Ruim 50 jaar ervaring
Persoonlijk advies op maat
Wereldwijd aanbod
Verona
U bevindt zich hier: Home
Reisaanbod
Muziekreizen
Verona, hét operafestival van Italië

De mooiste opera's en concerten in de Arena

muziekreizen

Verona viert het 100ste operafestival

Ervaar wereldsterren in het indrukwekkende amfitheater

Arena
100ste operafestival
Vliegreis
Volgend vertrek
--
Reisduur
4 dagen
Vertrekpunt
Schiphol
Vliegtuig
Transavia
Destin
Vanaf 1.498,-
Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.
Brochure aanvragen Brochure aanvragen
Navigatie
Unieke belevenis Muziekprogramma Programma en excursies Reisinformatie Prijsinformatie
Brochure aanvragen Brochure aanvragen

Madama Butterfly en Aida

In het oudste amfitheater begeeft u zich in exotische sferen. In Madama Butterfly van Puccini wordt u meegenomen naar Japan waar Cio-Cio San, gezongen door Asmik Grigorian, haar liefde tot een Amerikaanse marineofficier fataal wordt. Ook de liefde tussen Aida en Ramades eindigt om andere redenen tragisch. Twee avonden vol met romantische en diep emotionele muziek van Puccini en Verdi.

Arena di Verona
Elk jaar biedt het Operafestival Arena di Verona, dat plaatsvindt in het indrukwekkende amfitheater, een groot aanbod aan meeslepende en bekende opera’s! Dit jaar is een wel heel bijzonder jaar voor het festival: de 100ste editie! Geen ander operafestival ter wereld heeft een dusdanige bekendheid opgebouwd. Voor eenieder die een opera in de Arena bijwoont, zal duidelijk worden waarom. De volmaakte akoestiek is door de eeuwen heen intact gebleven, waardoor de Arena een fascinerende plaats is voor opera's. 

Verona shutterstock_314345057
Verona
Arena di Verona © Ennevi
Arena di Verona
Verona shutterstock_571426969
Verona
Verona shutterstock_516926059
Verona
Verona, shutterstock_503074939
Verona
Veeg naar links

Muziekprogramma

 • Zaterdag 2 september, opera Madama Butterfly (Puccini) - optioneel
 • Zondag 3 september, opera Aida (Verdi) - inbegrepen

Het muziekprogramma wordt nader beschreven onder de afbeeldingen. 

© Ennevi

Zaterdag 2 september - opera Madama Butterfly (Puccini)

Arena di Verona (20:45 uur)

Dirigent
Daniel Oren

Regie
Franco Zeffirelli

Uitvoerenden
Asmik Grigorian, Piero Pretti, Elena Zilio, Gevorg Hakobyan, e.a.

Madama Butterfly is het tragische verhaal van de Geisha Cio-Cio San oftewel Madame Butterfly, waarmee de Amerikaanse marineofficier Pinkerton uit verveling en als spel gaat trouwen. Zij houdt echter wel heel veel van hem, ook al laat hij haar in de steek. Deze onbeantwoorde liefde bezegelt uiteindelijk haar lot. Pucchini schittert in deze opera wederom met aria’s vol van emoties zodat de luisteraar helemaal meegezogen wordt in het lijden van Cio-Cio San.

Prijs: € 145,-

Madama Butterfly

Zondag 3 september - opera Aida (Verdi)

Arena di Verona (20:45 uur)

Dirigent
Daniel Oren

Regie
Stefano Poda

Uitvoerenden
Maria José Siri, Angelo Villari, Ekaterina Semenchuk, Romano Dal Zovo, e.a.

Aida is hèt symbool van het Verona Opera Festival en wordt sinds 1913 het meest uitgevoerd. Van de Spaanse sferen van Carmen begeeft u zich deze avond in de Egyptische sferen van machtige farao’s, oorlog, jaloezie, trouw en liefde. Grootse scenes met een indrukwekkend decor, waarvoor het amfitheater uiterst geschikt is, wisselen zich af met intieme scenes. Op deze manier benadrukt Verdi het grote conflict waar Aida en Ramades zich in bevinden.

© Ennevi

Aida © Ennevi

Programma en excursies

Dag 1 – Aankomst in karakteristiek Verona

Vandaag vliegt u met een rechtstreekse Transavia-vlucht van Amsterdam naar Verona. Vanaf de luchthaven wordt u per privétransfer naar uw hotel gebracht, wat een gunstige ligging heeft middenin het centrum, tussen de Arena en het treinstation van de stad. Bijgekomen van de reis kunt u vandaag besteden om Verona alvast te gaan verkennen. Dwaal door de straten rond het hotel en maak kennis met de gezellige bedrijvigheid van de stad.

