Bel ons
Menu
Sluit
Bel ons
Menu
Sluit
EX5067

Expeditie langs unieke flora en fauna

zeecruises

Galapagoseilanden

Expeditie met de luxe Silver Origin vanuit San Cristobal langs de ongerepte en indrukwekkende natuur van de Galapagoseilanden.

Expeditieschip
Zodiacexcursies
Volgend vertrek
27-12-2023
Reisduur
11 dagen
Vertrekpunt
San Cristobal
Rederij
Silversea
Schip
Silver Origin
Destin
Vanaf 15.850,-
Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.
Brochure aanvragen Brochure aanvragen
Navigatie
Unieke belevenis Programma en excursies Cruiseschip Reisinformatie Prijsinformatie
Brochure aanvragen Brochure aanvragen

Expeditiecruise vanuit San Cristobal

De Galapagoseilanden spreken velen tot de verbeelding; een bijzonder stuk natuur waar de mens weinig invloed heeft gehad. Hier komen diersoorten voor die u nergens anders aantreft: reuzenschildpadden, leguanen en zeeleeuwen. Omdat de dieren geen mensen gewend zijn, zijn ze makkelijk te benaderen en niet bang. Ideaal om ze in hun natuurlijke omgeving te kunnen zien en het levert prachtige plaatjes op!

_60A3607
Blauwvoetgent
EX5454
Galapagos
EX10242
Galapagos
EX10270
Galapagos
EX10258
Galapagos
EX5311
Galapagos
EX10251
Reuzenschildpad
EX5322
Galapagos
EX105016
Silver Origin
Veeg naar links

Programma en excursies

Dag 1 - San Cristobal, inscheping

San Cristobal is één van de oudste eilanden en startpunt van uw avontuur. Na inscheping aan boord van de Silver Origin zal het schip in de loop van de dag vertrekken.

Silver Origin Explorer Lounge

Dag 2 - Gardner Bay, Punta Suarez, Espanola

Vandaag brengt u de dag door in Gardner Bay en Suarez Point op Espanola Eiland. Aan het strand van Gardner Bay kunt u zwemmen tussen de zeeleeuwen, maar het is ook een broedplaats voor schildpadden. Bij Suarez Point staat een wandeling op het programma waar u een kolonie van Albatrossen kunt zien.

  _60A4754

Dag 3 - Rodriguez Breeding Centre, Cerro Brujo, San Cristobal eiland

Vandaag bezoekt u o.a. het Rodriguez Breeding Centre van San Cristobal eiland. U krijgt de gelegenheid een wandeling te maken hier naartoe en zult hier verschillende soorten blauwvoet genten en roodvoet genten tegen komen.

EX5435

Dag 4 - Op zee

Een dag om bij te komen van alle indrukken en u voor te bereiden op de bijzondere flora en fauna die u nog gaat zien. Volg een lezing van het expeditieteam. Silver Origin - The Grill

Dag 5 - Buccaneer Cove, Santiago eiland, Bartolomé eiland

Santiago eiland is bedekt met lava sinds het begin van de vorige eeuw, dat heeft het tot een rotsachtig wonderland gemaakt. De meest spectaculaire foto's maakt u echter op Bartolome eiland, dat op een maanlandschap lijkt.

EX5482

Dag 6 - Punta Vicente Roca, Punta Espinoza, Fernandina

Fernandina Eiland bestaat uit echt zwarte lava en is het jongste eiland. Naast bijzondere lava rotsformaties herbergt het de grootste populatie leguanen. Vandaag bezoeken we ook Vincente Roca Point op Isabela Eiland met prachtige uitzichten vanaf het water en verschillende diersoorten, waaronder zeehonden. EX10236

Dag 7 - Elizabeth Bay, Isabela eiland en Tagus Cove

Op Isabela Eiland heeft de lava ondiepe baden gemaakt, wat nu een thuis is voor flamingo’s, pinguïns, haaien, roggen en leguanen. Het is het grootste eiland van de archipel met nog recent actieve vulkanen. Hier zijn ook de grootste leguanen te vinden die we tijdens een wandeling gaan treffen.

