Bel ons
Menu
Sluit
Bel ons
Menu
Sluit
shutterstock_1573715311 Mdina
Home
Reisaanbod
Muziekreizen
Malta: Valetta Baroque Festival

Cultuur, natuur en muziek op Malta

muziekreizen

Malta: Valletta Baroque Festival

Muziek en historie op Malta

Concert
Vliegreis
5-sterren luxe
Volgend vertrek
--
Reisduur
7 dagen
Vertrekpunt
Schiphol
Reisleider
Albert-Jan Roelofs
Vliegtuig
Air Malta
Destin
Vanaf 2.298,-
Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.
Brochure aanvragen Brochure aanvragen
Navigatie
Unieke belevenis Muziekprogramma Programma en excursies Reisinformatie Prijsinformatie
Brochure aanvragen Brochure aanvragen

Schitterende locaties voor prachtige muziek

In Valletta, het culturele hart van Malta, wordt elk jaar in januari sinds 2013 het Valletta Baroque Festival georganiseerd met bekende als bijzondere werken. Het programma is heel divers, waarbij niet alleen de barokke hoogtepunten worden gespeeld, zoals de orkestsuites van Bach, maar ook verbanden tussen andere muziek en barokmuziek ontdekt worden. U hoort een vroeg oratorium van Alessandro Stradella, een belangrijke componist uit de zeventiende eeuw. Daarnaast hoort u barokke Franse muziek voor drie musici. Optioneel kunt u van het Spaanse ensemble Forma Antiqua genieten. Valletta met zijn prachtige kerken, schitterende kathedraal en vele gebouwen uit het baroktijdperk, fungeert twee weken lang als een ideaal décor voor het hele scala aan barok- en kamermuziekconcerten. Malta is ook bijzonder rijk aan culturele en historische schatten. U ontdekt niet alleen Valletta, maar ook Mdina, alsmede de drie historische stadjes Vittoriosa, Cospicua en Senglea. Ook bezoekt u het schilderachtige eiland Gozo met zijn vissersdorpjes. Op Malta kunt u zich onderdompelen in maar liefst 7000 jaar geschiedenis!

 

shutterstock_1929820274 Marsaxlokk
Marsaxlokk
Ggantija Temples - Gozo Island
Ggantija Temples - Gozo Island
shutterstock_526021669 Malta - Baracca Gardens
Baracca Gardens
shutterstock_1100400674 Il-Mellieha Malta
Il-Mellieha Malta
shutterstock_1412223059 Mdina
Mdina
shutterstock_1670389255 Valetta
Valetta
shutterstock_299949458 Valetta
Valetta
shutterstock_754371214 Gozo Island
Gozo Island
shutterstock_224508232 Gozo Island
Gozo Island
Veeg naar links

Muziekprogramma

 • Dinsdag 23 januari, oratorium San Giovanni Battista (Stradella) - inbegrepen
 • Woensdag 24 januari, Bach cello suites en meer - optioneel
 • Woensdag 24 januari, Farándula Castiza - optioneel
 • Donderdag 25 januari,  Sous le soleil exactement - inbegrepen

© Malta OAE

Het muziekprogramma wordt nader beschreven onder de afbeeldingen. 

Dinsdag 23 januari - oratorium San Giovanni Battista (Stradella)

St. John’s Oratory, Valletta (19:30 uur)

Dirigent
Steven Devine

Uitvoerenden
Valletta Baroque Ensemble
KorMalta

Muziek
Alessandro Stradella:        San Giovanni Battista

Woensdag 24 januari - Bach cello suites en meer

Verdala Palace, Buskett (12:00 uur)

Uitvoerende
Sébastian Hurtaud - cello

Muziek
Johann Sebastian Bach:     Matthäus Passion, aria Erbarme Dich (arrangement van Hurtaud)
                                                  Cello Suite nr. 2 in D minor, BWV 1008
                                                  Cello Suite nr. 5 in C minor, BWV 1011
                                                  Cello Suite nr. 6 in D Major, BWV  
                                                  Flute Sarabande van Partita in A minor, BWV 1013 (arrangement van                                                             Hurtaud)
                                                  Violin Partita No. 3 in E major, BWV 1006 (arrangement van Hurtaud)

