Bel ons
Menu
Sluit
Bel ons
Menu
Sluit
Gewandhaus Leipzig c- Tom Thiele
Home
Reisaanbod
Muziekreizen
Bezoek muziek- en cultuurstad Leipzig met AVROTROS

Avrotros_LOGO_01_RGB_Mint

muziekreizen

Bezoek de stad van Bach en Mendelssohn, met Hans van den Boom

Kunst- en klassieke muziekreis naar Leipzig, exclusief voor AVROTROS-leden. Onder leiding van gids Hans van den Boom bezoekt u concerten, maakt u een stadswandeling langs muzikale hotspots, en bezoekt u de Rembrandt-tentoonstelling in het Museum der bildenden Künste.

Concert
Opera
Kunst
Volgend vertrek
08-10-2024
Reisduur
5 dagen
Vertrekpunt
Nederland
Reisleider
Hans van den Boom
Touringcar
Royal Class
Destin
Vanaf 1.498,-
Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.
Brochure aanvragen Brochure aanvragen
Navigatie
Unieke belevenis Muziekprogramma Programma en excursies Reisinformatie Prijsinformatie
Brochure aanvragen Brochure aanvragen

Gewandhausorchester Leipzig

Leipzig, stad van Bach en Mendelssohn, van het wereldberoemde Gewandhausorchester. Stad van de Thomaskirche, de Nikolaikirche, de Marktplatz en het Altes Rathaus.
Leipzig is muziek, cultuur en historie. Het is de plek waar muziekgeschiedenis werd geschreven met de premières van Bachs Johannes en Matthäus Passion. Waar Felix Mendelssohn het fundament voor het huidige muziekleven legde. Maar Leipzig is ook de stad waar Die Wende begon, met de vreedzame demonstraties tegen het DDR-regime. Gedurende vijf dagen neemt Hans van den Boom u mee door Leipzig. U wandelt met hem door de eeuwenoude stad, bezoekt talrijke musea, inclusief de unieke Rembrandt-overzichtstentoonstelling. Ook uw oren zullen aan hun trekken komen. Zorgvuldig ingeleid door Hans van den Boom hoort u het wereldberoemde Gewandhausorchester met Berlioz’ Symhonie Fantastique. Een optioneel bezoek aan de Oper van Leipzig, met Verdi’s La traviata maakt uw bezoek compleet.

Gewandhaus Leipzig c_Tom Thiele 1
Gewandhaus © Tom Thiele
Hans van den Boom
Uw reisleider Hans van den Boom
Nikolaikirche Leipzig shutterstock_1187873809 (1)
Nikolaikirche
Leipzig, shutterstock 9
Leipzig
Leipzig, shutterstock 8
Bach in Leipzig
Leipzig, shutterstock 5
Leipzig
Leipzig, shutterstock 4
Leipzig
Leipzig Thomaskirche
Thomaskirche
Augustusplatz Leipzig shutterstock_1321746776
Augustusplatz
Leipzig, shutterstock
Leipzig
Veeg naar links

Muziekprogramma

 • Donderdag 10 oktober, concert Gewandhausorchester - inbegrepen
 • Vrijdag 11 oktober, opera La Traviata (Verdi) - optioneel

Foto links Gewandhausorchester © Eric Kemnitz
Foto rechts La traviata © Ida Zenna

Het muziekprogramma wordt nader beschreven onder de afbeeldingen. 

Donderdag 10 oktober - concert Gewandhausorchester

in Gewandhaus, Grosser Saal (19:30 uur)

Dirigent
Semyon Bychkov

Uitvoerenden
Josef Špaček – viool
Gewandhausorchester

Muziek
Antonín Dvořák:    Konzert für Violine und Orchester a-Moll op. 53
Hector Berlioz:       Symphonie fantastique op. 14

Bij de première van de Symphonie Fantastique in 1830 keek het Parijse publiek elkaar verbijsterd aan. Het enorme orkest en de hallucinante muziek – inclusief een Mars naar het schavot en een Helletocht – sloegen in als een bom. De ondertitel van het werk luidt ‘Episodes uit het leven van een artiest’ en vormt een weerslag van het onstuimige huwelijk van Berlioz met de Ierse actrice Harriet Smithson. Een huwelijk dat een ‘idee-fixe’ bleek. Dirigent Leonard Bernstein noemde de Symphonie Fantastique ‘de eerste psychedelische symfonie uit de muziekgeschiedenis’.     

