Bel ons
Menu
Sluit
Bel ons
Menu
Sluit
Mount Fuji - lake
Home
Reisaanbod
Air Cruises
Air Cruise Parels van het Verre Oosten

Ontdek het Verre Oosten per privéjet

air cruises

Air Cruise 'Parels van het Verre Oosten'

Deze 23-daagse air cruise is de ultieme manier om het Verre Oosten te ontdekken: Oezbekistan, Bhutan, Japan, Cambodja, India en Israël.

All-inclusive
Eersteklas hotels
Luxe Groepsreis
Volgend vertrek
--
Reisduur
23 dagen
Vertrekpunt
Amsterdam
Vliegtuig
Privéjet

Een unieke belevenis 

Onder het begrip Verre Oosten wordt een regio in het oosten van het continent Azië verstaan. Tijdens het bewind van het Britse rijk werd de term populair en gebruikt om te verwijzen naar een gebied ten oosten van Brits India.

Vanaf het Jet Aviation Private Jet Centre op Schiphol-Oost begint uw ontdekkingsreis die u laat kennismaken met de mooiste en meest spectaculaire bestemmingen van het Verre Oosten. 

Deze air cruise brengt u naar Oezbekistan, Bhutan, Japan, Cambodja, India en de Negev woestijn in Israël.

Samarkand in Oezbekistan is historisch gezien de poort naar het Verre Oosten. 

Geen land is vergelijkbaar met het magische en mysterieuze koninkrijk Bhutan. Het is een oud rijk dat hoog in de Himalaya ligt, met een unieke cultuur en traditionele bevolking.

Japan is een land van enorme contrasten, niet alleen architectonisch maar ook tussen de eeuwenoude cultuur en de moderne ontwikkelingen. Dit alles in een harmonie die uniek is in de wereld. 

Het luxueuze Six Senses resort op Krabey Island in Cambodja is een prachtige locatie om een paar dagen tot rust te komen en te genieten van al het goede des levens. 
In India verblijft u in het recent geopende imposante Six Senses Fort Barwara nabij het Ranthambore National Park, waar u op zoek gaat naar de Bengaalse tijgers. 
Tenslotte gaat u genieten van het Six Senses Shaharut Resort in de Negev in Israël. Er is geen woestijn op aarde die zo veel geschiedenis heeft geschreven als de machtige Negev woestijn.

Uiteraard verblijft u in uitzonderlijke hotels en exclusieve lodges en zult u genieten van maximaal comfort, service en culinaire hoogstandjes. Iedere air cruise wordt begeleid door onze eigen ervaren tourmanagers. Indien u daar prijs op stelt is er gedurende de reis regelmatig gelegenheid om even apart van de groep uw eigen weg te gaan.

Samarkand
Samarkand, Oezbekistan
Tempel Bhutan
Tempel Bhutan
COMO_Uma_Paro_Archery
Boogschieten Bhutan
COMO Uma Paro - Entrance
COMO Uma Paro Hotel, Bhutan
Bhutan festival
Bhutan dans
Nangkha_Lhakhang_Monks_Chanking-Blessing_Cermony - Bhutan
Tempel Bhutan
Shaba Paro Bhutan School Boys and Girls in Traditional Dress
Kinderen in Paro, Bhutan
Geishas Sensoji Temple Asakusa Tokyo
Geishas Sensoji Temple Tokyo
Kyoto herfst-1
Herfst in Kyoto
Four Seasons Kyoto 1
Four Seasons Hotel Kyoto
Geisha
Geisha
Kyoto
Kyoto
Hiroshima
Hiroshima
Six Senses Krabey Island - Hideaway Pool Villa Suite
Six Senses Krabey Island Resort - Pool Villa
Six Senses Fort Barwara - Pool
Six Senses Fort Barwara - Pool
Six Senses Fort Barwara - Dining
Six Senses Fort Barwara - Diner
Bengaalse Tijger - Ranthambore National Park
Bengaalse Tijger - Ranthambore National Park
Negev woestijn Jeep
Jeep in Negev Woestijn
Veeg naar links

Programma en excursies

Dag 1 - Amsterdam - Samarkand, Oezbekistan

Vliegtijd: 6.10 uur
Tijdsverschil: + 4.00 uur

Vroeg in de ochtend wordt u door uw privéchauffeur thuis opgehaald voor de transfer naar het Jet Aviation Private Jet Centre op Schiphol-Oost. Hier wordt u in alle rust en comfort ontvangen. U maakt kennis met uw medepassagiers, de tourmanagers en bemanning van uw privévliegtuig. Aansluitend vertrekt u naar uw eerste bestemming:  Samarkand in Oezbekistan.

Samarkand ligt in de vallei van de Zerafshan River. Het is de tweede grootste stad van Oezbekistan en is één van de oudste steden ter wereld, vergelijkbaar met Babylon en Rome.

De geschiedenis van Samarkand is circa 2.750 jaar oud en heeft vele overheersers  meegemaakt zoals Alexander de Grote, Genghis-Khan en Mongool Timoer Lenk. Vandaar dat de cultuur van Samarkand ontwikkeld en vermengd is met de Iraanse, Indiase, Mongoolse, westerse en oosterse culturen. De stad was een belangrijk kruispunt aan de Zijderoute en verbond karavaanroutes naar Perzië, China, India en het Oosten waarlangs vele eeuwen lang handel werd gedreven.

Uw hotel: Samarkand Regency Amir Temur

Samarkand heeft in 2022 een schitterend 17 hectare groot multifunctioneel complex ‘The Silk Road Samarkand’ geopend. In dit park worden wonen, werken, ontspannen en genieten op indrukwekkende wijze zijn gecombineerd. De naam van het complex is niet toevallig gekozen: routes van de Grote Zijderoute doorkruisten het grondgebied van Oezbekistan al vanaf de 2e eeuw voor Christus. Het oude Samarkand was één van de belangrijkste controlepunten voor handelskaravanen.

Silk Road Samarkand heeft hotels van wereldklasse, parken, recreatie- en sportterreinen, restaurants, cafés en bars. Een brug die de toekomst met het verleden verbindt, brengt u in het hart van Zijderoute Samarkand: de Eeuwige Stad, een moderne interpretatie van een middeleeuwse stad.  Hier kunt u zich onderdompelen in een prachtig oosters sprookje: met turquoise koepels, mozaïek op de paleizen en hoge minaretten die de hemel doorboren. Het Samarkand Regency Amir Timur Hotel is het kroonjuweel van het complex. Het hotel is een eerbetoon aan Amir Temur, één van de beroemdste heersers van Centraal-Azië die meer dan 5 eeuwen geleden een rijk opbouwde. Het hotel verbindt op briljante wijze het rijke culturele erfgoed en de gastvrijheid van Samarkand met de luxe vijfsterrenervaring. Het hotel is aangesloten bij ‘The Leading hotels Of The World’ en ligt op steenworp afstand van de Eeuwige Stad.

shutterstock_1134831614
Samarkand
Bazaar Samarkand
Bazaar Samarkand
Samarkand-Regency-Amir-Temur Lobby
Samarkand Regency Amir Temur - Lobby
Samarkand-Regency-Amir-Temur - Room
Samarkand Regency Amir Temur - Room
Samarkand-Regency-Amir-Temur_Meat-Restaurant-El-Sabor
Samarkand Regency Amir Temur - Restaurant
Veeg naar links

Dag 2 - Samarkand

Handelaars van het westen, het oosten en het verre oosten ontmoetten elkaar in deze stad, 
zij handelden met elkaar en wisselden ideeën uit. Een bekend voorbeeld is dat de Arabieren 
en later de Europeanen via Samarkand de tot dan toe alleen in China bekende geheimen 
leerden van het papier maken. Alle volken en culturen die Samarkand bezochten of 
overheersten voegden iets toe aan de cultuur van de stad.

Samarkand staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het is een middelgrote stad met vele prachtige turquoisekleurige, donkerblauwe moskeeën en paleizen die u doen denken aan een sprookjesstad uit ‘duizend-en-een-nacht’. Deze magische stad ligt zo ver af van de ‘beschaafde wereld’, maar beschikt desondanks al zo’n drie eeuwen over een hoogstaande cultuur, boordevol materiële en spirituele waarden. Vandaag maakt u kennis met deze indrukwekkende stad 
en bezoekt u een aantal van de meest interessante bezienswaardigheden die u een goed beeld geven van de rijke historie en het belang van deze ‘Poort naar het Verre Oosten’. 

Registan Square

Volgens de legende was het plein van de 15e
 tot het begin van de 20ste eeuw een plaats van openbare executies, en werd het met zand bestrooid om het daar vergoten bloed te absorberen. Daarom kreeg het plein de naam 
Registan: reg (‘zand’) en stan (‘plaats’) - ‘een zandplaats’

Samarqand_Registan Square - cinzano77 - Fotolia
Registan and Bibi Khanum moskee - Samarkand
Gur-e-Amir mausoleum Samarkand Oezbekistan
Samarkand SR 2005 (36)
Samarkand1
Veeg naar links

Dag 3 - Samarkand - Bagdogra, India

Vliegtijd Samarkand - Bagdogra: 5.45 uur
Tijdsverschil Samarkand - Bagdogra: + 0.30 uur

Vanochtend geniet u nog van uw ontbijt in Samarkand. In de loop van de morgen vertrekt u naar het vliegveld voor uw vlucht naar Bagdogra in India, hier arriveert u aan het einde van de middag. 

U verblijft in een hotel gelegen te midden van de theeplantages, net buiten Bagdogra.

Uw hotel: Mayfair Tea Resort

Dit is het eerste boutique tea resort in India. Een fascinerende combinatie van charme uit de oude wereld en hedendaags comfort. Het resort is gebouwd in de 16e eeuwse Tudor stijl architectuur, het  pand is voorzien van vintage meubilair, klassieke eeuwenoude verzamelobjecten, geblokte zwart-witte vloeren gesneden uit Italiaans marmer. 