Prijs: € 65,-

Woensdag 24 januari - Farándula Castiza

Chamber of Commerce, Valletta (19:30 uur)

Uitvoerenden
Forma Antiqua

Prijs: € 75,-

Donderdag 25 januari - Sous le soleil exactement

San Girgor Church, Zejtun (19:30 uur)

Uitvoerenden
Les Contre-Sujets

Programma en excursies

Dag 1 – Aankomst Malta

Net voor het middaguur vertrekt u per directe Air Malta vlucht vanaf Amsterdam naar Malta. Na aankomst wordt u per Comfort Class touringcar naar uw 5-sterren hotel gebracht. Van harte welkom in het 5-sterren Grand Excelsior Hotel, waar u de komende week kunt gaan genieten. U heeft vanmiddag rustig de tijd om bij te komen en op te frissen alvorens we gezamenlijk dineren in een nabijgelegen restaurant.

shutterstock_1151411114 Valetta

Dag 2 – Excursie naar het eiland Gozo

Vanmorgen geniet u van het uitgebreide ontbijtbuffet in het hotel. Aansluitend maakt u onder leiding van een deskundige gids het eiland Gozo. Het door landbouw en visserij gedomineerde eiland staat bekend om zijn vele natuurschoon. De hoofdstad Victoria en het vissersdorpje Xlendi zijn zeker een bezoek waard. Een gids neemt u mee langs de belangrijkste highlights. U bezoekt o.a. de Ggantija Tempels. In 1980 zijn deze tempels tot werelderfgoed van de UNESCO verklaard. U geniet van een gezamenlijke lunch alvorens u terug keert naar Malta. 's Avonds is het diner vrij. Uw reisleider geeft tips en organiseert indien gewenst een diner voor de gehele groep.

shutterstock_1266798346 Gozo Island

Dag 3 – Ontdek de hoofdstad van Malta

Vanmorgen staat na het ontbijt uw eerste muziektoelichting op het programma. Uw reisleider vertelt u meer over het oratorium San Giovanni Battista van vanavond. Het concert vindt plaats in de indrukwekkende St. Johns Co-Cathedral, één van de grootste publiekstrekkers van het eiland. De kathedraal is gebouwd in de 16e eeuw en is met zijn uitstraling alleen al een bezoek waard. Aansluitend ontdekt u onder leiding van een deskundige gids Valetta. De stad heeft een van de hoogste concentraties aan historische bezienswaardigheden ter wereld. U bezoekt o.a. de St. John's Cathedral en de Baracca tuinen. U luncht op eigen gelegenheid. Vanmiddag heeft u de mogelijkheid om de stad verder te ontdekken of een van de musea te bezoeken. U dineert gezamenlijk in een restaurant in de stad en wordt per touringcar zo dicht mogelijk naar het concert gebracht, waar u vervolgens nog een aantal minuten loopt naar de kathedraal. 

shutterstock_299949458 Valetta

Dag 4 – Bezoek aan het zuiden van Malta

Vanmorgen geniet u van het uitgebreide ontbijtbuffet in het hotel. De rest van de dag zijn er twee mogelijkheden om uw dag in te delen. De liefhebbers maken onder leiding van een deskundige gids een optionele tour naar het zuiden van het eiland en bezoeken o.a. het kleinschalige vissersdorpje Marsaxlokk waar u geniet van een gezamenlijke lunch met een gedeelte van uw reisgezelschap. Indien u het optionele concert rond het middaguur bijwoont organiseert uw reisleider een muziektoelichting en vergezelt u hiernaar. Het optionele concert vindt plaats in het Verdala Palace. De rest van de middag is ter vrije besteding en u dineert gezamenlijk in een restaurant. Aansluitend wordt u naar ‘Malta Chamber of Commerce’ gebracht voor uw volgende concert.