_60A9035

Dag 8 - Post Office Bay, Champion Islet, Punta Cormorant, Floreana

Zwarte zandstranden met blauw water en de flora zoals zeeleeuwen en leguanen geven u vast een voorproefje van wat de rest van de Galapagos u te bieden heeft. Floreana was de eerste hoofdstad van de Galapagoseilanden waar Darwin ooit de gouverneur van de eilanden ontmoette. In de lagune treft u eenden, flamingo’s en schildpadden. Post Office Bay diende vroeger als postkantoor waar piraten, walvisvaarders en anderen hun post achter lieten.

EX10244

Dag 9 - Puerto Ayora, Santa Cruz eiland

We bezoeken vandaag o.a. het Charles Darwin Research Center op Santa Cruz Eiland in Puerto Ayora. Naast een wandeling is er ook gelegenheid om te zien hoe de schildpadden hier broeden.

EX5465

Dag 10 - Cerro Dragon, Isla Guy Fawkes, Bahia Borrero, Santa Cruz

Op Santa Cruz eiland gaan we aan land in een omgeving vol met cactussen, waar ook veel leguanen te vinden zijn. Dragon Hill is niet voor niets vernoemd naar de populatie van leguanen die hier te vinden is. Tijdens een wandeltocht komen we ook de Palo Santo bomen tegen en katoenplanten. Er is gelegenheid tot snorkelen. EX5487

Dag 11 - Las Bachas, Santa Cruz, North Seymour eiland

Op Santa Cruz eiland gaan we aan land in een omgeving vol met cactussen, waar ook veel leguanen te vinden zijn. We bezoeken Las Bachas, een vulkanische punt, gelegen aan de noordkant van Santa Cruz Eiland. Hier vindt u o.a. zeeleeuwen, pelikanen en vele tropische vogels.

EX5067

Dag 11 - San Cristobal, ontscheping

Einde van een bijzondere cruise met veel indrukken. Na aankomst in San Cristobal ontscheept u. Robinson Cruises kan natuurlijk de terugreis voor u verzorgen.

EX105016
Toon meer
Toon minder

Welkom aan boord van Silver Origin

De Silver Origin is het eerste schip van luxerederij Silversea dat speciaal werd gebouwd voor een specifieke bestemming: de Galapagoseilanden. Het schip biedt haar gasten het summum als het gaat om luxe cruisen. Met een bijna één-op-één verhouding tussen bemanningsleden en gasten, een team van lokale, deskundige gidsen aan boord, 8 zodiacs en uiteraard ruime, luxueuze suites heeft Silversea ook op dit schip niets aan het toeval overgelaten. Alles op het schip draait erom dat u de Galapagoseilanden, een unieke bestemming op zichzelf, kunt ervaren zoals het bedoeld is. Brede ramen, uitgestrekte veranda's en knusse lounges zorgen ervoor dat u niets hoeft te missen van de flora en fauna waar deze eilanden zo beroemd om zijn. 

EX105018
Silver Origin
3U7A7300
Silver Origin
EX5067
Silver Origin
Silver Origin - Lounge
Silver Origin Lounge
Silver Origin - Observation Lounge
Observation Lounge
Silver Origin Base Camp (2)
Base Camp
Silver Origin - Upper deck Jacuzzi
Jacuzzi
Silver Origin Deluxe Veranda Suite
Deluxe Veranda Suite
Veeg naar links

Reisinformatie

Praktische informatie

U heeft voor deze reis een paspoort nodig, dat na terugkomst nog minstens 6 maanden geldig moet zijn. Heeft u niet de Nederlandse of Belgische nationaliteit dan adviseren wij u contact op te nemen met het consulaat. U bent er zelf verantwoordelijk voor om tijdens uw reis in het bezit te zijn van de juiste documenten, maar we adviseren u uiteraard graag hierover.

Voor bepaalde landen worden extra reisdocumenten en vaccinaties verplicht gesteld. Bij boeking ontvangt u alle informatie m.b.t. deze reisvoorwaarden.

Prijsinformatie

Reissom
Toeslagen
Inbegrepen
Niet inbegrepen
Voorwaarden
11-daagse cruise langs de Galapagos Eilanden
Vanaf 15.850,- p.p.

Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen. 

De reissom is per persoon en gebaseerd op een verblijf in een Classic Veranda Suite. Toeslagen voor andere type Suites vindt u onder het tabblad 'toeslagen'. 

