Bel ons
Menu
Sluit
Bel ons
Menu
Sluit
Boedapest winter - Chain Bridge
Home
Reisaanbod
Riviercruises
Kerstcruise Majestueuze Donau

Kerstcruise Majestueuze Donau

riviercruises

Kerstcruise Majestueuze Donau

Vierlandencruise door het hart van Europa in bijzondere wintersferen.

Nederlandse boordtaal
Eigen Friendship Cruises Comfort Class touringcar
Nederlandssprekende Friendship Cruises cruiseleaders
Volgend vertrek
20-12-2024
Reisduur
9 dagen
Vertrekpunt
Veenendaal/Rotterdam
Schip
HS Amadeus Queen *****
Destin
Vanaf 1.698,-
Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

Ontdek de Koninklijke Donau

De Donau is het neusje van de zalm. Welkom aan boord van hotelschip Amadeus Queen voor een bijzondere kerstcruise over de Donau. U bezoekt tijdens deze cruise de mooiste steden in het hart van Europa.
Zo ontdekt u romantisch Wenen, monumentaal Bratislava, prachtig Boedapest, het majestueuze Stift van Melk en de Hongaarse Puszta. Stuk voor stuk schitterende parels in de kroon van uw Donau kerstcruise. In elke stad geniet u van een sfeervolle ambiance, fonkelende lichtjes en de gezellige kerstsfeer. In Linz geniet u aan boord van een kerstconcert van vocaal ensemble Orpheus. Vier met ons de kerst aan boord, we leggen graag de loopplank voor u uit!

Kerstcruise Donau
Passau
Kerstcruise Donau
Stift Melk
Kerstcruise Donau
Wenen
Kerstcruise Donau
Wenen
Kerstcruise Majestueuze Donau
Schloss Schönbrunn
Kerstcruise Majestueuze Donau
Kursalon, Wenen
Kerstcruise Majestueuze Donau
Boedapest
Kerstcruise Donau
Boedapest
Kerstcruise Majestueuze Donau
Boedapest
Kerstcruise Donau
Bratislava
Kerstcruise Donau
Bratislava
Kerstcruise Majestueuze Donau
Linz
Kerstcruise Majestueuze Donau
Linz
Veeg naar links

Geheel gereserveerd voor Friendship Cruises
• Nederlandse boordtaal
• Eigen Friendship Cruises Comfort Class touringcar
• Nederlandssprekende Friendship Cruises cruiseleaders
• Quiet Vox headset systemen tijdens uw excursies

Meer bedenktijd nodig? Neem een vrijblijvende optie! Wij houden dan een plaatsje voor u vrij op deze reis.

Vaarschema

Uw route in beeld

Routekaartje Kerstcruise Majestueuze Donau

Dag 1 - Nederland – Zuid-Duitsland

Per taxiservice of met eigen vervoer reist u naar Rotterdam Capelseburg, vertrek ca. 07.15 uur of Veenendaal, verzamelen ca. 08.30 uur. Na een kopje koffie in het Van der Valk hotel in Veenendaal reist u per Comfort Class touringcar naar uw 4-sterren overnachtingshotel in Zuid-Duitsland. Onderweg wordt er regelmatig gestopt voor een koffiepauze. U geniet ’s avonds van een heerlijk diner in uw hotel in de omgeving van Nürnberg.

*Indien gewenst kunt u van 19 op 20 december, voorafgaand aan de reis, al bij Van der Valk Veenendaal overnachten. Een comfortabel begin van uw reis. U vindt meer informatie onderaan de pagina.

Kerstcruise Majestueuze Donau

Dag 2 - Zuid-Duitsland – Passau

Nadat u heeft genoten van het ontbijtbuffet in het hotel rijdt u per Comfort Class touringcar verder naar Passau. De inscheping aan boord van hotelschip Amadeus Queen vindt plaats om ca. 16.00 uur.  De toegewijde bemanning verwelkomt u aan boord en wijst u uw cabine. Het welkomstdiner wordt u geserveerd in het restaurant. Uw hotelschip zet koers naar Emmersdorf waar u de volgende ochtend aankomt. Heerlijk ontspannen en genieten aan boord van uw luxe hotelschip.

Passau Kerstcruise Donau

Dag 3 - Emmersdorf/Melk – Wenen

Terwijl u ontbijt, legt uw hotelschip het laatste stukje af richting Emmersdorf. Deze ochtend gaat op excursie naar het historische Stift van Melk. Bij terugkomst aan boord geniet u van een uitstekend verzorgde lunch en zet de Amadeus Queen koers naar Wenen, waar u een schitterende avond te wachten staat. Wenen staat bekend om haar romantiek en muziek. De liefhebbers kunnen vanavond van boord voor een bezoek aan het Mozart- en Straussconcert.
Morgenexcursie: Bezoek Majestueus Stift van Melk € 60,- p.p. 
Avondexcursie: Mozart- & Straussconcert in de Kursalon in Wenen € 125,- p.p.