shutterstock_1107377210 Marsaxlokk

Dag 5 – Bezoek aan de voormalige hoofdstad van Malta

Alvorens u de Stille Stad van Malta gaat ontdekken, verzorgt uw reisleider de muziektoelichting op alweer het laatste concert van uw bijzondere reisbelevenis. Aansluitend ontdekt u de voormalige hoofdstad van Malta Mdina, ook wel de stille stad van Malta genoemd. Deze stad was 4000 jaar voor Christus al bewoond en is gelegen op een rotsplateau op 225 meter hoogte wat zorgt voor een indrukwekkend uitzicht over het eiland. Vanwege het feit dat deze stad autovrij is wordt het ook wel de Stille stad van Malta genoemd. U wandelt door de smalle steegjes en terwijl u de paard- en wagen aan u voorbij ziet gaan waant u zich terug in de tijd. U bezoekt onder andere de kathedraal en uw gids vertelt u markante verhalen over deze plek. U luncht hier gezamenlijk in een lokaal restaurant. De rest van de middag is ter vrije besteding en u dineert op eigen gelegenheid. Vanavond wordt u per touringcar naar het laatste concert van uw bezoek aan het Barokfestival Malta gebracht.

shutterstock_1573715311 Mdina

Dag 6 – Drie Steden van Malta

Vanmorgen kunt u rustig genieten van het uitgebreide ontbijtbuffet in het hotel. In de ochtend bezoekt u het historisch gebied van Malta beter bekend als de 3 steden; Senglea, Cospicua en Vittoriosa. De Drie Steden bieden een boeiend inzicht in Malta en in de geschiedenis van de eilanden. Deze weinig bezochte steden kennen nog het authentieke eilandleven en laten de bezoeker kennismaken met de lotgevallen van Malta als zeevarende natie. Vanmiddag kunt u relaxen in uw hotel en genieten van de verschillende faciliteiten. Vanavond geniet u van het laatste gezamenlijke diner met uw reisgezelschap in een restaurant op loopafstand van uw hotel.

Senglea

Dag 7 – Vertrek naar Nederland

Vroeg vertrek naar het vliegveld. Vanwege dit feit hebben we ervoor gekozen om gisteren geen concerten in te plannen zodat u zich rustig kunt voorbereiden op uw terugreis en kunt genieten in uw hotel. Directe vlucht Malta – Amsterdam. U neemt afscheid van uw reisgezelschap na een bijzondere reis naar dit indrukwekkende eiland met concerten op dito locaties. 

Programmawijzigingen voorbehouden.

shutterstock_2221822683 Valetta
Toon meer
Toon minder

Reisinformatie

Uw hotel

Grand Hotel Excelsior Malta*****
Uw hotel, liggend aan de zee met uitzicht op de Marsamxett haven, is van alle gemakken voorzien. De komende 7 dagen kunt u hier volop genieten van het zwembad, restaurants en de uitzichten over de zee. Uw kamer van maar liefst 33 m² beschikt over een individueel regelbare airconditioning, apart zitgedeelte met bank, flatscreen tv, kluisje, minibar, koffie- en theefaciliteiten en in uw badkamer een aparte douche én bad. 

Grand Hotel Excelsior - Aerial View
Grand Hotel Excelsior
Grand Hotel Excelsior - Entree
Entree
Grand Hotel Excelsior - Entree 2
Grand Hotel Excelsior
Grand Hotel Excelsior - Lobby
Lobby
Grand Hotel Excelsior - Lobby 2
Lobby
Grand Hotel Excelsior - Classic Room
Classic Room
Grand Hotel Excelsior - Classic Room - Entrance and Bathroom
Classic Room
Grand Hotel Excelsior - Ontbijt
Grand Hotel Excelsior - Exterieur
Grand Hotel Excelsior
Grand Hotel Excelsior - Uitzicht 2
Grand Hotel Excelsior
Veeg naar links

Uw reisleider

Klavecinist, organist en musicoloog
Albert-Jan Roelofs

Gaf als klavecinist en organist concerten in Europa, Azerbaijan, Brazilië, China, Nieuw-Zeeland, Australië en USA. Dirigeerde in de jaren ‘90 de Hofstad Operette en Zuid-Hollandse Operastichting. Is dan betrokken bij de artistieke leiding van Het Gelders Orkest en aan het begin van dit millennium verbonden aan het het Koninklijk Conservatorium. Met het barokorkest dat hij mede oprichtte speelde hij over de hele wereld concerten.

