Bel ons
Menu
Sluit
Bel ons
Menu
Sluit
Turandot Foto Ennevi 3
Home
Reisaanbod
Muziekreizen
Verona, hét operafestival van Italië

Verdi, Verona en het Gardameer

Brochure aanvragen Brochure aanvragen
Navigatie
Unieke belevenis Muziekprogramma Programma en excursies Reisinformatie Prijsinformatie
Brochure aanvragen Brochure aanvragen

Vier het 100ste operafestival

Elk jaar biedt het Operafestival Arena di Verona, dat plaatsvindt in het indrukwekkende amfitheater, een groot aanbod aan meeslepende en bekende opera’s! Geen ander operafestival ter wereld heeft een dusdanige bekendheid opgebouwd. Voor eenieder die een opera in de Arena bijwoont, zal duidelijk worden waarom. De volmaakte akoestiek is door de eeuwen heen intact gebleven, waardoor de Arena een fascinerende plaats is voor opera's. Verona is het centrum van opera, kunst, liefde en tragedie. De sfeervolle, historische binnenstad biedt tal van prachtige monumenten uit de romeinse tijd, de middeleeuwen en de renaissance. Aansluitend op uw verblijf in Verona vertrekt u naar Hotel Garden gelegen aan het Gardameer. Hier kunt u optimaal genieten van de natuur, cultuur en rust. Dit jaar biedt Hannick Muziekreizen u wel een heel unieke kans: het meemaken van de 100ste editie! Met een keuze uit zes verschillende arrangementen kunt u deze uitzonderlijke viering meebeleven, in een aantal gevallen zelfs inclusief spectaculaire jubileumconcerten.

Arena di Verona © Ennevi
Arena di Verona
Verona
Verona
Verona
Ponte Pietra Verona
Verona
Verona
Verona
Gardameer
Verona Gardameer
Verona Gardameer
Verona
Gardameer
Veeg naar links

Muziekprogramma

 • Zaterdag 2 september, opera Madama Butterfly (Puccini) - optioneel
 • Zondag 3 september, opera Aida (Verdi) - inbegrepen

Het muziekprogramma wordt nader beschreven onder de afbeeldingen. 

Foto's opera: © Ennevi

Zaterdag 2 september - opera Madama Butterfly (Puccini)

Arena di Verona (20:45 uur)

Regie
Franco Zeffirelli

Nabucco © Ennevi

Zondag 3 september - opera Aida (Verdi)

Arena di Verona (20:45 uur)

Aida is hèt symbool van het Verona Opera Festival en wordt sinds 1913 het meest uitgevoerd. Deze avond begeeft u zich in de Egyptische sferen van machtige farao’s, oorlog, jaloezie, trouw en liefde. Grootse scenes met een indrukwekkend decor, waarvoor het amfitheater uiterst geschikt is, wisselen zich af met intieme scenes. Op deze manier benadrukt Verdi het grote conflict waar Aida en Ramades zich in bevinden.

 

© Ennevi

Aida © Ennevi

Programma en excursies

Dag 1 - Aankomst in Verona, de stad van de opera

Vandaag vliegt u per directe vlucht van Transavia naar Verona. Per privé transfer wordt u naar uw hotel gebracht. Aansluitend volgt de check-in, waar uw kaartjes voor de opera-uitvoeringen liggen voor u klaar bij de receptie van het hotel. De namiddag kunt u Verona verkennen. U zult al snel in de ban raken van de charme van de stad. Dwaal door de rustige zijstraatjes, kijk eens rond in de antiekwinkeltjes en ontdek de gezellige bedrijvigheid rond de Arena. Indien bijgeboekt woont u vanavond de opera Nabucco bij in de Arena di Verona.