Mayfair Tea Resort Aerial
Mayfair Tea Resort
Tea Siliguari India
Theeplantages
Mayfair Tea Resort - Hotel Facade
Mayfair Tea Resort
Mayfair Tea Resort - Bar
Bar
Mayfair Tea Resort - Lobby 2
Lobby
Mayfair Tea Resort - Bayleaf 1
Restaurant
Mayfair Tea Resort - Jungle View Room 1
Jungle View Room
Veeg naar links

Dag 4 - Bagdogra - Paro, Bhutan

Vliegtijd Bagdogra - Paro: 0.50 uur
Tijdsverschil Bagdogra - Paro: 0.30 uur

Deze morgen vliegt u met een lokaal toestel naar Paro in Bhutan. De vlucht naar Paro is spectaculair en duurt nog geen uur. Geen land is vergelijkbaar met magisch en mysterieus Bhutan, dat ook wel ‘het land van de Donderdraak’ wordt genoemd. Het Koninkrijk Bhutan, het laatste ‘Shangri La’ op aarde genoemd, is een oud rijk dat hoog in de Himalaya ligt, met een unieke cultuur en een traditionele bevolking met een sterke spiritualiteit.

Bhutan is misschien wel het meest fascinerend van alle Himalayakoninkrijken. Tot 1974 was de toegang voor bezoekers verboden en zelfs daarna waren de bezoekersaantallen sterk gelimiteerd.

Door de machtige bergtoppen van de  Himalaya is Bhutan dubbel beschermd tegen invloeden van buitenaf, waardoor de traditionele levenswijze grotendeels intact is gebleven. De diepgewortelde Bhutanese cultuur betekent dat boogschieten nog steeds de nationale sport is. De vriendelijke, 
zachtaardige mensen dragen traditionele kleding. Vrouwen dragen elegante wikkelrokken, ook wel ‘kira’ genoemd. Mannen dragen lange gewaden met riemen, ook wel ‘gho’ genoemd. Het dagelijkse leven staat bol van de fascinerende lokale cultuur. Dorpelingen komen samen voor levendige festivals in de dzong of in het klooster. Ook worden er regelmatig maskerdansen in de tempels georganiseerd, een unieke belevenis. Het landschap van Bhutan is prachtig; kloosters hangen over steile hellingen, vaak gehuld in mist, er zijn ongerepte dennenbossen, vruchtbare valleien en hoge 
ruige bergpassen.

Uw hotel: COMO Uma Paro

De prachtige Parovallei moet u zien om te geloven. In een bijzondere hoek van deze vallei ligt Como Uma Paro, een intiem, luxe resort dat wij exclusief voor onze gasten hebben gereserveerd. COMO Uma Paro is gelegen op een zacht glooiende heuvel bedekt met blauwe dennenbomen. Vanuit het hotel heeft u een prachtig panorama over de Parovallei en de nabijgelegen stad met dezelfde naam. Het hoofdgebouw was ooit het huis van een Bhutanese edelman.

De slechts 20 kamers en 9 villa’s zijn zorgvuldig vormgegeven door traditioneel opgeleide Bhutanese ambachtslieden in combinatie met een modern hedendaags design. De villa’s zijn vrijstaand gelegen in de prachtige tuin beplant met azalea’s, rododendrons, camelia’s en hortensia’s.  Indien u er voor kiest om in een villa te overnachten dan heeft u de beschikking over butlerservice.

Alleen al de betoverende landschappen van Bhutan zijn genoeg om de ziel te kalmeren. Als u nog meer ontspanning wenst, biedt het COMO Shambhala Retreat Aziatisch  geïnspireerde holistische therapieën,  waaronder reflexologie, Ayurveda, massages, gezichtsbehandelingen en baden met hete stenen. Het rustige, compacte zwembad van het hotel ligt in een chique ruimte met stenen muren en ramen die uitkijken over de met dennenbomen bedekte vallei van Paro. COMO Uma Paro’s restaurant Bukhari serveert westerse, Indiase en Bhutanese maaltijden, allemaal gemaakt van biologische en lokale producten. Gasten kunnen genieten
van de gezonde en revitaliserende keuken van COMO Shambhala, het bekroonde wellnessmerk van de COMO-keten. Deze gezonde gerechten zijn rijk aan levende enzymen, vitaminen, mineralen en rauwe ingrediënten. Het nationale gerecht, ema daste, bestaat uit grote pepers geserveerd in 
een kaassaus. Een andere favoriet is phak sha laphu - gestoofd varkensvlees geserveerd met radijsjes.

 

Bhutan festival
Bhutan festival
Nangkha_Lhakhang_Monks_Chanking-Blessing_Cermony - Bhutan
Blessing
COMO Uma Paro - Entrance
Entree COMO Uma Paro
COMO Uma Paro - Receptie
Receptie
COMO Uma Paro - Valley_View_Room
Valley View Room
COMO Uma Paro - Villa_Living_Room_with_view
Villa - Woonkamer
COMO Uma Paro Main Building 2
COMO Uma Paro
COMO Uma Paro - Courtyard
Gebedsvlaggen
COMO Uma Paro - Lounge outside swimming pool
COMO Uma Paro - Zwembad terras
Veeg naar links

Dag 5 - Thimphu

Naast een onmiskenbaar berglandschap is Bhutan ook grotendeels bedekt met bossen. 
En dat zal, als het aan de regering van Bhutan ligt, ook altijd zo blijven. Maar liefst 72% van het landoppervlak is bebost, en in de grondwet is vastgelegd dat dit percentage nooit onder de 60% mag komen. Bhutan is door al dat woud het eerste land ter wereld met een negatieve CO2-uitstoot, haar bossen absorberen vele malen meer CO2 dan dat het land zelf uitstoot.

Thimphu is de hoofdstad en de modernste stad van Bhutan. Er wonen circa 115.000 mensen, waaronder de koninklijke familie. Dit bruisende stadje is het belangrijkste centrum van handel, religie en overheid in het land. Hier wandelen bijna alle Bhutanezen in traditionele klederdracht langs kloosters, paleizen en cafés. Uit een zeshonderd jaar oude tempel hoor je het markante geluid van draaiende gebedsrollen. Het Nationale Postkantoor, het Klokkentorenplein, het Motithang Takin Preservaat, Tango- en Chari-kloosters, Boeddha Dordenma, National Memorial Chorten, Centenary Farmer’s Market en Semtokha Dzong vormen de belangrijkste bezienswaardigheden.  

Tempel Bhutan
Tempel Bhutan
Bhutan Gross National Happiness Commission
Bhutan Gross National Happiness
Paro Bhutan Monks
Monniken
COMO Uma Paro - Bukhari Restaurant
COMO Uma Paro - Bukhari Restaurant
COMO Uma Paro - Bukhari_Restaurant
COMO Uma Paro - Bukhari Restaurant
COMO Uma Paro - Breakfast_Setup_Terrace
COMO Uma Paro - Terrace
COMO Uma Paro - Lobby Tea
COMO Uma Paro - Lobby
Veeg naar links

Dag 6 - Paro

De Parovallei is één van de breedste valleien in het koninkrijk en is bedekt met vruchtbare 
rijstvelden. Door de vallei slingert een prachtige, kristalheldere rivier. Het kleine centrum is getekend door vrolijk gekleurde winkeltjes en gebedsvlaggen die tussen de gebouwen zijn gespannen. Enkele van de culturele bezienswaardigheden van Paro zijn de Paro Dzong, het nationaal museum, het Takstang klooster en het Cheri Lang klooster.

Bhutan heeft een ministerie van Geluk, een orgaan dat het geluksniveau van de inwoners registreert. Zeker in de huidige tijd is het uniek dat een land het geluk van de bewoners meer prioriteit geeft dan materiële rijkdom en economische groei. Economische groei is geen doel op zich, maar een middel om belangrijkere doelen te bereiken. De frisse kijk op ‘ontwikkeling’, gedefinieerd in termen van ‘welzijn boven welvaart’ is bijzonder interessant. Beleidsmakers van over de hele wereld tonen nu interesse in de Bhutanese aanpak.

In het koninkrijk van Bhutan draait de economie op het Bruto Binnenlands Geluk: een balans tussen materieel en spiritueel geluk.

Toen de toenmalige koning in 1987 van een westerse journalist allerlei lastige vragen voor de kiezen kreeg over het lage Bruto Nationaal Product van het land, antwoordde hij dat hij meer waarde hechtte aan Bruto Nationaal Geluk (BNG) dan aan Bruto Nationaal Product.

Het Tijgersnest hangt op een klif op 3.120 meter hoogte - gebouwd op de plaats waar Guru Rinpoche op de rug van een tijger zou zijn geland. Het klooster werd in 1692 tegen een rotshelling van de Parovallei gebouwd. Het is een pittige wandeling omhoog, maar absoluut de moeite waard.

shutterstock_791057164Spread-voor-Bhutan
Tiger's Nest
Prayer Wheels and Prayer Flags On the way to Taktsang - Bhutan
Gebedsvlaggen
Paro Bhutan festival
Bhutan dans
Rinpung Dzong and Pa Chhu River - Bhutan
Rinpung Dzong - Paro
Nangkha_Lhakhang_Receive_Blessing_from_Head_Monk - Bhutan
Blessing
COMO Uma Paro - Lounge outside swimming pool
COMO Uma Paro - Zwembad terras
COMO_Uma_Paro_Archery
Boogschieten
Veeg naar links

Dag 7 - Paro - Guwahati - Tokyo, Japan

Vliegtijd Paro - Guwahati: 0.50 uur
Vliegtijd Guwahati - Tokyo: 7.10 uur
Tijdsverschil Paro - Tokyo: +3 uur

Na een vroeg ontbijt vertrekt u naar de luchthaven van Paro voor uw vlucht naar Guwahati en aansluitend naar Tokyo. In de loop van de avond arriveert u in de hoofdstad van Japan.

De geschiedenis van Tokyo voert u ruim dertigduizend jaar terug in de tijd. De Edo periode, vanaf de zeventiende eeuw, was misschien wel de belangrijkste eeuw. Het was namelijk de stad Edo die in 1868 een nieuwe naam ontving: Tokyo. U vindt hier tempels, pagodes, parken, winkelcentra, moderne en historische architectuur, modehuizen en de indrukwekkende skyline. 

Tokyo of Tokio? Volgens de Nederlandse Taalunie zijn beide correct, maar Tokio zou de voorkeur hebben. Voor de uitspraak maakt het niet uit, want die is identiek. Als je echter kijkt naar de wijze hoe de naam Tokyo in het Japans tot stand is gekomen dan zou de internationale schrijfwijze Tokyo beter zijn.

