Ruim 50 jaar ervaring
Persoonlijk advies op maat
Wereldwijd aanbod
New York, MET shutterstock_637601794
U bevindt zich hier: Home
Reisaanbod
Muziekreizen
Afscheidsconcert Jaap van Zweden

Bezoek drie concertlocaties in New York

muziekreizen

Afscheidsconcert Jaap van Zweden in New York

Beleef het allerlaatste concert van Jaap van Zweden als chef van de New York Philharmonic

Unieke kans
Concert
Opera
Wereldniveau
Volgend vertrek
04-06-2024
Reisduur
7 dagen
Vertrekpunt
Schiphol
Vliegtuig
KLM
Destin
Vanaf 3.998,-
Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.
Brochure aanvragen Brochure aanvragen
Navigatie
Unieke belevenis Muziekprogramma Programma en excursies Reisinformatie Prijsinformatie
Brochure aanvragen Brochure aanvragen

Een monumentale symfonie en een sprookjesopera

Apentrots waren we toen Jaap van Zweden in 2018 aangesteld werd als music director van het New York Philharmonic. En terecht, met zijn benoeming stapte hij in een indrukwekkende traditie met voorgangers als Gustav Mahler en Leonard Bernstein. Na zes succesvolle jaren neemt Jaap van Zweden in juni 2024 afscheid van zijn New Yorkse-orkest en u kunt daar bij zijn! Voor zijn afscheidsconcert heeft Jaap van Zweden voor Mahlers dóór en dóór indringende Tweede symfonie gekozen, een monumentaal werk met een grootse bezetting inclusief solisten en koor. Dit allerlaatste concert vindt in de onlangs volledig vernieuwde David Geffen Hall plaats. Bij een verblijf in New York hoort uiteraard ook een bezoek aan de befaamde Metropolitan Opera waar u Puccini’s laatste opera Turandot kunt beleven. In de al evenzeer beroemde Carnegie Hall kunt u, indien gewenst, een recital de pianist Haskell Small bezoeken. Overdag zult u New York ter land, ter zee en in de ‘lucht’ gaan beleven. U bezoekt o.a. Central Park, ervaart de schatten van het Metropolitan Museum of Art en maakt een minicruise naar Ellis Island, waar het nieuwe Amerikaanse bestaan voor veel emigranten begon, en het Vrijheidsbeeld. Tevens kunt u New York vanaf het verhoogde park over de oude ‘Highline’-spoorbanen bewonderen, met een indrukwekkend zicht op Hudson Yards.

Skyline New York-1
Skyline New York
shutterstock_715309846
9/11 memorial
New York, high line shutterstock_315759965
High Line
Hornblower_Bateaux New York-2
New York
New York
Vrijheidsbeeld
New York Indian Summer
Central Park
New York 4
New York
Brooklyn Bridge New York-1
Brooklyn Bridge
shutterstock_458911882
New York
shutterstock_235760425
New York
shutterstock_420829189
New York
New York, 911 shutterstock_1353079184
9/11 memorial
Veeg naar links

Muziekprogramma

 • 5 juni: recital Haskell Small - optioneel
 • 7 juni: opera Turandot (Puccini) - inbegrepen
 • 8 juni: afscheidsconcert Jaap van Zweden - inbegrepen

Foto Jaap van Zweden © Zach Mahone
Foto Tosca © Ennevi

Het muziekprogramma wordt nader beschreven onder de afbeeldingen. 

Woensdag 5 juni, recital Haskell Small

Carnegie Hall, Weill Recital Hall (20:00 uur)

Uitvoerende
Haskell Small – piano

Muziek
Ludwig van Beethoven:        Diabelli variaties op. 120

In 1822 bedacht muziekuitgever en componist Anton Diabelli een reclamestunt: hij daagde een aantal gerenommeerde Weense pianisten waaronder Schubert, Czerny en de piepjonge Liszt uit om een thema van hem van variaties te voorzien. Ook Beethoven schreef hij aan, maar wees het af. Hij vond het thema onder maat. Toch liet het Beethoven niet helemaal los, want uit een deelmotiefje componeerde hij 33 variaties. Diabelli bleek uiteindelijk slechts een voetnoot in de muziekgeschiedenis, de Diabelli variaties van Beethoven wordt alom als een van zijn meesterwerken gezien! 