Verona

Dag 2 - Kunst en historie in Verona

U nuttigt een uitgebreid ontbijtbuffet in het hotel. Na het verse en uitgebreide ontbijtbuffet in het hotel heeft u de gelegenheid om Verona zelf te ontdekken. U kunt bijvoorbeeld een bezoek brengen aan de oudste beroemde abdijkerk, San Zeno. Ook een bezoek aan Castelvecchio is zeker de moeite waard. In dit, in de 14e eeuw gebouwde kasteel, is het Museo Civico d’Arte ondergebracht, met schilder- en beeldhouwkunst uit de regio Veneto van de 14e tot en met de 18e eeuw. Vanavond is een 3-gangen diner gereserveerd voor u in een uitstekend restaurant. Waarna wij u de opera La Traviata in de Arena di Verona presenteren.

Verona

Dag 3 - Ontdek Verona met een lokale gids

Vandaag ontdekt u Verona onder begeleiding van een Engelstalige gids. Tijdens deze stadswandeling passeert u alle mooie en bijzondere plekken. De middag heeft u ter vrije besteding. Als afsluiting van uw verblijf in Verona woont u vanavond de bekende opera Aida bij.

Verona - Stadswandeling Romeo en Julia

Dag 4 - Vertrek naar het Gardameer

Na het uitchecken staat uw privé transfer klaar om u naar Hotel Garden in Garda te brengen. Het hotel heeft een ideale locatie in de buurt van het stadscentrum. Het beschikt over een buitenzwembad en een zonneterras met uitzicht over het Gardameer. Vanaf Hotel Garden loopt u gemakkelijk naar het meer. U kunt rustig uitpakken in uw hotel en alvast genieten van het uitzicht over het Gardameer.

Verona Gardameer

Dag 5 - Genieten van het uitzicht

Na een uitgebreid ontbijtbuffet in uw hotel kunt u bijvoorbeeld het plaatsje Garda ontdekken. De lange wandelpromenade is een aaneenschakeling van terrasjes, geflankeerd door weelderige bomen. Er zijn twee opvallende gebouwen te vinden in Garda. De eerste is de in geeltinten uitgevoerde kerk Santa Maria Maggiore. Deze kerk stamt uit de viertiende eeuw en staat aan het rand van het centrum. Aan de andere kant van Garda staat de roodbruine Villa Albertini. Door de vierkante torens en het indrukwekkende hekwerk voor de entree heeft deze villa bijna meer weg van een kasteel.

Verona Gardameer

Dag 6 - Het grootste meer van Italië

Elk jaar komen er veel toeristen naar het Gardameer toe. Daarom is er het project Garda by bike gestart. Met maar liefst 140 kilometer fietspad kunt u het gehele Gardameer rondom fietsen. In het stadje Garda zijn er meerdere fietshuur mogelijkheden. We informeren u graag over de fietshuur locaties indien u hierin interesse heeft.

Verona Gardameer

Dag 7 - Laatste dagje aan het Gardameer

Na het ontbijt kunt u rustig uitchecken. U kunt nog de laatste hoogtepunten van de stad bezichtigen. Of nog even genieten van het prachtige uitzicht over het Gardameer. U wordt door het privé transfer opgehaald van uw hotel en naar de luchthaven nabij Verona gebracht. U vliegt per directe Transavia terugvlucht naar Amsterdam.

Programmawijzigingen voorbehouden.

Verona Gardameer
Toon meer
Toon minder

Reisinformatie

Uw hotel

Hotel Giberti ****
Hotel Giberti is een comfortabel 4-sterrenhotel, gelegen op ca. 800 meter van de Arena van Verona en van het historische hart van de stad. In de directe omgeving zijn voldoende bars, restaurants en winkels. Het hotel beschikt over een bar, lift, fietsverhuur, lounge en tuin. De kamers zijn elegant en in Italiaanse stijl ingericht en beschikken over TV, telefoon, airconditioning, kluisje, minibar en een badkamer met bad of douche en toilet.

Hotel Garden ****
Gelegen in Garda beschikt het hotel over een buitenzwembad en een zonneterras met uitzicht op het Gardameer. Vanaf uw hotel is het slechts 150 meter lopen naar het Gardameer. U wordt omringd door bomen en groen. Het door familie beheerde etablissement biedt u graag meer informatie over de omgeving, rondleidingen en veerbootdienstregelingen. Via het personeel van het hotel kunt boottochtjes op het meer en de nabijgelegen bezienswaardigheden regelen. Op de kamer is airconditioning aanwezig, met gratis toiletartikelen. Vanuit het hotel zijn gratis fietsen te leen.

