Ruim 50 jaar ervaring
Persoonlijk advies op maat
Wereldwijd aanbod
Der Rosenkavalier c_Matthias Jung aangepast
U bevindt zich hier: Home
Reisaanbod
Muziekreizen
Kerst in Düsseldorf

Sprookjesachtige taferelen in Düsseldorf

muziekreizen

Kerst in Düsseldorf

Beleef drie opera's - Hänsel und Gretel, Der Rosenkavalier en Die Zauberflöte - in de sfeervolle stad

Opera
Kerst
kerstmarkten
Volgend vertrek
24-12-2023
Reisduur
5 dagen
Vertrekpunt
Nederland
Reisleider
Leo den Oudsten
Touringcar
Royal Class
Destin
Vanaf 1.498,-
Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.
Brochure aanvragen Brochure aanvragen
Navigatie
Unieke belevenis Muziekprogramma Programma en excursies Reisinformatie Prijsinformatie
Brochure aanvragen Brochure aanvragen

Vermaak met een boodschap

Volgens velen heeft Düsseldorf de mooiste kerstmarkt van Duitsland – ideaal om al slenterend in de goede kerststemming te komen. Ook de sprookjesopera Hänsel und Gretel past helemaal in de kerstsfeer en hoort in Duitsland bij de Kerst als de engeltjes in de kraampjes van de kerstmarkt. Evenzeer sprookjesachtig is de opera Die Zauberflöte met daarin een duidelijke boodschap. Tenslotte kunt u van de doeltreffende komische opera Der Rosenkavalier genieten. Naast de muzikale belevenissen leert u Düsseldorf en enkele van haar beroemde inwoners en bezoekers kennen. Voor muziekliefhebbers altijd imponerend om langs plekken te gaan, waar grote componisten ook zijn geweest. Een feestelijke kerst!

Düsseldorf shutterstock
Kerstmarkt Düsseldorf
Koe-Bogen Düsseldorf, shutterstock
Koe-Bogen
Old Stahlhof Düsseldorf, shutterstock
Oude Stahlhof
Hänsel und Gretel_Düsseldorf05_foto_Hans Jörg Michel aangepast
Hänsel und Gretel © Hans Jörg Michel
Rijn promenade Düsseldorf, shutterstock
Rijn promenade
Die Zauberflöte_Düsseldorf 06_foto_Hans Jörg Michel aangepast
Die Zauberflöte © Hans Jörg Michel
Veeg naar links

Muziekprogramma

  • Maandag 25 december, opera Hänsel und Gretel (Humperdinck) - inbegrepen
  • Dinsdag 26 december, opera Der Rosenkavalier (R. Strauss) - optioneel
  • Woensdag 27 december, opera Die Zauberflöte (Mozart) - inbegrepen

Foto Hänsel und Gretel en Die Zauberflöte © Hans Jörg Michel

Het muziekprogramma wordt nader beschreven onder de afbeeldingen. 

 

Maandag 25 december - opera Hänsel und Gretel (Humperdinck)

Opernhaus Düsseldorf (18:00 uur)

Dirigent
Harry Ogg

Regie
Andreas Meyer-Hanno

Uitvoerenden
Simone McIntosh, Heidi Elisabeth Meier, Romana Noack, Morenike Fadayomi, e.a.
Düsseldorfer Mädchen- und Jungenchor
Düsseldorfer Symphoniker

Een klassieker rond de kersttijd is de sprookjesopera Hänsel und Gretel van Humperdinck. Het bijzondere aan deze opera is dat Humperdinck volksliederen hierin verwerkt heeft zonder dat het kunstzinnige van een opera tekort gedaan wordt. In zijn opbouw en structuur was Humperdinck beïnvloed door Wagner. Geniet van volkswijzen omgetoverd tot een opera.

© Hans Jörg Michel

Hänsel und Gretel Düsseldorf_02_foto_Hans Jörg Michel aangepast

Dinsdag 26 december - opera Der Rosenkavalier (R. Strauss)

Opernhaus Düsseldorf (18:00 uur)

Dirigent
Axel Kober

Regie
Otto Schenk

Uitvoerenden
Liana Aleksanyan, Peter Rose, Anna Harvey, James Rutherford, e.a.
Chor der Deutschen Oper am Rhein
Kinderchor: Akademie für Chor und Musiktheater e.V.
Düsseldorfer Symphoniker

Samen met de schrijver en librettist Hugo von Hofmannsthal heeft Richard Strauss doeltreffend en toch komisch een beeld van een op zijn einde lopende wereld geschetst. Want zo ervoeren de mensen de tijd rond de eeuwwisseling. Weliswaar plaatsen Hofmannsthal en Strauss de handeling in de achttiende eeuw, toch is duidelijk dat het om Oostenrijk rond 1910 gaat. Om dit uit te drukken koos Strauss voor haast romantisch aandoende muziek, weelderige samenklanken en een aangename toegankelijkheid in plaats van tragische en zeer expressieve muziek (zoals in Salome en Elektra). Met zijn vermakelijk en toch kritisch verhaal en zijn op een manier lichtvoetige muziek hoort Der Rosenkavalier dan ook tot een van de meest geliefde opera’s.

