Ruim 50 jaar ervaring
Persoonlijk advies op maat
Wereldwijd aanbod
Kerstmarkt voor de Sint-Stefanusbasiliek Boedapest shutterstock_235683781
U bevindt zich hier: Home
Reisaanbod
Muziekreizen
Kerst in Boedapest

Bach, Tsjaikovski en Hongaarse muziek

 

muziekreizen

Kerst in Boedapest

Prachtige gebouwen en pleinen langs de Donau, kerstmuziek van Bach en De Notenkraker

Kerst
Opera
Concert
Volgend vertrek
22-12-2023
Reisduur
5 dagen
Vertrekpunt
Schiphol
Vliegtuig
KLM
Destin
Vanaf 1.998,-
Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

Boedapest in de winter

Met het imposante parlementsgebouw gelegen aan de Donau, het vissersbastion, de badhuizen en vele andere mooie gebouwen is de hoofdstad van Hongarije een bezoek meer dan waard. Breng de kerstdagen in sprookjesachtig versierd Boedapest door, gecombineerd met een feestelijk muziekprogramma. Beleef kerstklassiekers zoals De Notenkraker en muziek van Bach die hij in Leipzig voor de kerstperiode gecomponeerd heeft. Indien gewenst kunt u ook van Hongaarse folkloristische muziek genieten en wel tijdens een rondvaart op de Donau met diner. Geniet vanaf het water en vanuit het land van de prachtige stad aan de weerszijden van de Donau. Misschien ziet u zelfs de prachtig versierde kersttram door de sneeuw rijden.

Boedapest kerst shutterstock_1055426144
Kerst in Boedapest
Boedapest
Boedapest in de winter
Boedapest
Boedapest
The Great Market Hall Boedapest shutterstock_2041726172
The Great Market Hall
Boedapest
Boedapest
Boedapest
Boedapest
Boedapest Winter 01
Winters Boedapest
Boedapest in de winter shutterstock_1248693535
Boedapest in de winter
Veeg naar links

Muziekprogramma

 • Zaterdag 23 december, kerstconcert Bach - inbegrepen
 • Zondag 24 december, kerstdiner rondvaart met Hungarian Folk Orchestra - optioneel
 • Maandag 25 december, ballet De Notenkraker (Tsjaikovski) - inbegrepen

Het muziekprogramma wordt nader beschreven onder de afbeeldingen. 

Rechts © Ballet of the State Opera Stara Zagora Bulgary

Zaterdag 23 december - kerstconcert Bach

Müpa (19:30 uur) 

Dirigent
György Vashegyi

Uitvoerenden
Ágnes Kovács, Eszter Balogh, Zoltán Megyesi, Christian Immler
Hungarian National Choir
Hungarian National Philharmonic Orchestra

Muziek
Johann Sebastian Bach:        ‘Sehet, welch eine Liebe hat uns der Vater erzeiget’ - cantata, BWV 64
                                                      ‘Singet dem Herrn ein neues Lied’ - cantata, BWV 190
                                                      ‘Gloria in excelsis Deo’ - cantata, BWV 191
                                                       Magnificat in D BWV 243

Het Hungarian National Philharmonic Orchestra gaat in hun programma 300 jaar terug naar Leipzig. In de lente van 1723 werd Johann Sebastian Bach als Thomascantor in Leipzig aangesteld. Daarmee was hij verantwoordelijk voor de twee hoofdkerken van Leipzig, de Nikolaikirche en de Thomaskirche. Het werd verwacht dat hij voor elke zondag en andere belangrijke kerkelijke feestdagen muziek componeerde. U hoort cantates en andere werken voornamelijk uit zijn begintijd in Leipzig.

Instrument shutterstock_120211573

Zondag 24 december - kerstdiner rondvaart met Hongarian Folk Orchestra

(18:00 uur)

Geniet tijdens de 2 uur durende rondvaart het uitzicht op Buda en Pest. Tijdens de rondvaart wordt uw verwend met een kerstdiner en muziek gespeeld door het Hongarian Folk Orchestra.

Prijs: € 128,- (incl. transfers v.v.)

Parlement Boedapest shutterstock

Maandag 25 december - ballet De Notenkraker (Tsjaikovski)

Hungarian State Opera (18:00 uur)

Dirigent
Domonkos Héja

Choreografie
Wayne Eagling, Tamás Solymosi

Uitvoerenden
Hungarian National Ballet
Hungarian State Opera Orchestra

In De Notenkraker, het meest geliefde kerstverhaal uit het balletrepertoire, krijgt Clara van haar oom een houten notenkraker cadeau en gaat met hem ’s nachts op reis naar een andere wereld, waar ze van alles en nog wat beleeft. Net als alle sprookjes heeft ook De Notenkraker een diepere laag, namelijk over de overgang van meisje naar volwassen worden. Het ballet zit vol van prachtige pas de deux en corps de ballet dansen op de verende muziek van Tsjaikovski.

