Ruim 50 jaar ervaring
Persoonlijk advies op maat
Wereldwijd aanbod
Rügen_shutterstock_547148572
U bevindt zich hier: Home
Reisaanbod
Muziekreizen
Kamermuziek op het eiland Rügen

Strijkkwartetfeest op Rügen

muziekreizen

Kamermuziek op het eiland Rügen met masterclass Alfred Brendel

Beleef de nazomer op de ruige en trotse parel in de Oostzee

Festival
Kamermuziek
Eiland
Volgend vertrek
--
Reisduur
5 dagen
Vertrekpunt
Nederland
Reisleider
Justa de Jong
Touringcar
Royal Class
Destin
Vanaf 1.598,-
Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.
Brochure aanvragen Brochure aanvragen
Navigatie
Unieke belevenis Muziekprogramma Programma en excursies Reisinformatie Prijsinformatie
Brochure aanvragen Brochure aanvragen

'Inselmusik' tijdens de Festspiele Mecklenburg-Vorpommern

Met zijn badplaatsen, uitgestrekte bossen en weilanden, mooie zandstranden en de imposante krijtrotsen - tot 120 meter hoog – is het eiland Rügen de ideale plaats om van natuur en rust te genieten. In het kader van de Festspiele Mecklenburg-Vorpommern vindt in de late zomer de zogenaamde ‘Inselmusik’ plaats. Hierbij staat het strijkkwartet centraal: gedurende drie dagen nemen drie talentvolle ensembles u mee door de geschiedenis van het strijkkwartet, van Haydn tot Stravinsky. Ook zijn er uitstapjes naar het pianokwintet en strijkoctet. Bijzonder dit jaar is de masterclass van de wereldberoemde pianist Alfred Brendel die met het Malion Quartett* aan ‘Der Tod und das Mädchen’ van Schubert zal werken. Uiteraard geniet u ook volop van de indrukwekkende natuur. En brengt u een bezoek aan het unieke KDF complex aan de rand van Rügen.

*Helaas heeft het Esmé Quartett hun deelnemen moeten afzeggen en worden ze tijdens alle concerten vervangen door het Malion Quartett.

Rügen_Sellin_shutterstock_1284147613
Sellin
Rügen shutterstock_1106256659
Kliffen op Rügen
Putbus theater shutterstock
Putbus theater
Rügen shutterstock_685755406
Rügen
Rügen_shutterstock_1296296320
Rügen
Rügen shutterstock_1101701849
Sellin Seebrücke
Rügen_shutterstock_788833822
Rügen
Rügenshutterstock_1366730564
Putbus
Prora shutterstock (2)
Prora
Prora shutterstock
Prora
Veeg naar links

Muziekprogramma

 • Woensdag 13 september, Wilkommen auf Rügen - inbegrepen
 • Woensdag 13 september, Masterclass met Alfred Brendel - inbegrepen
 • Donderdag 14 september, Abendkonzert in Putbus - inbegrepen
 • Vrijdag 15 september, Abschied vonder Insel - inbegrepen

Foto Kit Armstrong: © Jean-François Mousseau

Het muziekprogramma wordt nader beschreven onder de afbeeldingen. 

 

Woensdag 13 september: Willkommen auf Rügen

Sellin, Seebrücke (11:00 uur)

Uitvoerenden
Consone Quartet
Malion Quartett
Quatuor Hanson

Muziek
Franz Schubert:                          Strijkkwartet nr. 5 in Bes D 68
Leoš Janáček:                              Strijkkwartet nr. 1 ‘Kreutzersonate’
Ludwig van Beethoven:           Grosse Fuge in Bes voor strijkkwartet op. 133

Tijdens het welkomstconcert maakt u kennis met alle drie de strijkkwartetten die zich muzikaal voorstellen. Van Schubert hoort u een van zijn vroege strijkkwartetten, geschreven met maar liefst 16 jaar. Vol van energie, maar toch al dramatisch. Er zijn alleen de hoekdelen bewaard gebleven, de middendelen zijn verloren gegaan. Janáček was juist al op leeftijd toen hij zijn ‘Kreutzersonate’ componeerde in navolging van het gelijknamige boek van Tolstoj. Hij heeft het werk opgedragen aan zijn zeer jonge geliefde Kamille. De verliefdheid en het verlangen zijn meteen in het smartelijke beginmotief te horen. Van Beethoven klinkt zijn Grosse Fuge, een van zijn meest fascinerende composities waarin hij vrijheid en wetmatigheid probeert te verenigen.

