Bel ons
Menu
Sluit
Bel ons
Menu
Sluit
Luzern shutterstock_1165551133
Home
Reisaanbod
Muziekreizen
Beleef Cecilia Bartoli in Luzern

Lucerne Summer
Festival

muziekreizen

Muziek in het hart van Zwitserland

Beleef het Orchestre de Paris en de Wiener Philharmoniker

Concert
Festival
Unieke kans
Volgend vertrek
04-09-2024
Reisduur
5 dagen
Vertrekpunt
Schiphol
Reisleider
Hans van den Boom
Vliegtuig
KLM
Destin
Vanaf 2.998,-
Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.
Brochure aanvragen Brochure aanvragen
Navigatie
Unieke belevenis Muziekprogramma Programma en excursies Reisinformatie Prijsinformatie
Brochure aanvragen Brochure aanvragen

Festival aan de oevers van het Vierwoudstrekenmeer

In de zomer van 1938 dirigeerde de beroemde dirigent Arturo Toscanini een concert in de tuin van de oude villa van Richard Wagner, aan het Meer van Luzern. Het orkest bestond uit orkestmusici afkomstig uit alle delen van Europa. Anno 2024 is uit dat initiatief in 1938 een van de grootste muziekfestivals ter wereld gegroeid, het Internationalen Musikfestival Luzern. Elk zomer concerteren de allerbeste orkesten uit Europa en de V.S in Luzern en wordt er nog steeds elke zomer een orkest samengesteld met musici uit alle windstreken. Wees niet verbaasd daar, onder leiding van dirigent Riccardo Chailly, soms ook internationale solisten in aan te treffen!  De concerten vinden plaats in het Kultur und Kongresszentrum, ontworpen door de Franse architect Jean Nouvel. Met het Orchestre de Paris, de Wiener Philharmoniker en dirigenten Klaus Mäkelä en Christian Thielemann hoort u in Luzern de absolute wereldtop.

Luzern
Jesuitenkirche Luzern
Luzern shutterstock_1015854784
Stad Luzern overzicht
Luzern
Kapellbrücke Luzern
Richard Wagner Museum Luzern
Richard Wagner Museum
Luzern, rondvaart
Rondvaart Luzern
Luzern
Omgeving Luzern
Luzern
Vierwoudstrekenmeer
Veeg naar links

Muziekprogramma

 • Donderdag 5 september, Tsjaikovski en Berlioz - optioneel
 • Vrijdag 6 september, Mendelssohn en Strauss - optioneel
 • Zaterdag 7 september, Schumann en Bruckner - inbegrepen

Foto Klaus Mäkelä © Marco Borggreve

Het muziekprogramma wordt nader beschreven onder de afbeeldingen. 

Donderdag 5 september - Tsjaikovski en Berlioz

in KKL Luzern, Konzertsaal (19:30 uur)

Dirigent
Klaus Mäkelä

Uitvoerenden
Lisa Batiashvili - viool
Orchestre de Paris

Muziek
P.I. Tsjaikovski:          Vioolconcert in D majeur, op. 35
H. Berlioz:                  Symphonie fantastique, op. 14

Prijs: € 348,-

© Banguigui Pasco and Co Orchestre de Paris

Klaus Makela copyright Banguigui_Pasco and Co_ Orchestre de Paris

Vrijdag 6 september - Mendelssohn en Strauss

in KKL Luzern, Konzertsaal (19:30 uur)

Dirigent
Christian Thielemann

Uitvoerenden
Wiener Philharmoniker

Muziek
F. Mendelssohn:          Symfonie nr. 3 in A minor, op. 56 Scottish
R. Strauss:                     Ein Heldenleben, op. 40

Prijs: € 388,-

© Lois Lammerhuber

Wiener Philharmoniker_br_© Lois Lammerhuber

Zaterdag 7 september - Schumann en Bruckner

in KKL Luzern, Konzertsaal (19:30 uur)

Dirigent
Christian Thielemann

Uitvoerenden
Julia Hagen - cello
Wiener Philharmoniker

Muziek
R. Schumann:          Cello concert in A minor, op. 129
A. Bruckner:             Symfonie nr. 1 in C minor, WAB 101 (Weense versie uit 1890/91)

© Matthias Creutziger

Thielemann Christian 1 (Matthias Creutziger)

Programma en excursies

Dag 1 - Aankomst in schilderachtig Luzern

U vliegt per directe KLM-vlucht van Amsterdam naar Zürich. Na aankomst op de luchthaven van Zürich volgt een transfer per luxe touringcar naar het centrum van het schilderachtige Luzern. Nadat u bent ingecheckt bij uw 5-sterrenhotel Renaissance Lucerne heeft u de middag ter vrije besteding. Deze eerste avond sluit u af met een gezamenlijk diner in een sfeervol restaurant.

