Bel ons
Menu
Sluit
Bel ons
Menu
Sluit
Schloss Schwetzingen, shutterstock_1027432579
Home
Reisaanbod
Muziekreizen
Mozartfest in Schwetzingen

Jeugdig elan in Barokpaleis Schwetzingen

muziekreizen

Mozartfest in Schwetzingen

Intieme strijkkwartetmuziek en Mozart’s laatste opera

Concerten
Festival
Schloss Schwetzingen
Volgend vertrek
10-10-2024
Reisduur
5 dagen
Vertrekpunt
Nederland
Reisleider
Leendert Booyens
Touringcar
Royal Class
Destin
Vanaf 1.698,-
Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.
Brochure aanvragen Brochure aanvragen
Navigatie
Unieke belevenis Muziekprogramma Programma en excursies Reisinformatie Prijsinformatie
Brochure aanvragen Brochure aanvragen

Mozart op historische grond

Keurvorst Carl Theodor en zijn gasten wisten niet wat ze meemaakten op 18 juli 1763. Leopold Mozart schreef aan zijn vrouw: ‘Mijn kinderen hebben de keurvorst en heel Schwetzingen op stelten gezet. De dames en heren genoten unbeschreiblich en iedereen was heel verbaasd.’ Het gezelschap luisterde naar een pas zevenjarige Mozart en zijn vijf jaar oudere zus Nannerl. Later zou Mozart Schwetzingen nóg tweemaal bezoeken, waarmee het niet verbazingwekkend is dat de Salle de jeu sinds 2006 de naam Mozartsaal draagt. Ter herinnering aan de drie bezoeken, vindt in Heidelberg jaarlijks het Mozartfestival plaats. Met het barokpaleis Schwetzingen beschikt het festival over een uniek rococotheater, naast andere intieme concertzalen. Daarnaast kent het paleis een sprookjesachtig park met prachtige fonteinen en beeldhouwwerken. In deze galante omgeving geniet u van muziek van Mozart, zijn tijdgenoten en andere componisten. Bijvoorbeeld door het Chaos Kwartet en het Leonkoro Kwartet, twee nieuwe sterren aan het kamermuziek-firmament. Met La clemenza di Tito hoort u Mozart’s allerlaatste opera.

Heidelberg shutterstock_1596250966
Heidelberg
Heidelberg Karl Theodor brug shutterstock_684594937
Karl Theodor brug in Heidelberg
Schloss Theater c_ Arnim Weischer
Schloss Theater © Arnim Weischer
Schlossgarten Heidelberg shutterstock_2018587295
Schlossgarten Heidelberg
Heidelberg, Shutterstock 1
Heidelberg
Baroque Palace Mannheim, shutterstock_2223677585
Baroque Palace Mannheim
Kasteel van Schwetzingen Heidelberg shutterstock_1457207813
Kasteel van Schwetzingen
Schloss Schwetzingen Park Heidelberg shutterstock_1046934241
Schloss Schwetzingen Park
Heidelberg Kerk van de Heilige Geest in Heidelberg shutterstock_435982681
Kerk van de Heilige Geest in Heidelberg
Dom in Speyer, shutterstock_2247635423
Dom Speyer
Schwetzinger Schlossgarten Moschee Heidelberg shutterstock_2018587298
Schwetzinger Schlossgarten Moschee
Heidelberg 3
Heidelberg
Veeg naar links

Muziekprogramma

 • Vrijdag 11 oktober, Chaos String Quartet - inbegrepen
 • Zaterdag 12 oktober, opera La clemenza di Tito - optioneel
 • Zondag 13 oktober, Leonkoro Quartet - inbegrepen

Foto links Leonkoro Quartet © Andrej Grilc
Foto rechts La clemenza di Tito © Matthias Baus en Theater Koblenz

Het muziekprogramma wordt nader beschreven onder de afbeeldingen. 