Stift Melk

Dag 4 - Wenen – Boedapest

Vandaag geniet u van een prachtige excursiedag in Wenen. Een deskundige gids neemt u graag mee op pad. ’s Morgens maakt u een stadstour langs de verschillende bezienswaardigheden van Wenen met een koffiestop. ’s Middags brengt u een bezoek aan Schloss Schönbrunn, de zomerresidentie van de keizer. Een imposant paleis met prachtig aangelegde tuinen dat zeker de moeite waard is om te gaan bekijken. Wanneer de excursiepassagiers aan het einde van de middag zijn teruggekeerd aan boord, geniet u van een heerlijk diner. Ondertussen gaan de trossen los en zet uw hotelschip koers naar Boedapest.
Morgenexcursie: Stadstour romantisch Wenen incl. koffiestop € 75,- p.p.
Middagexcursie: Schloss Schönbrunn € 75,- p.p. 

Kerstcruise Majestueuze Donau

Dag 5 - Boedapest

Terwijl u langzaam ontwaakt en geniet van een heerlijk ontbijt aan boord legt uw hotelschip het laatste stuk af richting Boedapest, waar aan het einde van de ochtend zal worden afgemeerd. Na de ontscheping reizen we per Comfort Class touringcar naar een echt Puszta landgoed, waar u kennis maakt met het Hongaarse platteland. Op de Puszta maakt u kennis met de paardentraditie die dit land heeft. Het bijwonen van de dressuurshow is een ware belevenis. De liefhebbers maken hierna per koets een rit over de Puszta. Wanneer de excursiepassagiers aan het einde van de middag zijn teruggekeerd aan boord, worden alle voorbereidingen getroffen voor een voortreffelijk kerstdiner. De bemanning verwelkomt u vanavond graag in feestelijke kleding.
Middagexcursie: Hongaarse Puszta incl. lunch € 110,- p.p. 

Kerstcruise Majestueuze Donau

Dag 6 - Eerste Kerstdag – Boedapest – Bratislava

Na het ontbijt staat de stadstour prachtig Boedapest op het programma. Een boeiende rondrit en wandeling door beide door de Donau gescheiden stadsdelen. Onder leiding van een gids maken we een rondrit per bus door beide stadsdelen. Aan het einde van de tour heeft u de mogelijkheid om op eigen gelegenheid een bezoek te brengen aan de kerstmarkt.  Vanmorgen staat ook het bezoek aan het ballet ‘De Notenkraker’ op het programma. Het klassieke ballet is een adembenemend kerstsprookje. Geniet van de prachtige decors, de kleurrijke kostuums en de wonderlijke danspassen. Laat u onderdompelen in de magie van De Notenkraker en beleef het ultieme kerstgevoel.
Na de lunch vaart uw hotelschip door naar Bratislava waar we de volgende morgen zullen afmeren.
Morgenexcursie: Stadstour prachtig Boedapest incl. lokale proeverij € 65,- p.p. of  Ballet De Notenkraker v.a. € volgt.

Kerstcruise Majestueuze Donau

Dag 7 - Tweede Kerstdag – Bratislava – Linz

Tijdens het ontbijt arriveert de Amadeus Queen in Bratislava. Vanmorgen kunt u van boord voor de excursie stadstour monumentaal Bratislava incl. bezoek aan de Martinsdom (indien geopend voor publiek). Tijdens de excursie maakt u kennis met deze Slowaakse hoofdstad met haar burcht als symbool van de stad. Ook kunt u er voor kiezen om op eigen gelegenheid een bezoek te brengen aan de prachtige stad Bratislava. Rond lunchtijd varen we door naar Linz, waar we morgenmiddag zullen afmeren. U geniet van een heerlijke vaarmiddag aan boord.
Morgenexcursie: Stadstour monumentaal Bratislava incl. bezoek Martinsdom € 50,- p.p. 

Kerstcruise Majestueuze Donau

Dag 8 - Linz – Passau

U geniet vanochtend van een ontspannen vaarmoment richting Linz. Geniet van alle faciliteiten aan boord of bekijk de prachtige panorama’s aan de oever. Net na de lunch komt Linz in zicht. Bij aankomst kunt u van boord voor een stadswandeling door de omgeving van Linz incl. een lokale proeverij. U kunt er ook voor kiezen om mee te gaan op excursie naar Sankt Florian. Sankt Florian biedt u een perfecte combinatie van cultuur, kunst en muziek. Onder begeleiding van een deskundige gids ontdekt u de hoogtepunten van Sankt Florian. Aan het einde van de middag verzorgt vocaal ensemble Orpheus een uniek kerstconcert aan boord, exclusief voor passagiers van Friendship Cruises. Laat in de avond worden de trossen voor de laatste keer los gegooid en legt uw hotelschip het laatste traject af naar Passau, waar we de volgende morgen zullen afmeren. U geniet in de salon van nog één gezellige avond aan boord van de Amadeus Queen.
Middagexcursie: Stadswandeling Linz incl. proeverij € 40,- p.p. of een bezoek aan Sankt Florian € 65,- p.p.

Kerstcruise Majestueuze Donau

Dag 9 - Passau – Nederland

Vanmorgen neemt u afscheid van de Amadeus Queen en haar bemanning. U ontscheept na een vroeg ontbijt in Passau. Per Comfort Class touringcar reist u door Duitsland naar Nederland. Afhankelijk van de verkeerssituaties onderweg, arriveren we om ca. 20.30 uur in Veenendaal. In Veenendaal wordt u in de avond nog een kopje koffie met een broodje geserveerd. Hiervandaan vertrekt aansluitend de uitstapservice naar metrostation Rotterdam Capelseburg, verwachte aankomst ca. 22.15 uur. U neemt afscheid van uw reisgenoten en uw cruiseleaders. Een prachtige reis is ten einde, maar de herinneringen zullen blijven!