© Eric Kemnitz

Gewandhausorchester c_Eric Kemnitz

Vrijdag 11 oktober - opera La traviata

in Opernhaus (19:30 uur)

Dirigent
Yura Yang

Regie
Andreas Homoki

Uitvoerenden
Sarah Traubel, Gabrielė Kupšytė, Julia Pastor, Matthias Stier, e.a.
Chor der Oper Leipzig
Gewandhausorchester

La traviata ontstond in een periode dat Verdi op het toppunt van zijn creatieve kunnen stond. Anders dan zijn eerdere werken bevat La traviata nu juist niet de revolutionaire vrijheidsgedachte die veel van zijn andere werken kenmerkt. La traviata ('de dolende') gaat over een onmogelijke liefde tegen de achtergrond van rangen en standen. De opera is gebaseerd op de roman en het toneelstuk La dame aux camélias  van Alexandre Dumas. In 1851 bezocht Verdi een opvoering ervan in Parijs en hij was zo onder de indruk dat hij dezelfde avond nog muzikale ideeën ging noteren. La traviata beleefde zijn première in 1853 in het Teatro La Fenice in Venetië en zou uitgroeien tot Verdi’s meest geliefde opera.

Prijs: € 108,-

© Ida Zenna

La Traviata Oper Leipzig © Ida Zenna 1

Programma en excursies

Dag 1 - Vertrek vanuit Nederland

Vandaag reist u per comfortabele Royal Class touringcar vanaf de verschillende opstapplaatsen naar Leipzig. U verblijft in het uitstekende 4-sterren Marriott Hotel. Bij aankomst wordt u in een lokaal restaurant verwelkomd met een gezamenlijk diner.

Leipzig shutterstock_1936215883

Dag 2 - Ontdek muziekstad Leipzig: in het voetspoor van Bach

Na het ontbijt neemt een deskundige gids u mee voor een stadswandeling door Leipzig. U wandelt langs het Gewandhaus, het operahuis, het Bachmuseum en de Thomaskirche en Nikolaikirche. Daarnaast passeert u het oude raadhuis en een renaissancegebouw, waar J.S. Bach zijn arbeidscontract ondertekende als cantor van de naburige Thomaskirche. De laatgotische kerk is traditioneel de plaats waar het beroemde Thomanerchor optreedt en tevens de begraafplaats van J.S. Bach. Tijdens de wandeling is er een korte pauze, waarin u kunt genieten van een kopje koffie of thee met een gebakje. De rest van de middag is vrij te besteden. Vanavond dineert u gezamenlijk in een fijn restaurant. Hans van de Boom maakt de hele dag met u mee.

Leipzig Thomaskirche

Dag 3 - Tentoonstelling 'Impuls Rembrandt' en concert in het Gewandhaus

Vandaag verzorgt Hans van den Boom een muziektoelichting op het concert van het Gewandhausorchester onder leiding van Semyon Bychkov. Daarna bezoekt u het Museum der bildenden Künste in Leipzig, waar net tijdens uw verblijf een tentoonstelling over Rembrandt plaatsvindt. Er zijn zo’n 120 schilderijen, tekeningen en etsen van Rembrandt en zijn leerlingen te zien. U dineert vanavond gezamenlijk, waarna u met Hans van den Boom het concert in het Gewandhaus bijwoont. Dirigent Semyon Bychkov voert Berlioz' spectaculaire Symphonie Fantastique uit. Josef Špaček soleert in het Vioolconcert van Dvorák.

