Bel ons
Menu
Sluit
Bel ons
Menu
Sluit
Koninklijk Paleis in Madrid, shutterstock_658950217

De koninklijke geschiedenis van Spanje en Holland

muziekreizen

Koninklijk Madrid met vorstenhuiskenner Peter Rehwinkel

Bezoek de schitterende koninklijke paleizen en musea van Madrid

Unieke kans
Koninklijk Huis
Volgend vertrek
25-09-2024
Reisduur
5 dagen
Vertrekpunt
Schiphol
Vliegtuig
Iberia
Destin
Vanaf 2.398,-
Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.
Brochure aanvragen Brochure aanvragen
Navigatie
Unieke belevenis Muziekprogramma Programma en excursies Reisinformatie Prijsinformatie
Brochure aanvragen Brochure aanvragen

Peter Rehwinkel leidt u langs de Bourbons én de Oranje-Nassaus

Peter Rehwinkel, burgemeester, staatsrechtkundige en autoriteit op het gebied van internationale koningshuizen ontwierp speciaal voor Hannick Reizen een cultuurreis rond het rijke heden en verleden van het Spaanse Koninklijk Huis. Tijdens lezingen en bezoeken aan koninklijke paleizen zullen de hoogtijdagen van het Spaanse Koninkrijk centraal staan, ook in relatie tot de Oranje-Nassaus en de Tachtigjarige Oorlog. Zo wordt het bijzondere verhaal belicht van Filips Willem, de oudste zoon van Willem van Oranje, die lange tijd aan het hof van Filips II verbleef, min of meer in gevangenschap. Pas na de dood van zijn vader keerde hij naar Holland terug. Zijn twee verblijfplaatsen, Alcalá de Henares en Castillo de Arévalo, zullen worden bezocht. Tevens bezoekt u het Koninklijk Paleis en het beroemde El Escorial: abdij, paleis en mausoleum van Filips II. In het befaamde Prado zult u Jheronimus Bosch’ beroemde De Tuin der Lusten bewonderen en tevens kunt u genieten van muziek op bijzondere locaties.

 

Peter Rehwinkel

Peter Rehwinkel over deze reis
‘Ik heb een grote fascinatie voor Europese monarchieën en hoe ze onze geschiedenis hebben bepaald. Dat zie je ook terug in de steden en ik verheug ik me erop u te vertellen over de bouw van Madrid, door en voor koningen. Koningen die we ook in de Nederlandse historie tegenkomen!’

Palacio real de Madrid, shutterstock_151143539
Koninklijk Paleis van Madrid
Kathedraal van Almudena, Madrid shutterstock_707155672
Kathedraal van Almudena
San Lorenzo del Escorial Madrid, shutterstock_2376772509
San Lorenzo del Escorial
Willem van Oranje, shutterstock_452827099
Willem van Oranje
San Lorenzo del Escorial Madrid, shutterstock_2171743515
San Lorenzo del Escorial
Prado Museum Madrid, shutterstock_2140674349
Prado Museum
Alcala de Henares, shutterstock_2171036661
Alcalá de Henares
Koninklijk Paleis Madrid, shutterstock_1620869194
Koninklijk Paleis Madrid
Veeg naar links

Muziekprogramma

 

Het optionele muziekprogramma wordt op een later moment bekend gemaakt.

Programma en excursies

Dag 1 - Aankomst in Koninklijk Madrid

Aan het begin van de middag vliegt u per rechtstreekse Iberia-vlucht naar Madrid. Sinds 1561 is het de hoofdstad van Spanje, maar de stad heeft een veel langere geschiedenis. Een deel van die geschiedenis deelt Spanje met Nederland. Jarenlang regeerde Spanje over de Nederlanden, totdat het volk in opstand kwam tegen het Spaanse Rijk onder koning Filips II. Deze oorlog leidde tot het ontstaan van de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden. En uiteindelijk tot de dood van Willem van Oranje, een verre voorvader van onze huidige koning. De komende dagen gaat u op pad met Peter Rehwinkel, kenner van het vorstenhuis. Samen ontdekt u vele plekken in en rond Madrid die belangrijk zijn en waren voor de Spaanse koninklijke familie en ook waar we Nederlandse geschiedenis terugvinden. Naast de verschillende excursies voorziet Peter Rehwinkel u van uitgebreide lezingen. Vanavond staat de eerste lezing gepland over ‘Het Spaanse Koninklijk Huis en de paleizen die het nog gebruikt’. Na de lezing staat er in een lokaal restaurant een gezamenlijk diner voor u klaar. 

