Bel ons
Menu
Sluit
Bel ons
Menu
Sluit
Hamburg stadshuis shutterstock_595858976
Home
Reisaanbod
Muziekreizen
Janine Jansen in de Elbphilharmonie Hamburg

Opera en een concert in de stad aan de Elbe

muziekreizen

Janine Jansen in de Elbphilharmonie Hamburg

Beleef de geweldige akoestiek van de Elbphilharmonie met wereldsterren

Concert
Opera
Wereldniveau
Volgend vertrek
--
Reisduur
4 dagen
Vertrekpunt
Nederland
Reisleider
Leendert Booyens
Touringcar
Royal Class
Destin
Vanaf 1.598,-
Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.
Brochure aanvragen Brochure aanvragen
Navigatie
Unieke belevenis Muziekprogramma Programma en excursies Reisinformatie Prijsinformatie
Brochure aanvragen Brochure aanvragen

Muziek, cultuur en water in Hamburg

Weinig concertzalen kenden zo’n ingewikkelde wordingsgeschiedenis als de Elbphilharmonie in Hamburg, met bijna 10 jaar bouwtijd heeft het de stadbestuurders wakker doen liggen. Maar met wat voor een resultaat! Zoals Sydney haar iconische operagebouw kent, is de Elbphilharmonie niet meer weg te denken als beeldmerk van de stad Hamburg. Met de spectaculaire binnenkant en daardoor de geweldige akoestiek vormt de Elbphilharmonie een vast onderdeel van Hannick Muziekreizen. Topsolisten zijn regelmatig in de Elbphilharmonie te vinden. Tijdens deze reis kunt u onze stervioliste Janine Jansen in het vioolconcert van Barber meemaken. Ze wordt begeleid door het London Symphony Orchestra onder leiding van zijn nieuwe chef-dirigent Sir Antonio Pappano. Naast dit concert kunt u in de Staatsoper van Hamburg, indien bijgeboekt, van de vergevingsgezinde en humanistische opera La Clemenza di Tito genieten. Hamburg heeft naast de muziek ook meer dan genoeg te bieden wat betreft vrijetijdsbesteding. En een rondleiding door Speicherstadt en het havengebied staat ook zeker op het programma.

Vanwege de vele interesse kunt u nu voor groep 2 boeken door hier te klikken. 

Stervioliste Janine Jansen

Geboren in Soest, gestudeerd aan het Utrechts Conservatorium en inmiddels wereldwijd bekend: Janine Jansen beleeft een fantastische carrière. Een optreden in 2002 met het Philharmonia Orchestra betekende haar grote doorbraak, inmiddels treedt ze op met alle grote internationale orkesten en dirigenten. Waar ze ook komt, van Stockholm tot Kaapstad en van Buenos Aires tot Tokyo, weet ze mensen te raken met haar prachtige klank en uitzonderlijk talent. Altijd en allereerst zoekt ze naar het pure in de muziek. Lees meer over dit toptalent in onze nieuwste blog! 

Lees blog
shutterstock_589972157 Speicherstadt Hamburg
Hamburg Speicherstadt
Janine Jansen - Fotocredits Lukas Beck (2)
Janine Jansen © Lukas Beck
Hamburg Speicherstadt shutterstock_555101113
Hamburg Speicherstadt
Elbphilharmonie Hamburg shutterstock_641329339+(1)
Elbphilharmonie Hamburg
Hamburg, Shutterstock
Hamburg
London Symphony Orchestra Photo 2022 C John Davis-min
London Symphony Orchestra © John Davis
Hamburg Speicherstadt shutterstock_1181662084
Hamburg Speicherstadt
Havendistrict Hamburg shutterstock_550142449
Havendistrict Hamburg
Veeg naar links

Muziekprogramma

 • Zondag 28 april, opera La Clemenza di Tito (Mozart) - optioneel
 • Maandag 29 april,  London Symphony Orchestra met Janine Jansen - inbegrepen

Het muziekprogramma wordt nader beschreven onder de afbeeldingen. 

