Bel ons
Menu
Sluit
Bel ons
Menu
Sluit
Keulen kerstmartk shutterstock_489739789
Home
Reisaanbod
Riviercruises
Kerstcruise Romantische Rijn: de Klassieker

Kerstcruise over de romantische Rijn

riviercruises

Kerstcruise Romantische Rijn: de Klassieker

Elk jaar een gegarandeerd succes! Ontdek de magie van kerst aan boord van de Amadeus Riva.

Kerstconcert in Koblenz
Nederlandse boordtaal
Eigen Friendship Cruises cruiseleaders
Volgend vertrek
21-12-2024
Reisduur
7 dagen
Vertrekpunt
Rotterdam
Schip
HS Amadeus Riva *****
Destin
Vanaf 1.098,-
Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.
Brochure aanvragen Brochure aanvragen
Navigatie
Unieke belevenis Vaarschema Excursies Riviercruiseschip Prijsinformatie
Brochure aanvragen Brochure aanvragen

Kerstcruise over de Rijn

Ontdek de magie van kerst aan boord van de Amadeus Riva, uw 5-sterren hotelschip. Kerstmis langs de Rijn roept het beeld op van glinsterende kerstverlichting en charmante marktkraampjes, gecombineerd met de kruidige geur van peperkoek en warme glühwein. Bezoek de kerstmarkten in Düsseldorf en geniet van de winterse sferen in Keulen en Bonn.  Speciaal voor onze passagiers organiseren wij op Eerste Kerstdag een exclusief kerstconcert in de St. Kastorbasiliek in Koblenz. Een waar hoogtepunt tijdens uw kerstcruise. Vier met ons de feestdagen aan boord van de Amadeus Riva!  

Kerstcruise Rijn
Rotterdam
Kerstcruise Rijn
Düsseldorf
Kerstcruise Rijn
Bonn
Kerstcruise Rijn
Bonn
Kerstcruise Rijn
Bonn Beethoven
Kerstcruise Rijn
Koblenz
Kerstcruise Rijn
Koblenz
Kerstcruise Rijn
Loreley Passage
Kerstcruise Rijn
Keulen
Kerstcruise Rijn
Keulen
Kerstcruise Rijn
Keulen
Veeg naar links

Deze afvaart is geheel gereserveerd voor Friendship Cruises passagiers.
• Nederlandse boordtaal
• Nederlandssprekende Friendship Cruises cruiseleaders
• Quiet Vox headset systemen tijdens uw excursies

Kerstconcert op 1e Kerstdag in Koblenz - speciaal voor Friendship Cruises passagiers!
Het belooft een bijzondere kerst te worden.
Traditiegetrouw organiseert Friendship Cruises een kerstconcert in Koblenz op 1Kerstdag. Samen vieren we kerst. Massaal zingen we met elkaar de bekende kerstliederen. Omlijst met een mooi muzikaal programma met medewerking van talentvolle musici. De majestueuze klanken van het orgel laten zich combineren met de gouden klanken van de trompet. Friendship Cruises biedt haar kerstcruise passagiers op de Romantische Rijn dit kerstconcert exclusief aan.

 

Vaarschema

Uw route in beeld

Routekaartje Kerstcruise romantische Rijn

Dag 1 - Rotterdam – Düsseldorf

Uw prachtige cruise begint in Rotterdam. De inscheping staat gepland om ca. 15.30 uur. U reist op eigen gelegenheid of per taxiservice naar de kade in Rotterdam. De Amadeus Riva gooit haar trossen los en vaart richting Düsseldorf. Aan boord wordt u welkom geheten met een heerlijk welkomstdiner, een goed begin van uw cruise!

