Bel ons
Menu
Sluit
Bel ons
Menu
Sluit
intrumenten shutterstock_306687365-1

Maak kennis met onze reisleiders

De reisleiders van Hannick Reizen

Annemarie Aardewerk
Cultuur liefhebber
Annemarie Aardewerk

Annemarie Aardewerk begeleidt al ruim twintig jaar culturele reizen naar tal van landen. Voor Friendship Cruises betrof dit riviercruises over de Donau, de Seine, de Rijn en over de Nederlandse waterwegen. En ook voor Hannick Reizen zet zij zich graag in om uw cruise tot een harmonieuze cultuur- en muziekreis te maken. Een spannende reis als een ontspannende ervaring!

Reisleider Hannick Muziekreizen Hans van den Boom
Presentator radio en tv
Hans van den Boom

Hans van den Boom presenteert voor de AVROTROS klassieke muziekprogramma's op radio en tv. Sinds 1994 (!) verzorgt hij wekelijks de presentatie van Het Zondagochtend Concert vanuit het Amsterdamse Concertgebouw. Ook presenteerde hij vele jaren het Prinsengrachtconcert op tv. Hans van den Boom houdt vooral van het laat-romantische symfonische repertoire en is dol op opera. “Klassieke muziek is het allermooiste wat er voor mij bestaat! En helemáál als je die samen met anderen op bijzondere plekken mag beleven. Ik verheug me er dan ook heel erg op om met u samen op reis te gaan!”

Leendert Booyens
Fagottist voor orkest- en kamermuziek
Leendert Booyens

"Als orkest- en kamermusicus heb ik door de jaren heen vele concertreizen gemaakt in binnen- en buitenland. Sinds enkele jaren heb ik het voorrecht om mijn liefde voor muziek, mensen en reizen te mogen combineren in de hoedanigheid van reisleider bij Hannick. Verrassing, harmonie, humor en gezelligheid zijn hierbij dé sleutelwoorden om samen met u van iedere reis een onvergetelijke ontdekkingsreis te maken."

Arthur van Dijk
Schrijver & kenner van muziek, literatuur en kunst
Arthur van Dijk

"In Nijmegen studeerde ik letterkunde, geschiedenis, filosofie en muziekwetenschappen. Mijn werkzame leven heb ik vooral doorgebracht in de klassieke muziek. Na een periode als projectleider bij de Nationale Reisopera – met een levenslange liefde voor opera tot gevolg – werd ik directeur van het Nationaal Jeugd Orkest (NJO). Een heerlijke periode. Na het NJO was ik nog een tijd orkestdirecteur in Brabant. Vanwege vele orkesttournees heb ik meer dan twintig jaar lang ongelofelijk veel door Europa gereisd. Op de reizen die ik voor Hannick begeleid hoop ik iets van die ‘culturele melange’ mee te geven aan de reizigers."

Justa de Jong_Reisleider Hannick Muziekreizen
Celliste
Justa de Jong

“Al 25 jaar speel ik met veel plezier cello in het Residentieorkest en heb dus heel wat symfonisch repertoire in de vingers, daarnaast speel ik kamermuziek in verschillende bezettingen en presenteer ik de randprogrammering bij het orkest. 
Ik ervaar elk concert weer hoe belangrijk het publiek voor ons is, zonder hen komt de muziek niet tot leven en ik ga dan ook graag na afloop van het concert met het publiek in gesprek. Ook weet ik hoe mooi het is om op tournee te gaan en in bijzondere zalen te spelen en verschillende steden te bezoeken, het is voor mij dan ook fantastisch om samen met muziekliefhebbers op reis te mogen gaan!''

Roland Kieft-muziekreizen
Dirigent en muziekmanager
Roland Kieft

Roland Kieft groeide op in de klassieke muziek, zijn beide ouders speelden in het toenmalige Brabants Orkest. Hij studeerde cello en orkestdirectie aan resp. het Koninklijk Conservatorium en het Utrechts Conservatorium. Na een carrière als dirigent die hem in Europa, de VS en Azië bracht, maakte hij de overstap naar de publieke omroep. Daar presenteerde hij vele programma’s op radio en televisie. In 2012 keerde hij als artistiek directeur van het Residentie Orkest terug naar de concertzaal, later als directeur van het Groot Omroepkoor, Radio Filharmonisch Orkest en Muziekcentrum van de Omroep. Sinds najaar 2023 is hij als manager klassieke muziek aan Destin Travel verbonden. 

Joost van der Meent
Concertpianist en muziekdocent
Joost van der Meent


“Ik studeerde hoofdvak piano aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam en na 2 jaar deed ik versneld staatsexamen. 
Ik houd van het grote klassiek-romantische repertoire en speel van Bach tot en met Ravel met een grote liefde voor Debussy, Schubert, Chopin en Liszt. In het Concertgebouw te Amsterdam werkte ik 18 jaar lang bij het Nederlands Philharmonisch Orkest alsmede bij Het Gelders Orkest in Arnhem. In de Kleine Zaal van het Concertgebouw gaf ik vele recitals en ik tourde veel als solist door Duitsland.
Naast mijn concertpraktijk werk ik tegenwoordig in Amsterdam als docent piano en als zangcoach, tevens geef ik les in algemene muziektheorie en compositie. Reisleider zijn bij Hannick is vooral leuk omdat het reisgezelschap bestaat uit échte klassieke muziekliefhebbers, eigenlijk het mooiste publiek dat je als musicus kunt wensen."

