Bel ons
Menu
Sluit
Bel ons
Menu
Sluit
Festspielhaus_Baden-Baden
Home
Reisaanbod
Muziekreizen
Winterfestspiele Baden-Baden

Winterfestspiele Baden-Baden

Brochure aanvragen Brochure aanvragen
Navigatie
Unieke belevenis Muziekprogramma Programma en excursies Reisinformatie Prijsinformatie
Brochure aanvragen Brochure aanvragen

Hoopvolle klanken tijdens de adventstijd

Prachtig gelegen aan de voet van het Zwarte Woud biedt de elegante kuur- en cultuurstad Baden-Baden een stijlvol decor voor muziekuitvoeringen op wereldniveau. Voor de Winterfestspiele komen de Wiener Philharmoniker o.l.v. Christian Thielemann met een Brahms-programma naar Baden-Baden. Ze begeleiden onder andere de wereldbefaamde pianist Igor Levit. Het ballet Cinderella brengt u met het verhaal waar wensen uitkomen in de kerststemming. Net als de straten van Baden-Baden met de chique gebouwen rijkelijk met lichten versierd zijn waardoor de sfeer ronduit feestelijk is. Hieraan draagt ook de kerstmarkt bij, de zogenaamde Christkindelsmarkt, met zijn kraampjes met handgemaakte voorwerpen. Baden-Baden kent ook een rijke geschiedenis als kuuroord die terug reikt tot de Romeinen. Tijdens uw verblijf bezoekt u onder andere de Romeinse ruïnes van de baden. Een reis om in de kerststemming te komen of gewoon om van de kerststemming te genieten!

Muziekreis Osterfestspiele Baden-Baden
Baden-Baden
Baden Baden
Baden-Baden
Baden Baden - Lichtentaler allee
Baden-Baden
Baden-Baden
Baden-Baden
Baden-Baden, shutterstock_1778124329
Baden-Baden, Old Town
Trinkhalle Baden-Baden, shutterstock_1608371602
Trinkhalle, Baden-Baden
Baden-Baden, shutterstock_2199745615
Baden-Baden
Duitsland - Baden-Baden - Arcade Trinkhalle
Arcade Trinkhalle
Veeg naar links

Muziekprogramma

  • Donderdag 14 december, ballet Cinderella (Prokofkjev) - optioneel
  • Vrijdag 15 december, Wiener Philharmoniker o.l.v. Christian Thielemann & Igor Levit - inbegrepen

Foto ballet Cinderella © Serghei Gherciu
Foto Igor Levit © Felix Broede - Sony Classical

Het muziekprogramma wordt nader beschreven onder de afbeeldingen. 

Donderdag 14 december - ballet Cinderella (Prokofjev)

Festspielhaus Baden-Baden (19:30 uur)

Choreografie
Christopher Wheeldon

Uitvoerenden
Bayerisches Staatsballet
Bayerisches Junior Ballet München
Philharmonie Baden-Baden

Een mooi en hoopvol sprookje is Assepoester, passend in de tijd van Advent. Het verhaal over het arme, achtergestelde meisje dat uiteindelijk een prinses wordt, heeft Prokofiev op sprekende muziek gezet. Met deze productie treedt u daadwerkelijk de magische sprookjeswereld binnen. Er zijn kosten noch technici gespaard om op het podium magische dingen te laten gebeuren. Laat u betoveren door een wereld met magische bomen en koetsentransformaties, een wereld waar dromen waar worden.

Prijs: € 148,-

© Katja Lotter

Cinderella_Bayerisches Staatsballett_Madison_Young_4_Schicksale__c_Katja-Lotter

Vrijdag 15 december - Wiener Philharmoniker o.l.v. Thielemann & Igor Levit

Festspielhaus Baden-Baden (20:00 uur)

Dirigent
Christian Thielemann

Uitvoerenden
Igor Levit – piano
Wiener Philharmoniker

Muziek
Johannes Brahms:          Pianoconcert nr. 2 in Bes op. 83
                                             Symfonie nr. 3 in F op. 90

Het tweede pianoconcert van Brahms geldt als een van de technisch moeilijkste. Net als altijd bij Brahms sluit het concert enerzijds bij de traditie aan en is anderzijds innovatief. Zo waant u zich aan het begin van het langzame deel eerder in een celloconcert dan in een pianoconcert.
Na de pauze hoort u de Derde symfonie van Brahms. Deze begint met drie zware akkoorden die eigenlijk de hele symfonie bepalen. Tijdens de symfonie wisselt de stemming de hele tijd tussen majeur en mineur, dramatiek en melancholie. Bijzonder is dat alle delen – ook de laatste – zacht eindigen. 