Kerstcruise Rijn

Dag 2 - Düsseldorf

Deze ochtend kunt u heerlijk ontspannen en genieten van alle faciliteiten aan boord, terwijl prachtige panorama's aan u voorbij trekken. Tijdens de lunch zal uw hotelschip aanmeren in Düsseldorf. Na de lunch heeft u de mogelijkheid om van boord te gaan voor de middagexcursie kerstwandeling in Düsseldorf, of u kunt op eigen gelegenheid de kerstmarkten verkennen. Het centrum staat bekend als het kloppende hart van Düsseldorf. Bij terugkomst aan boord staat er een heerlijk diner voor u klaar. Het hotelschip blijft vanavond ook in Düsseldorf liggen, waardoor u na het diner nog de kans heeft om de stad verder te verkennen.
Middagexcursie Kerstwandeling Düsseldorf € 30,- p.p.

Kerstcruise Rijn

Dag 3 - Düsseldorf – Bonn – Andernach

Vanochtend vroeg gooit de Amadeus Riva haar trossen los om naar Bonn te varen. Na de lunch meert uw hotelschip af in Bonn en kunt u van boord voor een stadswandeling door deze Beethovenstad. Gaat u mee op excursie in de voetsporen van Ludwig van Beethoven? U kunt in plaats van de stadswandeling ook een individueel bezoek brengen aan de Museumsmeile. Aan het einde van de middag zet uw hotelschip koers richting Andernach waar u in de avond aankomt.
Middagexcursie stadswandeling Bonn in de voetsporen van Ludwig van Beethoven € 40,- p.p.
Individuele excursietip Bonn: Museumsmeile Bonn

Kerstcruise Rijn

Dag 4 - Andernach – Rüdesheim; Loreley passage

Terwijl u ontwaakt, gooit de kapitein de trossen los voor de vaart naar Rüdesheim. Tijdens de reis naar Rüdesheim passeert u de prachtige Loreley rots, bekend vanwege de eeuwenoude legende van 'de Maagd van de Loreley'. Het verhaal gaat dat een mooie dame schippers verleidde en betoverde met haar zoete gezang, waardoor hun schepen vergingen. Tijdens de lunch komt u aan in Rüdesheim. Hier kunt u van boord gaan om deel te nemen aan een excursie naar het Siegfried’s Musikkabinett, waar u versteld zult staan van de uitgebreide verzameling verschillende muziekinstrumenten. Vanavond blijft uw hotelschip afgemeerd in Rüdesheim en geniet u van een heerlijk diner aan boord.
Middagexcursie Siegfried's Musikkabinett € 20,- p.p.

Lorely Rhine winter

Dag 5 - Eerste Kerstdag Rüdesheim – Koblenz – Remagen

Het is vandaag Eerste Kerstdag. U geniet van een prachtige vaarochtend aan boord van de Amadeus Riva. Nadat u heeft genoten van de uitgebreide lunch komt Koblenz in zicht. Traditiegetrouw organiseert Friendship Cruises een kerstconcert in Koblenz op 1e Kerstdag. Samen vieren we kerst. Een mooi muzikaal kerstprogramma met medewerking van talentvolle musici. Friendship Cruises biedt haar passagiers dit kerstconcert exclusief aan. Tijdens het diner zet uw hotelschip koers naar Remagen waar u in de avond aankomt.

Kerstcruise Rijn

Dag 6 - Tweede Kerstdag Remagen – Keulen – Rotterdam

Het is vandaag Tweede Kerstdag. U geniet van een prachtige vaarochtend aan boord van de Amadeus Riva. Na de lunch heeft u de mogelijkheid om deel te nemen aan een stadswandeling door Keulen, onder begeleiding van een lokale gids die u kennis laat maken met de stad en haar geschiedenis. Na de wandeling kunt u individueel een bezoek brengen aan de Dom van Keulen. Indien u niet meegaat op excursie kunt u ervoor kiezen om op eigen gelegenheid het  Imhoff-Schokoladenmuseum te bezoeken, waar u meer leert over de geschiedenis van de cacao- en chocolade-industrie. Terwijl u geniet van het afscheidsdiner, worden de trossen losgegooid voor het laatste deel van uw kerstcruise richting Rotterdam, waar u de volgende ochtend na het ontbijt zult aanmeren.
Middagexcursie stadswandeling Keulen € 35,- p.p. 
Individuele excursietip: bezoek Imhoff-Schokoladenmuseum

Keulen Kerstcruise Rijn

Dag 7 - Rotterdam

Alweer de laatste dag van uw kerstcruise over de Romantische Rijn. De ontscheping vindt plaats na het ontbijt, om ca. 10.00 uur in Rotterdam. U neemt afscheid van de Amadeus Riva en haar bemanning. Vanaf de kade in Rotterdam keert u met eigen vervoer of per taxiservice huiswaarts. We hopen dat u heeft genoten van een prachtige kerstcruise over de Rijn.