Hotel Giberti entree
Hotel Giberti entree
Hotel Giberti binnenkant
Hotel Giberti lobby
Hotel Giberti ontbijt
Hotel Giberti ontbijt
Hotel Giberti hotelkamer
Hotel Giberti uw hotelkamer
Veeg naar links

Vervoer

Directe vluchten met Transavia
01-07-2022, Amsterdam – Verona, 13:30 tot 15:10 uur, HV 5461
07-07-2022, Verona – Amsterdam, 16:40 tot 18:35 uur, HV 5468
Schemawijzigingen voorbehouden

Vanaf acht weken voor vertrek zijn wij veelal genoodzaakt niet geboekte vliegtuigstoelen terug te geven aan de luchtvaartmaatschappij. Vanaf dat moment bestaat de mogelijkheid dat wij alleen nog tickets in een duurdere tariefsklasse kunnen boeken, waardoor wij u een vluchttoeslag moeten doorberekenen. Uiteraard wordt u in dat geval bij boeking hierover geïnformeerd.

Bagageregeling Transavia
Bij uw vlucht is altijd 10 kg hand- en 15 kg ruimbagage inbegrepen. Wilt u meer kilo’s meenemen kunnen wij dat voor u bijboeken tegen een meerprijs.

Taxiservice vanaf uw huisadres
Onbezorgd op reis? Boek dan een privé taxi vanaf uw huisadres tot het vertrekpunt van de reis. Geen gesleep met koffers: een ontspannen begin van uw reis! De kosten zijn afhankelijk van de route. Onze reisspecialisten informeren u graag!

 

Taxiservice

Stoelplan Arena di Verona

Om een goed inzicht te verkrijgen van de verschillende categorieën delen wij u graag onderstaand het stoelplan van Arena di Verona.
De oranje gemarkeerde plaatsen zijn inbegrepen in uw reissom. Genaamd Numerate Gradinate Verdi, ook wel 1e rang Verdi.
Deze categorie betreft plastic kuipstoelen gelegen op de 1e ring welke u kunt bereiken per trap.

U beschikt over twee mogelijkheden om uw zitplaats te upgraden naar 2 verschillende categorieën:

 • Poltronissima: Deze categorie betreft de blauwe plaatsen, gelegen op de begane grond van de Arena. 
 • Poltronissima Gold: Deze categorie betreft de gouden plaatsen, gelegen op de begande grond van de Arena, een categorie dichterbij het podium ten opzichte van de blauwe zitplaatsen, genaamd Poltronissima. 
Stoelplan Arena di Verona

Wat zijn de spelregels wanneer de opera ‘in het water valt’?

Een opera bijwonen in de Arena di Verona is een unieke belevenis. Iedere zomer wordt de arena omgevormd tot het grootste openluchttheater ter wereld. De historische Arena, de magnifieke opera en de mooie, vaak met sterren verlichte hemel maken het tot een waar spektakel. Ondanks het goede weer in Verona zit het weer ook daar wel eens niet mee en gaat het regenen. De ‘Fondazione Arena di Verona’ heeft omtrent slecht weer een speciaal reglement. Graag informeren wij u over deze spelregels.

Een operavoorstelling wordt voorafgaand aan de start van de opera nooit geannuleerd. In eerste instantie zal de aanvangstijd worden uitgesteld. Dit kan meerdere keren gebeuren tot maximaal 2 ½ uur na de officiële aanvangstijd. Wanneer de weersomstandigheden niet zijn verbeterd, wordt de voorstelling alsnog geannuleerd.
Is de voorstelling reeds begonnen en gaat het regenen, dan zal de opera altijd eerst worden onderbroken en wordt er gepauzeerd. Dit kan meerdere keren per voorstelling voorkomen. Een paar druppels water is al voldoende om de kwalitatief hoge en dure decors te beschadigen en deze zijn erg kwetsbaar.