*De in bovenstaand programma genoemde excursies zijn niet inbegrepen in de reissom.

Kerstcruise Majestueuze Donau

Overnachting voorafgaand aan/na uw reis bij Van der Valk

Overnachting voorafgaand aan de reis bij Van der Valk
Start uw reis comfortabel en boek een hotelovernachting van 19 op 20 december bij hotel Van der Valk Veenendaal. Op de vertrekdag van de reis geniet u van een heerlijk ontbijtbuffet waarna u de Comfort Class touringcar in stapt voor de reis naar Passau. Friendship Cruises boekt voor u deze overnachting bij, u hoeft niet zelf contact op te nemen met Van der Valk.
- 2-persoonskamer Comfort: € 75,- p.p.p.n.
- 2-persoonskamer Comfort voor alleengebruik: € 132,50,-
- 2-persoonskamer Deluxe: € 80,- p.p.p.n.
- 2-persoonskamer Deluxe voor alleengebruik: € 142,50,-

Bovenstaand tarief is inclusief een uitgebreid ontbijtbuffet, toeristenbelasting en een parkeerplaats voor uw auto.

Indien u ook na afloop van de reis, van 28 op 29 december wenst te verblijven bij Van der Valk zijn de mogelijkheden als volgt:
- 2-persoonskamer Comfort: € 75,- p.p.p.n.
- 2-persoonskamer Comfort voor alleengebruik: € 132,50,-

Bovenstaand tarief is inclusief een uitgebreid ontbijtbuffet, toeristenbelasting en een parkeerplaats voor uw auto.

Hotel Van der Valk Veenendaal
Bastion 73
3905 NJ Veenendaal

Optioneel vliegarrangement

Wanneer u liever per vliegtuig naar Passau reist i.p.v. per Comfort Class touringcar is dit zeker een mogelijkheid. U vliegt vanaf Amsterdam naar München, 1 dag later dan de groep, waar u per transfer naar Passau wordt gebracht. In Passau sluit u aan bij de rest van de groep tijdens de inscheping. Na de cruise gaat u per transfer terug naar München om vervolgens per vliegtuig naar Amsterdam te vliegen. Onze cruisespecialisten kijken graag de mogelijkheden voor u na. 
Toeslag op aanvraag.

Toon meer
Toon minder

Excursies

Een riviercruise is de meest comfortabele manier om nieuwe landen, culturen en mensen te leren kennen. Friendship Cruises biedt u dan ook de mogelijkheid om deel te nemen aan interessante excursies. Van stadswandelingen door indrukwekkende hoofdsteden tot bezoeken aan pittoreske historische dorpjes of boeiende musea, ontdekkingstochten in de natuur en culinaire verrassingen uit de regio, elk uitstapje is uniek en onvergetelijk! De belevenis is elke dag weer anders. Ervaren lokale gidsen nemen u maar al te graag mee en delen vol oprecht enthousiasme hun grenzeloze kennis van de streek. Zo proeft u de sfeer en cultuur in optima forma. Hieronder vindt u een overzicht van de excursies die u kunt maken tijdens deze cruise, en hoe u deze kunt boeken.

Bij reservering kunt u een keuze maken uit verschillende interessante excursies. Deze excursies boekt u los en betaalt u direct bij reservering van uw cruise. Zo weet u precies waar u aan toe bent! Wanneer u vooraf geen gebruik maakt van de excursies, kunt u de excursies ook los aan boord boeken. U betaalt de prijzen zoals onderstaand per excursie vermeld. Wij kunnen u in dat geval niet garanderen dat er nog plaats is op alle excursies.

Morgenexcursie Majestueus Stift van Melk
In de ochtend bezoeken we het historische Stift van Melk. Majestueus gelegen domineert de Stift het landschap. Onder leiding van een deskundige gids wandelt u door de rijke geschiedenis en al haar pracht en praal. De abdij bezit twee belangrijke kruisbeelden: het één romaans en het ander 14e eeuws. De prachtige Marmeren Zaal met een schildering van Paul Troger werd vroeger gebruikt voor ontvangsten en plechtigheden. In het abdijmuseum kunt u het krachtige schilderij van de hand van Jörg Breu uit 1502 bewonderen. De schitterende bibliotheek bevat maar liefst 100.000 werken, waaronder 2.000 handschriften en 1.600 incunabelen. De prachtige plafondschildering is tevens van de hand van Paul Troger. Een wenteltrap met een decoratieve leuning verbindt de bibliotheek met de kloosterkerk. De barokke kloosterkerk heeft een plafondschildering van Johann Michael Rottmayr. Op het hoofdaltaar ziet u Petrus en Paulus. Een bijzondere excursie, die u niet snel zult vergeten!
Excursieprijs: € 60,- p.p.
Inclusief: vervoer per Comfort Class touringcar, entree Stift Melk en rondleiding o.l.v. een deskundige gids.
Zwaarte excursie: 3

