Bel ons
Menu
Sluit
Bel ons
Menu
Sluit
Elbphilharmonie Hamburg shutterstock_641329339+(1)
Home
Reisaanbod
Muziekreizen
Klaus Mäkelä in Hamburg

Oosterse klanken in het Noorden

muziekreizen

Jaap van Zweden dirigeert in de Elbphilharmonie

Romantisch ballet en Groots Symfonisch aan de Elbe

Concert
Ballet
Elbphilharmonie
Volgend vertrek
15-05-2025
Reisduur
5 dagen
Vertrekpunt
Nederland
Touringcar
Royal Class
Destin
Vanaf 1.898,-
Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.
Brochure aanvragen Brochure aanvragen
Navigatie
Unieke belevenis Muziekprogramma Programma en excursies Reisinformatie Prijsinformatie
Brochure aanvragen Brochure aanvragen

Muziek, cultuur en water in Hamburg

Weinig concertzalen kenden zo’n ingewikkelde wordingsgeschiedenis als de Elbphilharmonie in Hamburg, met bijna 10 jaar bouwtijd heeft het stadbestuurders wakker doen liggen. Maar met wat voor een resultaat! Zoals Sydney haar iconische operagebouw kent, is de Elbphilharmonie niet meer weg te denken als beeldmerk van de stad Hamburg. Met de spectaculaire binnenkant en de geweldige akoestiek daarnaast, vormt de Elbphilharmonie een vast onderdeel van Hannick Muziekreizen. De toekomstige chef-dirigent van het KCO, Klaus Mäkelä, probeert steeds een rode draad door zijn programma’s te laten lopen. Deze keer kiest hij voor muziek die literair geïnspireerd is, waarmee u zich o.a. in de sprookjeswereld van 1001 nacht waant. Naast de Oslo Philharmonic neemt Mäkelä ook nog de befaamde cellist Truls Mørk uit Noorwegen mee naar de Elbphilharmonie. Het tweede concert staat helemaal in het teken van de belangrijke componist Béla Bartók, waarbij de internationaal geroemde pianist Igor Levit zijn Concert voor piano en orkest vertolkt. Hamburg heeft naast muziek meer dan genoeg te bieden. 

Hamburg, Shutterstock
Hamburg
Hamburg, Shutterstock (2)
Hamburg stadshuis
Haven van Hamburg shutterstock_1242860542
Hamburg haven
Hamburg Speicherstadt shutterstock_1242947341
Hamburg Speicherstadt
Hamburg Speicherstadt shutterstock_1181662084
Hamburg Speicherstadt
Hamburg Speicherstadt shutterstock_555101113
Hamburg Speicherstadt
Hamburg, Shutterstock 5
Hamburg
Veeg naar links

Muziekprogramma

 • Donderdag 1 februari, Mørk en Mäkelä - inbegrepen
 • Vrijdag 2 februari, Levit en Gilbert - optioneel 

Het muziekprogramma wordt nader beschreven onder de afbeeldingen. 

Foto Elbphilharmonie © Thies Raetzke
Foto Igor Levit © Robbie Lawrence

Donderdag 1 februari - Mørk en Mäkelä

Elbphilharmonie (20:00 uur)

Dirigent
Klaus Mäkelä

Uitvoerenden
Truls Mørk – cello
Oslo Philharmonic

Muziek
Pjotr I. Tsjaikovski:                   Sinfonische fantasie ‘De storm’ op.18
Henri Dutilleux:                       Concert voor cello en orkest ‘Tout un monde lointain ...’
Nikolai Rimski-Korsakov:       Sheherazade op. 35 

Foto © Marco Borggreve 

Klaus Makela copyright Marco Borggreve_Oslo Philharmonic (2)

Vrijdag 2 februari - Levit en Gilbert

Elbphilharmonie (20:00 uur)

Dirigent
Alan Gilbert

Uitvoerenden
Igor Levit – piano
NDR Elbphilharmonie Orchester

Muziek
Béla Bartók:                 Divertimento voor stijkorkest Sz 113
                                         Concert voor piano en orkest Nr. 1 Sz 83
                                         Concert voor orkest Sz 116

Prijs: € 140,- (incl. transfers v.v.)