 

Vrijdag 11 oktober - Chaos String Quartet

Schloss Schwetzingen, Jagdsaal (19:30 uur)

Uitvoerenden
Chaos String Quartet
Nikolaus Friedrich - klarinet

Muziek
Werken van Mozart, Schubert & Alessio Elia (wereldpremière)

Na het winnen van een aantal prestigieuze concoursen is het Chaos Strijkkwartet inmiddels doorgedrongen tot de internationale kamermuziekpodia. In de komende jaren zijn ze als New Generation Artist ensemble in residence bij de BBC. De Nederlandse cellist Bas Jongen maakt deel uit van dit kwartet. In Nikolaus Friedrich ontmoeten ze een van de nestors van de klarinetsolisten. 

© Andrej Grilc 

Chaos String Quartet (c) Andrej Grilc - 05189

Zaterdag 12 oktober - opera La clemenza di Tito

Schloss Schwetzingen, Rokokotheater (19:00 uur)

Dirigent
Markus Merkel

Regie
Markus Dietze

Uitvoerenden 
Theater Koblenz, Staatsorchester Rheinische Philharmonie, solisten n.n.b. 

La clemenza di Tito – De barmhartigheid van Titus – was Mozart’s allerlaatste opera. De opera zit vol dramatische en virtuoze aria’s. In La clemenza is Vitellia verliefd op Tito, de keizer van het Romeinse Rijk. Wanneer Tito haar liefde niet beantwoordt zindt ze op wraak. Ze besluit hem te doden en daarmee tegelijkertijd de macht te grijpen. Ze betrekt Tito’s vertrouweling Sesto in het complot maar de aanslag mislukt. Waar iedereen verwacht dat Tito het verraad zal bestraffen weigert hij dat: hij verleent zowel Vitellia als Sesto clementie.

Prijs: € 108,- (incl. transfers v.v.)

© Matthias Baus en Theater Koblenz

La clemenza di Tito c_Matthias Baus, Theater Koblenz

Zondag 13 oktober - Leonkoro Quartet

Schloss Schwetzingen, Jagdsaal (11:00 uur)

Uitvoerenden
Leonkoro Quartet

Muziek
Werken van Wolf, Mozart en Mendelssohn

Ook het Leonkoro Strijkkwartet heeft in rap tempo de harten van de internationale kamermuziekliefhebbers veroverd. In 2022 wonnen ze als jongste kwartet(!) de Wigmore Hall International String Quartet Competition. Ze gingen het Chaos Strijkkwartet voor als New Generation Artist bij de BBC. Bijzonder detail is dat ze in de regel staande spelen (met uitzondering van de cellist uiteraard).

© Nikolaj Lund

Leonkoro_credit_NikolajLund_3

Programma en excursies

Dag 1 - Aankomst in Duitsland!

Vanaf uw opstaplocatie reist u per comfortabele Royal Class touringcar vanuit Nederland naar Heidelberg, waar u in de loop van de middag arriveert. Nadat u bent ingecheckt bij het 4-sterren NH Hotel, is er voldoende tijd om even bij te komen van de reis of een wandeling te maken. U dineert gezamenlijk in een lokaal restaurant. 

Heidelberg shutterstock_491787763

Dag 2 - Ontdek romantisch Heidelberg en uw eerste concert in Schloss Schwetzingen

Na het ontbijt verzorgt uw reisleider een muziektoelichting over het eerste concert dat u tijdens deze reis zult bijwonen. Daarna bezoekt u het romantische Heidelberg waar hoog boven de daken het beroemde slot prijkt. Onder leiding van een deskundige gids ontdekt u de rijke geschiedenis van deze beroemde universiteitsstad. Na de rondleiding luncht u op eigen gelegenheid en de verdere middag is ter vrije besteding. ’s Avonds dineert u in een lokaal restaurant, waarna u het concert met het Chaos String Quartet en Nikolaus Friedrich bijwoont in de Jagdsaal van het kasteel van Schwetzingen.