Avondprogramma: Mozart- & Straussconcert in de Kursalon in Wenen
Wij bieden u graag de gelegenheid om een concert in Wenen bij te wonen in de prachtige Kursalon. Een bijzondere ervaring in de stad van muziek en romantiek. Het Mozart & Strauss ensemble bestaat uit musici, een zangeres en een danspaar. Er worden walsen, polka’s, aria’s en duetten uitgevoerd, evenals operette en pianomelodieën. Kortom, een zeer gevarieerd programma. Een goede gelegenheid om te genieten van een mooi concert in een prachtig historisch gebouw in Wenen, de stad van muziek! 
Excursieprijs: € 125,- p.p.
Inclusief: vervoer per touringcar en A-klasse concertkaart.
Zwaarte excursie: 1

Morgenexcursie stadstour romantisch Wenen incl. koffiestop
's Morgens maakt u, tijdens een excursietour per touringcar, kennis met Wenen, de stad van muziek en romantiek. Ook de stad van Strauss en Beethoven. Onder leiding van een deskundige gids komt u alles te weten over de rijke historie. Zij vertelt u over de fraaiste straten, pleinen, kerken en paleizen van deze schitterende stad. U passeert onder andere: de Universiteit, het Raadhuis, het Parlement, het Museumkwartier, de Votivkirche, Schloss Belvedère, de Weense Hofburg, de winterresidentie van de keizer, en tot slot maakt u een wandeling bij de Stephansdom en de Kärtnerstrasse. In het historische hart van Wenen maakt u kennis met de rijke traditie van Conditorei Sluka sinds 1891. Geniet van de echte Wiener Kaffee Kultur.
Excursieprijs: € 75,- p.p.
Inclusief: stadstour per Comfort Class touringcar en deels te voet o.l.v. een deskundige gids en koffiestop.
Zwaarte excursie: 3

Middagexcursie Schloss Schönbrunn
’s Middags brengt u een bezoek aan Schloss Schönbrunn, de zomerresidentie van de keizer. Een imposant paleis met prachtig aangelegde tuinen. Eens stond het zomerpaleis van de Habsburgers middenin de natuur, nu staat het middenin de stad Wenen, aan de westelijke kant van het historische centrum. Een mooi park omringt het paleis dat in het begin van de 18e eeuw gebouwd werd. Later onderging het paleis een grondige verbouwing op verzoek van de Keizerin Maria Theresa oftewel Sisi. De liefhebbers maken een wandeling door de, onder architectuur aangelegde tuinen, naar het iets hoger gelegen Gloriëtte. Een boeiende excursie, die u doet herinneren aan de Habsburgers en hun Oostenrijkse-Hongaarse dubbelmonarchie. 
Excursieprijs: € 75,- p.p.
Inclusief: vervoer per Comfort Class touringcar, entree Schloss Schönbrunn en tour o.l.v. een deskundige gids.
Zwaarte excursie: 4

Middagexcursie Hongaarse Puszta incl. lunch
Hongarije laat zich vandaag tijdens een excursie naar het ‘woeste’ platteland van een heel andere kant beleven. Per Comfort Class touringcar reizen we naar de Puszta farm, waar u eerst geniet van een traditionele Puszta lunch en het Puszta programma. U maakt kennis met het platteland en met de paardentradities die dit land rijk is. Het bijwonen van de dressuurshow is een ware belevenis. De liefhebbers maken tot slot per koets een rit over het Puszta landgoed. Vervolgens kunt u heerlijk ontspannen en genieten van een prachtige folklore show.
Excursieprijs: € 110,- p.p.
Inclusief: vervoer per Comfort Class touringcar, tour o.l.v. een deskundige gids, traditionele lunch, Pusztaprogramma en folklore show.
Zwaarte excursie: 4

Morgenexcursie stadstour prachtig Boedapest
Vandaag staat u oog in oog met mooie kerken en paleizen, prachtig aangelegde parken en statige boulevards. Boedapest wordt doorsneden door de rivier de Donau. Aan beide zijden van de rivier ligt een stadsdeel: Boeda en Pest. Onder leiding van een gids maken we een rondrit per bus door beide stadsdelen. U passeert onder andere de Heldenplatz, het Stadspark en de Stephansbasiliek aan de Pestzijde en het Sint Gellért monument en het Vissersbastion aan de Boedazijde. Beleef de geschiedenis van Boedapest tijdens een excursierondrit. Als afsluiting geniet u van wat vrije tijd op de kerstmarkt. 
Excursieprijs: € 65,- p.p.
Inclusief: stadstour per Comfort Class touringcar en deels te voet o.l.v. een deskundige gids.
Zwaarte excursie: 4

Morgenexcursie Ballet De Notenkraker
Beleef het meest geliefde kerstverhaal uit het balletrepertoire. Wij bieden u de mogelijkheid om op Eerste Kerstdag het ballet bijwonen van De Notenkraker in het prachtige Opera gebouw in Boedapest. Het klassieke ballet is een adembenemend kerstsprookje. Geniet van de prachtige decors, de kleurrijke kostuums en de wonderlijke danspassen. Laat u onderdompelen in de magie van De Notenkraker en beleef het ultieme kerstgevoel. 
Excursieprijs:
2e klas zitplaats: € volgt.
1e klas zitplaats: € volgt.
Inclusief: transfer per Comfort Class touringcar, 2e klas zitplaats reservering, ontvangst met hapjes en champagne, light lunch incl. water en koffie.
Zwaarte excursie: 1

