Bel ons
Menu
Sluit
Bel ons
Menu
Sluit
Londen financial district shutterstock_92655643
Home
Reisaanbod
Muziekreizen
Wereldberoemde Britse dirigenten in Londen

Bezoek fameuze concertlocaties in het culturele centrum van Engeland

Brochure aanvragen Brochure aanvragen
Navigatie
Unieke belevenis Muziekprogramma Programma en excursies Reisinformatie Prijsinformatie
Brochure aanvragen Brochure aanvragen

Een afwisselend programma in een wereldstad

Historisch en cultureel gezien was en is Londen zonder twijfel van groot belang. De stad kent vele historisch belangrijke gebouwen die met de geschiedenis van Engeland en het Britse Rijk te maken hebben. Cultureel gezien was de opening in 1871 van de Royal Albert Hall een groot gebeuren en ook 151 jaar later is deze concertzaal nog steeds indrukwekkend. Het is dan ook een grote eer dat de violist Maxim Vengerov hier zijn 40-jarig podiumjubileum mag vieren. In de thuisbasis van het London Symphony Orchestra, de Barbican Hall, beleeft u de zevende symfonie van Mahler onder leiding van Sir Simon Rattle. Een andere fameuze locatie is de kerk St. Martin in the Fields. U hoort hier Sir John Eliot Gardiner met zijn Monteverdi Choir die de ‘Hohe Messe’ van Bach ten gehore gaan brengen. U verblijft in het uitstekende 5-sterrenhotel Sun Street Hotel, ideaal gelegen in de stad. U bezoekt de mooiste plekken die Londen te bieden heeft en geniet net als de Britten van een echte Afternoon Tea. Onder genot van scones en andere lekkernijen kunt u terugkijken op geweldige concerten en een mooie reis.

Kensington Palace Londen shutterstock_1029254164
Kensington Palace
City Hall, Londen, Shutterstock
City Hall, Londen
Londen, shutterstock_222417766
De rivier de Theems
Londen, shutterstock_225089575
Big Ben, Londen
Buckingham Palace vanuit St. James Park shutterstock_441808993
Buckingham Palace
Londen, shutterstock_651736369
Tower Bridge, Londen
Londen (2)
Londen in de avond
WK16_trafalgar_sq
Trafalgar square
Hyde Park Londen shutterstock_1650702751
Hyde Park
War memorial Londen shutterstock_2042054654
Oorlogsmonument
Covent Garden Londen shutterstock_1714687879
Covent Garden
Veeg naar links

Muziekprogramma

  • Zondag 23 april, Song of the Night: Rattle Conducts Mahler - inbegrepen
  • Maandag 24 april, Hohe Messe met Gardiner - inbegrepen
  • Dinsdag 25 april, Vengerov: Brahms Gala - inbegrepen 

Foto Maxim Vengerov © IDAGIO Diago Mariotta Mendez
Foto Sir John Eliot Gardiner © Chris Christodoulou

Het muziekprogramma wordt nader beschreven onder de afbeeldingen. 

Zondag 23 april - Song of the Night: Rattle Conducts Mahler

Barbican Hall (19:00 uur)

Dirigent
Sir Simon Rattle

Uitvoerenden
London Symphony Orchestra

Muziek
Gustav Mahler:            Symfonie nr. 7

De bijnaam van de zevende symfonie van Mahler is ‘Lied der Nacht’. Deze naam dankt de symfonie aan het tweede en vierde deel die allebei ‘Nachtmusik’ heten. Tussen deze twee zeer expressieve delen zit een vrij donker scherzo. De eerste vier delen bewegen tussen tegenstrijdige emoties. Pas in de finale wordt de twijfel triomfantelijk overwonnen. 

Maandag 24 april - Hohe Messe met Gardiner

St Martin in the Fields (19:30 uur)

Dirigent
Sir John Eliot Gardiner

Uitvoerenden
Monteverdi Choir
English Baroque Soloists
Reginald Mobley - countertenor
Nicholas Pritchard - tenor
Dingle Yandell - bas
Bethany Horak-Hallett – mezzosopraan

Muziek
Johann Sebastian Bach:     Mis in b mineur BWV 232

Muziek op hoog niveau en de kerk St Martin in the Fields kunnen in één adem genoemd worden – ze horen onlosmakelijk bij elkaar. Deze kerk staat bekend om concerten met internationaal beroemde musici. De wereldberoemde Sir John Eliot Gardener is met het Monteverdi Choir ‘artists in residence’. Zij voeren een werk uit dat alleen maar met superlatieven omschreven wordt: de ‘Hohe Messe’ van Bach. Een unieke belevenis!