Prijzen kunnen wijzigen op basis van beschikbaarheid. Informeer bij onze Travel Consultants naar de actuele prijzen. 

Vertrekdatum
Prijs per persoon
27 december 2023
v.a. 15.850,-

De reissom is p.p. en gebaseerd op een 2-pers. Classic Veranda Suite

Toeslagen overige Suites en alleengebruik op aanvraag. 

Prijzen kunnen wijzigen op basis van beschikbaarheid. Informeer bij onze Travel Consultants naar de actuele prijzen. 

• Unieke cruise met Silver Origin in Classic Suite
• Alle havengelden en taksen
• Deelname aan activiteiten en entertainment aan boord (als hygiëne- en veiligheidsvoorschriften dit toelaten)
• Geselecteerde wijnen, sterke dranken, koffiespecialiteiten en frisdranken aan boord
• Alle maaltijden aan boord (in specialiteitenrestaurants kan een toeslag gelden)
• Roomservice aan boord
• Bagageservice bij in- en ontschepen
• Engelstalige begeleiding aan boord
• Fooien tijdens de cruise
• Wi-Fi aan boord
• 2 excursies per dag per zodiacs


• Toeslagen voor andere type accommodaties
• Vluchten, transfers en eventuele hotelovernachtingen
• Eventuele brandstoftoeslag
• Ruimbagage (bij boeking te reserveren)
• Persoonlijke uitgaven
• Overige maaltijden en dranken
• Optionele excursies of activiteiten
• Reis- en/of annuleringsverzekering
• 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen

 

Tarieven en voorwaarden vliegtickets
Vliegtickets zijn beschikbaar in diverse klassen. In elke klasse gelden verschillende voorwaarden en tarieven. Bij het berekenen van onze verkoopprijzen gaan wij uit van de prijzen voor de vliegtickets zoals deze op dat moment beschikbaar zijn. Wij zijn gerechtigd om eventuele vlucht-, brandstof- en bagagetoeslagen door te berekenen indien de vliegtickets niet meer voor ditzelfde tarief boekbaar zijn als de tarieven die ons bij de calculatie van de prijzen bekend waren. De tarieven kunnen namelijk dagelijks variëren. Op het moment dat u definitief boekt, bekijken wij nogmaals het dan geldende tarief. Zodra u met dit dagtarief akkoord gaat, zetten wij de vluchten 24 uur voor dit tarief voor u in optie. Wij sturen u dan per omgaande digitaal de factuur, zodat u de aanbetaling in orde kunt maken. Na ontvangst van uw aanbetaling kunnen wij uw vliegtickets definitief bevestigen bij onze leverancier. De vliegtickets die Robinson Cruises voor u boekt zijn gebaseerd op de voordeligste klasse. Dit betekent dat de tickets non-refundable zijn, waardoor de tickets niet kosteloos gewijzigd kunnen worden. Annulering van de vliegtickets leidt tot annuleringskosten die kunnen oplopen tot de volledige ticketkosten. Bedragen voor vluchten zijn niet-restitueerbaar (geen geld terug). Mocht u een vliegticket wensen te boeken met gunstigere voorwaarden en meer vrijheid, dan maken wij dit graag voor u in orde. De prijs van het vliegticket zal derhalve vaak wel hoger zijn. Natuurlijk kunnen wij ook vliegtickets in Businessclass voor u reserveren tegen een toeslag.

Betaling
Robinson Cruises is aangesloten bij de ANVR en SGR. Voor u de garantie dat uw cruise in goede handen is. Echter voor deze cruise hanteren wij afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. Na ontvangst van de bevestiging / factuur dient u een bedrag (aanbetaling) te voldoen gelijk aan 25% van de totaal overeengekomen reissom en de premie van de verzekering (incl. 21% assurantiebelasting en poliskosten € 3,50) en eventuele kosten van een non-refundable vliegticket. Voor sommige cruises hanteren wij een afwijkende aanbetaling zoals vermeld in de optie/offerte. Het restant van de reissom moet uiterlijk 60 dagen voor aanvang van deze reis, zonder dat u hiervan bericht krijgt, in ons bezit zijn. Bij niet tijdige betaling zijn wij gerechtigd de geboekte reis te annuleren. Reeds betaalde gelden worden dan niet gerestitueerd; de annuleringsbepalingen zijn dan onverminderd van toepassing. Bij boeking binnen 60 dagen voor aanvang van de reis moet terstond de gehele reissom worden voldaan.

