Bel ons
Menu
Sluit
Bel ons
Menu
Sluit
Keulen kerstmarkt shutterstock_523444633

Kerstmarkten
en muziek

Brochure aanvragen Brochure aanvragen
Navigatie
Unieke belevenis Muziekprogramma Programma en excursies Reisinformatie Prijsinformatie
Brochure aanvragen Brochure aanvragen

Operette en piano quatre-mains

Adventstijd betekent voor velen: steden opgesmukt met sfeervolle verlichting, een kerstmarkt en mooie muziek. U kunt dit jaar zelfs twee van de meest geliefde kerstmarkten in Duitsland bezoeken, namelijk die in Keulen en in Düsseldorf. De vele kraampjes zijn verdeeld over verschillende pleinen en bieden van alles aan: ambachtelijk gemaakte waren, engeltjes, versiering voor de boom, cadeaus, lekker eten en, natuurlijk niet te vergeten, Glühwein. Muzikaal gezien beleeft u een afwisselend programma. Aan de ene kant Die lustige Witwe met veel schwung, lichtheid en goede zin en aan de andere kant een beschouwelijk en haast spiritueel programma met de internationaal geroemde broers Jussen en Amsterdam Sinfonietta. Een sfeervolle reis om helemaal in kerststemming te geraken.

Keulen 1
Keulen met kerstmarkt bij de Dom
Keulen kerstmarkt shutterstock_740112337
Kerstmarkt in Keulen
Keulen kerstmarkt shutterstock_523444633
Kerstmarkt in Keulen
Keulen Dom kerstmarkt
De Dom in Keulen
Kerstmarkt shutterstock_778664023
Kerstmarkt in Keulen
Keulen by night
Keulen
Düsseldorf
Kerst in Düsseldorf
Veeg naar links

Muziekprogramma

  • Zondag 10 december, operette Die Lustige Witwe (Lehár) - inbegrepen
  • Maandag 11 december, broers Jussen met Amsterdam Sinfonietta - inbegrepen

Links: Zaal en podium Philharmonie Keulen met publiek © Koelnmusik, Joern Neumann
Rechts: Amsterdam Sinfonietta © Marco Borggreve

Het muziekprogramma wordt nader beschreven onder de afbeeldingen. 

Zondag 10 december - operette Die Lustige Witwe

Oper Köln, Staatenhaus Saal (16:00 uur)

Dirigent
Andrea Sanguineti

Regie
Bernd Mottl

Uitvoerenden
Adrian Eröd, Elissa Huber, Ralf Lukas, Giulia Montanari, e.a.
Gürzenich-Orchester Köln
Chor der Kölner Oper

Deze wereldberoemde operette zit vol van bekende melodieën en vol van opzwepende dansen. Het satirische en maatschappijkritische genre van de operette neemt meestal de aristocratie op de hak. Zo ook in Die lustige Witwe, waarin graaf Danilo de opdracht heeft om met de steenrijke weduwe Hanna Glawari te trouwen om zijn land voor een faillissement te bewaren. Een dergelijke opdracht en een gedeeld verleden gaan uiteraard met allerlei vermakelijke verwikkelingen gepaard …

Cinderella_Bayerisches Staatsballett_Madison_Young_4_Schicksale__c_Katja-Lotter

Zondag 11 december - broers Jussen met Amsterdam Sinfonietta

Kölner Philharmonie (20:00 uur)

Uitvoerenden
Lucas & Arthur Jussen – piano
Candida Thompson – viool en leiding
Amsterdam Sinfonietta

Muziek
Arvo Pärt:                    ‘These Words…’ voor strijkorkest en slagwerk
Fazil Say:                       concert voor piano quatre-mains en orkest ‘Anka Kuşu’ op. 97
Franz Schubert:          Allegro in a D 947 voor piano quatre-mains ‘Lebensstürme’
Gustav Mahler:           Adagio van symfonie nr. 10 in Fis 

De broers Jussen worden sinds jaren over de hele wereld geroemd om hun ongelofelijk gelijk spel. De muziek vloeit voort alsof zij uit één adem komt. Ze gaan u in het bekende Allegro van Schubert met hun vaardigheden verbazen alsmede in het eigens voor hen gecomponeerde werk ‘Anka Kuşu’. Fazil Say schreef dit concert tijdens de corona-pandemie in 2021. Het staat voor een nieuw begin waaraan de energieke en meeslepende ritmes geen twijfel over laten.
Ook Amsterdam Sinfonietta o.l.v. Candida Thompson toert over de hele wereld en is internationaal bekend. Met hun mooie klank vertolken ze de ingetogen muziek van Pärt en Mahler.

