Ruim 50 jaar ervaring
Persoonlijk advies op maat
Wereldwijd aanbod
Mariinsky Theater Sint Petersburg
U bevindt zich hier: Home
Ontdek Destin
Hannick Reizen
Mariinsky Theater

Mariinsky Theater
Sint-Petersburg

 

Geniet van Tchaikovsky in het fraaie decor van het Mariinsky Theater Sint Petersburg

In de hoofdstad van het rijk Rusland schittert het wonderlijk mooie Mariinsky Theater. Nadat het gebouw in 1859 werd verwoest door een brand werd het op dezelfde plaats opnieuw opgebouwd, waarna het de huidige naam ontving in herinnering aan tsarina maria Alexandrovna, de vrouw van tsaar Alexander II. (Overigens heeft het theater vanaf 1920 tot 1992 een andere naam gedragen nadat het eigendom werd van de staat). Elke liefhebber dient eens in zijn leven af te reizen naar dit schitterende gebouw op Theatre Square in Sint Petersburg. Het gerenommeerde Mariinsky Theater behoort namelijk tot de zes beste ballet- en operahuizen ter wereld!

Mariinsky Theater: de belangrijkste opera's in de Russische geschiedenis

Het eerste theaterseizoen in het nieuwe Mariinsky Theater begon op 2 oktober 1860 met Glinka's A life for the Tsar, gedirigeerd door Konstantin Lyadov. Het was het begin van een roemrijke periode voor het Mariinsky Theater, zeker na de komst van Eduard Nápravník. In deze periode beleefden een aantal van de belangrijkste Rusissche opera's hun première, denk aan Musorgsky's Boris Godunov, Rimsky-Korsakov's The maid of Pskov, May Night en The Snow Maiden, Borodin's Prince Igor, Tchaikovsky's The Maid of Orleans, The Enchantress, The Queen of Spades en Iolanta. In de vroege 20e eeuw werd het repertoire uitgebreid met opera's van Wagner (waaronder Der Ring des Nibelungen) en Strauss.

In de (eeuwen)lange en roemrijke geschiedenis van het Mariinsky Theater hebben talloze legendarische balletdansers en -danseressen op het podium geschitterd, zo ook Anna Pavlova. Het Zwanenmeer, de Notenkraker en Doornroosje van Peter Tchaikovsky beleefden in het Mariinsky Theater hun wereldpremière. Ze zouden later worden beschouwd als meesterwerken uit de 19e en 20e eeuw.

De fraaie, elegante zaal van het Mariinsky is met de rijke decoratie ook een van ’s werelds mooiste theaters. U geniet van een ballet of andere voorstelling in een decor van witte beeldhouwwerken, glanzende gouden kroonluchters en stoelen met lichtblauwe bekleding.

Orkest van Mariinsky Theater is symfonieorkest van wereldniveau

Het Mariinsky Theater kent een tourprogramma met ruim tweehonderd optredens per jaar die overal op de wereld plaatsvinden, van Noord-Amerika tot Europa, Azië en daarbuiten. Tot het Mariinsky gezelschap behoren circa honderd operazangers en -zangeressen, ruim zeventig dansers en danseressen, een compleet symfonieorkest en een aanzienlijk koor. De laatste decennia genieten zij van toenemend aanzien dankzij hun (artistiek) leider Valeri Gergiev. Een leuk feit is dat deze man tot mei 2008 tevens dirigeerde bij het Rotterdams Philharmonisch Orkest.

Als een van de oudste muziekinstituten in Rusland speelt het Mariinsky orkest de werken van Europa’s grootste componisten. Het orkest heeft elke symfonie van bijvoorbeeld Prokofiev, Mahler en Beethoven al weleens ten gehore gebracht, alsook requiems van Mozart en Verdi.

Beleef een fantastische avond in het Mariinsky Theater met Hannick Reizen

Wilt u zelf ook zo’n voorstelling van wereldklasse bezoeken? Klassieke muziekreizen specialist Hannick Reizen adviseert u graag over de mogelijkheden voor een groepsreis of individuele maatwerkreis naar het Mariinsky Theater Sint Petersburg. 

Hannick Reizen_Jerina_CTA Blok
Wij staan voor u klaar
Onze Travel Consultants geven u graag advies

Neem contact met ons op voor meer informatie over onze bijzondere muziekreizen en de verschillende mogelijkheden. 

Bel +31 (0)88 - 13 07 340
Hannick brochure muziekreizen_najaar en kerst 22-23
Luxe brochure
De mooiste muziekreizen in één brochure
  • Boordevol reisinspiratie
  • Unieke arrangementen
  • Gratis bij u thuisbezorgd
Brochure aanvragen