© Terry Linke

Christian_Thielemann_c_Terry_Linke

Programma en excursies

Dag 1 - Aankomst in Baden-Baden

U reist per Royal Class Touringcar naar Baden-Baden, waar u in een comfortabele 4-sterrenhotel verblijft. De stad is al volledig in kerstsferen en u kunt de komende dagen de kerstmarkt in Baden-Baden bezoeken. Vanavond dineert u gezamenlijk in het hotel.

Duitsland - Baden-Baden - Panorama

Dag 2 - Een wandeling door kuuroord Baden-Baden

Na het ontbijt neemt een lokale gids u mee voor een stadswandeling door Baden-Baden. U komt langs alle locaties die belangrijk zijn in de muziekgeschiedenis van deze mondaine vakantieplaats. Na de wandeling is de verdere middag ter vrije besteding en kunt u op eigen gelegenheid het kuuroord verder ontdekken. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan de Romeinse bad ruïnes, die een indrukwekkend beeld van de badcultuur uit de oudheid geven. Vanavond dineert u gezamenlijk in een restaurant in de stad.

Baden Baden (3)

Dag 3 - De romeinse ruïnes in Baden-Baden

Na het ontbijt verzorgt uw reisleider een muziektoelichting op het ballet Cinderella. Hierna vertrekt u naar het museum of de ruïnes van de Romeinse baden in Baden-Baden. U kunt rustig op eigen tempo rondlopen en aan de hand van een audio guide komt u meer te weten over de aanwezigheid van de romeinen in Baden-Baden. De rest van de middag heeft u vrij te besteden. Vanavond dineert u vroeg en bezoekt u, indien bijgeboekt, het ballet Cinderella in het Festspielhaus. 

Duitsland - Baden-Baden - Friedrichsbad

Dag 4 - Rondleiding door Stadtmuseum Baden-Baden

Na het ontbijt verzorgt uw reisleider wederom een muziektoelichting, ditmaal over het concert van vanavond met de Wiener Philharmoniker! ’s Ochtends staat een rondleiding door Stadtmuseum op het programma. In dit museum leert u meer over de hoogtijdagen van Baden-Baden als modieus wereldbad in de 19e eeuw. Ook kunt u er beelden uit de Romeinse tijd bewonderen. Een deskundige gids leidt u rond door het museum. De verdere middag kunt u vrij besteden. Vanavond woont u een concert met de Wiener Philharmoniker, Christian Thielemann en Igor Levit bij! 

Baden-Baden, shutterstock_2146613603

Dag 5 - Terugreis naar Nederland

Na het ontbijt vertrekt u per Royal Class Touringcar terug naar Nederland. Tijdens de afscheidslunch kunt u met uw medereizigers en reisleider napraten over de indrukken die u tijdens uw reis heeft opgedaan. 

Programmawijzingen voorbehouden.

Baden Baden (4)

Reisinformatie

Uw hotel

Hotel Der kleine Prinz ****
Dit uitstekende viersterrenhotel bevindt zich in een gerestaureerde 19e-eeuwse villa. De individueel ingerichte kamers hebben een flatscreen-tv en een minibar. Elke kamer beschikt over airconditioning en gratis Wi-Fi
. De spatuinen Kurpark en het Kurhaus Casino bereikt u te voet in slechts 5 minuten.