shutterstock_479986543 Madrid Plaza Major

Dag 2 - Het werkpaleis van de huidige koning, Palacio de Real

Na het ontbijt verzorgt Peter Rehwinkel de volgende lezing, ditmaal over de stad Madrid ‘door en voor koningen gebouwd’. Een uitstekende voorbereiding op de locaties die u zult gaan bezoeken. U bezoekt vandaag namelijk Palacio de Real, het werkpaleis van de huidige koning van Spanje. Met 3418 kamers is dit het grootste koninklijk paleis ter wereld. Oorspronkelijk stond er een alcázar dat in 1734 op kerstavond afbrandde. Hierna gaf koning Filips V direct opdracht tot de bouw van een nieuw paleis op dezelfde plek. In 1755 was de bouw compleet en kon koning Karel III elf jaar later zijn intrek in het paleis nemen. Het paleis heeft ook een enorme tuin in de Engelse landschapsarchitectuur. Een lokale gids neemt u mee door het paleis en vertelt u meer over de geschiedenis en de huidige functie. Na het bezoek aan Palacio de Real staat er een gezamenlijke lunch voor u klaar. De rest van de middag heeft u vrij te besteden. Indien gewenst woont u vanavond een concert bij in de koninklijke kapel in Madrid. 

Koninklijk Paleis in Madrid, shutterstock_658950217

Dag 3 - Bezoek de universiteit waar Filips Willem studeerde, Alcalá de Henares

Na het ontbijt verzorgt Peter Rehwinkel een volgende lezing. Vandaag hoort u meer over de connectie tussen de Oranje-Nassaus en Spanje. Zo werd de eerstgeboren zoon van Willem van Oranje kort na de opstand in Holland meegevoerd naar Spanje. Willem van Oranje was namelijk veroordeeld tot hoogverraad en vluchtte naar Dillenburg in Duitsland. Zijn zoon, Filips Willem bleef achter in Leuven om zijn studie voort te zetten. Hij werd als gijzelaar meegenomen en zou zijn vader nooit meer terugzien. In Madrid mocht hij zijn studie voorzetten aan de universiteit van Alcalá de Henares. Aan deze universiteit brengt u vandaag een bezoek. Een lokale gids neemt u mee door Alcalá de Henares en u bezichtigt hier de tombe van Cisneros, gelegen in de kapel van de universiteit. Na de rondleiding heeft u de gelegenheid zelf rond te kijken en op eigen gelegenheid te lunchen. De middag heeft u vrij te besteden en vanavond staat er een gezamenlijk diner voor u klaar. 

Universiteit Alcala de Henares, shutterstock_2129515829

Dag 4 - Castillo de Arévalo en Escorial

Na het ontbijt verlaat u Madrid voor een bezoek aan Castillo de Arévalo. Na het voltooien van zijn studies aan de universiteit, verhuisde Filips Willem naar Castillo de Arévalo. De burcht was gebouwd tussen de 12e en 16e en bood niet veel comfort. Pas na de dood van zijn vader keerde hij terug naar Holland. Door de eeuwen heen is de burcht in verval geraakt, maar werd in de jaren 50 van de vorige eeuw hersteld. Na een kort bezoek aan de burcht reist u door naar San Lorenzo de El Escorial, waar u gezamenlijk luncht. U bezoekt hier ook het immense gebouwencomplex Escorial, gebouwd in opdracht van koning Filips II van Spanje. Filips II bedoelde het Escorial als monument om de overwinning te gedenken in de Spaanse Nederlanden, alsook zijn streven naar godsdienstige en politieke hegemonie in Europa. Sinds 1984 staat het gebouw op de Unesco Werelderfgoedlijst. Een deskundige gids leidt u rond. Vanavond dineert u op eigen gelegenheid.