Kerstcruise Rijn
Toon meer
Toon minder

Excursies

Een riviercruise is de meest comfortabele manier om nieuwe landen, culturen en mensen te leren kennen. Friendship Cruises biedt u dan ook de mogelijkheid om deel te nemen aan interessante excursies. Van stadswandelingen door indrukwekkende hoofdsteden tot bezoeken aan pittoreske historische dorpjes of boeiende musea, ontdekkingstochten in de natuur en culinaire verrassingen uit de regio, elk uitstapje is uniek en onvergetelijk! De belevenis is elke dag weer anders. Ervaren lokale gidsen nemen u maar al te graag mee en delen vol oprecht enthousiasme hun grenzeloze kennis van de streek. Zo proeft u de sfeer en cultuur in optima forma. Hieronder vindt u een overzicht van de excursies die u kunt maken tijdens deze cruise, en hoe u deze kunt boeken.

Bij reservering kunt u een keuze maken uit maar liefst 4 interessante excursies. Zo weet u precies waar u aan toe bent! Wanneer u vooraf geen gebruik maakt van de excursies, kunt u de excursies ook los aan boord boeken. U betaalt de prijzen zoals onderstaand per excursie vermeld. Wij kunnen u in dat geval niet garanderen dat er nog plaats is op alle excursies. 

* Inhoud excursies onder voorbehoud. Voor elke excursie is een minimum aantal deelnemers vereist.

Middagexcursie kerstwandeling Düsseldorf 
Düsseldorf is een ruim half miljoen inwoners tellende stad gelegen in de deelstaat Noordrijn-Westfalen. Düsseldorf ligt enkele tientallen kilometers ten zuiden van het Ruhrgebied, aan rivier de Rijn. De populairste wijk in Düsseldorf is Altstadt. Dit is het ‘oude’ gedeelte van Düsseldorf. Het woord ‘oud’ staat tussen aanhalingstekens omdat een groot deel van wat u nu in het hart van Düsseldorf ziet een herbouwing is van oude panden zoals ze er voor de Tweede Wereldoorlog stonden. U geniet van een kerstwandeling door Düsseldorf. Er zijn maar liefst zeven kerstmarkten, verspreid over de hele stad. Kraampjes met lekkers, maar ook vertier en muziek voor iedereen. De meest bekende kerstmarkt in Düsseldorf is die op de Marktplatz. De kraampjes zijn er gebouwd en geschilderd in dezelfde stijl als de Düsseldorfse Altstadt, waardoor de kerstmarkt echt een Renaissance uitstraling krijgt. U kunt hier prachtige handgemaakte glazen kerstballen en houten figuurtjes kopen. De tour wordt afgesloten met een lekker glaasje Glühwein met wat lekkers.
Excursieprijs: € 30,- p.p.
Inclusief: stadswandeling o.l.v. een deskundige lokale gids, glaasje Glühwein en wat lekkers.
Zwaarte excursie: 4  

Middagexcursie stadswandeling Bonn in de voetsporen van Ludwig van Beethoven
Tijdens deze stadswandeling maakt u kennis met de geboorteplaats van Ludwig van Beethoven en bezoekt u zijn geboortehuis. U verkent plekken waar de wereldberoemde componist werkte en inspiratie opdeed, zoals de Remigiuskerk met het doopvont van Ludwig van Beethoven en het Beethoven-monument op de Munsterplatz.
Excursieprijs: € 40,- p.p.
Inclusief: stadswandeling o.l.v. een deskundige lokale gids en entree Beethovenhuis.
Zwaarte excursie: 4