Dit concert kunt u eind februari optioneel bijboeken.

Vrijdag 7 juni, opera Turandot (Puccini)

Metropolitan Opera (20:00 uur)

Dirigent
Marco Armiliato

Regie
Franco Zeffirelli

Uitvoerenden
Elena Pankratova, SeokJong Baek, Olga Kulchynska, Soloman Howard, e.a.
Metropolitan Opera Orchestra
Metropolitan Opera Chorus

Tijdens het sprookje Turandot dat zich afspeelt in Beijing in de tijd der fabelen, zult u in de betoverende enscenering van Franco Zeffirelli zeker geen moeite hebben om ‘Nessun dorma’ op te volgen. Misschien voelt u de rillingen van ‘d’amore e speranza’ waar de onbekende prins over zingt om de ijskoude Turnadot voor zich te winnen en haar de warmte van de liefde te laten voelen.

© Ennevi

Turandot Foto Ennevi 3

Zaterdag 8 juni, afscheidsconcert Jaap van Zweden

Wu Tsai Theater, David Geffen Hall (20:00 uur)

Dirigent
Jaap van Zweden

Uitvoerenden
Hanna Elisabeth Müller – sopraan
Ekaterina Gubanova – mezzosopraan
New York Philharmonic Chorus 
New York Philharmonic

Muziek
Gustav Mahler:             Symfonie nr. 2 ‘Auferstehung’

Voor zijn laatste concert als muziekdirecteur van de New York Philharmonic pakt Jaap van Zweden flink uit: met twee solisten, een koor en een heel groot orkest speelt hij de kolossale wederopstandingssymfonie van Mahler. In deze symfonie neemt Mahler de luisteraar mee in zijn worstelingen over het bestaan, het geloof en het hiernamaals. Hij begint met een treurmars, waarmee meteen de toon is gezet. Het tweede deel is lichter in toon, maar ook hier is de duistere sfeer nooit ver weg. Deel drie is een scherzo en zo vaak als bij Mahler is het zeer ironisch. In het vierde deel klinkt ‘Urlicht’ een lied uit Des Knaben Wunderhorn. Dit aangrijpende lied gaat over de mens in nood en hoe hij verlossing in de hemel kan vinden. Het vijfde deel barst naar deze hemelse klanken los en we wanen ons in de hel. Langzaamaan wordt de muziek rustiger. Het moment als het koor met ‘auferstehen’ inzet, is ronduit magisch. De symfonie eindigt triomfantelijk met de geruststellende overtuiging: ‘Sterben werd’ ich, um zu leben.’ 

jvz7_NYPHIL

Programma en excursies

Dag 1 - Aankomst in New York

U vliegt per directe KLM vlucht naar New York. Bij aankomst volgt de transfer per comfortabele touringcar naar het hotel, centraal gelegen in New York. Vanavond geniet u van een voortreffelijk welkomstdiner in een restaurant dichtbij uw hotel.

shutterstock_118357066 (2)

Dag 2 - Geschiedenis van New York

Vandaag zult u New York City op een compleet andere manier beleven. Tijdens een minicruise zult u naar het Vrijheidsbeeld en Ellis Island worden gebracht. U wandelt over het terrein van ‘Lady Liberty’ en ziet de stad New York vanuit een ander perspectief. Op Ellis Island leert u alles over de miljoenen mensen die hier tussen 1892 en 1954 arriveerden in de hoop om hun Amerikaanse droom te verwezenlijken. Op de terugweg naar uw hotel wandelt u door het Financial District en 9/11 Memorial. Na afloop geniet u gezamenlijk van een voortreffelijke lunch en keert u met de metro terug naar uw hotel. Aan het eind van de middag verzorgt uw reisleider de eerste muziektoelichting. Indien bijgeboekt vertrekt u op tijd samen naar Carnegie Hall voor de recital van Haskell Small.

