Bel ons
Menu
Sluit
Bel ons
Menu
Sluit
Kopenhagen Opera House, shutterstock
Home
Reisaanbod
Muziekreizen
Oud & nieuw in Kopenhagen

De hoofdstad van Denemarken

 

Muzikaal vuurwerk

Kopenhagen is niet alleen erg gezellig met veel bezienswaardigheden en veel water, ook geldt de stad als dé culinaire hotspot van Europa. In Kopenhagen is van oud tot nieuw alles te vinden: kronkelende straatjes in de binnenstad en oude prachtige gebouwen; de Nyhavn met al zijn mooi opgeknapte kleurrijke huisjes is inmiddels een trekpleister; het koninklijke paleis en natuurlijk het imposante operagebouw dat prachtig aan het water ligt. U ziet dit gebouw niet alleen vanaf de buitenkant maar ook van binnen – tijdens een rondleiding en tijdens een voorstelling. De Denen houden van vieren en ze vieren de jaarwisseling dan ook uitbundig. Beleef twee vrolijke concerten die het nieuwe jaar inluiden en geniet van het gezellige winterse weer ongeveer 5 graden boven het vriespunt. Gelukkig nieuw jaar!

Kopenhagen s nachts, shutterstock_1176205828
Kopenhagen vanaf het water
Kopenhagen Nyhavn, shutterstock
Nyhavn in Kopenhagen
Royal Danisch Theatre Kopenhagen
Koninklijk Deens Theater
Amalienborg, Kopenhagen shutterstock_617840927
Amalienborg
Rosenborg Castle Kopenhagen, shutterstock
Rosenborg kasteel
Kopenhagen Opera House, shuttertstock 1
Opera House
Veeg naar links

Muziekprogramma

 • Zaterdag 30 december, New Year's Concert at the Opera House - inbegrepen
 • Zondag 31 december, New Year Gala - inbegrepen

Het muziekprogramma wordt nader beschreven onder de afbeeldingen. 

Opera House backstage © Egon Gade

Zaterdag 30 december - New Year's Concert at the Opera House

The Opera House, Main Stage (19:00 uur)

Dirigent
Paolo Carignani

Uitvoerenden
Clara Cecilie Thomsen, Elisabeth Jansson, Jacob Skov Andersen, Jens Søndergaard
The Royal Danish Orchestra

Een feestelijk en kleurrijk programma vol met nieuwjaars-klassiekers.

© Lars Schmidt

Opera House kopenhagen c_Lars Schmidt

Zondag 31 december - New Year Gala

Koncerthuset, Koncertsalen (16:45 uur)

Presentator
Caspar Philipson

Uitvoerenden
Beate Mordal - sopraan
Danish National Symphony Orchestra

Muziek
Wals uit Doornroosje, Tango Jalousie, Radetzky mars, Lumbye’s Champagne Gallop, e.a.

Instrument vioolnjo

Programma en excursies

Dag 1 - Vertrek naar Denemarken

U vliegt per directe KLM-vlucht van Amsterdam naar Kopenhagen. Vanaf het vliegveld in Kopenhagen reist u per comfortabele touringcar naar uw 4-sterrenhotel in het centrum van Kopenhagen. Vanmiddag bezoekt u het Opera House van Kopenhagen. Een gids vertelt u graag meer over de geschiedenis van het gebouw en u kunt genieten van het uitzicht. Vanuit de lobby kunt u namelijk de haven van Kopenhagen en het Amalienborg paleis bewonderen. Na de rondleiding achter de schermen wordt u teruggebracht naar uw hotel en verzorgt uw reisleider de eerste muziektoelichting. Vanavond dineert u gezamenlijk in het hotel.

Kopenhagen Opera House, shutterstock

Dag 2 - Stadswandeling door Kopenhagen

Na het ontbijt neemt een lokale gids u mee voor een wandeling door de stad Kopenhagen. U wandelt door het hart van de stad, een gezellige wijk met prachtige kanalen en historische gebouwen van de 12e eeuw. Onderweg wordt er gestopt voor een kopje koffie. Vanavond staat er een gezamenlijk diner voor u klaar, waarna u naar het Opera House wordt gebracht voor een feestelijk en kleurrijk programma vol met nieuwjaar-klassiekers. 

