Bel ons
Menu
Sluit
Bel ons
Menu
Sluit
Octola Northern Lights
Home
Reisaanbod
Air Cruises
Air Cruise 'Parels onder het Noorderlicht'

Ontdek het magische  Scandinavië per privéjet

air cruises

Air Cruise 'Parels onder het Noorderlicht'

Ontdek per privévliegtuig de ongerepte schoonheid van het magische Scandinavië.

All-inclusive
Eersteklas Hotels
Select gezelschap van 20 gasten
Volgend vertrek
18-03-2025
Reisduur
7 dagen
Vertrekpunt
Amsterdam
Vliegtuig
Privéjet

Parels onder het Noorderlicht

De buitengewone Air Cruise ‘Parels onder het Noorderlicht’ belooft een onvergetelijke  reiservaring te worden, geboren uit de verlangens en interesses van onze zeer gewaardeerde gasten. Dit unieke ontwerp, doordrenkt van luxe en exclusiviteit, strekt zich uit over 7 dagen en verwelkomt slechts een select gezelschap van maximaal 20 gasten. In uw eigen luxe privévliegtuig wordt u begroet door onze zorgvuldig geselecteerde bemanning. Met slechts 22 comfortabele stoelen, elk met een eigen raamplaats, is dit vliegende juweeltje ontworpen om u comfortabel naar uw bestemmingen te brengen.

Dit exclusieve avontuur is ontworpen om aan de hoogste verwachtingen te voldoen. Het is een ode aan comfort, luxe en ontdekking, waar elke bestemming een parel is in de kroon van het noorderlicht. Stap aan boord en laat u meenemen op een reis die de grenzen van verfijning en avontuur verlegt, te midden van de ongerepte schoonheid van het magische Scandinavië.

Presentatie 28 mei a.s. 

Van harte welkom op ons kantoor in Hendrik-Ido-Ambacht voor een uitgebreide presentatie over deze reis door onze reisarchitect Piet Visser. De presentatie vindt plaats op dinsdagmiddag 28 mei a.s., inloop vanaf 14.00 uur. Voor meer informatie en om uzelf aan te melden klikt u op onderstaande button. 

Meer info & aanmelden
Lofoten - Aerial Northern Lights
Lofoten
Octola - Aerial 1
Lapland
Privejet Embraer
Privévliegtuig
Octola Lodge
Octola Lodge
Octola Lodge
Lapland
Octola Lodge
Lapland
Grand Hotel Stockholm - Interior
Grand Hotel Stockholm
Stockholm City Center
Stockholm
Veeg naar links

Programma en excursies

Unieke bestemmingen

De air cruise omvat een reeks bijzondere bestemmingen en adembenemende activiteiten. U begint uw reis met een bezoek aan de Lofoten in Noorwegen, waar de majestueuze landschappen en de betoverende sfeer uw zintuigen zullen prikkelen. De Lofoten is wereldwijd een van de meest trendy bestemmingen in Scandinavië, en terecht! Vervolgens gaat de reis naar het schitterende Lapland in Finland, waar u zich kunt laten betoveren door het magische noorderlicht en de unieke sfeer van het hoge noorden. In Lapland verblijft u in het meest exclusieve resort wat Scandinavië te bieden heeft: Octola Lodge. Naast een aantal spectaculaire activiteiten, maakt u kennis met een geofysicus die u inzicht geeft in de wetenschap achter het noorderlicht. U krijgt toelichting op de atmosferische processen die het noorderlicht veroorzaken en de lokale en culturele aspecten die onlosmakelijk verbonden zijn aan dit bijzondere natuurfenomeen wat u minimaal een keer in uw leven meegemaakt dient te hebben. De grand finale is Stockholm in Zweden, een stad doordrenkt van geschiedenis en moderne elegantie. Hier verblijft u in het legendarische Grand Hôtel waar vele Nobelprijswinnaars u voorgingen.

Northern Lights Lofoten

Dag 1 - Amsterdam - Lofoten, Noorwegen

Vliegtijd: 1.55 uur

U wordt in de loop van de ochtend door uw privéchauffeur thuis opgehaald voor de transfer naar het Jet Aviation Private Jet Centre op Schiphol-Oost. Hier wordt u in alle rust en comfort ontvangen. U maakt kennis met uw medepassagiers, de tourmanager en de crew van uw privévliegtuig. Aansluitend vliegt u zeer comfortabel naar uw eerste bestemming: Lofoten in Noorwegen. Om de hoofdstad van de Lofoten te bereiken stapt u voor het laatste deel van uw vlucht over op een lokaal toestel.

In het noorden van Noorwegen liggen de Lofoten. Deze bestemming is door National Geographic uitgeroepen tot een van de mooiste bestemmingen ter wereld. Lofoten ligt net boven de poolcirkel, op de 68e breedtegraad van het noorden. Deze eilandengroep, gelegen voor de kust van Noorwegen, koestert zich in de zomer in de onwerkelijke middernachtzon en is van september tot april getuige van het magische noorderlicht. Lofoten is een plek van contrasten. Het is een natuurwonder met bloeiende lokale gemeenschappen. Het is de plek waar bergen en zee elkaar ontmoeten. De bijzondere magie van Lofoten ligt in het vermogen om het alledaagse lokale leven te combineren met een wereldwijde belangstelling voor de natuurlijke schoonheid.

Uw hotel
Het Thon Hotel Svolvær, centraal gelegen aan de kade in Svolvær, is geopend in 2021. De kamers zijn modern, ruim en hebben ramen van vloer tot plafond - allemaal met een prachtig uitzicht op de zee of de bergen.

Zeer mooi zijn de drie ijstorensuites van ongeveer 50 m² met een spectaculair uitzicht op de Vestfjord. Voor degenen die extra van het uitzicht willen genieten, zijn alle hotelkamers uitgerust met een eigen verrekijker. Als eerste hotel in Noorwegen heeft Thon Hotel Svolvær zijn eigen  fileerruimte / visverwerkingsfaciliteit gecreëerd.