Heidelberg shutterstock_1596250966

Dag 3 - Baroque Palace in Mannheim

Na het ontbijt reist u per touringcar naar het barok paleis in Mannheim. Een van de grootste paleizen van Europa , met een enorme binnenplaats, een gevel van ruim 400 meter en een totaal oppervlakte van zes hectare. Het paleis is gebouwd om de belangrijke rol van de Palatijnse keurvorsten in het Heilige Roomse Rijk te benadrukken. Een deskundige gids leidt u rond door het paleis. Het paleis werd tijdens de Tweede Wereldoorlog gebombardeerd, waardoor veel in het paleis gereconstrueerd is. Door middel van oude foto’s zijn meer dan 800 meubels op hun oude plek teruggezet. In 2007 is het paleis officieel als museum geopend. Na het bezoek aan het paleis staat er een gezamenlijke lunch in Mannheim klaar. Hierna wordt u teruggebracht naar het hotel. Aan het eind van de middag verzorgt uw reisleider de muziektoelichting op de optionele opera. Indien bijgeboekt woont u vanavond de opera La clemenza di Tito bij in het Rokokotheater van het kasteel van Schwetzingen. 

Baroque Palace Mannheim, shutterstock_668040424

Dag 4 - Concert in de Jagdsaal van Schloss Schwetzingen

Na het ontbijt en de muziektoelichting begeeft u zich wederom naar Schloss Schwetzingen voor het bijwonen van het concert met het Leonkoro Quartet. Na het concert heeft u de gelegenheid om te lunchen, waarna u naar Speyer vertrekt. Hier bezoekt u de dom, de grootste kerk in romaanse stijl ter wereld. Gedurende bijna 300 jaar werden hier de Duitse keizers begraven. Een deskundige gids vertelt u meer over het ontstaan van de kathedraal, haar historische betekenis en kunsthistorische hoogtepunten. Na het bezoek aan de dom staat er een gezamenlijke diner voor u klaar. 

Dom van Speyer

Dag 5 - Afscheid van Heidelberg en terugreis langs de Romantische Rijn

Na het ontbijt checkt u uit bij het hotel en per touringcar reist u terug naar Nederland. Dit via de mooie route langs de Romantische Rijn met de eeuwenoude burchten, romantische stadjes, wijngaarden en natuurlijk de Lorely. Uiteraard vertelt uw reisleider u meer over de sage van de Lorely, ondermeer vereeuwigd in het beroemde gedicht van Heinrich Heine. Na een gezamenlijke afscheidslunch onderweg, vervolgt u uw reis naar Nederland.

Programmawijzigingen voorbehouden

Heidelberg

Reisinformatie

Uw hotel

NH Hotel Heidelberg ****
Het viersterrenhotel beschikt over ruime kamers met airco, gratis Wi-Fi en een fitness centrum en spa. In 1907 werd het gebouw gebouwd als brouwerij. Gelegen in de rustige wijk Bergheim is het historisch centrum op slechts enkele minuten lopen verwijderd. Sommige kamers zijn in klassieke stijl ingericht, andere hebben een moderne uitstraling.

NH Hotel Heidelberg entree
NH Hotel Heidelberg entree
NH Hotel Heidelberg lobby
Lobby
NH Hotel Heidelberg restaurant
Restaurant
NH Hotel Heidelberg terras
Terras
NH Hotel Heidelberg hotelkamer
Impressie hotelkamer
Veeg naar links

Uw reisleider

Fagottist voor orkest- en kamermuziek
Leendert Booyens

"Als orkest- en kamermusicus heb ik door de jaren heen vele concertreizen gemaakt in binnen- en buitenland. Sinds enkele jaren heb ik het voorrecht om mijn liefde voor muziek, mensen en reizen te mogen combineren in de hoedanigheid van reisleider bij Hannick. Verrassing, harmonie, humor en gezelligheid zijn hierbij dé sleutelwoorden om samen met u van iedere reis een onvergetelijke ontdekkingsreis te maken."