Beeld Frederik V Amalienborg Plein Kopenhagen, shutterstock

Dag 3 - Privé boottocht langs de kanalen in Kopenhagen

Na het ontbijt verzorgt uw reisleider de volgende muziektoelichting van de reis. Hierna wordt u naar de haven in Kopenhagen gebracht voor een privé boottocht. U vaart langs de historische kanalen van het oude stadscentrum. Tijdens de tocht ziet u het Amalienborg kasteel, het Opera House en de charmante kanalen van Christianshavn en Frederiksholm. Na de rondvaart kunt u op eigen gelegenheid lunchen. Aan het eind van de middag woont u het Nieuwjaarsgala bij met aansluitend een uitgebreid diner. U luidt het nieuwe jaar samen met uw reisgenoten in. 

Kopenhagen_

Dag 4 - Terugreis naar Nederland

U kunt vanmorgen rustig ontbijten, waarna u nog de gelegenheid om Kopenhagen zelf te ontdekken. ’s Middags geniet u gezamenlijk van de afscheidslunch. Hierna wordt u terug naar het vliegveld gebracht voor de terugvlucht naar Amsterdam. 

Programma wijzigingen voorbehouden.

Christianborg, Deense Parlement, shutterstock

Reisinformatie

Uw hotel

Hotel Skt Petri *****
Gelegen in de oude Latijnse wijk van Kopenhagen ligt dit zeer stijlvolle hotel. De belangrijkste winkelstraat van Kopenhagen, genaamd Strøget, kunt u te voet in slechts 4 minuten bereiken. Alle kamers beschikken over airconditioning, een flatscreen-tv en parketvloer. Het hotel biedt gratis Wi-Fi. Rondom het hotel zijn vele winkels, restaurants en cafés te vinden. Eveneens gaat er voor de deur een bus elke 10 minuten naar de Tivoli-tuinen. 

Hotel Skt Petri restaurant
Restaurant
Hotel Skt Petri restaurant 1
Restaurant
Hotel Skt Petri hotelkamer
Impressie hotelkamer
Veeg naar links

Uw reisleider

Fagottist voor orkest- en kamermuziek
Leendert Booyens

"Als orkest- en kamermusicus heb ik door de jaren heen vele concertreizen gemaakt in binnen- en buitenland. Sinds kort heb ik het voorrecht om mijn liefde voor muziek, mensen en reizen te mogen combineren in de hoedanigheid van reisleider bij Hannick. Verrassing, harmonie, humor en gezelligheid zijn hierbij dé sleutelwoorden om samen met u van iedere reis een onvergetelijke ontdekkingsreis te maken."

Hannick-reisleider Leendert Booyens

Vervoer

Directe vluchten per KLM
29-12-2023, Amsterdam – Kopenhagen, 10:00 tot 11:20 uur, KL 1127
01-01-2024, Kopenhagen– Amsterdam, 17:25 tot 18:50 uur, KL 1132
Schemawijzigingen voorbehouden

Vanaf acht weken voor vertrek zijn wij veelal genoodzaakt niet geboekte vliegtuigstoelen terug te geven aan de luchtvaartmaatschappij. Vanaf dat moment bestaat de mogelijkheid dat wij alleen nog tickets in een duurdere tariefsklasse kunnen boeken, waardoor wij u een vluchttoeslag moeten doorberekenen. Uiteraard wordt u in dat geval bij boeking hierover geïnformeerd.

Bagagebeleid KLM
Bij uw vlucht is standaard 10 kg handbagage inbegrepen. De kosten voor ruimbagage bedragen 80-110 euro per koffer tot 23 kg. Hannick Reizen biedt haar klanten ruimbagage standaard inclusief aan. Heeft u een Flying Blue nummer? Geef dit bij boeking aan ons door zodat u kunt sparen voor uw Airmiles.

Taxiservice vanaf uw huisadres
Onbezorgd op reis? Boek dan een privé taxi vanaf uw huisadres tot het vertrekpunt van de reis. Geen gesleep met koffers: een ontspannen begin van uw reis! De kosten zijn afhankelijk van de route. Onze reisspecialisten informeren u graag!

Taxiservice

Muziektickets

Wij reserveren uw muziektickets rechtstreeks bij operahuizen of via gerenommeerde agentschappen, die hiervoor reserveringskosten en een voorverkooptoeslag berekenen. Deze toeslagen kunnen oplopen tot 55%. De prijzen op uw muziekticket kunnen dus afwijken van de prijs die wij onze partners betalen. Wij raden u aan om op tijd te boeken, zodat u verzekerd bent van muziektickets in een goede categorie. Boeken via Hannick Reizen voorkomt teleurstellingen en lange wachttijden bij de kassa.