Morgenexcursie stadstour monumentaal Bratislava 
Aan de Donau ligt ook de Slowaakse hoofdstad Bratislava. De stad ligt aan de voet van de Kleine Karpaten. Voor de ontwikkeling van Bratislava is de gunstige ligging aan de Donau van groot belang. Het heeft de grootste binnenhaven van Slowakije en is een belangrijk knooppunt voor de scheepvaart. De stad is het centrum van de Slowaakse politiek, wetenschap, economie en cultuur. De Burcht van Bratislava is het symbool van de stad. Dit hoekige gebouw ligt aan de westkant van het centrum, op een heuvel met prachtig uitzicht over de Donau. In het oude stadshart zijn enkele schilderachtige straten behouden gebleven. Hier bevindt zich de Michaëltoren in barokstijl, die deel uitmaakt van de oude stadsmuur. De Martinsdom is de grootste kerk in de stad, deze zullen we dan ook van binnen gaan bezoeken (indien opengesteld voor publiek). Hier werden eeuwenlang de koningen van Hongarije gekroond. Een belangrijk gebouw is ook het Primatiaal paleis, waar Frankrijk en Oostenrijk na de slag bij Austerlitz in 1805 de Vrede van Pressburg tekenden. U gaat met een deskundige gids op pad die u alles vertelt over deze historische stad.
Excursieprijs: € 50,- p.p.
Inclusief: vervoer per Comfort Class touringcar en deels te voet o.l.v. een deskundige gids en entree Martinskerk (indien geopend).
Zwaarte excursie: 3

Middagexcursie stadswandeling Linz incl. proeverij
Linz dankt haar naam aan de Romeinen, die de stad Lentia noemden. Dwars door de Oostenrijkse stad Linz maakt de rivier de Donau een plotselinge wending: één van de kenmerken van Linz. Er zijn veel bezienswaardigheden in Linz. We starten de excursie met een rit naar de Pöstlingberg. Hier maken we een korte stop zodat u kunt genieten van het prachtige uitzicht over de stad. Tijdens de stadswandeling ontdekt u het centrum van de authentieke Altstadt. We passeren de Nieuwe Kathedraal, het Mozarthuis, het landhuis en het stadhuis. De stadswandeling eindigt met een proeverij van typische Oostenrijkse hapjes en drankjes. 
Excursieprijs: € 40,- p.p.
Inclusief: stadswandeling o.l.v. een deskundige gids en een proeverij van echte Linzer cake.
Zwaarte excursie: 4
Deze excursie vindt tegelijkertijd met de excursie naar Sankt Florian plaats. U kunt niet deelnemen aan beide excursies.

Middagexcursie Sankt Florian met orgelconcert
Sankt Florian is gelegen in Linz en vooral bekend om het klooster van de reguliere kanunniken van Sint-Augustinus. De bijbehorende kloosterkerk is barok herbouwd in de jaren 1686-1751. De kloosterkerk heeft een rijkelijk interieur met een befaamd orgel, van Anton Bruckner, die in 1848 organist werd en in de crypte begraven ligt. Ook staat Sankt Florian bekend om de schitterende bibliotheek met meer dan 150.000 boeken. Onder begeleiding van een deskundige gids ontdekt u de hoogtepunten van Sankt Florian zoals de bibliotheek, de Altdorfer galerij, de collegiale kerk van Sankt Florian en de crypte van Anton Bruckner. Sankt Florian biedt u een perfecte combinatie van cultuur, kunst en muziek. Daarom eindigen we de tour met een prachtig orgelconcert.
Excursieprijs: € 65,- p.p.
Inclusief: vervoer per Comfort Class touringcar, entree en rondleiding Sankt Florian en orgelconcert.
Zwaarte excursie: 3
Deze excursie vindt tegelijkertijd met de stadswandeling Linz plaats. U kunt niet deelnemen aan beide excursies.

Zwaarte excursies
Graag informeren wij u zo volledig mogelijk over de excursies tijdens uw reis. Bij sommige excursies maakt u lange wandelingen of bewandelt u oneffen paden. De uitleg hieronder zal u een goede indruk geven van de zwaarte van de excursies. Natuurlijk kunt u altijd even overleggen met Friendship Cruises of uw cruiseleader of een bepaalde excursie ook geschikt is voor u. De zwaarte van de excursies vindt u per dag terug onder de beschrijving van de excursie in dit dag-tot-dag programma.

1) De excursie wordt uitgevoerd per touringcar. Er zullen ook enkele stops worden gemaakt. De keuze is aan u of u dan de touringcar verlaat, bijvoorbeeld om foto’s te nemen. U bewandelt alleen korte en effen paden.
2) De excursie wordt uitgevoerd per touringcar. Tevens maakt u een korte wandeling. U dient voor deze excursie soms enkele treden op en af te kunnen lopen.
3) De excursie wordt uitgevoerd per touringcar. Tevens maakt u een lange wandeling. U dient voor deze excursie goed ter been te zijn. Enkele trappen lopen is geen probleem voor u.
4) Deze excursie is een (stads)wandeling. U dient voor deze excursie goed ter been te zijn. Trappen zijn geen probleem voor u.
5) Deze excursie bevat een lange (stads)wandeling. U dient voor deze excursie goed ter been te zijn. Oneffen paden en trappen zijn geen probleem voor u.
De toegekende zwaarte is slechts een indicatie en blijft derhalve persoonsgebonden.

* Inhoud excursies onder voorbehoud.