Albert-Jan+Roelofs

Vervoer

Directe vluchten met Air Malta 
21-01-2024, Amsterdam – Malta Luqa, 11:30 tot 14:25 uur, KM 395
27-01-2024, Malta Luqa – Amsterdam, 07:20 tot 10:40 uur, KM 394
Schemawijzigingen voorbehouden

Vanaf acht weken voor vertrek zijn wij veelal genoodzaakt niet geboekte vliegtuigstoelen terug te geven aan de luchtvaartmaatschappij. Vanaf dat moment bestaat de mogelijkheid dat wij alleen nog tickets in een duurdere tariefsklasse kunnen boeken, waardoor wij u een vluchttoeslag moeten doorberekenen. Uiteraard wordt u in dat geval bij boeking hierover geïnformeerd.

Bagageregeling Air Malta
Bij uw vlucht is altijd ruimbagage inbegrepen. Wilt u meer kilo’s meenemen kunnen wij dat voor u bijboeken tegen een meerprijs.

Taxiservice vanaf uw huisadres
Onbezorgd op reis? Boek dan een privé taxi vanaf uw huisadres tot het vertrekpunt van de reis. Geen gesleep met koffers: een ontspannen begin van uw reis! De kosten zijn afhankelijk van de route. Onze reisspecialisten informeren u graag!

 

Taxiservice

Muziektickets

Wij reserveren uw muziektickets rechtstreeks bij operahuizen of via gerenommeerde agentschappen, die hiervoor reserveringskosten en een voorverkooptoeslag berekenen. Deze toeslagen kunnen oplopen tot 55%. De prijzen op uw muziekticket kunnen dus afwijken van de prijs die wij onze partners betalen. Wij raden u aan om op tijd te boeken, zodat u verzekerd bent van muziektickets in een goede categorie. Boeken via Hannick Reizen voorkomt teleurstellingen en lange wachttijden bij de kassa.

Bij annulering worden de muziektickets altijd 100% in rekening gebracht.

Duurzaam op reis

Het hele jaar gaan we op reis. Ver weg of dichter bij huis. Wij laten u heel graag genieten van de talloze mooie plaatsen die er op deze wereld zijn, zodat u elke keer weer nieuwe, unieke ervaringen op kunt doen.
Graag nemen wij u mee hoe wij als familiebedrijf al meer dan 50 jaar onze verantwoordelijkheid nemen op het gebied van duurzaam ondernemen.
Klik hier voor meer informatie.

Prijsinformatie

Reissom
Inbegrepen
Toeslagen
Voorwaarden
7-daagse muziekreis Valetta Baroque Festival
Vanaf 2.298,- p.p.

Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

Meer bedenktijd nodig? Neem een optie!
Twijfelt u nog een beetje? Heeft u wel plannen om een muziekreis te gaan maken, maar kunt u nog niet definitief beslissen? Neem dan een vrijblijvende optie!
Wij houden dan een plaatsje voor u vrij op deze reis. Want we hebben graag dat u met ons mee gaat. Op deze manier heeft u meer tijd om er nog even over na te denken en voorkomt u de teleurstelling van prijsverhoging of een volgeboekte reis.