Financiële vergoeding
Wanneer de opera wordt gestaakt nadat de voorstelling is begonnen heeft de bezoeker geen recht op een vergoeding van de ticketprijs. Indien de opera voor het einde van de eerste akte wordt gestaakt heeft de bezoeker recht op het kopen van een nieuw ticket met 50% korting voor eenzelfde categorie ticket voor een opera in hetzelfde seizoen óf voor het volgende seizoen. Wanneer het, na diverse keren te zijn uitgesteld, nog steeds regent en de 2 ½ uur zijn verstreken dan wordt de opera alsnog geannuleerd. Voor een nooit aangevangen opera kan de bezoeker een vergoeding ontvangen. Doorgaans is dit de prijs zoals vermeld op het ticket minus de reserveringskosten.

De Fondazione Arena di Verona heeft deze regels opgesteld om de financiële positie van het festival te waarborgen. De kosten van de programmering, het boeken van de zangers en zangeressen en het orkest zijn significante uitgaven welke gedekt dienen te worden.

Muziektickets

Wij reserveren uw muziektickets rechtstreeks bij operahuizen of via gerenommeerde agentschappen, die hiervoor reserveringskosten en een voorverkooptoeslag berekenen. Deze toeslagen kunnen oplopen tot 55%. De prijzen op uw muziekticket kunnen dus afwijken van de prijs die wij onze partners betalen. Wij raden u aan om op tijd te boeken, zodat u verzekerd bent van muziektickets in een goede categorie. Boeken via Hannick Reizen voorkomt teleurstellingen en lange wachttijden bij de kassa.

Bij annulering worden de muziektickets altijd 100% in rekening gebracht.

Verantwoord op reis

Bij Hannick Reizen kunt u uw CO2 voetafdruk compenseren. Voor elke € 10,- plant ZOA 4 bomen voor u! Op deze reis kunt u uw CO2 voetafdruk compenseren door 8 bomen p.p. te doneren of een deel ervan. Uw donatie wordt zeer op prijs gesteld.
Klik hier voor meer informatie.

Prijsinformatie

Reissom
Inbegrepen
Toeslagen
Voorwaarden
7-daagse Verona, hét operafestival van Italië met verlenging aan het Gardameer
Vanaf 2.398,- p.p.

De reissom is per persoon en gebaseerd op een verblijf in een 4-sterren hotel op loopafstand van de Arena di Verona en Hotel Garden in Garda.

Vertrekdatum
Prijs per persoon
01 juli 2022
v.a. 2.398,-
 • Goede categorie zitplaats (Numerate di Gradinate 'Verdi', stoelen op de stenen trappen)
 • Verblijf (3 overnachtingen) in het centraal gelegen 4-sterren hotel Giberti met ontbijt op 10 minuten loopafstand van de Arena di Verona
 • Verblijf (3 overnachtingen) in het Hotel Garden met ontbijt
 • Een Italiaans diner inclusief wijn en koffie / thee
 • Stadswandeling onder leiding van een deskundige lokale gids
 • Uitgebreide muziekbeschrijvingen
 • Directe Transavia-vlucht (incl. 20 kilo ruimbagage)
 • Privé transfer van de luchthaven naar Hotel Giberti, van Hotel Giberti naar Hotel Garden en naar het vliegveld

Muziekprogramma

Inbegrepen
2 juli: opera La Traviata (Verdi)
3 juli: opera Aida (Verdi)

Optioneel
1 juli: opera Nabucco (Verdi), € 148,-

 

Optionele muziek:

Opera Nabucco: € 148,-

Opera zitplaatsen upgrade:

Opera La Traviata / Nabucco / Aida
Upgrade naar Poltronissime: € 58,-
Upgrade naar Poltronissime Gold: € 118,-

Verdere toeslagen

• Toeslag 2-persoonskamer voor alleengebruik € 758,-
• Eventuele brandstoftoeslag
• ANVR boekingskosten € 30,- per factuur
• Calamiteitenfonds € 2,50 en SGR Consumentenbijdrage € 5,- per persoon

