.498,- p.p.
Toeslag 2-pers. C-cabine voor alleengebruik (16 m²), Smaragddek € 1.598,- p.p.
Toeslag 2-pers. C-cabine Superior voor alleengebruik (16 m²), Smaragddek € 1.698,- p.p.

Toeslag 2-pers. B-cabine Economy voor alleengebruik(16 m²), Rubindek € 1.998,- p.p.
Toeslag 2-pers. B-cabine voor alleengebruik(16 m²), Rubindek € 2.198,- p.p.

Toeslag 2-pers. B-cabine Superior voor alleengebruik (16 m²), Rubindek € 2.398,- p.p.
Toeslag 2-pers. A-cabine Economy voor alleengebruik (16 m²), Diamantdek € 2.498,- p.p.
Toeslag 2-pers. A-cabine voor alleengebruik (16 m²), Diamantdek €
2.998,- p.p.
Toeslag 2-pers. A-cabine Superior voor alleengebruik (16 m²), Diamantdek € 3.498,- p.p.

Graag maken wij u erop attent dat de machinekamer zich doorgaans achterop het schip bevindt op het onderste dek. Om deze reden zijn de Economy cabines lager geprijsd.

Inbegrepen

• Lijndienstvlucht Amsterdam – Porto – Amsterdam o.b.v. ingekochte vluchtklasse, excl. eventuele vluchttoeslag*
• Ruimbagage (1 koffer 23 kg)
• Transfer luchthaven Porto – hotelschip – luchthaven Porto
• Volpension verzorging aan boord vanaf het diner op dag 1 t/m het ontbijt op dag 8
     • Culinair genieten in het restaurant waar alle maaltijden zijn inbegrepen (ontbijtbuffet, lunch, diner en midnight-snack)
     • Koffie met gebak bij inscheping
     • Welkomstcocktail met snacks
     • Koffie met gebak in de middag
     • Welkomstdiner
     • Afscheidscocktail met snacks
     • Afscheidsdiner
• Nederlandssprekende cruiseleaders
• Gratis wifi aan boord
• Quiet vox systemen tijdens de excursies
• Bagageservice tijdens de in- en ontscheping
• Alle haven- en lokale belastingen

Niet inbegrepen

Niet inbegrepen
• Toeslagen voor andere type accommodaties
• Excursies (bij boeking te reserveren)

• Eventuele brandstoftoeslag
• Eventuele verhoogde luchthavenbelasting en / of havengelden
• Taxiservice (bij boeking te reserveren)
• Pre-cruise of post-cruise arrangement in Porto of Lissabon
• 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen
• Drankjes, fooien en andere uitgaven van persoonlijke aard

Voorwaarden

Mobiliteit
Wij wijzen u erop dat u over een normale basisconditie dient te beschikken en een goede mobiliteit noodzakelijk is. U dient gemakkelijk afstanden te kunnen lopen, trappen te kunnen nemen en zelfstandig op en af uw hotelschip te geraken. 
Het gebruik van een rollator/rolstoel aan boord van onze riviercruiseschepen is niet toegestaan, het meenemen hiervan is op aanvraag. Het aantal opvouwbare rollators/rolstoelen is per afvaart strikt gelimiteerd in verband met de veiligheid aan boord en het comfort voor de medereizigers. Alleen na schriftelijke goedkeuring en bevestiging kunt u de rollator/rolstoel meenemen. De bemanning parkeert deze voor u op het Zonnedek. Zodra u de wal op gaat, staat uw rollator/rolstoel gereed op de kade. Een elektrische rolstoel/scootmobiel is in het geheel niet toegestaan.
Excursie(s)(pakketten) kunnen niet vooraf geboekt worden i.c.m. gebruik rollator/rolstoel. 