Verona

Dag 2 – Ontdek Verona met een lokale gids

U begint de ochtend met een vers en uitgebreid ontbijtbuffet in uw hotel. Tijdens een twee uur durende stadswandeling o.l.v. een deskundige gids leert u meer over de geschiedenis en bijzondere bouwwerken van Verona. De stad kent maar liefst twee juwelen die door UNESCO zijn benoemd tot Werelderfgoed. Dit zijn het oude amfitheater en de Romeinse triomfboog. De dag kunt u afsluiten in de Arena van Verona met de uitvoering van de opera Madama Butterfly, indien bijgeboekt.

Verona

Dag 3 – Beleef de rijke cultuur

Na het ontbijt kunt u zich vandaag opnieuw onderdompelen in de gezellige sfeer die in Verona heerst. Wilt u meer te weten komen over de muzikale achtergrond van de stad, breng dan eens een bezoek aan het Opera Museum, gevestigd in het Palazzo Orti Manara. Daarnaast is Verona rijk aan een heel aantal kunstmusea die ook de moeite waard zijn. Vanavond dineert u bij Restaurant Rubiani, een Italiaans restaurant met uitzicht op de Piazza Bra. Bovendien staat de opera Aida in de Arena op het programma!

Verona

Dag 4 – Laatste indrukken van Verona

Vandaag is het alweer tijd om de laatste indrukken van Verona op te doen en de stad te verlaten. Laat alle ervaringen van de afgelopen dagen op u inwerken alvorens u per privétransfer naar het vliegveld van Verona wordt gebracht, waarna u met Transavia terug naar Amsterdam vliegt. 

Verona Sirmione

Reisinformatie

Uw hotel

Hotel Giberti****
Hotel Giberti is een comfortabel 4-sterrenhotel, gelegen op ca. 800 meter van de Arena van Verona en van het historische hart van de stad. In de directe omgeving zijn voldoende bars, restaurants en winkels. Het hotel beschikt over een bar, lift, fietsverhuur, lounge en tuin. De kamers zijn elegant en in Italiaanse stijl ingericht en beschikken over TV, telefoon, airconditioning, kluisje, minibar en een badkamer met bad of douche en toilet.

Hotel Giberti entree
Hotel Giberti
Hotel Giberti binnenkant
Lounge
Hotel Giberti ontbijt
Ontbijt
Hotel Giberti hotelkamer
Impressie hotelkamer
Veeg naar links

Vervoer

Directe vluchten met Transavia
01-09-2023, Amsterdam – Verona, 07:00 tot 8:40 uur, HV 5465
04-09-2023, Verona – Amsterdam, 22:00 tot 23:55 uur, HV 5462
Schemawijzigingen voorbehouden

Vanaf acht weken voor vertrek zijn wij veelal genoodzaakt niet geboekte vliegtuigstoelen terug te geven aan de luchtvaartmaatschappij. Vanaf dat moment bestaat de mogelijkheid dat wij alleen nog tickets in een duurdere tariefsklasse kunnen boeken, waardoor wij u een vluchttoeslag moeten doorberekenen. Uiteraard wordt u in dat geval bij boeking hierover geïnformeerd.

Bagageregeling Transavia
Bij uw vlucht is altijd 10 kg hand- en 15 kg ruimbagage inbegrepen. Wilt u meer kilo’s meenemen, dan kunnen wij dat voor u bijboeken tegen een meerprijs.

Taxiservice vanaf uw huisadres
Onbezorgd op reis? Boek dan een privé taxi vanaf uw huisadres tot het vertrekpunt van de reis. Geen gesleep met koffers: een ontspannen begin van uw reis! De kosten zijn afhankelijk van de route. Onze reisspecialisten informeren u graag!

 

Taxiservice

Stoelplan Arena di Verona

Om een goed inzicht te verkrijgen van de verschillende categorieën delen wij u graag onderstaand het stoelplan van Arena di Verona.
De oranje gemarkeerde plaatsen zijn inbegrepen in uw reissom. Genaamd Numerate Gradinate Verdi, ook wel 1e rang Verdi.
Deze categorie betreft kuipstoelen gelegen op de 1e ring welke u kunt bereiken per trap.