© Chris Christodoulou

JEG1© Chris Christodoulou(gardiner-groot)

Dinsdag 25 april - Vengerov: Brahms Gala

Programmawijziging

Royal Albert Hall (19:30 uur)

Dirigent
Marios Papadopoulos

Uitvoerenden
Maxim Vengerov – viool
Sandra Lied Haga – cello
Oxford Philharmonic Orchestra
Studenten van het Royal College of Music

Muziek
Johannes Brahms
Akademische Festouvertüre op. 80
Vioolconcert in D op. 77
Concert voor viool en cello in a op. 102   

Een onvergetelijke ervaring om een van de beroemdste violisten in deze befaamde concertzaal mee te maken. Samen met de jonge celliste Sandra Lied Haga speelt hij het dubbelconcert van Brahms. Maar ook zijn studenten van het Royal College of Music, waar hij les geeft, spelen mee. Een groot feest voor musici en luisteraars.

© IDAGIO Diago Mariotta Mendez

Londen, shutterstock_623029559

Programma en excursies

Dag 1 - Uw reis naar Londen

Vanmorgen reist u vanuit Nederland via Brussel naar Londen. Na een comfortabele reis stapt u uit op St. Pancras Station waarna u per privé transfer naar uw 5-sterrenhotel wordt gebracht. Vanmiddag kunt u alvast de eerste indrukken opdoen van deze stad. Zo kunt u een van de vele musea bezoeken zoals het British Museum en Tate Modern. Of wandel aan het eind van de middag naar de St. Paul Kathedraal om een Evensong bij te wonen. Vanavond staat er een gezamenlijk diner voor u klaar in het hotel.

wkImage00001

Dag 2 - Stadstour langs de belangrijkste bezienswaardigheden

Na het ontbijt verzorgt uw reisleider de eerste muziektoelichting. Hierna staat er een comfortabele touringcar voor u klaar om u de mooiste plekken in Londen te laten zien. Tijdens de tour stopt u op verschillende plekken waar u rustig rond kunt kijken en foto’s kan nemen. Uw deskundige gids vertelt u de komende paar uur uitgebreid over de geschiedenis van Londen. U stopt o.a. bij de Tower of Londen, de St. Paul Cathedral, Big Ben & Parliament, Buckingham Palace en Westminister Abbey. De rest van de middag kunt u Londen zelf verder ontdekken. Hannick biedt u een 72 uur openbaar vervoer kaart aan waarmee u zelf Londen kunt ontdekken. Vanavond dineert u gezamenlijk waarna u in Barbican Centre de zevende symfonie van Mahler beluistert.

Londen, shutterstock_503671462

Dag 3 - Het Museum en War Rooms van Winston Churchill

Na het ontbijt reist u met de metro naar de War Rooms en het museum over Winston Churchill en de Tweede Wereld Oorlog. Een deskundige gids vertelt u over het uitgebreide netwerk onder de stad waar de regering van Engeland tijdens de Tweede Wereldoorlog belangrijke beslissingen nam. Vanmiddag heeft u opnieuw vrije tijd om deze metropool verder te ontdekken. Maak bijvoorbeeld een wandeling door een van de parken, zoals Hyde Park en Regent’s Park. Of bezoek het museum over de beroemde detective Sherlock Holmes in Baker Street. Vanavond dineert u gezamenlijk, waarna u naar de St. Martin in the Fields vertrekt voor muziek van Bach.

Londen, shutterstock_642501397

Dag 4 - De Royal Albert Hall

Na het ontbijt verzorgt uw reisleider de muziektoelichting over het laatste concert van deze reis. Vandaag bezoekt u tweemaal de Royal Albert Hall. Tijdens uw eerste bezoek wordt u rondgeleid door een deskundige gids en ontdekt u meer over de geschiedenis van dit imposante gebouw. Een ultieme voorbereiding op uw concert van vanavond. Een bezoek aan Londen is niet compleet zonder een typische Britse Afternoon Tea. Dit vindt plaats op een bijzondere locatie. Vanmiddag heeft u enige vrije tijd en vanavond vertrekt u voor de tweede keer naar de Royal Albert Hall. Vanavond woont u er het concert van Maxim Vengerov bij. Een onvergetelijke ervaring om juist hier het viertigjarig jubileum van Vengerov bij te wonen. Vengerov treedt samen met vrienden-collega's op.