Hannick-reisleider Leendert Booyens

Vervoer

U reist per comfortabele Royal Class touringcar

Opstapplaatsen:

 • Amsterdam -Station Amsterdam RAI, taxistrook onder de A10
 • Den Haag - Den Haag Centraal, busplatform 
 • Utrecht - Station CS Jaarbeurszijde, voor het NH hotel
 • Arnhem - Van der Valk Arnhem, vlakbij uitvalswegen A12 en A50
Met de auto naar Arnhem?
Vanuit Utrecht: neem de A12 richting Arnhem. Afslag 25, Oosterbeek. Sla op het einde van de afrit rechstaf de Amsterdamse weg/N224 op. Bij de 2e stoplichten rechtsaf.
Vanuit Zwolle: neem de A50 richting Arnhem. Vervolgens A12/E35 richting Arnhem. Daarna Afslag 25, Oosterbeek. Bij de stoplichten linksaf. Vervolgens bij het derde stoplicht rechtsaf.
Vanuit Den Bosch: neem de A50 richting Zwolle. Afslag 25, Oosterbeek. Bij de stoplichten linksaf. Vervolgens bij het derde stoplicht rechtsaf.
Vanaf het Centraal Station Arnhem kunt u een directe busverbinding nemen naar het hotel. De bushaltes bevinden zich voor het Van der Valk Hotel en zijn genoemd naar het hotel.

Overnachting in Arnhem
Bij het Van der Valk Hotel Arnhem kunt u een overnachting boeken voorafgaand aan de reis. Uw auto kan hier gedurende de reis gratis blijven staan. Deze kunt u bij boeking reserveren:

2-persoonskamer Comfort: € 65,- p.p.p.n.
Toeslag alleengebruik € 45,- p.p.p.n.

Bovenstaand tarief is inclusief ontbijt, toeristenbelasting, parkeerplaats voor uw auto en gratis gebruik van de wellness. Hannick Touringcar

Muziektickets

Wij reserveren uw muziektickets rechtstreeks bij operahuizen of via gerenommeerde agentschappen, die hiervoor reserveringskosten en een voorverkooptoeslag berekenen. Deze toeslagen kunnen oplopen tot 55%. De prijzen op uw muziekticket kunnen dus afwijken van de prijs die wij onze partners betalen. Wij raden u aan om op tijd te boeken, zodat u verzekerd bent van muziektickets in een goede categorie. Boeken via Hannick Reizen voorkomt teleurstellingen en lange wachttijden bij de kassa.

Bij annulering worden de muziektickets altijd 100% in rekening gebracht.

Duurzaam op reis

Het hele jaar gaan we op reis. Ver weg of dichter bij huis. Wij laten u heel graag genieten van de talloze mooie plaatsen die er op deze wereld zijn, zodat u elke keer weer nieuwe, unieke ervaringen op kunt doen.
Graag nemen wij u mee hoe wij als familiebedrijf al meer dan 50 jaar onze verantwoordelijkheid nemen op het gebied van duurzaam ondernemen.
Klik hier voor meer informatie.

Prijsinformatie

Reissom
Inbegrepen
Toeslagen
Voorwaarden
5-daagse muziekreis Mozartfest in Schwetzingen
Vanaf 1.698,- p.p.

Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

Meer bedenktijd nodig? Neem een optie!
Twijfelt u nog een beetje? Heeft u wel plannen om een muziekreis te gaan maken, maar kunt u nog niet definitief beslissen? Neem dan een vrijblijvende optie!
Wij houden dan een plaatsje voor u vrij op deze reis. Want we hebben graag dat u met ons mee gaat. Op deze manier heeft u meer tijd om er nog even over na te denken en voorkomt u de teleurstelling van prijsverhoging of een volgeboekte reis.