© Tom Thiele

Gewandhaus Leipzig c_Tom Thiele 1

Dag 4 - Het Mendelssohn Haus in Leipzig

Na het ontbijt verzorgt Hans van den Boom een tweede muziektoelichting, dit keer over Verdi’s misschien wel meest populaire opera, La traviata. Vervolgens bezoekt u het Mendelssohn Haus. Leipzig heeft namelijk meer muziekgeschiedenis te bieden dan alleen Bach. Het Mendelssohn Haus is gehuisvest in de laatste woning van de componist Felix Mendelssohn Bartholdy. Het huis is zorgvuldig gerestaureerd en werd op 4 november 1997, precies 150 jaar na het overlijden van Mendelssohn, geopend. U wordt ingewijd in het museum, waarna u het op eigen gelegenheid kunt bekijken. De rest van de middag heeft u vrij te besteden, u kunt dan bijvoorbeeld ook het Bachmuseum bezoeken. Vanavond dineert u gezamenlijk, waarna u, indien bijgeboekt, samen met Hans van den Boom de opera La traviata bijwoont in de Oper van Leipzig. Een mooie afsluiting van de reis!

Oper_Leipzig_Opernhaus_Augustusplatz_quer_Kirsten_Nijhof__1

Dag 5 - Tot ziens in Leipzig!

Na het ontbijt reist u per comfortabele Royal Class touringcar terug naar Nederland. Onderweg geniet u gezamenlijk van een afscheidslunch: een mooie gelegenheid om met Hans van den Boom en uw reisgenoten op uw reis terug te kijken. Vervolgens wordt u afgezet op een van de uitstapplaatsen van uw keuze.

Programmawijzigingen voorbehouden.

Leipzig, shutterstock 5

Reisinformatie

Uw hotel

Leipzig Marriott Hotel ****
U verblijft in het 4-sterrenhotel gelegen in het centrum van Leipzig. Het hotel biedt twee restaurants, een goed uitgeruste healthclub en een lobbybar. De ligging van het hotel in de binnenstad is ideaal. Alle belangrijke bezienswaardigheden zoals de Thomaskirche en het Gewandhaus zijn op loopafstand gelegen. Het hotel biedt een elegante accommodatie met gratis Wi-Fi in alle ruimtes en een spa met een binnenzwembad.

Marriott Hotel Leipzig Buitenkant
Marriott Hotel Leipzig
Marriott Hotel Leipzig Receptie
Receptie
Marriott Hotel Leipzig Restaurant
Restaurant
Marriott Hotel Leipzig Bar
Bar
Marriott Hotel Leipzig Hotelkamer
Impressie hotelkamer
Marriott Hotel Leipzig Zwembad
Zwembad
Veeg naar links

Uw reisleider

Presentator radio en tv
Hans van den Boom

Hans van den Boom presenteert voor de AVROTROS klassieke muziekprogramma's op radio en tv. Sinds 1994 (!) verzorgt hij wekelijks de presentatie van Het Zondagochtend Concert vanuit het Amsterdamse Concertgebouw én tot voor kort ook het daaraan voorafgaande speelse radioprogramma Spiegelzaal. Ook presenteerde hij vele jaren het Prinsengrachtconcert op tv. Hans van den Boom houdt vooral van het laat-romantische symfonische repertoire en is dol op opera. “Klassieke muziek is het allermooiste wat er voor mij bestaat! En helemáál als je die samen met anderen op bijzondere plekken mag beleven. Ik verheug me er dan ook heel erg op om met u samen op reis te gaan!”

