Bel ons
Menu
Sluit
Bel ons
Menu
Sluit
Banff Canada1
Home
Reisaanbod
Air Cruises
Air Cruise Parels van Noord-Amerika

Ontdek Noord-Amerika per privéjet

Een unieke belevenis 

Het ontwerp voor een Air Cruise door Noord-Amerika lag al jaren op de takentafel van onze reisarchitect Piet Visser. We zijn ervan overtuigd dat veel van de plaatsen die op het programma staan op menig bucketlist voor komen, en terecht! Er is in dit werelddeel zoveel te zien en te doen dat een Air Cruise naar Noord-Amerika niet in de planning van Air Cruise Collection mag ontbreken.

Na meer dan anderhalf jaar aan voorbereiding kunnen wij u deze ‘all inclusive’ droomreis aanbieden. 

De Air Cruise neemt u via een unieke route mee naar de mooiste natuurgebieden, historische plaatsen en exotische stranden van dit deel van de wereld. U maakt niet alleen kennis met spectaculaire wonderen van de natuur, maar ook met een grote diversiteit aan machtige dieren zoals de Amerikaanse adelaar, walvissen, orka’s, bizons en beren.

Wij hebben ervoor gekozen om de intercontinentale vluchten te vliegen in de comfortabele businessclass van KLM en Delta Air Lines.

Hierdoor heeft u meer tijd om met uw privévliegtuig, startend vanaf Vancouver, de mooiste plekken van Canada en de Verenigde Staten te ontdekken.

Yellowstone National Park
Yellowstone National Park
Rocky-Mountains-sunset1
Banff National Park
The Langham Boston - Premier Room
The Langham Boston - Premier Room
Float plane Alaska
Watervliegtuig voor beren excursie Alaska
Bear salmon
Beer Alaska
Rocky Mountaineer9
Rocky Mountaineer trein
Mount Rushmore
Mount Rushmore
Lake Louise, Canada
Fairmont Chateau Lake Louise, Canada
Yellowstone NP
Yellowstone National Park
Whales
Walvis
Athabasca River - Rocky Mountaineer
Athabasca River, Canada
Golden Gate - San Francisco
Golden Gate Brug - San Francisco
Hotel Alyeska
Hotel Alyeska - Alaska
Hotel Wailea Hawaii
Hotel Wailea Hawaii
Hawaii volcanoes1
Vulkanen op Hawaii
Ritz Carlton San Francisco - Lounge
Ritz Carlton San Francisco - Lounge
Veeg naar links

Programma en excursies

Dag 1 - Amsterdam - Calgary, Canada

Vliegtijd: 9.05 uur
Tijdsverschil: - 8.00 uur

Wij hebben er voor gekozen om de vliegreis van Amsterdam naar Calgary te laten verzorgen door de KLM. U vliegt comfortabel in de businessclass van KLM in 9 uur naar Calgary, de toegangspoort tot het hart van de Rocky Mountains.

De eerste bewoners van het huidige Calgary waren de Blackfoot-indianen. De eerste Europeaan was de Ier John Glenn. Hij vestigde zich hier in 1873 aan de Bow River. Voordat de stad de naam Calgary kreeg, werd de stad Fort Brisebois genoemd en wat later werd dit Fort Calgary. Fort Calgary werd verbonden aan de Canadian Pacific Railway. Het hoofdkantoor van de Canadian Pacific Railway is hier nog steeds gevestigd. Calgary is nu één van de grootste steden van West-Canada. Het is de oostelijke toegangspoort tot de Rocky Mountains en de nationale parken Banff en Jasper. De skyline van de stad vormt een mooi contrast met de achterliggende bergen. U heeft tijdens uw verblijf de keuze uit een aantal interessante excursies. Naast een stadstour kunt u onder andere een bezoek brengen aan het Heritage Park Historical Village, de Calgary Tower in het centrum en het Olympic Plaza.

Pre Arrangement
Ervaring leert dat onze gasten het prettig vinden om uitgerust te beginnen aan een Air Cruise. In de businessclass van de KLM zijn er maximaal 30 businessclass stoelen beschikbaar. Wij bieden daarom een aantal van u de mogelijkheid om een dag eerder te vertrekken. U begint dan ontspannen aan uw Air Cruise en kunt desgewenst Calgary verkennen. U komt in het begin van de middag aan in Calgary.

Voor deze extra dag zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Indien u hier interesse in heeft kunt u dit aangeven op het reserveringsformulier. De reserveringen worden op volgorde van binnenkomst behandeld.

Uw hotel
U overnacht in Fairmont Palliser Calgary. Sinds de opening in 1914, als onderdeel van de groei van de Canadian Pacific Railway, heeft Fairmont Palliser een sleutelrol gespeeld in de geschiedenis van Calgary. Het hotel dateert dan wel uit de vroeg 20ste eeuw, maar deze vorstelijke Grande Dame vertoont geen tekenen van ouderdom. U gaat terug in een tijd van welopgevoede elegantie terwijl u geniet van alle gemakken van de moderne tijd. De kamers voelen licht en modern aan, maar hebben een elegant retro randje. U zult u meteen verwend voelen door de warme tinten chocolade, honing en botercrème geaccentueerd met chique massief houten meubilair.

Calgary header

Dag 2 - Calgary & Banff

Via de Trans - Canada Highway rijdt u vandaag van Calgary naar Banff. De afstand is ongeveer 130 kilometer.

Op weg naar Banff maakt u voor het eerst kennis met de imposante natuur van de Rocky Mountains en het Banff National Park. Het stadje Banff is gelegen op 1.383 meter hoogte en daarmee de hoogst gelegen stad van Canada. Banff heeft een rijke en levendige culturele en natuurlijke geschiedenis, wereldwijd erkend door de Verenigde Naties, die het gebied van de Canadese Rockies in 1984 heeft aangewezen als Werelderfgoed van de Verenigde Naties voor onderwijs, wetenschap en cultuur (UNESCO). De fameuze Rocky Mountains is één van ‘s werelds meest ontzagwekkende bergketens. Het Banff National Park staat bekend om zijn surrealistische gekleurde meren, majestueuze bergen en de unieke flora en fauna. Het is het leefgebied van de zwarte beer, grizzlybeer, wolf, eland en veel meer dieren. De Canadese Rockies hebben een aanzienlijk grilliger uiterlijk dan de Amerikaanse. Dit komt doordat de Canadese Rockies aanzienlijk noordelijker liggen.

Uw hotel: Fairmont Chateau Lake Louise
Een verblijf in het iconische Fairmont Chateau Lake Louise is een unieke ervaring. De combinatie van historische uitstraling, de service van deze tijd en een adembenemende omgeving maakt dit magische chateau tot een hotel van wereldklasse. Het Fairmont Chateau Lake Louise is meer dan een groots luxe hotel. Het is een belangrijk onderdeel van de kleurrijke geschiedenis van Canada en de Canadian Pacific Railway. Het hotel was het decor van vele films en verwelkomde beroemde filmsterren en staatshoofden. Het Chateau behoort tot de top vijf van de meest prestigieuze hotels in Canada. Gesitueerd aan de oever van het smaragdgroene Lake Louise en omringt door de majestueuze Rocky Mountains, ademt dit kasteel grootsheid uit. Alles herinnert aan een kasteel uit de negentiende eeuw: brede trappen dikke tapijten, prachtige kroonluchters. Het Fairmont Chateau combineert deze prachtige omgeving met een onberispelijke service. 

Chateau Lake Louise Banff

Dag 3 - Banff National Park

Vandaag verkent u het Banff National Park.

