Bel ons
Menu
Sluit
Bel ons
Menu
Sluit
Destin Travel sfeerfotografie (2)
Home
Duurzaam
Onze interne organisatie

Onze interne organisatie

Duurzaamheid op kantoor

Naast alle reisactiviteiten vinden wij het ook belangrijk om duurzaamheid hoog in het vaandel te hebben voor wat betreft ons kantoor.

Bedrijfspand
Ons hoofdkantoor is volledig verbouwd, rekening houdend met een flinke CO2 reductie. Zo hebben wij recent een dak- en muurisolatie traject achter de rug. Met het toepassen van de combinatie van deze hoogwaardige isolatie en tevens het plaatsen van 80 zonnepanelen, streven we naar een zeer duurzaam pand. Met die zonnepanelen wekken we op een duurzame manier energie op die we weer kunnen gebruiken voor de dagelijkse operatie op kantoor. Alle lampen in ons kantoor zijn vervangen door energiezuinige LED lampen. 

Ook zijn we overgestapt op een slim koelsysteem, dit airconditioningsysteem beschikt over energielabel A++. Hiermee besparen we veel energie. 

Recycling
Op ons hoofdkantoor zijn we in het proces voor het recyclen van ons papier-, plastic- groen- en restafval. Zo proberen we een steentje bij te dragen aan de circulaire economie.

Brochures & kantoorartikelen
Het papier gebruikt voor de brochures is FSC Mix gecertificeerd (duurzaam en verantwoord bosbeheer) en ECF geproduceerd (elementary chlorine free). ECF geproduceerd betekent dat de gechloreerde organische stoffen die gedurende het bleekproces optreden geen effect op het milieu hebben. De organische stoffen zijn afbreekbaar in water en vergelijkbaar met natuurlijk voorkomende stoffen. Het level van gechloreerde organische stoffen kan hiermee gereduceerd worden met 80-90%, dioxines (giftige stoffen) kunnen hiermee tot een level gebracht worden dat zij niet meer gedetecteerd kunnen worden. EFC geproduceerd papier wordt ook geproduceerd met 5% tot 15% minder water.

Verder streven we ernaar het percentage PCR zo veel mogelijk te verhogen voor de wrapping van de brochures. Momenteel is 30-50% PCR folie mogelijk voor de verpakking van onze brochures. PCR is gerecycled plastic en draagt dus bij aan de circulaire economie en de vermindering van de CO2-uitstoot.

De drukkerij selecteren wij op basis van ISO 14001 en/of IMPRIM'VERT. Deze certificaten steunen de reductie van de impact op het milieu in de drukkerij-sector.