Individuele excursietip: Museumsmeile in Bonn
Maak kennis met de Museumsmeile in Bonn, zoals de naam al doet vermoeden liggen de musea in een straal van circa 1 km bij elkaar vandaan (m.u.v. het Deutsches Museum Bonn welke iets verder ligt). Het Deutsches Museum Bonn, wat onderdeel is van het Deutsches Museum München, staat bekend om de exposities en experimenten van beroemde wetenschappers, ingenieurs en uitvinders. De centrale thema's in dit museum zijn onderzoeken en de technologie in Duitsland na 1945. Het zoölogische museum Koenig is ook onderdeel van de Museumsmeile. Dit museum heeft een grote verzameling vlinders, kevers en skelletten van verschillende dieren waaronder een dwergvinvis. Wanneer u van hedendaagse geschiedenis houdt is een bezoek aan het Haus der Geschichte Museum zeker een aanrader. In dit museum maakt u kennis met de geschiedenis van Duitsland vanaf het jaar 1945 t/m het heden. Ook aan de kunstliefhebbers is er gedacht, de Bundeskunsthalle heeft wisseltentoonstellingen van zowel nationale als internationale kunstwerken. In het Kunstmuseum vindt u vooral werken uit het Rheinische Expressionisme en de kunst na de Tweede Wereldoorlog, met de nadruk op de jaren zestig, zeventig en tachtig. Het accent ligt op Duitse kunstenaars zoals Georg Baselizt, Joseph Beuys, Hanne Darboven, Anselm Kiefer, Blinky Palermo en Wolf Vostell.
Indicatieprijs entree museum: dit is afhankelijk van welk museum u kiest.
Deze excursie maakt u op individuele basis, betaling is ter plaatse.

Middagexcursie Siegfried’s Musikkabinett
Vanaf uw hotelschip maakt u een korte wandeling naar het Siegfried’s Mechanisches Musikkabinett voor een muzikaal avontuur met historische, zelf spelende muziekinstrumenten. Het museum is opgericht door Siegfried Wendel in 1969. Naarmate de collectie groeide, volgden enkele verhuizingen totdat het in de jaren zeventig naar de huidige locatie in het Brömserhof vertrok, een voormalige ridderzetel in Rüdesheim, op vijftig meter van het toeristische gebied in de Drosselgasse.
Excursieprijs: € 20,- p.p.
Inclusief: entree Musikkabinett (excursie te voet)
Zwaarte excursie: 4

Middagexcursie stadswandeling Keulen
U maakt tijdens deze excursie kennis met de Domstad Keulen en haar historische centrum. Keulen is ontstaan uit de Romeinse kolonie Colonia Claudia Ara Agrippinensis. Vervolgens hoorde Keulen vanaf het eind van de 5e-eeuw tot het rijk van de Franken. De stad werd door Karel de Grote tot aartsbisdom verheven en was reeds in de Middeleeuwen één van de leidende steden van Duitsland. De Tweede Wereldoorlog verwoestte het grootste deel van de stad. Na het puinruimen werd ook deze stad met grote voortvarendheid weer opgebouwd. Uiteraard mag een bezoek aan de kathedraal niet ontbreken. De Dom is de grootste gotische kathedraal van Noord-Europa. Tijdens de Tweede Wereldoorlog liep ook de Dom van Keulen schade op, maar toch is de beroemde basiliek voor een groot deel in zijn oorspronkelijke vorm bewaard gebleven. Een deskundige gids neemt u graag mee op ontdekking door deze historische stad, u kunt eventueel op eigen gelegenheid nog een kijkje nemen binnenin de Dom (indien geopend).
Excursieprijs: € 35,- p.p.
Inclusief: stadswandeling o.l.v. een deskundige lokale gids.
Zwaarte excursie: 4