Het National Park beslaat een gebied van 6641 km² en omvat onder meer de plaatsjes Banff en Lake Louise. Banff was het eerste nationale park van Canada, opgericht in 1885, en heette oorspronkelijk het Rocky Mountain Park. Het park werd later uitgebreid en hernoemd naar het gelijknamige treinstation aan de Canadian Pacific Railway. In 1984 werd Banff , samen met andere parken in de Canadese Rockies, opgenomen op de Werelderfgoedlijst. Het hart van het gebied wordt gevormd door het Columbia Icefield, de grootste ijsvlakte van het Noord-Amerikaanse continent. Volgens wetenschappers is de ijsmassa in de afgelopen 125 jaar anderhalve kilometer korter geworden. De gletsjers leveren water aan maar liefst drie zeeën: de Atlantische Oceaan, de Stille Oceaan en de Noordelijke IJszee. Deze immense ijsvlakte herbergt niet alleen zes enorme gletsjers, waaronder de machtige Athabascagletsjer, maar heeft ook enkele van de hoogste bergen van de Canadian Rockies.

Lake Louise is beroemd vanwege zijn opvallende blauw/groene kleur en dankt zijn bestaan aan het smeltwater van de gletsjers.

Op het programma staan onder andere een bezoek aan: Lake Louise, Peyto Lake, Big Hill, Victoria Glacier, Athabasca Falls en de spectaculaire Skywalk.

U overnacht vandaag weer in het Fairmont Chateau Lake Louise.

Banff Canada1

Dag 4 & 5 - Rocky Mountaineer

Banff - Vancouver

Voor de komende twee dagen hebben wij geheel exclusief voor passagiers van Air Cruise Collection de exclusieve GoldLeaf Service van de Rocky Mountaineer trein gereserveerd. De tweedaagse treinreis van Banff naar Vancouver is een van de mooiste treinreizen ter wereld.

U doorkruist op spectaculaire wijze de Rocky Mountains en komt op plekken waar geen ander vervoermiddel kan komen. U rijdt door tunnels, over hoge viaducten en langs diepe ravijnen. Ondertussen vergaapt u zich aan het bergland met zijn besneeuwde toppen, oneindige bossen, diepe kloven en schuimende rivieren die u vanuit een uniek perspectief ziet.

Vanaf uw comfortabele zitplaats op het panoramische upperdeck geniet u door het glazen dak van een schitterend 360º uitzicht op de omgeving. Tevens heeft u exclusief toegang tot het open uitzichtbalkon aan de achterzijde van het rijtuig. Het beloven twee magnifieke dagen te worden aan boord van de Rocky Mountaineer.

Op de eerste dag vertrekt u om 08.00 uur vanuit Banff . ’s Avonds overnacht u in een comfortabel hotel in Kamloops, een rustig provinciestadje in British Columbia. Op de tweede dag van deze treinreis arriveert u aan het begin van de avond in Vancouver.

Uw hotel
In Vancouver verblijft u in het Fairmont Pacific Rim Hotel. Een glinsterende glazen toren aan de waterkant met uitzicht op hoge bergen. De Fairmont Pacific Rim mag dan een compromisloos modern uiterlijk hebben, maar van binnen is er een traditioneel warm welkom. Decadente kamers en suites stralen hightech luxe uit en hebben een prachtig uitzicht op de North Shore Mountains en Coal Harbour.

Rocky Mountaineer GoldLeaf interieur

Dag 6 & 7 - Vancouver

Vancouver heeft een Nederlands tintje. De naam is in 1886 aan de stad gegeven en verwijst naar de Engelse marineofficier George Vancouver, die in 1792 Vancouver Island en delen van British Columbia bezocht.

Vancouver is een verbastering van de Nederlandse achternaam Van Coever, en geeft aan dat iemand van Coevorden komt. De prachtige omgeving van Vancouver maakt de stad een interessante en aantrekkelijke bestemming. Bezoekers worden aangetrokken door de unieke combinatie van het brede culturele aanbod in deze kosmopolitische stad en de besneeuwde bergen, regenwouden en ruige kusten in de directe omgeving.

Dag 7  Vancouver Island

Vancouver Island is voor een groot deel nog absolute wildernis. Het is dé plek om orka’s en diverse soorten walvissen in het wild te zien, maar ook zwarte beren te ontmoeten. Daar waar de Rocky Mountains de zee ontmoeten wonen opvallend veel dieren: de zwarte beer, bruine beer, orka’s, Amerikaanse zeearend, diverse soorten walvissen en talloze andere dieren. Ook sluimeren er nog resten van het Indiaanse verleden in de bossen.

 
Fairmont Pacific Rim Vancouver

Dag 8 - Vancouver - Alaska

Vliegtijd: 2.50 uur
Tijdsverschil: -1.00 uur

De Amerikaanse staat Alaska grenst in het oosten aan Canada en is omringd door de Grote Oceaan, de Beringzee en de Noordelijke IJszee. In Alaska gaat de natuur nog ongestoord haar gang. U vindt hier grizzlyberen, kolkende rivieren, groene bossen, besneeuwde bergtoppen en gletsjers.

U maakt een tour door Anchorage, op weg naar uw schitterend gelegen resort in Girdwood in het hart van de wildernis van Alaska. De komende dagen kunt u drie van de mooiste plekken van Alaska verkennen: Girdwood, Lake Clark National Park en het schitterende Kenai Fjords National Park bij Seward. Om iedere passagier de gelegenheid te geven om maximaal te genieten van beide excursies splitsen we het gezelschap op in meerdere kleine groepen. Wilt u liever in uw resort blijven en genieten van de omgeving, dan is dat natuurlijk ook mogelijk.

Uw hotel: Alyeska Resort
Het Alyeska Resort ligt in Girdwood, in het hart van de wildernis van Alaska, te midden van het prachtige Chugachgebergte. Een adembenemend landschap met wilde dieren. Desgewenst kunt u ook een tocht maken met de Aerial Tram naar de top van de bergen. Hier geniet u van een ongeevenaard uitzicht op de indrukwekkende omgeving.

Hotel Alyeska

Dag 9 & 10 - Kenai Fjords & Lake Clark N.P. (Alaska)

Dag 9

Aan de oostkust van de Kenai schiereilanden ligt Seward, dit is de grootste stad van de schiereilanden en telt nog geen 3000 inwoners. Toch speelt Seward een cruciale rol in de handel en transport van Alaska, vanwege de ijsvrije haven. Vanuit Seward maakt u een schitterende privécruise door het Kenai Fjords National Park. Geniet van adembenemende landschappen terwijl uw National Park Ranger u alles vertelt over de flora en fauna die u hier tegenkomt zoals zeeleeuwen, de Amerikaanse zeearend, zeeotters, walvissen en papegaaiduikers.

Dag 10

Vanaf Anchorage vliegt u met een watervliegtuig naar het Lake Clark National Park. De vlucht op zich is al een geweldige ervaring. U vliegt over drie actieve vulkanen, gletsjers, bergen, rivieren en valleien.

Denk aan alle pracht die Alaska kenmerkt”, schreef natuurbeschermer John Kauffmann. “Gletsjers, vulkanen, alpentorens, wilde rivieren, meren met vlagzalm in opkomst. Stel je kusten voor met talloze zeevogels. Stel je dichte bossen en uitgestrekte toendra’s voor, kuddes kariboes, grote rondzwervende beren. Concentreer dit alles en meer nu in minder dan één procent van de staat - en zie de Lake Clark-regio, de belichaming van Alaska.”