Lees meer
Lees minder

Riviercruiseschip Amadeus Queen

Hotelschip Amadeus Queen behoort tot de top van de riviercruiseschepen en draagt met trots haar vijf sterren. De Amadeus Queen staat bekend om haar moderne elegantie en uitstekende faciliteiten. De grandeur vindt u terug in elk detail. Gaat u heerlijk ontspannen in de nog nooit vertoonde indoor pool op het Mozartdek, terwijl u prachtige panorama’s voorbij ziet komen? Of laat u zich eens heerlijk verwennen in de massagesalon, aan u de keus! Het professionele team aan boord van riviercruiseschip Amadeus Queen zorgt er dagelijks voor dat het u aan niets ontbreekt. Het riviercruiseschip Amadeus Queen biedt plaats aan maximaal 162 personen. Wij leggen graag de loopplank voor u uit!

Amadeus Queen - Donau - Durnstein
Amadeus Queen
Amadeus Queen
Royale entree
Amadeus Queen
Royale entree
Amadeus Queen
Luxe restaurant
Amadeus Queen
A-suite (26 m²) met privé verandabalkon, Mozartdek
Amadeus Queen
A-/B-cabine (17 m²) met horizontale panorama schuifpui, Mozart- & Straussdek
Amadeus Queen
Indoor pool
Amadeus Queen
Amadeus Club
Amadeus Queen
Amadeus Club
Veeg naar links

Prijsinformatie

Reissom
Toeslagen
Inbegrepen
Niet inbegrepen
Voorwaarden
9-daagse Kerstcruise Majestueuze Donau
Vanaf 1.698,- p.p.

Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

Voor vragen neemt u gerust even contact met ons op via friendship@destintravel.nl of bel ons tijdens kantooruren op 088-13 07 300.

Vertrekdatum
Prijs per persoon
20 december 2024
v.a. 1.698,-

De reissom is p.p. en gebaseerd op een 2-pers. C-cabine Economy (16 m²), Haydndek. 

Toeslag 2-pers. C-cabine (16 m²), Haydndek € 198,- p.p.
Toeslag 2-pers. B-cabine Economy (17 m²), Straussdek € 298,- p.p.
Toeslag 2-pers. B-cabine (17 m²), Straussdek € 498,- p.p.
Toeslag 2-pers. A-cabine (17 m²), Mozartdek € 598,- p.p.
Toeslag 2-pers. A-suite (26 m²), Mozartdek € 1.198,- p.p.

Toeslag 2-pers. C-cabine Economy voor alleengebruik (16 m²), Haydndek € 398,- 
Toeslag 2-pers. C-cabine voor alleengebruik (16 m²), Haydndek € 498,- 
Toeslag 2-pers. B-cabine Economy voor alleengebruik (17 m²), Straussdek € 798,-
Toeslag 2-pers. B-cabine voor alleengebruik (17 m²), Straussdek € 898,- 
Toeslag 2-pers. A-cabine voor alleengebruik (17 m²), Mozartdek € 1.998,- 
Toeslag 2-pers. A-suite voor alleengebruik (26 m²), Mozartdek op aanvraag

Graag maken wij u erop attent dat de machinekamer zich doorgaans achterop het schip bevindt op het onderste dek. Om deze reden zijn de Economy cabines lager geprijsd.
• Transfers per Comfort Class touringcar Nederland – Passau – Nederland
• Deskundige Nederlandssprekende cruiseleaders
• Een hotelovernachting op de heenreis in een 4-sterrenhotel in Zuid-Duitsland o.b.v. half-pension
• Volpension verzorging aan boord
       • Culinair dineren in het panorama-restaurant waar alle maaltijden zijn inbegrepen (ontbijtbuffet, lunch, diner en midnight-snack)
       • Koffie en thee na lunch en diner
       • Water tijdens elke maaltijd
       • Koffie of thee in de middag
       • Welkomstcocktail
       • Welkomstdiner
       • Afscheidsdiner
• Quiet Vox systeem tijdens alle excursies
• Muziek verzorgd door een boordmuzikant in de panoramabar
• Gratis gebruik van fietsen (beperkt beschikbaar)
• Gratis Wifi aan boord
• Alle haven- en lokale belastingen.

• Toeslagen voor andere type accommodaties
• Eventuele brandstoftoeslag
• Excursies (bij boeking te reserveren)
• Taxiservice (bij boeking te reserveren)
• Overnachting voorafgaand aan de reis bij Van der Valk Veenendaal (bij boeking te reserveren)
• Vliegarrangement (op aanvraag boekbaar)
• Verzekeringen
• 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen
• Drankjes, fooien en andere uitgaven van persoonlijke aard.

Mobiliteit
Wij wijzen u erop dat u over een normale basisconditie dient te beschikken en een goede mobiliteit noodzakelijk is. U dient gemakkelijk afstanden te kunnen lopen, trappen te kunnen nemen en zelfstandig op en af uw hotelschip te geraken. 
Het gebruik van een rollator/rolstoel aan boord van onze riviercruiseschepen is niet toegestaan, het meenemen hiervan is op aanvraag. Het aantal opvouwbare rollators/rolstoelen is per afvaart strikt gelimiteerd in verband met de veiligheid aan boord en het comfort voor de medereizigers. Alleen na schriftelijke goedkeuring en bevestiging kunt u de rollator/rolstoel meenemen. De bemanning parkeert deze voor u op het Zonnedek. Zodra u de wal op gaat, staat uw rollator/rolstoel gereed op de kade. Een elektrische rolstoel/scootmobiel is in het geheel niet toegestaan.
Excursie(s)(pakketten) kunnen niet vooraf geboekt worden i.c.m. gebruik rollator/rolstoel. 