Uw hotel: Palace Hotel Tokyo

Het Palace Hotel Tokyo is een historisch hotel met een modern interieur, met uitzicht op de keizergracht, in het hart van Tokyo. Het hotel is zeer gunstig gelegen, direct naast het keizerlijke paleis en op slechts 10 minuten lopen van de wijk Ginza, een chique winkel- en uitgaanswijk. Ginza wordt ook wel gezien als het hart van Tokyo. Het hotel biedt een onverwachte traktatie, ongewoon voor hotels in Tokyo, de meeste kamers beschikken namelijk over ruime balkons. De kamers bieden de beste uitzichten over de keizerlijke tuinen en het kenmerkende groene dakterras van het paleis, met een rij futuristische wolkenkrabbers - en de Tokyo Tower - in de verte. Het met meerdere prijzen bekroonde hotel is aangesloten bij ‘The Leading Hotels of The World’.

Tokyo - Air Cruise Collection
Tokyo
Palace Hotel Tokyo-lobby
Palace Hotel Tokyo - Lobby
Palace Hotel Tokyo - The Palace Lounge
Palace Hotel Tokyo - The Palace Lounge
Palace Hotel Tokyo - Deluxe Room
Palace Hotel Tokyo - Deluxe Room
Senso Ji Temple
Senso Ji Temple
Veeg naar links

Dag 8 - Tokyo

Tokyo wordt ook wel het ‘New York van het Oosten’ genoemd omdat de gigantische metropool iedere gast wel iets te bieden heeft. Het is één van de meest bijzondere en energieke steden ter wereld, een must see tijdens deze reis. Tokyo is net als geheel Japan een stad van uitersten, een mengelmoes van cultuur en architectuur zoals de prachtige oude Sensō-ji tempel tussen de wolkenkrabbers in de wijk Asakusa duidelijk laat zien. De stad beschikt over vele leuke wijken met elk hun eigen sfeer, karakter en bezienswaardigheden.

Het belangrijkste heiligdom van Tokyo is de Meiji Jingū Shrine. Japan staat bekend om haar schitterende, zeer imposante tuinen. De Koishikawa Kōrakuen tuin is de oudste tuin van Tokyo en heeft een vijver in de vorm van een hart. De houten en stenen bruggen met rotsige eilandjes in het water maken het een ware oase van rust. 
Overnachting: Palace Hotel Tokyo.

Geishas Sensoji Temple Asakusa Tokyo
Geisha's Sensoji Temple Asakusa Tokyo
Tokyo Skyline - Sensoji Tempel
Tokyo Skyline - Sensoji Tempel
Sumo
Palace Hotel Tokyo - Deluxe
Deluxe Room
Palace Hotel Tokyo - Chiyoda Suite - Bedroom
Chiyoda Suite
Tokyo Sensijo Temple
Tokyo street
Tokyo
Veeg naar links

Dag 9 - Mount Fuji en het Ashinoko-meer

Na de bruisende dynamiek van Tokyo is een uitstapje naar de natuur van Hakone een verademing. Hakone, 100 km ten zuiden van Tokyo, ligt langs de oude Tōkaidō Highway; een stenen pad van honderden kilometers dat het Tokugawa-shogunaat Edo (het huidige Tokyo) met de keizerlijke stad Kyoto verbond. Nog steeds zijn er in Hakone overblijfselen van te zien.

Hakone ligt in het Fuji-Hakone-Izu National Park. Een prachtig natuurgebied met vulkanen, natuurlijke heetwaterbronnen en meren zoals het Ashinoko Meer. De grootste kans om de beroemde Mount Fuji te zien heeft u tijdens een boottocht over het meer. Mount Fuji is met 3776 meter de hoogste berg van Japan. Het is een slapende vulkaan, die voor het laatst uitbrak in 1707. Mount Fuji wordt door de Japanners als heilig beschouwd en speelt een belangrijke rol in de Japanse cultuur.
Overnachting: Palace Hotel Tokyo

Mount Fuji - lake
Mount Fuji
Ashinoko meer
Ashinoko meer
Tokyo1
Tokyo Centre
Veeg naar links

Dag 10 - Tokyo - Osaka - Nara - Kyoto

Vliegtijd: 1.45 uur

Vanmorgen vliegt u van Tokyo naar de luchthaven van Osaka. Terwijl uw bagage naar uw hotel in Kyoto wordt gebracht, brengt u een bezoek aan Nara. Nara was van 710 tot 784 de eerste hoofdstad van Japan. U vindt hier enkele van de oudste en meest bijzondere tempels van heel Japan, want Nara is altijd gespaard gebleven voor invloeden van buitenaf.

Tegenwoordig zijn er zelfs acht plaatsen in Nara die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan. De bekendste is de Tōdai-ji tempel. U ziet hier de beroemde Daibutsu, ofwel de Giant Buddha. Het 15 meter hoge beeld mag zelf gerekend worden tot één van de grootste bronzen beelden ooit gemaakt. Nara is bekend om de 1200 tamme Sika herten die hier rondlopen, een traditie die stamt uit het pre-boeddhistische tijdperk. Alvorens u naar Kyoto vertrekt, brengt u nog een bezoek aan een traditionele, 200 jaar oude Sake brouwerij waar u ook de diverse Sake’s kunt proeven.

Uw hotel: Four Seasons Hotel Kyoto

Het intieme en eigentijdse Four Seasons Hotel Kyoto ligt op een superlocatie in de historische wijk Higashiyama, tussen de tempels en naast een 800 jaar oude vijvertuin die ooit eigendom was van een rijke Samurai familie. De bouw van het hotel heeft 5 jaar geduurd, in 2016 is het gebouw geopend. De elegante lobby is een rustige, uitnodigende wereld van romig marmer en cipressenhout, bezaaid met shoji-papieren lantaarns en seizoensgebonden bloemenschilderijen. Negen meter hoge ramen bieden zicht op een oude ikeniwa (vijvertuin), compleet met stenen bruggen, kersenbloesem, esdoorns en een pittoresk theehuis. De kamers zijn een oase van rust met een traditioneel Japans interieurontwerp. Donkere hardhouten vloeren, met de hand  beschilderde panelen, fusama-schermdeuren met lichtblauwe en keizerpaarse accenten. Het hotel beschikt over een aantal  karakteristieke suites met balkon en een prachtig uitzicht op de tuinen.

Todaiji Temple Nara
Todaiji Tempel
Four Seasons Kyoto 1
Four Seasons Kyoto
Four Seasons Kyoto-1
Four Seasons Kyoto
Four-Seasons-Kyoto-Room
Four Seasons Kyoto
Geisha Japan
Geisha
Kinkakuji Temple Kyoto
Kinkakuji Temple Kyoto
Veeg naar links

Dag 11 - Kyoto

Met meer dan 1600 boeddhistische tempels en 270 Shintoschrijnen is deze stad één van ’s werelds grootste cultuurschatten en staat dan ook op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Op de lijst van hoogtepunten in Kyoto staan het Gouden Paviljoen, de Kiyomizu-dera tempel, het Keizerlijke Paleis en Kasteel Nijō. Maar niet te vergeten zijn de Ryoan-ji Tempel met zijn beroemde zen rotstuin, het Zilveren Paviljoen en de villa’s van Manpuku-ji en Shisen-dō.

Kyoto wordt beschouwd als hét centrum van de Japanse cultuur. In Kyoto worden traditionele kunstvormen gekoesterd en onderhouden, wat deze plaats een genot maakt voor elke bezoeker.

Kasteel Nijō was Tokugawa-shogunaat’s residentie in Kyoto en is een uniek en historisch gebouw welke de kracht demonstreert waarmee Japan werd  geregeerd. Het is een van Japans best bewaarde kastelen. De zogeheten ‘nachtegaalvloer’ is dusdanig ontworpen dat het geluid maakt als een nachtegaal wanneer er overheen wordt gelopen. Het is een fascinerende constructie welke zelfs vandaag
de dag niet zomaar gekopieerd kan worden. Kleine smalle straatjes langs oude houten huizen leiden naar de, hoog boven de stad gelegen, Kiyomizu tempel. Het imposante bouwwerk is gebouwd zonder het gebruik van spijkers. Het adembenemende zicht op Kyoto vanaf het tempel terras zorgt voor een onvergetelijke ervaring. Ook de omgeving is fascinerend door de kleine theehuisjes en winkeltjes die lokale handwerkkunsten verkopen.
Overnachting: Four Seasons Hotel Kyoto.

Kinkakuji Temple in Kyoto, Japan
Kinkakuji Tempel
Kyoto herfst-1
Herfst in Kyoto
Kyoto
Kyoto
To-ji Pagoda in Kyoto
To-ji Pagoda in Kyoto
Veeg naar links

Dag 12 - Kyoto

Kyoto is een heerlijke stad om zelf te verkennen, wij bieden u vandaag een aantal mogelijkheden. U kunt genieten van de faciliteiten van uw hotel zoals een ontspannen Japanse massage in de serene rust van de spa of een wandeling maken door leuke wijken van Kyoto. 

Het is de beste manier om de Nishiki-koji marktplaats, de schilderachtige buurten van Kiyamachi en de Geisha kwartieren van Gion en Ponto-chō te bezoeken. Desgewenst kunnen wij een korte fietstour met een lokale gids voor u organiseren. Het bamboebos van Arashiyama oftewel het ‘Sagano Bamboo Forest’ is aangelegd als rustige natuurplek, maar tegenwoordig één van de meest bezochte plekken in de omgeving. Voor een prachtige wandeling langs de immense bamboebomen kunt u de wandelpaden volgen die door de bamboebossen lopen.
Overnachting: Four Seasons Hotel Kyoto

Kyoto_
Bamboo forest Kyoto
Bamboo bomen Kyoto
Veeg naar links

Dag 13 - Kyoto - Hiroshima

Een reis door Japan is niet compleet zonder de ervaring van een treinreis met de beroemde 
Shinkansen. Al sinds 1964 kijkt de wereld vol bewondering naar deze bijzondere hogesnelheidslijn, waar treinen met meer dan 310 km per uur overheen razen. De afstand van Kyoto naar Hiroshima is 380 km, u bent in 1:40 uur in Hiroshima!