Lake Clark National Park staat bekend als een van de beste plekken om beren te spotten in Alaska en dit is niet zonder reden. Dit gebied is de thuisbasis van de bruine beren, maar het is niet ongewoon om ook zwarte beren in het gebied te zien. Lake Clark National Park, gelegen aan de bovenloop van Bristol Bay, is de belichaming van het wildernislandschap van Alaska. Naast een verscheidenheid aan ecosystemen omvat het park met een oppervlakte van vier miljoen hectare vulkanen, grillige bergen, gletsjers, wilde rivieren, watervallen en diverse wilde dieren. In dit park ligt Silver Salmon Creek. Deze locatie is de ultieme berenhabitat. De rivieren die hier door de prairies stromen zitten vol met zalm, zowel de zilveren als de roze zalm wat de hele zomer lang inwonende bruine berenpopulaties trekt. Ook hier zijn de lokale bevolking en cultuur nog afhankelijk van land en water. Archeologische vondsten tonen aan dat mensen, meest recentelijk Dena’ina-indianen, al eeuwenlang in het gebied wonen. De overvloedige zalm en het wild maakten hun vaste bestaan mogelijk.

 
Beer canada

Dag 11 - Alaska - Hawaii

Anchorage - Kahului, Maui (Hawaii)

Vliegtijd: 5.50 uur
Tijdsverschil: -2.00 uur

Vandaag vliegt u van Alaska naar Hawaii. Van de gletsjers naar de palmbomen, groter kan het contrast niet zijn. Hawaii is zo’n droombestemming die op de bucketlist van velen staat. Wij zijn er dan ook van overtuigd dat met het opnemen van Hawaii in deze Air Cruise wij de wens van velen van u vervullen.

We verblijven vier nachten op deze indrukwekkende archipel. Zodoende kunt u volop genieten van de schoonheid van Hawaii. Hawaii bestaat uit meer dan 100 vulkanische eilanden, waarvan slechts enkele eilanden bewoond zijn: Big Island, Oahu, Kauai, Maui, Molokai en Lanai. Wat de eilanden gemeen hebben is een spectaculaire natuur met steile rotskusten, bloemenpracht, groene regenwouden en hoge watervallen.

De hoofdstad van Hawaii is Honolulu, gelegen op het eiland Oahu. Hier strekken de lange zandstranden van Waikiki Beach en marinebasis Pearl Harbor zich uit. U bezoekt twee eilanden, Oahu en Maui, ieder met een eigen geschiedenis en unieke sfeer. Wilt u nog meer van de Hawaiiaanse archipel zien, dan is een bezoek aan Big Island zeker meer dan de moeite waard.

Uw hotel: Hotel Wailea, Relais & Châteaux (Maui)
Hotel Wailea is een intiem, exclusief 5-sterren resort gelegen op het eiland Maui. Het resort beschikt over slechts 72 luxe suites. Het uitzicht vanuit iedere suite biedt een vrij uitzicht op de oceaan. U resideert hier op een weelderige tropische heuvel bijna 100 meter boven zee. De 15 hectare door Zen geïnspireerde landschapstuinen en watervallen zijn een oase van rust. Het is het enige luxe ‘adults only’ resort op Hawaii.

 
Hotel Wailea Hawaii

Dag 12 - 14 - Hawaii

Dag 12 Honolulu, Oahu

Vandaag ontdekt u het eiland Oahu, onderdeel van de Hawaiiaanse archipel.

Alvorens u op Honolulu International Airport landt ziet u vanuit de lucht het historische Pearl Harbor liggen op het eiland Oahu. Pearl Harbor is één van de belangrijkste oorlogsmonumenten ter wereld. Een bezoek aan Pearl Harbor is eigenlijk een must voor iedereen omdat hier hét keerpunt van de Tweede Wereldoorlog plaatsvond. Overigens is Pearl Harbor nog steeds één van de grootste actieve marinehavens ter wereld. Oahu heeft een ontspannen levensstijl en een kleurrijke mix van culturele invloeden uit Oost en West, oude tradities en moderniteit. Tijdens een rondrit over het eiland laten wij u hiervan genieten. Een bezoek aan Hawaii is niet compleet wanneer u niet tijdens de zonsondergang over de boulevard van het beroemde Waikiki Beach heeft gelopen. Na het diner vliegt u terug naar uw hotel op Maui.

Dag 13 & 14

Deze dagen kunt u meer zien en beleven van al het moois dat de Hawaiiaanse Archipel u te bieden heeft. Uiteraard is het ook mogelijk om heerlijk te ontspannen en te genieten van de faciliteiten en de luxe van uw resort.

Maui, het bloemeneiland, biedt een grote diversiteit aan flora en fauna. Het heeft een landschap van onbeschrijfelijke schoonheid. Enorme vulkanen, ruisende watervallen, kleurrijke vogels, reusachtige bergen en prachtige stranden. Een bezoek aan de imposante Haleakala vulkaan is een absolute must! Dit is een prachtig natuurpark met één van de mooiste zonsopgangen die u ooit zult zien. Het is droog, rotsachtig met indrukwekkende, opgedroogde lavastromen. Bij helder weer kunt u het naastgelegen ‘Big Island’ zien liggen. We bieden u ook de mogelijkheid voor een kennismaking met de bijzondere natuur en de vulkanische landschappen van Big Island, het grootste eiland van de Hawaiiaanse archipel. U vindt hier acht van de dertien klimaatzones ter wereld en de natuur is navenant divers. Dicht regenwoud, stranden met zwart en wit zand, dorre vulkanische landschappen en adembenemende kliffen garanderen onvergetelijke indrukken. Tevens vindt u op Big Island het prachtige Volcanoes National Park, ook wel ‘de wieg van Hawaii’ genoemd, de vulkanen van dit UNESCO Werelderfgoed creëerden ongeveer vijf miljoen jaar geleden het eiland.

 

Hawaii vulkanen

Dag 15 & 16 - San Francisco

Kahului - San Francisco, Californië

Vliegtijd: 4.45 uur
Tijdsverschil: 3.00 uur

Van de exotische eilanden van Hawaii vliegt u naar San Francisco, de tolerantste en sfeervolste stad van de Verenigde Staten. Dat zijn twee eigenschappen die de in de staat California gelegen wereldbekende stad vaak toegedicht krijgt.

Niet voor niets dat deze relaxte sfeer ook vele bezoekers als een spreekwoordelijke magneet aantrekt. De stad is duidelijk vriendelijker dan andere grote Amerikaanse steden. Daarnaast zijn er verschillende bezienswaardigheden die de moeite zeker waard zijn. De beroemde kabeltrams zijn uitgegroeid tot hét symbool voor de stad. Wie een televisiefragment ziet met daarop de kabeltram associeert dat vrijwel direct met San Francisco, zelfs zonder ooit de stad te hebben bezocht. De eerste kabeltram reed al in 1873 over Nob Hill.

Uw accommodatie: The Ritz Carlton, San Francisco
Het veelgeprezen hotel The Ritz-Carlton, San Francisco legt de tijdloze elegantie vast van de meest iconische stad van de Bay Area. Het hotel is gevestigd in een monumentaal gebouw uit 1909 en ligt op loopafstand van Nob Hill en Union Square. De gasten genieten van eigentijdse luxe in prachtige kamers en suites. Met een mix van moderne technologie en couture design, bieden de luxe suites, hotelkamers en de Club Lounge een warm welkom ‘toevluchtsoord’ in het bruisende centrum van San Francisco.

Dag 16 San Francisco

Vandaag bezoekt u een aantal van de meest interessante bezienswaardigheden van San Francisco en is er tijd om de stad individueel te verkennen.

De bekendste bezienswaardigheden zijn de Golden Gate Bridge en Fisherman’s Wharf Pier 39. Het eiland Alcatraz ligt in de Baai van San Francisco en heeft een aantal decennia gediend als één van de best bewaakte gevangenissen van het continent. Ontsnappen was praktisch onmogelijk waardoor dit een plek werd waar de zwaarste criminelen hun straf mochten uitzitten. Het maffi akopstuk Al Capone verbleef hier van 1934 - 1939.

