Ruim 50 jaar ervaring
Persoonlijk advies op maat
Wereldwijd aanbod
Musis Arnhem Muzenzaal c_fotobartvhoek
U bevindt zich hier: Home
Reisaanbod
Muziekreizen
Hannick Event

Bezoek een besloten repetitie

muziekreizen

Hannick Najaar Event met Amsterdam Sinfonietta

Bezoek een besloten repetitie en een concert van Amsterdam Sinfonietta in Arnhem met een gezamenlijk diner

Repetitie
Concert
Volgend vertrek
20-10-2023
Reisduur
1 dag
Brochure aanvragen Brochure aanvragen
Navigatie
Unieke belevenis Muziekprogramma Prijsinformatie
Brochure aanvragen Brochure aanvragen

Ontmoet Amsterdam Sinfonietta

Met regelmaat organiseert Hannick Reizen voor haar gasten een bijzonder event. Zo was u eerder dit jaar in de gelegenheid het Residentie Orkest in haar Haagse concertzaal Amare te beluisteren, en daarbij te horen over het ontstaan van deze prachtige nieuwe concertzaal. Ook beleefde een aantal van u in juni j.l. een bijzondere rondleiding door het Muziektheater in Amsterdam - de thuishaven van de Nationale
Opera & Ballet - waarbij u op plekken kwam die normaal gesproken voor bezoekers gesloten blijven. Komend najaar bent u van harte welkom in Arnhem, voor een bijzondere avond met Amsterdam Sinfonietta.

Vanaf 17:15 uur bent u welkom waarbij u in de gelegenheid wordt gesteld een deel van de repetitie van Amsterdam Sinfonietta mee te maken. Waar het orkest normaal gesproken uitsluitend in beslotenheid repeteert, krijgt u als relatie van Hannick Reizen een bijzonder kijkje in de keuken van dit beroemde orkest. U hoort het orkest onder leiding van Candida Thompson in de laatste voorbereidingen ten behoeve van het concert dat later die avond zal klinken. 

Vervolgens geniet u van het gezamenlijk dinerbuffet in het restaurant van Musis Sacrum, waarbij Joost Westerveld - directeur van Amsterdam Sinfonietta - u zal vertellen over het orkest en het programma van die avond. Aansluitend bezoekt u het concert van Amsterdam Sinfonietta met cellist Steven Isserlis, dat zo rond 22:15 uur zal zijn afgelopen. 

Muziekprogramma

  • Concert Amsterdam Sinfonietta 

Foto Amsterdam Sinfonietta © Marco Borggreve
Foto Steven Isserlis © Jean Baptiste Millot

Het muziekprogramma wordt nader beschreven onder de afbeeldingen. 

Vrijdag 20 oktober: Bach & Bloch

in Arnhem, Musis Sacrum (20:00 uur)

Leiding en viool
Candida Thompson

Uitvoerenden
Steven Isserlis - cello
Amsterdam Sinfonietta

Muziek
Andrew Norman:                             Sabina versie voor strijkorkest (Nederlandse première)
Pietro Locatelli:                                Concerto Grosso op. 7 nr. 6 ‘Il Pianto d’Arianna’
Carl Philipp Emanuel Bach:          Celloconcert in A H 439
Ernest Bloch:                                    From Jewish Life voor cello en strijkers
Anton Arenski:                                 Kammersinfonie op. 35a

Een afwisselend programma met veel indringende muziek, waarin de Britse cellist Steven Isserlis het celloconcert van Carl Philipp Emanuel Bach speelt. De energie spattert ervan af. Ingetogener is daarentegen From Jewish Life van Bloch, in het bijzonder het beroemde deel 'Prayer'. In het Concerto grosso van Locatelli is de solo viool onmiskenbaar het belangrijkst - Locatelli was dan ook zelf een virtuoze violist. Arenski heeft het tweede deel van zijn strijkkwartet nr. 2 (in de bijzondere bezetting van viool, altviool en 2 celli) voor strijkorkest bewerkt. Het deel is een eerbeton aan Tsjaikovski, zijn leraar, met een thema en variaties op een thema van Tsjaikovski. Andrew Norman heeft zijn populaire Sabina voor Amsterdam Sinfonietta gearrangeerd. Het werk verklankt zijn indrukken tijdens het ochtendgloren in de Snata Sabina in Rome.