Londen, shutterstock_94171450

Dag 5 - Afscheid nemen van Londen

Vanochtend heeft u de gelegenheid om de laatste indrukken op te doen van deze wereldstad. Bezoek de wijk Covent Garden of wandel langs de Theems. Na een vroege gezamenlijke lunch staat de touringcar voor u klaar om u naar St. Pancras Station te brengen. U reist per directe Eurostar trein terug naar Rotterdam. 

Programmawijzigingen voorbehouden.

Londen shutterstock_1580351002

Reisinformatie

Uw hotel

Sun Street Hotel *****
Dit centraal gelegen 5-sterrenhotel heeft een prachtige voorkant van Georgiaanse architectuur. Het hotel biedt kamers met airconditioning, een bureau, waterkoker, een kluisje en een flatscreen-tv. Het hotel beschikt verder over een zonneterras en elke ochtend wordt er een Brits/Iers ontbijt geserveerd. Op slechts 500 meter lopen vindt u het metrostation Liverpool Street. Sky Garden ligt op 1,5 kilometer van het hotel, en de St Paul's Cathedral bevindt zich op 1,7 kilometer afstand. De London Bridge ligt op 2,2 kilometer van het hotel en de Tower of London ligt op 2,5 kilometer afstand.

Sun Street Hotel Exterior
Voorgevel
Sun Street Hotel lobby
Lobby
Sun Street Hotel bar
Bar
Sun Street Hotel Restaurant
Restaurant
Sun Street Hotel restaurant 1
Restaurant
Sun Street Hotel  aangepast
Terras
Sun Street Hotel hotelkamer
Impressie Hotelkamer
Veeg naar links

Uw reisleider

Presentator radio en tv
Hans van den Boom

Hans van den Boom presenteert voor de AVROTROS klassieke muziekprogramma's op radio en tv. Sinds 1994 (!) verzorgt hij wekelijks de presentatie van Het Zondagochtend Concert vanuit het Amsterdamse Concertgebouw én het daaraan voorafgaande speelse radioprogramma Spiegelzaal. Ook presenteerde hij vele jaren het Prinsengrachtconcert op tv. Hans van den Boom houdt vooral van het laat-romantische symfonische repertoire en is dol op opera. “Klassieke muziek is het allermooiste wat er voor mij bestaat! En helemáál als je die samen met anderen op bijzondere plekken mag beleven. Ik verheug me er dan ook heel erg op om met u samen op reis te gaan!”

Hans van den Boom

Vervoer

U reist per Eurostar trein naar het hartje van Londen.

22 april: Rotterdam Centraal - Londen St. Pancras International, 08:28 uur - 10:43 uur (3 uur en 15 minuten)
26 april: Londen St. Pancras International - Rotterdam Centraal, 18:04 uur - 22:32 uur (3 uur en 28 minuten)

Op Rotterdam Centraal dient u langs de bagage controle en douane te gaan. Het wordt geadviseerd om 60 tot 90 minuten van te voren op het station aanwezig te zijn. 

Muziektickets

Wij reserveren uw muziektickets rechtstreeks bij operahuizen of via gerenommeerde agentschappen, die hiervoor reserveringskosten en een voorverkooptoeslag berekenen. Deze toeslagen kunnen oplopen tot 55%. De prijzen op uw muziekticket kunnen dus afwijken van de prijs die wij onze partners betalen. Wij raden u aan om op tijd te boeken, zodat u verzekerd bent van muziektickets in een goede categorie. Boeken via Hannick Reizen voorkomt teleurstellingen en lange wachttijden bij de kassa.

Bij annulering worden de muziektickets altijd 100% in rekening gebracht.

Klimaatneutraal op reis

Klimaatneutraal op reis
Bij Hannick Reizen kunt u uw CO2 voetafdruk compenseren. Voor elke € 10,- plant ZOA 4 bomen voor u!
Op deze reis kunt u uw CO2 voetafdruk compenseren door 4 bomen p.p. te doneren of een deel ervan. Uw donatie wordt zeer op prijs gesteld.
Klik hier voor meer informatie.