U kunt er ook voor kiezen om vandaag het beroemde wijngebied van Napa Valley te bezoeken. Tijdens wijnproeverijen maakt u kennis met de mooiste wijnen van Napa Valley. De Napa Valley wijnen behoren tot de beste wijnen van Amerika. Tegenwoordig komt zo’n 20% van alle Californische wijnomzet uit Napa Valley. Niet voor niets heeft Robert Mondavi samen met Baron Philippe Rothschild, bekend van Château Lafite-Rothschild, hier een winery die luistert naar de naam ‘Opus One’.

 
Golden Gate - San Francisco

Dag 17 & 18 - Jackson Hole

San Francisco - Jackson Hole, Wyoming

Vliegtijd: 1.50 uur
Tijdsverschil: +1.00 uur

Welkom in het écht wilde westen van Amerika!

Een bezoek aan Noord-Amerika is niet compleet als u niet hebt genoten van de schoonheid van de uitgestrekte prairies. Jackson Hole is een vallei in Wyoming, vlak bij de grens van de staat Idaho. Een groot gedeelte van de noordelijke vallei maakt deel uit van het prachtige Grand Teton National Park. Van oudsher is deze vallei een belangrijke locatie voor indianen om te jagen en ceremonies te houden. Door het Grand Teton National Park en het nabijgelegen Yellowstone National Park is de interesse in Jackson Hole enorm toegenomen.

Uw accommodatie: Four Seasons Resort Jackson Hole 
Het Four Seasons Resort Jackson Hole ligt in Teton Village, midden in een land dat eeuwenlang vrijwel ongerept is gebleven. De majestueuze torenhoge bergen en weelderige vegetatie geven het Grand Teton National Park haar eigen karakter. Het Four Seasons Resort Jackson Hole omarmt deze organische sfeer omdat het de ruige, maar elegante stijl van het Westen verenigt met de service en het comfort van dit 5-sterren alpine resort. De accommodaties in de lodge variëren van ruime kamers en elegante suites tot weelderige privewoningen. De kamers met uitzicht op de vallei bieden weidse vergezichten over de vallei van Jackson Hole en het Gros Ventre-gebergte. De kamers roepen een verfijnd, Wild West gevoel op met een zacht, neutraal palet, leer, hout en steenaccenten in een warme en uitnodigende sfeer.

Dag 18 Jackson Hole en omgeving

Jackson Hole staat bekend als een mekka voor vliegvissen en trekt enthousiastelingen aan van over de hele wereld. Onze gidsen bieden werp- en vlieg bindlessen terwijl u dobbert in uw boot. Op slechts enkele minuten van het resort biedt Snake River een overvloed aan wilde dieren, onovertroff en landschappen van de Tetons - en vliegvissen van wereldklasse op de inheemse forel. Het veelgeprezen National Museum of Wildlife Art en de Mangelsen Gallery zijn een perfect alternatief voor kunstliefhebbers. Desgewenst kunt u een bezoek brengen aan een van de verschillende ateliers van kunstenaars en hun aan het werk zien.

Deze dag kunt u een keuze maken uit diverse excursies en activiteiten. Onder leiding van uw biologen maakt u een tour in het Grand Teton National Park, het Bridger Teton National Forest en de National Elk Refuge. Onderweg leert u over de flora en fauna, geologie en geschiedenis van dit belangrijke ecosysteem. Tevens krijgt u ook de kans om elanden, muilezelherten, bizons, beren, wolven, dikhoornschapen, Amerikaanse zeearenden, rivierotters, trompetzwanen, uilen en andere zeldzame vogels te spotten. Er is hier veel te zien en te beleven zoals de Continental Divide, Old Faithful, Fountain Paint Pots, Hayden Valley, Mud Volcano en Yellowstone Lake. Ook dieren in het wild zullen prioriteit krijgen. Uw deskundige gids zal regelmatig stoppen als de mogelijkheden zich voordoen voor het bekijken van dieren in het wild.

Wyoming - bizons

Dag 19 Jackson Hole - Mount Rushmore - Boston

Jackson Hole - Mount Rushmore - Boston

Vliegtijd: 1.20 uur & 3.00 uur
Tijdsverschil: +2.00 uur

Onderweg naar Boston brengen we nog een bezoek aan het beroemde Mount Rushmore. Mount Rushmore ligt in de Black Hills van South Dakota, daar zijn de in graniet uitgehouwen gezichten van vier presidenten te zien. Het is een eerbetoon aan George Washington, Thomas Jefferson, Abraham Lincoln en Theodore Roosevelt, omdat zij veel hebben betekend bij de totstandkoming van wat we nu kennen als de Verenigde Staten. Het monument ligt in de natuurlijke omgeving van het Mount Rushmore Memorial Park en is uitgegroeid tot één van ‘s werelds bekendste bezienswaardigheden.

Na uw bezoek aan Mount Rushmore vliegt u naar Boston. Door het tijdsverschil, komen we in de loop van de avond aan in Boston. Boston, het boegbeeld van New England en de wieg van de Amerikaanse vrijheid, staat bekend als een van de meest historische, welvarende en invloedrijke steden van de Verenigde Staten. Als hoofdstad van de staat Massachusetts is Boston rijk aan bezienswaardigheden, musea en historische locaties. Amerikanen mogen graag overdrijven als het om geschiedenis gaat (de gemiddelde Romeinse stoeptegel is vaak interessanter dan de meeste bezienswaardigheden die de Amerikanen het predicaat ‘historisch’ opdrukken). Boston is echter een uitzondering. Deze stad heeft zich namelijk wél terecht een plaatsje in de geschiedenisboeken veroverd. Het Old State House en de Faneuil Hall zijn slechts voorbeelden van locaties die een prominente rol speelden tijdens de totstandkoming van het hedendaagse Amerika.

Uw hotel: The Langham Boston
U verblijft de komende twee nachten in het zeer luxe 5-sterrenhotel The Langham, Boston, dat gehuisvest is in het voormalige gebouw van de Federal Reserve Bank. Na een intensieve renovatie is het hotel in 2021 geopend. Het statige gebouw is gelegen aan het Norman Leventhal Park en beschikt over gastronomische restaurants en elegante kamers. Elke kamer is ontworpen met lichte en koele blauwe kleuren met op maat gemaakte meubels en beschikt over een Italiaans marmeren badkamer met zachte badjassen en slippers. Italiaanse familiemaaltijden worden bereid in Grana, het nieuwe klassieke restaurant in de grote zaal van de voormalige Federal Reserve Bank. The Fed, een charmante cocktailbar, serveert onder andere ambachtelijke cocktails.

Mount Rushmore

Dag 20 - Boston

Deze dag bieden wij u diverse boeiende excursies om Boston te verkennen. Het is by far de interessantste attractie van Boston: de Freedom Trail. Deze 4 kilometer lange route passeert 16 verschillende bezienswaardigheden in Boston, allen met historische waarde. De route begint in het park Boston Common en eindigt bij het zeilschip USS Constitution.

Het Boston Tea Party Ships & Museum is het beroemdste museum van de stad Boston. De Boston Tea Party stond aan de basis van de Amerikaanse revolutie. Op 16 december 1773 gooiden kolonisten 342 kisten thee in de Boston Harbor als protest tegen de belastingen van het Verenigd Koninkrijk. Harvard University is de meest prestigieuze universiteit van Amerika, en misschien wel van de hele wereld. De universiteit is gevestigd in Boston en Cambridge, gelegen in de agglomeratie van Boston. Het hart van de universiteit en tevens het oudste deel bevindt zich rond Harvard Yard in Cambridge, waar de belangrijkste (historische) gebouwen en bibliotheken van de universiteit te vinden zijn. Het John F. Kennedy Presidential Library and Museum beschikt over een uitgebreide documentatie van de presidentiële carrière van John F. Kennedy.