Foto Elbphilharmonie © Thies Raetzke
Foto Janine Jansen © Marco Borggreve

Zondag 28 april - opera La Clemenza di Tito (Mozart)

Staatsoper Hamburg (18:00 uur)

Dirigent
Adam Fischer

Regie
Jetske Mijnssen

Uitvoerenden
Bernard Richter, Michèle Losier, Kangmin Justin Kim, Katharina Konradi, etc.
Chor der Hamburgische Staatsoper
Philharmonisches Staatsorchester Hamburg

La Clemenza di Tito – De barmhartigheid van Titus – was Mozart’s allerlaatste opera. De opera zit vol dramatische en virtuoze aria’s. In La Clemenza is Vitellia verliefd op Tito, de keizer van het Romeinse Rijk. Wanneer Tito haar liefde niet beantwoordt zindt ze op wraak. Ze besluit hem te doden en daarmee tegelijkertijd de macht te grijpen. Ze betrekt Tito’s vertrouweling Sesto in het complot maar de aanslag mislukt. Waar iedereen verwacht dat Tito het verraad zal bestraffen weigert hij dat: hij verleent zowel Vitellia als Sesto clementie.

Prijs € 228,- (incl. transfers v.v.)

© Niklas Marc Heinecke

Hamburgische Staatsoper_Außenansicht Seite Nachtc-Niklas Marc Heinecke

Maandag 29 april - London Symphony Orchestra met Janine Jansen

Elbphilharmonie (20:00 uur)

Dirigent
Sir Antonio Pappano

Uitvoerenden
Janine Jansen – viool
London Symphony Orchestra

Muziek
Lili Boulanger                     D’un matin de printemps (versie voor orkest)
Samuel Barber                   Concert voor viool en orkest op. 14
Sergej Rachmaninov        Symfonie nr. 2 in e op. 27    

Rachmaninov’s 2e symfonie kan met recht ‘een grote symfonie’ genoemd worden. Geweldig qua vorm en orkestratie toont het dat Rachmaninov méér was dan een pianovirtuoos alleen. Stoutmoedig, melancholiek, opwindend, energiek; in alle delen spreekt de symfonie tot de verbeelding. Ook Barber’s Vioolconcert speelt zich af in een wereld van melancholie. Prachtig georkestreerd, biedt het de solist de kans een eigen droomwereld te creëren, waarmee het een mooie aanvulling is op de grote 19e eeuwse vioolconcerten. Steeds meer dirigenten ontdekken het kleine oeuvre van de Franse componiste Lili Boulanger. Stuk voor stuk juweeltjes dragen ze vaak een veelal exotische klanktaal in zich. 

© Lukas Beck

Janine Jansen - Fotocredits Lukas Beck

Programma en excursies

Dag 1 - Aankomst in Hamburg

U reist per comfortabele Royal Class touringcar naar Hamburg. U luncht op eigen gelegenheid tijdens een van de tussenstops. Vervolgens reist u per touringcar door naar Hamburg, waar u verblijft in het 4-sterren Reichshof Hotel. U kunt kort even bijkomen van de heenreis, waarna u vervolgens kunt genieten van een gezamenlijk welkomstdiner in het hotel. 