U krijgt de kans om uw eigen vis te vangen en te leren hoe u de vangst van de dag moet fileren. De vis kan vacuüm worden verpakt en mee naar huis worden genomen, of u kunt deelnemen aan een kookcursus en uw eigen vis bereiden. Aan het einde van de kade vindt u een drijvend dok met een grote en mooie sauna: Lyst Lofoten Sauna Svolvær. De sauna heeft een unieke locatie met uitzicht over de hoofdingang van de stad en een prachtig zeezicht zover het oog reikt.

Uniek is de groentetuin op het dak van het hotel, waar de planten groeien onder de magische middernachtzon in de zomer en onder het kleurenspektakel van het noorderlicht in het herfst- en winterseizoen.

Lofoten - Northern Lights Rorbuer
Lofoten
Lofoten Fish
Lofoten
Thon Hotel Svolvaer
Thon Hotel Svolvaer
Thon Hotel Svolvaer - Room1
Thon Hotel Svolvaer
Thon Hotel Svolvaer Restaurant 1
Thon Hotel Svolvaer
Thon Hotel Svolvaer Restaurant
Thon Hotel Svolvaer
Thon Hotel Svolvaer - View
Veeg naar links

Dag 2 - Lofoten

Lofoten is zelfs voor Noren uniek. Met steile, hoge bergen die recht omhoog schieten uit een zoute, turkooiskleurige oceaan. De snelle weersveranderingen geven je het gevoel dat je leeft, een reden misschien waarom de lokale bevolking zo hartelijk en bescheiden is. Hier vindt u een adembenemend tafereel als u aankomt: natuurlijk, groen, blauw en episch - een perfecte achtergrond voor elke activiteit.

Unieke winters
De Lofoten tonen in hun winterkostuum een palet van dieprode en blauwe kleuren, tot na nieuwjaar, dan verandert het in de helderste pastelkleuren die je je maar kunt voorstellen. De zon zakt onder de horizon en creëert kleuren die je op geen enkel ander moment van het jaar zult zien, waardoor dit een extra speciale tijd is. Zonder al te technisch te worden: de Lofoten liggen in wat bekend staat als het ‘poollichtovaal’. Zelfs bij lage zonneactiviteit is de kans om het noorderlicht te zien op de Lofoten groter dan op veel andere bestemmingen. In hartje winter, als de eilanden bedekt zijn met sneeuw, zorgt het kustklimaat van de Lofoten er voor dat de temperaturen vrij mild blijven in vergelijking met bestemmingen in het binnenland. Die aangename temperatuur maakt het veel comfortabeler om het noorderlicht te fotograferen.

Lofoten is al eeuwenlang een plek waar kunstenaars eindeloze inspiratie vinden in de omgeving. Een reden misschien voor alle geschiedenis en kunstervaringen hier.

Een reis naar Lofoten is een verkenning van kunst, zowel in het verleden als in het heden - allemaal ontsproten aan de rauwe kracht van de natuur. U vindt hier een verscheidenheid aan kunst van kunstenaars die inspiratie vinden in de majestueuze natuur van de Lofoten. Henningsvær is populair onder kunstliefhebbers met galerieën als Galleri Lofoten en Kaviar Factory. Op de Lofoten wonen ambachtslieden uit vele disciplines. Ze maken en verkopen prachtige kunst en aanverwante producten waarin hun harde werk en ziel verankerd zijn. Lofoten Art Galleries is een netwerk voor ambachtslieden met dertien plaatselijke galerieën. Tijdens uw verblijf maakt u enkele geweldige excursies die u laat kennismaken met de schoonheid en de fjorden van de Lofoten.

Lofoten - Rorbuer in winter1 (1)
Lofoten
Sea Eagle - Lofoten
Thon Hotel Svolvaer - View
Rib Lofoten
Lofoten
Lofoten - Aerial Winter
Lofoten Rib
Veeg naar links

Dag 3 - Lofoten - Rovaniemi, Finland

Vliegtijd: 1.10 uur

Na de lunch vertrekt u naar de luchthaven en vliegt u naar Rovaniemi, gelegen in Fins Lapland. Hier verblijft u in de zeer exclusieve Octola Lodge.

Lapland
Lapland is een regio in het noordelijkste deel van Scandinavië, en het omvat delen van Noorwegen, Zweden en Finland. Het ligt dan officieel wel in Europa, het is met geen enkele andere Europese bestemming te vergelijken. Met name in de winter is het een échte droombestemming. De natuur is hier zo overweldigend mooi, met name aan het einde van de winter, wanneer de dagen langer
worden en de kans op zonovergoten dagen groter wordt. Prachtige uitgestrekte landschappen bedekt onder de sneeuw. Hier kunt u uren verdwalen in de prachtige omgeving zonder iemand tegen te komen. U wordt volledig één met de natuur waardoor u volledig tot rust komt.

Noorderlicht
Het Finse deel van Lapland staat bekend om zijn ongerepte natuur, uitgestrekte bossen, kristalheldere meren en adembenemende landschappen. Ook is Fins Lapland een van de beste plekken ter wereld om het noorderlicht te zien. De donkere nachten en de heldere hemel bieden optimale omstandigheden om dit natuurlijke
lichtspektakel te aanschouwen. Grote delen van Lapland zijn ongerepte wildernis met uitgestrekte bossen, moerassen en bergen. Deze wilde omgeving biedt een thuis voor diverse diersoorten, waaronder rendieren, elanden, wolven en beren. In de wintermaanden is Fins Lapland bedekt met een dik pak sneeuw, waardoor het een populaire bestemming is voor geweldige winteractiviteiten zoals huskysafari’s,  sneeuwscootertochten, langlaufen en ijsvissen.