The Langham Boston - Exterior

Dag 21 & 22 - Boston - Amsterdam

Vliegtijd: 6.10 uur
Tijdsverschil: +6.00 uur

Uw laatste dag in Noord-Amerika is aangebroken. In de middag vertrekt u naar de luchthaven van Boston voor uw vlucht met Delta Airlines naar Amsterdam. Door het tijdsverschil komt u de volgende dag aan op Schiphol. Uw privéchauffeur staat vervolgens voor u klaar om u naar huis te brengen.

Boston2
Toon meer
Toon minder

Uw vervoer

Intercontinentale vluchten

Wij hebben ervoor gekozen om de intercontinentale vluchten te vliegen in de comfortabele businessclass van KLM en Delta Air Lines. Hierdoor heeft u meer tijd om met uw privevliegtuig, startend vanaf Vancouver, de mooiste plekken van Canada en de Verenigde Staten te ontdekken.

Vluchten in Noord-Amerika

De Air Cruise in Noord-Amerika wordt uitgevoerd met een Boeing 737-700. Dit is hét ideale toestel voor dit Air Cruise programma. Het toestel beschikt over een lange range waardoor u behalve de Verenigde Staten en Canada tevens een bezoek kunt brengen aan Hawaii, een unieke mogelijkheid.

Uw privevliegtuig is ingericht met 60 leren klassieke businessclass stoelen met een pitch van 48 inch. Dit zijn geen flat-bed stoelen. Wel zijn het heerlijke, brede fauteuils met een goede recline. Al deze vluchten binnen Noord-Amerika vinden overdag plaats, ’s avonds overnacht u altijd in een van de prachtige hotels.

Boeing 737-700
Boeing 737-700 Crew
Veeg naar links

Uw hotels


U verblijft in de meest luxueuze hotels ter wereld. Op basis van een strenge selectieprocedure selecteren wij eersteklas hotels voor u. Van elegante tot bijzondere hotels, u zult genieten van maximaal comfort, service en gastvrijheid. Soms bezoekt u een bepaalde bestemming die, vanwege het unieke karakter, onderdeel moet zijn van de reis. Dat kan bijvoorbeeld een afgelegen locatie betreffen waar niet veel hotels aanwezig zijn, dan kiezen wij het best beschikbare hotel. Tevens bieden wij de mogelijkheid om een kamer of suite in een nog hogere categorie te reserveren middels het reserveringsformulier, uiteraard op basis van beschikbaarheid.

 

Veeg naar links
Dag 1 Calgary, Canada
Fairmont Palliser Calgary

Sinds de opening in 1914, als onderdeel van de groei van de Canadian Pacific Railway, heeft Fairmont Palliser een sleutelrol gespeeld in de geschiedenis van Calgary. Het hotel dateert dan wel uit de vroeg 20ste eeuw, maar deze vorstelijke Grande Dame vertoont geen tekenen van ouderdom. U gaat terug in een tijd van welopgevoede elegantie terwijl u geniet van alle gemakken van de moderne tijd. De kamers voelen licht en modern aan, maar hebben een elegant retro randje. U zult u meteen verwend voelen door de warme tinten chocolade, honing en botercrème geaccentueerd met chique massief houten meubilair.

Veeg naar links
Dag 2 & 3 - Banff, Canada
Fairmont Chateau Lake Louise

Een verblijf in het iconische Fairmont Chateau Lake Louise is een unieke ervaring. De combinatie van historische uitstraling, de service van deze tijd en een adembenemende omgeving maakt dit magische chateau tot een hotel van wereldklasse. Het hotel was het decor van vele films en verwelkomde beroemde filmsterren en staatshoofden. Het chateau behoort tot de top vijf van de meest prestigieuze hotels in Canada. Gesitueerd aan de oever van het smaragdgroene Lake Louise en omringt door de majestueuze Rocky Mountains, ademt dit kasteel grootsheid uit. Het Fairmont Chateau combineert deze prachtige omgeving met een onberispelijke service.

Dag 4 Kamloops, Canada
Delta Hotel by Marriott Kamloops

Gedurende uw tweedaagse trip met de Rocky Mountaineer verblijft u in het kleine plaatsje Kamloops, hier overnacht u in het Delta Hotel. Het is het best beschikbare hotel in deze omgeving.

Dag 5 - 7 Vancouver, Canada
Fairmont Pacific Rim Hotel

Een glinsterende glazen toren aan de waterkant met uitzicht op hoge bergen. De Fairmont Pacific Rim mag dan een compromisloos modern uiterlijk hebben, maar van binnen is er een traditioneel warm welkom. Decadente kamers en suites stralen hightech luxe uit en hebben een prachtig uitzicht op de North Shore Mountains en Coal Harbour.

Dag 8 - 10 Alaska, USA
Aleyska Resort

Het Alyeska Resort ligt in Girdwood, in het hart van de wildernis van Alaska, te midden van het prachtige Chugachgebergte. Een adembenemend landschap met wilde dieren. Het is het best beschikbare hotel in deze omgeving.

Dag 11 - 14 Hawaii, USA
Hotel Wailea, Relais & Châteaux (Maui)

Hotel Wailea is een intiem, exclusief 5-sterren resort gelegen op het eiland Maui. Het resort beschikt over slechts 72 luxe suites. Het uitzicht vanuit iedere suite biedt een vrij uitzicht op de oceaan. U resideert hier op een weelderige tropische heuvel bijna 100 meter boven zee. De 15 hectare door Zen geïnspireerde landschapstuinen en watervallen zijn een oase van rust. Het is het enige luxe ‘adults only’ resort op Hawaii.

Dag 15 & 16 San Francisco, USA
The Ritz Carlton, San Francisco

Het veelgeprezen hotel The Ritz-Carlton, San Francisco legt de tijdloze elegantie vast van de meest iconische stad van de Bay Area. Het hotel is gevestigd in een monumentaal gebouw uit 1909 en ligt op loopafstand van Nob Hill en Union Square. De gasten genieten van eigentijdse luxe in prachtige kamers en suites. Met een mix van moderne technologie en couture design, bieden de luxe suites, hotelkamers en de Club Lounge een warm welkom ‘toevluchtsoord’ in het bruisende centrum van San Francisco.

Dag 17 & 18 Jackson Hole, USA
Four Seasons Resort Jackson Hole

Het Four Seasons Resort Jackson Hole ligt in Teton Village, midden in een land dat eeuwenlang vrijwel ongerept is gebleven. De majestueuze torenhoge bergen en weelderige vegetatie geven het Grand Teton National Park haar eigen karakter. Het Four Seasons Resort Jackson Hole omarmt deze organische sfeer omdat het de ruige, maar elegante stijl van het Westen verenigt met de service en het comfort van dit 5-sterren alpine resort. De kamers met uitzicht op de vallei bieden weidse vergezichten over de vallei van Jackson Hole en het Gros Ventre-gebergte. De kamers roepen een verfijnd, Wild West gevoel op met een zacht, neutraal palet, leer, hout en steenaccenten in een warme en uitnodigende sfeer. 

Dag 19-21 Boston, USA
The Langham Boston

Het zeer luxe 5-sterrenhotel The Langham, Boston is gehuisvest in het voormalige gebouw van de Federal Reserve Bank. Na een intensieve renovatie is het hotel in 2021 geopend. Het statige gebouw is gelegen aan het Norman Leventhal Park en beschikt over gastronomische restaurants en elegante kamers. Elke kamer is ontworpen met lichte en koele blauwe kleuren met op maat gemaakte meubels en beschikt over een Italiaans marmeren badkamer met zachte badjassen en slippers.