Betaling
Friendship Cruises is aangesloten bij de ANVR en SGR. Voor u de garantie dat uw cruise in goede handen is. Echter voor deze cruise hanteren wij afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. Zodra u van ons de bevestiging, welke tevens de factuur is, heeft ontvangen, verzoeken wij u 15% van de totale reissom aan ons over te maken. Het restant van de reissom dient uiterlijk 6 weken voor aanvang van de reis in ons bezit te zijn. Indien u uw cruise boekt binnen 6 weken voor aanvang van de reis dan dient u na ontvangst van de bevestiging/factuur de totale reissom per direct aan ons te voldoen. 

Reisdocumentatie
14 tot 10 dagen voordat uw cruise vertrekt ontvangt u van ons uw reisdocumentatie per post thuis gestuurd. 

Voorwaarden
Op deze reis zijn de ANVR- en SGR-voorwaarden van toepassing, evenals de Algemene Voorwaarden zoals vermeld op deze website. Echter voor deze cruise hanteren wij afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. Het minimum aantal vereiste deelnemers voor het arrangement incl. Comfort Class touringcar en cruiseleader bedraagt ca. 120 personen. Annuleringstermijn touroperator 20 dagen voor vertrek. Wijzigingen in vaarroute, vaarschema en/of excursieprogramma om nautische, veiligheids-, volksgezondheids- en/of organisatorische redenen voorbehouden. Voor elke excursie is een minimum aantal deelnemers vereist.
Indien een aanmelding ongedaan wordt gemaakt, zijn per persoon de volgende annuleringskosten verschuldigd:
- Bij annulering tot 96 dagen voor vertrek: 15% van de reissom.
- Bij annulering vanaf 96 dagen (inclusief) tot 75 dagen (exclusief) voor vertrek: 20% van de reissom.
- Bij annulering vanaf 75 dagen (inclusief) tot 55 dagen (exclusief) voor vertrek: 40% van de reissom.
- Bij annulering vanaf 55 dagen (inclusief) tot 35 dagen (exclusief) voor vertrek: 55% van de reissom.
- Bij annulering vanaf 35 dagen (inclusief) tot 25 dagen (exclusief) voor vertrek: 85% van de reissom.
- Bij annulering vanaf 25 dagen (inclusief) tot 15 dagen (exclusief) voor vertrek: 90% van de reissom.
- Bij annulering vanaf 15 dagen (inclusief) tot de dag van vertrek (exclusief) voor vertrek: 95% van de reissom.
- Bij annulering op de vertrekdag of later: de volledige reissom.

Vervoersvoorwaarden
Klik hier voor de vervoersvoorwaarden van de rederij die van toepassing zijn tijdens uw verblijf aan boord. 

Reissom
9-daagse Kerstcruise Majestueuze Donau
Vanaf 1.698,- p.p.

Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

Voor vragen neemt u gerust even contact met ons op via friendship@destintravel.nl of bel ons tijdens kantooruren op 088-13 07 300.

Vertrekdatum
Prijs per persoon
20 december 2024
v.a. 1.698,-
Toeslagen

De reissom is p.p. en gebaseerd op een 2-pers. C-cabine Economy (16 m²), Haydndek. 

Toeslag 2-pers. C-cabine (16 m²), Haydndek € 198,- p.p.
Toeslag 2-pers. B-cabine Economy (17 m²), Straussdek € 298,- p.p.
Toeslag 2-pers. B-cabine (17 m²), Straussdek € 498,- p.p.
Toeslag 2-pers. A-cabine (17 m²), Mozartdek € 598,- p.p.
Toeslag 2-pers. A-suite (26 m²), Mozartdek € 1.198,- p.p.

Toeslag 2-pers. C-cabine Economy voor alleengebruik (16 m²), Haydndek € 398,- 
Toeslag 2-pers. C-cabine voor alleengebruik (16 m²), Haydndek € 498,- 
Toeslag 2-pers. B-cabine Economy voor alleengebruik (17 m²), Straussdek € 798,-
Toeslag 2-pers. B-cabine voor alleengebruik (17 m²), Straussdek € 898,- 
Toeslag 2-pers. A-cabine voor alleengebruik (17 m²), Mozartdek € 1.998,- 
Toeslag 2-pers. A-suite voor alleengebruik (26 m²), Mozartdek op aanvraag

Graag maken wij u erop attent dat de machinekamer zich doorgaans achterop het schip bevindt op het onderste dek. Om deze reden zijn de Economy cabines lager geprijsd.
Inbegrepen

• Transfers per Comfort Class touringcar Nederland – Passau – Nederland
• Deskundige Nederlandssprekende cruiseleaders
• Een hotelovernachting op de heenreis in een 4-sterrenhotel in Zuid-Duitsland o.b.v. half-pension
• Volpension verzorging aan boord
       • Culinair dineren in het panorama-restaurant waar alle maaltijden zijn inbegrepen (ontbijtbuffet, lunch, diner en midnight-snack)
       • Koffie en thee na lunch en diner
       • Water tijdens elke maaltijd
       • Koffie of thee in de middag
       • Welkomstcocktail
       • Welkomstdiner
       • Afscheidsdiner
• Quiet Vox systeem tijdens alle excursies
• Muziek verzorgd door een boordmuzikant in de panoramabar
• Gratis gebruik van fietsen (beperkt beschikbaar)
• Gratis Wifi aan boord
• Alle haven- en lokale belastingen.