© Ballet of the State Opera Stara Zagora Bulgary

De Notenkraker in Bonn - c_Ballet of the State Opera Stara Zagora Bulgary 9

Programma en excursies

Dag 1 - Welkom in de hoofdstad van Hongarije

U vliegt rechtstreeks met KLM naar Boedapest, waar u aan het begin van de middag arriveert. U wordt verwelkomd door een lokale Nederlandssprekende gids, die u per comfortabele touringcar meeneemt op een panoramatour door Boedapest. Daarna checkt u in bij uw 4-sterren Hotel Nemzeti Budapest MGallery en heeft u vrije tijd om bij te komen van uw reis en eventueel de kerstmarkt te bezoeken. ’s Avonds geniet u van een gezamenlijk diner in uw hotel.

Boedapest

Dag 2 - Ontdek Boedapest

Na het ontbijtbuffet in uw hotel, vergezelt uw lokale Nederlandssprekende gids u tijdens een stadstour per comfortabele touringcar. U wordt langs de belangrijkste bezienswaardigheden geleid. Onderweg is er een korte pauze voor koffie met typisch Hongaars gebak. Ook brengt u een bezoek aan de Franz Liszt Academy, die in 1875 werd opgericht door de belangrijke en geliefde Hongaarse componist. Jaarlijks worden hier bijna 900 studenten van over de hele wereld opgeleid tot topmusici. U besluit de tour met een bezoek aan House of Music. Hoewel Hongarije beroemd is om zijn muzikale erfgoed, was er geen multi-facettentoonstelling die de geschiedenis van Hongaarse muziek in de context van Europese muziek presenteerde. House of Music brengt hier verandering in. Het imposante gebouw midden in het stadspark beschikt over een expositie van 2000 jaar Europese muziek met uiteraard Hongaarse componisten als Béla Bartók, Franz Liszt en György Ligeti in de hoofdrol. Vanmiddag verzorgt uw reisleider de eerste muziektoelichting op het kerstconcert Bach. U dineert vanavond gezamenlijk in Palace of Arts waarna u hier het concert bijwoont. U wordt na het concert teruggebracht naar het hotel. 

Fishermans Bastion met standbeeld King Stephen I shutterstock_1947381970

Dag 3 - De burchtwijk en een feestelijk riviercruise over de Donau

Vandaag bezoekt u na uw ontbijt de burchtwijk en de Mátyás kerk. De wijk omvat het zenuwcentrum van de geschiedenis van Boedapest en hier vindt u de belangrijkste musea en bezienswaardigheden. De Mátyás, of Matthias, kerk is een van de mooiste en unieke kerken van Europa. Het kleurrijke interieur is geïnspireerd door het Oriëntalisme en de Romantiek. De mystieke exotische sfeer in combinatie met de neogotische kenmerken onderscheidt het van elke andere kerk. Terug in het hotel heeft u enige vrije tijd waarna u naar de haven wordt gebracht. Vanavond viert u kerst aan boord met een feestelijk diner en Hongaarse muziek. Tijdens de rivercruise geniet u van een buffet style diner met muziek van drie leden van het wereldberoemde Rajkó Folk Ensemble en Orchestra. U wordt na afloop teruggebracht naar het hotel.  

Kerstmarkt op Sint-Stefanusbasiliek Boedapest shutterstock_696010939

Dag 4 - Kerstmis in Boedapest en ballet De Notenkraker

U kunt vandaag de dag feestelijk beginnen door een kerstmis bij te wonen in de St. Stephen basiliek. Ook heeft u de gelegenheid om de kerstmarkt te bezoeken. Vanmiddag brengt u een bezoek aan het indrukwekkende negentiende-eeuwse parlementsgebouw van Boedapest, gelegen aan de oever van de Donau. U krijgt hier een rondleiding van een deskundige Nederlandssprekende gids. Na de rondleiding reist u met het openbaar vervoer terug naar het hotel. In het hotel verzorgt uw reisleider een muziektoelichting op De Notenkraker. Hierna is het tijd om te vertrekken naar het opera gebouw voor ballet De Notenkraker. Na het ballet staat er een diner voor u klaar. 