Reisinformatie

Gezondheid - COVID-19

RIVM-Richtlijnen
Deze reis zal geheel conform de RIVM-Richtlijnen worden uitgevoerd. 

COVID-19
Om deel te nemen aan deze reis dient u te beschikken over een geldig gezondheidsdocument inzake een bewijs van vaccinatie voor corona.

Zodra u heeft geboekt voor deze reis voorzien wij u van meer informatie aangaande de op dat moment geldende formaliteiten waar u aan dient te voldoen.

Het is de individuele verantwoordelijkheid van elke passagier dat hij/zij beschikt over de juiste reisdocumenten en gezondheidsverklaringen. Voor de meest actuele informatie adviseren we u te kijken op www.wijsopreis.nl

Heeft u hier vragen over? Bel ons gerust.

Mocht de reis vanwege coronamaatregelen geen doorgang kunnen vinden dan krijgt u de betaalde reissom teruggestort op uw bankrekening.

Fit to travel
Wij verlangen van onze gasten dat zij fit to travel zijn. Dit houdt in dat alle gasten zelfstandig aan de reis moeten kunnen deelnemen. De bemanning en de tourmanagers zijn niet voor individuele begeleiding aangesteld. Lees daarom altijd goed de informatie door, en laat u, als u vragen hebt, goed informeren door onze reisspecialisten. 

U mag van Air Cruise Collection met een gerust hart veel verwachten. Ook dat wij u voorafgaand aan de reis zo volledig en deskundig mogelijk informeren over tal van reistechnische aspecten. Wij besteden veel aandacht aan het geven van de juiste adviezen en informatie op zowel onze website alsmede in de reisdocumentatie. Het is vervolgens aan de passagier zelf om van deze informatie kennis te nemen en er zijn of haar voordeel mee te doen. Het is de verantwoording van de klant om na te gaan of het gepresenteerde programma en de reisperiode inclusief het bijbehorende klimaat bij u, uw wensen en voorkeuren, uw conditie en uw leeftijd passen. Oriënteer en informeer u voor vertrek goed en ga op onderzoek uit. Dit kan zowel bij Air Cruise Collection als op reisbestemming gerelateerde websites of bij ambassades. Bij eventuele vragen, twijfels of onduidelijkheden kunt u altijd contact met ons opnemen en uw vragen stellen. Onze deskundige reisspecialisten zijn u immers graag van dienst.

Dieet
Als u een dieet gebruikt, laat ons dat dan alstublieft tijdig weten en vermeld duidelijk op het reserveringsformulier welk dieet het betreft. Waar mogelijk doen wij er alles aan om aan uw dieetwensen te voldoen.

Medicijngebruik
Als u medicijnen gebruikt, neem dan voldoende voorraad mee. Indien nodig informeer uw tourmanager hier dan over.

Aantal deelnemers - reisbegeleiding

Aantal deelnemers
De Air Cruise gaat door met minimaal 34 personen. Slechts 58 personen kunnen deze exclusieve reis meemaken.

Reisbegeleiding
Er gaan twee ervaren tourmanagers van Air Cruise Collection mee. Zij zijn verantwoordelijk voor een goed verloop van uw Air Cruise. Ter plaatse wordt u begeleid door lokale Engelssprekende gidsen.

Accommodaties

Wij selecteren voor u de beste hotels en resorts.
U verblijft in luxe of bijzondere accommodaties,
die met zorg zijn uitgekozen. Op sommige afgelegen locaties kiezen wij het best beschikbare hotel. In een aantal hotels is een upgrade van de kamer of suite beperkt mogelijk. De upgrades bieden wij aan op een 'first come, first served’ basis.

Reisdocumenten

Voor deze reis dient u over een paspoort te
beschikken dat nog minimaal zes maanden geldig moet zijn na aankomst in Nederland. Daarnaast dient u voor Canada te beschikken over een ETA en voor Amerika een ESTA. Tevens dient u te beschikken over een geldig gezondheidsdocument inzake een bewijs van vaccinatie voor corona.

Zodra u heeft geboekt voor deze reis voorzien
wij u van meer informatie aangaande de op dat moment geldende formaliteiten waar u aan dient te voldoen. Het is de individuele verantwoordelijkheid van elke passagier dat hij/zij beschikt over de juiste reisdocumenten en gezondheidsverklaringen. Voor de meest actuele informatie adviseren we u te kijken op www.wijsopreis.nl.
Neemt u gerust contact met ons op indien u hier vragen over heeft.

Verantwoord op reis

Compenseer uw CO2 uitstoot

Het hele jaar gaan we op reis. Ver weg of dichter bij huis. Wij laten u heel graag genieten van de talloze mooie plaatsen die er op deze wereld zijn, zodat u elke keer weer nieuwe, unieke ervaringen op kunt doen. Dat we de mogelijkheid hebben om te reizen is een voorrecht en heeft een belangrijke positieve impact op bijvoorbeeld de werkgelegenheid wereldwijd. Toch kost reizen ook iets: de uitstoot van vliegtuigen, schepen, auto’s en bussen heeft gevolgen voor de natuur om ons heen. 

Concreet betekent dit dan ook dat Air Cruise Collection de CO2 uitstoot van uw Air Cruises compenseert door bomen te doneren aan dit unieke ZOA-project Trees for peace.

Bagage - kleding

Bagage
U mag maximaal 32 kg per persoon aan bagage meenemen, verdeeld over twee koffers. Uiteraard mag u ook uw handbagage meenemen, maximaal 9 kg.

Kleding
Voor deze reis raden wij u zomerkleding aan, bijvoorbeeld een linnen broek, katoenen shirt of overhemd. Met name ’s avonds kan het wat frisser zijn, warmere kleding is dan prettig.

Avondkleding is niet nodig, bij de diners volstaat ‘smart casual’.

Prijsinformatie

Reissom
Toeslagen
Inbegrepen
Verzekeringen
Voorwaarden
22-daagse Air Cruise Parels van Noord-Amerika
Vanaf 45.995,- per persoon

De 22-daagse Air Cruise 'Parels van Noord-Amerika' vindt plaats van 21 augustus t/m 11 september 2022 . De reissom is gebaseerd op twee samen reizende personen. 

Er is slechts plaats voor 58 personen op deze exclusieve reis. 

Vertrekdatum
Prijs per persoon
21 augustus 2022
45.995,-

Eenpersoonstoeslag
Toeslag voor een tweepersoonskamer voor alleengebruik vanaf 5.875,-

Pre Arrangement
Ervaring leert dat onze gasten het prettig vinden om uitgerust te beginnen aan een Air Cruise. In de businessclass van de KLM zijn er maximaal 30 businessclass stoelen beschikbaar. Wij bieden daarom een aantal van u de mogelijkheid om een dag eerder te vertrekken. U begint dan ontspannen aan uw Air Cruise en kunt desgewenst Calgary verkennen. U komt in het begin van de middag aan in Calgary.

Voor deze extra dag zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Indien u hier interesse in heeft kunt u dit aangeven op het reserveringsformulier. De reserveringen worden op volgorde van binnenkomst behandeld.

Vrijwel alles bij deze reis is inbegrepen: de vluchten (inclusief open bar aan boord van uw privévliegtuig), bagage afhandeling, hotels, excursies, alle georganiseerde maaltijden inclusief mineraal water, frisdrank, geselecteerde wijnen en bier. Tijdens de excursies is mineraal-water beschikbaar. Tevens verzorgt Air Cruise Collection ook alle fooien.