Uw hotel: Ryokan of Hilton Hiroshima Hotel

Tijdens uw verblijf in Hiroshima kunt u kiezen uit twee totaal verschillende accommodaties: een traditionele Ryokan of een modern 5 sterren zakenhotel. Eigenlijk is een bezoek aan Japan niet compleet zonder de ervaring van een verblijf in een Ryokan. Het is dé manier om meer over traditionele Japanse gebruiken te weten te komen en ondergedompeld te worden in de Japanse gastvrijheid. Een Ryokan is de Japanse vorm van een familiehotel of pension, welke geheel in de Japanse stijl is gebouwd en ingericht. De eerste Ryokans zijn ontstaan in het zogeheten Edo-tijdperk (1603-1868). In die tijd boden de Ryokans reizigers al een kamer met tatami-matten en een gemeenschappelijk bad. Zowel het traditionele ’kaiseki’ diner, bestaande uit zeer veel gerechten, als het ontbijt worden bereid met verse lokale ingrediënten en zijn een lust voor het oog. U slaapt dicht bij de grond in een Japans futonbed. Indien u geen Ryokan prefereert kunt u ervoor kiezen om te overnachten in het Hilton Hiroshima Hotel. Dit onlangs geopende hotel is gelegen in het centrum van Hiroshima op 5 minuten loopafstand van het Hiroshima Peace Memorial en Hiroshima Castle. Heiwaodori’s winkels en restaurants vindt u op 10 minuten afstand.

Hiroshima
Hiroshima
Hilton-Hiroshima-One-Bedroom-Suite-Bedroom
Hilton Hiroshima Hotel
Ryokan room
Ryokan room
Ryokan diner
Ryokan diner
Veeg naar links

Dag 14 - Hiroshima & Miyajima

Bij Hiroshima denkt u zeer waarschijnlijk direct aan de eerste atoombom die hier aan het einde van de Tweede Wereldoorlog viel. Het was de eerste aanval met een atoombom ooit. De stad was compleet verwoest, op een enkel gebouw na stond er niets meer. De tijd stond hier werkelijk stil. Hiroshima verrees echter als een feniks uit de as en vandaag de dag is Hiroshima een energieke, ruim opgezette metropool, met een moderne architectuur die zo herkenbaar is voor Japan.

Tijdens uw verblijf in Hiroshima bezoekt u het indrukwekkende Hiroshima Peace Memorial Museum, gelegen in het gelijknamige park.

Dit museum moet eigenlijk verplicht door iedere wereldleider worden bezocht als waarschuwing voor de waanzin van een oorlog. Natuurlijk zijn er meer monumenten te zien van deze zwarte geschiedenis van de mensheid. Ondanks deze geschiedenis, hangt er in de stad een fijne vriendelijke sfeer. In de stad vindt u veel groen met mooie parken, zoals de Shukkei-en Garden, Hijiyama Park en het Peace Memorial Park. Het bezoek aan Miyajima eiland is een must als u in  Hiroshima bent. Het hoogtepunt van Miyajima is de wereldberoemde Itsukushima-schrijn. Vooral de toegangspoort, de Tori, is prachtig en is een van de mooiste bezienswaardigheden van Japan. 

Overnachting: Hilton Hiroshima hotel of Ryokan.

Atomic Bomb Dome - Hiroshima Peace Memorial Park, Japan
Atomic Bomb Dome
Hiroshima Japan City Skyline
Hiroshima Skyline
Hiroshima Peace Memorial Museum
Hiroshima Peace Memorial Museum
Maquette Hiroshima Peace Memorial
Maquette Hiroshima Peace Memorial
Atomic Bomb - Hiroshima Peace Memorial Museum
Atoombom
Hiroshima Memorial
Hiroshima Memorial
Miyajima Shrine Gate in Hiroshima, Japan
Miyajima Shrine Hiroshima
Hiroshima Castle
Hiroshima Castle
Veeg naar links

Dag 15 - Hiroshima - Sihanoukville - Krabey Island, Cambodja

Vliegtijd naar Sihanoukville: 5.55 uur
Tijdsverschil Hiroshima - Sihanoukville: -2 uur

Gedurende iedere air cruise plannen we een paar dagen rust op een unieke, exotische locatie om in alle luxe even bij te komen van alle indrukken van de afgelopen dagen. Gewoon relaxen en even niets te hoeven.

Vandaag vliegt u van Hiroshima naar Sihanoukville in Cambodja. Vanaf de luchthaven is het ongeveer 30 minuten rijden naar de pier waar u inscheept op uw speedboot om u in ongeveer 15 minuten naar Krabey Island te brengen. Uw resort is gelegen op het 30 hectare weelderige privé-eiland aan de rand van het Ream National Park in het zuiden van Cambodja. 
Het omringende water komt uit de Golf van Thailand en is het hele jaar door heerlijk warm. De 40 villa’s van het resort liggen langs de kustlijn of op de jungleheuvel met uitzicht op zee en zijn speciaal ontworpen om op te gaan in de natuurlijke omgeving. Stenen trappen lopen langs 100 jaar oude banyanbomen naar zonnige terrassen, brede overloopzwembaden en villa’s met glazen puien. 

Six Senses Krabey Island - Aerial View
Six Senses Krabey Island
Six Senses Krabey Island - Hideaway Pool Villa Suite
Pool Villa Suite
Six Senses Krabey Island - Hideaway Pool Villa Suite - Bedroom
Pool Villa Suite - Slaapkamer
Six Senses Krabey Island - Hideaway Pool Villa Suite - Bathroom
Pool Villa Suite - Badkamer
Six Senses Krabey Island - Oceanfront_Two-Bedroom_Pool_Villa_private_sundeck
Oceanfront Two Bedroom Pool Villa - Terras
Veeg naar links

Dag 16 & 17 - Krabey Island

Six Senses Krabey Island heeft iets James Bond-achtigs. Het is een klein paradijs in een azuurblauwe zee met zwembaden, onberispelijke service en luxe villa’s. Met andere woorden, het is de plek die elk zichzelf respecterend boosaardig meesterbrein zou kiezen voor zijn luxueus verblijf. De dagen 
worden onschuldig doorgebracht met snorkelen bij koraalriffen, luieren op het super witte strand of het genieten van de kenmerkende Khmer behandelingen in de spa. Er is een eigen biologische boerderij die ingrediënten levert aan de chefs. Blofeld zou daar nooit aan gedacht hebben!

Het duurzame centrum is het Earth Lab, een marktboerderij van vier hectare die de  keuken voorziet van biologische ingrediënten. Alle schoonmaakproducten zijn eco-bewust, afvalwater wordt gerecycled, en er zijn zonnepanelen voor stroom. Oh, en er is geen plastic rietje te bekennen.

Bij het ontbijt is er een buffet met tropisch fruit, zelfgemaakte kokosnootgranola en detoxsappen, kruidige Khmer-noedels, sterke espresso en andere à la carte gerechten. De biologische tuinen van het hotel en de plaatselijke vissers leveren een groot deel van de ingrediënten voor de keuken, die een frisse kijk heeft op oude Khmer-recepten zoals: Kampot modderkrab amok; champignon, bonenkwark en gemberknoedels; kip met pomelo en bananenhart. Uiteraard kunt u hier ook genieten van heerlijke westerse gerechten.

De Sunset Bar is dé plek om de dag af te sluiten met een cocktail met kurkuma-honing.

Six Senses Krabey Island - Main Pool
Gemeenschappelijk zwembad
Six Senses Krabey Island - bar
Bar
Snorkeling Six Senses Krabey Island
Snorkelen
Six Senses Krabey Island - Hideaway Pool Villa Suite2
Pool Villa Suite
Six Senses Krabey Island - Sunset cafe
Sunset Bar
Six Senses Krabey Island -Outdoor_bathtub_at_The_Beach_Retreat
Buitenbad bij The Beach Retreat
Veeg naar links

Dag 18 - Krabey Island - Sihanoukville - Jaipur - Ranthambore, India

Vliegtijd naar Jaipur: 5.10 uur
Tijdsverschil Sihanoukville - Jaipur: -1.00 uur

Na een heerlijk ontbijt vaart u terug naar het vaste land en vliegt u vanaf Sihanoukville naar Jaipur in India. Na aankomst wordt u naar het onlangs geopende Six Senses Fort Barwara gebracht. Het Fort ligt op slechts 30 minuten rijden van het wereldberoemde Ranthambore National Park. Uw verblijf in het luxueuze Fort Barwara is al een belevenis op zich. Fort Barwara is gebouwd in de 14e  eeuw en is gelegen op een terrein van 5,5 hectare, omringd door 6 meter hoge rotswanden. 

Het fort is één van de meest mysterieuze en unieke plekken in dit deel van Rajasthan. Het fort was oorspronkelijk eigendom van een koninklijke familie van Rajasthani en kijkt uit op de Chauth Ka Barwara Mandir Tempel. 

Shekhawati kunst is gebruikt om de rijke geschiedenis van het fort in het landschap uit te beelden. Laat u zich tijdens uw verblijf meenemen in de geschiedenis en mythen van het fort. Het fort beschikt over 48 suites, waaronder een aantal zeer speciale suites. De afmetingen variëren van 70 - 280 vierkante meter. Elke suite is ontworpen in een hedendaagse Rajasthani stijl om de historische achtergrond van het fort aan te vullen, terwijl de state-of-the-art technologie in de kamers subtiel is geïntegreerd, samen met de baanbrekende Sleep With Six Senses standaarden. Deze omvatten handgemaakte matrassen, katoenen beddengoed en extra slaapvoorzieningen om een goede nachtrust te bevorderen.

Het resort biedt activiteiten voor zowel de energieke gasten als degenen die liever gewoon achterover leunen en ontspannen genieten van alles wat deze schitterende bestemming te bieden heeft. Gasten kunnen deelnemen aan wandelingen om Fort Barwara en nabijgelegen Rajasthan attracties en dorpen te ontdekken. Onze gasten kunnen kennismaken met de gezonde keuken door een bezoek te brengen aan de biologische tuin van het resort, de waterfabriek en de lokale markten. Er worden ook dagelijks  fitnesslessen en groepsactiviteiten aangeboden. De 2.800 vierkante meter grote Six Senses Spa en het fitnesscentrum bevinden zich in het oorspronkelijke vrouwenpaleis en bieden Ayurvedische en gepersonaliseerde wellnessprogramma’s. 
Chef Matthew Cropp combineert Rajasthani geïnspireerde duurzame gerechten in het Specialty Restaurant met producten die zijn geteeld door lokale boeren of geplukt in de biologische tuinen van het fort. Six Senses kiest voor een eenvoudigere benadering van voedselbereiding, met de nadruk op kwaliteit, evenwicht en verse, volledige producten.