Sami
In Lapland woont één van ‘s werelds meest inheemse volkeren en zij beschikken over hun eigen taal, cultuur, levensstijl en een nauwe band met de natuur: de Sami. Hun cultuur is zeer rijk en oud, vol verhalen van het leven in de natuur. De Sami hebben hun eigen taal en zang, Joik. Tijdens uw verblijf maakt u kennis met de Sami cultuur en hun taal en zang. Ze leven van de rendierhouderij en hebben hun eigen traditionele levensstijl en ambachten.

Octola Spa - Winter
Octola
Octola - Wilderness 3
Lapland
Octola - Northern Lights
Octola - Aerial
Octola - Lounge
Octola - Aerial 2
Octola - Exterior Northern Lights
Octola - Spa - Pool
Octola - Sami 3
Octola - Gastronomy
Octola Northern Light
Octola - Fire
Octola Aerial 4
Veeg naar links

Dag 4 & 5 - Lapland

Octola Private Wilderness lodge
Octola, de crème de la crème van de poolcirkel, is zonder twijfel de meest exclusieve plek om te verblijven in Fins Lapland. Afgezonderd en zo ver weg van de drukte, is Octola dé plek om naartoe te gaan als u het beste van alles wat dit deel van de wereld te bieden heeft helemaal voor uzelf wilt hebben. Laat u verwennen door de geweldige maaltijden en service verleend door uw privé chef, butler en 24-uurs conciërge. In deze lodge komt u volledig tot rust en in contact met de pure natuur. Het is een uniek kuuroord voor de geest, zodat u uw stress van alledag achter u kunt laten en kunt geniet en van de verbluff end mooie natuurlijk omgeving van Lapland.

Deze exclusieve luxe vijfsterrenaccommodatie beschikt over een eigen privéwildernis en wilde dieren. Octola biedt afgelegen wildernis op de poolcirkel, met spannende activiteiten direct voor de deur. Octola Private Wilderness is speciaal gebouwd om luxe te bieden in het noordpoolgebied, terwijl de
Lappen- en Sámi-tradities erin zijn verwerkt.
De vorm van Octola is afgeleid van  authentieke Lapse ‘laavu’-gebouwen, die vroeger werden gebruikt om onderdak te bieden aan de nomadenbevolking. De lodge beschikt over gezellige gemeenschappelijke
ruimtes om in te ontspannen, waaronder een open woon- en eetruimte met een spectaculair uitzicht op de wildernis buiten. Geothermische verwarming en een hout gestookte sauna zorgen ervoor dat u warm
blijft.

The most exclusive lodge in Lapland. It is something between 7 stars and heaven.

Octola Private Wilderness is geboren uit een droom wat, vermoeden we, de enige manier is
waarop zo’n plek kon ontstaan. Verspreid over 400 hectare onaantastbare wildernis is de exacte locatie van dit off -the-radar landgoed een goed bewaard geheim - ja, zelfs Google vertelt het u niet - wat niet alleen een nogal vooraanstaand publiek aantrekt (waaronder royals en filmsterren), maar ook bijdraagt aan Octola’s buitenaardse mysterie.

Wildernisgidsen, een chef-kok en een butlerservice zorgen ervoor dat aan al uw eisen en wensen wordt voldaan. Geniet tijdens uw verblijf van geweldige menu’s geïnspireerd door de Arctische keuken met verse lokale producten. Andere middelen die tot uw beschikking staan zijn de fitnessruimte, een unieke handgesneden hout gestookte sauna, een eigen bar van boomstammenhout en een barbecue hut.

Octola is ontworpen met de Lappen- en Samitradities in gedachten en biedt de perfecte mix van een moderne en traditionele inrichting, het is huiselijk en ontspannend en toch uiterst luxueus. Het eten is hier gastronomisch en het zal u aan niets ontbreken. Vanuit Octola kunt u tot april het noorderlicht zien. Er is hier van alles te doen en de nadruk ligt op het leren over het traditionele leven van de Sami. Alles wat hier wordt gedaan is het beste van het beste!

Er worden een aantal zeer spectaculaire activiteiten georganiseerd tijdens uw verblijf:
sneeuwscooteravontuur door het Boreaal bos, ijsrijden met een WRC geprepareerde
rallyauto op privétracks van Octola, geweldige huskysafari in het besneeuwde bos, rijden met ATV’s, prachtige sneeuwschoenwandeling onder begeleiding van een wildernisgids, een traditioneel joik optreden van een inheemse Sami-kunstenaar
en een lezing van een geofysicus/ionosfeeronderzoeker van het Sodankylä Geophysical Observatory in Finland.

De activiteiten zijn ontworpen om een betekenisvolle band met het land en de cultuur te creëren - bijvoorbeeld schaatsen op een afgelegen meer, of Sámì volksliedjes rond
knapperende houtvuren. En als de rondzwervende kudde rendieren niet genoeg is om een sluimerend gevoel van kinderlijke verwondering op te wekken, dan zal het van
dichtbij zien van het noorderlicht (vanuit bed nota bene) dat zeker wel doen.

Wellness
Een verblijf in Lapland is niet compleet zonder het genieten van een heerlijke sauna ervaring. Ook hierin is Octola toonaangevend! Als gast van Octola heeft u de mogelijkheid om te ontspannen in drie verschillende zwembaden in de spa. De innovatieve Finse ‘cold pool’ bevordert uw welzijn. Een speciaal zwembad beschikt over een weerstandsstroomfunctie van het soort dat wordt gebruikt door Olympische atleten terwijl u een fantastisch uitzicht heeft over de wildernis van Lapland. Een buitenbubbelbad met jacuzzi maakt het aanbod aan mogelijkheden compleet. Na een verfrissende duik kunt u ontspannen in de traditionele, met boomstammen omzoomde Finse Sauna - en genieten van de massage- en behandelruimtefaciliteiten.