Zwaarte excursies
Graag informeren wij u zo volledig mogelijk over de excursies tijdens uw reis. Bij sommige excursies maakt u lange wandelingen of bewandelt u oneffen paden. De uitleg hieronder zal u een goede indruk geven over de zwaarte van de excursies. Natuurlijk kunt u altijd even overleggen met Friendship Cruises of de cruiseleader of een bepaalde excursie ook geschikt is voor u. De zwaarte van de excursies vindt u in het dag-tot-dag-programma terug onder de beschrijving van de excursie.
1) De excursie wordt uitgevoerd per touringcar. Er zullen ook enkele stops worden gemaakt. De keuze is aan u of u dan de touringcar verlaat, bijvoorbeeld om foto’s te nemen. U bewandelt alleen korte en effen paden.
2) De excursie wordt uitgevoerd per touringcar. Tevens maakt u een korte wandeling. U dient voor deze excursie soms enkele treden op en af te kunnen lopen.
3) De excursie wordt uitgevoerd per touringcar. Tevens maakt u een lange wandeling. U dient voor deze excursie goed ter been te zijn. Enkele trappen lopen is geen probleem voor u.
4) Deze excursie is een stadswandeling. U dient voor deze excursie goed ter been te zijn. Trappen zijn geen probleem voor u.
5) Deze excursie is een lange stadswandeling. U dient voor deze excursie goed ter been te zijn. Oneffen paden en trappen zijn geen probleem voor u.

De toegekende zwaarte is slechts een indicatie en blijft derhalve persoonsgebonden.

Lees meer
Lees minder

Riviercruiseschip Amadeus Riva

Met bouwjaar 2023 behoort de Amadeus Riva tot de top van de riviercruiseschepen. Zij vertegenwoordigt de nieuwe generatie schepen waarbij veel aandacht is voor innovatie en duurzaamheid. Geniet op het Zonnedek van de prachtige landschappen die voorbij komen of laat u heerlijk verwennen in de massagesalon.

Amadeus Riva
Amadeus Riva
Amadeus Riva
Sfeervolle salon
Amadeus Riva
Luxe restaurant
Amadeus Riva
A-suite (26 m²) met panorama schuifpui en privé verandabalkon, Mozartdek
Amadeus Riva
A-/B-cabine (17 m²) met horizontale panorama schuifpui en Frans balkon, Mozart- en Straussdek
Amadeus Riva
C-cabine (16 m²) met kleinere vensters die niet geopend kunnen worden, Haydndek
Amadeus Riva
Panorama bar
Amadeus Riva
Café Vienna
Veeg naar links

Prijsinformatie

Reissom
Toeslagen
Inbegrepen
Niet inbegrepen
Voorwaarden
7-daagse Kerstcruise Romantische Rijn
Vanaf 1.098,- p.p.

Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

Voor vragen neemt u gerust even contact met ons op via friendship@destintravel.nl of bel ons tijdens kantooruren op 088-13 07 300.

Vertrekdatum
Prijs per persoon
21 december 2024
v.a. 1.098,-

De reissom is p.p. en gebaseerd op een 2-pers. C-cabine Economy (16 m²), Haydndek.

Toeslag 2-pers. C-cabine (16 m²), Haydndek € 198,- p.p.
Toeslag 2-pers. B-cabine Economy (17 m²), Straussdek € 298,- p.p.
Toeslag 2-pers. B-cabine (17 m²), Straussdek € 398,- p.p.

Toeslag 2-pers. A-cabine (17 m²), Mozartdek € 498,- p.p.
Toeslag 2-pers. A-suite (26 m²), Mozartdek € 998,- p.p.

Toeslag 2-pers. C-cabine Economy voor alleengebruik (16 m²), Haydndek € 398,- 
Toeslag 2-pers. C-cabine voor alleengebruik (16 m²), Haydndek € 498,- 
Toeslag 2-pers. B-cabine Economy voor alleengebruik (17 m²), Straussdek € 698,- 
Toeslag 2-pers. B-cabine voor alleengebruik (17 m²), Straussdek € 798,- 

Toeslag 2-pers. A-cabine voor alleengebruik (17 m²), Mozartdek € 1.998,-

Graag maken wij u erop attent dat de machinekamer zich doorgaans achterop het schip bevindt op het onderste dek. Om deze reden zijn de Economy cabines lager geprijsd.