Hans van den Boom

Vervoer

U reist per comfortabele Royal Class touringcar

Opstapplaatsen:

 • Amsterdam -Station Amsterdam RAI, taxistrook onder de A10
 • Den Haag - Den Haag Centraal, busplatform 
 • Utrecht - Station CS Jaarbeurszijde, voor het NH hotel
 • Arnhem - Van der Valk Arnhem, vlakbij uitvalswegen A12 en A50

Met de auto naar Arnhem?
Vanuit Utrecht: neem de A12 richting Arnhem. Afslag 25, Oosterbeek. Sla op het einde van de afrit rechstaf de Amsterdamse weg/N224 op. Bij de 2e stoplichten rechtsaf.
Vanuit Zwolle: neem de A50 richting Arnhem. Vervolgens A12/E35 richting Arnhem. Daarna Afslag 25, Oosterbeek. Bij de stoplichten linksaf. Vervolgens bij het derde stoplicht rechtsaf.
Vanuit Den Bosch: neem de A50 richting Zwolle. Afslag 25, Oosterbeek. Bij de stoplichten linksaf. Vervolgens bij het derde stoplicht rechtsaf.
Vanaf het Centraal Station Arnhem kunt u een directe busverbinding nemen naar het hotel. De bushaltes bevinden zich voor het Van der Valk Hotel en zijn genoemd naar het hotel.

Overnachting in Arnhem
Bij het Van der Valk Hotel Arnhem kunt u een overnachting boeken voorafgaand aan de reis. Uw auto kan hier gedurende de reis gratis blijven staan. Deze kunt u bij boeking reserveren:

2-persoonskamer Comfort: € 65,- p.p.p.n.
Toeslag alleengebruik € 45,- p.p.p.n.

Bovenstaand tarief is inclusief ontbijt, toeristenbelasting, parkeerplaats voor uw auto en gratis gebruik van de wellness.

Hannick Touringcar

Muziektickets

Wij reserveren uw muziektickets rechtstreeks bij operahuizen of via gerenommeerde agentschappen, die hiervoor reserveringskosten en een voorverkooptoeslag berekenen. Deze toeslagen kunnen oplopen tot 55%. De prijzen op uw muziekticket kunnen dus afwijken van de prijs die wij onze partners betalen. Wij raden u aan om op tijd te boeken, zodat u verzekerd bent van muziektickets in een goede categorie. Boeken via Hannick Reizen voorkomt teleurstellingen en lange wachttijden bij de kassa.

Bij annulering worden de muziektickets altijd 100% in rekening gebracht.

Duurzaam op reis

Het hele jaar gaan we op reis. Ver weg of dichter bij huis. Wij laten u heel graag genieten van de talloze mooie plaatsen die er op deze wereld zijn, zodat u elke keer weer nieuwe, unieke ervaringen op kunt doen.
Graag nemen wij u mee hoe wij als familiebedrijf al meer dan 50 jaar onze verantwoordelijkheid nemen op het gebied van duurzaam ondernemen.
Klik hier voor meer informatie.

Prijsinformatie

Reissom
Inbegrepen
Toeslagen
Voorwaarden
5-daagse muziekreis Bezoek muziek- en cultuurstad Leipzig met AVROTROS
Vanaf 1.498,- p.p.

Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

Exclusief voor AVROTROS leden
Deze reis is exclusief voor leden van AVROTROS. Nog geen lid? Sluit voor €10 per jaar het AVROTROS Klassiek lidmaatschap , of voor €15,- het AVROTROS Kunstlidmaatschap  af. U kunt deze reis voor maximaal twee personen boeken per lidmaatschap.

Meer bedenktijd nodig? Neem een optie!
Twijfelt u nog een beetje? Heeft u wel plannen om een muziekreis te gaan maken, maar kunt u nog niet definitief beslissen? Neem dan een vrijblijvende optie!
Wij houden dan een plaatsje voor u vrij op deze reis. Want we hebben graag dat u met ons mee gaat. Op deze manier heeft u meer tijd om er nog even over na te denken en voorkomt u de teleurstelling van prijsverhoging of een volgeboekte reis.