Octola - Winter Aerial
Octola - Aerial 1
Octola Northern Lights
Octola Spa
Octola - Wilderness 4
Octola - Husky
Octola - Breakfast
Octola - Husky 3
Octola - Wilderness 2
Octola - Winter driving 1
Octola - Ice driving
Octola - Dining
Octola Lodge - Aerial 2
Octola Lodge - Suite
Octola Polar Night
Veeg naar links

Dag 6 - Rovaniemi - Stockholm, Zweden

Vliegtijd: 1.15 uur

Na nog eenmaal te hebben genoten van het uitbundige ontbijt van uw lodge, vertrekt u naar de luchthaven voor uw vlucht naar Stockholm in Zweden. De Zweede hoofdstad biedt een unieke combinatie van geschiedenis, cultuur, natuur en moderne stedelijke flair.

Geschiedenis
De rijke geschiedenis van Stockholm biedt bezoekers de kans om de oude stad, Gamla Stan, te verkennen, met zijn smalle straatjes en historische architectuur. Er zijn ook tal van musea, waaronder het Vasa Museum en het Historisch Museum, die inzicht bieden in de culturele en historische achtergrond van Zweden.

Diversiteit van Stockholm
De stad is omgeven door een prachtige archipel van duizenden eilanden. Stockholm staat bekend als een van de meest geavanceerde en innovatieve steden ter wereld. Het is de thuisbasis van succesvolle techbedrijven en staat bekend om zijn vooruitstrevende benadering van duurzaamheid en stadsplanning. Zweden staat bekend om zijn design en mode en Stockholm vormt daarop geen uitzondering. Bezoekers kunnen genieten van winkelen in trendy boetieks, het ontdekken van Scandinavisch design en het ervaren van de nieuwste modetrends. Na aankomst maakt u een stadstour om kennis te maken met de stad. Hierna kunt u uw tijd besteden zoals u wilt. Wellicht heeft u zin om te winkelen in Östermalm, een chique wijk in Stockholm die bekend staat om zijn trendy winkels en boetieks. U vindt hier bekende internationale merken en opkomende Scandinavische ontwerpers. Nadat u zich heeft opgefrist in uw zeer luxe hotel, geniet u ’s avonds van een geweldig diner.

Uw hotel
Het Grand Hôtel Stockholm heeft een rijke geschiedenis en is een van de meest prestigieuze en iconische hotels in Zweden. Het hotel is gelegen op een geweldige locatie, in het hart van de stad, tegenover het Koninklijk Paleis, met zicht op de haven en de oude stad.

Het Grand Hôtel werd geopend in 1874 en werd gebouwd door de Fransman Régis Cadier en de Zweedse wijnhandelaar Julius Hahr. Vanaf het begin heeft het Grand Hôtel koninklijke connecties gehad. Koning Oscar II van Zweden en zijn vrouw koningin
Sofia waren betrokken bij de officiële opening van het hotel. Sindsdien heeft het Grand Hôtel vaak koninklijke gasten mogen verwelkomen. Een van de meest opvallende jaarlijkse evenementen in het Grand Hôtel is het banket ter ere van de Nobelprijswinnaars.
In de loop der jaren heeft het Grand Hôtel verschillende renovaties ondergaan om zijn elegantie en moderne voorzieningen te
behouden. Deze renovaties hebben het hotel in staat gesteld zijn historische charme te behouden terwijl het voldoet aan de hedendaagse normen van luxe. De balzaal van het hotel is een nauwgezette kopie van de Spiegelzaal van het Paleis van Versailles.
Sinds 1901 worden de winnaars van de Nobelprijs in verschillende categorieën geëerd met een banket in het Grand Hôtel, waar de koninklijke familie en andere
hoogwaardigheidsbekleders aanwezig zijn. Het hotel heeft bijgedragen aan de reputatie van Stockholm als een bestemming voor de jetset.

Octola - Aerial Winter sunrise
Zonsopgang Lapland
Grand Hotel Stockholm - Exterior
Grand Hotel Stockholm
Grand Hotel Stockholm - Restaurant
Grand Hotel Stockholm
Grand Hotel Stockholm - Rooftop terrace
Grand Hotel Stockholm
Grand Hotel Stockholm - Superior Room
Grand Hotel Stockholm
Grand Hotel Stockholm - Superior Suite
Grand Hotel Stockholm
Veeg naar links

Dag 7 - Stockholm - Amsterdam

Vliegtijd: 1.50 uur

De ochtend kunt u besteden zoals u wilt, u kunt eventueel een bezoek brengen aan het Vasa Museum. Het Vasa Museum in Stockholm is gewijd aan het 17e-eeuwse oorlogsschip Vasa.
Het schip zonk tijdens haar maidenreis in 1628 en werd pas in 1961 uit de wateren van Stockholm opgevist.

Vasa Museum
Het museum is speciaal gebouwd om het gerestaureerde schip tentoon te stellen en biedt bezoekers de kans om een goed bewaard gebleven 17e-eeuws oorlogsschip van dichtbij te bekijken. Naast het schip zelf biedt het museum ook tentoonstellingen over het leven aan boord, de restauratie-inspanningen en de geschiedenis van de Vasa.

“The Stockholm archipelago contains 24.000 islands, some no
bigger than a tree on a rock. The water is so clear you can drink it
- Absolut Water on the rocks.”

Archipel van Stockholm
Na het middaguur maakt u een privécruise door de archipel van Stockholm en maakt u kennis met dit unieke en idyllische deel van Zweden. De archipel van Stockholm is een uitgestrekte groep eilanden en rotsen die zich uitstrekt van de kust van Stockholm tot diep in de Oostzee. Deze archipel is een prachtige natuurlijke omgeving die bekend staat om zijn schilderachtige schoonheid, charmante dorpjes, en diverse flora en fauna. De archipel bestaat uit duizenden eilanden, variërend
van grote eilanden met permanente bewoners tot kleine, onbewoonde rotsen. De archipel biedt een gevarieerd landschap, waaronder dichte bossen, granieten rotsen, kalme baaien en open zee.

Vlucht naar Amsterdam
Na de cruise gaat u naar de luchthaven van Stockholm voor uw vlucht naar Amsterdam waar u vroeg in de avond arriveert. Bij het Jet Aviation Private Jet Centre staat uw
privéchauffeur weer voor u klaar om u comfortabel naar huis te brengen.