Haven van Hamburg shutterstock_1242860542

Dag 2 - Bezoek de wijk Hafencity en Speicherstadt

Na het uitgebreide ontbijt begint u de ochtend muzikaal met een toelichting op de opera van Mozart die vanavond optioneel op het programma staat. Hierna maakt u kennis met de moderne architectuur van de havenstad in de wijk Hafencity en het historische Speicherstadt. Door Unesco uitgeroepen tot werelderfgoed. Deze excursie is gedeeltelijk per luxe touringcar en gedeeltelijk te voet. De nieuwe wijk Hafencity is slechts een paar jaar oud en er wordt nog steeds gebouwd. Het gebied is een combinatie van appartementen, kantoren en winkels. Het water van de Elbe stroomt langs de kades en ieder gebouw is in een andere en moderne stijl ontworpen. Daarnaast tonen de gebouwen een grote verscheidenheid aan 21e-eeuwse stedelijke architectuur. Het historische Speicherstadt daarentegen, werd oorspronkelijk ontwikkeld op een groep smalle eilanden in de rivier de Elbe tussen 1885 en 1927. Het is een van de grootste historische ensembles van havenpakhuizen in de wereld. Het complex is een voorbeeld van de gevolgen van de snelle groei van de internationale handel in de late 19e en vroege 20e eeuw. U luncht gezamenlijk in dit mooie gebied. De rest van de middag heeft u ter vrije besteding en u dineert op eigen gelegenheid. Aan het einde van de middag wordt u, indien bijgeboekt, per luxe touringcar naar de Staatsoper gebracht voor de prachtige en boeiende opera van Mozart; La Clemenza di Tito. 

shutterstock_589972157 Speicherstadt Hamburg

Dag 3 - Rondleiding Elbphilharmonie

Na het ontbijt ontmoet u de gids in de lobby en maakt u nog een korte rit per comfortabele touringcar door Hamburg. U ontdekt de bijzondere ligging van Hamburg aan en in het water. Men beweert dat deze stad meer bruggen heeft dan Amsterdam en Venetië bij elkaar. De toer eindigt bij de ingang van de Elbphilharmonie. U wordt hier opgehaald door de gids voor een mooie en boeiende rondleiding door dit bijzondere gebouw. De lunch is op eigen gelegenheid in deze leuke omgeving van de Elbphilharmonie. Verder is de middag ter vrije besteding. In de loop van de middag verzorgt uw reisleider in het hotel de tweede muziektoelichting over het concert vanavond met Janine Jansen. Aansluitend volgt de transfer per comfortabele touringcar naar de Elbphilharmonie voor een gezamenlijk diner. Hierna woont u in Elbphilharmonie het optreden van Janine Jansen samen met het London Symphony Orchestra bij. Wat een kans voor de nieuwe chef-dirigent Sir Antonio Pappano om samen met de beroemde en veelzijdige Nederlandse violiste een spectaculair optreden neer te zetten!  

© Lukas Beck

Janine Jansen - Fotocredits Lukas Beck (2)

Dag 4 - Terugreis naar Nederland

Na het ontbijt vertrekt u richting Nederland. Onderweg maakt u een uitgebreide tussenstop en geniet u van een gezamenlijke afscheidslunch. Aansluitend vervoer naar uw uitstapplaats en neemt u afscheid van het reisgezelschap. 

Hamburg, Shutterstock

Reisinformatie

Uw hotel

Reichshof Hotel Hamburg ****
U verblijft in het Reichshof Hotel Hamburg (Curio Collection by Hilton). Dit hotel wordt, naar grote tevredenheid van onze passagiers, al vele jaren geselecteerd voor onze reizen naar Hamburg en is dan ook een belangrijk onderdeel van onze muziekreis. Het Reichshof ligt in hartje Hamburg. Het monumentale hotel is in 2015 heropend en biedt een prachtige inrichting waarin geschiedenis en traditie worden gecombineerd. De kamers zijn ingericht in art-decostijl met hoge plafonds en luxe meubels. In het ‘Stadt Restaurant’ worden uitstekende maaltijden geserveerd.

Hotel Reichshof buitenkant
Reichshof Hotel Hamburg
Hotel Reichshof lobby
Entree
Hotel Reichshof Bar
Bar
Hotel Reichshof hotelkamer
Impressie hotelkamer
Veeg naar links

Uw reisleider

Fagottist voor orkest- en kamermuziek
Leendert Booyens

"Als orkest- en kamermusicus heb ik door de jaren heen vele concertreizen gemaakt in binnen- en buitenland. Sinds enkele jaren heb ik het voorrecht om mijn liefde voor muziek, mensen en reizen te mogen combineren in de hoedanigheid van reisleider bij Hannick. Verrassing, harmonie, humor en gezelligheid zijn hierbij dé sleutelwoorden om samen met u van iedere reis een onvergetelijke ontdekkingsreis te maken."