47. Vrijheidsbeeld

Dag 3 - Central Park en Metropolitan Museum of Art

Na het ontbijtbuffet ontdekt u onder leiding van een deskundige gids Central Park en toont u tijdens een wandeling niet alleen de bekende, maar ook de minder bekende plekjes van het beroemde park. U komt onder andere langs de Wollman Rink, Bethesda-fontein, de watervallen en de Central Park Mall. Hierna bezoekt u de Metropolitan Museum of Art. Het grootste kunstmuseum van Amerika heeft veel te bieden. De permanente collectie van het museum bevat werken van de klassieke oudheid en het oude Egypte, en ook schilderijen, sculpturen van vrijwel alle Europeese meesters en een uitgebreid aanbod van Amerikaanse en moderne kunst. U kunt op eigen gelegenheid rustig rondkijken. U luncht gezamenlijk in een goed restaurant. De rest van de middag en avond zijn vrij te besteden.

New York, Central Park shutterstock_519864985

Dag 4 - Opera Turandot in de Metropolitan Opera

Na het ontbijt verzorgt uw reisleider de volgende muziektoelichting op opera Turandot. U heeft vandaag voldoende vrije tijd om New York op eigen gelegenheid te ontdekken. Wandel bijvoorbeeld een stukje langs de rivier en over de beroemde Brooklyn Bridge. Als u van moderne kunst houdt, dan zijn het Guggenheim Museum, met werken van Mondriaan en Kandinsky, of het Museum of Modern Art zeker aanraders. Hannick stelt gedurende uw reis een OV Metrokaart ter beschikking om New York verder te ontdekken. Vanavond geniet u gezamenlijk van een voortreffelijk diner in deze wereldstad alvorens u vertrekt naar de Metropolitan Opera.

New York, MET shutterstock_637601794

Dag 5 - Afscheidsconcert van Jaap van Zweden

Na een voortreffelijk ontbijtbuffet in uw centraal gelegen hotel verzorgt uw reisleider de laatste muziektoelichting van deze reis. Hierna wordt u door uw Nederlandssprekende gids opgehaald voor een bijzondere wandeling over de Highline inclusief de Hudson Yards. De Highline is een wereldwijd icoon en betreft de oude spoorlijn in New York welke is omgetoverd tot een uniek stadspark. U bewandeld dit bijzondere 'park op hoogte' en ziet onder andere ook het architectonisch hoogstaande gebouwcomplex Hudson Yards. Het stadspark Highline is wereldwijd bekend en dient tevens ook als inspiratie in Rotterdam, waar eveneens de oude spoorlijn de komende jaren wordt getransformeerd tot 'groene zone'. Vanavond wordt u een voortreffelijk diner in de omgeving van de David Geffen Hall geserveerd waarna u het bijzondere concert ter afsluiting van uw reis beleeft.  

New York, high line shutterstock_315759965

Dag 6 - De laatste momenten in New York

Vanmorgen checkt u rustig uit bij het hotel. U kunt nog de laatste indrukken op doen van New York voordat u gezamenlijk in een lokaal restaurant luncht. Hierna wordt u per comfortabele touringcar naar het vliegveld gebracht.

shutterstock_388635820

Dag 7 - Aankomst in Nederland

In de ochtend komt u aan op Amsterdam Schiphol Airport.

Programmawijzigingen voorbehouden.