Six Senses Fort Barwara - Exterior
Six Senses Fort Barwara
Six Senses Fort Barwara - The_Suite_Courtyard
Six Senses Fort Barwara - Courtyard
Six Senses Fort Barwara - Pool
Six Senses Fort Barwara - Zwembad
Six Senses Fort Barwara - The_Facade_-_Mardana_Mahal
Six Senses Fort Barwara - Facade
Six Senses Fort Barwara Deluxe Suite bedroom
Six Senses Fort Barwara - Deluxe Suite
Six Senses Fort Barwara -Thakur_Bhagwati_Singh_Hot_Tub_Suite
Thakur Bhagwati Singh Hot Tub Suite
Six Senses Fort Barwara - Rani_Rajkumari_Suite_-_Living_Room
Rani Rajkumari Suite
Six Senses Fort Barwara - The_Cortile
The Cortile Restaurant
Veeg naar links

Dag 19 & 20 - Ranthambore

Ranthambore National Park is één van de grootste en meest gerenommeerde nationale 
parken in Noord-India. Het park ligt in het zuidoosten van Rajasthan. Ranthambore National Park omvat een gebied van 400 vierkante kilometer. Het park ontleent zijn naam aan het Ranthambore Fort, gelegen op haar terrein. Het park is beroemd om zijn tijgers en is één van de beste locaties in India om de majestueuze roofdieren in hun natuurlijke leefgebied te zien. De tijgers kunnen zelfs tijdens de dag worden opgemerkt terwijl ze bezig zijn met hun gewone speurtocht, aan het jagen zijn of tijdens de verzorging van hun jongen.

Ranthambore wordt ook gerekend tot een beroemde erfgoedsite vanwege de zeer schilderachtige ruïnes die het wildpark bedekken. Zeker, een bezoek aan Ranthambore National Park is een traktatie voor elke natuurliefhebber.

De tijd die besteed wordt aan het spotten van tijgers die rondzwerven en een scala aan diverse soorten kleurrijke vogels en dieren, zoals axisherten, vierhoornantilopen, gazelles, sambarherten, is onbetaalbaar en bijna een must om eenmaal in uw leven te doen. Bij de meren zie je ook vaak gazelles en krokodillen. De luipaard, de lippenbeer en de nijlgau komen ook veelvuldig voor in Ranthambore al zijn ze niet altijd even makkelijk te spotten. Het park is een bergachtige jungle met diepe, blauwgroene meren en het Ranthambore fort, daterend uit de 10e eeuw. Het overwoekerde fort heeft enorme deuren voorzien van olifant-afstotende spiesen en even verder een ‘lokdeur’ die naar een duizelingwekkende afgrond leidt. Je verwacht bijna dat Tarzan elke moment kan opduiken, met Indiana Jones in zijn kielzog. Het bouwwerk dateert uit de 10e eeuw. Hier verbleven de maharadja’s van Jaipur, de vroegere heersers van de Indiase koninkrijken, wanneer ze kwamen jagen in het park.

Bengaalse Tijger - Ranthambore National Park
Ranthambore National Park
Ranthambore_National_Park_Jeep_Safari
Jeep Safari Ranthambore
Ranthambore
Ranthambore National Park
shutterstock_112379906 - Ranthambore
Ranthambore National Park
Veeg naar links

Dag 21 - Ranthambore - Jaipur - Eilat - Negev, Israël

Vliegtijd naar Eilat: 6.45 uur
Tijdsverschil Ranthambore - Negev: -3.30 uur

Na het ontbijt wordt u naar het vliegveld gebracht voor uw vlucht naar Eilat in Israël. 
Aansluitend maakt u tijdens de transfer naar uw hotel kennis met de machtige Negev woestijn. Negev betekent in het Hebreeuws zowel ‘droog’ als ‘zuid’.

Er hebben veel verschillende volkeren in de Negev geleefd, zoals de Nabateeërs,  Ottomanen, Filistijnen, Kanaänieten en Byzantijnen. Ze leefden van landbouw en vee.

De Nabateeërs worden ook wel de ‘heersers van de woestijn’ genoemd en dat is niet voor niets. Zij hebben de bekende Specerijenroute opgezet, een handelsroute van Jemen tot aan de Middellandse Zee. Ook in de Bijbel neemt de Negev een belangrijke plaats in, zo zou de profeet Abraham duizenden jaren geleden zijn huis hebben gebouwd op de plek waar later de huidige hoofdstad van de regio werd gebouwd: Beër Sjiva. Het Timna Park Nature Reserve is gelegen in een prachtige, indrukwekkende omgeving. Het park heeft een grote diversiteit aan bezienswaardigheden zoals de Solomons pijlers. Dit zijn perfect gevormde torenhoge zuilen van Zandsteen. De pijlers zijn het resultaat van stroken vulkanische magma dat bevroren is in de kliffen. Naast Solomons pijlers zijn er in Timna Park ook andere prachtige bezienswaardigheden te vinden, zoals eeuwenoude kopermijnen, een model van de tabernakel en indrukwekkende rotsbogen. Op deze mooie plek zult u versteld staan van zowel de oorverdovende stilte als de sterrenpracht.

Uw hotel: Six Senses Shaharut Resort

Het Six Senses Shaharut Resort is in augustus 2021 geopend. Het resort is een ultra luxe 
spa-toevluchtsoord te midden van de kliffen en duinen van de adembenemende Negev 
woestijn. Het unieke hotel is gelegen in de Arava Vallei en past naadloos in de spectaculaire omgeving van de Negev. Alle 60 suites zijn zo ontworpen en geïntegreerd dat ze een geheel vormen met de natuurlijke omgeving. De sfeer wordt verder bepaald door de rustgevende tinten crème en wit, bedoeïenen handwerk, palmen en cactussen. In deze serene omgeving komt u volledig tot rust.

Negev woestijn Jeep
Negev woestijn
Negev woestijn hike
Negev woestijn
Timna Park - Negev
Timna National Park
Six Senses Shaharut - Panorama Pool Villa-outdoor sunset
Six Senses Shaharut - Panorama Pool Villa
Six Senses Shaharut - Panorama Pool Villa outdoor
Six Senses Shaharut - Panorama Pool Villa
Six Senses Shaharut - Panorama_Pool_Villa-bedroom
Six Senses Shaharut - Bedroom
Six Senses Shaharut - Pool
Six Senses Shaharut - Pool
Six Senses Shaharut - Terrace with fire
Six Senses Shaharut - Terras
Veeg naar links

Dag 22 - Negev Woestijn

Na het ontbijt verkent u de Negev woestijn per jeep. In de Negev woestijn is veel te zien: indrukwekkende landschappen, nomaden met hun vee, landbouwgebieden en onverwachte bronnen. Het landschap van de Negev woestijn is divers en bestaat uit indrukwekkende bergen, diepe kloven, zandduinen en wadi’s (droge rivierbeddingen). Overal in de Negev zijn ruïnes te vinden uit vroegere tijden.

Zo liggen langs de Specerijenroute stopplaatsen voor de karavanen. Ook zijn er overblijfselen uit de Romeinse tijd te bewonderen. In de Negev wonen veel diersoorten, waaronder stekelvarkens, adelaars, schorpioenen, gazellen en antilopen. Na de lunch op een mooie locatie, gaat u terug naar uw resort. U kunt genieten van de faciliteiten van uw resort of desgewenst nog een excursie in de omgeving maken.

Als u echt wilt ontspannen is een bezoek aan de luxe Six Senses Spa een must. Six Senses Spa Shaharut heeft zes behandelkamers en een presidentiële spa-suite.

Sauna’s en stoomcabines, een geweldige manier om met een behandeling te beginnen. De Spa biedt een ruime keuze aan traditionele therapieën, behandelingen en gepersonaliseerde programma’s. 
Het diner is in het Midian restaurant. Het restaurant biedt een creatieve benadering van de keuken, waarbij het beste van Israëlische en mediterrane invloeden wordt gecombineerd. Waar mogelijk worden ingrediënten geoogst uit de biologische tuinen van het resort en bij zorgvuldig geselecteerde boeren in de nabijgelegen kibboets.

De woestijn is een plek waar mensen sterven óf veranderen, waar alles ophoudt óf nieuwe dingen beginnen. Een plek die wordt gemeden, maar ook gezocht - om de stilte, de eenzaamheid, of om zich te verbergen.

Arava_Valley Negev
Negev woestijn
Negev woestijn - steenbok
Steenbok
Israël - Negev Woestijn
Negev woestijn
kameel negev woestijn
Kamelen
Negev woestijn fiets
Negev woestijn
Veeg naar links

Dag 23 - Negev Woestijn - Eilat - Amsterdam

Vliegtijd: 5.05 uur

Vanochtend geniet u nog van de prachtige, weidse omgeving en oorverdovende stilte van de woestijn. Na de lunch vertrekt u naar de luchthaven van Eilat voor uw vlucht naar Amsterdam. In de loop van de avond arriveert u op Schiphol-Oost waar uw privéchauffeur voor u klaarstaat om u weer naar huis te brengen.

Negev woestijn
Privévliegtuig Air Cruise Verre Oosten
Veeg naar links
Toon meer
Toon minder

Uw privévliegtuig

Met Air Cruise Collection reist u met uw eigen vliegtuig en heeft u, waar mogelijk, een VIP afhandeling met snelle check-in procedures. Dus geen lange rijen, wachttijden op de luchthavens en verschillende overstappen. Wij brengen u via de kortste route direct naar uw bestemming. Wij zijn niet gebonden aan vaste vliegroutes, daarom zijn wij in staat unieke reisschema’s te creëren. Op deze manier ontdekt u de mooiste bestemmingen ter wereld op een ongeëvenaarde manier. Het vliegtuig waarmee gevlogen wordt is een Boeing 737-700NG*, uitgerust met 56 klassieke businessclass stoelen met uitsluitend een raam- of gangpadplaats. 
Aan ruimte en comfort dus geen gebrek. Alle vluchten vinden overdag plaats, u overnacht altijd in één van de prachtige hotels. Tevens is aan boord van het vliegtuig een open bar, geniet van uw favoriete drankje gedurende de vlucht.