Op deze reis zijn de volgende voorwaarden van toepassing:

- ANVR-voorwaarden
- SGR-voorwaarden
- Garantieregeling Stichting Calamiteitenfonds Reizen
- Algemene voorwaarden / Boekingsinformatie van Hannick Reizen zoals vermeld op deze website

Betaling
Hannick Reizen is aangesloten bij de ANVR en SGR. Voor u de garantie dat uw muziekreis in goede handen is. Zodra u van ons de bevestiging, welke tevens de factuur is, heeft ontvangen, verzoeken wij u 15% van de totale reissom + een verhoging van de aanbetaling aan ons over te maken, dit is de aanbetaling. Het restant van de reissom dient uiterlijk 6 weken voor aanvang van de reis in ons bezit te zijn. Indien u uw muziekreis boekt binnen 6 weken voor aanvang van de muziekreis dan dient u na ontvangst van de bevestiging/factuur de totale reissom per direct aan ons te voldoen.

Voorwaarden
Op deze reis zijn de ANVR- en SGR-voorwaarden van toepassing, evenals de Algemene Voorwaarden zoals vermeld op deze website. Echter voor deze muziekreis hanteren wij afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. Wijzigingen in het dag- en muziekprogramma om organisatorische redenen voorbehouden.
Indien een aanmelding ongedaan wordt gemaakt, zijn per persoon de volgende annuleringskosten verschuldigd:

 • Bij annulering tot 65 dagen voor vertrek: 15% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling t.w.v. € 453,- wegens non-refundable reiselementen
 • Bij annulering vanaf 65 dagen (inclusief) tot 42 dagen (exclusief) voor vertrek: 35% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling t.w.v. € 453, wegens non-refundable reiselementen
 • Bij annulering vanaf 42 dagen (inclusief) tot 28 dagen (exclusief) voor vertrek: 55% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling t.w.v. € 453, wegens non-refundable reiselementen
 • Bij annulering vanaf 28 dagen (inclusief) tot 5 dagen (exclusief) voor vertrek: 85% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling t.w.v. € 453, wegens non-refundable reiselementen
 • Bij annulering vanaf de 5e dag voor vertrek: de volledige reissom.

Tarieven en voorwaarden vliegtickets
Vliegtickets zijn beschikbaar in diverse klassen. In elke klasse gelden verschillende voorwaarden en tarieven. De vliegtickets die Hannick Reizen voor u boekt zijn non-refundable, waardoor de tickets niet kosteloos gewijzigd kunnen worden. Bedragen voor vluchten zijn niet-restitueerbaar (geen geld terug). Mocht u een vliegticket wensen te boeken voor de businessclass dan maken wij dit graag voor u in orde.

Reissom
7-daagse Verona, hét operafestival van Italië met verlenging aan het Gardameer
Vanaf 2.398,- p.p.

De reissom is per persoon en gebaseerd op een verblijf in een 4-sterren hotel op loopafstand van de Arena di Verona en Hotel Garden in Garda.

Vertrekdatum
Prijs per persoon
01 juli 2022
v.a. 2.398,-
Inbegrepen
 • Goede categorie zitplaats (Numerate di Gradinate 'Verdi', stoelen op de stenen trappen)
 • Verblijf (3 overnachtingen) in het centraal gelegen 4-sterren hotel Giberti met ontbijt op 10 minuten loopafstand van de Arena di Verona
 • Verblijf (3 overnachtingen) in het Hotel Garden met ontbijt
 • Een Italiaans diner inclusief wijn en koffie / thee
 • Stadswandeling onder leiding van een deskundige lokale gids
 • Uitgebreide muziekbeschrijvingen
 • Directe Transavia-vlucht (incl. 20 kilo ruimbagage)
 • Privé transfer van de luchthaven naar Hotel Giberti, van Hotel Giberti naar Hotel Garden en naar het vliegveld

Muziekprogramma

Inbegrepen
2 juli: opera La Traviata (Verdi)
3 juli: opera Aida (Verdi)

Optioneel
1 juli: opera Nabucco (Verdi), € 148,-

 