© Marco Borggreve

Jussen_lucas_arthur005_© Marco Borggreve

Programma en excursies

Dag 1 - Aankomst in Keulen

U reist u per comfortabele Royal Class touringcar naar Keulen. ’s Middags arriveert u in het comfortabele 4-sterren Dorint Hotel, waarna u enige vrije tijd geniet. Zo heeft u de mogelijkheid om alvast de eerste indrukken op te doen van Keulen en de kerstmarkt te bezoeken. U dineert vanavond gezamenlijk. 

Keulen kerstmarkt shutterstock_1201760422

Dag 2 - Bezoek Wallraf-Richartz Museum

Na het ontbijtbuffet vertrekt u naar het Wallraf-Richartz Museum in Keulen. Als een van de grote kunstmusea in Duitsland vindt u hier Europese beeldende kunst van de 13e tot het begin van de 20e eeuw. In het museum vindt u ook werken van Peter Paul Rubens en Rembrandt van Rijn. Onder de 19e-eeuwse kunst vindt u werken terug van onder ander Paul Cézanne, Vincent van Gogh en Edvard Munch. Een deskundige gids leidt u rond. Na het bezoek aan het museum heeft u enige vrije tijd om te lunchen. In de middag verzorgt uw reisleider de muziektoelichting op de operette Die Lustige Witwe. Hierna vertrekt u naar Oper Köln voor de operette. Na de operette staat er een gezamenlijk diner voor u klaar.

Keulen Dom shutterstock_675990700

Dag 3 - Stadswandeling door Keulen

U begint de ochtend met een uitgebreid ontbijt. Gevolgd door een stadswandeling door Keulen onder begeleiding van een deskundige gids. U passeert de klassiekers zoals de Dom, de Rijn en de Altstadt. De wandeling eindigt op de kerstmarkt, waar u op eigen gelegenheid rond kunt kijken en kunt lunchen. Aan het eind van de middag verzorgt uw reisleider een muziektoelichting op het concert met de broers Jussen. Hierna staat er een gezamenlijk diner voor u klaar en aansluitend vertrekt u naar de Philharmonie van Keulen. Na het concert van Lucas en Arthur Jussen reist u terug naar het hotel. 

Kerstmarkt Keulen shutterstock_1052669219

Dag 4 - Terugreis via Düsseldorf

Na het uitchecken in het hotel staat de Royal Class touringcar voor u klaar. In Düsseldorf wordt er gestopt om de geliefde kerstmarkt te bezoeken. Maar eerst staat er een kop koffie met gebak voor u klaar. Om 11:00 uur opent de kerstmarkt en kunt u deze op eigen gelegenheid bezoeken. Op loopafstand vindt u eveneens Museum Kunstpalast. U kunt er ook voor kiezen dit museum een bezoek te brengen. U heeft enige vrije tijd waarna er een afscheidslunch geserveerd wordt. Na de lunch verlaat u Düsseldorf en vervolgt u de reis naar de verschillende uitstapplaatsen. 

Programmawijzigingen voorbehouden

Keulen, shutterstock_2142366425

Reisinformatie

Uw hotel

Dorint Hotel am Heumarkt Köln ****
Dit viersterrenhotel bevindt zich in het centrum van Keulen op slechts 200 meter lopen van de Heumarkt verwijderd. Het hotel beschikt over ruime kamers en een restaurant. Alle kamers zijn voorzien van thee- en koffiefaciliteiten en een stijlvolle marmeren badkamer. Vanuit een aantal kamers kijkt u uit op de Dom van Keulen. 