Hamburg Elbphilharmonie Grossersaal c_Herzog de Meuron

Programma en excursies

Dag 1 - Aankomst in Hamburg

U reist per comfortabele Royal Class Touringcar naar Hamburg, met een tussenstop in het gezellige Oldenburg. In de middag is er de mogelijkheid om op eigen gelegenheid een lunch te nuttigen in het centrum van Oldenburg. Vervolgens reist u per touringcar door naar Hamburg, waar u verblijft in het 4-sterren Renaissance Hotel, gelegen in hartje centrum Hamburg. U kunt kort even bijkomen van de heenreis, waarna u vervolgens kunt genieten van een gezamenlijk welkomstdiner in het hotel. 

Hamburg, Shutterstock (3)

Dag 2 - Stadstour en eerste concert in 'Elphi'

Na uw ontbijt verzorgt uw reisleider de eerste muziektoelichting van de reis, over het concert met Mørk en Mäkelä vanavond in de Elbphilharmonie! Vanochtend ontmoet u uw lokale gids waarmee u een busrit en wandeling door de stad maakt. U ontdekt de bijzondere ligging van Hamburg aan en in het water. Men beweert dat deze stad meer bruggen heeft dan Amsterdam en Venetië bij elkaar. Rond het middaguur brengt u ook een bezoek aan de beroemde St. Michaelskirche, waar u kunt genieten van een kort orgelconcert. De middag is verder ter vrije besteding en u luncht op eigen gelegenheid. U dineert gezamenlijk in een restaurant in Hamburg. Aansluitend vertrekt u naar de Elbphilharmonie voor het concert. 

Hamburg, Shutterstock 3

Dag 3 - Ontdek Hafencity en de Elbphilharmonie

U begint de ochtend muzikaal met een toelichting op het concert dat vanavond op het programma staat. Hierna maakt u kennis met de moderne architectuur van de havenstad in de wijk Hafencity. Deze nieuwe wijk, direct naast de Speicherstadt, is slechts een paar jaar oud en er wordt nog steeds gebouwd. Het gebied is een combinatie van appartementen, kantoren en winkels. Het water van de Elbe stroomt langs de kades en ieder gebouw is in een andere en moderne stijl ontworpen. Daarnaast tonen de gebouwen een grote verscheidenheid aan 21e-eeuwse stedelijke architectuur. Op eigen gelegenheid kunt u de lunch nuttigen in het centrum van Hafencity. Na een gezamenlijk diner begeeft u zich gezamenlijk naar de Elbphilharmonie, waar het NDR Elbphilharmonie Orchester zal spelen met o.a. Igor Levit in de schijnwerpers. 

Hamburg Speicherstadt shutterstock_1181662084

Dag 4 - Terugreis naar Nederland

Na het ontbijt vertrekt u richting Nederland.  Onderweg  wordt een afscheidslunch geserveerd. Aansluitend vervoer naar uw uitstapplaats.

Programmawijzigingen voorbehouden.

Hamburg, Shutterstock 2

Reisinformatie

Uw hotel

Reichshof Hotel Hamburg ****
U verblijft in het Reichshof Hotel Hamburg (Curio Collection by Hilton). Dit hotel wordt, naar grote tevredenheid van onze passagiers, al vele jaren geselecteerd voor onze reizen naar Hamburg en is dan ook een belangrijk onderdeel van onze muziekreis. Het Reichshof ligt in hartje Hamburg. Het monumentale hotel is in 2015 heropend en biedt een prachtige inrichting waarin geschiedenis en traditie worden gecombineerd. De kamers zijn ingericht in art-decostijl met hoge plafonds en luxe meubels. In het ‘Stadt Restaurant’ worden uitstekende maaltijden geserveerd.

Junior Suite
Tevens is het mogelijk om tijdens uw reis optioneel de Junior Suite te reserveren. Zie hieronder foto's van uw standaard kamer en de Junior Suite. 
Toeslag: € 268,- p.p. o.b.v. van 2 personen.