Hannick-reisleider Leendert Booyens

Vervoer

U reist per comfortabele Royal Class touringcar

Opstapplaatsen:

 • Amsterdam -Station Amsterdam RAI, taxistrook onder de A10
 • Den Haag - Den Haag Centraal, busplatform 
 • Utrecht - Station CS Jaarbeurszijde, voor het NH hotel
 • Arnhem - Van der Valk Arnhem, vlakbij uitvalswegen A12 en A50

Met de auto naar Arnhem?
Vanuit Utrecht: neem de A12 richting Arnhem. Afslag 25, Oosterbeek. Sla op het einde van de afrit rechstaf de Amsterdamse weg/N224 op. Bij de 2e stoplichten rechtsaf.
Vanuit Zwolle: neem de A50 richting Arnhem. Vervolgens A12/E35 richting Arnhem. Daarna Afslag 25, Oosterbeek. Bij de stoplichten linksaf. Vervolgens bij het derde stoplicht rechtsaf.
Vanuit Den Bosch: neem de A50 richting Zwolle. Afslag 25, Oosterbeek. Bij de stoplichten linksaf. Vervolgens bij het derde stoplicht rechtsaf.
Vanaf het Centraal Station Arnhem kunt u een directe busverbinding nemen naar het hotel. De bushaltes bevinden zich voor het Van der Valk Hotel en zijn genoemd naar het hotel.

Overnachting in Arnhem
Bij het Van der Valk Hotel Arnhem kunt u een overnachting boeken voorafgaand aan de reis. Uw auto kan hier gedurende de reis gratis blijven staan. Deze kunt u bij boeking reserveren:

2-persoonskamer Comfort: € 65,- p.p.p.n.
Toeslag alleengebruik € 45,- p.p.p.n.

Bovenstaand tarief is inclusief ontbijt, toeristenbelasting, parkeerplaats voor uw auto en gratis gebruik van de wellness.

Hannick Touringcar

Muziektickets

Wij reserveren uw muziektickets rechtstreeks bij operahuizen of via gerenommeerde agentschappen, die hiervoor reserveringskosten en een voorverkooptoeslag berekenen. Deze toeslagen kunnen oplopen tot 55%. De prijzen op uw muziekticket kunnen dus afwijken van de prijs die wij onze partners betalen. Wij raden u aan om op tijd te boeken, zodat u verzekerd bent van muziektickets in een goede categorie. Boeken via Hannick Reizen voorkomt teleurstellingen en lange wachttijden bij de kassa.

Bij annulering worden de muziektickets altijd 100% in rekening gebracht.

Duurzaam op reis

Het hele jaar gaan we op reis. Ver weg of dichter bij huis. Wij laten u heel graag genieten van de talloze mooie plaatsen die er op deze wereld zijn, zodat u elke keer weer nieuwe, unieke ervaringen op kunt doen.
Graag nemen wij u mee hoe wij als familiebedrijf al meer dan 50 jaar onze verantwoordelijkheid nemen op het gebied van duurzaam ondernemen.
Klik hier voor meer informatie.

Prijsinformatie

Reissom
Inbegrepen
Toeslagen
Voorwaarden
4-daagse muziekreis Janine Jansen in de Elbphilharmonie Hamburg
Vanaf 1.598,- p.p.

Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

Meer bedenktijd nodig? Neem een optie!
Twijfelt u nog een beetje? Heeft u wel plannen om een muziekreis te gaan maken, maar kunt u nog niet definitief beslissen? Neem dan een vrijblijvende optie!
Wij houden dan een plaatsje voor u vrij op deze reis. Want we hebben graag dat u met ons mee gaat. Op deze manier heeft u meer tijd om er nog even over na te denken en voorkomt u de teleurstelling van prijsverhoging of een volgeboekte reis.