Dorint Hotel am Heumarkt Köln Exterieur
Exterieur
Dorint Hotel am Heumarkt Köln Bar
Bar
Dorint Hotel am Heumarkt Köln Zwembad
Zwembad
Dorint Hotel am Heumarkt Köln tweepersoonskamer
Impressie hotelkamer
Veeg naar links

Uw reisleider

Presentator radio en tv
Hans van den Boom

Hans van den Boom presenteert voor de AVROTROS klassieke muziekprogramma's op radio en tv. Sinds 1994 (!) verzorgt hij wekelijks de presentatie van Het Zondagochtend Concert vanuit het Amsterdamse Concertgebouw én het daaraan voorafgaande speelse radioprogramma Spiegelzaal. Ook presenteerde hij vele jaren het Prinsengrachtconcert op tv. Hans van den Boom houdt vooral van het laat-romantische symfonische repertoire en is dol op opera. “Klassieke muziek is het allermooiste wat er voor mij bestaat! En helemáál als je die samen met anderen op bijzondere plekken mag beleven. Ik verheug me er dan ook heel erg op om met u samen op reis te gaan!”

Hans van den Boom

Vervoer

U reist per comfortabele Royal Class touringcar

Opstapplaatsen:

  • Amsterdam -Station Amsterdam RAI, taxistrook onder de A10
  • Den Haag - Den Haag Centraal Station, busplatform
  • Utrecht - Station CS Jaarbeurszijde, voor het NH hotel
  • Arnhem - Van der Valk Arnhem, vlakbij uitvalswegen A12 en A50
Met de auto naar Arnhem?
Vanuit Utrecht: neem de A12 richting Arnhem. Afslag 25, Oosterbeek. Sla op het einde van de afrit rechstaf de Amsterdamse weg/N224 op. Bij de 2e stoplichten rechtsaf.
Vanuit Zwolle: neem de A50 richting Arnhem. Vervolgens A12/E35 richting Arnhem. Daarna Afslag 25, Oosterbeek. Bij de stoplichten linksaf. Vervolgens bij het derde stoplicht rechtsaf.
Vanuit Den Bosch: neem de A50 richting Zwolle. Afslag 25, Oosterbeek. Bij de stoplichten linksaf. Vervolgens bij het derde stoplicht rechtsaf.
Vanaf het Centraal Station Arnhem kunt u een directe busverbinding nemen naar het hotel. De bushaltes bevinden zich voor het Van der Valk Hotel en zijn genoemd naar het hotel.

Overnachting in Arnhem
Bij het Van der Valk Hotel Arnhem kunt u een overnachting boeken voorafgaand aan de reis. Uw auto kan hier gedurende de reis gratis blijven staan. Deze kunt u bij boeking reserveren:

2-persoonskamer Comfort: € 65,- p.p.p.n.
Toeslag alleengebruik € 45,- p.p.p.n.

Bovenstaand tarief is inclusief ontbijt, toeristenbelasting, parkeerplaats voor uw auto en gratis gebruik van de wellness. Hannick Touringcar

Muziektickets

Wij reserveren uw muziektickets rechtstreeks bij operahuizen of via gerenommeerde agentschappen, die hiervoor reserveringskosten en een voorverkooptoeslag berekenen. Deze toeslagen kunnen oplopen tot 55%. De prijzen op uw muziekticket kunnen dus afwijken van de prijs die wij onze partners betalen. Wij raden u aan om op tijd te boeken, zodat u verzekerd bent van muziektickets in een goede categorie. Boeken via Hannick Reizen voorkomt teleurstellingen en lange wachttijden bij de kassa.

Bij annulering worden de muziektickets altijd 100% in rekening gebracht.

Duurzaam op reis

Het hele jaar gaan we op reis. Ver weg of dichter bij huis. Wij laten u heel graag genieten van de talloze mooie plaatsen die er op deze wereld zijn, zodat u elke keer weer nieuwe, unieke ervaringen op kunt doen.
Graag nemen wij u mee hoe wij als familiebedrijf al meer dan 50 jaar onze verantwoordelijkheid nemen op het gebied van duurzaam ondernemen.
Klik hier voor meer informatie.

