Bel ons
Menu
Sluit
Bel ons
Menu
Sluit
forest
Home
Duurzaam

Duurzaam

Een planeet voor de volgende generatie

Destin Travel is een familiebedrijf dat al sinds 1968 opereert. Wij hebben de ontwikkeling op het gebied van duurzaamheid (in al haar facetten) behoorlijk zien evolueren in de loop der jaren. Als familiebedrijf hebben wij ons bedrijf te leen van de volgende generatie. Niet alleen ons bedrijf maar ook de planeet willen wij zo goed mogelijk overdragen aan de volgende generatie. Graag nemen wij u mee hoe wij als familiebedrijf al meer dan 50 jaar onze verantwoordelijkheid nemen.

De voordelen van reizen

Het hele jaar gaan we op reis. Ver weg of dichter bij huis. Wij laten u heel graag genieten van de talloze mooie plaatsen die er op deze wereld zijn, zodat u elke keer weer nieuwe, unieke ervaringen op kunt doen. Dat we de mogelijkheid hebben om te reizen is een voorrecht en tevens brengt het tal van voordelen met zich mee.

Verbinding
Reizen verbreedt je perspectief op de wereld door middel van het ontdekken van nieuwe culturen en gebruiken. Door te reizen kom je namelijk in aanraking met anderen en creëer je meer begrip voor een ander. Reizen verbindt mensen, culturen en economieën en levert op die manier een zeer belangrijke bijdrage aan de samenleving.

Geluk
Het plannen en beleven van een vakantie wordt als een essentieel onderdeel van ons geluk ervaren. Mensen ontdoen zich op vakantie van hun dagelijkse sleur en stress. Zodra ze op reis zijn kunnen ze even alles vergeten en genieten van het moment. Reizen draagt dus sterk bij aan ons geluksgevoel.

Werkgelegenheid
Reizen heeft een belangrijke positieve impact op onder andere de werkgelegenheid. Het zorgt bijvoorbeeld voor veel banen in de horeca, luchtvaart, musea en recreatie.

Natuur
Door middel van de inkomsten uit toerisme kan veel natuur in stand gehouden worden. Een mooi voorbeeld daarvan is ons bezoek aan een gorillafamilie in Rwanda. De berggorilla werd decennialang met uitsterven bedreigd. Inmiddels gaat het echter zo goed met de berggorilla’s in Centraal-Afrika dat hun leefruimte in Rwanda is vergroot. Toerisme is de sleutel tot bescherming. Toeristen betalen namelijk een flink bedrag om in een zeer select gezelschap de berggorilla’s in het wild te spotten. Met dit geld wordt het nationale park onderhouden, de gorilla’s beschermd en krijgen ook de dorpen in de omgeving financiële hulp.

Destin Travel - Duurzaam - Van geven word je rijker (6)
Een toekomst vol van hoop voor mensen in de knel

Van geven word je rijker

Al meer dan 50 jaar doneren wij, onder andere samen met onze passagiers, aan goede doelen wereldwijd. Het gaat altijd om mensen in de knel die in een permanente vorm van een crisis verkeren. Ze wonen en leven veelal in armoedige omstandigheden in ontwikkelingslanden.

LEES MEER
Destin - Voedselzekerheid
Reduceren en compenseren

Klimaat

De voordelen van reizen hebben wij reeds uitvoerig besproken. Echter, we zijn ons er van bewust dat reizen ook iets kost: de uitstoot van reizen heeft gevolgen voor de natuur om ons heen. Wij pretenderen niet alles perfect te doen, echter willen wij naast het steunen van mensen in de knel in ontwikkelingslanden ook ons steentje bijdragen op het gebied van klimaat.

LEES MEER
Destin Travel sfeerfotografie (2)
Duurzaamheid op kantoor

Onze interne organisatie

Naast alle reisactiviteiten vinden wij het ook belangrijk om duurzaamheid hoog in het vaandel te hebben voor wat betreft ons kantoor.

LEES MEER