Stockholm - Aerial
Stockholm
Stockholm City Center
Stockholm
Vasa Museum
Vasa Museum
Stockholm Wasa
Museum
Stockholm Archipelago
Stockholm Archipelago
Stockholm Archipelago
Stockholm Archipelago
Veeg naar links
Toon meer
Toon minder

Uw privéjet

Met Air Cruise Collection reist u met uw eigen vliegtuig en heeft u, waar mogelijk, een VIP afhandeling met snelle check-in procedures. Dus geen lange rijen, wachttijden op de luchthavens en verschillende overstappen. Wij brengen u via de kortste route direct naar uw bestemming. Wij zijn niet gebonden aan vaste vliegroutes, daarom zijn wij in staat om unieke reisschema’s te creëren. Op deze manier ontdekt u de mooiste bestemmingen ter wereld op een ongeëvenaarde manier.

Het vliegtuig waarmee gevlogen wordt is een Embraer ERJ-145.* Dit is een regionaal vliegtuig ontwikkeld door het lucht- en ruimtevaartbedrijf Embraer. Het vliegtuig wordt aangedreven door twee turbofanmotoren, uit de Rolls-Royce AE-serie, die de nodige stuwkracht leveren. Normaliter beschikt dit type vliegtuig over 44 economyclass stoelen. Het interieur van het privévliegtuig waar u mee vliegt is ontworpen met het comfort van onze gasten in  gedachten. Het toestel beschikt over slechts 22 luxe stoelen, elk met een eigen raamplaats, en biedt moderne voorzieningen voor een aangename vliegervaring. Alle vluchten vinden overdag plaats, u overnacht altijd in een van de prachtige hotels. Tevens is aan boord van het vliegtuig een open bar, geniet
van de champagne en de verfijnde hapjes. Vanaf het welkom op Schiphol-Oost nemen wij de verantwoording van uw bagage over en streven wij ernaar dat bij elke nieuwe bestemming uw koffer al op uw kamer staat
voordat u arriveert.

*Air Cruise Collection en de luchtvaartmaatschappij houden zich het recht voor om een vervangend toestel te regelen indien nodig.

Privejet Embraer
Privéjet
Privévliegtuig interieur
Privévliegtuig interieur 1
Privévliegtuig interieur 2
Privévliegtuig interieur 3
Privévliegtuig Stewardess
Veeg naar links

Uw hotels


U verblijft in de meest luxueuze resorts ter wereld. Wij speuren wereldwijd en selecteren louter eersteklas hotels voor u. U zult genieten van maximaal comfort, service en gastvrijheid. 

 

Dag 1 & 2 Lofoten, Noorwegen
Thon Hotel Svolvaer

Dit hotel is centraal gelegen aan de kade in Svolvær, geopend in 2021, en is het beste hotel in deze regio. De kamers zijn modern, ruim en hebben ramen van vloer tot plafond - allemaal met een prachtig uitzicht op de zee of de bergen. Voor degenen die extra van het uitzicht willen genieten, zijn alle hotelkamers uitgerust met een eigen verrekijker.

Veeg naar links
Dag 3,4 & 5 Lapland, Finland
Octola Lodge

Octola, de crème de la crème van de poolcirkel, is zonder twijfel de meest exclusieve plek om te verblijven in Fins Lapland. Afgezonderd en zo ver weg van de drukte, is Octola dé plek om naartoe te gaan als u het beste van alles wat dit deel van de wereld te bieden heeft helemaal voor uzelf wilt hebben.

Octola Lodge
Dag 6 - 7 Stockholm, Zweden
Grand Hôtel Stockholm

Dit hotel heeft een rijke geschiedenis en is een van de meest prestigieuze en iconische hotels in Zweden. Het hotel is gelegen op een geweldige locatie, in het hart van de stad, tegenover het Koninklijk Paleis, met zicht op de haven en de oude stad.

Reisinformatie

Aantal deelnemers - reisbegeleiding

Aantal deelnemers
De Air Cruise gaat door met minimaal 14 personen. Slechts 20 personen kunnen deze exclusieve reis meemaken.

Reisbegeleiding
Er gaat een ervaren tourmanager van Air Cruise Collection mee. De tourmanager is verantwoordelijk voor een goed verloop van uw Air Cruise. Ter plaatse wordt u tevens begeleid door lokale Engelssprekende gidsen.

Accommodaties

Wij selecteren voor u de beste hotels en resorts. U verblijft in luxe of bijzondere accommodaties, die met zorg zijn uitgekozen. Op sommige afgelegen locaties kiezen wij het best beschikbare hotel mogelijk. In een aantal hotels is een upgrade van de kamer of suite beperkt mogelijk. De upgrades bieden wij aan op een 'first come, first served’ basis.

Reisdocumenten

Voor deze reis dient u over een geldig paspoort of een geldige identiteitskaart te beschikken waarmee u zich kunt identificeren. Het is de individuele verantwoordelijkheid van elke passagier dat hij/zij beschikt over de juiste reisdocumenten en gezondheidsverklaringen.
Voor de meest actuele informatie adviseren we u te kijken op www.wijsopreis.nl. Neemt u gerust
contact met ons op indien u hier vragen over heeft.

Duurzaam

Via deze link vindt u meer informatie over onze bijdrage aan de planeet.

Bagage - kleding

Bagage
U mag maximaal 32 kg per persoon aan bagage meenemen. Uiteraard mag u ook uw handbagage meenemen, maximaal 6 kg. 

Kleding
Voor deze reis raden wij u winterkleding aan. Avondkleding is niet nodig, bij de diners volstaat ‘smart casual’.

Zodra u eenmaal heeft geboekt zullen wij u van meer kledingadvies voorzien.

Gezondheid

Wij verlangen van onze gasten dat zij fit to travel zijn. Dit houdt in dat alle gasten zelfstandig aan de reis moeten kunnen deelnemen. De bemanning en de tourmanagers zijn niet voor individuele begeleiding aangesteld. Lees daarom altijd goed de informatie door, en laat u, als u vragen hebt, goed informeren door onze reisspecialisten. 