San Lorenzo del Escorial Madrid, shutterstock_2171743515

Dag 5 - Terugreis naar Nederland

Vanochtend checkt u uit in het hotel, waarna het Prado, het nationale museum van Madrid bezoekt.  Hier ziet u o.a. De Tuin der Lusten van Jheronimus Bosch. Een deskundige gids leidt u rond door het museum. Na een gezamenlijke lunch wordt u naar de luchthaven gebracht en vliegt u in de loop van de middag terug naar Amsterdam.

Programmawijzigingen voorbehouden.

Prado Museum Madrid, shutterstock_2140674349

Reisinformatie

Uw hotel

Catalonia Plaza Mayor ****
Gelegen in het centrum van Madrid vindt u dit stijlvolle 4-sterrenhotel. Op slechts 600 meter van de Plaza Mayor en op 10 minuten wandelen van het Prado, heeft dit hotel een zeer gunstige ligging. Het hotel biedt gratis Wi-Fi. De kamers zijn ingericht in neutrale tinten en voorzien van moderne meubels. 

Catalonia Plaza Mayor buitenkant
Ingang hotel
Catalonia Plaza Mayor lobby
Lobby
Catalonia Plaza Mayor buiten
Restaurant
Catalonia Plaza Mayor tweepersoonskamer
Impressie hotelkamer
Veeg naar links

Vervoer

Directe vluchten met Iberia
25-09-2024, Amsterdam – Madrid, 12:00 tot 14:40 uur, IB 3723
29-09-2024, Madrid– Amsterdam, 15:50 tot 18:30 uur, IB 3724
Schemawijzigingen voorbehouden

Vanaf acht weken voor vertrek zijn wij veelal genoodzaakt niet geboekte vliegtuigstoelen terug te geven aan de luchtvaartmaatschappij. Vanaf dat moment bestaat de mogelijkheid dat wij alleen nog tickets in een duurdere tariefsklasse kunnen boeken, waardoor wij u een vluchttoeslag moeten doorberekenen. Uiteraard wordt u in dat geval bij boeking hierover geïnformeerd.

Bagageregeling Iberia
Bij uw vlucht is altijd 10 kg hand- en 23 kg ruimbagage inbegrepen. Wilt u meer kilo’s meenemen kunnen wij dat voor u bijboeken tegen een meerprijs.

Taxiservice vanaf uw huisadres
Onbezorgd op reis? Boek dan een privé taxi vanaf uw huisadres tot het vertrekpunt van de reis. Geen gesleep met koffers: een ontspannen begin van uw reis! De kosten zijn afhankelijk van de route. Onze reisspecialisten informeren u graag!

 

Taxiservice

Muziektickets

Wij reserveren uw muziektickets rechtstreeks bij operahuizen of via gerenommeerde agentschappen, die hiervoor reserveringskosten en een voorverkooptoeslag berekenen. Deze toeslagen kunnen oplopen tot 55%. De prijzen op uw muziekticket kunnen dus afwijken van de prijs die wij onze partners betalen. Wij raden u aan om op tijd te boeken, zodat u verzekerd bent van muziektickets in een goede categorie. Boeken via Hannick Reizen voorkomt teleurstellingen en lange wachttijden bij de kassa.

Bij annulering worden de muziektickets altijd 100% in rekening gebracht.

Duurzaam op reis

Het hele jaar gaan we op reis. Ver weg of dichter bij huis. Wij laten u heel graag genieten van de talloze mooie plaatsen die er op deze wereld zijn, zodat u elke keer weer nieuwe, unieke ervaringen op kunt doen.
Graag nemen wij u mee hoe wij als familiebedrijf al meer dan 50 jaar onze verantwoordelijkheid nemen op het gebied van duurzaam ondernemen.
Klik hier voor meer informatie.

Prijsinformatie

Reissom
Inbegrepen
Toeslagen
Voorwaarden
5-daagse muziekreis Koninklijk Madrid
Vanaf 2.398,- p.p.

Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

Meer bedenktijd nodig? Neem een optie!
Twijfelt u nog een beetje? Heeft u wel plannen om een muziekreis te gaan maken, maar kunt u nog niet definitief beslissen? Neem dan een vrijblijvende optie!
Wij houden dan een plaatsje voor u vrij op deze reis. Want we hebben graag dat u met ons mee gaat. Op deze manier heeft u meer tijd om er nog even over na te denken en voorkomt u de teleurstelling van prijsverhoging of een volgeboekte reis.

Vertrekdatum
Prijs per persoon
25 september 2024
v.a. 2.398,-
 • Lezingen door vorstenhuiskenner Peter Rehwinkel
 • Verblijf (4 overnachtingen) in het centraal gelegen 4-sterren Catalonia Plaza Mayor (incl. ontbijt) 
 • 5 keer lunch of diner 
 • Een glaasje wijn en kopje koffie tijdens de maaltijden buiten de deur
 • Directe Iberia-vlucht (incl. ruimbagage)
 • Boeiende muziektoelichtingen door uw Hannick-reisleider
 • Excursieprogramma en entreegelden

Muziekprogramma

Wordt op een later moment bekend gemaakt.

 

 

Toeslagen

• Toeslag 2-persoonskamer voor alleengebruik € 488,-
• Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

Op deze reis zijn de volgende voorwaarden van toepassing:

- ANVR-voorwaarden
- SGR-voorwaarden
- Garantieregeling Stichting Calamiteitenfonds Reizen
- Algemene voorwaarden / Boekingsinformatie van Hannick Reizen zoals vermeld op deze website

Betaling
Hannick Reizen is aangesloten bij de ANVR en SGR. Voor u de garantie dat uw muziekreis in goede handen is. Zodra u van ons de bevestiging, welke tevens de factuur is, heeft ontvangen, verzoeken wij u 15% van de totale reissom + een verhoging van de aanbetaling aan ons over te maken, dit is de aanbetaling. Het restant van de reissom dient uiterlijk 6 weken voor aanvang van de reis in ons bezit te zijn. Indien u uw muziekreis boekt binnen 6 weken voor aanvang van de muziekreis dan dient u na ontvangst van de bevestiging/factuur de totale reissom per direct aan ons te voldoen.

Voorwaarden
Op deze reis zijn de ANVR- en SGR-voorwaarden van toepassing, evenals de Algemene Voorwaarden zoals vermeld op deze website. Echter voor deze muziekreis hanteren wij afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. Wijzigingen in het dag- en muziekprogramma om organisatorische redenen voorbehouden.
Indien een aanmelding ongedaan wordt gemaakt, zijn per persoon de volgende annuleringskosten verschuldigd:

 • Bij annulering tot 65 dagen voor vertrek: 15% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
 • Bij annulering vanaf 65 dagen (inclusief) tot 42 dagen (exclusief) voor vertrek: 35% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
 • Bij annulering vanaf 42 dagen (inclusief) tot 28 dagen (exclusief) voor vertrek: 55% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
 • Bij annulering vanaf 28 dagen (inclusief) tot 5 dagen (exclusief) voor vertrek: 85% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
 • Bij annulering vanaf de 5e dag voor vertrek: de volledige reissom.

Tarieven en voorwaarden vliegtickets
Vliegtickets zijn beschikbaar in diverse klassen. In elke klasse gelden verschillende voorwaarden en tarieven. De vliegtickets die Hannick Reizen voor u boekt zijn non-refundable, waardoor de tickets niet kosteloos gewijzigd kunnen worden. Bedragen voor vluchten zijn niet-restitueerbaar (geen geld terug). Mocht u een vliegticket wensen te boeken voor de businessclass dan maken wij dit graag voor u in orde.

Reissom
5-daagse muziekreis Koninklijk Madrid
Vanaf 2.398,- p.p.

Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

Meer bedenktijd nodig? Neem een optie!
Twijfelt u nog een beetje? Heeft u wel plannen om een muziekreis te gaan maken, maar kunt u nog niet definitief beslissen? Neem dan een vrijblijvende optie!
Wij houden dan een plaatsje voor u vrij op deze reis. Want we hebben graag dat u met ons mee gaat. Op deze manier heeft u meer tijd om er nog even over na te denken en voorkomt u de teleurstelling van prijsverhoging of een volgeboekte reis.

