Ruim 50 jaar ervaring
Persoonlijk advies op maat
Wereldwijd aanbod
Duitsland - Bayreuth - Bayreuther Festspielhaus
U bevindt zich hier: Home
Reisaanbod
Muziekreizen
Bayreuther Festspiele

Ongeëvenaard: beleef de Bayreuther Festspiele

muziekreizen

Het Walhalla van Wagner

Beleef Tristan und Isolde tijdens de Bayreuther Festspiele in Wagners Festspielhaus

Opera
Wagner
Festival
Vliegreis
Volgend vertrek
--
Reisduur
5 dagen
Vertrekpunt
Schiphol
Vliegtuig
KLM
Destin
Vanaf 2.598,-
Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.
Brochure aanvragen Brochure aanvragen
Navigatie
Unieke belevenis Muziekprogramma Programma en excursies Reisinformatie Prijsinformatie
Brochure aanvragen Brochure aanvragen

Een vloek, liefde, lijden en verlossing

Mocht u een doorgewinterde muziekliefhebber zijn, dan heeft uw hart zojuist een sprongetje gemaakt. Deze zomer heeft u namelijk de kans om een reis naar het Walhalla van Wagner te maken, inclusief het bijwonen van zijn bekendste werk Tristan und Isolde. Optioneel kunt u een van zijn vroege werken, Der fliegende Holländer en zijn laatste opera, Parsifal bijwonen.

Met uw bezoek aan Bayreuth treedt u in de traditie van één van de meest illustere en invloedrijke componisten van de muziekgeschiedenis. Zijn muziekdrama's en denken hebben de loop van de klassieke muziek veranderd; niet voor niets liet hij voor zijn visionaire muziek zijn eigen theater bouwen, het Festspielhaus. Elke zomer opnieuw strijken internationale beroemdheden uit politiek, bedrijfsleven, wetenschap en cultuur neer in het Beierse stadje, op zoek naar de ultieme Wagner-beleving.

De muziek van Wagner in zijn eigen Festspielhaus is met recht een unieke kans te noemen. Een ervaring die u uw leven lang niet gaat vergeten.

Duitsland - Bayreuth-1
Binnenstad Bayreuth
Duitsland - Bayreuth (2)
Bayreuth
Duitsland - Bayreuth
Neues Schloss Bayreuth
shutterstock_Old Castle of Bayreuth
Altes Schloss Bayreuth
Duitsland - Bayreuth - Siegfried Wagner Allee
Duitsland - Bayreuth - Eremitage Residence
Hermitage
Duitsland - Bayreuth - State Hermitage Museum
Hermitage
Veeg naar links

Muziekprogramma

 • Vrijdag 11 augustus, Der fliegende Holländer  - optioneel
 • Zaterdag 12 augustus, Parsifal - optioneel 
 • Zondag 13 augustus, Tristan und Isolde - inbegrepen

Het muziekprogramma wordt nader beschreven onder de afbeeldingen. 

Vrijdag 11 augustus, Der fliegende Holländer

Festspielhaus (18:00 uur)

Dirigent
Oskana Lyniv

Regie
Dmitri Tcherniakov

Uitvoerenden
John Lundgren, Elisabeth Teige, Georg Zeppenfeld, Andreas Schager, e.a.
Festspielorchester en Festspielchor

Alleen pure liefde en trouw kunnen de vloek van de vliegende Hollander opheffen, die verdoemd is om met zijn spookschip eindeloos over de wereldzeeën te zwerven. Eens in de zeven jaar mag hij aan land om een vrouw te zoeken die zijn ziel kan verlossen. De opera kent vele bekende koorstukken en Wagner weet muzikaal grote effecten te bereiken. Het is zijn eerste opera die succesvol was en in het repertoire bleef, ook al probeert hij hier zijn nieuwe ideeën voor het genre uit. Laat u meenemen in dit mystieke verhaal rondom de vraag wat er in het leven echt belangrijk is.