U mag van Air Cruise Collection met een gerust hart veel verwachten. Ook dat wij u voorafgaand aan de reis zo volledig en deskundig mogelijk informeren over tal van reistechnische aspecten. Wij besteden veel aandacht aan het geven van de juiste adviezen en informatie op zowel onze website alsmede in de reisdocumentatie. Het is vervolgens aan de passagier zelf om van deze informatie kennis te nemen en er zijn of haar voordeel mee te doen. Het is de verantwoording van de klant om na te gaan of het gepresenteerde programma en de reisperiode inclusief het bijbehorende klimaat bij u, uw wensen en voorkeuren, uw conditie en uw leeftijd passen. Oriënteer en informeer u voor vertrek goed en ga op onderzoek uit. Dit kan zowel bij Air Cruise Collection als op reisbestemming gerelateerde websites of bij ambassades. Bij eventuele vragen, twijfels of onduidelijkheden kunt u altijd contact met ons opnemen en uw vragen stellen. Onze deskundige reisspecialisten zijn u immers graag van dienst.

Dieet
Als u een dieet gebruikt, laat ons dat dan alstublieft tijdig weten en vermeld duidelijk op het reserveringsformulier welk dieet het betreft. Waar mogelijk doen wij er alles aan om aan uw dieetwensen te voldoen.

Medicijngebruik
Als u medicijnen gebruikt, neem dan voldoende voorraad mee. Indien nodig informeer uw tourmanager hier dan over.

Prijsinformatie

Reissom
Toeslagen
Inbegrepen
Verzekeringen
Voorwaarden
7-daagse Air Cruise 'Parels onder het Noorderlicht'
N.n.b.

De 7-daagse Air Cruise 'Parels onder het Noorderlicht' vindt plaats van 18-24 maart 2025. 

Mocht u interesse hebben in deze air cruise, laat het ons weten middels onderstaande knop 'boekingsservice'.

Vertrekdatum
Prijs per persoon
18 maart 2025
Vanaf 33.995,-

Er geldt een toeslag voor een tweepersoonskamer voor alleengebruik van 9.720,- per persoon.

Vrijwel alles bij deze reis is inbegrepen: de vluchten (inclusief open bar aan boord van uw privévliegtuig), bagage afhandeling, hotels, transfers (zowel in Nederland van en naar Schiphol als ter plaatse op bestemming), excursies, alle georganiseerde maaltijden inclusief mineraal water, frisdrank, geselecteerde wijnen en bier. Tijdens de excursies is mineraalwater beschikbaar. Tevens verzorgt Air Cruise Collection ook alle fooien.

Excursies
Tijdens de reis worden tal van excursies gemaakt die inbegrepen zijn in het programma. Wij kunnen ons voorstellen dat u niet altijd zin heeft om een excursie mee te maken, maar wilt genieten van de faciliteiten van uw hotel of resort. De excursies zijn uiteraard niet verplicht. Wellicht wilt u iets anders doen dan gepland. Uw tourmanagers adviseren u graag over de mogelijkheden en prijzen. Voor niet genoten excursies die in het programma zijn opgenomen, kan helaas geen restitutie plaatsvinden.

Een reisverzekering met Europadekking is verplicht voor deze reis. Uiteraard kunt u dit zelf regelen, echter helpen wij u hier graag bij. De premie bedraagt € 3,07 per persoon per dag plus € 3,50 poliskosten.  

Eventueel kunt u ook een annuleringsverzekering afsluiten, mocht u daar interesse in hebben dan verzoeken wij u om contact met ons op te nemen.

Voorbehoud
Wij hebben het programma met grote zorg samengesteld. Toch kunnen er situaties ontstaan die wij niet kunnen voorzien en moet het programma gewijzigd worden. Wijzigingen in het programma om organisatorische redenen zijn voorbehouden. Dit geldt bijvoorbeeld voor het afgesproken vluchtplan. Het kan zijn dat op de luchthavens die wij aandoen door de lokale autoriteiten op het laatste moment wijzigingen van landing- en vertrektijden worden bepaald. Ook kan het nodig zijn om het reisschema aan te passen wegens klimatologische redenen, ook deze aanpassingen zijn voorbehouden. Onze piloten moeten zich altijd houden aan deze wijzigingen. Mochten er wijzigingen nodig zijn, dan laten wij u dit direct weten.

Aansprakelijkheid
Air Cruise Collection is verantwoordelijk voor een goede uitvoering van de reis. Echter, bij het ontbreken van nalatigheid van Air Cruise Collection, kunnen wij niet aansprakelijk gesteld worden voor persoonlijk letsel, materiële schade of ander verlies veroorzaakt door de luchtvaartmaatschappij, hotels of andere leveranciers van een van de diensten die worden aangeboden in het kader van de reis. Ook kan Air Cruise Collection niet aansprakelijk worden gesteld voor aanpassingen in het reisschema wegens slechte weersomstandigheden, vertragingen en storingen van vliegtuig, schip, bus of andere transportmiddelen die niet onder de directe controle van Air Cruise Collection vallen.

Wensen bij boeking
Wij willen u vragen, indien u wensen heeft, deze voorafgaand aan de reis aan ons mee te delen. Uw wensen (preferenties) die bij boeking kenbaar zijn gemaakt, worden door onze organisatie doorgegeven aan de betreffende relatie. Wij kunnen deze echter niet garanderen. In veel gevallen zijn wij en u afhankelijk van de uiteindelijke dienstverlener.

Brandstoftoeslag
In het geval van sterk stijgende brandstofprijzen houden wij ons het recht voor een brandstoftoeslag door te berekenen aan de passagier.