Vertrekdatum
Prijs per persoon
8 oktober 2024
v.a. 1.498,-
 • Eerste categorie zitplaats voor het concert
 • Verblijf (4 overnachtingen) in het ideaal gelegen 4-sterren Marriott Hotel (incl. ontbijt)
 • Een glaasje wijn en kopje koffie tijdens de maaltijden buiten de deur
 • Boeiende muziektoelichtingen door uw Hannick reisleider
 • Reis per Royal Class touringcar
 • 5 keer lunch of diner
 • Excursieprogramma en entrees

Muziekprogramma
Inbegrepen
10 oktober, concert Gewandhausorchester

Optioneel
11 oktober, opera La traviata (Verdi), € 108.-

Optioneel muziekprogramma
11 oktober, opera La traviata (Verdi), € 108,-

• Toeslag 2-persoonskamer voor alleengebruik € 228,-
• Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

Op deze reis zijn de volgende voorwaarden van toepassing:

- ANVR-voorwaarden
- SGR-voorwaarden
- Garantieregeling Stichting Calamiteitenfonds Reizen
- Algemene voorwaarden / Boekingsinformatie van Hannick Reizen zoals vermeld op deze website

Betaling
Hannick Reizen is aangesloten bij de ANVR en SGR. Voor u de garantie dat uw muziekreis in goede handen is. Zodra u van ons de bevestiging, welke tevens de factuur is, heeft ontvangen, verzoeken wij u 15% van de totale reissom + een verhoging van de aanbetaling aan ons over te maken, dit is de aanbetaling. Het restant van de reissom dient uiterlijk 6 weken voor aanvang van de reis in ons bezit te zijn. Indien u uw muziekreis boekt binnen 6 weken voor aanvang van de muziekreis dan dient u na ontvangst van de bevestiging/factuur de totale reissom per direct aan ons te voldoen.

Voorwaarden
Op deze reis zijn de ANVR- en SGR-voorwaarden van toepassing, evenals de Algemene Voorwaarden zoals vermeld op deze website. Echter voor deze muziekreis hanteren wij afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. Wijzigingen in het dag- en muziekprogramma om organisatorische redenen voorbehouden.
Indien een aanmelding ongedaan wordt gemaakt, zijn per persoon de volgende annuleringskosten verschuldigd:

 • Bij annulering tot 65 dagen voor vertrek: 15% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
 • Bij annulering vanaf 65 dagen (inclusief) tot 42 dagen (exclusief) voor vertrek: 35% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
 • Bij annulering vanaf 42 dagen (inclusief) tot 28 dagen (exclusief) voor vertrek: 55% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
 • Bij annulering vanaf 28 dagen (inclusief) tot 5 dagen (exclusief) voor vertrek: 85% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
 • Bij annulering vanaf de 5e dag voor vertrek: de volledige reissom.

Groepsgrootte
Voor alle groepsreizen geldt een minimum aantal deelnemers. Met minder deelnemers kan de reis helaas niet worden uitgevoerd. Voor vliegreizen is dit doorgaans minimaal 12 deelnemers. Voor touringcarreizen geldt doorgaans een minimum van 15 deelnemers. Indien dit aantal niet wordt gerealiseerd kan Hannick Reizen de reisovereenkomst opzeggen.

Reissom
5-daagse muziekreis Bezoek muziek- en cultuurstad Leipzig met AVROTROS
Vanaf 1.498,- p.p.

Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

Exclusief voor AVROTROS leden
Deze reis is exclusief voor leden van AVROTROS. Nog geen lid? Sluit voor €10 per jaar het AVROTROS Klassiek lidmaatschap , of voor €15,- het AVROTROS Kunstlidmaatschap  af. U kunt deze reis voor maximaal twee personen boeken per lidmaatschap.

Meer bedenktijd nodig? Neem een optie!
Twijfelt u nog een beetje? Heeft u wel plannen om een muziekreis te gaan maken, maar kunt u nog niet definitief beslissen? Neem dan een vrijblijvende optie!
Wij houden dan een plaatsje voor u vrij op deze reis. Want we hebben graag dat u met ons mee gaat. Op deze manier heeft u meer tijd om er nog even over na te denken en voorkomt u de teleurstelling van prijsverhoging of een volgeboekte reis.