Vertrekdatum
Prijs per persoon
27 april 2024
v.a. 1.598,-

• Uitstekende categorie zitplaatsen
• Verblijf (3 overnachtingen) in het uitstekende 4-sterren Reichshof Hamburg Hotel (incl. ontbijt)
• Een glaasje wijn en kopje koffie tijdens de maaltijden buiten de deur
• Boeiende muziektoelichtingen door uw Hannick reisleider
• Reis per Royal Class Touringcar
• 4 keer lunch of diner
• Excursie programma en entreegelden

Muziekprogramma

Inbegrepen
29 april: London Symphony Orchestra met Janine Jansen 

Optioneel
28 april: opera La Clemenza di Tito (Mozart), € 228,- (incl. transfers v.v.)

Muziek optioneel:
28 april: opera La Clemenza di Tito (Mozart), € 228,- (incl. transfers v.v.)

Verdere toeslagen:
• Toeslag 2-persoonskamer voor alleengebruik € 248,-
• € 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen

Op deze reis zijn de volgende voorwaarden van toepassing:

- ANVR-voorwaarden
- SGR-voorwaarden
- Garantieregeling Stichting Calamiteitenfonds Reizen
- Algemene voorwaarden / Boekingsinformatie van Hannick Reizen zoals vermeld op deze website

Betaling
Hannick Reizen is aangesloten bij de ANVR en SGR. Voor u de garantie dat uw muziekreis in goede handen is. Zodra u van ons de bevestiging, welke tevens de factuur is, heeft ontvangen, verzoeken wij u 15% van de totale reissom + een verhoging van de aanbetaling aan ons over te maken, dit is de aanbetaling. Het restant van de reissom dient uiterlijk 6 weken voor aanvang van de reis in ons bezit te zijn. Indien u uw muziekreis boekt binnen 6 weken voor aanvang van de muziekreis dan dient u na ontvangst van de bevestiging/factuur de totale reissom per direct aan ons te voldoen.

Voorwaarden
Op deze reis zijn de ANVR- en SGR-voorwaarden van toepassing, evenals de Algemene Voorwaarden zoals vermeld op deze website. Echter voor deze muziekreis hanteren wij afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. Wijzigingen in het dag- en muziekprogramma om organisatorische redenen voorbehouden.
Indien een aanmelding ongedaan wordt gemaakt, zijn per persoon de volgende annuleringskosten verschuldigd:

 • Bij annulering tot 65 dagen voor vertrek: 15% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
 • Bij annulering vanaf 65 dagen (inclusief) tot 42 dagen (exclusief) voor vertrek: 35% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
 • Bij annulering vanaf 42 dagen (inclusief) tot 28 dagen (exclusief) voor vertrek: 55% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
 • Bij annulering vanaf 28 dagen (inclusief) tot 5 dagen (exclusief) voor vertrek: 85% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
 • Bij annulering vanaf de 5e dag voor vertrek: de volledige reissom.

Groepsgrootte
Voor alle groepsreizen geldt een minimum aantal deelnemers. Met minder deelnemers kan de reis helaas niet worden uitgevoerd. Voor vliegreizen is dit doorgaans minimaal 12 deelnemers. Voor touringcarreizen geldt doorgaans een minimum van 15 deelnemers. Indien dit aantal niet wordt gerealiseerd kan Hannick Reizen de reisovereenkomst opzeggen.

Reissom
4-daagse muziekreis Janine Jansen in de Elbphilharmonie Hamburg
Vanaf 1.598,- p.p.

Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

Meer bedenktijd nodig? Neem een optie!
Twijfelt u nog een beetje? Heeft u wel plannen om een muziekreis te gaan maken, maar kunt u nog niet definitief beslissen? Neem dan een vrijblijvende optie!
Wij houden dan een plaatsje voor u vrij op deze reis. Want we hebben graag dat u met ons mee gaat. Op deze manier heeft u meer tijd om er nog even over na te denken en voorkomt u de teleurstelling van prijsverhoging of een volgeboekte reis.