 

• 7-daagse cruise aan boord van 5-sterren hotelschip Amadeus Riva
• Deskundige Nederlandssprekende cruiseleaders
• Volpension verzorging aan boord
      • Culinair dineren in het panorama-restaurant waar alle maaltijden zijn inbegrepen (ontbijtbuffet, lunch, diner en midnight-snack)
       • Koffie en thee na lunch en diner
       • Water tijdens elke maaltijd
       • Koffie of thee in de middag
       • Welkomstcocktail
       • Welkomstdiner
       • Afscheidsdiner 

• Quiet Vox systeem tijdens alle excursies
• Muziek verzorgd door een boordmuzikant in de panoramabar
• Gratis wifi aan boord
• Gratis gebruik van fietsen (beperkt beschikbaar)
• Alle haven- en lokale belastingen
• Hoogtepunt: Kerstconcert Koblenz speciaal voor Friendship Cruises passagiers.

• Toeslagen voor andere type accommodaties
• Eventuele brandstoftoeslag
• Excursies (bij boeking te reserveren)
• Taxiservice (bij boeking te reserveren)
• Verzekeringen
• 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen
• Drankjes, fooien en andere uitgaven van persoonlijke aard.

Mobiliteit
Wij wijzen u erop dat u over een normale basisconditie dient te beschikken en een goede mobiliteit noodzakelijk is. U dient gemakkelijk afstanden te kunnen lopen, trappen te kunnen nemen en zelfstandig op en af uw hotelschip te geraken. 
Het gebruik van een rollator/rolstoel aan boord van onze riviercruiseschepen is niet toegestaan, het meenemen hiervan is op aanvraag. Het aantal opvouwbare rollators/rolstoelen is per afvaart strikt gelimiteerd in verband met de veiligheid aan boord en het comfort voor de medereizigers. Alleen na schriftelijke goedkeuring en bevestiging kunt u de rollator/rolstoel meenemen. De bemanning parkeert deze voor u op het Zonnedek. Zodra u de wal op gaat, staat uw rollator/rolstoel gereed op de kade. Een elektrische rolstoel/scootmobiel is in het geheel niet toegestaan.
Excursie(s)(pakketten) kunnen niet vooraf geboekt worden i.c.m. gebruik rollator/rolstoel. 

Betaling
Friendship Cruises is aangesloten bij de ANVR en SGR. Voor u de garantie dat uw cruise in goede handen is. Echter voor deze cruise hanteren wij afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. Zodra u van ons de bevestiging, welke tevens de factuur is, heeft ontvangen, verzoeken wij u 15% van de totale reissom aan ons over te maken. Het restant van de reissom dient uiterlijk 6 weken voor aanvang van de reis in ons bezit te zijn. Indien u uw cruise boekt binnen 6 weken voor aanvang van de reis dan dient u na ontvangst van de bevestiging/factuur de totale reissom per direct aan ons te voldoen. 

Reisdocumentatie
14 tot 10 dagen voordat uw cruise vertrekt ontvangt u van ons uw reisdocumentatie per post thuis gestuurd. 

Voorwaarden
Op deze reis zijn de ANVR- en SGR-voorwaarden van toepassing, evenals de Algemene Voorwaarden zoals vermeld op deze website. Echter voor deze cruise hanteren wij afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. Het minimum aantal vereiste deelnemers voor het arrangement en cruiseleaders bedraagt ca. 120 personen. Annuleringstermijn touroperator 20 dagen voor vertrek. Wijzigingen in vaarroute, vaarschema en/of excursieprogramma om nautische, veiligheids-, volksgezondheids- en/of organisatorische redenen voorbehouden. Voor elke excursie is een minimum aantal deelnemers vereist.
Indien een aanmelding ongedaan wordt gemaakt, zijn per persoon de volgende annuleringskosten verschuldigd:
- Bij annulering tot 96 dagen voor vertrek: 15% van de reissom.
- Bij annulering vanaf 96 dagen (inclusief) tot 75 dagen (exclusief) voor vertrek: 20% van de reissom.
- Bij annulering vanaf 75 dagen (inclusief) tot 55 dagen (exclusief) voor vertrek: 40% van de reissom.
- Bij annulering vanaf 55 dagen (inclusief) tot 35 dagen (exclusief) voor vertrek: 55% van de reissom.
- Bij annulering vanaf 35 dagen (inclusief) tot 25 dagen (exclusief) voor vertrek: 85% van de reissom.
- Bij annulering vanaf 25 dagen (inclusief) tot 15 dagen (exclusief) voor vertrek: 90% van de reissom.
- Bij annulering vanaf 15 dagen (inclusief) tot de dag van vertrek (exclusief) voor vertrek: 95% van de reissom.
- Bij annulering op de vertrekdag of later: de volledige reissom.