Luzern Alpenwereld

Dag 2 - Ontdek de middeleeuwse binnenstad van Luzern

U begint de ochtend met een uitgebreid en vers ontbijt. Vervolgens zal uw reisleider de eerste muziektoelichting geven over het optionele concert dat vanavond op het programma staat. Na deze toelichting volgt een stadswandeling door Luzern onder leiding van een lokale deskundige gids. U passeert de wereldberoemde bezienswaardigheden, zoals de Kapelbrug met de achthoekige watertoren, de Jezuïetenkerk en natuurlijk het symbool van de stad: het cultuur- en congrescentrum KKL, ontworpen door Jean Nouvel. Daarnaast ontdekt u verborgen steegjes, stadspleinen en passeert u de 'kroon' van de stad: Museggmauer. Hierna volgt een gezamenlijke lunch in het centrum van de stad. De rest van de middag is ter vrije besteding. Indien bijgeboekt woont u 's avonds het eerste concert van deze reis bij in het cultuur- en congrescentrum KKL Luzern. Tijdens dit concert zult u luisteren naar muziek van Tsjaikovski en Berlioz, gedirigeerd door de wereldberoemde Klaus Mäkelä.

Luzern, Kapelbrucke

Dag 3 - Hoor de unieke klank van Wagners originele piano

Na het ontbijt verzorgt uw reisleider de muziektoelichting op het optionele concert dat vanavond op het programma staat. Vervolgens gaat u richting het Richard Wagner Museum, waar u een rondleiding zult krijgen van een gids. Wagner woonde in dit huis van 1866 tot 1872 en componeerde gedurende die tijd werken zoals Die Meistersinger von Nürnberg, Siegfried en Götterdämmerung. In dit huismuseum vindt u onder andere originele partituren van Wagner, schilderijen van tijdgenoten, snuisterijen uit de negentiende eeuw en als topstuk de Erard piano waarop Wagner speelde. Als hoogtepunt woont u een kort, maar uniek concert bij op deze originele piano van Wagner. Vervolgens luncht u gezamenlijk en heeft u de rest van de middag ter vrije besteding. Indien bijgeboekt woont u 's avonds het optionele concert in de KKL bij met muziek van Mendelssohn en Strauss.

Richard Wagner Museum Luzern

Dag 4 - Panoramische rondvaart over het meer van Luzern

Na het ontbijt verzorgt uw reisleider de laatste muziektoelichting van deze reis. Vervolgens staat er een panoramische boottocht over het Vierwoudstrekenmeer op het programma. U zult een prachtige route varen langs Küssnacht am Rigi, Vitznau en Alpnach. De rest van de middag heeft u ter vrije besteding. Zo kunt u bijvoorbeeld een bezoek brengen aan Sammlung Rosengart, een museum dat een collectie moderne kunst herbergt kunstenaars zoals Paul Klee en Pablo Picasso. Vanavond geniet u van een gezamenlijk afscheidsdiner in het centrum van Luzern en woont u het laatste concert van deze reis bij, met muziek van Schumann en Bruckner.

Zwitserland - Luzern - Paddle steamer (1)

Dag 5 - Terugreis naar Nederland

Vandaag is het tijd om afscheid te nemen van Luzern. Na een vers ontbijt heeft u de tijd om op eigen gelegenheid de laatste indrukken op te doen van deze stad. 's Middags vindt er een gezamenlijke afscheidslunch plaats voordat u per KLM-vlucht van Zürich naar Amsterdam vliegt.

Programmawijzigingen voorbehouden.