Hotel Der kleine Prinz receptie
Receptie
Hotel Der kleine Prinz lounge
Lounge
Hotel Der kleine Prinz restaurant
Restaurant
Hotel Der kleine Prinz Innenhof Lunch
Innenhof
Hotel Der kleine Prinz impressie hotelkamer
Impressie Hotelkamer
Veeg naar links

Uw reisleider

Fagottist voor orkest- en kamermuziek
Leendert Booyens

"Als orkest- en kamermusicus heb ik door de jaren heen vele concertreizen gemaakt in binnen- en buitenland. Sinds kort heb ik het voorrecht om mijn liefde voor muziek, mensen en reizen te mogen combineren in de hoedanigheid van reisleider bij Hannick. Verrassing, harmonie, humor en gezelligheid zijn hierbij dé sleutelwoorden om samen met u van iedere reis een onvergetelijke ontdekkingsreis te maken."

Hannick-reisleider Leendert Booyens

Vervoer

U reist per comfortabele Royal Class touringcar

Opstapplaatsen:

  • Amsterdam -Station Amsterdam RAI, taxistrook onder de A10
  • Den Haag - Den Haag Centraal Station, busplatform
  • Utrecht - Station CS Jaarbeurszijde, voor het NH hotel
  • Arnhem - Van der Valk Arnhem, vlakbij uitvalswegen A12 en A50
Met de auto naar Arnhem?
Vanuit Utrecht: neem de A12 richting Arnhem. Afslag 25, Oosterbeek. Sla op het einde van de afrit rechstaf de Amsterdamse weg/N224 op. Bij de 2e stoplichten rechtsaf.
Vanuit Zwolle: neem de A50 richting Arnhem. Vervolgens A12/E35 richting Arnhem. Daarna Afslag 25, Oosterbeek. Bij de stoplichten linksaf. Vervolgens bij het derde stoplicht rechtsaf.
Vanuit Den Bosch: neem de A50 richting Zwolle. Afslag 25, Oosterbeek. Bij de stoplichten linksaf. Vervolgens bij het derde stoplicht rechtsaf.
Vanaf het Centraal Station Arnhem kunt u een directe busverbinding nemen naar het hotel. De bushaltes bevinden zich voor het Van der Valk Hotel en zijn genoemd naar het hotel.

Overnachting in Arnhem
Bij het Van der Valk Hotel Arnhem kunt u een overnachting boeken voorafgaand aan de reis. Uw auto kan hier gedurende de reis gratis blijven staan. Deze kunt u bij boeking reserveren:

2-persoonskamer Comfort: € 65,- p.p.p.n.
Toeslag alleengebruik € 45,- p.p.p.n.

Bovenstaand tarief is inclusief ontbijt, toeristenbelasting, parkeerplaats voor uw auto en gratis gebruik van de wellness. Hannick Touringcar

Muziektickets

Wij reserveren uw muziektickets rechtstreeks bij operahuizen of via gerenommeerde agentschappen, die hiervoor reserveringskosten en een voorverkooptoeslag berekenen. Deze toeslagen kunnen oplopen tot 55%. De prijzen op uw muziekticket kunnen dus afwijken van de prijs die wij onze partners betalen. Wij raden u aan om op tijd te boeken, zodat u verzekerd bent van muziektickets in een goede categorie. Boeken via Hannick Reizen voorkomt teleurstellingen en lange wachttijden bij de kassa.

Bij annulering worden de muziektickets altijd 100% in rekening gebracht.

Verantwoord op reis

Verantwoord op reis
Bij Hannick Reizen kunt u uw CO2 voetafdruk compenseren. Voor elke € 10,- plant ZOA 4 bomen voor u! Op deze reis kunt u uw CO2 voetafdruk compenseren door 4 bomen p.p. te doneren of een deel ervan. Uw donatie wordt zeer op prijs gesteld.
Klik hier voor meer informatie.

Prijsinformatie

Reissom
Inbegrepen
Toeslagen
Voorwaarden
5-daagse muziekreis Advent met de Wiener Philharmoniker
Vanaf 1.698,- p.p.

Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

Meer bedenktijd nodig? Neem een optie!
Twijfelt u nog een beetje? Heeft u wel plannen om een muziekreis te gaan maken, maar kunt u nog niet definitief beslissen? Neem dan een vrijblijvende optie!
Wij houden dan een plaatsje voor u vrij op deze reis. Want we hebben graag dat u met ons mee gaat. Op deze manier heeft u meer tijd om er nog even over na te denken en voorkomt u de teleurstelling van prijsverhoging of een volgeboekte reis.

Vertrekdatum
Prijs per persoon
12 december 2023
v.a. 1.698,-

• Uitstekende categorie zitplaatsen
• Verblijf (4 overnachtingen) in het uitstekende 4-sterrenhotel Der kleine Prinz (incl. ontbijt)
• Een glaasje wijn en kopje koffie tijdens de maaltijden buiten de deur
• Boeiende muziektoelichtingen door uw Hannick reisleider
• Reis per Royal Class Touringcar
• 5 keer lunch of diner
• Excursieprogramma en entreegelden

Muziekprogramma
15 december, Wiener Philharmoniker & Christian Thielemann

Optioneel
14 december, Ballet Cinderella, € 148,- 

Optionele muziek
14 december, Ballet Cinderella, € 148,- 

• Toeslag 2-persoonskamer voor alleengebruik € 198,-
• Eventuele brandstoftoeslag
Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

Op deze reis zijn de volgende voorwaarden van toepassing:

- ANVR-voorwaarden
- SGR-voorwaarden
- Garantieregeling Stichting Calamiteitenfonds Reizen
- Algemene voorwaarden / Boekingsinformatie van Hannick Reizen zoals vermeld op deze website

Betaling
Hannick Reizen is aangesloten bij de ANVR en SGR. Voor u de garantie dat uw muziekreis in goede handen is. Zodra u van ons de bevestiging, welke tevens de factuur is, heeft ontvangen, verzoeken wij u 15% van de totale reissom + een verhoging van de aanbetaling aan ons over te maken, dit is de aanbetaling. Het restant van de reissom dient uiterlijk 6 weken voor aanvang van de reis in ons bezit te zijn. Indien u uw muziekreis boekt binnen 6 weken voor aanvang van de muziekreis dan dient u na ontvangst van de bevestiging/factuur de totale reissom per direct aan ons te voldoen.

Voorwaarden
Op deze reis zijn de ANVR- en SGR-voorwaarden van toepassing, evenals de Algemene Voorwaarden zoals vermeld op deze website. Echter voor deze muziekreis hanteren wij afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. Wijzigingen in het dag- en muziekprogramma om organisatorische redenen voorbehouden.
Indien een aanmelding ongedaan wordt gemaakt, zijn per persoon de volgende annuleringskosten verschuldigd:

• Bij annulering tot 65 dagen voor vertrek: 15% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
• Bij annulering vanaf 65 dagen (inclusief) tot 42 dagen (exclusief) voor vertrek: 35% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
• Bij annulering vanaf 42 dagen (inclusief) tot 28 dagen (exclusief) voor vertrek: 55% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
• Bij annulering vanaf 28 dagen (inclusief) tot 5 dagen (exclusief) voor vertrek: 85% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
• Bij annulering vanaf de 5e dag voor vertrek: de volledige reissom.

Groepsgrootte
Voor alle groepsreizen geldt een minimum aantal deelnemers. Met minder deelnemers kan de reis helaas niet worden uitgevoerd. Voor vliegreizen is dit doorgaans minimaal 12 deelnemers. Voor touringcarreizen geldt doorgaans een minimum van 15 deelnemers. Indien dit aantal niet wordt gerealiseerd kan Hannick Reizen de reisovereenkomst opzeggen.

Reissom
5-daagse muziekreis Advent met de Wiener Philharmoniker
Vanaf 1.698,- p.p.

Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

Meer bedenktijd nodig? Neem een optie!
Twijfelt u nog een beetje? Heeft u wel plannen om een muziekreis te gaan maken, maar kunt u nog niet definitief beslissen? Neem dan een vrijblijvende optie!
Wij houden dan een plaatsje voor u vrij op deze reis. Want we hebben graag dat u met ons mee gaat. Op deze manier heeft u meer tijd om er nog even over na te denken en voorkomt u de teleurstelling van prijsverhoging of een volgeboekte reis.