Excursies
Tijdens de reis worden tal van excursies gemaakt die inbegrepen zijn in het programma. Wij kunnen ons voorstellen dat u niet altijd zin heeft om een excursie mee te maken, maar wilt genieten van de faciliteiten van uw hotel of resort. De excursies zijn uiteraard niet verplicht. Wellicht wilt u iets anders doen dan gepland. Uw tourmanagers adviseren u graag over de mogelijkheden en prijzen. Voor niet genoten excursies die in het programma zijn opgenomen, kan helaas geen restitutie plaatsvinden.

Een reisverzekering met werelddekking is verplicht voor deze reis. Uiteraard kunt u dit zelf regelen, echter helpen wij u hier graag bij. De premie bedraagt € 2,92 per persoon per dag plus € 3,50 poliskosten.  

Eventueel kunt u ook een annuleringsverzekering afsluiten.

Voorbehoud - aansprakelijkheid 

Voorbehoud
Wij hebben het programma met grote zorg samengesteld. Toch kunnen er situaties ontstaan die wij niet kunnen voorzien en moet het programma gewijzigd worden. Wijzigingen in het programma om organisatorische redenen zijn voorbehouden. Dit geldt bijvoorbeeld voor het afgesproken vluchtplan. Het kan zijn dat op de luchthavens die wij aandoen door de lokale autoriteiten op het laatste moment wijzigingen van landing- en vertrektijden worden bepaald. Ook kan het nodig zijn om het reisschema aan te passen wegens klimatologische redenen, ook deze aanpassingen zijn voorbehouden. Onze piloten moeten zich altijd houden aan deze wijzigingen. Mochten er wijzigingen nodig zijn, dan laten wij u dit direct weten.

Aansprakelijkheid
Air Cruise Collection is verantwoordelijk voor een goede uitvoering van de reis. Echter, bij het ontbreken van nalatigheid van Air Cruise Collection, kunnen wij niet aansprakelijk gesteld worden voor persoonlijk letsel, materiële schade of ander verlies veroorzaakt door de luchtvaartmaatschappij, hotels of andere leveranciers van een van de diensten die worden aangeboden in het kader van de reis. Ook kan Air Cruise Collection niet aansprakelijk worden gesteld voor aanpassingen in het reisschema wegens slechte weersomstandigheden, vertragingen en storingen van vliegtuig, schip, bus of andere transportmiddelen die niet onder de directe controle van Air Cruise Collection vallen.

Wensen bij boeking
Wij willen u vragen, indien u wensen heeft, deze voorafgaand aan de reis aan ons mee te delen. Uw wensen (preferenties) die bij boeking kenbaar zijn gemaakt, worden door onze organisatie doorgegeven aan de betreffende relatie. Wij kunnen deze echter niet garanderen. In veel gevallen zijn wij en u afhankelijk van de uiteindelijke dienstverlener.

Brandstoftoeslag
In het geval van sterk stijgende brandstofprijzen houden wij ons het recht voor een brandstoftoeslag door te berekenen aan de passagier.

Betalings- en annuleringsvoorwaarden

Betalingsvoorwaarden
Op deze reis zijn de ANVR-Reisvoorwaarden van toepassing met inachtneming van de volgende afwijkingen:
Betalingen:
- Bij boeking dient een aanbetaling van 25% van de reissom te worden voldaan.
- Uiterlijk 24 weken voor vertrek dient 50% van de reissom te zijn voldaan.
- Uiterlijk 12 weken voor vertrek dient het restant van de reissom te zijn voldaan.

Annuleringsvoorwaarden
Ingeval de boeking wordt geannuleerd, zijn de volgende annuleringskosten verschuldigd:
- bij annulering tot 24 weken voor vertrek: 25% van de reissom;
- bij annulering tussen de 24 en 12 weken voor vertrek: 50% van de reissom;
- bij annulering binnen 12 weken voor vertrek: de volledige reissom.

Uw zekerheid

Uw zekerheid
Air Cruise Collection (KvK 60688750) is aangesloten bij de ANVR, Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) en het Calamiteitenfonds.

ANVR reisvoorwaarden
Air Cruise Collection is aangesloten bij de ANVR. Deze vereniging hanteert strenge normen voor het lidmaatschap en bevordert de kwaliteit van reizen en van de informatie daarover. Per 1 april 2016 zijn de nieuwe ANVR Reisvoorwaarden ingegaan. Deze zijn tot stand gekomen in overleg met de Consumentenbond. De belangrijkste wijzigingen betreffen de betalings-en annuleringsvoorwaarden. Deze worden vanaf 1 april 2016 door iedere touroperator zelf ingevuld. Op het boekingsformulier kunt u aanvinken dat u kennis heeft genomen van en akkoord gaat met de ANVR Reisvoorwaarden en de Air Cruise Collection voorwaarden.

De ANVR-Reisvoorwaarden zijn opgenomen in de informatiebrochure “Alles wat je moet weten als je op reis gaat”. De brochure bevat naast de ANVR-Reisvoorwaarden ook andere belangrijke informatie. U kunt de brochure downloaden van de ANVR-website: www.anvr.nl of Air Cruise Collection vragen u meer informatie te verstrekken. Op verzoek zal Air Cruise Collection een digitale brochure per email sturen.

 Stichting Garantiefonds Reisgelden
Air Cruise Collection is aangesloten bij SGR. Deze vereniging hanteert strenge normen voor het lidmaatschap en bevordert de kwaliteit van reizen en van de informatie daarover. Binnen de grenzen van de SGR-garantieregeling vallen de op deze website gepubliceerde reizen onder de garantie van SGR. Deze SGR-garantie houdt in dat de consument ervan verzekerd is dat zijn vooruitbetaalde reisgeld wordt terugbetaald als de wederpartij door financieel onvermogen de overeengekomen prestatie niet kan nakomen. 

Calamiteitenfonds
Binnen de grenzen van de garantieregeling van het Calamiteitenfonds vallen de op deze internetsite gepubliceerde reizen onder de garantie van het Calamiteitenfonds.

Deze garantie houdt in dat u als consument die deelneemt aan een door ons georganiseerde reis:
- (een deel van) uw reissom terugkrijgt indien wij de reis als gevolg van een calamiteit niet of niet volledig kunnen uitvoeren
- de noodzakelijke meerkosten vergoed krijgt indien wij als gevolg van een calamiteit de reis moeten aanpassen of indien wij u vervroegd moeten repatriëren. 

Onder calamiteit wordt verstaan een door molest of natuurramp veroorzaakte abnormale gebeurtenis.

Kijk voor meer informatie op www.calamiteitenfonds.nl.

 

Reissom
22-daagse Air Cruise Parels van Noord-Amerika
Vanaf 45.995,- per persoon

De 22-daagse Air Cruise 'Parels van Noord-Amerika' vindt plaats van 21 augustus t/m 11 september 2022 . De reissom is gebaseerd op twee samen reizende personen. 

Er is slechts plaats voor 58 personen op deze exclusieve reis. 

Vertrekdatum
Prijs per persoon
21 augustus 2022
45.995,-
Toeslagen

Eenpersoonstoeslag
Toeslag voor een tweepersoonskamer voor alleengebruik vanaf 5.875,-

Pre Arrangement
Ervaring leert dat onze gasten het prettig vinden om uitgerust te beginnen aan een Air Cruise. In de businessclass van de KLM zijn er maximaal 30 businessclass stoelen beschikbaar. Wij bieden daarom een aantal van u de mogelijkheid om een dag eerder te vertrekken. U begint dan ontspannen aan uw Air Cruise en kunt desgewenst Calgary verkennen. U komt in het begin van de middag aan in Calgary.

Voor deze extra dag zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Indien u hier interesse in heeft kunt u dit aangeven op het reserveringsformulier. De reserveringen worden op volgorde van binnenkomst behandeld.