© Matthew Johnson

Consone Quartet c_Matthew Johnson

Woensdag 13 september: Masterclass met Alfred Brendel

Bergen auf Rügen (15:00 uur)

Uitvoerenden
Alfred Brendel
Malion Quartett

Muziek
Franz Schubert:        Strijkkwartet nr. 14 in d posth. D810 ‘Der Tod und das Mädchen’

Alfred Brendel is een van de meest befaamde pianisten die talloze prijzen heeft gewonnen. Maar Brendel is niet alleen beroemd om zijn pianospel maar ook om zijn gedachten over muziek. In 2008 heeft hij zijn laatste concert gegeven maar is nog steeds zeer actief. Hij geeft onder andere lezingen en masterclasses. Ook schrijft hij gedichten die hij regelmatig voordraagt. De masterclass op Rügen stelt u in de gelegenheid om deze levende legende mee te maken!

Alfred Brendel

Donderdag 14 september: Abendkonzert in Putbus

Putbus, Marstall (19:30 uur)

Uitvoerenden
Kit Armstrong – hammerklavier
Consone Quartet
Malion Quartett
Quatuor Hanson

Muziek
Felix Mendelssohn:          Vier Stücke für Streichquartett op. 81 (uittreksels)
Wolfgang A. Mozart:       Concert nr. 14 in Es voor piano en strijkkwartet (origineel voor piano en orkest) KV 449
Felix Mendelssohn:           Strijkoctet in Es op. 20

In Putbus hoort u twee werken van Mendelssohn, onder meer zijn beroemde strijkoctet dat hij voor vier violen, twee altviolen en twee celli heeft geschreven. Hij vraagt de strijkers uitdrukkelijk om in een symfonisch orkestrale stijl te spelen. Het octet is levendig, spannend, lyrisch en virtuoos en door zijn cyclische vorm (dezelfde muzikale elementen komen in alle delen voor) een hecht geheel. De vier stukken zijn losse delen die Mendelssohn in de loop van zijn leven heeft gecomponeerd en na zijn dood als op. 81 samen zijn gebracht. Het pianoconcert nr. 14 van Mozart is de aftrap van een reeks van maar liefst zeven pianoconcerten die hij binnen 13 maanden componeerde. Het concert nr. 14 kenmerkt zich vooral door zijn kamermuzikale karakter en de grote integratie van de piano binnen het ensemble. U hoort het concert begeleid door alleen een strijkkwartet, een mogelijkheid die Mozart zelf expliciet genoemd heeft. 

© Jean-François Mousseau

Kit Armstrong_1398_c_Jean-François Mousseau

Vrijdag 15 september: Abschied von der Insel

Putbus, Marstall (19:30 uur)

Uitvoerenden
Kit Armstrong – piano
Malion Quartett
Quatuor Hanson

Muziek
Joseph Haydn:       Strijkkwartet in C op. 20 nr. 2 Hob III:32 ‘Sonnenquartett’
Igor Stravinsky:      Drie stukken voor strijkkwartet
Gabriel Fauré:         Pianokwintet nr. 2 in c op. 115

Op de laatste avond op Rügen hoort u het begin van het genre strijkkwartet zoals wij dat nu kennen, namelijk met min of meer gelijkwaardige vier spelers die in ‘gesprek’ met elkaar gaan. De zes strijkkwartetten op. 20 van Haydn waren dusdanig vernieuwend, wat hem de naam ‘vader van het strijkkwartet’ heeft gebracht. De bijnaam ‘zonnenkwartetten’ is een gevolg van een opgaande zon als afbeelding op de titelpagina door de Amsterdamse uitgever Hummel. Van het begin van het genre maakt u een sprong naar een volstrekt andere fase, waarbij vernieuwing van en experimenteren met klanken voorop staat. Stravinsky’s Drie stukken stellen hoge eisen aan de musici en hij laat de instrumenten op allerlei manieren bespelen. Tot slot hoort u het geliefde tweede pianokwintet van Fauré dat een van zijn laatste werken is en dat hij heel stiekem heeft gecomponeerd. Vanaf zijn première is dit kwintet een groot succes en wordt geroemd om het samenbrengen van op het eerste gezicht onverenigbare eigenschappen: frisse jeugd en gemoedsrust.