Prijsinformatie

Reissom
Inbegrepen
Toeslagen
Voorwaarden
4-daagse muziekreis Advent in Keulen
Vanaf 1.398,- p.p.

Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

Meer bedenktijd nodig? Neem een optie!
Twijfelt u nog een beetje? Heeft u wel plannen om een muziekreis te gaan maken, maar kunt u nog niet definitief beslissen? Neem dan een vrijblijvende optie!
Wij houden dan een plaatsje voor u vrij op deze reis. Want we hebben graag dat u met ons mee gaat. Op deze manier heeft u meer tijd om er nog even over na te denken en voorkomt u de teleurstelling van prijsverhoging of een volgeboekte reis.

Vertrekdatum
Prijs per persoon
9 december 2023
v.a. 1.398,-

• Uitstekende categorie zitplaatsen
• Verblijf (3 overnachtingen) in goed 4-sterrenhotel (incl. ontbijt)
• Een glaasje wijn en kopje koffie tijdens de maaltijden buiten de deur
• Boeiende muziektoelichtingen door uw Hannick reisleider
• Reis per Royal Class Touringcar
• 4 keer lunch of diner
• Excursieprogramma en entreegelden

Muziekprogramma
10 december, operette Die Lustige Witwe (Lehár)
11 december, broers Jussen met Amsterdam Sinfoniett

• Toeslag 2-persoonskamer voor alleengebruik € 298,-
• Eventuele brandstoftoeslag
Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

Op deze reis zijn de volgende voorwaarden van toepassing:

- ANVR-voorwaarden
- SGR-voorwaarden
- Garantieregeling Stichting Calamiteitenfonds Reizen
- Algemene voorwaarden / Boekingsinformatie van Hannick Reizen zoals vermeld op deze website

Betaling
Hannick Reizen is aangesloten bij de ANVR en SGR. Voor u de garantie dat uw muziekreis in goede handen is. Zodra u van ons de bevestiging, welke tevens de factuur is, heeft ontvangen, verzoeken wij u 15% van de totale reissom + een verhoging van de aanbetaling aan ons over te maken, dit is de aanbetaling. Het restant van de reissom dient uiterlijk 6 weken voor aanvang van de reis in ons bezit te zijn. Indien u uw muziekreis boekt binnen 6 weken voor aanvang van de muziekreis dan dient u na ontvangst van de bevestiging/factuur de totale reissom per direct aan ons te voldoen.

Voorwaarden
Op deze reis zijn de ANVR- en SGR-voorwaarden van toepassing, evenals de Algemene Voorwaarden zoals vermeld op deze website. Echter voor deze muziekreis hanteren wij afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. Wijzigingen in het dag- en muziekprogramma om organisatorische redenen voorbehouden.
Indien een aanmelding ongedaan wordt gemaakt, zijn per persoon de volgende annuleringskosten verschuldigd:

• Bij annulering tot 65 dagen voor vertrek: 15% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
• Bij annulering vanaf 65 dagen (inclusief) tot 42 dagen (exclusief) voor vertrek: 35% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
• Bij annulering vanaf 42 dagen (inclusief) tot 28 dagen (exclusief) voor vertrek: 55% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
• Bij annulering vanaf 28 dagen (inclusief) tot 5 dagen (exclusief) voor vertrek: 85% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
• Bij annulering vanaf de 5e dag voor vertrek: de volledige reissom.

Groepsgrootte
Voor alle groepsreizen geldt een minimum aantal deelnemers. Met minder deelnemers kan de reis helaas niet worden uitgevoerd. Voor vliegreizen is dit doorgaans minimaal 12 deelnemers. Voor touringcarreizen geldt doorgaans een minimum van 15 deelnemers. Indien dit aantal niet wordt gerealiseerd kan Hannick Reizen de reisovereenkomst opzeggen.

Reissom
4-daagse muziekreis Advent in Keulen
Vanaf 1.398,- p.p.

Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

Meer bedenktijd nodig? Neem een optie!
Twijfelt u nog een beetje? Heeft u wel plannen om een muziekreis te gaan maken, maar kunt u nog niet definitief beslissen? Neem dan een vrijblijvende optie!
Wij houden dan een plaatsje voor u vrij op deze reis. Want we hebben graag dat u met ons mee gaat. Op deze manier heeft u meer tijd om er nog even over na te denken en voorkomt u de teleurstelling van prijsverhoging of een volgeboekte reis.