Bij annulering worden de muziektickets altijd 100% in rekening gebracht.

Duurzaam op reis

Het hele jaar gaan we op reis. Ver weg of dichter bij huis. Wij laten u heel graag genieten van de talloze mooie plaatsen die er op deze wereld zijn, zodat u elke keer weer nieuwe, unieke ervaringen op kunt doen.
Graag nemen wij u mee hoe wij als familiebedrijf al meer dan 50 jaar onze verantwoordelijkheid nemen op het gebied van duurzaam ondernemen.
Klik hier voor meer informatie.

Prijsinformatie

Reissom
Inbegrepen
Toeslagen
Voorwaarden
4-daagse muziekreis Oud & nieuw in Kopenhagen
Vanaf 2.298,- p.p.

Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

Meer bedenktijd nodig? Neem een optie!
Twijfelt u nog een beetje? Heeft u wel plannen om een muziekreis te gaan maken, maar kunt u nog niet definitief beslissen? Neem dan een vrijblijvende optie!
Wij houden dan een plaatsje voor u vrij op deze reis. Want we hebben graag dat u met ons mee gaat. Op deze manier heeft u meer tijd om er nog even over na te denken en voorkomt u de teleurstelling van prijsverhoging of een volgeboekte reis.

Vertrekdatum
Prijs (per persoon)
29 december 2023
v.a. 2.298,-
 • Uitstekende zitplaatsen voor alle muziekvoorstellingen
 • Verblijf (3 overnachtingen) in het uitstekende 5-sterren Skt Petri
 • Een glaasje wijn en kopje koffie tijdens de lunches/diners buiten de deur
 • Boeiende muziektoelichtingen door uw Hannick-reisleider
 • Directe KLM-vluchten
 • Transfers per comfortabele touringcar
 • 4 keer lunch of diner
 • Excursieprogramma en entrees

Muziekprogramma

Inbegrepen
30 december, New Year's Concert at the Opera House
31 december, New Year Gala 

• Toeslag 2-persoonskamer voor alleengebruik € 278,-
• Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

Op deze reis zijn de volgende voorwaarden van toepassing:

- ANVR-voorwaarden
- SGR-voorwaarden
- Garantieregeling Stichting Calamiteitenfonds Reizen
- Algemene voorwaarden / Boekingsinformatie van Hannick Reizen zoals vermeld op deze website

Betaling
Hannick Reizen is aangesloten bij de ANVR en SGR. Voor u de garantie dat uw muziekreis in goede handen is. Zodra u van ons de bevestiging, welke tevens de factuur is, heeft ontvangen, verzoeken wij u 15% van de totale reissom + een verhoging van de aanbetaling aan ons over te maken, dit is de aanbetaling. Het restant van de reissom dient uiterlijk 6 weken voor aanvang van de reis in ons bezit te zijn. Indien u uw muziekreis boekt binnen 6 weken voor aanvang van de muziekreis dan dient u na ontvangst van de bevestiging/factuur de totale reissom per direct aan ons te voldoen.

Voorwaarden
Op deze reis zijn de ANVR- en SGR-voorwaarden van toepassing, evenals de Algemene Voorwaarden zoals vermeld op deze website. Echter voor deze muziekreis hanteren wij afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. Wijzigingen in het dag- en muziekprogramma om organisatorische redenen voorbehouden.
Indien een aanmelding ongedaan wordt gemaakt, zijn per persoon de volgende annuleringskosten verschuldigd:

 • Bij annulering tot 65 dagen voor vertrek: 15% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
 • Bij annulering vanaf 65 dagen (inclusief) tot 42 dagen (exclusief) voor vertrek: 35% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
 • Bij annulering vanaf 42 dagen (inclusief) tot 28 dagen (exclusief) voor vertrek: 55% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
 • Bij annulering vanaf 28 dagen (inclusief) tot 5 dagen (exclusief) voor vertrek: 85% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
 • Bij annulering vanaf de 5e dag voor vertrek: de volledige reissom.

Groepsgrootte
Voor alle groepsreizen geldt een minimum aantal deelnemers. Met minder deelnemers kan de reis helaas niet worden uitgevoerd. Voor vliegreizen is dit doorgaans minimaal 12 deelnemers. Voor touringcarreizen geldt doorgaans een minimum van 15 deelnemers. Indien dit aantal niet wordt gerealiseerd kan Hannick Reizen de reisovereenkomst opzeggen.

Reissom
4-daagse muziekreis Oud & nieuw in Kopenhagen
Vanaf 2.298,- p.p.

Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

Meer bedenktijd nodig? Neem een optie!
Twijfelt u nog een beetje? Heeft u wel plannen om een muziekreis te gaan maken, maar kunt u nog niet definitief beslissen? Neem dan een vrijblijvende optie!
Wij houden dan een plaatsje voor u vrij op deze reis. Want we hebben graag dat u met ons mee gaat. Op deze manier heeft u meer tijd om er nog even over na te denken en voorkomt u de teleurstelling van prijsverhoging of een volgeboekte reis.

Vertrekdatum
Prijs (per persoon)
29 december 2023
v.a. 2.298,-
Inbegrepen
 • Uitstekende zitplaatsen voor alle muziekvoorstellingen
 • Verblijf (3 overnachtingen) in het uitstekende 5-sterren Skt Petri
 • Een glaasje wijn en kopje koffie tijdens de lunches/diners buiten de deur
 • Boeiende muziektoelichtingen door uw Hannick-reisleider
 • Directe KLM-vluchten
 • Transfers per comfortabele touringcar
 • 4 keer lunch of diner
 • Excursieprogramma en entrees

Muziekprogramma

Inbegrepen
30 december, New Year's Concert at the Opera House
31 december, New Year Gala 

Toeslagen

• Toeslag 2-persoonskamer voor alleengebruik € 278,-
• Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

Voorwaarden

Op deze reis zijn de volgende voorwaarden van toepassing:

- ANVR-voorwaarden
- SGR-voorwaarden
- Garantieregeling Stichting Calamiteitenfonds Reizen
- Algemene voorwaarden / Boekingsinformatie van Hannick Reizen zoals vermeld op deze website

Betaling
Hannick Reizen is aangesloten bij de ANVR en SGR. Voor u de garantie dat uw muziekreis in goede handen is. Zodra u van ons de bevestiging, welke tevens de factuur is, heeft ontvangen, verzoeken wij u 15% van de totale reissom + een verhoging van de aanbetaling aan ons over te maken, dit is de aanbetaling. Het restant van de reissom dient uiterlijk 6 weken voor aanvang van de reis in ons bezit te zijn. Indien u uw muziekreis boekt binnen 6 weken voor aanvang van de muziekreis dan dient u na ontvangst van de bevestiging/factuur de totale reissom per direct aan ons te voldoen.

Voorwaarden
Op deze reis zijn de ANVR- en SGR-voorwaarden van toepassing, evenals de Algemene Voorwaarden zoals vermeld op deze website. Echter voor deze muziekreis hanteren wij afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. Wijzigingen in het dag- en muziekprogramma om organisatorische redenen voorbehouden.
Indien een aanmelding ongedaan wordt gemaakt, zijn per persoon de volgende annuleringskosten verschuldigd:

 • Bij annulering tot 65 dagen voor vertrek: 15% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
 • Bij annulering vanaf 65 dagen (inclusief) tot 42 dagen (exclusief) voor vertrek: 35% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
 • Bij annulering vanaf 42 dagen (inclusief) tot 28 dagen (exclusief) voor vertrek: 55% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
 • Bij annulering vanaf 28 dagen (inclusief) tot 5 dagen (exclusief) voor vertrek: 85% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
 • Bij annulering vanaf de 5e dag voor vertrek: de volledige reissom.

Groepsgrootte
Voor alle groepsreizen geldt een minimum aantal deelnemers. Met minder deelnemers kan de reis helaas niet worden uitgevoerd. Voor vliegreizen is dit doorgaans minimaal 12 deelnemers. Voor touringcarreizen geldt doorgaans een minimum van 15 deelnemers. Indien dit aantal niet wordt gerealiseerd kan Hannick Reizen de reisovereenkomst opzeggen.

Hannick Reizen_Jerina_CTA Blok
Wij staan voor u klaar
Onze Travel Consultants geven u graag advies

Neem contact met ons op voor meer informatie over onze bijzondere muziekreizen en de verschillende mogelijkheden. 

Bel +31 (0)88 - 13 07 340
Brochure Muziekreizen_najaar-winter 2024-2025_MU
Luxe brochure
De mooiste muziekreizen in één brochure
 • Boordevol reisinspiratie
 • Unieke arrangementen
 • Gratis bij u thuisbezorgd
Brochure aanvragen

Vergelijkbare reizen

Curabitur ligula sapien, tincidunt non, euismod vitae, posuere imperdiet, leo. Maecenas congue malesuada. Praesent congue erat at massa cursus turpis tortor elit nascetur.