Luzern

Reisinformatie

Uw hotel

Renaissance Lucerne Hotel *****
Het Renaissance Lucerne is een modern 5-sterrenhotel in een historisch stadspaleis op drie minuten lopen van het treinstation en op 200 meter van het Meer van Luzern. Het beschikt over een Zuid-Amerikaans restaurant & bar. De smaakvol ingerichte, rookvrije kamers hebben ornamentale plafonds en zijn ingericht in warme tinten. De kamers zijn voorzien van gratis W-iFi, airconditioning en geluiddichte ramen. Iedere kamer in het Renaissance Lucerne is uitgerust met een minibar en een iPhone-dock. U kunt ontspannen in de lounge, die beschikt over een ruime zithoek, een leeshoek met een selectie internationale kranten en een bibliotheek. Het Renaissance Lucerne Hotel beschikt over een 24-uursreceptie.

exterior_day
Entree hotel
lobby_03
Lobby hotel
Pacifico
Restaurant hotel
renaissancezimmer50
Hotelkamer
Veeg naar links

Uw reisleider

Presentator radio en tv
Hans van den Boom

Hans van den Boom presenteert voor de AVROTROS klassieke muziekprogramma's op radio en tv. Sinds 1994 (!) verzorgt hij wekelijks de presentatie van Het Zondagochtend Concert vanuit het Amsterdamse Concertgebouw én het daaraan voorafgaande speelse radioprogramma Spiegelzaal. Ook presenteerde hij vele jaren het Prinsengrachtconcert op tv. Hans van den Boom houdt vooral van het laat-romantische symfonische repertoire en is dol op opera. “Klassieke muziek is het allermooiste wat er voor mij bestaat! En helemáál als je die samen met anderen op bijzondere plekken mag beleven. Ik verheug me er dan ook heel erg op om met u samen op reis te gaan!”

Hans van den Boom

Vervoer

Directe vluchten met KLM
04-09-2024, Amsterdam - Zürich, 12:20 - 13:45 uur, KL 1921
08-09-2024, Zürich - Amsterdam, 17:35 - 19:15 uur, KL 1924
Schemawijzigingen voorbehouden

Vanaf acht weken voor vertrek zijn wij veelal genoodzaakt niet geboekte vliegtuigstoelen terug te geven aan de luchtvaartmaatschappij. Vanaf dat moment bestaat de mogelijkheid dat wij alleen nog tickets in een duurdere tariefsklasse kunnen boeken, waardoor wij u een vluchttoeslag moeten doorberekenen. Uiteraard wordt u in dat geval bij boeking hierover geïnformeerd.

Bagageregeling KLM
Bij uw vlucht is altijd ruimbagage inbegrepen. Bij KLM vluchten is dit doorgaans 20 kg per persoon. Wilt u meer kilo’s meenemen kunnen wij dat voor u bijboeken tegen een meerprijs.

Taxiservice vanaf uw huisadres
Onbezorgd op reis? Boek dan een privé taxi vanaf uw huisadres tot het vertrekpunt van de reis. Geen gesleep met koffers: een ontspannen begin van uw reis! De kosten zijn afhankelijk van de route. Onze reisspecialisten informeren u graag!

 

Taxiservice

Muziektickets

Wij reserveren uw muziektickets rechtstreeks bij operahuizen of via gerenommeerde agentschappen, die hiervoor reserveringskosten en een voorverkooptoeslag berekenen. Deze toeslagen kunnen oplopen tot 55%. De prijzen op uw muziekticket kunnen dus afwijken van de prijs die wij onze partners betalen. Wij raden u aan om op tijd te boeken, zodat u verzekerd bent van muziektickets in een goede categorie. Boeken via Hannick Reizen voorkomt teleurstellingen en lange wachttijden bij de kassa.

Bij annulering worden de muziektickets altijd 100% in rekening gebracht.

Duurzaam op reis

Het hele jaar gaan we op reis. Ver weg of dichter bij huis. Wij laten u heel graag genieten van de talloze mooie plaatsen die er op deze wereld zijn, zodat u elke keer weer nieuwe, unieke ervaringen op kunt doen.
Graag nemen wij u mee hoe wij als familiebedrijf al meer dan 50 jaar onze verantwoordelijkheid nemen op het gebied van duurzaam ondernemen.
Klik hier voor meer informatie.

Prijsinformatie

Reissom
Inbegrepen
Toeslagen
Voorwaarden
5-daagse muziekreis Muziek in het hart van Zwitserland
Vanaf 2.998,- p.p.

Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

Meer bedenktijd nodig? Neem een optie!
Twijfelt u nog een beetje? Heeft u wel plannen om een muziekreis te gaan maken, maar kunt u nog niet definitief beslissen? Neem dan een vrijblijvende optie!
Wij houden dan een plaatsje voor u vrij op deze reis. Want we hebben graag dat u met ons mee gaat. Op deze manier heeft u meer tijd om er nog even over na te denken en voorkomt u de teleurstelling van prijsverhoging of een volgeboekte reis.

Vertrekdatum
Prijs per persoon
4 september 2024
v.a. 2.998,-

• Uitstekende categorie zitplaatsen
• Verblijf (4 overnachtingen) in het centraal gelegen 5-sterren Renaissance Lucerne Hotel (incl. ontbijt)
• Een glaasje wijn en kopje koffie tijdens de maaltijden buiten de deur
• Boeiende muziekinleidingen door uw Hannick reisleider
• Directe vluchten met KLM
• 5 keer lunch of diner
• Excursieprogramma en entreegelden

Muziekprogramma
7 september: Schumann en Bruckner

Optioneel
5 september: Tsjaikovski en Berlioz, € 348,-
6 september: Mendelssohn en Strauss , € 388,-


 

Optionele muziek:
5 september: Tsjaikovski en Berlioz, € 348,-
6 september: Mendelssohn en Strauss , € 388,-

• Toeslag 2-persoonskamer voor alleengebruik € 748,-
• Eventuele brandstoftoeslag
• Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

Op deze reis zijn de volgende voorwaarden van toepassing:

- ANVR-voorwaarden
- SGR-voorwaarden
- Garantieregeling Stichting Calamiteitenfonds Reizen
- Algemene voorwaarden / Boekingsinformatie van Hannick Reizen zoals vermeld op deze website

Betaling
Hannick Reizen is aangesloten bij de ANVR en SGR. Voor u de garantie dat uw muziekreis in goede handen is. Zodra u van ons de bevestiging, welke tevens de factuur is, heeft ontvangen, verzoeken wij u 15% van de totale reissom + een verhoging van de aanbetaling aan ons over te maken, dit is de aanbetaling. Het restant van de reissom dient uiterlijk 6 weken voor aanvang van de reis in ons bezit te zijn. Indien u uw muziekreis boekt binnen 6 weken voor aanvang van de muziekreis dan dient u na ontvangst van de bevestiging/factuur de totale reissom per direct aan ons te voldoen.

Voorwaarden
Op deze reis zijn de ANVR- en SGR-voorwaarden van toepassing, evenals de Algemene Voorwaarden zoals vermeld op deze website. Echter voor deze muziekreis hanteren wij afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. Wijzigingen in het dag- en muziekprogramma om organisatorische redenen voorbehouden.
Indien een aanmelding ongedaan wordt gemaakt, zijn per persoon de volgende annuleringskosten verschuldigd:

 • Bij annulering tot 65 dagen voor vertrek: 15% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
 • Bij annulering vanaf 65 dagen (inclusief) tot 42 dagen (exclusief) voor vertrek: 35% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
 • Bij annulering vanaf 42 dagen (inclusief) tot 28 dagen (exclusief) voor vertrek: 55% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
 • Bij annulering vanaf 28 dagen (inclusief) tot 5 dagen (exclusief) voor vertrek: 85% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
 • Bij annulering vanaf de 5e dag voor vertrek: de volledige reissom.

Groepsgrootte
Voor alle groepsreizen geldt een minimum aantal deelnemers. Met minder deelnemers kan de reis helaas niet worden uitgevoerd. Voor vliegreizen is dit doorgaans minimaal 12 deelnemers. Voor touringcarreizen geldt doorgaans een minimum van 15 deelnemers. Indien dit aantal niet wordt gerealiseerd kan Hannick Reizen de reisovereenkomst opzeggen. 

Reissom
5-daagse muziekreis Muziek in het hart van Zwitserland
Vanaf 2.998,- p.p.

Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

Meer bedenktijd nodig? Neem een optie!
Twijfelt u nog een beetje? Heeft u wel plannen om een muziekreis te gaan maken, maar kunt u nog niet definitief beslissen? Neem dan een vrijblijvende optie!
Wij houden dan een plaatsje voor u vrij op deze reis. Want we hebben graag dat u met ons mee gaat. Op deze manier heeft u meer tijd om er nog even over na te denken en voorkomt u de teleurstelling van prijsverhoging of een volgeboekte reis.