© jackylepage.com

Steven Isserlis Credit jackylepage.com

Wie is Amsterdam Sinfonietta?

Maak kennis met onze nieuwe samenwerkingspartner
Het is augustus 1987 als een groep jonge strijkers besluit tot de oprichting van een strijkorkest: Nieuw Sinfonietta Amsterdam. Ze zouden het anders gaan doen: onder leiding van de zeer veeleisende Lev Markiz zouden ze hele dagen repeteren net zolang tot het écht goed zou zijn. Ze zouden zich niet laten afleiden door zaken als een CAO. Want niveau en ook muziek moesten onderscheidend zijn: grote intensiteit, een diepe klank en indringende uitvoeringen.

Nu, zo’n 13.000 dagen later(!), kan vastgesteld worden dat de missie meer dan geslaagd is. Natuurlijk, dirigenten en musici kwamen en gingen, maar in de kern is het orkest, in de loop der tijd Amsterdam Sinfonietta geheten, nog steeds dat unieke ensemble van de beginjaren. Volmaakt samenspel, vol diepgang en subtiliteit, en met een opmerkelijke eenheid van expressie. Sinds jaar en dag spreekt het ensemble met één stem. Met vaste steden als Leiden, Enschede, Arnhem, Tilburg, Utrecht - naast Amsterdam - heeft Amsterdam Sinfonietta zich in de afgelopen 46 jaar een groot en vast publiek verworven.

© Marco Borggreve 

Keulen Amsterdam-Sinfonietta05c_fotoMarcoBorggreve aangepast

Prijsinformatie

Reissom
Voorwaarden
Hannick Najaar Event
Prijs 125,- p.p.

U kunt zich aanmelden door telefonisch contact op te nemen via 088 - 13 07 340 of vul het aanmeldformulier in op de website. 

Beperkt aantal plaatsen beschikbaar

Vertrekdatum
Prijs per persoon
20 oktober 2023
125,-

Op deze reis zijn de volgende voorwaarden van toepassing:

- Algemene voorwaarden / Boekingsinformatie van Hannick Reizen zoals vermeld op deze website

Betaling
Hannick Reizen is aangesloten bij de ANVR en SGR. Voor u de garantie dat uw muziekreis in goede handen is. Zodra u van ons de bevestiging, welke tevens de factuur is, heeft ontvangen, verzoeken wij u de totale reissom per direct aan ons te voldoen.

Voorwaarden
Op deze reis zijn de ANVR- en SGR-voorwaarden van toepassing, evenals de Algemene Voorwaarden zoals vermeld op deze website. Echter voor deze muziekreis hanteren wij afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. Wijzigingen in het dag- en muziekprogramma om organisatorische redenen voorbehouden.
Indien een aanmelding ongedaan wordt gemaakt, zijn per persoon de volgende annuleringskosten verschuldigd:

  • Bij annulering tot 28 dagen voor vertrek: 50% van de reissom
  • Bij annulering vanaf de 7e dag voor vertrek: de volledige reissom.
Hannick Reizen_Jerina_CTA Blok
Wij staan voor u klaar
Onze Travel Consultants geven u graag advies

Neem contact met ons op voor meer informatie over onze bijzondere muziekreizen en de verschillende mogelijkheden. 

Bel +31 (0)88 - 13 07 340
Brochure Hannick Muziekreizen najaar-advent 2023 (3)
Luxe brochure
De mooiste muziekreizen in één brochure
  • Boordevol reisinspiratie
  • Unieke arrangementen
  • Gratis bij u thuisbezorgd
Brochure aanvragen

Vergelijkbare reizen

Bekijk onze selectie bijzondere en unieke muziekreizen naar de mooiste operahuizen en hoogstaande festivals met medewerking van de allerbeste musici