Prijs: € 108,- (incl. transfers v.v.)

© Matthias Jung

Der Rosenkavalier c_Matthias Jung 7

Woensdag 27 december - opera Die Zauberflöte (Mozart)

Opernhaus Düsseldorf (18:30 uur)

Dirigent
Harry Ogg

Regie
Barrie Kosky, Suzanne Andrade

Uitvoerenden
Thorsten Grümbel, Andrés Sullbarán, Heidi Elisabeth Meier, Daniela Cappiello, e.a.
Chor der Deutschen Oper am Rhein
Düsseldorfer Symphoniker

Die Zauberflöte staat vol van symboliek en draagt vooral vergeving en tolerantie uit. In dit betekenisvolle sprookjesachtige verhaal zet Mozart de verschillende partijen muzikaal op zijn overtuigende manier neer. De integere en goede Sarastro straalt met zijn rustige melodieën en lage bas zo veel wijsheid uit. Ook aan een vrolijk stel dat vooral wil genieten, maar wel het hart op de goede plek heeft, ontbreekt het niet. Een zeker vermakelijke als tot denken aanzettende muzikale ervaring.

© Hans Jörg Michel

Die Zauberflöte_Düsseldorf 15_foto_Hans Jörg Michel aangepast

Programma en excursies

Dag 1 - Aankomst in Düsseldorf!

U reist per comfortabele Royal Class Touringcar vanuit Nederland naar Düsseldorf. U verblijft in het centrum van Düsseldorf, vlakbij de fameuze winkelstraat Königsallee. Vanavond verzorgt uw reisleider de eerste muziektoelichting. Hierna dineert u gezamenlijk.

Düsseldorf 3

Dag 2 - Kerst in Düsseldorf

Er staat een uitgebreid ontbijtbuffet voor u klaar in het hotel. U kunt vanmorgen rustig aan doen. Op eerste kerstdag viert de gehele stad kerst en is veel gesloten. Tijdens alle andere dagen kunt u de kerstmarkt bezoeken, maar ook deze is op eerste kerstdag gesloten. Vanmiddag staat er een uitgebreide kerstlunch voor u klaar. U wordt hierna per touringcar naar het Opernhaus gebracht voor de opera.

Düsseldorf kerstboom shutterstock

Dag 3 - Rondleiding door de stad

Na het ontbijt neemt een deskundige gids u mee door de stad. De dichters Goethe en Heine, componist Robert Schumann en de kunstenaar Joseph Beuys hebben iets gemeen en dat is Düsseldorf. Een deskundige gids neemt u mee door Düsseldorf en vertelt u meer over deze personen en hun connectie met de stad. Extra aandacht zal gegeven worden aan Clara en Robert Schumann. Hierna heeft u enige vrije tijd. Vanmiddag verzorgt uw reisleider de volgende muziektoelichting, dit keer over Der Rosenkavalier. Aan het eind van de middag staat het gezamenlijke diner klaar. Indien bijgeboekt vertrekt u hierna naar het Opernhaus voor de opera. 

Düsseldorf shutterstock

Dag 4 - Bezoek het Kunstpalast

Vandaag brengt u een bezoek aan het Kunstpalast. Het Kunstpalast wordt op 21 november heropend, hierna zal meer bekend zijn over de rondleiding mogelijkheden in december. Informatie over de rondleiding volgt hierdoor op een later moment.

U kunt de middag op eigen gelegenheid invullen. Uw reisleider verzorgt de laatste muziektoelichting van deze reis. Hierna dineert u gezamenlijk en bezoekt u de laatste opera van de reis, namelijk Die Zauberflöte. Een sprookachtig eind van deze kerstreis.

Düsseldorf

Dag 5 - Terug naar Nederland

Na het ontbijtbuffet checkt u uit bij uw hotel. Per touringcar reist u terug naar Nederland. Onderweg heeft u nog gelegenheid om alle ervaring te delen tijdens de gezamenlijke afscheidslunch.