Betalings- en annuleringsvoorwaarden

Betalingsvoorwaarden
Op deze reis zijn de ANVR-Reisvoorwaarden van toepassing met inachtneming van de volgende afwijkingen:
- Bij boeking dient een aanbetaling van 25% van de reissom te worden voldaan.
- Uiterlijk 24 weken voor vertrek dient 50% van de reissom te zijn voldaan.
- Uiterlijk 12 weken voor vertrek dient het restant van de reissom te zijn voldaan.

Annuleringsvoorwaarden
Ingeval de boeking wordt geannuleerd, zijn de volgende annuleringskosten verschuldigd:
- bij annulering tot 24 weken voor vertrek: 25% van de reissom;
- bij annulering tussen de 24 en 12 weken voor vertrek: 50% van de reissom;
- bij annulering binnen 12 weken voor vertrek: de volledige reissom.

Uw zekerheid

Uw zekerheid
Air Cruise Collection (KvK 60688750) is aangesloten bij de ANVR, Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) en het Calamiteitenfonds.

ANVR reisvoorwaarden
Air Cruise Collection is aangesloten bij de ANVR. Deze vereniging hanteert strenge normen voor het lidmaatschap en bevordert de kwaliteit van reizen en van de informatie daarover. Per 1 april 2016 zijn de nieuwe ANVR Reisvoorwaarden ingegaan. Deze zijn tot stand gekomen in overleg met de Consumentenbond. De belangrijkste wijzigingen betreffen de betalings-en annuleringsvoorwaarden. Deze worden vanaf 1 april 2016 door iedere touroperator zelf ingevuld. Op het boekingsformulier kunt u aanvinken dat u kennis heeft genomen van en akkoord gaat met de ANVR Reisvoorwaarden en de Air Cruise Collection voorwaarden.

De ANVR-Reisvoorwaarden zijn opgenomen in de informatiebrochure “Alles wat je moet weten als je op reis gaat”. De brochure bevat naast de ANVR-Reisvoorwaarden ook andere belangrijke informatie. U kunt de brochure downloaden van de ANVR-website: www.anvr.nl of Air Cruise Collection vragen u meer informatie te verstrekken. Op verzoek zal Air Cruise Collection een digitale brochure per email sturen.

 Stichting Garantiefonds Reisgelden
Air Cruise Collection is aangesloten bij SGR. Deze vereniging hanteert strenge normen voor het lidmaatschap en bevordert de kwaliteit van reizen en van de informatie daarover. Binnen de grenzen van de SGR-garantieregeling vallen de op deze website gepubliceerde reizen onder de garantie van SGR. Deze SGR-garantie houdt in dat de consument ervan verzekerd is dat zijn vooruitbetaalde reisgeld wordt terugbetaald als de wederpartij door financieel onvermogen de overeengekomen prestatie niet kan nakomen. 

Calamiteitenfonds
Binnen de grenzen van de garantieregeling van het Calamiteitenfonds vallen de op deze internetsite gepubliceerde reizen onder de garantie van het Calamiteitenfonds.

Deze garantie houdt in dat u als consument die deelneemt aan een door ons georganiseerde reis:
- (een deel van) uw reissom terugkrijgt indien wij de reis als gevolg van een calamiteit niet of niet volledig kunnen uitvoeren
- de noodzakelijke meerkosten vergoed krijgt indien wij als gevolg van een calamiteit de reis moeten aanpassen of indien wij u vervroegd moeten repatriëren. 

Onder calamiteit wordt verstaan een door molest of natuurramp veroorzaakte abnormale gebeurtenis.

Kijk voor meer informatie op www.calamiteitenfonds.nl.

 

Reissom
7-daagse Air Cruise 'Parels onder het Noorderlicht'
N.n.b.

De 7-daagse Air Cruise 'Parels onder het Noorderlicht' vindt plaats van 18-24 maart 2025. 

Mocht u interesse hebben in deze air cruise, laat het ons weten middels onderstaande knop 'boekingsservice'.

Vertrekdatum
Prijs per persoon
18 maart 2025
Vanaf 33.995,-
Toeslagen

Er geldt een toeslag voor een tweepersoonskamer voor alleengebruik van 9.720,- per persoon.

Inbegrepen

Vrijwel alles bij deze reis is inbegrepen: de vluchten (inclusief open bar aan boord van uw privévliegtuig), bagage afhandeling, hotels, transfers (zowel in Nederland van en naar Schiphol als ter plaatse op bestemming), excursies, alle georganiseerde maaltijden inclusief mineraal water, frisdrank, geselecteerde wijnen en bier. Tijdens de excursies is mineraalwater beschikbaar. Tevens verzorgt Air Cruise Collection ook alle fooien.

Excursies
Tijdens de reis worden tal van excursies gemaakt die inbegrepen zijn in het programma. Wij kunnen ons voorstellen dat u niet altijd zin heeft om een excursie mee te maken, maar wilt genieten van de faciliteiten van uw hotel of resort. De excursies zijn uiteraard niet verplicht. Wellicht wilt u iets anders doen dan gepland. Uw tourmanagers adviseren u graag over de mogelijkheden en prijzen. Voor niet genoten excursies die in het programma zijn opgenomen, kan helaas geen restitutie plaatsvinden.

Verzekeringen

Een reisverzekering met Europadekking is verplicht voor deze reis. Uiteraard kunt u dit zelf regelen, echter helpen wij u hier graag bij. De premie bedraagt € 3,07 per persoon per dag plus € 3,50 poliskosten.  

Eventueel kunt u ook een annuleringsverzekering afsluiten, mocht u daar interesse in hebben dan verzoeken wij u om contact met ons op te nemen.

Voorwaarden

Voorbehoud
Wij hebben het programma met grote zorg samengesteld. Toch kunnen er situaties ontstaan die wij niet kunnen voorzien en moet het programma gewijzigd worden. Wijzigingen in het programma om organisatorische redenen zijn voorbehouden. Dit geldt bijvoorbeeld voor het afgesproken vluchtplan. Het kan zijn dat op de luchthavens die wij aandoen door de lokale autoriteiten op het laatste moment wijzigingen van landing- en vertrektijden worden bepaald. Ook kan het nodig zijn om het reisschema aan te passen wegens klimatologische redenen, ook deze aanpassingen zijn voorbehouden. Onze piloten moeten zich altijd houden aan deze wijzigingen. Mochten er wijzigingen nodig zijn, dan laten wij u dit direct weten.