Prijs: € 635,-

© Wilfried Hösl

portret Oksana c_Wilfried Hösl

Zaterdag 12 augustus, Parsifal

Festspielhaus (16:00 uur)

Dirigent
Pablo Heras-Casado

Regie
Jay Scheib

Uitvoerenden
Joseph Calleja, Derek Welton, Tobias Kehrer, Ekaterina Semenchuk, e.a.
Festspielorchester en Festspielchor

Parsifal zit vol van christelijke thematiek en christelijke beelden en richt zich vooral op lijden en verlossing. Het zou Wagners laatste werk voor het podium zijn dat hij uitsluitend voor het Festspielhuas heeft gecomponeerd. Hij noemde Parsifal geen opera maar ‘Bühnenweihfestspiel’. Net als bij zijn andere muziekdrama’s heeft hij niet alleen de muziek gecomponeerd, maar ook de tekst gedicht. Parsifal is grotendeels gebaseerd op een middeleeuws verhaal. Het bijzondere is dat bij Wagner nauwelijks handeling plaatsvindt, maar dat er sprake is van een verweving van handeling en reflectie. Voor veel luisteraars is Parsifal dan ook een filosofisch-religieuze totaalervaring. Dit spirituele karakter is meteen al aan het begin in het Vorspiel te horen. 

Prijs: € 835,-

© Andrew Brog Carabott

Joseph Calleja c_Andrew Brog Carabott aangepast

Zondag 13 augustus, Tristan und Isolde

Festspielhaus (16:00 uur)

Dirigent
Markus Poschner

Regie
Roland Schwab

Uitvoerenden
Stephen Gould, Catherine Foster, Georg Zeppenfeld, Christa Mayer, e.a.
Festspielorchester en Festspielchor

Verboden, grenzeloze, allesverzengende liefde: de enige oplossing biedt de liefdesdood – in Tristan und Isolde gaan liefdes- en doodsverlangen in elkaar over. Wagner heeft dit verlangen en de begeerte van deze onmogelijke liefde op een manier op muziek gezet waar zich niemand aan kan onttrekken. De luisteraar wordt meegezogen tot aan de spirituele liefdesdood van Isolde op het einde. Omdat het hele verhaal eigenlijk uitsluitend om hun liefde gaat, moeten Tristan en Isolde bijna de hele tijd zingen, wat erg zwaar is. Erbij komt dat zeker Tristans partij erg moeilijk is en niet veel zangers deze rol aandurven. Deze opera is tot op zekere hoogte door persoonlijke ervaringen van Wagner tot stand gekomen – misschien is het verlangen dat op muziek gezet is daarom zo ongelofelijk krachtig.

Programma en excursies

Dag 1 - Welkom in Bayreuth

U reist per directe KLM-vlucht vanaf Amsterdam Schiphol naar Neurenberg. Aansluitend wordt u per comfortabele privétransfer naar uw hotel in Bayreuth gebracht, waarna u alle tijd heeft om uw intrek te nemen in het hotel en om op eigen gelegenheid te lunchen. In de middag ontdekt u Bayreuth onder begeleiding van een deskundige gids. De stadswandeling zal u meenemen langs enkele van de iconische gebouwen van Bayreuth zoals das Neue Schloss, het Markgräfliche Opernhaus (dat door UNESCO op de lijst van werelderfgoed is geplaatst) en de Hofgarten.  

shutterstock_Old Castle of Bayreuth

Dag 2 - Nadere kennismaking met Wagner

In het hotel wordt een uitgebreid ontbijtbuffet geserveerd. U kunt nader kennismaken met Wagner door middel van een bezoek aan het Wagner Museum als ultieme voorbereiding op de opera’s die gaan komen. In het hotel is in de middag de mogelijkheid om een cocktail te drinken met een versnapering.
Aan het einde van de middag vertrekt u indien bijgeboekt vanuit het hotel naar Wagners Festspielhaus voor slechts een van de hoogtepunten van uw reis; de opera Der fliegende Holländer. Het hotel verzorgt een shuttle service naar het Festspielhaus en u kunt zich na afloop van de opera weer naar het hotel terug laten brengen. 

Duitsland - Bayreuth - Wagners familieresidentie Wahnfried

Dag 3 - Ambachtelijke piano’s en Parsifal

Na een heerlijk ontbijt kunt u Bayreuth verkennen of een bezoek brengen aan het familiebedrijf Steingraeber. De familie Steingraeber maakt als sinds 1852 piano's en indien geïnteresseerd kunt u  een bezoek brengen aan de fabriek waar tot op de dag van vandaag op ambachtelijke wijze kwalitatief hoogwaardige piano’s en vleugels worden gemaakt. Bij een bezoek aan deze fabriek krijgt u een inkijkje in het indrukwekkende en precieze fabricageproces. In de middag kunt u in het hotel onder het genot van een cocktail zich verheugen op de totaalervaring van Parsifal. Indien bijgeboekt kunt u rond 3 uur weer met de shuttle service van het hotel vertrekken naar het Festspielhaus om Parsifal te ervaren in het gebouw waarvoor Wagner het werk geschreven heeft.

