Bel ons
Menu
Sluit
Bel ons
Menu
Sluit
Dublin, shutterstock_700610575
Home
Reisaanbod
Muziekreizen
Dublin, waar literatuur en muziek versmelten

Opera in Dublin

muziekreizen

Dublin, waar literatuur en muziek versmelten

Een opera en concert in de gezellige Ierse stad

Nieuw
Concert
Opera
Volgend vertrek
05-12-2024
Reisduur
4 dagen
Vertrekpunt
Schiphol
Reisleider
Hans van den Boom
Vliegtuig
KLM
Destin
Vanaf 1.598,-
Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.
Brochure aanvragen Brochure aanvragen
Navigatie
Unieke belevenis Muziekprogramma Programma en excursies Reisinformatie Prijsinformatie
Brochure aanvragen Brochure aanvragen

Ierse National Symphony Orchestra

Proef de unieke sfeer van Dublin! Maak kennis met deze afwisselende stad die wordt gekenmerkt door stijlvolle gebouwen, verrassende pleinen, mooie stadsparken en de beroemde Georgian Houses met hun felgekleurde voordeuren. De periode vóór kerst is uitermate geschikt voor een bezoek aan deze sfeervolle stad. De vele gezellige pubs, elegante winkelstraten in kerstsfeer, Irish Coffee en knusse restaurants zorgen ervoor dat u zich er onmiddellijk thuisvoelt. Tijdens uw verblijf in Dublin maakt u een wandeling door de levendige hoofdstad, die bruist van energie. U bezoekt o.a. het Trinity College. Dublin staat ook bekend om zijn dichters en schrijvers. Uw gids zal er tijdens een wandeling meer over vertellen. Daarnaast neemt u een kijkje bij de Book of Kells, het beroemde, rijkversierde middeleeuwse manuscript. In het nationale kunstmuseum van Ierland wacht u een rondleiding. In dit museum vindt u voornamelijk kunstenaars van de Ierse school, zoals Jack Butler Yeats. Er zijn ook meesterwerken te vinden van o.a. Rubens, Jordaens en Vermeer. Het National Symphony Orchestra brengt Bruckners Zevende symfonie ten gehore en u woont opera Rigoletto bij.

Four Courts, Dublin shutterstock_364601453
Four Courts in Dublin
Dublin Castle, shutterstock_353417699
Dublin Castle
Dublin, shutterstock_724447918
Dublin
St. Patricks Cathedral, Dublin shutterstock_1116830531
St. Patrick's Cathedral in Dublin
Trinity College, Dublin shutterstock_741395086
Trinity College in Dublin
Dublin, shutterstock_243840205
Dublin
Ierland, Dublin - St. Patricks Cathedral
St. Patricks Cathedral
Dublin, Ierland
Dublin
Dublin, Ierland shutterstock_320953616
Dublin
Veeg naar links

Muziekprogramma

 • Vrijdag 6 december, concert National Symphony Orchestra - inbegrepen
 • Zaterdag 7 december, opera Rigoletto - inbegrepen

Het muziekprogramma wordt nader beschreven onder de afbeeldingen. 

Vrijdag 6 december - concert National Symphony Orchestra

National Concert Hall (19:30 uur)

Dirigent
Hans Graf

Uitvoerenden
Stefan Jaciw - viool
National Smyphony Orchestra

Muziek
A.W. Mozart:             Violin Concerto nr. 5, Turkish
A. Bruckner:               symfonie nr. 7

Het Iers Nationaal Orkest sluit het Bruckner-jaar 2024 –zijn 200e geboortedag – met een uitvoering van zijn Zevende symfonie. Afkomstig uit de Oostenrijkse provincie moest Bruckner lang wachten op erkenning. Niet iedereen was meteen overtuigd van zijn visionaire muziek. De symfonieën van Bruckner kenmerken zich door hun grootsheid: monumentale klankkathedralen waar ook het bergachtige landschap van zijn jeugd niet ver weg is. Maar er klinkt ook intieme vroomheid, Bruckner was een diep gelovig mens. De Zevende symfonie behoort tot zijn meest geliefde symfonieën. 
Violist Stefan Jackiw heeft in rap tempo zijn plek op de internationale podia veroverd, in Mozarts onderhoudende laatste vioolconcert zal hij u zeker charmeren. 