Tarieven en voorwaarden vliegtickets
Vliegtickets zijn beschikbaar in diverse klassen. In elke klasse gelden verschillende voorwaarden en tarieven. Bij het berekenen van onze verkoopprijzen gaan wij uit van de prijzen voor de vliegtickets zoals deze op dat moment beschikbaar zijn. Wij zijn gerechtigd om eventuele vlucht-, brandstof- en bagagetoeslagen door te berekenen indien de vliegtickets niet meer voor ditzelfde tarief boekbaar zijn als de tarieven die ons bij de calculatie van de prijzen bekend waren. De tarieven kunnen namelijk dagelijks variëren. Op het moment dat u definitief boekt, bekijken wij nogmaals het dan geldende tarief. Zodra u met dit dagtarief akkoord gaat, zetten wij de vluchten 24 uur voor dit tarief voor u in optie. Wij sturen u dan per omgaande digitaal de factuur, zodat u de aanbetaling in orde kunt maken. Na ontvangst van uw aanbetaling kunnen wij uw vliegtickets definitief bevestigen bij onze leverancier. De vliegtickets die Friendship Cruises voor u boekt zijn gebaseerd op de voordeligste klasse. Dit betekent dat de tickets non-refundable zijn, waardoor de tickets niet kosteloos gewijzigd kunnen worden. Annulering van de vliegtickets leidt tot annuleringskosten die kunnen oplopen tot de volledige ticketkosten. Bedragen voor vluchten zijn niet-restitueerbaar (geen geld terug). Mocht u een vliegticket wensen te boeken met gunstigere voorwaarden en meer vrijheid, dan maken wij dit graag voor u in orde. De prijs van het vliegticket zal derhalve vaak wel hoger zijn.

Betaling
Friendship Cruises is aangesloten bij de ANVR en SGR. Voor u de garantie dat uw cruise in goede handen is. Echter voor deze cruise hanteren wij afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. Zodra u van ons de bevestiging, welke tevens de factuur is, heeft ontvangen, verzoeken wij u 15% van de totale reissom aan ons over te maken + uw non-refundable vliegticket. Dit is de totale aanbetaling. Het restant van de reissom dient uiterlijk 6 weken voor aanvang van de reis in ons bezit te zijn. Indien u uw cruise boekt binnen 6 weken voor aanvang van de reis dan dient u na ontvangst van de bevestiging/factuur de totale reissom per direct aan ons te voldoen.

Reisdocumentatie
14 tot 10 dagen voordat uw cruise vertrekt ontvangt u van ons uw reisdocumentatie per post thuis gestuurd. 

Voorwaarden
Op deze reis zijn de ANVR- en SGR-voorwaarden van toepassing, evenals de Algemene Voorwaarden zoals vermeld op deze website. Echter voor deze cruise hanteren wij afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. Het minimum aantal vereiste deelnemers voor het arrangement incl. vliegticket en cruiseleader bedraagt ca. 100 personen. Annuleringstermijn touroperator 20 dagen voor vertrek. Wijzigingen in vaarroute, vaarschema en/of excursieprogramma om nautische, veiligheids-, volksgezondheids- en/of organisatorische redenen voorbehouden. Voor elke excursie is een minimum aantal deelnemers vereist.
Indien een aanmelding ongedaan wordt gemaakt, zijn per persoon de volgende annuleringskosten verschuldigd:
- Bij annulering tot 96 dagen voor vertrek: 15% van de reissom + 100% voor uw non-refundable vliegticket.
- Bij annulering vanaf 96 dagen (inclusief) tot 75 dagen (exclusief) voor vertrek: 20% van de reissom + 100% over uw non-refundable vliegticket.
- Bij annulering vanaf 75 dagen (inclusief) tot 55 dagen (exclusief) voor vertrek: 40% van de reissom + 100% over uw non-refundable vliegticket.
- Bij annulering vanaf 55 dagen (inclusief) tot 35 dagen (exclusief) voor vertrek: 55% van de reissom + 100% over uw non-refundable vliegticket.
- Bij annulering vanaf 35 dagen (inclusief) tot 25 dagen (exclusief) voor vertrek: 85% van de reissom + 100% over uw non-refundable vliegticket.
- Bij annulering vanaf 25 dagen (inclusief) tot 15 dagen (exclusief) voor vertrek: 90% van de reissom + 100% over uw non-refundable vliegticket.
- Bij annulering vanaf 15 dagen (inclusief) tot de dag van vertrek (exclusief) voor vertrek: 95% van de reissom + 100% over uw non-refundable vliegticket.
- Bij annulering op de vertrekdag of later: de volledige reissom.

Vervoersvoorwaarden
Klik hier voor de vervoersvoorwaarden die van toepassing zijn op deze reis. 

CTA Blok_Friendship_Hilde
Wij staan voor u klaar
Onze Travel Consultants geven u graag advies

Neem contact met ons op voor meer informatie over onze riviercruises en onze luxe hotelschepen.

 

Bel +31 (0)88 - 13 07 300
Brochure Destin Riviercruises_Vooruitblik 2025_MU
Luxe brochure
De mooiste riviercruises in Europa en wereldwijd
  • Vooruitblik op ons aanbod riviercruises 2025
  • 5-sterren luxe hotelschepen
  • Gratis bij u thuisbezorgd 
Brochure aanvragen

Vergelijkbare reizen

Bekijk ook onze andere luxe riviercruises