Fabricage piano c_Steingraeber
Steingraeber piano c_Steingraeber
Het eindresultaat
Veeg naar links

Dag 4 - Markgräfliche Opernhaus en Tristan und Isolde

Na het uitgebreid ontbijtbuffet kunt u er voor kiezen om de omgeving te verkennen. Een andere optie is een bezoek te brengen aan het tweede operahuis dat Bayreuth rijk is. Het  wereldberoemde operahuis, tevens Unesco erfgoed, het Markgräfliche Opernhaus. Dit operahuis in originele barokstijl trok Wagner naar Bayreuth en inspireerde hem het Festspielhaus te laten bouwen. Voorafgaand aan het vertrek naar het Festspielhaus voor het overdonderende slot van uw reis - Tristan und Isolde - kunt u een cocktail nuttigen in het hotel. Halverwege de middag vertrekt de hotel shuttle weer naar het Festspielhaus.

Duitsland - Bayreuth - Oude operagebouw

Dag 5 - Afscheid van Bayreuth

Na het heerlijke ontbijt staat de privétransfer klaar om u weer naar het vliegveld van Neurenberg te brengen. Vanaf Neurenberg vliegt u per directe KLM vlucht naar Amsterdam terug.


Programmawijzigingen voorbehouden. 

Reisinformatie

Uw hotel

Kongress Hotel Arvena ****
Het Kongress Hotel Arvena is een 4-sterrenhotel waar het moderne en traditionele mooi gecombineerd worden. Het hotel ligt aan de rand van het centrum van Bayreuth. In het gehele hotel kunt u gratis gebruik maken van WiFi. Uw badkamer met bad-douche combinatie is voorzien van fijne toiletartikelen. Daarnaast is iedere hotelkamer voorzien van airconditioning.

Het restaurant en de bar hebben tijdens de Festspiele verlengde openingstijden zodat er alle ruimte is om na te praten. Om te ontspannen beschikt het hotel over een sauna met stoombad en ontspanningsruimte. Vanaf het dakterras kunt u de oude binnenstad overzien en heerlijk tot rust komen. Dit maakt het hotel een perfecte uitvalsbasis om optimaal te genieten van de Festspiele.

Arvena Kongress Hotel
Arvena Kongress Hotel ****
Entree Arvena Kongress Hotel
Royale Entree
Arvena Hotel bar
Bar
tree-colorful-gin-tonic-cocktails-260nw-1329887018
Cocktails
Arvena Kongress hotel Double room standard
Standaard kamer
Arvena Kongress Hotel hotelkamer
Junior Suite
Veeg naar links

Vervoer

Directe vluchten met KLM
10-08-2023, Amsterdam – Neurenberg, 10:00 tot 11:15 uur, KL 1881
14-08-2023, Neurenberg – Amsterdam, 11:50 tot 13:10 uur, KL 1882
Schemawijzigingen voorbehouden

Vanaf acht weken voor vertrek zijn wij veelal genoodzaakt niet geboekte vliegtuigstoelen terug te geven aan de luchtvaartmaatschappij. Vanaf dat moment bestaat de mogelijkheid dat wij alleen nog tickets in een duurdere tariefsklasse kunnen boeken, waardoor wij u een vluchttoeslag moeten doorberekenen. Uiteraard wordt u in dat geval bij boeking hierover geïnformeerd.

Bagageregeling KLM
Bij uw vlucht is altijd 12 kg hand- en 23 kg ruimbagage inbegrepen. Wilt u meer kilo’s meenemen kunnen wij dat voor u bijboeken tegen een meerprijs.

Taxiservice vanaf uw huisadres
Onbezorgd op reis? Boek dan een privé taxi vanaf uw huisadres tot het vertrekpunt van de reis. Geen gesleep met koffers: een ontspannen begin van uw reis! De kosten zijn afhankelijk van de route. Onze reisspecialisten informeren u graag!

 

Taxiservice

Muziektickets

Wij reserveren uw muziektickets rechtstreeks bij operahuizen of via gerenommeerde agentschappen, die hiervoor reserveringskosten en een voorverkooptoeslag berekenen. Deze toeslagen kunnen oplopen tot 55%. De prijzen op uw muziekticket kunnen dus afwijken van de prijs die wij onze partners betalen. Wij raden u aan om op tijd te boeken, zodat u verzekerd bent van muziektickets in een goede categorie. Boeken via Hannick Reizen voorkomt teleurstellingen en lange wachttijden bij de kassa.

Bij annulering worden de muziektickets altijd 100% in rekening gebracht.