Vanaf het welkom op de eerste luchthaven nemen wij de verantwoording van uw bagage van u over en streven wij ernaar dat bij elke nieuwe bestemming uw koffer al op uw kamer staat voordat u arriveert. U mag 32 kg ruimbagage (2 koffers) per persoon en uiteraard uw handbagage meenemen.

*Air Cruise Collection en de luchtvaartmaatschappij houden zich het recht voor om een vervangend toestel te regelen indien nodig.

Privévliegtuig Air Cruise Verre Oosten
Privévliegtuig
Stewardess Privevliegtuig Verre Oosten
Stewardess
Stoel vliegtuig AC Verre Oosten
Privévliegtuig
Veeg naar links

Uw hotels


Wij selecteren eersteklas hotels voor u. U verblijft in de meest luxueuze hotels ter wereld.
Van elegante tot bijzondere hotels, u zult  genieten van maximaal comfort, service en gastvrijheid. Wilt u genieten van nóg meer luxe en ruimte? Wij bieden de mogelijkheid om een kamer of suite in een nog hogere categorie te reserveren, uiteraard op basis van  beschikbaarheid.

 

Veeg naar links
Dag 1 - 3 Samarkand, Oezbekistan
Samarkand Regency Amir Temur

Het Samarkand Regency Amir Timur Hotel is het kroonjuweel van Samarkand. Het hotel verbindt op briljante wijze het rijke culturele erfgoed en de gastvrijheid van Samarkand met de luxe vijfsterrenervaring. Het hotel is aangesloten bij ‘The Leading hotels Of The World’ en ligt op steenworp afstand van de Eeuwige Stad.

Dag 3 - 4 Bagdogra, India
Mayfair Tea Resort

Dit is het eerste boutique tea resort in India. Een fascinerende combinatie van charme uit de oude wereld en hedendaags comfort. Het resort is gebouwd in de 16e eeuwse Tudor stijl architectuur, het  pand is voorzien van vintage meubilair, klassieke eeuwenoude verzamelobjecten, geblokte zwart-witte vloeren gesneden met Italiaans marmer. 

Dag 4 - 7 Paro, Bhutan
COMO Uma Paro

Dit hotel ligt in een bijzondere hoek van de Parovallei. Een intiem, luxe resort dat wij exclusief voor onze gasten hebben gereserveerd. COMO Uma Paro is gelegen op een zacht glooiende heuvel bedekt met blauwe dennenbomen. De slechts 20 kamers en 9 villa’s zijn zorgvuldig vormgegeven door traditioneel opgeleide Bhutanese ambachtslieden in combinatie met een modern hedendaags design. De villa’s zijn vrijstaand gelegen in de prachtige tuin en beschikken over butlerservice.

Dag 7 - 10 Tokyo, Japan
Palace Hotel Tokyo

Het Palace Hotel Tokyo is een historisch hotel met een modern interieur, met uitzicht op de keizergracht, in het hart van Tokyo. Het hotel is zeer gunstig gelegen in het hart van Tokyo, direct naast het keizerlijke paleis en op slechts 10 minuten lopen van de wijk Ginza, een chique winkel- en uitgaanswijk. De kamers die wij aanbieden beschikken over ruime balkons en bieden de beste uitzichten. Het hotel is aangesloten bij ‘The Leading Hotels of The World’.

Dag 10 - 13 Kyoto, Japan
Four Seasons Hotel Kyoto

Het intieme en eigentijdse Four Seasons Hotel Kyoto ligt op een superlocatie in de historische wijk Higashiyama. De elegante lobby is een rustige, uitnodigende wereld van romig marmer en cipressenhout. De kamers zijn een oase van rust met een traditioneel Japans interieurontwerp. Het hotel beschikt over een aantal karakteristieke suites met balkon en een prachtig uitzicht op de tuinen.

Veeg naar links
Dag 10 - 13 Kyoto, Japan
Ryokan

Een Ryokan is de Japanse vorm van een familiehotel of pension, welke geheel in de Japanse stijl is gebouwd en ingericht. Een verblijf in een Ryokan is dé manier om meer over traditionele Japanse gebruiken. Zowel het traditionele ’kaiseki’ diner, bestaande uit zeer veel gerechten, als het ontbijt worden bereid met verse lokale ingrediënten en zijn een lust voor het oog. U slaapt dicht bij de grond in een Japans futonbed.

Dag 13 - 15 Hiroshima, Japan

Tijdens uw verblijf in Hiroshima kunt u kiezen uit twee totaal verschillende accommodaties: een traditionele Ryokan of een modern 5 sterren zakenhotel. 

Hilton Hiroshima Hotel

Dit onlangs geopende hotel is gelegen in het centrum van Hiroshima op 5 minuten loopafstand van het Hiroshima Peace Memorial en Hiroshima Castle. Heiwa-odori’s winkels en restaurants vindt u op 10 minuten afstand.

Dag 15 - 18 Krabey Island, Cambodja
Six Senses Krabey Island

Het resort is gelegen op een privé-eiland aan de rand van het Ream National Park. Het omringende water komt uit de Golf van Thailand en is het hele jaar door heerlijk warm. De 40 villa’s van het resort liggen langs de kustlijn of op de jungleheuvel met uitzicht op zee. Misschien is het de zachte zeebries, het kabbelen van het water, de overvloed aan prachtige tropische bloemen of het gezang van de vogels, maar het geheel straalt een overweldigend gevoel van welzijn uit.

Dag 18 - 21 Ranthambore, India
Six Senses Fort Barwara

Fort Barwara is gebouwd in de 14e eeuw en is gelegen op een terrein van 5,5 hectare, omringd door 6 meter hoge rotswanden. Het fort is één van de meest mysterieuze en unieke plekken in dit deel van Rajasthan. Het zeer luxueuze fort was oorspronkelijk eigendom van een koninklijke familie van Rajasthani. Elke suite is ontworpen in een hedendaagse Rajasthani stijl om de historische achtergrond van het fort aan te vullen.

Dag 21 - 23 Negev Woestijn, Israël
Six Senses Shaharut Resort

Het Six Senses Shaharut Resort is in augustus 2021 geopend. Het resort is een ultra luxe spa-toevluchtsoord te midden van de kliffen en duinen van de adembenemende Negev 
woestijn. Het unieke hotel is gelegen in de Arava Vallei en past naadloos in de spectaculaire  omgeving van de Negev. Alle 60 suites zijn zo ontworpen en geïntegreerd dat ze een geheel vormen met de natuurlijke omgeving. In deze serene omgeving komt u volledig tot rust.

Reisinformatie

Gezondheid - COVID-19

RIVM-Richtlijnen
Deze reis zal geheel conform de RIVM-Richtlijnen worden uitgevoerd. 

COVID-19
Om deel te nemen aan deze reis dient u te beschikken over een geldig gezondheidsdocument inzake een bewijs van vaccinatie voor corona.

Zodra u heeft geboekt voor deze reis voorzien wij u van meer informatie aangaande de op dat moment geldende formaliteiten waar u aan dient te voldoen.

Het is de individuele verantwoordelijkheid van elke passagier dat hij/zij beschikt over de juiste reisdocumenten en gezondheidsverklaringen. Voor de meest actuele informatie adviseren we u te kijken op www.wijsopreis.nl

Heeft u hier vragen over? Bel ons gerust.

Mocht de reis vanwege coronamaatregelen geen doorgang kunnen vinden dan krijgt u de betaalde reissom teruggestort op uw bankrekening.

Fit to travel
Wij verlangen van onze gasten dat zij fit to travel zijn. Dit houdt in dat alle gasten zelfstandig aan de reis moeten kunnen deelnemen. De bemanning en de tourmanagers zijn niet voor individuele begeleiding aangesteld. Lees daarom altijd goed de informatie door, en laat u, als u vragen hebt, goed informeren door onze reisspecialisten. 

U mag van Air Cruise Collection met een gerust hart veel verwachten. Ook dat wij u voorafgaand aan de reis zo volledig en deskundig mogelijk informeren over tal van reistechnische aspecten. Wij besteden veel aandacht aan het geven van de juiste adviezen en informatie op zowel onze website alsmede in de reisdocumentatie. Het is vervolgens aan de passagier zelf om van deze informatie kennis te nemen en er zijn of haar voordeel mee te doen. Het is de verantwoording van de klant om na te gaan of het gepresenteerde programma en de reisperiode inclusief het bijbehorende klimaat bij u, uw wensen en voorkeuren, uw conditie en uw leeftijd passen. Oriënteer en informeer u voor vertrek goed en ga op onderzoek uit. Dit kan zowel bij Air Cruise Collection als op reisbestemming gerelateerde websites of bij ambassades. Bij eventuele vragen, twijfels of onduidelijkheden kunt u altijd contact met ons opnemen en uw vragen stellen. Onze deskundige reisspecialisten zijn u immers graag van dienst.

Dieet
Als u een dieet gebruikt, laat ons dat dan alstublieft tijdig weten en vermeld duidelijk op het reserveringsformulier welk dieet het betreft. Waar mogelijk doen wij er alles aan om aan uw dieetwensen te voldoen.

Medicijngebruik
Als u medicijnen gebruikt, neem dan voldoende voorraad mee. Indien nodig informeer uw tourmanager hier dan over.

Aantal deelnemers - reisbegeleiding

Aantal deelnemers
De Air Cruise gaat door met minimaal 34 personen. Slechts 48 personen kunnen deze exclusieve reis meemaken.

Reisbegeleiding
U wordt begeleid door minimaal twee ervaren tourmanagers van Air Cruise Collection. De tourmanagers zijn verantwoordelijk voor een goed verloop van uw reis. Ter plaatse wordt u tevens begeleid door lokale Engelssprekende gidsen. 

Accommodaties

Wij selecteren voor u de beste hotels en resorts. U verblijft in luxe of bijzondere accommodaties, die met zorg zijn uitgekozen. Op sommige afgelegen locaties kiezen wij het best beschikbare hotel mogelijk. In een aantal hotels is een upgrade van de kamer of suite beperkt mogelijk. De upgrades bieden wij aan op een ’first come, first served’ basis.