Inbegrepen

Vrijwel alles bij deze reis is inbegrepen: de vluchten (inclusief open bar aan boord van uw privévliegtuig), bagage afhandeling, hotels, excursies, alle georganiseerde maaltijden inclusief mineraal water, frisdrank, geselecteerde wijnen en bier. Tijdens de excursies is mineraal-water beschikbaar. Tevens verzorgt Air Cruise Collection ook alle fooien.

Excursies
Tijdens de reis worden tal van excursies gemaakt die inbegrepen zijn in het programma. Wij kunnen ons voorstellen dat u niet altijd zin heeft om een excursie mee te maken, maar wilt genieten van de faciliteiten van uw hotel of resort. De excursies zijn uiteraard niet verplicht. Wellicht wilt u iets anders doen dan gepland. Uw tourmanagers adviseren u graag over de mogelijkheden en prijzen. Voor niet genoten excursies die in het programma zijn opgenomen, kan helaas geen restitutie plaatsvinden.

Verzekeringen

Een reisverzekering met werelddekking is verplicht voor deze reis. Uiteraard kunt u dit zelf regelen, echter helpen wij u hier graag bij. De premie bedraagt € 2,92 per persoon per dag plus € 3,50 poliskosten.  

Eventueel kunt u ook een annuleringsverzekering afsluiten.

Voorwaarden
Voorbehoud - aansprakelijkheid 

Voorbehoud
Wij hebben het programma met grote zorg samengesteld. Toch kunnen er situaties ontstaan die wij niet kunnen voorzien en moet het programma gewijzigd worden. Wijzigingen in het programma om organisatorische redenen zijn voorbehouden. Dit geldt bijvoorbeeld voor het afgesproken vluchtplan. Het kan zijn dat op de luchthavens die wij aandoen door de lokale autoriteiten op het laatste moment wijzigingen van landing- en vertrektijden worden bepaald. Ook kan het nodig zijn om het reisschema aan te passen wegens klimatologische redenen, ook deze aanpassingen zijn voorbehouden. Onze piloten moeten zich altijd houden aan deze wijzigingen. Mochten er wijzigingen nodig zijn, dan laten wij u dit direct weten.

Aansprakelijkheid
Air Cruise Collection is verantwoordelijk voor een goede uitvoering van de reis. Echter, bij het ontbreken van nalatigheid van Air Cruise Collection, kunnen wij niet aansprakelijk gesteld worden voor persoonlijk letsel, materiële schade of ander verlies veroorzaakt door de luchtvaartmaatschappij, hotels of andere leveranciers van een van de diensten die worden aangeboden in het kader van de reis. Ook kan Air Cruise Collection niet aansprakelijk worden gesteld voor aanpassingen in het reisschema wegens slechte weersomstandigheden, vertragingen en storingen van vliegtuig, schip, bus of andere transportmiddelen die niet onder de directe controle van Air Cruise Collection vallen.

Wensen bij boeking
Wij willen u vragen, indien u wensen heeft, deze voorafgaand aan de reis aan ons mee te delen. Uw wensen (preferenties) die bij boeking kenbaar zijn gemaakt, worden door onze organisatie doorgegeven aan de betreffende relatie. Wij kunnen deze echter niet garanderen. In veel gevallen zijn wij en u afhankelijk van de uiteindelijke dienstverlener.

Brandstoftoeslag
In het geval van sterk stijgende brandstofprijzen houden wij ons het recht voor een brandstoftoeslag door te berekenen aan de passagier.

Betalings- en annuleringsvoorwaarden

Betalingsvoorwaarden
Op deze reis zijn de ANVR-Reisvoorwaarden van toepassing met inachtneming van de volgende afwijkingen:
Betalingen:
- Bij boeking dient een aanbetaling van 25% van de reissom te worden voldaan.
- Uiterlijk 24 weken voor vertrek dient 50% van de reissom te zijn voldaan.
- Uiterlijk 12 weken voor vertrek dient het restant van de reissom te zijn voldaan.

Annuleringsvoorwaarden
Ingeval de boeking wordt geannuleerd, zijn de volgende annuleringskosten verschuldigd:
- bij annulering tot 24 weken voor vertrek: 25% van de reissom;
- bij annulering tussen de 24 en 12 weken voor vertrek: 50% van de reissom;
- bij annulering binnen 12 weken voor vertrek: de volledige reissom.

Uw zekerheid

Uw zekerheid
Air Cruise Collection (KvK 60688750) is aangesloten bij de ANVR, Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) en het Calamiteitenfonds.

ANVR reisvoorwaarden
Air Cruise Collection is aangesloten bij de ANVR. Deze vereniging hanteert strenge normen voor het lidmaatschap en bevordert de kwaliteit van reizen en van de informatie daarover. Per 1 april 2016 zijn de nieuwe ANVR Reisvoorwaarden ingegaan. Deze zijn tot stand gekomen in overleg met de Consumentenbond. De belangrijkste wijzigingen betreffen de betalings-en annuleringsvoorwaarden. Deze worden vanaf 1 april 2016 door iedere touroperator zelf ingevuld. Op het boekingsformulier kunt u aanvinken dat u kennis heeft genomen van en akkoord gaat met de ANVR Reisvoorwaarden en de Air Cruise Collection voorwaarden.

De ANVR-Reisvoorwaarden zijn opgenomen in de informatiebrochure “Alles wat je moet weten als je op reis gaat”. De brochure bevat naast de ANVR-Reisvoorwaarden ook andere belangrijke informatie. U kunt de brochure downloaden van de ANVR-website: www.anvr.nl of Air Cruise Collection vragen u meer informatie te verstrekken. Op verzoek zal Air Cruise Collection een digitale brochure per email sturen.

 Stichting Garantiefonds Reisgelden
Air Cruise Collection is aangesloten bij SGR. Deze vereniging hanteert strenge normen voor het lidmaatschap en bevordert de kwaliteit van reizen en van de informatie daarover. Binnen de grenzen van de SGR-garantieregeling vallen de op deze website gepubliceerde reizen onder de garantie van SGR. Deze SGR-garantie houdt in dat de consument ervan verzekerd is dat zijn vooruitbetaalde reisgeld wordt terugbetaald als de wederpartij door financieel onvermogen de overeengekomen prestatie niet kan nakomen. 

Calamiteitenfonds
Binnen de grenzen van de garantieregeling van het Calamiteitenfonds vallen de op deze internetsite gepubliceerde reizen onder de garantie van het Calamiteitenfonds.

Deze garantie houdt in dat u als consument die deelneemt aan een door ons georganiseerde reis:
- (een deel van) uw reissom terugkrijgt indien wij de reis als gevolg van een calamiteit niet of niet volledig kunnen uitvoeren
- de noodzakelijke meerkosten vergoed krijgt indien wij als gevolg van een calamiteit de reis moeten aanpassen of indien wij u vervroegd moeten repatriëren. 

Onder calamiteit wordt verstaan een door molest of natuurramp veroorzaakte abnormale gebeurtenis.

Kijk voor meer informatie op www.calamiteitenfonds.nl.

 

CTA blok_Air Cruise Collection_Harold
Wij staan voor u klaar
Onze Travel Consulants geven u graag advies

Neem contact met ons op voor meer informatie over onze exclusieve air cruises en de uniek ontworpen reisprogramma's. 

 

Bel +31 (0)88 - 13 07 380
AC_Brochure_Mockup_Afrika_desktop
Luxe brochure
Ontworpen door onze reisarchitect
  • Voor elke air cruise een aparte brochure
  • Uniek in Nederland
  • Gratis bij u thuisbezorgd 
Brochure aanvragen

Vergelijkbare reizen

Ervaar de ultieme luxe van een privévliegtuig tijdens uw ontdekkingsreis door een compleet continent!