Reisdocumentatie
Ca. 10 dagen voordat uw cruise vertrekt ontvangt u van ons uw reisdocumentatie per post thuis gestuurd.

Voorwaarden
Op deze reis zijn de ANVR- en SGR-voorwaarden van toepassing, evenals de Algemene Voorwaarden zoals vermeld op deze website. Echter voor deze cruise hanteren wij afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. Wijzigingen in vaarroute, vaarschema en/of excursieprogramma om nautische, veiligheids-, volksgezondheids- en/of organisatorische redenen voorbehouden.
Indien een boeking ongedaan wordt gemaakt, zijn per persoon de volgende annuleringskosten verschuldigd en de kosten van uw non-refundable vliegtickets:
a. Bij annulering tot de 65e dag (inclusief) voor de vertrekdag: 25% van de reissom + uw non-refundable vliegticket.
b. Bij annulering vanaf de 64e
dag (inclusief) tot de 35e dag (inclusief) voor de vertrekdag: 30% van de reissom + uw non-refundable vliegticket.
d. Bij annulering vanaf de 34e dag (inclusief) tot de 15e dag (inclusief) voor de vertrekdag: 55% van de reissom + uw non-refundable vliegticket.
e. Bij annulering vanaf de 14e dag (inclusief) tot de vertrekdag of later: de volledige reissom + uw non-refundable vliegticket.

Reissom
11-daagse cruise langs de Galapagos Eilanden
Vanaf 15.850,- p.p.

Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen. 

De reissom is per persoon en gebaseerd op een verblijf in een Classic Veranda Suite. Toeslagen voor andere type Suites vindt u onder het tabblad 'toeslagen'. 

Prijzen kunnen wijzigen op basis van beschikbaarheid. Informeer bij onze Travel Consultants naar de actuele prijzen. 

Vertrekdatum
Prijs per persoon
27 december 2023
v.a. 15.850,-
Toeslagen

De reissom is p.p. en gebaseerd op een 2-pers. Classic Veranda Suite

Toeslagen overige Suites en alleengebruik op aanvraag. 

Prijzen kunnen wijzigen op basis van beschikbaarheid. Informeer bij onze Travel Consultants naar de actuele prijzen. 

Inbegrepen

• Unieke cruise met Silver Origin in Classic Suite
• Alle havengelden en taksen
• Deelname aan activiteiten en entertainment aan boord (als hygiëne- en veiligheidsvoorschriften dit toelaten)
• Geselecteerde wijnen, sterke dranken, koffiespecialiteiten en frisdranken aan boord
• Alle maaltijden aan boord (in specialiteitenrestaurants kan een toeslag gelden)
• Roomservice aan boord
• Bagageservice bij in- en ontschepen
• Engelstalige begeleiding aan boord
• Fooien tijdens de cruise
• Wi-Fi aan boord
• 2 excursies per dag per zodiacs


Niet inbegrepen

• Toeslagen voor andere type accommodaties
• Vluchten, transfers en eventuele hotelovernachtingen
• Eventuele brandstoftoeslag
• Ruimbagage (bij boeking te reserveren)
• Persoonlijke uitgaven
• Overige maaltijden en dranken
• Optionele excursies of activiteiten
• Reis- en/of annuleringsverzekering
• 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen

 