Hotel Reichshof buitenkant
Hotel Reichshof
Hotel Reichshof lobby
Lobby
Hotel Reichshof Bar
Bar
Hotel Reichshof hotelkamer
Impressie hotelkamer
Hotel Reichshof – JuniorSuite
Junior Suite
Hotel Reichshof Junior Suite
Junior Suite
Veeg naar links

Vervoer

U reist per comfortabele Royal Class touringcar

Opstapplaatsen:

 • Amsterdam -Station Amsterdam RAI, taxistrook onder de A10
 • Den Haag - Den Haag Centraal, busplatform 
 • Utrecht - Station CS Jaarbeurszijde, voor het NH hotel
 • Arnhem - Van der Valk Arnhem, vlakbij uitvalswegen A12 en A50
Met de auto naar Arnhem?
Vanuit Utrecht: neem de A12 richting Arnhem. Afslag 25, Oosterbeek. Sla op het einde van de afrit rechstaf de Amsterdamse weg/N224 op. Bij de 2e stoplichten rechtsaf.
Vanuit Zwolle: neem de A50 richting Arnhem. Vervolgens A12/E35 richting Arnhem. Daarna Afslag 25, Oosterbeek. Bij de stoplichten linksaf. Vervolgens bij het derde stoplicht rechtsaf.
Vanuit Den Bosch: neem de A50 richting Zwolle. Afslag 25, Oosterbeek. Bij de stoplichten linksaf. Vervolgens bij het derde stoplicht rechtsaf.
Vanaf het Centraal Station Arnhem kunt u een directe busverbinding nemen naar het hotel. De bushaltes bevinden zich voor het Van der Valk Hotel en zijn genoemd naar het hotel.

Overnachting in Arnhem
Bij het Van der Valk Hotel Arnhem kunt u een overnachting boeken voorafgaand aan de reis. Uw auto kan hier gedurende de reis gratis blijven staan. Deze kunt u bij boeking reserveren:

2-persoonskamer Comfort: € 65,- p.p.p.n.
Toeslag alleengebruik € 45,- p.p.p.n.

Bovenstaand tarief is inclusief ontbijt, toeristenbelasting, parkeerplaats voor uw auto en gratis gebruik van de wellness. Hannick Touringcar

Muziektickets

Wij reserveren uw muziektickets rechtstreeks bij operahuizen of via gerenommeerde agentschappen, die hiervoor reserveringskosten en een voorverkooptoeslag berekenen. Deze toeslagen kunnen oplopen tot 55%. De prijzen op uw muziekticket kunnen dus afwijken van de prijs die wij onze partners betalen. Wij raden u aan om op tijd te boeken, zodat u verzekerd bent van muziektickets in een goede categorie. Boeken via Hannick Reizen voorkomt teleurstellingen en lange wachttijden bij de kassa.

Bij annulering worden de muziektickets altijd 100% in rekening gebracht.

Duurzaam op reis

Het hele jaar gaan we op reis. Ver weg of dichter bij huis. Wij laten u heel graag genieten van de talloze mooie plaatsen die er op deze wereld zijn, zodat u elke keer weer nieuwe, unieke ervaringen op kunt doen.
Graag nemen wij u mee hoe wij als familiebedrijf al meer dan 50 jaar onze verantwoordelijkheid nemen op het gebied van duurzaam ondernemen.
Klik hier voor meer informatie.

Prijsinformatie

Reissom
Inbegrepen
Toeslagen
Voorwaarden
4-daagse muziekreis Klaus Mäkelä in Hamburg
Vanaf 1.398,- p.p.

Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

Meer bedenktijd nodig? Neem een optie!
Twijfelt u nog een beetje? Heeft u wel plannen om een muziekreis te gaan maken, maar kunt u nog niet definitief beslissen? Neem dan een vrijblijvende optie!
Wij houden dan een plaatsje voor u vrij op deze reis. Want we hebben graag dat u met ons mee gaat. Op deze manier heeft u meer tijd om er nog even over na te denken en voorkomt u de teleurstelling van prijsverhoging of een volgeboekte reis.