Vertrekdatum
Prijs per persoon
12 december 2023
v.a. 1.698,-
Inbegrepen

• Uitstekende categorie zitplaatsen
• Verblijf (4 overnachtingen) in het uitstekende 4-sterrenhotel Der kleine Prinz (incl. ontbijt)
• Een glaasje wijn en kopje koffie tijdens de maaltijden buiten de deur
• Boeiende muziektoelichtingen door uw Hannick reisleider
• Reis per Royal Class Touringcar
• 5 keer lunch of diner
• Excursieprogramma en entreegelden

Muziekprogramma
15 december, Wiener Philharmoniker & Christian Thielemann

Optioneel
14 december, Ballet Cinderella, € 148,- 

Toeslagen

Optionele muziek
14 december, Ballet Cinderella, € 148,- 

• Toeslag 2-persoonskamer voor alleengebruik € 198,-
• Eventuele brandstoftoeslag
Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

Voorwaarden

Op deze reis zijn de volgende voorwaarden van toepassing:

- ANVR-voorwaarden
- SGR-voorwaarden
- Garantieregeling Stichting Calamiteitenfonds Reizen
- Algemene voorwaarden / Boekingsinformatie van Hannick Reizen zoals vermeld op deze website

Betaling
Hannick Reizen is aangesloten bij de ANVR en SGR. Voor u de garantie dat uw muziekreis in goede handen is. Zodra u van ons de bevestiging, welke tevens de factuur is, heeft ontvangen, verzoeken wij u 15% van de totale reissom + een verhoging van de aanbetaling aan ons over te maken, dit is de aanbetaling. Het restant van de reissom dient uiterlijk 6 weken voor aanvang van de reis in ons bezit te zijn. Indien u uw muziekreis boekt binnen 6 weken voor aanvang van de muziekreis dan dient u na ontvangst van de bevestiging/factuur de totale reissom per direct aan ons te voldoen.

Voorwaarden
Op deze reis zijn de ANVR- en SGR-voorwaarden van toepassing, evenals de Algemene Voorwaarden zoals vermeld op deze website. Echter voor deze muziekreis hanteren wij afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. Wijzigingen in het dag- en muziekprogramma om organisatorische redenen voorbehouden.
Indien een aanmelding ongedaan wordt gemaakt, zijn per persoon de volgende annuleringskosten verschuldigd:

• Bij annulering tot 65 dagen voor vertrek: 15% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
• Bij annulering vanaf 65 dagen (inclusief) tot 42 dagen (exclusief) voor vertrek: 35% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
• Bij annulering vanaf 42 dagen (inclusief) tot 28 dagen (exclusief) voor vertrek: 55% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
• Bij annulering vanaf 28 dagen (inclusief) tot 5 dagen (exclusief) voor vertrek: 85% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
• Bij annulering vanaf de 5e dag voor vertrek: de volledige reissom.

Groepsgrootte
Voor alle groepsreizen geldt een minimum aantal deelnemers. Met minder deelnemers kan de reis helaas niet worden uitgevoerd. Voor vliegreizen is dit doorgaans minimaal 12 deelnemers. Voor touringcarreizen geldt doorgaans een minimum van 15 deelnemers. Indien dit aantal niet wordt gerealiseerd kan Hannick Reizen de reisovereenkomst opzeggen.

Hannick Reizen_Jerina_CTA Blok
Wij staan voor u klaar
Onze Travel Consultants geven u graag advies

Neem contact met ons op voor meer informatie over onze bijzondere muziekreizen en de verschillende mogelijkheden. 

Bel +31 (0)88 - 13 07 340
Brochure Destin Muziekreizen zomer - najaar 2024_Mockup
Luxe brochure
De mooiste muziekreizen in één brochure
  • Boordevol reisinspiratie
  • Unieke arrangementen
  • Gratis bij u thuisbezorgd
Brochure aanvragen

Vergelijkbare reizen

Bekijk onze selectie bijzondere en unieke muziekreizen naar de mooiste operahuizen en hoogstaande festivals met medewerking van de allerbeste musici