Toeslagen

Optionele muziek:

Opera Nabucco: € 148,-

Opera zitplaatsen upgrade:

Opera La Traviata / Nabucco / Aida
Upgrade naar Poltronissime: € 58,-
Upgrade naar Poltronissime Gold: € 118,-

Verdere toeslagen

• Toeslag 2-persoonskamer voor alleengebruik € 758,-
• Eventuele brandstoftoeslag
• ANVR boekingskosten € 30,- per factuur
• Calamiteitenfonds € 2,50 en SGR Consumentenbijdrage € 5,- per persoon

Voorwaarden

Op deze reis zijn de volgende voorwaarden van toepassing:

- ANVR-voorwaarden
- SGR-voorwaarden
- Garantieregeling Stichting Calamiteitenfonds Reizen
- Algemene voorwaarden / Boekingsinformatie van Hannick Reizen zoals vermeld op deze website

Betaling
Hannick Reizen is aangesloten bij de ANVR en SGR. Voor u de garantie dat uw muziekreis in goede handen is. Zodra u van ons de bevestiging, welke tevens de factuur is, heeft ontvangen, verzoeken wij u 15% van de totale reissom + een verhoging van de aanbetaling aan ons over te maken, dit is de aanbetaling. Het restant van de reissom dient uiterlijk 6 weken voor aanvang van de reis in ons bezit te zijn. Indien u uw muziekreis boekt binnen 6 weken voor aanvang van de muziekreis dan dient u na ontvangst van de bevestiging/factuur de totale reissom per direct aan ons te voldoen.

Voorwaarden
Op deze reis zijn de ANVR- en SGR-voorwaarden van toepassing, evenals de Algemene Voorwaarden zoals vermeld op deze website. Echter voor deze muziekreis hanteren wij afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. Wijzigingen in het dag- en muziekprogramma om organisatorische redenen voorbehouden.
Indien een aanmelding ongedaan wordt gemaakt, zijn per persoon de volgende annuleringskosten verschuldigd:

 • Bij annulering tot 65 dagen voor vertrek: 15% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling t.w.v. € 453,- wegens non-refundable reiselementen
 • Bij annulering vanaf 65 dagen (inclusief) tot 42 dagen (exclusief) voor vertrek: 35% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling t.w.v. € 453, wegens non-refundable reiselementen
 • Bij annulering vanaf 42 dagen (inclusief) tot 28 dagen (exclusief) voor vertrek: 55% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling t.w.v. € 453, wegens non-refundable reiselementen
 • Bij annulering vanaf 28 dagen (inclusief) tot 5 dagen (exclusief) voor vertrek: 85% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling t.w.v. € 453, wegens non-refundable reiselementen
 • Bij annulering vanaf de 5e dag voor vertrek: de volledige reissom.

Tarieven en voorwaarden vliegtickets
Vliegtickets zijn beschikbaar in diverse klassen. In elke klasse gelden verschillende voorwaarden en tarieven. De vliegtickets die Hannick Reizen voor u boekt zijn non-refundable, waardoor de tickets niet kosteloos gewijzigd kunnen worden. Bedragen voor vluchten zijn niet-restitueerbaar (geen geld terug). Mocht u een vliegticket wensen te boeken voor de businessclass dan maken wij dit graag voor u in orde.

Hannick Reizen_Jerina_CTA Blok
Wij staan voor u klaar
Onze Travel Consultants geven u graag advies

Neem contact met ons op voor meer informatie over onze bijzondere muziekreizen en de verschillende mogelijkheden. 

Bel +31 (0)88 - 13 07 340
Brochure Muziekreizen_najaar-winter 2024-2025_MU
Luxe brochure
De mooiste muziekreizen in één brochure
 • Boordevol reisinspiratie
 • Unieke arrangementen
 • Gratis bij u thuisbezorgd
Brochure aanvragen

Vergelijkbare reizen

Bekijk onze selectie bijzondere en unieke muziekreizen naar de mooiste operahuizen en hoogstaande festivals met medewerking van de allerbeste musici