Vertrekdatum
Prijs per persoon
27 april 2024
v.a. 1.598,-
Inbegrepen

• Uitstekende categorie zitplaatsen
• Verblijf (3 overnachtingen) in het uitstekende 4-sterren Reichshof Hamburg Hotel (incl. ontbijt)
• Een glaasje wijn en kopje koffie tijdens de maaltijden buiten de deur
• Boeiende muziektoelichtingen door uw Hannick reisleider
• Reis per Royal Class Touringcar
• 4 keer lunch of diner
• Excursie programma en entreegelden

Muziekprogramma

Inbegrepen
29 april: London Symphony Orchestra met Janine Jansen 

Optioneel
28 april: opera La Clemenza di Tito (Mozart), € 228,- (incl. transfers v.v.)

Toeslagen

Muziek optioneel:
28 april: opera La Clemenza di Tito (Mozart), € 228,- (incl. transfers v.v.)

Verdere toeslagen:
• Toeslag 2-persoonskamer voor alleengebruik € 248,-
• € 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen

Voorwaarden

Op deze reis zijn de volgende voorwaarden van toepassing:

- ANVR-voorwaarden
- SGR-voorwaarden
- Garantieregeling Stichting Calamiteitenfonds Reizen
- Algemene voorwaarden / Boekingsinformatie van Hannick Reizen zoals vermeld op deze website

Betaling
Hannick Reizen is aangesloten bij de ANVR en SGR. Voor u de garantie dat uw muziekreis in goede handen is. Zodra u van ons de bevestiging, welke tevens de factuur is, heeft ontvangen, verzoeken wij u 15% van de totale reissom + een verhoging van de aanbetaling aan ons over te maken, dit is de aanbetaling. Het restant van de reissom dient uiterlijk 6 weken voor aanvang van de reis in ons bezit te zijn. Indien u uw muziekreis boekt binnen 6 weken voor aanvang van de muziekreis dan dient u na ontvangst van de bevestiging/factuur de totale reissom per direct aan ons te voldoen.

Voorwaarden
Op deze reis zijn de ANVR- en SGR-voorwaarden van toepassing, evenals de Algemene Voorwaarden zoals vermeld op deze website. Echter voor deze muziekreis hanteren wij afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. Wijzigingen in het dag- en muziekprogramma om organisatorische redenen voorbehouden.
Indien een aanmelding ongedaan wordt gemaakt, zijn per persoon de volgende annuleringskosten verschuldigd:

 • Bij annulering tot 65 dagen voor vertrek: 15% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
 • Bij annulering vanaf 65 dagen (inclusief) tot 42 dagen (exclusief) voor vertrek: 35% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
 • Bij annulering vanaf 42 dagen (inclusief) tot 28 dagen (exclusief) voor vertrek: 55% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
 • Bij annulering vanaf 28 dagen (inclusief) tot 5 dagen (exclusief) voor vertrek: 85% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
 • Bij annulering vanaf de 5e dag voor vertrek: de volledige reissom.

Groepsgrootte
Voor alle groepsreizen geldt een minimum aantal deelnemers. Met minder deelnemers kan de reis helaas niet worden uitgevoerd. Voor vliegreizen is dit doorgaans minimaal 12 deelnemers. Voor touringcarreizen geldt doorgaans een minimum van 15 deelnemers. Indien dit aantal niet wordt gerealiseerd kan Hannick Reizen de reisovereenkomst opzeggen.

Hannick Reizen_Jerina_CTA Blok
Wij staan voor u klaar
Onze Travel Consultants geven u graag advies

Neem contact met ons op voor meer informatie over onze bijzondere muziekreizen en de verschillende mogelijkheden. 

Bel +31 (0)88 - 13 07 340
Brochure Destin Muziekreizen zomer - najaar 2024_Mockup
Luxe brochure
De mooiste muziekreizen in één brochure
 • Boordevol reisinspiratie
 • Unieke arrangementen
 • Gratis bij u thuisbezorgd
Brochure aanvragen

Vergelijkbare reizen

Bekijk onze selectie bijzondere en unieke muziekreizen naar de mooiste operahuizen en hoogstaande festivals met medewerking van de allerbeste musici