© Jean-François Mousseau

Kit Armstrong_1687_c_Jean-François Mousseau

Programma en excursies

Dag 1 - Uw reis naar Rügen

Rügen_shutterstock_1347036278

Dag 2 - Concert op de Seebrücke in Sellin en in Bergen auf Rügen

Na het ontbijt verzorgt uw reisleider de eerste muziektoelichting over de strijkkwartetten van Schubert, Janáček en van Beethoven. Hierna wordt u per touringcar naar Sellin gebracht. In locatie Seebrücke woont u het concert Wilkommen auf Rügen bij. U maakt muzikaal kennis met alle drie de strijkkwartetten. Na het concert staat er een gezamenlijke lunch klaar op 5 á 10 minuten lopen vanaf de Seebrücke. Hierna brengt de touringcar u naar Bergen auf Rügen. Hier woont u de masterclass met de befaamde pianist Alfred Brendel bij. Hij is niet alleen bekend om zijn pianospel, maar ook om zijn gedachten over muziek. Het belooft een interessante middag te worden. De touringcar brengt u daarna terug naar het hotel. De avond is vrij te besteden.

Rügen_Sellin_shutterstock_1181662003

Dag 3 - Stadswandeling Putbus en eerste avondconcert

Na het ontbijt verzorgt uw reisleider de volgende muziektoelichting van de reis. Dit keer over het strijkoctet van Mendelssohn en het pianoconcert nr. 14. Na de muziektoelichting vertrekt u naar Putbus. Dit is de jongste stad van het schiereiland én tegelijkertijd de oudste badplaats. Vanwege de vele witgekalkte huizen, heeft Putbus in het de bijnaam ‘Weisse Stadt’ gekregen. Een andere bijnaam is ‘Rosenstadt’, omdat veel historische gebouwen worden gesierd door rozenstruiken. Uw gids begeleidt u langs de belangrijkste bezienswaardigheden. De rest van de middag kunt u vrij besteden. Na het gezamenlijke diner in het hotel woont u het Abendkonzert bij in Putbus. Hier hoort u twee werken van Mendelssohn en het pianoconcert nr. 14 van Mozart. Na het concert wordt u per touringcar teruggebracht naar het hotel.

Rügenshutterstock_1366730564

Dag 4 - Het KDF complex aan de rand van Rügen

Na de muziektoelichting over de strijkkwartetten van Haydn en Stravinsky reist u af naar Seebad Prora op het eiland Rügen. De naam Prora werd ook in de jaren ’30 van de twintigste eeuw gebruikt voor een omstreden nazi-bouwproject. In de jaren dertig gaf de toenmalige regering het startsein voor het bouwen van een groot complex ten behoeve van de recreatie van Duitse soldaten welke aan het front zaten. In totaal zouden er 20.000 mensen kunnen verblijven. Het complex zou bestaan uit vier enorme gebouwen en de hoop was het project af te ronden in 1940. Echter door de uitbraak van de Tweede Wereldoorlog kwam de bouw compleet tot stilstand. Uiteindelijk is Prora nooit gebruikt waarvoor het bedoeld was. Sinds 1994 wordt Prora beschermd als herdenkingsmonument. U bezoekt het Dokumentationszentrum, waar u meer verteld wordt over dit imposante complex. Na uw bezoek aan Prora wordt u terug naar het hotel gebracht. U dineert gezamenlijk en vertrekt hierna naar het laatste concert in Putbus.

Prora shutterstock (2)

Dag 5 - Terugreis naar Nederland

Na het ontbijt verlaat u het eiland en reist u per comfortabele Royal Class touringcar terug naar Nederland. Onderweg naar stopt u voor een gezamenlijke afscheidslunch. Vervolgens zet de touringcar u af bij uw uitstapplaats en kunt u afscheid nemen van uw reisgezelschap. 

Programmawijzigingen voorbehouden

Rügen_shutterstock_748894309
Toon meer
Toon minder

Reisinformatie

Uw hotel

Badehaus Goor ****
Het hotel bevindt zich aan de schilderachtige baai Rügischer Bodden. Het klassiek ingerichte hotel met imposante Griekse gevel beschikt over een grote spa met zwembad en terras op de binnenplaats met een prachtig uitzicht op de zee. Het hotel ligt op slechts vijf minuten loopafstand van het strand. Het omliggende landschap leent zich bij uitstek voor ontspannende wandelingen of fietstochten. Het historische Badehaus Goor beschikt tevens over een restaurant met een exclusief menu en een stijlvolle bar met een bibliotheek. Er wordt elke ochtend een uitgebreid ontbijtbuffet geserveerd. De kamers hebben een klassieke inrichting en een televisie met satellietzenders.