Zaterdag 7 december - opera Rigoletto

Bord Gáis Energy Theatre (19:30 uur)

Dirigent
Fergus Sheil

Regie
Julien Chavaz

Uitvoerenden
Michael Chioldi, Soraya Mafi, Bekhzod Davronov, e.a. 
Irish National Opera orchestra and chorus

Rigoletto, de hofnar met een bochel van de lichtzinnige hertog van Mantua, heeft een beeldschone dochter die hij verstopt en binnenhoudt om haar te beschermen. Aan het hof maakt hij ontredderde en woedende vaders belachelijk die verhaal komen halen bij de hertog omdat deze hun dochters heeft onteerd. Zijn eigen dochter wil hij om elke prijs hiervoor bewaren, want ook zij valt voor de charme van de hertog. Verdi heeft dit psychologische drama met al de verschillende belangen en emoties op meeslepende wijze in de muziek gevangen. Bleef de gespletenheid van Rigoletto, de puurheid van Gilda en het spel van de hertog.

Rigoletto

Programma en excursies

Dag 1 - Aankomst in de hoofdstad van Ierland

Aan het eind van de ochtend vertrekt de rechtstreekse KLM-vlucht naar Dublin. Na een korte vlucht arriveert u op de luchthaven, waar de touringcar voor u klaar staat om u naar het hotel te brengen. Na het inchecken heeft u enige vrije tijd en aan het eind van de middag staat een gids voor u klaar om alvast met u een korte wandeling door de stad te maken. Hierna dineert u gezamenlijk. 

Dublin, Ierland shutterstock_271969187

Dag 2 - Trinity College en het Book of Kells

Na het ontbijt verzorgt uw reisleider de muziektoelichting op het concert van vanavond. Hierna neemt een deskundige gids u mee door Dublin en vertelt u meer over de geschiedenis van de stad en van het land. Ook hoort u meer hoe belangrijk literatuur voor de stad geweest is. Nergens anders maken gedichten, toneelstukken, romans en verhalen zo duidelijk deel uit van de persoonlijkheid van de stad als in Dublin. Een duidelijk voorbeeld is Dubliners van James Joyce. De wandeling eindigt bij Trinity College bij het Book of Kells, een rijkversierd middeleeuws manuscript. De middag heeft u vrij te besteden en u dineert opnieuw gezamenlijk. Hierna woont u in de National Concert Hall het concert bij met o.a. de Zevende symfonie van Bruckner. 

Trinity College, Dublin shutterstock_589089287

Dag 3 - De National Gallery of Ireland

Na het ontbijt verzorgt uw reisleider de muziektoelichting op de opera Rigoletto. Hierna bezoekt u de National Gallery of Ireland. Het nationale kunstmuseum van Ierland opende in 1864 zijn deuren en groeide van een collectie van 125 schilderijen naar ongeveer 14.000 totaal. De collectie bestaat voornamelijk uit schilderijen van kunstenaars van de Ierse school. Echter vindt u hier ook werken van o.a. Peter Paul Rubens, Johannes Vermeer en Rembrandt. Een deskundige gids leidt u rond. De middag heeft u vrij te besteden, waarna u gezamenlijk dineert. In het Bord Gáis Energy Theatre woont u opera Rigoletto bij.

Dublin, shutterstock_599920040

Dag 4 - Terugreis naar Nederland

Na het ontbijt kunt u uitchecken en heeft u de tijd om de laatste indrukken op te doen van de Ierse stad. Bezoek bijvoorbeeld Hugh Lane Gallery of maak een wandeling door de stad. Vanmiddag geniet u nog samen van een afscheidslunch, waarna u naar de luchthaven wordt gebracht. Vanavond landt u in Nederland.

Programmawijzigingen voorbehouden.