New York, Central Park shutterstock_519864985
Toon meer
Toon minder

Reisinformatie

Uw hotel

Hotel Edison ****
Al sinds 1930 bestaat het Hotel Edison, gelegen in Manhattan. Het ligt op een ideale locatie aan Times Square. Elke kamer beschikt over een flatscreen-tv en airconditioning. Het Rockefeller Centre vindt u op 800 meter lopen en de Empire State Building op 1,6 kilometer. 

Hotel Edison exterieur
Ingang
Hotel Edision exterieur met restaurant
Ingang hotel en restaurant
Hotel Edison Times Square Terrace View
Uitzicht vanaf het terras
Hotel Edison Friedmans
Friedmans in Hotel Edison
Hotel Edison 1 King Bed
Signature room met Kingsize bed
Sheraton New York Times Square Hudson Market
Hudson Market
Veeg naar links

Vervoer

Directe vluchten met KLM
04-06-2024, Amsterdam – New York John F. Kennedy, 13:25 tot 15:25 uur, KL641
09-06-2024, New York John F. Kennedy – Amsterdam, 17:35 tot 10-06-2024 om 06:50 uur, KL642
Schemawijzigingen voorbehouden

Vanaf acht weken voor vertrek zijn wij veelal genoodzaakt niet geboekte vliegtuigstoelen terug te geven aan de luchtvaartmaatschappij. Vanaf dat moment bestaat de mogelijkheid dat wij alleen nog tickets in een duurdere tariefsklasse kunnen boeken, waardoor wij u een vluchttoeslag moeten doorberekenen. Uiteraard wordt u in dat geval bij boeking hierover geïnformeerd.

Bagageregeling KLM
Bij uw vlucht is altijd ruimbagage inbegrepen. Bij KLM vluchten is dit doorgaans 20 kg per persoon. Wilt u meer kilo’s meenemen kunnen wij dat voor u bijboeken tegen een meerprijs.

Taxiservice vanaf uw huisadres
Onbezorgd op reis? Boek dan een privé taxi vanaf uw huisadres tot het vertrekpunt van de reis. Geen gesleep met koffers: een ontspannen begin van uw reis! De kosten zijn afhankelijk van de route. Onze reisspecialisten informeren u graag!

Taxiservice

Muziektickets

Wij reserveren uw muziektickets rechtstreeks bij operahuizen of via gerenommeerde agentschappen, die hiervoor reserveringskosten en een voorverkooptoeslag berekenen. Deze toeslagen kunnen oplopen tot 55%. De prijzen op uw muziekticket kunnen dus afwijken van de prijs die wij onze partners betalen. Wij raden u aan om op tijd te boeken, zodat u verzekerd bent van muziektickets in een goede categorie. Boeken via Hannick Reizen voorkomt teleurstellingen en lange wachttijden bij de kassa.

Bij annulering worden de muziektickets altijd 100% in rekening gebracht.

Verantwoord op reis

Bij Hannick Reizen kunt u uw CO2 voetafdruk compenseren. Voor elke € 10,- plant ZOA 4 bomen voor u! Op deze reis kunt u uw CO2 voetafdruk compenseren door 48 bomen p.p. te doneren of een deel ervan. Uw donatie wordt zeer op prijs gesteld.
Klik hier voor meer informatie.

Prijsinformatie

Reissom
Inbegrepen
Toeslagen
Voorwaarden
7-daagse muziekreis Afscheidsconcert Jaap van Zweden in New York
Vanaf 3.998,- p.p.

Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

Meer bedenktijd nodig? Neem een optie!
Twijfelt u nog een beetje? Heeft u wel plannen om een muziekreis te gaan maken, maar kunt u nog niet definitief beslissen? Neem dan een vrijblijvende optie!
Wij houden dan een plaatsje voor u vrij op deze reis. Want we hebben graag dat u met ons mee gaat. Op deze manier heeft u meer tijd om er nog even over na te denken en voorkomt u de teleurstelling van prijsverhoging of een volgeboekte reis.