Reisdocumenten

Voor deze reis dient u over een paspoort te beschikken dat nog minimaal zes maanden geldig moet zijn na aankomst in Nederland. Daarnaast dient u voor sommige landen te beschikken over een visum. Tevens dient u te beschikken over een geldig gezondheidsdocument inzake een bewijs van vaccinatie voor corona. Zodra u heeft geboekt voor deze reis voorzien wij u van meer informatie aangaande de op dat moment geldende formaliteiten. Het is de individuele verantwoordelijkheid van elke passagier dat hij/zij beschikt over de juiste reisdocumenten en gezondheidsverklaringen. Voor de meest actuele informatie adviseren we u te kijken op www.wijsopreis.nl. Neemt u gerust contact met ons op indien u hier vragen over heeft. 

Verantwoord op reis

Het hele jaar gaan we op reis. Ver weg of dichter bij huis. Wij laten u heel graag genieten van de talloze mooie plaatsen die er op deze wereld zijn, zodat u elke keer weer nieuwe, unieke ervaringen op kunt doen. Dat we de mogelijkheid hebben om te reizen is een voorrecht en heeft een belangrijke positieve impact op bijvoorbeeld de werkgelegenheid wereldwijd. Toch kost reizen ook iets: de uitstoot van vliegtuigen, schepen, auto’s en bussen heeft gevolgen voor de natuur om ons heen. 

Door bomen te planten in ZOA's unieke Forestry-project in Ethiopië, compenseert Air Cruise Collection de reizen van haar gasten en daarmee de ecologische voetafdruk. Zo compenseren we structureel de CO2-uitstoot en dragen we ook bij aan welvaart, vrede en werkgelegenheid voor mensen in moeilijkheden in Ethiopië.

Ethiopië wordt al tientallen jaren overspoeld met vluchtelingen uit buurland Zuid-Soedan. In de grensstreek Gambella wonen nu meer vluchtelingen dan lokale bewoners.

Alle bomen in het gebied worden gebruikt als brandhout. Hele bossen zijn gekapt met als gevolg dat er geen bananen, kersen, appels en dergelijke uit dat bos geoogst kunnen worden. Dit zorgt voor een ernstig tekort aan voedsel en werkgelegenheid. Het leidt ook tot spanningen tussen vluchtelingen en omwonenden. De problemen stapelen zich op.

Air Cruise Collection bouwt samen met hulporganisatie ZOA een bos in Ethiopië. Air Cruise Collection is al meer dan 10 jaar ZOA's Business Ambassador. De ZOA-methode van hulp, hoop en herstel spreekt ons erg aan.

Bagage - kleding

Bagage
U mag maximaal 32 kg per persoon aan bagage meenemen, verdeeld over twee koffers. Uiteraard mag u ook uw handbagage meenemen, maximaal 6 kg.

Kleding
Voor deze reis raden wij u aan om warme kleding mee te nemen voor Samarkand, Bhutan en Japan en comfortabele zomerkleding voor Cambodja, India en de Negev woestijn. Avondkleding is niet nodig, bij de diners volstaat ‘smart casual’. 

Toon meer
Toon minder

Prijsinformatie

Reissom
Toeslagen
Inbegrepen
Verzekeringen
Voorwaarden
23-daagse Air Cruise 'Parels van het Verre Oosten'
Reissom 55.995,-

Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

De 23-daagse Air Cruise 'Parels van het Verre Oosten' vond plaats van 30 oktober t/m 21 november 2023. 

Op dit moment hebben wij nog geen nieuwe vertrekdatum gepland voor deze reis. Mocht u interesse hebben in deze air cruise, laat het ons weten middels onderstaande knop 'boekingsservice'.

Vertrekdatum
Prijs per persoon

Eenpersoonstoeslag
Er geldt een toeslag van €9.685,- voor een tweepersoonskamer voor alleengebruik.

Pre Arrangement
Op dag 1 van deze reis vertrekken wij vroeg in de ochtend vanaf Schiphol-Oost. Daarom bieden wij u de mogelijkheid om de avond voor vertrek alvast te overnachten in het Steigenberger Airport Hotel op Schiphol-Oost. U kunt deze aanbieding vinden op het Upgrade formulier.

Vrijwel alles bij deze reis is inbegrepen: de vluchten (inclusief open bar aan boord 
van uw privévliegtuig), bagage afhandeling, hotels, transfers (zowel in Nederland van en naar Schiphol als ter plaatse op bestemming), excursies, alle georganiseerde maaltijden inclusief mineraal water, frisdrank, geselecteerde wijnen en bier. Tijdens de excursies is mineraalwater beschikbaar. Tevens verzorgt Air Cruise Collection ook alle fooien.

Excursies/activiteiten 
Tijdens de air cruise worden er tal van excursies gemaakt die zijn inbegrepen in het programma. Wij kunnen ons voorstellen dat u niet altijd zin heeft om deel te nemen aan een excursie, maar wil genieten van de faciliteiten van uw hotel of resort. De excursies zijn uiteraard niet verplicht. Wellicht wilt u zelf iets anders doen dan gepland. Uw tourmanagers adviseren u graag over de mogelijkheden en prijzen. Voor niet genoten excursies die in het programma zijn opgenomen kan helaas geen restitutie plaats vinden. 

Een reisverzekering met werelddekking is verplicht voor deze reis. Uiteraard kunt u dit zelf regelen, echter helpen wij u hier graag bij. De premie bedraagt € 2,92 per persoon per dag plus € 3,50 poliskosten.  

Eventueel kunt u ook een annuleringsverzekering afsluiten.

Voorbehoud - aansprakelijkheid 

Voorbehoud
Wij hebben het programma met grote zorg samengesteld. Toch kunnen er situaties ontstaan die wij niet kunnen voorzien en moet het programma worden gewijzigd. Wijzigingen in het programma om organisatorische en logistieke redenen zijn voorbehouden. Air Cruise Collection en de luchtvaartmaatschappijen houden zich het recht voor om een vervangend toestel te regelen indien nodig. Tevens zijn alle vluchten onder voorbehoud van de goedkeuring van de lokale overheden. Mochten er wijzigingen nodig zijn, dan laten wij u dit direct weten.

Aansprakelijkheid
Air Cruise Collection is verantwoordelijk voor een goede uitvoering van de Air Cruise. Echter, bij het ontbreken van nalatigheid van Air Cruise Collection, kunnen wij niet aansprakelijk worden gesteld voor persoonlijk letsel, materiële schade of ander verlies veroorzaakt door de luchtvaartmaatschappijen, hotels of andere leveranciers van een van de diensten die worden aangeboden in het kader van de 
air cruise. Dit geldt ook voor vertragingen en storingen van vliegtuig, schip, bus of andere transportmiddelen die niet onder directe controle van de Air Cruise Collection vallen. Het is voor ons helaas niet mogelijk enige aansprakelijkheid te aanvaarden voor schade of letsel, berokkend aan de deelnemer(s), door welke oorzaak deze schade of dit letsel dan ook is ontstaan. Evenmin zijn wij aansprakelijk voor het verlies, de diefstal of beschadiging van de eigendommen, geld inbegrepen. Dit alles tast overigens niet de aansprakelijkheid aan van de  vervoersmaatschappij en de hotellier volgens verdrag en / of wet.

Wensen bij boeking
Wij willen u vragen, indien u wensen heeft, deze voorafgaand aan de reis aan ons mee te delen. Uw wensen (preferenties) die bij boeking kenbaar zijn gemaakt, worden door onze organisatie doorgegeven aan de betreffende relatie. Wij kunnen deze echter niet garanderen. In veel gevallen zijn wij en u afhankelijk van de uiteindelijke dienstverlener.

Brandstoftoeslag
In het geval van sterk stijgende brandstofprijzen houden wij ons het recht voor een brandstoftoeslag door te berekenen aan de passagier.

Betalings- en annuleringsvoorwaarden

Betalingsvoorwaarden
Op deze reis zijn de ANVR-Reisvoorwaarden van toepassing met inachtneming van de volgende afwijkingen:
Betalingen:
- Bij boeking dient een aanbetaling van 25% van de reissom te worden voldaan.
- Uiterlijk 24 weken voor vertrek dient 50% van de reissom te zijn voldaan.
- Uiterlijk 12 weken voor vertrek dient het restant van de reissom te zijn voldaan.

Annuleringsvoorwaarden
Ingeval de boeking wordt geannuleerd, zijn de volgende annuleringskosten verschuldigd:
- bij annulering tot 24 weken voor vertrek: 25% van de reissom;
- bij annulering tussen de 24 en 12 weken voor vertrek: 50% van de reissom;
- bij annulering binnen 12 weken voor vertrek: de volledige reissom.

Uw zekerheid
Air Cruise Collection (KvK 60688750) is aangesloten bij de ANVR, Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) en het Calamiteitenfonds.

ANVR reisvoorwaarden
Air Cruise Collection is aangesloten bij de ANVR. Deze vereniging hanteert strenge normen voor het lidmaatschap en bevordert de kwaliteit van reizen en van de informatie daarover. Per 1 april 2016 zijn de nieuwe ANVR Reisvoorwaarden ingegaan. Deze zijn tot stand gekomen in overleg met de Consumentenbond. De belangrijkste wijzigingen betreffen de betalings-en annuleringsvoorwaarden. Deze worden vanaf 1 april 2016 door iedere touroperator zelf ingevuld. Op het boekingsformulier kunt u aanvinken dat u kennis heeft genomen van en akkoord gaat met de ANVR Reisvoorwaarden en de Air Cruise Collection voorwaarden.

De ANVR-Reisvoorwaarden zijn opgenomen in de informatiebrochure “Alles wat je moet weten als je op reis gaat”. De brochure bevat naast de ANVR-Reisvoorwaarden ook andere belangrijke informatie. U kunt de brochure downloaden van de ANVR-website: www.anvr.nl of Air Cruise Collection vragen u meer informatie te verstrekken. Op verzoek zal Air Cruise Collection een digitale brochure per email sturen.

