Bel ons
Menu
Sluit
Bel ons
Menu
Sluit
shutterstock_1673275999
Home
Reisaanbod
Muziekreizen
Noorwegen: het land van de fjorden, Edvard Grieg en Ole Bull

Het belangrijkste Scandinavische festival

Brochure aanvragen Brochure aanvragen
Navigatie
Unieke belevenis Muziekprogramma Programma en excursies Reisinformatie Prijsinformatie
Brochure aanvragen Brochure aanvragen

Festspillene i Bergen

Aan de westkust van Noorwegen, die gekenmerkt is door de vele fjorden die zich hun weg door het land banen en daardoor eilandjes creëren, worden de ‘Festspillene i Bergen’ oftewel het internationale Bergen Festival gehouden. Het is het belangrijkste festival van Scandinavië, waar internationaal bekende musici spelen. Het festival wil kunst in al haar gedaantes presenteren: muziek, toneel, dans, opera en beeldende kunst. Noorwegen is het land van de componisten Edvard Grieg en Ole Bull. Naast werken van hen, gaat u ook Troldhaugen – het huis van Grieg met de hut waarin hij gecomponeerd heeft bezoeken. Het landschap, het leven en de muziek van deze componisten komen op deze manier bij elkaar. Naast deze bekende componisten kent Noorwegen ook wereldberoemde solisten, zoals de pianist Leif Ove Andsnes. Samen met de Noorse zangeres Lise Davidsen, die wereldwijd gevraagd is nadat ze vele prijzen gewonnen heeft, vertolkt hij liederen van Grieg, Strauss en Wagner. Het Mogens Dahl Chamber Choir verbindt oud en nieuw met elkaar en staat ook stil bij de coronapandemie met de wereldpremière van Year of Burning van Mazzoli. Optioneel kunt u de Amerikaanse violiste Tai Murray samen met de Duitse pianiste Silke Avenhaus met een virtuoos werk van Bull beluisteren.

Bergen Bryggen
Bergen Bryggen
Bergen
Bergen uitzichtspunt
Fantoft Bergen shutterstock_514813906
Fantoft Bergen
shutterstock_1310011234
Flåm
Bergen
Fløibanen, Bergen
Troldhaugen, Bergen Noorwegen
Troldhaugen, Bergen
Villa Ole Bull Bergen Noorwegen
Villa Ole Bull Bergen
Grieghallen Bergen Noorwegen
Grieghallen Bergen
Flambana, Bergen Noorwegen
Flambana, Bergen
shutterstock_755013973
Flåm
Veeg naar links

Muziekprogramma

  • Vrijdag 27 mei, Lise Davidsen & Leif Ove Andsnes - inbegrepen
  • Zaterdag 28 mei, Tai Murray & Silke Avenhaus - optioneel
  • Zondag 29 mei, Mogens Dahl Chamber Choir - inbegrepen

Foto Leif Ove Andsnes © Helge Hansen, Bergen Festival

Het muziekprogramma wordt nader beschreven onder de afbeeldingen. 

Vrijdag 27 mei - Lise Davidsen & Leif Ove Andsnes

in Grieghallen, Griegsalen (19:30 uur)

Uitvoerenden
Lise Davidsen – sopraan
Leif Ove Andsnes – piano

Muziek
Edvard Grieg: 6 liederen op. 48
Haugtussa op. 67
Richard Strauss: 4 liederen op. 27
‘Befreit’ uit 5 liederen op. 39
Richard Wagner: Wesendonck Lieder

De concerten van Lise Davidsen en Leif Ove Ansdnes worden in alle recensies veel geprezen met het gevolg dat er in januari 2022 een cd uit is gekomen met onder andere de Haugtussa liederencyclus. Ook gaan ze samen op tournee naar Londen, Madrid, Wenen en Berlijn. In dit programma zingen en spelen ze liederen uit de Haugtussa cyclus van Grieg. Het liefdesverhaal tussen het meisje uit de bergen en een jongen is in de gedichten van de Noor Arne Garborg levendig beschreven. Grieg zet deze rijke beeldspraak om in een rijke muzikale beeldspraak. Van Strauss hoort u liederen die hij voor zijn vrouw ter gelegenheid van hun huwelijk gecomponeerd heeft. Van Wagner klinken de geliefde Wesendonck liederen die hij tijdens zijn werk aan Tristan en Isolde componeerde.