U beschikt over diverse mogelijkheden om uw zitplaats te upgraden naar andere categorieën:

 • Poltrone: Deze categorie betreft de roze plaatsen, gelegen op de begane grond van de Arena.
 • Poltronissima: Deze categorie betreft de blauwe plaatsen, gelegen op de begane grond van de Arena, een categorie dichter bij het podium ten opzichte van de roze zitplaatsen, genaamd Poltrone.
 • Poltronissima Gold: Deze categorie betreft de gouden plaatsen, gelegen op de begande grond van de Arena, een categorie dichter bij het podium ten opzichte van de blauwe zitplaatsen, genaamd Poltronissima. 
Stoelplan Arena di Verona

Wat zijn de spelregels wanneer de opera ‘in het water valt’?

Een opera bijwonen in de Arena di Verona is een unieke belevenis. Iedere zomer wordt de arena omgevormd tot het grootste openluchttheater ter wereld. De historische Arena, de magnifieke opera en de mooie, vaak met sterren verlichte hemel maken het tot een waar spektakel. Ondanks het goede weer in Verona zit het weer ook daar wel eens niet mee en gaat het regenen. De ‘Fondazione Arena di Verona’ heeft omtrent slecht weer een speciaal reglement. Graag informeren wij u over deze spelregels.

Een operavoorstelling wordt voorafgaand aan de start van de opera nooit geannuleerd. In eerste instantie zal de aanvangstijd worden uitgesteld. Dit kan meerdere keren gebeuren tot maximaal 2 ½ uur na de officiële aanvangstijd. Wanneer de weersomstandigheden niet zijn verbeterd, wordt de voorstelling alsnog geannuleerd.
Is de voorstelling reeds begonnen en gaat het regenen, dan zal de opera altijd eerst worden onderbroken en wordt er gepauzeerd. Dit kan meerdere keren per voorstelling voorkomen. Een paar druppels water is al voldoende om de kwalitatief hoge en dure decors te beschadigen en deze zijn erg kwetsbaar.

Financiële vergoeding
Wanneer de opera wordt gestaakt nadat de voorstelling is begonnen heeft de bezoeker geen recht op een vergoeding van de ticketprijs. Indien de opera voor het einde van de eerste akte wordt gestaakt heeft de bezoeker recht op het kopen van een nieuw ticket met 50% korting voor eenzelfde categorie ticket voor een opera in hetzelfde seizoen óf voor het volgende seizoen. Wanneer het, na diverse keren te zijn uitgesteld, nog steeds regent en de 2 ½ uur zijn verstreken dan wordt de opera alsnog geannuleerd. Voor een nooit aangevangen opera kan de bezoeker een vergoeding ontvangen. Doorgaans is dit de prijs zoals vermeld op het ticket minus de reserveringskosten.

De Fondazione Arena di Verona heeft deze regels opgesteld om de financiële positie van het festival te waarborgen. De kosten van de programmering, het boeken van de zangers en zangeressen en het orkest zijn significante uitgaven welke gedekt dienen te worden.

Muziektickets

Wij reserveren uw muziektickets rechtstreeks bij operahuizen of via gerenommeerde agentschappen, die hiervoor reserveringskosten en een voorverkooptoeslag berekenen. Deze toeslagen kunnen oplopen tot 55%. De prijzen op uw muziekticket kunnen dus afwijken van de prijs die wij onze partners betalen. Wij raden u aan om op tijd te boeken, zodat u verzekerd bent van muziektickets in een goede categorie. Boeken via Hannick Reizen voorkomt teleurstellingen en lange wachttijden bij de kassa.

Bij annulering worden de muziektickets altijd 100% in rekening gebracht.

Verantwoord op reis

Bij Hannick Reizen kunt u uw CO2 voetafdruk compenseren. Voor elke € 10,- plant ZOA 4 bomen voor u! Op deze reis kunt u uw CO2 voetafdruk compenseren door 8 bomen p.p. te doneren of een deel ervan. Uw donatie wordt zeer op prijs gesteld.
Klik hier voor meer informatie.

Prijsinformatie

Reissom
Inbegrepen
Toeslagen
Voorwaarden
4-daagse individuele muziekreis Verona viert het 100ste operafestival
Vanaf 1.498,- p.p.

Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

Meer bedenktijd nodig? Neem een optie!

Twijfelt u nog een beetje? Heeft u wel plannen om een muziekreis te gaan maken, maar kunt u nog niet definitief beslissen? Neem dan een vrijblijvende optie!
Wij houden dan een plaatsje voor u vrij op deze reis. Want we hebben graag dat u met ons mee gaat. Op deze manier heeft u meer tijd om er nog even over na te denken en voorkomt u de teleurstelling van prijsverhoging of een volgeboekte reis.