Verantwoord op reis

Bij Hannick Reizen kunt u uw CO2 voetafdruk compenseren. Voor elke € 10,- plant ZOA 4 bomen voor u! Op deze reis kunt u uw CO2 voetafdruk compenseren door 8 bomen p.p. te doneren of een deel ervan. Uw donatie wordt zeer op prijs gesteld.

Klik hier voor meer informatie.

Prijsinformatie

Reissom
Inbegrepen
Toeslagen
Voorwaarden
5-daagse muziekreis Bayreuther Festspiele
Vanaf 2.598,- p.p.

Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

Meer bedenktijd nodig? Neem een optie!
Twijfelt u nog een beetje? Heeft u wel plannen om een muziekreis te gaan maken, maar kunt u nog niet definitief beslissen? Neem dan een vrijblijvende optie!
Wij houden dan een plaatsje voor u vrij op deze reis. Want we hebben graag dat u met ons mee gaat. Op deze manier heeft u meer tijd om er nog even over na te denken en voorkomt u de teleurstelling van prijsverhoging of een volgeboekte reis.

Vertrekdatum
Prijs per persoon
10 augustus 2023
v.a. 2.598,-
 • Uitstekende categorie zitplaatsen Tristan und Isolde
 • Verblijf (4 overnachtingen) in het 4-sterren Kongress Hotel Arvena (incl. ontbijt)
 • Directe KLM-vluchten

Muziekprogramma

Inbegrepen
13 aug: Tristan und Isolde

optioneel
11 aug: der Fliegende Holländer € 635,-
12 aug: Parsifal €835,-

Optioneel muziekprogramma
11 augustus: der Fliegende Holländer € 635,-
12 augustus: Parsifal €835,-

 • Toeslag 2-persoonskamer voor alleengebruik € 498,-
 • Toeslag Junior Suite € 198,-
 • Eventuele brandstoftoeslag
 • € 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen ANVR boekingskosten € 30,- per factuur

Op deze reis zijn de volgende voorwaarden van toepassing:

- ANVR-voorwaarden
- SGR-voorwaarden
- Garantieregeling Stichting Calamiteitenfonds Reizen
- Algemene voorwaarden / Boekingsinformatie van Hannick Reizen zoals vermeld op deze website

Betaling
Hannick Reizen is aangesloten bij de ANVR en SGR. Voor u de garantie dat uw muziekreis in goede handen is. Zodra u van ons de bevestiging, welke tevens de factuur is, heeft ontvangen, verzoeken wij u 15% van de totale reissom + een verhoging van de aanbetaling aan ons over te maken, dit is de aanbetaling. Het restant van de reissom dient uiterlijk 6 weken voor aanvang van de reis in ons bezit te zijn. Indien u uw muziekreis boekt binnen 6 weken voor aanvang van de muziekreis dan dient u na ontvangst van de bevestiging/factuur de totale reissom per direct aan ons te voldoen.

Voorwaarden
Op deze reis zijn de ANVR- en SGR-voorwaarden van toepassing, evenals de Algemene Voorwaarden zoals vermeld op deze website. Echter voor deze muziekreis hanteren wij afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. Wijzigingen in het dag- en muziekprogramma om organisatorische redenen voorbehouden.
Indien een aanmelding ongedaan wordt gemaakt, zijn per persoon de volgende annuleringskosten verschuldigd:

 • Bij annulering tot 65 dagen voor vertrek: 15% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
 • Bij annulering vanaf 65 dagen (inclusief) tot 42 dagen (exclusief) voor vertrek: 35% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
 • Bij annulering vanaf 42 dagen (inclusief) tot 28 dagen (exclusief) voor vertrek: 55% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
 • Bij annulering vanaf 28 dagen (inclusief) tot 5 dagen (exclusief) voor vertrek: 85% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
 • Bij annulering vanaf de 5e dag voor vertrek: de volledige reissom.
Hannick Reizen_Jerina_CTA Blok
Wij staan voor u klaar
Onze Travel Consultants geven u graag advies

Neem contact met ons op voor meer informatie over onze bijzondere muziekreizen en de verschillende mogelijkheden. 

Bel +31 (0)88 - 13 07 340
Brochure Hannick Muziekreizen najaar-advent 2023 (3)
Luxe brochure
De mooiste muziekreizen in één brochure
 • Boordevol reisinspiratie
 • Unieke arrangementen
 • Gratis bij u thuisbezorgd
Brochure aanvragen

Vergelijkbare reizen

Bekijk ook onze andere muziekreizen naar de mooiste festivals en operahuizen wereldwijd