© James Hole, Bergen Festival

Davidsen c_James Hole, Bergen Festival

Zaterdag 28 mei - Tai Murray & Silke Avenhaus

in Troldhaugen, Troldsalen (19:30 uur)

Uitvoerenden
Tai Murray – viool
Silke Avenhaus – piano

Muziek
Jeff Scott: Transparencia
Ole Bull: Cantabile doloroso e Rondo giocoso
Ludwig van Beethoven: Vioolsonate nr. 5 in F op. 24 ‘Frühlingssonate’

Tai Murray en Silke Avenhaus treden regelmatig als duo op, waardoor hun samenspel als vanzelf gaat. Het eerste werk dat ze spelen, is van de Amerikaanse componist Jeff Scott. De rollende melodische lijnen in het begin, stellen golven voor die de kust bereiken. Heel toepasselijk voor de concertlocatie. Daarna hoort u van de Noorse componist Ole Bull en Cantabile en Rondo. Hij was zelf een virtuoze violist en kon zijn speltechniek en virtuositeit met Paganini meten. Tot slot speelt het duo de zogenaamde ‘Frühlingssonate’ van Beethoven. Deze sonate is waarschijnlijk de meest uitgevoerde van Beethovens vioolsonates. De twee instrumenten verkeren in een vrijwel gelijkwaardige rolverdeling in deze sprankelende en hoopvolle sonate.

Prijs: € 58,- (incl. transfers v.v.)

© Susie Knoll, Bergen Festival

Avenhaus c_Susie Knoll, Bergen Festival

Zondag 29 mei - Mogens Dahl Chamber Choir

in Håkonshallen (19:30 uur)

Dirigent
Mogens Dahl

Uitvoerenden
Mogens Dahl Chamber Orchestra
Amalie Stalheim – cello
David M.A.P. Palmquist – hoorn

Muziek
David M.P.A. Palmquist: Nocturne
Johann Sebastian Bach: ‘Jesu, meine Freude’ BWV 227
Missy Mazzoli: Year of our Burning (wereldpremiere)
Johann Sebastian Bach: Cellosuite nr. 3 in C BWV 1009
Johannes Brahms: uit twee motetten op. 74
Per Gunnar Petersson: Aftonland

Mogens Dahl Chamber Choir is een uniek internationaal koorproject, zowel artistiek als organisatorisch. De Deense dirigent heeft het koor in 2005 opgericht. Uitgangspunt is de Noorse acappella traditie. Inmiddels bestaat de pool uit 40 met name jonge en bijzonder getalenteerde zangers. Afhankelijk van het repertoire wordt een keuze gemaakt wie gaat zingen. Voor het koor componeren veel componisten, omdat ze onder de indruk zijn van de mooie klank die als een eenheid wordt voortgebracht. In dit programma legt Mogan Dahl verbanden tussen het verleden en het heden. Er is een afwisseling tussen oude en nieuwe composities, maar volgens de dirigent is Bach in deze reis door de muziekgeschiedenis overal in te vinden. Het koor werkt verder samen met de celliste Amalie Stalheim en de hoornist en componist David Palmquist. Verder woont u de wereldpremière van Year of our Burning van Mazzoli bij dat een antwoord is op de coronapandemie.

© Bergen Festival

Gruppebillede-udenfor-2019-2880x1776_Mogen Dahl

Programma en excursies

Dag 1 - Aankomst in Bergen

U vliegt comfortabel per directe vlucht naar Bergen. Bij aankomst per privé transfer naar uw hotel waarbij de middag ter vrije besteding is. In de middag neemt uw reisleider u graag mee voor een eerste wandeling door de stad ter kennismaking. Hierna dineert u gezamenlijk in het restaurant van het hotel. De rest van de avond is ter vrije besteding.