Badehaus Goor exterieur
Badehaus Goor exterieur
Badehaus Goor overzicht
Hotel met omgeving
Badehaus Goor Classic Double room
Double Room Classic
Veeg naar links

Uw reisleider

Celliste
Justa de Jong

“Al 25 jaar speel ik met veel plezier cello in het Residentieorkest en heb dus heel wat symfonisch repertoire in de vingers, daarnaast speel ik kamermuziek in verschillende bezettingen en presenteer ik de randprogrammering bij het orkest. 
Ik ervaar elk concert weer hoe belangrijk het publiek voor ons is, zonder hen komt de muziek niet tot leven en ik ga dan ook graag na afloop van het concert met het publiek in gesprek. Ook weet ik hoe mooi het is om op tournee te gaan en in bijzondere zalen te spelen en verschillende steden te bezoeken, het is voor mij dan ook fantastisch om samen met muziekliefhebbers op reis te mogen gaan!''

Foto Justa de Jong

 

Vervoer

U reist per comfortabele Royal Class touringcar

Opstapplaatsen:

 • Amsterdam -Station Amsterdam RAI, taxistrook onder de A10
 • Den Haag - Den Haag Centraal, busplatform 
 • Utrecht - Station CS Jaarbeurszijde, voor het NH hotel
 • Arnhem - Van der Valk Arnhem, vlakbij uitvalswegen A12 en A50
Met de auto naar Arnhem?
Vanuit Utrecht: neem de A12 richting Arnhem. Afslag 25, Oosterbeek. Sla op het einde van de afrit rechstaf de Amsterdamse weg/N224 op. Bij de 2e stoplichten rechtsaf.
Vanuit Zwolle: neem de A50 richting Arnhem. Vervolgens A12/E35 richting Arnhem. Daarna Afslag 25, Oosterbeek. Bij de stoplichten linksaf. Vervolgens bij het derde stoplicht rechtsaf.
Vanuit Den Bosch: neem de A50 richting Zwolle. Afslag 25, Oosterbeek. Bij de stoplichten linksaf. Vervolgens bij het derde stoplicht rechtsaf.
Vanaf het Centraal Station Arnhem kunt u een directe busverbinding nemen naar het hotel. De bushaltes bevinden zich voor het Van der Valk Hotel en zijn genoemd naar het hotel.

Overnachting in Arnhem
Bij het Van der Valk Hotel Arnhem kunt u een overnachting boeken voorafgaand aan de reis. Uw auto kan hier gedurende de reis gratis blijven staan. Deze kunt u bij boeking reserveren:

2-persoonskamer Comfort € 65,- p.p.p.n.
Toeslag alleengebruik € 45,- p.p.p.n.

Bovenstaand tarief is inclusief ontbijt, toeristenbelasting, parkeerplaats voor uw auto en gratis gebruik van de wellness. Hannick Touringcar

Muziektickets

Wij reserveren uw muziektickets rechtstreeks bij operahuizen of via gerenommeerde agentschappen, die hiervoor reserveringskosten en een voorverkooptoeslag berekenen. Deze toeslagen kunnen oplopen tot 55%. De prijzen op uw muziekticket kunnen dus afwijken van de prijs die wij onze partners betalen. Wij raden u aan om op tijd te boeken, zodat u verzekerd bent van muziektickets in een goede categorie. Boeken via Hannick Reizen voorkomt teleurstellingen en lange wachttijden bij de kassa.

Bij annulering worden de muziektickets altijd 100% in rekening gebracht.

Verantwoord op reis

Bij Hannick Reizen kunt u uw CO2 voetafdruk compenseren. Voor elke € 10,- plant ZOA 4 bomen voor u! Op deze reis kunt u uw CO2 voetafdruk compenseren door 4 bomen p.p. te doneren of een deel ervan. Uw donatie wordt zeer op prijs gesteld.
Klik hier voor meer informatie.

Prijsinformatie

Reissom
Inbegrepen
Toeslagen
Voorwaarden
5-daagse muziekreis Kamermuziek op het eiland Rügen
Vanaf 1.598,- p.p.

Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

Meer bedenktijd nodig? Neem een optie!
Twijfelt u nog een beetje? Heeft u wel plannen om een muziekreis te gaan maken, maar kunt u nog niet definitief beslissen? Neem dan een vrijblijvende optie!
Wij houden dan een plaatsje voor u vrij op deze reis. Want we hebben graag dat u met ons mee gaat. Op deze manier heeft u meer tijd om er nog even over na te denken en voorkomt u de teleurstelling van prijsverhoging of een volgeboekte reis.

Vertrekdatum
Prijs per persoon
12 september 2023
v.a. 1.598,-

• Uitstekende categorie zitplaatsen
• Verblijf (4 overnachtingen) in het uitstekende 4-sterren Badehaus Goor (incl. ontbijt)
• Een glaasje wijn en kopje koffie tijdens de maaltijden buiten de deur
• Boeiende muziektoelichtingen door uw Hannick reisleider
• Reis per Royal Class Touringcar
• 5 keer lunch of diner
• Excursie programma en entreegelden

Muziekprogramma

Inbegrepen
Woensdag 13 september, Wilkommen auf Rügen 
Woensdag 13 september, Masterclass met Alfred Brendel
Donderdag 14 september, Abendkonzert in Putbus 
Vrijdag 15 september, Abschied vonder Insel 

• Toeslag 2-persoonskamer voor alleengebruik € 158,-
• Eventuele brandstoftoeslag
• Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

Op deze reis zijn de volgende voorwaarden van toepassing:

- ANVR-voorwaarden
- SGR-voorwaarden
- Garantieregeling Stichting Calamiteitenfonds Reizen
- Algemene voorwaarden / Boekingsinformatie van Hannick Reizen zoals vermeld op deze website

Betaling
Hannick Reizen is aangesloten bij de ANVR en SGR. Voor u de garantie dat uw muziekreis in goede handen is. Zodra u van ons de bevestiging, welke tevens de factuur is, heeft ontvangen, verzoeken wij u 15% van de totale reissom + een verhoging van de aanbetaling aan ons over te maken, dit is de aanbetaling. Het restant van de reissom dient uiterlijk 6 weken voor aanvang van de reis in ons bezit te zijn. Indien u uw muziekreis boekt binnen 6 weken voor aanvang van de muziekreis dan dient u na ontvangst van de bevestiging/factuur de totale reissom per direct aan ons te voldoen.

Voorwaarden
Op deze reis zijn de ANVR- en SGR-voorwaarden van toepassing, evenals de Algemene Voorwaarden zoals vermeld op deze website. Echter voor deze muziekreis hanteren wij afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. Wijzigingen in het dag- en muziekprogramma om organisatorische redenen voorbehouden.
Indien een aanmelding ongedaan wordt gemaakt, zijn per persoon de volgende annuleringskosten verschuldigd:

• Bij annulering tot 65 dagen voor vertrek: 15% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
• Bij annulering vanaf 65 dagen (inclusief) tot 42 dagen (exclusief) voor vertrek: 35% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
• Bij annulering vanaf 42 dagen (inclusief) tot 28 dagen (exclusief) voor vertrek: 55% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
• Bij annulering vanaf 28 dagen (inclusief) tot 5 dagen (exclusief) voor vertrek: 85% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
• Bij annulering vanaf de 5e dag voor vertrek: de volledige reissom.

Groepsgrootte
Voor alle groepsreizen geldt een minimum aantal deelnemers. Met minder deelnemers kan de reis helaas niet worden uitgevoerd. Voor vliegreizen is dit doorgaans minimaal 12 deelnemers. Voor touringcarreizen geldt doorgaans een minimum van 15 deelnemers. Indien dit aantal niet wordt gerealiseerd kan Hannick Reizen de reisovereenkomst opzeggen.

Hannick Reizen_Jerina_CTA Blok
Wij staan voor u klaar
Onze Travel Consultants geven u graag advies

Neem contact met ons op voor meer informatie over onze bijzondere muziekreizen en de verschillende mogelijkheden. 

Bel +31 (0)88 - 13 07 340
Brochure Hannick Muziekreizen najaar-advent 2023 (3)
Luxe brochure
De mooiste muziekreizen in één brochure
 • Boordevol reisinspiratie
 • Unieke arrangementen
 • Gratis bij u thuisbezorgd
Brochure aanvragen

Vergelijkbare reizen

Bekijk onze selectie bijzondere en unieke muziekreizen naar de mooiste operahuizen en hoogstaande festivals met medewerking van de allerbeste musici