Tim Nobel
Contrabassist voor orkest- en ensemblemuziek
Tim Nobel

"Gedurende 20 jaar was ik contrabassist bij Het Orkest van het Oosten (nu Phion). Als orkestlid heb ik een groot deel van de klassieke meesterwerken mogen spelen. Mijn muzikale interesse is zeer breed, ik verdiep mij graag in allerlei verschillende muziekstijlen, van barok tot de late romantiek en van Maurice Ravel tot Miles Davis. Er is zoveel moois! Ik studeerde zowel klassiek- als jazzcontrabas en volgde kort geleden nog een Master aan het Prins Claus Conservatorium waarbij ik onder meer onderzoek deed bij symfonieorkesten naar de effecten van combinaties van lichte en klassieke muziek."

Leo den Oudsten
Musicoloog & specialist in opera's
Leo den Oudsten

Leo den Oudsten gaf in 1999 na de voltooiing van zijn studie muziekwetenschap aan de Universiteit Utrecht zijn werkzame leven een andere richting. De musicoloog geeft sinds die tijd talrijke muzieklezingen, operacursussen en inleidingen. "Eigenlijk wil ik mij zo breed mogelijk opstellen als het gaat om muziek. Maar als ik moet kiezen, zou mijn specialisatie zonder enige twijfel opera zijn. Opera heeft zoveel te bieden, meer dan muziek alleen en dat is wat ik juist zo aantrekkelijk vind. Graag wil ik mijn kennis delen met anderen en ik vind het leuk om het uit te dragen."

Albert-Jan Roelofs_hannick reisleider
Klavecinist, organist en musicoloog
Albert-Jan Roelofs

Gaf als klavecinist en organist concerten in Europa, Azerbaijan, Brazilië, China, Nieuw-Zeeland, Australië en USA. Dirigeerde in de jaren ‘90 de Hofstad Operette en Zuid-Hollandse Operastichting. Is dan betrokken bij de artistieke leiding van Het Gelders Orkest en aan het begin van dit millennium verbonden aan het het Koninklijk Conservatorium. Met het barokorkest dat hij mede oprichtte speelde hij over de hele wereld concerten.

Reisleider Hannick_Jacqueline van Rooij
Jacqueline van Rooij

Met veel plezier leid ik al vijftien jaar muziek- en cultuurreizen. Sinds 2017 zijn daar ook riviercruises bij gekomen. De ontmoetingen met de reizigers, het samen beleven van vele mooie voorstellingen en bestemmingen maken elke reis weer anders en uniek. Hoewel ik als tiener een pianostudie overwoog werd het een andere keuze. Vele jaren later bleek dat muziek als rode draad door mijn leven liep. Toen ben ik alsnog begonnen aan muziek vakstudies, gevolgd door muziekwetenschappen. Ik heb ervan genoten, liep stage bij de NTR bij Opera Live, en hielp korte tijd bij de Zaterdagmatinee. Ik gaf pianoles, recenseerde, en schreef het programmaboek voor het Internationaal Liedfestival in Zeist. Muziektheater en vocale muziek hebben mijn speciale interesse. Ik verheug mij erop u te ontmoeten en te kunnen inspireren op de mooie reizen van Destin Travel.

Reisleider Hannick Muziekreizen Maartje Stokkers
Musicologe en muziekrecensent
Maartje Stokkers

“Na mijn studie muziekwetenschap in Amsterdam werkte ik van 2005 tot 2018 als presentator bij NPO Radio4. Ik genoot met name van de live concerten vanuit het Concertgebouw, de Doelen en TivoliVredenburg. In de tussentijd stond ik op de cd-afdeling van Broekmans en Van Poppel waar ik veel repertoirekennis heb opgedaan. Sinds vier jaar ben ik als freelancer verbonden aan de Volkskrant; een functie die mijn ogen en oren opent voor de originele en ontroerende producties en concerten. Contact met medemuziekliefhebbers heb ik iedere zomer op Festival Wonderfeel, waar ik de mooiste muziek en musici leer kennen en introduceer. Op vakantie wordt geen concertzaal of concert overgeslagen. Dat ik dit alles nu mag combineren, is een fantastische kans.” 

Onno Verschoor
Hoboïst en blokfluitist voor oude muziek
Onno Verschoor

"In 1989 studeerde ik af aan het Conservatorium C. Huygens te Zwolle en het Koninklijk conservatorium in Den Haag. Mijn passie bracht me niet alleen in aanraking met veel prachtige muziek, maar ook reisde ik in Europa en trad ik op met tal van bijzondere persoonlijkheden, van wie ik veel opstak. Eén van mijn grote inspiratoren is de grootmeester Bach. Dankzij hem en - niet te vergeten - Frans Brüggen, besloot ik blokfluit te studeren en me te specialiseren op de barokhobo. Ik kan me niet herinneren hoeveel passies en kerstoratoria ik ondertussen heb uitgevoerd!"

Meer reisinformatie