Prijsinformatie

Reissom
Inbegrepen
Toeslagen
Voorwaarden
5-daagse muziekreis Wereldberoemde Britse dirigenten in Londen
Vanaf 2.498,- p.p.

Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

Meer bedenktijd nodig? Neem een optie!
Twijfelt u nog een beetje? Heeft u wel plannen om een muziekreis te gaan maken, maar kunt u nog niet definitief beslissen? Neem dan een vrijblijvende optie!
Wij houden dan een plaatsje voor u vrij op deze reis. Want we hebben graag dat u met ons mee gaat. Op deze manier heeft u meer tijd om er nog even over na te denken en voorkomt u de teleurstelling van prijsverhoging of een volgeboekte reis.

Vertrekdatum
Prijs per persoon
22 april 2023
v.a. 2.498,-

• Uitstekende categorie zitplaatsen
• Verblijf (4 overnachtingen) in het uitstekende 5-sterren Sun Street Hotel (incl. ontbijt)
• Een glaasje wijn en kopje koffie tijdens de maaltijden buiten de deur
• Boeiende muziektoelichting door uw Hannick reisleider
• Reis per trein
• 5 keer lunch of diner
• Excursieprogramma en entreegelden

Muziekprogramma

Inbegrepen
23 april, Song of the Night: Rattle Conducts Mahler
24 april, Hohe Messe met Gardiner
25 april, Vengerov viert 40 jaar op het podium in Royal Albert Hall

 

• Toeslag 2-persoonskamer voor alleengebruik € 748,-
• Eventuele brandstoftoeslag
• Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

Op deze reis zijn de volgende voorwaarden van toepassing:

ANVR-voorwaarden
SGR-voorwaarden
Garantieregeling Stichting Calamiteitenfonds Reizen
Algemene voorwaarden / Boekingsinformatie van Hannick Reizen zoals vermeld op deze website

Betaling
Hannick Reizen is aangesloten bij de ANVR en SGR. Voor u de garantie dat uw muziekreis in goede handen is. Zodra u van ons de bevestiging, welke tevens de factuur is, heeft ontvangen, verzoeken wij u 15% van de totale reissom + een verhoging van de aanbetaling aan ons over te maken, dit is de aanbetaling. Het restant van de reissom dient uiterlijk 6 weken voor aanvang van de reis in ons bezit te zijn. Indien u uw muziekreis boekt binnen 6 weken voor aanvang van de muziekreis dan dient u na ontvangst van de bevestiging/factuur de totale reissom per direct aan ons te voldoen.

Voorwaarden
Op deze reis zijn de ANVR- en SGR-voorwaarden van toepassing, evenals de Algemene Voorwaarden zoals vermeld op deze website. Echter voor deze muziekreis hanteren wij afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. Wijzigingen in het dag- en muziekprogramma om organisatorische redenen voorbehouden.
Indien een aanmelding ongedaan wordt gemaakt, zijn per persoon de volgende annuleringskosten verschuldigd:

• Bij annulering tot 65 dagen voor vertrek: 15% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
• Bij annulering vanaf 65 dagen (inclusief) tot 42 dagen (exclusief) voor vertrek: 35% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
• Bij annulering vanaf 42 dagen (inclusief) tot 28 dagen (exclusief) voor vertrek: 55% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
• Bij annulering vanaf 28 dagen (inclusief) tot 5 dagen (exclusief) voor vertrek: 85% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
• Bij annulering vanaf de 5e dag voor vertrek: de volledige reissom.

Groepsgrootte
Voor alle groepsreizen geldt een minimum aantal deelnemers. Met minder deelnemers kan de reis helaas niet worden uitgevoerd. Voor vliegreizen is dit doorgaans minimaal 12 deelnemers. Voor touringcarreizen geldt doorgaans een minimum van 15 deelnemers. Indien dit aantal niet wordt gerealiseerd kan Hannick Reizen de reisovereenkomst opzeggen.

Reissom
5-daagse muziekreis Wereldberoemde Britse dirigenten in Londen
Vanaf 2.498,- p.p.

Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

Meer bedenktijd nodig? Neem een optie!
Twijfelt u nog een beetje? Heeft u wel plannen om een muziekreis te gaan maken, maar kunt u nog niet definitief beslissen? Neem dan een vrijblijvende optie!
Wij houden dan een plaatsje voor u vrij op deze reis. Want we hebben graag dat u met ons mee gaat. Op deze manier heeft u meer tijd om er nog even over na te denken en voorkomt u de teleurstelling van prijsverhoging of een volgeboekte reis.

Vertrekdatum
Prijs per persoon
22 april 2023
v.a. 2.498,-
Inbegrepen

• Uitstekende categorie zitplaatsen
• Verblijf (4 overnachtingen) in het uitstekende 5-sterren Sun Street Hotel (incl. ontbijt)
• Een glaasje wijn en kopje koffie tijdens de maaltijden buiten de deur
• Boeiende muziektoelichting door uw Hannick reisleider
• Reis per trein
• 5 keer lunch of diner
• Excursieprogramma en entreegelden

Muziekprogramma

Inbegrepen
23 april, Song of the Night: Rattle Conducts Mahler
24 april, Hohe Messe met Gardiner
25 april, Vengerov viert 40 jaar op het podium in Royal Albert Hall

 

Toeslagen

• Toeslag 2-persoonskamer voor alleengebruik € 748,-
• Eventuele brandstoftoeslag
• Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

Voorwaarden

Op deze reis zijn de volgende voorwaarden van toepassing:

ANVR-voorwaarden
SGR-voorwaarden
Garantieregeling Stichting Calamiteitenfonds Reizen
Algemene voorwaarden / Boekingsinformatie van Hannick Reizen zoals vermeld op deze website

Betaling
Hannick Reizen is aangesloten bij de ANVR en SGR. Voor u de garantie dat uw muziekreis in goede handen is. Zodra u van ons de bevestiging, welke tevens de factuur is, heeft ontvangen, verzoeken wij u 15% van de totale reissom + een verhoging van de aanbetaling aan ons over te maken, dit is de aanbetaling. Het restant van de reissom dient uiterlijk 6 weken voor aanvang van de reis in ons bezit te zijn. Indien u uw muziekreis boekt binnen 6 weken voor aanvang van de muziekreis dan dient u na ontvangst van de bevestiging/factuur de totale reissom per direct aan ons te voldoen.

Voorwaarden
Op deze reis zijn de ANVR- en SGR-voorwaarden van toepassing, evenals de Algemene Voorwaarden zoals vermeld op deze website. Echter voor deze muziekreis hanteren wij afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. Wijzigingen in het dag- en muziekprogramma om organisatorische redenen voorbehouden.
Indien een aanmelding ongedaan wordt gemaakt, zijn per persoon de volgende annuleringskosten verschuldigd:

• Bij annulering tot 65 dagen voor vertrek: 15% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
• Bij annulering vanaf 65 dagen (inclusief) tot 42 dagen (exclusief) voor vertrek: 35% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
• Bij annulering vanaf 42 dagen (inclusief) tot 28 dagen (exclusief) voor vertrek: 55% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
• Bij annulering vanaf 28 dagen (inclusief) tot 5 dagen (exclusief) voor vertrek: 85% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
• Bij annulering vanaf de 5e dag voor vertrek: de volledige reissom.

Groepsgrootte
Voor alle groepsreizen geldt een minimum aantal deelnemers. Met minder deelnemers kan de reis helaas niet worden uitgevoerd. Voor vliegreizen is dit doorgaans minimaal 12 deelnemers. Voor touringcarreizen geldt doorgaans een minimum van 15 deelnemers. Indien dit aantal niet wordt gerealiseerd kan Hannick Reizen de reisovereenkomst opzeggen.

Hannick Reizen_Jerina_CTA Blok
Wij staan voor u klaar
Onze Travel Consultants geven u graag advies

Neem contact met ons op voor meer informatie over onze bijzondere muziekreizen en de verschillende mogelijkheden. 

Bel +31 (0)88 - 13 07 340
Brochure Destin Muziekreizen zomer - najaar 2024_Mockup
Luxe brochure
De mooiste muziekreizen in één brochure
  • Boordevol reisinspiratie
  • Unieke arrangementen
  • Gratis bij u thuisbezorgd
Brochure aanvragen

Vergelijkbare reizen

Bekijk onze selectie bijzondere en unieke muziekreizen naar de mooiste operahuizen en hoogstaande festivals met medewerking van de allerbeste musici