Vervoersvoorwaarden
Klik hier voor de vervoersvoorwaarden van de rederij die van toepassing zijn tijdens uw verblijf aan boord. 

Reissom
7-daagse Kerstcruise Romantische Rijn
Vanaf 1.098,- p.p.

Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

Voor vragen neemt u gerust even contact met ons op via friendship@destintravel.nl of bel ons tijdens kantooruren op 088-13 07 300.

Vertrekdatum
Prijs per persoon
21 december 2024
v.a. 1.098,-
Toeslagen

De reissom is p.p. en gebaseerd op een 2-pers. C-cabine Economy (16 m²), Haydndek.

Toeslag 2-pers. C-cabine (16 m²), Haydndek € 198,- p.p.
Toeslag 2-pers. B-cabine Economy (17 m²), Straussdek € 298,- p.p.
Toeslag 2-pers. B-cabine (17 m²), Straussdek € 398,- p.p.

Toeslag 2-pers. A-cabine (17 m²), Mozartdek € 498,- p.p.
Toeslag 2-pers. A-suite (26 m²), Mozartdek € 998,- p.p.

Toeslag 2-pers. C-cabine Economy voor alleengebruik (16 m²), Haydndek € 398,- 
Toeslag 2-pers. C-cabine voor alleengebruik (16 m²), Haydndek € 498,- 
Toeslag 2-pers. B-cabine Economy voor alleengebruik (17 m²), Straussdek € 698,- 
Toeslag 2-pers. B-cabine voor alleengebruik (17 m²), Straussdek € 798,- 

Toeslag 2-pers. A-cabine voor alleengebruik (17 m²), Mozartdek € 1.998,-

Graag maken wij u erop attent dat de machinekamer zich doorgaans achterop het schip bevindt op het onderste dek. Om deze reden zijn de Economy cabines lager geprijsd.

 

Inbegrepen

• 7-daagse cruise aan boord van 5-sterren hotelschip Amadeus Riva
• Deskundige Nederlandssprekende cruiseleaders
• Volpension verzorging aan boord
      • Culinair dineren in het panorama-restaurant waar alle maaltijden zijn inbegrepen (ontbijtbuffet, lunch, diner en midnight-snack)
       • Koffie en thee na lunch en diner
       • Water tijdens elke maaltijd
       • Koffie of thee in de middag
       • Welkomstcocktail
       • Welkomstdiner
       • Afscheidsdiner 

• Quiet Vox systeem tijdens alle excursies
• Muziek verzorgd door een boordmuzikant in de panoramabar
• Gratis wifi aan boord
• Gratis gebruik van fietsen (beperkt beschikbaar)
• Alle haven- en lokale belastingen
• Hoogtepunt: Kerstconcert Koblenz speciaal voor Friendship Cruises passagiers.

Niet inbegrepen

• Toeslagen voor andere type accommodaties
• Eventuele brandstoftoeslag
• Excursies (bij boeking te reserveren)
• Taxiservice (bij boeking te reserveren)
• Verzekeringen
• 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen
• Drankjes, fooien en andere uitgaven van persoonlijke aard.