Vertrekdatum
Prijs per persoon
9 december 2023
v.a. 1.398,-
Inbegrepen

• Uitstekende categorie zitplaatsen
• Verblijf (3 overnachtingen) in goed 4-sterrenhotel (incl. ontbijt)
• Een glaasje wijn en kopje koffie tijdens de maaltijden buiten de deur
• Boeiende muziektoelichtingen door uw Hannick reisleider
• Reis per Royal Class Touringcar
• 4 keer lunch of diner
• Excursieprogramma en entreegelden

Muziekprogramma
10 december, operette Die Lustige Witwe (Lehár)
11 december, broers Jussen met Amsterdam Sinfoniett

Toeslagen

• Toeslag 2-persoonskamer voor alleengebruik € 298,-
• Eventuele brandstoftoeslag
Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

Voorwaarden

Op deze reis zijn de volgende voorwaarden van toepassing:

- ANVR-voorwaarden
- SGR-voorwaarden
- Garantieregeling Stichting Calamiteitenfonds Reizen
- Algemene voorwaarden / Boekingsinformatie van Hannick Reizen zoals vermeld op deze website

Betaling
Hannick Reizen is aangesloten bij de ANVR en SGR. Voor u de garantie dat uw muziekreis in goede handen is. Zodra u van ons de bevestiging, welke tevens de factuur is, heeft ontvangen, verzoeken wij u 15% van de totale reissom + een verhoging van de aanbetaling aan ons over te maken, dit is de aanbetaling. Het restant van de reissom dient uiterlijk 6 weken voor aanvang van de reis in ons bezit te zijn. Indien u uw muziekreis boekt binnen 6 weken voor aanvang van de muziekreis dan dient u na ontvangst van de bevestiging/factuur de totale reissom per direct aan ons te voldoen.

Voorwaarden
Op deze reis zijn de ANVR- en SGR-voorwaarden van toepassing, evenals de Algemene Voorwaarden zoals vermeld op deze website. Echter voor deze muziekreis hanteren wij afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. Wijzigingen in het dag- en muziekprogramma om organisatorische redenen voorbehouden.
Indien een aanmelding ongedaan wordt gemaakt, zijn per persoon de volgende annuleringskosten verschuldigd:

• Bij annulering tot 65 dagen voor vertrek: 15% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
• Bij annulering vanaf 65 dagen (inclusief) tot 42 dagen (exclusief) voor vertrek: 35% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
• Bij annulering vanaf 42 dagen (inclusief) tot 28 dagen (exclusief) voor vertrek: 55% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
• Bij annulering vanaf 28 dagen (inclusief) tot 5 dagen (exclusief) voor vertrek: 85% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
• Bij annulering vanaf de 5e dag voor vertrek: de volledige reissom.

Groepsgrootte
Voor alle groepsreizen geldt een minimum aantal deelnemers. Met minder deelnemers kan de reis helaas niet worden uitgevoerd. Voor vliegreizen is dit doorgaans minimaal 12 deelnemers. Voor touringcarreizen geldt doorgaans een minimum van 15 deelnemers. Indien dit aantal niet wordt gerealiseerd kan Hannick Reizen de reisovereenkomst opzeggen.

Hannick Reizen_Jerina_CTA Blok
Wij staan voor u klaar
Onze Travel Consultants geven u graag advies

Neem contact met ons op voor meer informatie over onze bijzondere muziekreizen en de verschillende mogelijkheden. 

Bel +31 (0)88 - 13 07 340
Brochure Muziekreizen_najaar-winter 2024-2025_MU
Luxe brochure
De mooiste muziekreizen in één brochure
  • Boordevol reisinspiratie
  • Unieke arrangementen
  • Gratis bij u thuisbezorgd
Brochure aanvragen

Vergelijkbare reizen

Bekijk onze selectie bijzondere en unieke muziekreizen naar de mooiste operahuizen en hoogstaande festivals met medewerking van de allerbeste musici