Dublin, shutterstock_700610575

Reisinformatie

Uw hotel

Castle Hotel ****
Gelegen in het centrum van Dublin vindt u dit elegante georgiaanse hotel. Ondanks de recente renovatie is de verfijnde georgiaanse stijl behouden met de originele wenteltrappen, kristallen kroonluchters, antieke spiegels en marmeren open haarden. De hotelkamers zijn uniek ingericht en weerspiegelen de elegantie van het gebouw. Het hotel biedt gratis Wi-Fi. Croke Park, de Hugh Lane Gallery, de Garden of Remembrance, Abbey Theatre, Gate Theatre en het James Joyce Centre liggen allemaal op korte loopafstand.

Castle Hotel buitenkant
Ingang hotel
Castle Hotel lobby
Lobby
Castle Hotel restaurant
Restaurant
Castle Hotel impressie hotelkamer
Impressie Hotelkamer
Veeg naar links

Uw reisleider

Presentator radio en tv
Hans van den Boom

Hans van den Boom presenteert voor de AVROTROS klassieke muziekprogramma's op radio en tv. Sinds 1994 (!) verzorgt hij wekelijks de presentatie van Het Zondagochtend Concert vanuit het Amsterdamse Concertgebouw. Ook presenteerde hij vele jaren het Prinsengrachtconcert op tv. Hans van den Boom houdt vooral van het laat-romantische symfonische repertoire en is dol op opera. “Klassieke muziek is het allermooiste wat er voor mij bestaat! En helemáál als je die samen met anderen op bijzondere plekken mag beleven. Ik verheug me er dan ook heel erg op om met u samen op reis te gaan!”

Hans van den Boom

Vervoer

Directe vluchten met KLM
05-12-2024: Amsterdam – Dublin, 12:00 – 12:40 uur, KL1139
08-12-2024: Dublin – Amsterdam, 17:20 – 20:05 uur, KL1142
Schemawijzigingen voorbehouden

Vanaf acht weken voor vertrek zijn wij veelal genoodzaakt niet geboekte vliegtuigstoelen terug te geven aan de luchtvaartmaatschappij. Vanaf dat moment bestaat de mogelijkheid dat wij alleen nog tickets in een duurdere tariefsklasse kunnen boeken, waardoor wij u een vluchttoeslag moeten doorberekenen. Uiteraard wordt u in dat geval bij boeking hierover geïnformeerd.

Bagageregeling KLM
Bij uw vlucht is altijd ruimbagage inbegrepen. Bij KLM vluchten is dit doorgaans 20 kg per persoon. Wilt u meer kilo’s meenemen kunnen wij dat voor u bijboeken tegen een meerprijs.

Taxiservice vanaf uw huisadres
Onbezorgd op reis? Boek dan een privé taxi vanaf uw huisadres tot het vertrekpunt van de reis. Geen gesleep met koffers: een ontspannen begin van uw reis! De kosten zijn afhankelijk van de route. Onze reisspecialisten informeren u graag!

 

Taxiservice

Muziektickets

Wij reserveren uw muziektickets rechtstreeks bij operahuizen of via gerenommeerde agentschappen, die hiervoor reserveringskosten en een voorverkooptoeslag berekenen. Deze toeslagen kunnen oplopen tot 55%. De prijzen op uw muziekticket kunnen dus afwijken van de prijs die wij onze partners betalen. Wij raden u aan om op tijd te boeken, zodat u verzekerd bent van muziektickets in een goede categorie. Boeken via Hannick Reizen voorkomt teleurstellingen en lange wachttijden bij de kassa.

Bij annulering worden de muziektickets altijd 100% in rekening gebracht.

Duurzaam op reis

Het hele jaar gaan we op reis. Ver weg of dichter bij huis. Wij laten u heel graag genieten van de talloze mooie plaatsen die er op deze wereld zijn, zodat u elke keer weer nieuwe, unieke ervaringen op kunt doen.
Graag nemen wij u mee hoe wij als familiebedrijf al meer dan 50 jaar onze verantwoordelijkheid nemen op het gebied van duurzaam ondernemen.
Klik hier voor meer informatie.

Prijsinformatie

Reissom
Inbegrepen
Toeslagen
Voorwaarden
4-daagse muziekreis Dublin, waar literatuur en muziek versmelten
Vanaf 1.598,- p.p.

Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

Meer bedenktijd nodig? Neem een optie!
Twijfelt u nog een beetje? Heeft u wel plannen om een muziekreis te gaan maken, maar kunt u nog niet definitief beslissen? Neem dan een vrijblijvende optie!
Wij houden dan een plaatsje voor u vrij op deze reis. Want we hebben graag dat u met ons mee gaat. Op deze manier heeft u meer tijd om er nog even over na te denken en voorkomt u de teleurstelling van prijsverhoging of een volgeboekte reis.

Vertrekdatum
Prijs per persoon
5 december 2024
v.a. 1.598,-
 • Goede zitplaatsen voor de concerten 
 • Verblijf (3 overnachtingen) in het 4-sterren Castle Hotel (incl. ontbijt)
 • Een glaasje wijn en kopje koffie tijdens de maaltijden buiten de deur
 • Boeiende muziektoelichtingen door uw Hannick reisleider
 • Directe KLM-vluchten
 • Transfers per comfortabele touringcar
 • 4 keer lunch of diner
 • Excursieprogramma en entrees

Muziekprogramma
6 december, concert National Symphony Orchestra
7 december, opera Rigoletto

• Toeslag 2-persoonskamer voor alleengebruik € 298,-
• Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

Op deze reis zijn de volgende voorwaarden van toepassing:

- ANVR-voorwaarden
- SGR-voorwaarden
- Garantieregeling Stichting Calamiteitenfonds Reizen
- Algemene voorwaarden / Boekingsinformatie van Hannick Reizen zoals vermeld op deze website

Betaling
Hannick Reizen is aangesloten bij de ANVR en SGR. Voor u de garantie dat uw muziekreis in goede handen is. Zodra u van ons de bevestiging, welke tevens de factuur is, heeft ontvangen, verzoeken wij u 15% van de totale reissom + een verhoging van de aanbetaling aan ons over te maken, dit is de aanbetaling. Het restant van de reissom dient uiterlijk 6 weken voor aanvang van de reis in ons bezit te zijn. Indien u uw muziekreis boekt binnen 6 weken voor aanvang van de muziekreis dan dient u na ontvangst van de bevestiging/factuur de totale reissom per direct aan ons te voldoen.

Voorwaarden
Op deze reis zijn de ANVR- en SGR-voorwaarden van toepassing, evenals de Algemene Voorwaarden zoals vermeld op deze website. Echter voor deze muziekreis hanteren wij afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. Wijzigingen in het dag- en muziekprogramma om organisatorische redenen voorbehouden.
Indien een aanmelding ongedaan wordt gemaakt, zijn per persoon de volgende annuleringskosten verschuldigd:

 • Bij annulering tot 65 dagen voor vertrek: 15% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
 • Bij annulering vanaf 65 dagen (inclusief) tot 42 dagen (exclusief) voor vertrek: 35% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
 • Bij annulering vanaf 42 dagen (inclusief) tot 28 dagen (exclusief) voor vertrek: 55% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
 • Bij annulering vanaf 28 dagen (inclusief) tot 5 dagen (exclusief) voor vertrek: 85% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
 • Bij annulering vanaf de 5e dag voor vertrek: de volledige reissom.

Groepsgrootte
Voor alle groepsreizen geldt een minimum aantal deelnemers. Met minder deelnemers kan de reis helaas niet worden uitgevoerd. Voor vliegreizen is dit doorgaans minimaal 12 deelnemers. Voor touringcarreizen geldt doorgaans een minimum van 15 deelnemers. Indien dit aantal niet wordt gerealiseerd kan Hannick Reizen de reisovereenkomst opzeggen.

Reissom
4-daagse muziekreis Dublin, waar literatuur en muziek versmelten
Vanaf 1.598,- p.p.

Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

Meer bedenktijd nodig? Neem een optie!
Twijfelt u nog een beetje? Heeft u wel plannen om een muziekreis te gaan maken, maar kunt u nog niet definitief beslissen? Neem dan een vrijblijvende optie!
Wij houden dan een plaatsje voor u vrij op deze reis. Want we hebben graag dat u met ons mee gaat. Op deze manier heeft u meer tijd om er nog even over na te denken en voorkomt u de teleurstelling van prijsverhoging of een volgeboekte reis.