Vertrekdatum
Prijs per persoon
10 oktober 2024
v.a. € 1.698,-

• Uitstekende categorie zitplaatsen
• Verblijf (4 overnachtingen) in het uitstekende 4-sterren NH Hotel in Heidelberg (incl. ontbijt)
• Een glaasje wijn en kopje koffie tijdens de maaltijden buiten de deur
• Boeiende muziektoelichtingen door uw Hannick reisleider
• Reis per Royal Class Touringcar
• 5 keer lunch of diner
• Excursie programma en entreegelden

Muziekprogramma

Inbegrepen
11 oktober: Chaos String Quartet & Nikolaus Friedrich
13 oktober: Leonkoro Quartet

Optioneel
12 oktober: opera La clemenza di Tito, € 108,-

Optionele muziek
12 oktober: opera La clemenza di Tito, Prijs: € 108,-

 • Toeslag 2-persoonskamer voor alleengebruik € 398,-
 • Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

 

Op deze reis zijn de volgende voorwaarden van toepassing:

- ANVR-voorwaarden
- SGR-voorwaarden
- Garantieregeling Stichting Calamiteitenfonds Reizen
- Algemene voorwaarden / Boekingsinformatie van Hannick Reizen zoals vermeld op deze website

Betaling
Hannick Reizen is aangesloten bij de ANVR en SGR. Voor u de garantie dat uw muziekreis in goede handen is. Zodra u van ons de bevestiging, welke tevens de factuur is, heeft ontvangen, verzoeken wij u 15% van de totale reissom + een verhoging van de aanbetaling aan ons over te maken, dit is de aanbetaling. Het restant van de reissom dient uiterlijk 6 weken voor aanvang van de reis in ons bezit te zijn. Indien u uw muziekreis boekt binnen 6 weken voor aanvang van de muziekreis dan dient u na ontvangst van de bevestiging/factuur de totale reissom per direct aan ons te voldoen.

Voorwaarden
Op deze reis zijn de ANVR- en SGR-voorwaarden van toepassing, evenals de Algemene Voorwaarden zoals vermeld op deze website. Echter voor deze muziekreis hanteren wij afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. Wijzigingen in het dag- en muziekprogramma om organisatorische redenen voorbehouden.
Indien een aanmelding ongedaan wordt gemaakt, zijn per persoon de volgende annuleringskosten verschuldigd:

• Bij annulering tot 42 dagen voor vertrek: 15% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
• Bij annulering vanaf 42 dagen (inclusief) tot 28 dagen (exclusief) voor vertrek: 35% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
• Bij annulering vanaf 28 dagen (inclusief) tot 5 dagen (exclusief) voor vertrek: 75% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
• Bij annulering vanaf de 5e dag voor vertrek: de volledige reissom.

Groepsgrootte
Voor alle groepsreizen geldt een minimum aantal deelnemers. Met minder deelnemers kan de reis helaas niet worden uitgevoerd. Voor vliegreizen is dit doorgaans minimaal 12 deelnemers. Voor touringcarreizen geldt doorgaans een minimum van 15 deelnemers. Indien dit aantal niet wordt gerealiseerd kan Hannick Reizen de reisovereenkomst opzeggen.

Reissom
5-daagse muziekreis Mozartfest in Schwetzingen
Vanaf 1.698,- p.p.

Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

Meer bedenktijd nodig? Neem een optie!
Twijfelt u nog een beetje? Heeft u wel plannen om een muziekreis te gaan maken, maar kunt u nog niet definitief beslissen? Neem dan een vrijblijvende optie!
Wij houden dan een plaatsje voor u vrij op deze reis. Want we hebben graag dat u met ons mee gaat. Op deze manier heeft u meer tijd om er nog even over na te denken en voorkomt u de teleurstelling van prijsverhoging of een volgeboekte reis.