Vertrekdatum
Prijs per persoon
1 september 2023
v.a. 1.498,-
 • Categorie Numerate Gradinate Verdi zitplaatsen
 • Verblijf (3 overnachtingen) in het centraal gelegen 4-sterren Hotel Giberti, incl. ontbijt
 • Een Italiaans diner inclusief wijn en koffie / thee
 • Stadswandeling onder leiding van een deskundige lokale gids
 • Uitgebreide muziekbeschrijvingen
 • Directe Transavia-vluchten (incl. 15 kilo ruimbagage)
 • Privétransfers van de luchthaven naar Hotel Giberti v.v.

Muziekprogramma

Inbegrepen
3 september: opera Aida (Verdi)

Optioneel
2 september: opera Madama Butterfly, € 145,-

Optionele muziek
2 september: opera Madama Butterfly, € 145,-

O
pera zitplaatsen upgrade:

Upgrade naar Poltronissime: € 65,-          
Upgrade naar Poltronissime Gold: € 115,- 

Verdere toeslagen

• Toeslag 2-persoonskamer voor alleengebruik € 548,-
• Eventuele brandstoftoeslag
• 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

Op deze reis zijn de volgende voorwaarden van toepassing:

- ANVR-voorwaarden
- SGR-voorwaarden
- Garantieregeling Stichting Calamiteitenfonds Reizen
- Algemene voorwaarden / Boekingsinformatie van Hannick Reizen zoals vermeld op deze website

Betaling
Hannick Reizen is aangesloten bij de ANVR en SGR. Voor u de garantie dat uw muziekreis in goede handen is. Zodra u van ons de bevestiging, welke tevens de factuur is, heeft ontvangen, verzoeken wij u 15% van de totale reissom + een verhoging van de aanbetaling aan ons over te maken, dit is de aanbetaling. Het restant van de reissom dient uiterlijk 6 weken voor aanvang van de reis in ons bezit te zijn. Indien u uw muziekreis boekt binnen 6 weken voor aanvang van de muziekreis dan dient u na ontvangst van de bevestiging/factuur de totale reissom per direct aan ons te voldoen.

Voorwaarden
Op deze reis zijn de ANVR- en SGR-voorwaarden van toepassing, evenals de Algemene Voorwaarden zoals vermeld op deze website. Echter voor deze muziekreis hanteren wij afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. Wijzigingen in het dag- en muziekprogramma om organisatorische redenen voorbehouden.
Indien een aanmelding ongedaan wordt gemaakt, zijn per persoon de volgende annuleringskosten verschuldigd:

 • Bij annulering tot 65 dagen voor vertrek: 15% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
 • Bij annulering vanaf 65 dagen (inclusief) tot 42 dagen (exclusief) voor vertrek: 35% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
 • Bij annulering vanaf 42 dagen (inclusief) tot 28 dagen (exclusief) voor vertrek: 55% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
 • Bij annulering vanaf 28 dagen (inclusief) tot 5 dagen (exclusief) voor vertrek: 85% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
 • Bij annulering vanaf de 5e dag voor vertrek: de volledige reissom.

Tarieven en voorwaarden vliegtickets
Vliegtickets zijn beschikbaar in diverse klassen. In elke klasse gelden verschillende voorwaarden en tarieven. De vliegtickets die Hannick Reizen voor u boekt zijn non-refundable, waardoor de tickets niet kosteloos gewijzigd kunnen worden. Bedragen voor vluchten zijn niet-restitueerbaar (geen geld terug). Mocht u een vliegticket wensen te boeken voor de businessclass dan maken wij dit graag voor u in orde.

Hannick Reizen_Jerina_CTA Blok
Wij staan voor u klaar
Onze Travel Consultants geven u graag advies

Neem contact met ons op voor meer informatie over onze bijzondere muziekreizen en de verschillende mogelijkheden. 

Bel +31 (0)88 - 13 07 340
Brochure Hannick Muziekreizen najaar-advent 2023 (3)
Luxe brochure
De mooiste muziekreizen in één brochure
 • Boordevol reisinspiratie
 • Unieke arrangementen
 • Gratis bij u thuisbezorgd
Brochure aanvragen

Vergelijkbare reizen

Bekijk onze selectie bijzondere en unieke muziekreizen naar de mooiste operahuizen en hoogstaande festivals met medewerking van de allerbeste musici