Vertrekdatum
Prijs per persoon
31 januari 2024
v.a. 1.398,-

• Eerste categorie zitplaatsen 
• Verblijf (3 overnachtingen) in het uitstekende 4-sterren Reichshof Hotel Hamburg (incl. ontbijt)
• Een glaasje wijn en kopje koffie tijdens de maaltijden buiten de deur
• Boeiende muziektoelichtingen door uw Hannick reisleider
• Reis per Royal Class Touringcar
• 4 keer lunch of diner
• Excursie programma en entreegelden

Muziekprogramma

Inbegrepen
Donderdag 1 februari, Mørk en Mäkelä 

Optioneel
Vrijdag 2 februari, Levit en Gilbert
Prijs: € 140,- (incl. transfers v.v.)

 

Muziek optioneel:
Vrijdag 2 februari, Levit en Gilbert
Prijs: € 140,- (incl. transfers v.v.)

Verdere toeslagen:

• Toeslag 2-persoonskamer voor alleengebruik € 298,-
• € 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen

Op deze reis zijn de volgende voorwaarden van toepassing:

- ANVR-voorwaarden
- SGR-voorwaarden
- Garantieregeling Stichting Calamiteitenfonds Reizen
- Algemene voorwaarden / Boekingsinformatie van Hannick Reizen zoals vermeld op deze website

Betaling
Hannick Reizen is aangesloten bij de ANVR en SGR. Voor u de garantie dat uw muziekreis in goede handen is. Zodra u van ons de bevestiging, welke tevens de factuur is, heeft ontvangen, verzoeken wij u 15% van de totale reissom + een verhoging van de aanbetaling aan ons over te maken, dit is de aanbetaling. Het restant van de reissom dient uiterlijk 6 weken voor aanvang van de reis in ons bezit te zijn. Indien u uw muziekreis boekt binnen 6 weken voor aanvang van de muziekreis dan dient u na ontvangst van de bevestiging/factuur de totale reissom per direct aan ons te voldoen.

Voorwaarden
Op deze reis zijn de ANVR- en SGR-voorwaarden van toepassing, evenals de Algemene Voorwaarden zoals vermeld op deze website. Echter voor deze muziekreis hanteren wij afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. Wijzigingen in het dag- en muziekprogramma om organisatorische redenen voorbehouden.
Indien een aanmelding ongedaan wordt gemaakt, zijn per persoon de volgende annuleringskosten verschuldigd:

 • Bij annulering tot 65 dagen voor vertrek: 15% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
 • Bij annulering vanaf 65 dagen (inclusief) tot 42 dagen (exclusief) voor vertrek: 35% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
 • Bij annulering vanaf 42 dagen (inclusief) tot 28 dagen (exclusief) voor vertrek: 55% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
 • Bij annulering vanaf 28 dagen (inclusief) tot 5 dagen (exclusief) voor vertrek: 85% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
 • Bij annulering vanaf de 5e dag voor vertrek: de volledige reissom.

Groepsgrootte
Voor alle groepsreizen geldt een minimum aantal deelnemers. Met minder deelnemers kan de reis helaas niet worden uitgevoerd. Voor vliegreizen is dit doorgaans minimaal 12 deelnemers. Voor touringcarreizen geldt doorgaans een minimum van 15 deelnemers. Indien dit aantal niet wordt gerealiseerd kan Hannick Reizen de reisovereenkomst opzeggen.

Reissom
4-daagse muziekreis Klaus Mäkelä in Hamburg
Vanaf 1.398,- p.p.

Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

Meer bedenktijd nodig? Neem een optie!
Twijfelt u nog een beetje? Heeft u wel plannen om een muziekreis te gaan maken, maar kunt u nog niet definitief beslissen? Neem dan een vrijblijvende optie!
Wij houden dan een plaatsje voor u vrij op deze reis. Want we hebben graag dat u met ons mee gaat. Op deze manier heeft u meer tijd om er nog even over na te denken en voorkomt u de teleurstelling van prijsverhoging of een volgeboekte reis.