Voorwaarden

Mobiliteit
Wij wijzen u erop dat u over een normale basisconditie dient te beschikken en een goede mobiliteit noodzakelijk is. U dient gemakkelijk afstanden te kunnen lopen, trappen te kunnen nemen en zelfstandig op en af uw hotelschip te geraken. 
Het gebruik van een rollator/rolstoel aan boord van onze riviercruiseschepen is niet toegestaan, het meenemen hiervan is op aanvraag. Het aantal opvouwbare rollators/rolstoelen is per afvaart strikt gelimiteerd in verband met de veiligheid aan boord en het comfort voor de medereizigers. Alleen na schriftelijke goedkeuring en bevestiging kunt u de rollator/rolstoel meenemen. De bemanning parkeert deze voor u op het Zonnedek. Zodra u de wal op gaat, staat uw rollator/rolstoel gereed op de kade. Een elektrische rolstoel/scootmobiel is in het geheel niet toegestaan.
Excursie(s)(pakketten) kunnen niet vooraf geboekt worden i.c.m. gebruik rollator/rolstoel. 

Betaling
Friendship Cruises is aangesloten bij de ANVR en SGR. Voor u de garantie dat uw cruise in goede handen is. Echter voor deze cruise hanteren wij afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. Zodra u van ons de bevestiging, welke tevens de factuur is, heeft ontvangen, verzoeken wij u 15% van de totale reissom aan ons over te maken. Het restant van de reissom dient uiterlijk 6 weken voor aanvang van de reis in ons bezit te zijn. Indien u uw cruise boekt binnen 6 weken voor aanvang van de reis dan dient u na ontvangst van de bevestiging/factuur de totale reissom per direct aan ons te voldoen. 

Reisdocumentatie
14 tot 10 dagen voordat uw cruise vertrekt ontvangt u van ons uw reisdocumentatie per post thuis gestuurd. 

Voorwaarden
Op deze reis zijn de ANVR- en SGR-voorwaarden van toepassing, evenals de Algemene Voorwaarden zoals vermeld op deze website. Echter voor deze cruise hanteren wij afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. Het minimum aantal vereiste deelnemers voor het arrangement en cruiseleaders bedraagt ca. 120 personen. Annuleringstermijn touroperator 20 dagen voor vertrek. Wijzigingen in vaarroute, vaarschema en/of excursieprogramma om nautische, veiligheids-, volksgezondheids- en/of organisatorische redenen voorbehouden. Voor elke excursie is een minimum aantal deelnemers vereist.
Indien een aanmelding ongedaan wordt gemaakt, zijn per persoon de volgende annuleringskosten verschuldigd:
- Bij annulering tot 96 dagen voor vertrek: 15% van de reissom.
- Bij annulering vanaf 96 dagen (inclusief) tot 75 dagen (exclusief) voor vertrek: 20% van de reissom.
- Bij annulering vanaf 75 dagen (inclusief) tot 55 dagen (exclusief) voor vertrek: 40% van de reissom.
- Bij annulering vanaf 55 dagen (inclusief) tot 35 dagen (exclusief) voor vertrek: 55% van de reissom.
- Bij annulering vanaf 35 dagen (inclusief) tot 25 dagen (exclusief) voor vertrek: 85% van de reissom.
- Bij annulering vanaf 25 dagen (inclusief) tot 15 dagen (exclusief) voor vertrek: 90% van de reissom.
- Bij annulering vanaf 15 dagen (inclusief) tot de dag van vertrek (exclusief) voor vertrek: 95% van de reissom.
- Bij annulering op de vertrekdag of later: de volledige reissom.

Vervoersvoorwaarden
Klik hier voor de vervoersvoorwaarden van de rederij die van toepassing zijn tijdens uw verblijf aan boord. 

CTA Blok_Friendship_Hilde
Wij staan voor u klaar
Onze Travel Consultants geven u graag advies

Neem contact met ons op voor meer informatie over onze riviercruises en onze luxe hotelschepen.

 

Bel +31 (0)88 - 13 07 300
Brochure Destin Riviercruises_Vooruitblik 2025_MU
Luxe brochure
De mooiste riviercruises in Europa en wereldwijd
  • Vooruitblik op ons aanbod riviercruises 2025
  • 5-sterren luxe hotelschepen
  • Gratis bij u thuisbezorgd 
Brochure aanvragen

Vergelijkbare reizen

Bekijk ook onze andere luxe riviercruises