Vertrekdatum
Prijs per persoon
8 oktober 2024
v.a. 1.498,-
Inbegrepen
 • Eerste categorie zitplaats voor het concert
 • Verblijf (4 overnachtingen) in het ideaal gelegen 4-sterren Marriott Hotel (incl. ontbijt)
 • Een glaasje wijn en kopje koffie tijdens de maaltijden buiten de deur
 • Boeiende muziektoelichtingen door uw Hannick reisleider
 • Reis per Royal Class touringcar
 • 5 keer lunch of diner
 • Excursieprogramma en entrees

Muziekprogramma
Inbegrepen
10 oktober, concert Gewandhausorchester

Optioneel
11 oktober, opera La traviata (Verdi), € 108.-

Toeslagen

Optioneel muziekprogramma
11 oktober, opera La traviata (Verdi), € 108,-

• Toeslag 2-persoonskamer voor alleengebruik € 228,-
• Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

Voorwaarden

Op deze reis zijn de volgende voorwaarden van toepassing:

- ANVR-voorwaarden
- SGR-voorwaarden
- Garantieregeling Stichting Calamiteitenfonds Reizen
- Algemene voorwaarden / Boekingsinformatie van Hannick Reizen zoals vermeld op deze website

Betaling
Hannick Reizen is aangesloten bij de ANVR en SGR. Voor u de garantie dat uw muziekreis in goede handen is. Zodra u van ons de bevestiging, welke tevens de factuur is, heeft ontvangen, verzoeken wij u 15% van de totale reissom + een verhoging van de aanbetaling aan ons over te maken, dit is de aanbetaling. Het restant van de reissom dient uiterlijk 6 weken voor aanvang van de reis in ons bezit te zijn. Indien u uw muziekreis boekt binnen 6 weken voor aanvang van de muziekreis dan dient u na ontvangst van de bevestiging/factuur de totale reissom per direct aan ons te voldoen.

Voorwaarden
Op deze reis zijn de ANVR- en SGR-voorwaarden van toepassing, evenals de Algemene Voorwaarden zoals vermeld op deze website. Echter voor deze muziekreis hanteren wij afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. Wijzigingen in het dag- en muziekprogramma om organisatorische redenen voorbehouden.
Indien een aanmelding ongedaan wordt gemaakt, zijn per persoon de volgende annuleringskosten verschuldigd:

 • Bij annulering tot 65 dagen voor vertrek: 15% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
 • Bij annulering vanaf 65 dagen (inclusief) tot 42 dagen (exclusief) voor vertrek: 35% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
 • Bij annulering vanaf 42 dagen (inclusief) tot 28 dagen (exclusief) voor vertrek: 55% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
 • Bij annulering vanaf 28 dagen (inclusief) tot 5 dagen (exclusief) voor vertrek: 85% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
 • Bij annulering vanaf de 5e dag voor vertrek: de volledige reissom.

Groepsgrootte
Voor alle groepsreizen geldt een minimum aantal deelnemers. Met minder deelnemers kan de reis helaas niet worden uitgevoerd. Voor vliegreizen is dit doorgaans minimaal 12 deelnemers. Voor touringcarreizen geldt doorgaans een minimum van 15 deelnemers. Indien dit aantal niet wordt gerealiseerd kan Hannick Reizen de reisovereenkomst opzeggen.

Hannick Reizen_Jerina_CTA Blok
Wij staan voor u klaar
Onze Travel Consultants geven u graag advies

Neem contact met ons op voor meer informatie over onze bijzondere muziekreizen en de verschillende mogelijkheden. 

Bel +31 (0)88 - 13 07 340
Brochure Destin Muziekreizen zomer - najaar 2024_Mockup
Luxe brochure
De mooiste muziekreizen in één brochure
 • Boordevol reisinspiratie
 • Unieke arrangementen
 • Gratis bij u thuisbezorgd
Brochure aanvragen

Vergelijkbare reizen

Bekijk ook onze andere muziekreizen naar de mooiste festivals en operahuizen wereldwijd