Vertrekdatum
Prijs per persoon
31 januari 2024
v.a. 1.398,-
Inbegrepen

• Eerste categorie zitplaatsen 
• Verblijf (3 overnachtingen) in het uitstekende 4-sterren Reichshof Hotel Hamburg (incl. ontbijt)
• Een glaasje wijn en kopje koffie tijdens de maaltijden buiten de deur
• Boeiende muziektoelichtingen door uw Hannick reisleider
• Reis per Royal Class Touringcar
• 4 keer lunch of diner
• Excursie programma en entreegelden

Muziekprogramma

Inbegrepen
Donderdag 1 februari, Mørk en Mäkelä 

Optioneel
Vrijdag 2 februari, Levit en Gilbert
Prijs: € 140,- (incl. transfers v.v.)

 

Toeslagen

Muziek optioneel:
Vrijdag 2 februari, Levit en Gilbert
Prijs: € 140,- (incl. transfers v.v.)

Verdere toeslagen:

• Toeslag 2-persoonskamer voor alleengebruik € 298,-
• € 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen

Voorwaarden

Op deze reis zijn de volgende voorwaarden van toepassing:

- ANVR-voorwaarden
- SGR-voorwaarden
- Garantieregeling Stichting Calamiteitenfonds Reizen
- Algemene voorwaarden / Boekingsinformatie van Hannick Reizen zoals vermeld op deze website

Betaling
Hannick Reizen is aangesloten bij de ANVR en SGR. Voor u de garantie dat uw muziekreis in goede handen is. Zodra u van ons de bevestiging, welke tevens de factuur is, heeft ontvangen, verzoeken wij u 15% van de totale reissom + een verhoging van de aanbetaling aan ons over te maken, dit is de aanbetaling. Het restant van de reissom dient uiterlijk 6 weken voor aanvang van de reis in ons bezit te zijn. Indien u uw muziekreis boekt binnen 6 weken voor aanvang van de muziekreis dan dient u na ontvangst van de bevestiging/factuur de totale reissom per direct aan ons te voldoen.

Voorwaarden
Op deze reis zijn de ANVR- en SGR-voorwaarden van toepassing, evenals de Algemene Voorwaarden zoals vermeld op deze website. Echter voor deze muziekreis hanteren wij afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. Wijzigingen in het dag- en muziekprogramma om organisatorische redenen voorbehouden.
Indien een aanmelding ongedaan wordt gemaakt, zijn per persoon de volgende annuleringskosten verschuldigd:

 • Bij annulering tot 65 dagen voor vertrek: 15% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
 • Bij annulering vanaf 65 dagen (inclusief) tot 42 dagen (exclusief) voor vertrek: 35% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
 • Bij annulering vanaf 42 dagen (inclusief) tot 28 dagen (exclusief) voor vertrek: 55% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
 • Bij annulering vanaf 28 dagen (inclusief) tot 5 dagen (exclusief) voor vertrek: 85% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
 • Bij annulering vanaf de 5e dag voor vertrek: de volledige reissom.

Groepsgrootte
Voor alle groepsreizen geldt een minimum aantal deelnemers. Met minder deelnemers kan de reis helaas niet worden uitgevoerd. Voor vliegreizen is dit doorgaans minimaal 12 deelnemers. Voor touringcarreizen geldt doorgaans een minimum van 15 deelnemers. Indien dit aantal niet wordt gerealiseerd kan Hannick Reizen de reisovereenkomst opzeggen.

Hannick Reizen_Jerina_CTA Blok
Wij staan voor u klaar
Onze Travel Consultants geven u graag advies

Neem contact met ons op voor meer informatie over onze bijzondere muziekreizen en de verschillende mogelijkheden. 

Bel +31 (0)88 - 13 07 340
Brochure Destin Muziekreizen zomer - najaar 2024_Mockup
Luxe brochure
De mooiste muziekreizen in één brochure
 • Boordevol reisinspiratie
 • Unieke arrangementen
 • Gratis bij u thuisbezorgd
Brochure aanvragen

Vergelijkbare reizen

Bekijk onze selectie bijzondere en unieke muziekreizen naar de mooiste operahuizen en hoogstaande festivals met medewerking van de allerbeste musici