Vertrekdatum
Prijs per persoon
5 december 2024
v.a. 1.598,-
Inbegrepen
 • Goede zitplaatsen voor de concerten 
 • Verblijf (3 overnachtingen) in het 4-sterren Castle Hotel (incl. ontbijt)
 • Een glaasje wijn en kopje koffie tijdens de maaltijden buiten de deur
 • Boeiende muziektoelichtingen door uw Hannick reisleider
 • Directe KLM-vluchten
 • Transfers per comfortabele touringcar
 • 4 keer lunch of diner
 • Excursieprogramma en entrees

Muziekprogramma
6 december, concert National Symphony Orchestra
7 december, opera Rigoletto

Toeslagen

• Toeslag 2-persoonskamer voor alleengebruik € 298,-
• Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

Voorwaarden

Op deze reis zijn de volgende voorwaarden van toepassing:

- ANVR-voorwaarden
- SGR-voorwaarden
- Garantieregeling Stichting Calamiteitenfonds Reizen
- Algemene voorwaarden / Boekingsinformatie van Hannick Reizen zoals vermeld op deze website

Betaling
Hannick Reizen is aangesloten bij de ANVR en SGR. Voor u de garantie dat uw muziekreis in goede handen is. Zodra u van ons de bevestiging, welke tevens de factuur is, heeft ontvangen, verzoeken wij u 15% van de totale reissom + een verhoging van de aanbetaling aan ons over te maken, dit is de aanbetaling. Het restant van de reissom dient uiterlijk 6 weken voor aanvang van de reis in ons bezit te zijn. Indien u uw muziekreis boekt binnen 6 weken voor aanvang van de muziekreis dan dient u na ontvangst van de bevestiging/factuur de totale reissom per direct aan ons te voldoen.

Voorwaarden
Op deze reis zijn de ANVR- en SGR-voorwaarden van toepassing, evenals de Algemene Voorwaarden zoals vermeld op deze website. Echter voor deze muziekreis hanteren wij afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. Wijzigingen in het dag- en muziekprogramma om organisatorische redenen voorbehouden.
Indien een aanmelding ongedaan wordt gemaakt, zijn per persoon de volgende annuleringskosten verschuldigd:

 • Bij annulering tot 65 dagen voor vertrek: 15% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
 • Bij annulering vanaf 65 dagen (inclusief) tot 42 dagen (exclusief) voor vertrek: 35% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
 • Bij annulering vanaf 42 dagen (inclusief) tot 28 dagen (exclusief) voor vertrek: 55% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
 • Bij annulering vanaf 28 dagen (inclusief) tot 5 dagen (exclusief) voor vertrek: 85% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
 • Bij annulering vanaf de 5e dag voor vertrek: de volledige reissom.

Groepsgrootte
Voor alle groepsreizen geldt een minimum aantal deelnemers. Met minder deelnemers kan de reis helaas niet worden uitgevoerd. Voor vliegreizen is dit doorgaans minimaal 12 deelnemers. Voor touringcarreizen geldt doorgaans een minimum van 15 deelnemers. Indien dit aantal niet wordt gerealiseerd kan Hannick Reizen de reisovereenkomst opzeggen.

Hannick Reizen_Jerina_CTA Blok
Wij staan voor u klaar
Onze Travel Consultants geven u graag advies

Neem contact met ons op voor meer informatie over onze bijzondere muziekreizen en de verschillende mogelijkheden. 

Bel +31 (0)88 - 13 07 340
Brochure Muziekreizen_najaar-winter 2024-2025_MU
Luxe brochure
De mooiste muziekreizen in één brochure
 • Boordevol reisinspiratie
 • Unieke arrangementen
 • Gratis bij u thuisbezorgd
Brochure aanvragen

Vergelijkbare reizen

Bekijk ook onze andere muziekreizen naar de mooiste festivals en operahuizen wereldwijd