Niet inbegrepen

• Toeslagen voor andere type accommodaties
• Eventuele brandstoftoeslag
• Excursies (bij boeking te reserveren)
• Taxiservice (bij boeking te reserveren)
• Overnachting voorafgaand aan de reis bij Van der Valk Veenendaal (bij boeking te reserveren)
• Vliegarrangement (op aanvraag boekbaar)
• Verzekeringen
• 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen
• Drankjes, fooien en andere uitgaven van persoonlijke aard.

Voorwaarden

Mobiliteit
Wij wijzen u erop dat u over een normale basisconditie dient te beschikken en een goede mobiliteit noodzakelijk is. U dient gemakkelijk afstanden te kunnen lopen, trappen te kunnen nemen en zelfstandig op en af uw hotelschip te geraken. 
Het gebruik van een rollator/rolstoel aan boord van onze riviercruiseschepen is niet toegestaan, het meenemen hiervan is op aanvraag. Het aantal opvouwbare rollators/rolstoelen is per afvaart strikt gelimiteerd in verband met de veiligheid aan boord en het comfort voor de medereizigers. Alleen na schriftelijke goedkeuring en bevestiging kunt u de rollator/rolstoel meenemen. De bemanning parkeert deze voor u op het Zonnedek. Zodra u de wal op gaat, staat uw rollator/rolstoel gereed op de kade. Een elektrische rolstoel/scootmobiel is in het geheel niet toegestaan.
Excursie(s)(pakketten) kunnen niet vooraf geboekt worden i.c.m. gebruik rollator/rolstoel. 

Betaling
Friendship Cruises is aangesloten bij de ANVR en SGR. Voor u de garantie dat uw cruise in goede handen is. Echter voor deze cruise hanteren wij afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. Zodra u van ons de bevestiging, welke tevens de factuur is, heeft ontvangen, verzoeken wij u 15% van de totale reissom aan ons over te maken. Het restant van de reissom dient uiterlijk 6 weken voor aanvang van de reis in ons bezit te zijn. Indien u uw cruise boekt binnen 6 weken voor aanvang van de reis dan dient u na ontvangst van de bevestiging/factuur de totale reissom per direct aan ons te voldoen. 

Reisdocumentatie
14 tot 10 dagen voordat uw cruise vertrekt ontvangt u van ons uw reisdocumentatie per post thuis gestuurd. 

Voorwaarden
Op deze reis zijn de ANVR- en SGR-voorwaarden van toepassing, evenals de Algemene Voorwaarden zoals vermeld op deze website. Echter voor deze cruise hanteren wij afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. Het minimum aantal vereiste deelnemers voor het arrangement incl. Comfort Class touringcar en cruiseleader bedraagt ca. 120 personen. Annuleringstermijn touroperator 20 dagen voor vertrek. Wijzigingen in vaarroute, vaarschema en/of excursieprogramma om nautische, veiligheids-, volksgezondheids- en/of organisatorische redenen voorbehouden. Voor elke excursie is een minimum aantal deelnemers vereist.
Indien een aanmelding ongedaan wordt gemaakt, zijn per persoon de volgende annuleringskosten verschuldigd:
- Bij annulering tot 96 dagen voor vertrek: 15% van de reissom.
- Bij annulering vanaf 96 dagen (inclusief) tot 75 dagen (exclusief) voor vertrek: 20% van de reissom.
- Bij annulering vanaf 75 dagen (inclusief) tot 55 dagen (exclusief) voor vertrek: 40% van de reissom.
- Bij annulering vanaf 55 dagen (inclusief) tot 35 dagen (exclusief) voor vertrek: 55% van de reissom.
- Bij annulering vanaf 35 dagen (inclusief) tot 25 dagen (exclusief) voor vertrek: 85% van de reissom.
- Bij annulering vanaf 25 dagen (inclusief) tot 15 dagen (exclusief) voor vertrek: 90% van de reissom.
- Bij annulering vanaf 15 dagen (inclusief) tot de dag van vertrek (exclusief) voor vertrek: 95% van de reissom.
- Bij annulering op de vertrekdag of later: de volledige reissom.

Vervoersvoorwaarden
Klik hier voor de vervoersvoorwaarden van de rederij die van toepassing zijn tijdens uw verblijf aan boord. 

CTA Blok_Friendship_Hilde
Wij staan voor u klaar
Onze Travel Consultants geven u graag advies

Neem contact met ons op voor meer informatie over onze riviercruises en onze luxe hotelschepen.

 

Bel +31 (0)88 - 13 07 300
Brochure Destin Riviercruises 2024_Mockup
Luxe brochure
De mooiste riviercruises in Europa en wereldwijd
  • Ruim 180 pagina's cruise-inspiratie
  • 5-sterren luxe hotelschepen
  • Gratis bij u thuisbezorgd 
Brochure aanvragen

Vergelijkbare reizen

Bekijk ook onze andere luxe riviercruises