Vertrekdatum
Prijs per persoon
4 september 2024
v.a. 2.998,-
Inbegrepen

• Uitstekende categorie zitplaatsen
• Verblijf (4 overnachtingen) in het centraal gelegen 5-sterren Renaissance Lucerne Hotel (incl. ontbijt)
• Een glaasje wijn en kopje koffie tijdens de maaltijden buiten de deur
• Boeiende muziekinleidingen door uw Hannick reisleider
• Directe vluchten met KLM
• 5 keer lunch of diner
• Excursieprogramma en entreegelden

Muziekprogramma
7 september: Schumann en Bruckner

Optioneel
5 september: Tsjaikovski en Berlioz, € 348,-
6 september: Mendelssohn en Strauss , € 388,-


 

Toeslagen

Optionele muziek:
5 september: Tsjaikovski en Berlioz, € 348,-
6 september: Mendelssohn en Strauss , € 388,-

• Toeslag 2-persoonskamer voor alleengebruik € 748,-
• Eventuele brandstoftoeslag
• Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

Voorwaarden

Op deze reis zijn de volgende voorwaarden van toepassing:

- ANVR-voorwaarden
- SGR-voorwaarden
- Garantieregeling Stichting Calamiteitenfonds Reizen
- Algemene voorwaarden / Boekingsinformatie van Hannick Reizen zoals vermeld op deze website

Betaling
Hannick Reizen is aangesloten bij de ANVR en SGR. Voor u de garantie dat uw muziekreis in goede handen is. Zodra u van ons de bevestiging, welke tevens de factuur is, heeft ontvangen, verzoeken wij u 15% van de totale reissom + een verhoging van de aanbetaling aan ons over te maken, dit is de aanbetaling. Het restant van de reissom dient uiterlijk 6 weken voor aanvang van de reis in ons bezit te zijn. Indien u uw muziekreis boekt binnen 6 weken voor aanvang van de muziekreis dan dient u na ontvangst van de bevestiging/factuur de totale reissom per direct aan ons te voldoen.

Voorwaarden
Op deze reis zijn de ANVR- en SGR-voorwaarden van toepassing, evenals de Algemene Voorwaarden zoals vermeld op deze website. Echter voor deze muziekreis hanteren wij afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. Wijzigingen in het dag- en muziekprogramma om organisatorische redenen voorbehouden.
Indien een aanmelding ongedaan wordt gemaakt, zijn per persoon de volgende annuleringskosten verschuldigd:

 • Bij annulering tot 65 dagen voor vertrek: 15% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
 • Bij annulering vanaf 65 dagen (inclusief) tot 42 dagen (exclusief) voor vertrek: 35% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
 • Bij annulering vanaf 42 dagen (inclusief) tot 28 dagen (exclusief) voor vertrek: 55% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
 • Bij annulering vanaf 28 dagen (inclusief) tot 5 dagen (exclusief) voor vertrek: 85% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
 • Bij annulering vanaf de 5e dag voor vertrek: de volledige reissom.

Groepsgrootte
Voor alle groepsreizen geldt een minimum aantal deelnemers. Met minder deelnemers kan de reis helaas niet worden uitgevoerd. Voor vliegreizen is dit doorgaans minimaal 12 deelnemers. Voor touringcarreizen geldt doorgaans een minimum van 15 deelnemers. Indien dit aantal niet wordt gerealiseerd kan Hannick Reizen de reisovereenkomst opzeggen. 

Hannick Reizen_Jerina_CTA Blok
Wij staan voor u klaar
Onze Travel Consultants geven u graag advies

Neem contact met ons op voor meer informatie over onze bijzondere muziekreizen en de verschillende mogelijkheden. 

Bel +31 (0)88 - 13 07 340
Brochure Destin Muziekreizen zomer - najaar 2024_Mockup
Luxe brochure
De mooiste muziekreizen in één brochure
 • Boordevol reisinspiratie
 • Unieke arrangementen
 • Gratis bij u thuisbezorgd
Brochure aanvragen

Vergelijkbare reizen

Bekijk ook onze andere muziekreizen naar de mooiste festivals en operahuizen wereldwijd