Vertrekdatum
Prijs per persoon
10 oktober 2024
v.a. € 1.698,-
Inbegrepen

• Uitstekende categorie zitplaatsen
• Verblijf (4 overnachtingen) in het uitstekende 4-sterren NH Hotel in Heidelberg (incl. ontbijt)
• Een glaasje wijn en kopje koffie tijdens de maaltijden buiten de deur
• Boeiende muziektoelichtingen door uw Hannick reisleider
• Reis per Royal Class Touringcar
• 5 keer lunch of diner
• Excursie programma en entreegelden

Muziekprogramma

Inbegrepen
11 oktober: Chaos String Quartet & Nikolaus Friedrich
13 oktober: Leonkoro Quartet

Optioneel
12 oktober: opera La clemenza di Tito, € 108,-

Toeslagen

Optionele muziek
12 oktober: opera La clemenza di Tito, Prijs: € 108,-

 • Toeslag 2-persoonskamer voor alleengebruik € 398,-
 • Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

 

Voorwaarden

Op deze reis zijn de volgende voorwaarden van toepassing:

- ANVR-voorwaarden
- SGR-voorwaarden
- Garantieregeling Stichting Calamiteitenfonds Reizen
- Algemene voorwaarden / Boekingsinformatie van Hannick Reizen zoals vermeld op deze website

Betaling
Hannick Reizen is aangesloten bij de ANVR en SGR. Voor u de garantie dat uw muziekreis in goede handen is. Zodra u van ons de bevestiging, welke tevens de factuur is, heeft ontvangen, verzoeken wij u 15% van de totale reissom + een verhoging van de aanbetaling aan ons over te maken, dit is de aanbetaling. Het restant van de reissom dient uiterlijk 6 weken voor aanvang van de reis in ons bezit te zijn. Indien u uw muziekreis boekt binnen 6 weken voor aanvang van de muziekreis dan dient u na ontvangst van de bevestiging/factuur de totale reissom per direct aan ons te voldoen.

Voorwaarden
Op deze reis zijn de ANVR- en SGR-voorwaarden van toepassing, evenals de Algemene Voorwaarden zoals vermeld op deze website. Echter voor deze muziekreis hanteren wij afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. Wijzigingen in het dag- en muziekprogramma om organisatorische redenen voorbehouden.
Indien een aanmelding ongedaan wordt gemaakt, zijn per persoon de volgende annuleringskosten verschuldigd:

• Bij annulering tot 42 dagen voor vertrek: 15% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
• Bij annulering vanaf 42 dagen (inclusief) tot 28 dagen (exclusief) voor vertrek: 35% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
• Bij annulering vanaf 28 dagen (inclusief) tot 5 dagen (exclusief) voor vertrek: 75% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
• Bij annulering vanaf de 5e dag voor vertrek: de volledige reissom.

Groepsgrootte
Voor alle groepsreizen geldt een minimum aantal deelnemers. Met minder deelnemers kan de reis helaas niet worden uitgevoerd. Voor vliegreizen is dit doorgaans minimaal 12 deelnemers. Voor touringcarreizen geldt doorgaans een minimum van 15 deelnemers. Indien dit aantal niet wordt gerealiseerd kan Hannick Reizen de reisovereenkomst opzeggen.

Hannick Reizen_Jerina_CTA Blok
Wij staan voor u klaar
Onze Travel Consultants geven u graag advies

Neem contact met ons op voor meer informatie over onze bijzondere muziekreizen en de verschillende mogelijkheden. 

Bel +31 (0)88 - 13 07 340
Brochure Muziekreizen_najaar-winter 2024-2025_MU
Luxe brochure
De mooiste muziekreizen in één brochure
 • Boordevol reisinspiratie
 • Unieke arrangementen
 • Gratis bij u thuisbezorgd
Brochure aanvragen

Vergelijkbare reizen

Bekijk onze selectie bijzondere en unieke muziekreizen naar de mooiste operahuizen en hoogstaande festivals met medewerking van de allerbeste musici