 
Vertrekdatum
Prijs per persoon
21 januari 2024
v.a. 2.298,-
 • Uitstekende categorie zitplaatsen voor alle concerten
 • Verblijf (6 overnachtingen) in het uitstekende 5-sterren Grand Hotel Excelsior (incl. ontbijt)
 • Een glaasje wijn en kopje koffie tijdens de maaltijden buiten de deur
 • Boeiende muziektoelichtingen door uw Hannick reisleider
 • Directe Air Malta-vluchten
 • Transfers per comfortabele touringcar
 • 6 keer lunch of diner
 • Excursieprogramma en entrees

Muziekprogramma
Inbegrepen
23 januari: oratorium San Giovanni Battista (Stradella) 
25 januari:  Sous le soleil exactement

Optioneel
24 januari: Bach cello suites en meer 65,-
24 januari: Farándula Castiza 75,- 

Optionele muziek
24 januari: Bach cello suites en meer 65,-
24 januari: Farándula Castiza 75,- 

• Toeslag 2-persoonskamer voor alleengebruik € 398,-
• Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.


Op deze reis zijn de volgende voorwaarden van toepassing:

- ANVR-voorwaarden
- SGR-voorwaarden
- Garantieregeling Stichting Calamiteitenfonds Reizen
- Algemene voorwaarden / Boekingsinformatie van Hannick Reizen zoals vermeld op deze website

Betaling
Hannick Reizen is aangesloten bij de ANVR en SGR. Voor u de garantie dat uw muziekreis in goede handen is. Zodra u van ons de bevestiging, welke tevens de factuur is, heeft ontvangen, verzoeken wij u 15% van de totale reissom + een verhoging van de aanbetaling aan ons over te maken, dit is de aanbetaling. Het restant van de reissom dient uiterlijk 6 weken voor aanvang van de reis in ons bezit te zijn. Indien u uw muziekreis boekt binnen 6 weken voor aanvang van de muziekreis dan dient u na ontvangst van de bevestiging/factuur de totale reissom per direct aan ons te voldoen.

Voorwaarden
Op deze reis zijn de ANVR- en SGR-voorwaarden van toepassing, evenals de Algemene Voorwaarden zoals vermeld op deze website. Echter voor deze muziekreis hanteren wij afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. Wijzigingen in het dag- en muziekprogramma om organisatorische redenen voorbehouden.
Indien een aanmelding ongedaan wordt gemaakt, zijn per persoon de volgende annuleringskosten verschuldigd:

 • Bij annulering tot 65 dagen voor vertrek: 15% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
 • Bij annulering vanaf 65 dagen (inclusief) tot 42 dagen (exclusief) voor vertrek: 35% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
 • Bij annulering vanaf 42 dagen (inclusief) tot 28 dagen (exclusief) voor vertrek: 55% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
 • Bij annulering vanaf 28 dagen (inclusief) tot 5 dagen (exclusief) voor vertrek: 85% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
 • Bij annulering vanaf de 5e dag voor vertrek: de volledige reissom.

Groepsgrootte
Voor alle groepsreizen geldt een minimum aantal deelnemers. Met minder deelnemers kan de reis helaas niet worden uitgevoerd. Voor vliegreizen is dit doorgaans minimaal 12 deelnemers. Voor touringcarreizen geldt doorgaans een minimum van 15 deelnemers. Indien dit aantal niet wordt gerealiseerd kan Hannick Reizen de reisovereenkomst opzeggen.

Reissom
7-daagse muziekreis Valetta Baroque Festival
Vanaf 2.298,- p.p.

Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

Meer bedenktijd nodig? Neem een optie!
Twijfelt u nog een beetje? Heeft u wel plannen om een muziekreis te gaan maken, maar kunt u nog niet definitief beslissen? Neem dan een vrijblijvende optie!
Wij houden dan een plaatsje voor u vrij op deze reis. Want we hebben graag dat u met ons mee gaat. Op deze manier heeft u meer tijd om er nog even over na te denken en voorkomt u de teleurstelling van prijsverhoging of een volgeboekte reis.