 
Vertrekdatum
Prijs per persoon
4 juni 2024
v.a. 3.998,-
 • Uitstekende categorie zitplaatsen
 • Verblijf (5 overnachtingen) in het elegante 4-sterrenhotel Hotel Edison (incl. ontbijt)
 • Een glaasje wijn en kopje koffie tijdens de maaltijden buiten de deur
 • Boeiende muziekinleidingen door uw Hannick reisleider
 • Directe KLM-vluchten
 • Transfers per comfortabele touringcar
 • 6 keer lunch of diner
 • Excursieprogramma en entrees

Muziekprogramma

Inbegrepen, t.w.v. € 505,-
7 juni: opera Turandot (Puccini) 
8 juni: afscheidsconcert Jaap van Zweden 

• Toeslag 2-persoonskamer voor alleengebruik € 758,-
• ESTA circa $ 21 per persoon
• Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

 

 

Op deze reis zijn de volgende voorwaarden van toepassing:

- ANVR-voorwaarden
- SGR-voorwaarden
- Garantieregeling Stichting Calamiteitenfonds Reizen
- Algemene voorwaarden / Boekingsinformatie van Hannick Reizen zoals vermeld op deze website

Betaling
Hannick Reizen is aangesloten bij de ANVR en SGR. Voor u de garantie dat uw muziekreis in goede handen is. Zodra u van ons de bevestiging, welke tevens de factuur is, heeft ontvangen, verzoeken wij u 15% van de totale reissom + een verhoging van de aanbetaling aan ons over te maken, dit is de aanbetaling. Het restant van de reissom dient uiterlijk 6 weken voor aanvang van de reis in ons bezit te zijn. Indien u uw muziekreis boekt binnen 6 weken voor aanvang van de muziekreis dan dient u na ontvangst van de bevestiging/factuur de totale reissom per direct aan ons te voldoen.

Voorwaarden
Op deze reis zijn de ANVR- en SGR-voorwaarden van toepassing, evenals de Algemene Voorwaarden zoals vermeld op deze website. Echter voor deze muziekreis hanteren wij afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. Wijzigingen in het dag- en muziekprogramma om organisatorische redenen voorbehouden.
Indien een aanmelding ongedaan wordt gemaakt, zijn per persoon de volgende annuleringskosten verschuldigd:

 • Bij annulering tot 65 dagen voor vertrek: 15% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
 • Bij annulering vanaf 65 dagen (inclusief) tot 42 dagen (exclusief) voor vertrek: 35% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
 • Bij annulering vanaf 42 dagen (inclusief) tot 28 dagen (exclusief) voor vertrek: 55% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
 • Bij annulering vanaf 28 dagen (inclusief) tot 5 dagen (exclusief) voor vertrek: 85% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
 • Bij annulering vanaf de 5e dag voor vertrek: de volledige reissom.

Groepsgrootte
Voor alle groepsreizen geldt een minimum aantal deelnemers. Met minder deelnemers kan de reis helaas niet worden uitgevoerd. Voor vliegreizen is dit doorgaans minimaal 12 deelnemers. Voor touringcarreizen geldt doorgaans een minimum van 15 deelnemers. Indien dit aantal niet wordt gerealiseerd kan Hannick Reizen de reisovereenkomst opzeggen.

Hannick Reizen_Jerina_CTA Blok
Wij staan voor u klaar
Onze Travel Consultants geven u graag advies

Neem contact met ons op voor meer informatie over onze bijzondere muziekreizen en de verschillende mogelijkheden. 

Bel +31 (0)88 - 13 07 340
Brochure Hannick Muziekreizen najaar-advent 2023 (3)
Luxe brochure
De mooiste muziekreizen in één brochure
 • Boordevol reisinspiratie
 • Unieke arrangementen
 • Gratis bij u thuisbezorgd
Brochure aanvragen

Vergelijkbare reizen

Bekijk ook onze andere muziekreizen naar de mooiste festivals en operahuizen wereldwijd