Boedapest tram met parlement shutterstock_2085901804

Dag 5 - Tot ziens in Boedapest!

Voordat u weer huiswaarts keert, bezoekt u vandaag de Grote synagoge van Boedapest. Het is de grootste synagoge van Europa en de een na grootste ter wereld. Er is plaats voor ongeveer 3000 personen. Een deskundige gids verzorgt een rondleiding door het gebouw. Daarna geniet u van een afscheidslunch en wordt u per comfortabele touringcar naar het vliegveld gebracht. Aan het einde van de middag vliegt u per directe KLM-vlucht terug naar Amsterdam.

Programma wijzigingen voorbehouden.

Boedapest shutterstock_1647591361

Reisinformatie

Uw hotel

Hotel Nemzeti Budapest - MGallery ****
Dit centraal gelegen 4-sterrenhotel ligt in de buurt van de Grote Synagoge van Boedapest en is gevestigd in een historisch gebouw. De stijlvolle kamers zijn voorzien van airconditioning, een flatscreen-tv, thee- en koffiefaciliteiten en een minibar. Alle kamers zijn uitgerust met badjassen, slippers en toiletartikelen. 

Nemzeti Hotel Budapest MGallery Buitenkant
Buitenkant
Nemzeti Hotel Budapest MGallery receptie
Receptie
Nemzeti Hotel Budapest MGallery Trappenhuis
Trappenhuis
Nemzeti Hotel Budapest MGallery restaurant
Restaurant
Nemzeti Hotel Budapest MGallery bar
Bar
Nemzeti Hotel Budapest MGallery hotelkamer
Impressie hotelkamer
Veeg naar links

Vervoer

Directe vluchten per KLM
22-12-2023, Amsterdam – Boedapest, 10:05 tot 12:05 uur, KL 1975
26-12-2023, Boedapest – Amsterdam, 17:05 tot 19:15 uur, KL 1978
Schemawijzigingen voorbehouden

Vanaf acht weken voor vertrek zijn wij veelal genoodzaakt niet geboekte vliegtuigstoelen terug te geven aan de luchtvaartmaatschappij. Vanaf dat moment bestaat de mogelijkheid dat wij alleen nog tickets in een duurdere tariefsklasse kunnen boeken, waardoor wij u een vluchttoeslag moeten doorberekenen. Uiteraard wordt u in dat geval bij boeking hierover geïnformeerd.

Bagagebeleid KLM
Bij uw vlucht is standaard 10 kg handbagage inbegrepen. De kosten voor ruimbagage bedragen 80-110 euro per koffer tot 23 kg. Hannick Reizen biedt haar klanten ruimbagage standaard inclusief aan. Heeft u een Flying Blue nummer? Geef dit bij boeking aan ons door zodat u kunt sparen voor uw Airmiles.

Taxiservice vanaf uw huisadres
Onbezorgd op reis? Boek dan een privé taxi vanaf uw huisadres tot het vertrekpunt van de reis. Geen gesleep met koffers: een ontspannen begin van uw reis! De kosten zijn afhankelijk van de route. Onze reisspecialisten informeren u graag!

Taxiservice

Muziektickets

Wij reserveren uw muziektickets rechtstreeks bij operahuizen of via gerenommeerde agentschappen, die hiervoor reserveringskosten en een voorverkooptoeslag berekenen. Deze toeslagen kunnen oplopen tot 55%. De prijzen op uw muziekticket kunnen dus afwijken van de prijs die wij onze partners betalen. Wij raden u aan om op tijd te boeken, zodat u verzekerd bent van muziektickets in een goede categorie. Boeken via Hannick Reizen voorkomt teleurstellingen en lange wachttijden bij de kassa.

Bij annulering worden de muziektickets altijd 100% in rekening gebracht.

Klimaatneutraal op reis

Klimaatneutraal op reis
Bij Hannick Reizen kunt u uw CO2 voetafdruk compenseren. Voor elke € 10,- plant ZOA 4 bomen voor u!
Op deze reis kunt u uw CO2 voetafdruk compenseren door 10 bomen p.p. te doneren of een deel ervan. Uw donatie wordt zeer op prijs gesteld.
Klik hier voor meer informatie.

Prijsinformatie

Reissom
Inbegrepen
Toeslagen
Voorwaarden
5-daagse muziekreis Kerst in Boedapest
Vanaf 1.998,- p.p.

Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

Meer bedenktijd nodig? Neem een optie!
Twijfelt u nog een beetje? Heeft u wel plannen om een muziekreis te gaan maken, maar kunt u nog niet definitief beslissen? Neem dan een vrijblijvende optie!
Wij houden dan een plaatsje voor u vrij op deze reis. Want we hebben graag dat u met ons mee gaat. Op deze manier heeft u meer tijd om er nog even over na te denken en voorkomt u de teleurstelling van prijsverhoging of een volgeboekte reis.

Vertrekdatum
Prijs (per persoon)
22 december 2023
v.a. 1.998,-
 • Uitstekende zitplaatsen voor alle muziekvoorstellingen
 • Verblijf (4 overnachtingen) in het uitstekende 4-sterren Nemzeti Hotel Budapest MGallery
 • Een glaasje wijn en kopje koffie tijdens de lunches/diners buiten de deur
 • Boeiende muziektoelichtingen door uw Hannick-reisleider
 • Directe KLM-vluchten
 • Transfers per comfortabele touringcar
 • 5 keer lunch of diner
 • Excursieprogramma en entrees

Muziekprogramma

Inbegrepen
23 december: kerstconcert Bach
25 december: ballet De Notenkraker (Tsjaikovski) 

Optioneel
24 december: kerstdiner rondvaart met Hungarian Folk Orchestra, € 128,- (incl. transfers v.v.)

Optionele muziek
24 december: kerstdiner rondvaart met Hungarian Folk Orchestra, € 128,- (incl. transfers v.v.)

• Toeslag 2-persoonskamer voor alleengebruik € 328,-
• Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

Op deze reis zijn de volgende voorwaarden van toepassing:

- ANVR-voorwaarden
- SGR-voorwaarden
- Garantieregeling Stichting Calamiteitenfonds Reizen
- Algemene voorwaarden / Boekingsinformatie van Hannick Reizen zoals vermeld op deze website

Betaling
Hannick Reizen is aangesloten bij de ANVR en SGR. Voor u de garantie dat uw muziekreis in goede handen is. Zodra u van ons de bevestiging, welke tevens de factuur is, heeft ontvangen, verzoeken wij u 15% van de totale reissom + een verhoging van de aanbetaling aan ons over te maken, dit is de aanbetaling. Het restant van de reissom dient uiterlijk 6 weken voor aanvang van de reis in ons bezit te zijn. Indien u uw muziekreis boekt binnen 6 weken voor aanvang van de muziekreis dan dient u na ontvangst van de bevestiging/factuur de totale reissom per direct aan ons te voldoen.

Voorwaarden
Op deze reis zijn de ANVR- en SGR-voorwaarden van toepassing, evenals de Algemene Voorwaarden zoals vermeld op deze website. Echter voor deze muziekreis hanteren wij afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. Wijzigingen in het dag- en muziekprogramma om organisatorische redenen voorbehouden.
Indien een aanmelding ongedaan wordt gemaakt, zijn per persoon de volgende annuleringskosten verschuldigd:

 • Bij annulering tot 65 dagen voor vertrek: 15% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
 • Bij annulering vanaf 65 dagen (inclusief) tot 42 dagen (exclusief) voor vertrek: 35% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
 • Bij annulering vanaf 42 dagen (inclusief) tot 28 dagen (exclusief) voor vertrek: 55% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
 • Bij annulering vanaf 28 dagen (inclusief) tot 5 dagen (exclusief) voor vertrek: 85% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
 • Bij annulering vanaf de 5e dag voor vertrek: de volledige reissom.

Groepsgrootte
Voor alle groepsreizen geldt een minimum aantal deelnemers. Met minder deelnemers kan de reis helaas niet worden uitgevoerd. Voor vliegreizen is dit doorgaans minimaal 12 deelnemers. Voor touringcarreizen geldt doorgaans een minimum van 15 deelnemers. Indien dit aantal niet wordt gerealiseerd kan Hannick Reizen de reisovereenkomst opzeggen.

Hannick Reizen_Jerina_CTA Blok
Wij staan voor u klaar
Onze Travel Consultants geven u graag advies

Neem contact met ons op voor meer informatie over onze bijzondere muziekreizen en de verschillende mogelijkheden. 

Bel +31 (0)88 - 13 07 340
Brochure Hannick Muziekreizen najaar-advent 2023 (3)
Luxe brochure
De mooiste muziekreizen in één brochure
 • Boordevol reisinspiratie
 • Unieke arrangementen
 • Gratis bij u thuisbezorgd
Brochure aanvragen

Vergelijkbare reizen

Curabitur ligula sapien, tincidunt non, euismod vitae, posuere imperdiet, leo. Maecenas congue malesuada. Praesent congue erat at massa cursus turpis tortor elit nascetur.