 
Vertrekdatum
Prijs per persoon
21 januari 2024
v.a. 2.298,-
Inbegrepen
 • Uitstekende categorie zitplaatsen voor alle concerten
 • Verblijf (6 overnachtingen) in het uitstekende 5-sterren Grand Hotel Excelsior (incl. ontbijt)
 • Een glaasje wijn en kopje koffie tijdens de maaltijden buiten de deur
 • Boeiende muziektoelichtingen door uw Hannick reisleider
 • Directe Air Malta-vluchten
 • Transfers per comfortabele touringcar
 • 6 keer lunch of diner
 • Excursieprogramma en entrees

Muziekprogramma
Inbegrepen
23 januari: oratorium San Giovanni Battista (Stradella) 
25 januari:  Sous le soleil exactement

Optioneel
24 januari: Bach cello suites en meer 65,-
24 januari: Farándula Castiza 75,- 

Toeslagen

Optionele muziek
24 januari: Bach cello suites en meer 65,-
24 januari: Farándula Castiza 75,- 

• Toeslag 2-persoonskamer voor alleengebruik € 398,-
• Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.


Voorwaarden

Op deze reis zijn de volgende voorwaarden van toepassing:

- ANVR-voorwaarden
- SGR-voorwaarden
- Garantieregeling Stichting Calamiteitenfonds Reizen
- Algemene voorwaarden / Boekingsinformatie van Hannick Reizen zoals vermeld op deze website

Betaling
Hannick Reizen is aangesloten bij de ANVR en SGR. Voor u de garantie dat uw muziekreis in goede handen is. Zodra u van ons de bevestiging, welke tevens de factuur is, heeft ontvangen, verzoeken wij u 15% van de totale reissom + een verhoging van de aanbetaling aan ons over te maken, dit is de aanbetaling. Het restant van de reissom dient uiterlijk 6 weken voor aanvang van de reis in ons bezit te zijn. Indien u uw muziekreis boekt binnen 6 weken voor aanvang van de muziekreis dan dient u na ontvangst van de bevestiging/factuur de totale reissom per direct aan ons te voldoen.

Voorwaarden
Op deze reis zijn de ANVR- en SGR-voorwaarden van toepassing, evenals de Algemene Voorwaarden zoals vermeld op deze website. Echter voor deze muziekreis hanteren wij afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. Wijzigingen in het dag- en muziekprogramma om organisatorische redenen voorbehouden.
Indien een aanmelding ongedaan wordt gemaakt, zijn per persoon de volgende annuleringskosten verschuldigd:

 • Bij annulering tot 65 dagen voor vertrek: 15% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
 • Bij annulering vanaf 65 dagen (inclusief) tot 42 dagen (exclusief) voor vertrek: 35% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
 • Bij annulering vanaf 42 dagen (inclusief) tot 28 dagen (exclusief) voor vertrek: 55% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
 • Bij annulering vanaf 28 dagen (inclusief) tot 5 dagen (exclusief) voor vertrek: 85% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
 • Bij annulering vanaf de 5e dag voor vertrek: de volledige reissom.

Groepsgrootte
Voor alle groepsreizen geldt een minimum aantal deelnemers. Met minder deelnemers kan de reis helaas niet worden uitgevoerd. Voor vliegreizen is dit doorgaans minimaal 12 deelnemers. Voor touringcarreizen geldt doorgaans een minimum van 15 deelnemers. Indien dit aantal niet wordt gerealiseerd kan Hannick Reizen de reisovereenkomst opzeggen.

Hannick Reizen_Jerina_CTA Blok
Wij staan voor u klaar
Onze Travel Consultants geven u graag advies

Neem contact met ons op voor meer informatie over onze bijzondere muziekreizen en de verschillende mogelijkheden. 

Bel +31 (0)88 - 13 07 340
Brochure Destin Muziekreizen zomer - najaar 2024_Mockup
Luxe brochure
De mooiste muziekreizen in één brochure
 • Boordevol reisinspiratie
 • Unieke arrangementen
 • Gratis bij u thuisbezorgd
Brochure aanvragen

Vergelijkbare reizen

Bekijk ook onze andere muziekreizen naar de mooiste festivals en operahuizen wereldwijd