Vertrekdatum
Prijs per persoon
25 september 2024
v.a. 2.398,-
Inbegrepen
 • Lezingen door vorstenhuiskenner Peter Rehwinkel
 • Verblijf (4 overnachtingen) in het centraal gelegen 4-sterren Catalonia Plaza Mayor (incl. ontbijt) 
 • 5 keer lunch of diner 
 • Een glaasje wijn en kopje koffie tijdens de maaltijden buiten de deur
 • Directe Iberia-vlucht (incl. ruimbagage)
 • Boeiende muziektoelichtingen door uw Hannick-reisleider
 • Excursieprogramma en entreegelden

Muziekprogramma

Wordt op een later moment bekend gemaakt.

 

 

Toeslagen

Toeslagen

• Toeslag 2-persoonskamer voor alleengebruik € 488,-
• Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

Voorwaarden

Op deze reis zijn de volgende voorwaarden van toepassing:

- ANVR-voorwaarden
- SGR-voorwaarden
- Garantieregeling Stichting Calamiteitenfonds Reizen
- Algemene voorwaarden / Boekingsinformatie van Hannick Reizen zoals vermeld op deze website

Betaling
Hannick Reizen is aangesloten bij de ANVR en SGR. Voor u de garantie dat uw muziekreis in goede handen is. Zodra u van ons de bevestiging, welke tevens de factuur is, heeft ontvangen, verzoeken wij u 15% van de totale reissom + een verhoging van de aanbetaling aan ons over te maken, dit is de aanbetaling. Het restant van de reissom dient uiterlijk 6 weken voor aanvang van de reis in ons bezit te zijn. Indien u uw muziekreis boekt binnen 6 weken voor aanvang van de muziekreis dan dient u na ontvangst van de bevestiging/factuur de totale reissom per direct aan ons te voldoen.

Voorwaarden
Op deze reis zijn de ANVR- en SGR-voorwaarden van toepassing, evenals de Algemene Voorwaarden zoals vermeld op deze website. Echter voor deze muziekreis hanteren wij afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. Wijzigingen in het dag- en muziekprogramma om organisatorische redenen voorbehouden.
Indien een aanmelding ongedaan wordt gemaakt, zijn per persoon de volgende annuleringskosten verschuldigd:

 • Bij annulering tot 65 dagen voor vertrek: 15% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
 • Bij annulering vanaf 65 dagen (inclusief) tot 42 dagen (exclusief) voor vertrek: 35% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
 • Bij annulering vanaf 42 dagen (inclusief) tot 28 dagen (exclusief) voor vertrek: 55% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
 • Bij annulering vanaf 28 dagen (inclusief) tot 5 dagen (exclusief) voor vertrek: 85% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
 • Bij annulering vanaf de 5e dag voor vertrek: de volledige reissom.

Tarieven en voorwaarden vliegtickets
Vliegtickets zijn beschikbaar in diverse klassen. In elke klasse gelden verschillende voorwaarden en tarieven. De vliegtickets die Hannick Reizen voor u boekt zijn non-refundable, waardoor de tickets niet kosteloos gewijzigd kunnen worden. Bedragen voor vluchten zijn niet-restitueerbaar (geen geld terug). Mocht u een vliegticket wensen te boeken voor de businessclass dan maken wij dit graag voor u in orde.

Hannick Reizen_Jerina_CTA Blok
Wij staan voor u klaar
Onze Travel Consultants geven u graag advies

Neem contact met ons op voor meer informatie over onze bijzondere muziekreizen en de verschillende mogelijkheden. 

Bel +31 (0)88 - 13 07 340
Brochure Destin Muziekreizen zomer - najaar 2024_Mockup
Luxe brochure
De mooiste muziekreizen in één brochure
 • Boordevol reisinspiratie
 • Unieke arrangementen
 • Gratis bij u thuisbezorgd
Brochure aanvragen

Vergelijkbare reizen

Bekijk onze selectie bijzondere en unieke muziekreizen naar de mooiste operahuizen en hoogstaande festivals met medewerking van de allerbeste musici