Voorwaarden

Tarieven en voorwaarden vliegtickets
Vliegtickets zijn beschikbaar in diverse klassen. In elke klasse gelden verschillende voorwaarden en tarieven. Bij het berekenen van onze verkoopprijzen gaan wij uit van de prijzen voor de vliegtickets zoals deze op dat moment beschikbaar zijn. Wij zijn gerechtigd om eventuele vlucht-, brandstof- en bagagetoeslagen door te berekenen indien de vliegtickets niet meer voor ditzelfde tarief boekbaar zijn als de tarieven die ons bij de calculatie van de prijzen bekend waren. De tarieven kunnen namelijk dagelijks variëren. Op het moment dat u definitief boekt, bekijken wij nogmaals het dan geldende tarief. Zodra u met dit dagtarief akkoord gaat, zetten wij de vluchten 24 uur voor dit tarief voor u in optie. Wij sturen u dan per omgaande digitaal de factuur, zodat u de aanbetaling in orde kunt maken. Na ontvangst van uw aanbetaling kunnen wij uw vliegtickets definitief bevestigen bij onze leverancier. De vliegtickets die Robinson Cruises voor u boekt zijn gebaseerd op de voordeligste klasse. Dit betekent dat de tickets non-refundable zijn, waardoor de tickets niet kosteloos gewijzigd kunnen worden. Annulering van de vliegtickets leidt tot annuleringskosten die kunnen oplopen tot de volledige ticketkosten. Bedragen voor vluchten zijn niet-restitueerbaar (geen geld terug). Mocht u een vliegticket wensen te boeken met gunstigere voorwaarden en meer vrijheid, dan maken wij dit graag voor u in orde. De prijs van het vliegticket zal derhalve vaak wel hoger zijn. Natuurlijk kunnen wij ook vliegtickets in Businessclass voor u reserveren tegen een toeslag.

Betaling
Robinson Cruises is aangesloten bij de ANVR en SGR. Voor u de garantie dat uw cruise in goede handen is. Echter voor deze cruise hanteren wij afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. Na ontvangst van de bevestiging / factuur dient u een bedrag (aanbetaling) te voldoen gelijk aan 25% van de totaal overeengekomen reissom en de premie van de verzekering (incl. 21% assurantiebelasting en poliskosten € 3,50) en eventuele kosten van een non-refundable vliegticket. Voor sommige cruises hanteren wij een afwijkende aanbetaling zoals vermeld in de optie/offerte. Het restant van de reissom moet uiterlijk 60 dagen voor aanvang van deze reis, zonder dat u hiervan bericht krijgt, in ons bezit zijn. Bij niet tijdige betaling zijn wij gerechtigd de geboekte reis te annuleren. Reeds betaalde gelden worden dan niet gerestitueerd; de annuleringsbepalingen zijn dan onverminderd van toepassing. Bij boeking binnen 60 dagen voor aanvang van de reis moet terstond de gehele reissom worden voldaan.

Reisdocumentatie
Ca. 10 dagen voordat uw cruise vertrekt ontvangt u van ons uw reisdocumentatie per post thuis gestuurd.

Voorwaarden
Op deze reis zijn de ANVR- en SGR-voorwaarden van toepassing, evenals de Algemene Voorwaarden zoals vermeld op deze website. Echter voor deze cruise hanteren wij afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. Wijzigingen in vaarroute, vaarschema en/of excursieprogramma om nautische, veiligheids-, volksgezondheids- en/of organisatorische redenen voorbehouden.
Indien een boeking ongedaan wordt gemaakt, zijn per persoon de volgende annuleringskosten verschuldigd en de kosten van uw non-refundable vliegtickets:
a. Bij annulering tot de 65e dag (inclusief) voor de vertrekdag: 25% van de reissom + uw non-refundable vliegticket.
b. Bij annulering vanaf de 64e
dag (inclusief) tot de 35e dag (inclusief) voor de vertrekdag: 30% van de reissom + uw non-refundable vliegticket.
d. Bij annulering vanaf de 34e dag (inclusief) tot de 15e dag (inclusief) voor de vertrekdag: 55% van de reissom + uw non-refundable vliegticket.
e. Bij annulering vanaf de 14e dag (inclusief) tot de vertrekdag of later: de volledige reissom + uw non-refundable vliegticket.

Robinson_Dieke_CTAblok
Wij staan voor u klaar
Onze Travel Consultants geven u graag advies

Wilt u meer weten over onze unieke reisarrangementen of heeft u advies nodig over uw volgende cruise?

Bel +31 (0)88 - 13 07 310
Brochure Robinson Zeecruises 2023-2024
Luxe brochure
Unieke cruises met de mooiste schepen
  • Ruim 100 pagina’s cruise-inspiratie
  • Bijzondere landarrangementen
  • Gratis bij u thuisbezorgd
Brochure aanvragen

Vergelijkbare reizen

Bekijk ook onze andere luxe zeecruises