 Stichting Garantiefonds Reisgelden
Air Cruise Collection is aangesloten bij SGR. Deze vereniging hanteert strenge normen voor het lidmaatschap en bevordert de kwaliteit van reizen en van de informatie daarover. Binnen de grenzen van de SGR-garantieregeling vallen de op deze website gepubliceerde reizen onder de garantie van SGR. Deze SGR-garantie houdt in dat de consument ervan verzekerd is dat zijn vooruitbetaalde reisgeld wordt terugbetaald als de wederpartij door financieel onvermogen de overeengekomen prestatie niet kan nakomen. 

Calamiteitenfonds
Binnen de grenzen van de garantieregeling van het Calamiteitenfonds vallen de op deze internetsite gepubliceerde reizen onder de garantie van het Calamiteitenfonds.

Deze garantie houdt in dat u als consument die deelneemt aan een door ons georganiseerde reis:
- (een deel van) uw reissom terugkrijgt indien wij de reis als gevolg van een calamiteit niet of niet volledig kunnen uitvoeren
- de noodzakelijke meerkosten vergoed krijgt indien wij als gevolg van een calamiteit de reis moeten aanpassen of indien wij u vervroegd moeten repatriëren. 

Onder calamiteit wordt verstaan een door molest of natuurramp veroorzaakte abnormale gebeurtenis.

Kijk voor meer informatie op www.calamiteitenfonds.nl.

 

Reissom
23-daagse Air Cruise 'Parels van het Verre Oosten'
Reissom 55.995,-

Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

De 23-daagse Air Cruise 'Parels van het Verre Oosten' vond plaats van 30 oktober t/m 21 november 2023. 

Op dit moment hebben wij nog geen nieuwe vertrekdatum gepland voor deze reis. Mocht u interesse hebben in deze air cruise, laat het ons weten middels onderstaande knop 'boekingsservice'.

Vertrekdatum
Prijs per persoon
Toeslagen

Eenpersoonstoeslag
Er geldt een toeslag van €9.685,- voor een tweepersoonskamer voor alleengebruik.

Pre Arrangement
Op dag 1 van deze reis vertrekken wij vroeg in de ochtend vanaf Schiphol-Oost. Daarom bieden wij u de mogelijkheid om de avond voor vertrek alvast te overnachten in het Steigenberger Airport Hotel op Schiphol-Oost. U kunt deze aanbieding vinden op het Upgrade formulier.

Inbegrepen

Vrijwel alles bij deze reis is inbegrepen: de vluchten (inclusief open bar aan boord 
van uw privévliegtuig), bagage afhandeling, hotels, transfers (zowel in Nederland van en naar Schiphol als ter plaatse op bestemming), excursies, alle georganiseerde maaltijden inclusief mineraal water, frisdrank, geselecteerde wijnen en bier. Tijdens de excursies is mineraalwater beschikbaar. Tevens verzorgt Air Cruise Collection ook alle fooien.

Excursies/activiteiten 
Tijdens de air cruise worden er tal van excursies gemaakt die zijn inbegrepen in het programma. Wij kunnen ons voorstellen dat u niet altijd zin heeft om deel te nemen aan een excursie, maar wil genieten van de faciliteiten van uw hotel of resort. De excursies zijn uiteraard niet verplicht. Wellicht wilt u zelf iets anders doen dan gepland. Uw tourmanagers adviseren u graag over de mogelijkheden en prijzen. Voor niet genoten excursies die in het programma zijn opgenomen kan helaas geen restitutie plaats vinden. 

Verzekeringen

Een reisverzekering met werelddekking is verplicht voor deze reis. Uiteraard kunt u dit zelf regelen, echter helpen wij u hier graag bij. De premie bedraagt € 2,92 per persoon per dag plus € 3,50 poliskosten.  

Eventueel kunt u ook een annuleringsverzekering afsluiten.

Voorwaarden
Voorbehoud - aansprakelijkheid 

Voorbehoud
Wij hebben het programma met grote zorg samengesteld. Toch kunnen er situaties ontstaan die wij niet kunnen voorzien en moet het programma worden gewijzigd. Wijzigingen in het programma om organisatorische en logistieke redenen zijn voorbehouden. Air Cruise Collection en de luchtvaartmaatschappijen houden zich het recht voor om een vervangend toestel te regelen indien nodig. Tevens zijn alle vluchten onder voorbehoud van de goedkeuring van de lokale overheden. Mochten er wijzigingen nodig zijn, dan laten wij u dit direct weten.

Aansprakelijkheid
Air Cruise Collection is verantwoordelijk voor een goede uitvoering van de Air Cruise. Echter, bij het ontbreken van nalatigheid van Air Cruise Collection, kunnen wij niet aansprakelijk worden gesteld voor persoonlijk letsel, materiële schade of ander verlies veroorzaakt door de luchtvaartmaatschappijen, hotels of andere leveranciers van een van de diensten die worden aangeboden in het kader van de 
air cruise. Dit geldt ook voor vertragingen en storingen van vliegtuig, schip, bus of andere transportmiddelen die niet onder directe controle van de Air Cruise Collection vallen. Het is voor ons helaas niet mogelijk enige aansprakelijkheid te aanvaarden voor schade of letsel, berokkend aan de deelnemer(s), door welke oorzaak deze schade of dit letsel dan ook is ontstaan. Evenmin zijn wij aansprakelijk voor het verlies, de diefstal of beschadiging van de eigendommen, geld inbegrepen. Dit alles tast overigens niet de aansprakelijkheid aan van de  vervoersmaatschappij en de hotellier volgens verdrag en / of wet.

Wensen bij boeking
Wij willen u vragen, indien u wensen heeft, deze voorafgaand aan de reis aan ons mee te delen. Uw wensen (preferenties) die bij boeking kenbaar zijn gemaakt, worden door onze organisatie doorgegeven aan de betreffende relatie. Wij kunnen deze echter niet garanderen. In veel gevallen zijn wij en u afhankelijk van de uiteindelijke dienstverlener.

Brandstoftoeslag
In het geval van sterk stijgende brandstofprijzen houden wij ons het recht voor een brandstoftoeslag door te berekenen aan de passagier.

Betalings- en annuleringsvoorwaarden

Betalingsvoorwaarden
Op deze reis zijn de ANVR-Reisvoorwaarden van toepassing met inachtneming van de volgende afwijkingen:
Betalingen:
- Bij boeking dient een aanbetaling van 25% van de reissom te worden voldaan.
- Uiterlijk 24 weken voor vertrek dient 50% van de reissom te zijn voldaan.
- Uiterlijk 12 weken voor vertrek dient het restant van de reissom te zijn voldaan.

Annuleringsvoorwaarden
Ingeval de boeking wordt geannuleerd, zijn de volgende annuleringskosten verschuldigd:
- bij annulering tot 24 weken voor vertrek: 25% van de reissom;
- bij annulering tussen de 24 en 12 weken voor vertrek: 50% van de reissom;
- bij annulering binnen 12 weken voor vertrek: de volledige reissom.

Uw zekerheid
Air Cruise Collection (KvK 60688750) is aangesloten bij de ANVR, Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) en het Calamiteitenfonds.

ANVR reisvoorwaarden
Air Cruise Collection is aangesloten bij de ANVR. Deze vereniging hanteert strenge normen voor het lidmaatschap en bevordert de kwaliteit van reizen en van de informatie daarover. Per 1 april 2016 zijn de nieuwe ANVR Reisvoorwaarden ingegaan. Deze zijn tot stand gekomen in overleg met de Consumentenbond. De belangrijkste wijzigingen betreffen de betalings-en annuleringsvoorwaarden. Deze worden vanaf 1 april 2016 door iedere touroperator zelf ingevuld. Op het boekingsformulier kunt u aanvinken dat u kennis heeft genomen van en akkoord gaat met de ANVR Reisvoorwaarden en de Air Cruise Collection voorwaarden.

De ANVR-Reisvoorwaarden zijn opgenomen in de informatiebrochure “Alles wat je moet weten als je op reis gaat”. De brochure bevat naast de ANVR-Reisvoorwaarden ook andere belangrijke informatie. U kunt de brochure downloaden van de ANVR-website: www.anvr.nl of Air Cruise Collection vragen u meer informatie te verstrekken. Op verzoek zal Air Cruise Collection een digitale brochure per email sturen.

 Stichting Garantiefonds Reisgelden
Air Cruise Collection is aangesloten bij SGR. Deze vereniging hanteert strenge normen voor het lidmaatschap en bevordert de kwaliteit van reizen en van de informatie daarover. Binnen de grenzen van de SGR-garantieregeling vallen de op deze website gepubliceerde reizen onder de garantie van SGR. Deze SGR-garantie houdt in dat de consument ervan verzekerd is dat zijn vooruitbetaalde reisgeld wordt terugbetaald als de wederpartij door financieel onvermogen de overeengekomen prestatie niet kan nakomen. 

Calamiteitenfonds
Binnen de grenzen van de garantieregeling van het Calamiteitenfonds vallen de op deze internetsite gepubliceerde reizen onder de garantie van het Calamiteitenfonds.

Deze garantie houdt in dat u als consument die deelneemt aan een door ons georganiseerde reis:
- (een deel van) uw reissom terugkrijgt indien wij de reis als gevolg van een calamiteit niet of niet volledig kunnen uitvoeren
- de noodzakelijke meerkosten vergoed krijgt indien wij als gevolg van een calamiteit de reis moeten aanpassen of indien wij u vervroegd moeten repatriëren. 

Onder calamiteit wordt verstaan een door molest of natuurramp veroorzaakte abnormale gebeurtenis.

Kijk voor meer informatie op www.calamiteitenfonds.nl.

 

CTA blok_Air Cruise Collection_Harold
Wij staan voor u klaar
Onze Travel Consulants geven u graag advies

Neem contact met ons op voor meer informatie over onze exclusieve air cruises en de uniek ontworpen reisprogramma's. 

 

Bel +31 (0)88 - 13 07 380
AC_Brochure_Mockup_Afrika_desktop
Luxe brochure
Ontworpen door onze reisarchitect
  • Voor elke air cruise een aparte brochure
  • Uniek in Nederland
  • Gratis bij u thuisbezorgd 
Brochure aanvragen

Vergelijkbare reizen

Ervaar de ultieme luxe van een privévliegtuig tijdens uw ontdekkingsreis door een compleet continent!