Programmawijzigingen voorbehouden

Düsseldorf (2)

Reisinformatie

Uw hotel

The Fritz Hotel Düsseldorf ****
Op slechts 50 meter lopen vanaf de winkelstraat Königsallee vindt u dit uitstekende 4-sterrenhotel. Het hotel beschikt over een bar, een gastronomisch restaurant en biedt door het hele hotel gratis Wi-Fi aan. Alle kamers beschikken over een flatscreen-tv. 

The Fritz Hotel restaurant
Restaurant
The Fritz Hotel bar
Bar
The Fritz Hotel hotelkamer
Impressie Hotelkamer
Veeg naar links

Uw reisleider

Musicoloog & specialist in opera's
Leo den Oudsten

Leo den Oudsten gaf in 1999 na de voltooiing van zijn studie muziekwetenschap aan de Universiteit Utrecht zijn werkzame leven een andere richting. De musicoloog geeft sinds die tijd talrijke muzieklezingen, operacursussen en inleidingen. "Eigenlijk wil ik mij zo breed mogelijk opstellen als het gaat om muziek. Maar als ik moet kiezen, zou mijn specialisatie zonder enige twijfel opera zijn. Opera heeft zoveel te bieden, meer dan muziek alleen en dat is wat ik juist zo aantrekkelijk vind. Graag wil ik mijn kennis delen met anderen en ik vind het leuk om het uit te dragen."

Leo den Oudsten-1

Vervoer

U reist per comfortabele Royal Class touringcar

Opstapplaatsen:

  • Amsterdam -Station Amsterdam RAI, taxistrook onder de A10
  • Den Haag - Den Haag Centraal, busplatform 
  • Utrecht - Station CS Jaarbeurszijde, voor het NH hotel
  • Arnhem - Van der Valk Arnhem, vlakbij uitvalswegen A12 en A50
Met de auto naar Arnhem?
Vanuit Utrecht: neem de A12 richting Arnhem. Afslag 25, Oosterbeek. Sla op het einde van de afrit rechstaf de Amsterdamse weg/N224 op. Bij de 2e stoplichten rechtsaf.
Vanuit Zwolle: neem de A50 richting Arnhem. Vervolgens A12/E35 richting Arnhem. Daarna Afslag 25, Oosterbeek. Bij de stoplichten linksaf. Vervolgens bij het derde stoplicht rechtsaf.
Vanuit Den Bosch: neem de A50 richting Zwolle. Afslag 25, Oosterbeek. Bij de stoplichten linksaf. Vervolgens bij het derde stoplicht rechtsaf.
Vanaf het Centraal Station Arnhem kunt u een directe busverbinding nemen naar het hotel. De bushaltes bevinden zich voor het Van der Valk Hotel en zijn genoemd naar het hotel.

Overnachting in Arnhem
Bij het Van der Valk Hotel Arnhem kunt u een overnachting boeken voorafgaand aan de reis. Uw auto kan hier gedurende de reis gratis blijven staan. Deze kunt u bij boeking reserveren:

2-persoonskamer Comfort: € 65,- p.p.p.n.
Toeslag alleengebruik € 45,- p.p.p.n.

Bovenstaand tarief is inclusief ontbijt, toeristenbelasting, parkeerplaats voor uw auto en gratis gebruik van de wellness. Hannick Touringcar

Muziektickets

Wij reserveren uw muziektickets rechtstreeks bij operahuizen of via gerenommeerde agentschappen, die hiervoor reserveringskosten en een voorverkooptoeslag berekenen. Deze toeslagen kunnen oplopen tot 55%. De prijzen op uw muziekticket kunnen dus afwijken van de prijs die wij onze partners betalen. Wij raden u aan om op tijd te boeken, zodat u verzekerd bent van muziektickets in een goede categorie. Boeken via Hannick Reizen voorkomt teleurstellingen en lange wachttijden bij de kassa.

Bij annulering worden de muziektickets altijd 100% in rekening gebracht.

Verantwoord op reis

Bij Hannick Reizen kunt u uw CO2 voetafdruk compenseren. Voor elke € 10,- plant ZOA 4 bomen voor u! Op deze reis kunt u uw CO2 voetafdruk compenseren door 4 bomen p.p. te doneren of een deel ervan. Uw donatie wordt zeer op prijs gesteld.
Klik hier voor meer informatie.

Prijsinformatie

Reissom
Inbegrepen
Toeslagen
Voorwaarden
5-daagse muziekreis Kerst in Düsseldorf
Vanaf 1.498,- p.p.

Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

Meer bedenktijd nodig? Neem een optie!
Twijfelt u nog een beetje? Heeft u wel plannen om een muziekreis te gaan maken, maar kunt u nog niet definitief beslissen? Neem dan een vrijblijvende optie!
Wij houden dan een plaatsje voor u vrij op deze reis. Want we hebben graag dat u met ons mee gaat. Op deze manier heeft u meer tijd om er nog even over na te denken en voorkomt u de teleurstelling van prijsverhoging of een volgeboekte reis.

Vertrekdatum
Prijs per persoon
24 december 2023
v.a. € 1.498,-

• Uitstekende categorie zitplaatsen
• Verblijf (4 overnachtingen) in het Fritz 4-sterrenhotel (incl. ontbijt)
• Een glaasje wijn en kopje koffie tijdens de maaltijden buiten de deur
• Boeiende muziektoelichtingen door uw Hannick reisleider
• Reis per Royal Class Touringcar
• 5 keer lunch of diner
• Excursie programma en entreegelden

Muziekprogramma

Inbegrepen
25 december, opera Hänsel und Gretel (Humperdinck) 
27 december, opera Die Zauberflöte (Mozart) 

Optioneel
26 december, opera Der Rosenkavalier (R. Strauss), € 108,-

Optioneel
26 december, opera Der Rosenkavalier (R. Strauss), € 108,-

Verdere toeslagen
•  Toeslag 2-persoonskamer voor alleengebruik € 248,-
•  Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

Op deze reis zijn de volgende voorwaarden van toepassing:

- ANVR-voorwaarden
- SGR-voorwaarden
- Garantieregeling Stichting Calamiteitenfonds Reizen
- Algemene voorwaarden / Boekingsinformatie van Hannick Reizen zoals vermeld op deze website

Betaling
Hannick Reizen is aangesloten bij de ANVR en SGR. Voor u de garantie dat uw muziekreis in goede handen is. Zodra u van ons de bevestiging, welke tevens de factuur is, heeft ontvangen, verzoeken wij u 15% van de totale reissom + een verhoging van de aanbetaling aan ons over te maken, dit is de aanbetaling. Het restant van de reissom dient uiterlijk 6 weken voor aanvang van de reis in ons bezit te zijn. Indien u uw muziekreis boekt binnen 6 weken voor aanvang van de muziekreis dan dient u na ontvangst van de bevestiging/factuur de totale reissom per direct aan ons te voldoen.

Voorwaarden
Op deze reis zijn de ANVR- en SGR-voorwaarden van toepassing, evenals de Algemene Voorwaarden zoals vermeld op deze website. Echter voor deze muziekreis hanteren wij afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. Wijzigingen in het dag- en muziekprogramma om organisatorische redenen voorbehouden.
Indien een aanmelding ongedaan wordt gemaakt, zijn per persoon de volgende annuleringskosten verschuldigd:

• Bij annulering tot 65 dagen voor vertrek: 15% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
• Bij annulering vanaf 65 dagen (inclusief) tot 42 dagen (exclusief) voor vertrek: 35% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
• Bij annulering vanaf 42 dagen (inclusief) tot 28 dagen (exclusief) voor vertrek: 55% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
• Bij annulering vanaf 28 dagen (inclusief) tot 5 dagen (exclusief) voor vertrek: 85% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
• Bij annulering vanaf de 5dag voor vertrek: de volledige reissom.

Groepsgrootte
Voor alle groepsreizen geldt een minimum aantal deelnemers. Met minder deelnemers kan de reis helaas niet worden uitgevoerd. Voor vliegreizen is dit doorgaans minimaal 12 deelnemers. Voor touringcarreizen geldt doorgaans een minimum van 15 deelnemers. Indien dit aantal niet wordt gerealiseerd kan Hannick Reizen de reisovereenkomst opzeggen.

Hannick Reizen_Jerina_CTA Blok
Wij staan voor u klaar
Onze Travel Consultants geven u graag advies

Neem contact met ons op voor meer informatie over onze bijzondere muziekreizen en de verschillende mogelijkheden. 

Bel +31 (0)88 - 13 07 340
Brochure Hannick Muziekreizen najaar-advent 2023 (3)
Luxe brochure
De mooiste muziekreizen in één brochure
  • Boordevol reisinspiratie
  • Unieke arrangementen
  • Gratis bij u thuisbezorgd
Brochure aanvragen

Vergelijkbare reizen

Bekijk onze selectie bijzondere en unieke muziekreizen naar de mooiste operahuizen en hoogstaande festivals met medewerking van de allerbeste musici