Aansprakelijkheid
Air Cruise Collection is verantwoordelijk voor een goede uitvoering van de reis. Echter, bij het ontbreken van nalatigheid van Air Cruise Collection, kunnen wij niet aansprakelijk gesteld worden voor persoonlijk letsel, materiële schade of ander verlies veroorzaakt door de luchtvaartmaatschappij, hotels of andere leveranciers van een van de diensten die worden aangeboden in het kader van de reis. Ook kan Air Cruise Collection niet aansprakelijk worden gesteld voor aanpassingen in het reisschema wegens slechte weersomstandigheden, vertragingen en storingen van vliegtuig, schip, bus of andere transportmiddelen die niet onder de directe controle van Air Cruise Collection vallen.

Wensen bij boeking
Wij willen u vragen, indien u wensen heeft, deze voorafgaand aan de reis aan ons mee te delen. Uw wensen (preferenties) die bij boeking kenbaar zijn gemaakt, worden door onze organisatie doorgegeven aan de betreffende relatie. Wij kunnen deze echter niet garanderen. In veel gevallen zijn wij en u afhankelijk van de uiteindelijke dienstverlener.

Brandstoftoeslag
In het geval van sterk stijgende brandstofprijzen houden wij ons het recht voor een brandstoftoeslag door te berekenen aan de passagier.

Betalings- en annuleringsvoorwaarden

Betalingsvoorwaarden
Op deze reis zijn de ANVR-Reisvoorwaarden van toepassing met inachtneming van de volgende afwijkingen:
- Bij boeking dient een aanbetaling van 25% van de reissom te worden voldaan.
- Uiterlijk 24 weken voor vertrek dient 50% van de reissom te zijn voldaan.
- Uiterlijk 12 weken voor vertrek dient het restant van de reissom te zijn voldaan.

Annuleringsvoorwaarden
Ingeval de boeking wordt geannuleerd, zijn de volgende annuleringskosten verschuldigd:
- bij annulering tot 24 weken voor vertrek: 25% van de reissom;
- bij annulering tussen de 24 en 12 weken voor vertrek: 50% van de reissom;
- bij annulering binnen 12 weken voor vertrek: de volledige reissom.

Uw zekerheid

Uw zekerheid
Air Cruise Collection (KvK 60688750) is aangesloten bij de ANVR, Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) en het Calamiteitenfonds.

ANVR reisvoorwaarden
Air Cruise Collection is aangesloten bij de ANVR. Deze vereniging hanteert strenge normen voor het lidmaatschap en bevordert de kwaliteit van reizen en van de informatie daarover. Per 1 april 2016 zijn de nieuwe ANVR Reisvoorwaarden ingegaan. Deze zijn tot stand gekomen in overleg met de Consumentenbond. De belangrijkste wijzigingen betreffen de betalings-en annuleringsvoorwaarden. Deze worden vanaf 1 april 2016 door iedere touroperator zelf ingevuld. Op het boekingsformulier kunt u aanvinken dat u kennis heeft genomen van en akkoord gaat met de ANVR Reisvoorwaarden en de Air Cruise Collection voorwaarden.

De ANVR-Reisvoorwaarden zijn opgenomen in de informatiebrochure “Alles wat je moet weten als je op reis gaat”. De brochure bevat naast de ANVR-Reisvoorwaarden ook andere belangrijke informatie. U kunt de brochure downloaden van de ANVR-website: www.anvr.nl of Air Cruise Collection vragen u meer informatie te verstrekken. Op verzoek zal Air Cruise Collection een digitale brochure per email sturen.

 Stichting Garantiefonds Reisgelden
Air Cruise Collection is aangesloten bij SGR. Deze vereniging hanteert strenge normen voor het lidmaatschap en bevordert de kwaliteit van reizen en van de informatie daarover. Binnen de grenzen van de SGR-garantieregeling vallen de op deze website gepubliceerde reizen onder de garantie van SGR. Deze SGR-garantie houdt in dat de consument ervan verzekerd is dat zijn vooruitbetaalde reisgeld wordt terugbetaald als de wederpartij door financieel onvermogen de overeengekomen prestatie niet kan nakomen. 

Calamiteitenfonds
Binnen de grenzen van de garantieregeling van het Calamiteitenfonds vallen de op deze internetsite gepubliceerde reizen onder de garantie van het Calamiteitenfonds.

Deze garantie houdt in dat u als consument die deelneemt aan een door ons georganiseerde reis:
- (een deel van) uw reissom terugkrijgt indien wij de reis als gevolg van een calamiteit niet of niet volledig kunnen uitvoeren
- de noodzakelijke meerkosten vergoed krijgt indien wij als gevolg van een calamiteit de reis moeten aanpassen of indien wij u vervroegd moeten repatriëren. 

Onder calamiteit wordt verstaan een door molest of natuurramp veroorzaakte abnormale gebeurtenis.

Kijk voor meer informatie op www.calamiteitenfonds.nl.

 

CTA blok_Air Cruise Collection_Harold
Wij staan voor u klaar
Onze reisprofessionals geven u graag advies

Neem contact met ons op voor meer informatie over onze exclusieve air cruises en de uniek ontworpen reisprogramma's 

Bel +31 (0)88 - 13 07 380
Brochure Air Cruise Parels onder het Noorderlicht_Mockup
Air Cruise 'Parels onder het Noorderlicht'
Ontworpen door onze reisarchitect
  • Luxe brochure
  • Uniek in Nederland
  • Gratis bij u thuisbezorgd
Brochure aanvragen

Vergelijkbare reizen

Ervaar de ultieme luxe van een privévliegtuig tijdens uw ontdekkingsreis door een compleet continent!