Bergen shutterstock_1174168732

Dag 2 - Excursie Fantoft & Troldhaugen

Na het ontbijt verzorgt uw reisleider de muziektoelichtingen op de eerste twee concerten met Lise Davidsen & Leif Ove Andsnes en Tai Murray & Silke Avenhaus. Hierna maakt u een excursie naar de staafkerk van Fantoft. De houten kerk was oorspronkelijk gebouwd in Fortun, een dorp nabij de Sognefjord, rond het jaar 1150. In 1992 werd de staafkerk totaal verwoest door brandstichting, maar onmiddellijk werd aan de bouw van een exacte kopie van de kerk begonnen die in 1997 af was. Vervolgens brengt u een uitgebreid bezoek aan Troldhaugen de ‘Trollenheuvel’. Hier bevindt zich de aan een meer gelegen villa van Noorwegen's geliefde componist Edvard Grieg. Op het landgoed rondom de villa bevinden zich tevens het graf van het echtpaar, de componeerhut aan het water, waarin Grieg menig meesterwerk componeerde en de muziekzaal Trolsdalen. Na een gezamenlijke lunch rijdt u terug naar Bergen. De rest van de namiddag is ter vrije besteding en 's avonds woont u het concert bij in de Grieghallen.

Fantoft, Bergen Noorwegen Shutterstock

Dag 3 - ‘Noorwegen in een notendop’

U maakt vandaag een onvergetelijke dagtocht naar de Noorse fjorden. Deze prachtige tour door Noorwegen bestaat uit twee treintochten, een boottocht en een busrit door het Noorse binnenland. U vertrekt vroeg per trein van Bergen naar Myrdal. Onderweg kunt u genieten van het prachtige landschap. In Myrdal stapt u op de Flåmsbana naar Flåm. De spoorweg is een van de steilste trajecten ter wereld, met een stijging van 865 meter over 20 kilometer lengte. Een imposant berglandschap trekt aan u voorbij. In Flåm luncht u gezamenlijk. In Gudvangen maakt u een boottocht door de fjorden. Aan het eind van de middag arriveert u terug in het hotel. Mocht u na deze indrukkende, maar lange dag nog behoefte hebben aan muziek, kunt u optioneel het concert met Tai Murray en Silke Avenhaus in de Troldsalen in Troldhaugen bijwonen.

Flamsbana, Bergen Shutterstock

Dag 4 - Kode Art Museum en Fløibanen

Na het ontbijt zal de reisleider een toelichting geven op het concert met het Mogens Dahl Chamber Choir. Hierna vertrekt u naar een van de bekendste musea in Bergen, het Kode Art Museum. Een deskundige gids neemt u mee door het museum. In het museum kunt u onder andere de werken van Edvard Munch, Nikolai Astrup, Pablo Picasso en Paul Klee bewonderen. Na het bezoek aan het museum is er de mogelijkheid om de Fløibanen naar Fløyen te nemen. De korte rit duurt ongeveer 5 tot 8 minuten en helemaal bovenaan, ongeveer 320 meter boven zeeniveau heeft u een prachtig uitzicht over de stad Bergen. U kunt weer terug naar beneden met de Fløibanen of wandel rustig via het pad terug naar het centrum van de stad. Na het gezamenlijke diner woont u het laatste concert van de reis bij in de Håkonshallen.

Floibanen Bergen Noorwegen

Dag 5 - Laatste dag in Bergen

De ochtend is ter vrije besteding en heeft u de mogelijkheid om een bezoek te brengen aan het Bryggen. Het historisch centrum is goed te herkennen aan de Hanze-gebouwen uit de Middeleeuwen. In de middag vindt er een afscheidslunch plaats waarna u per comfortabele transfer naar de luchthaven van Bergen wordt gebracht. Aan het einde van de middag vliegt u terug naar Amsterdam.

Programmawijzingen voorbehouden.

Bergen shutterstock_268228757

Reisinformatie

Uw hotel

Hotel Norge by Scandic ****
Het 4-sterrenhotel Hotel Norge ligt in het centrum van Bergen, net naast het stadspark Byparken. De vis- en bloemenmarkt van Bergen ligt op slechts een paar minuten lopen. Het hotel biedt moderne kamers. Sommige kamers bieden een uitzicht over de stad en de berg Ulriken. Restaurants, winkels en culturele bezienswaardigheden liggen op loopafstand van het hotel. 

Hotel Norge by Scandic entree overdag
Hotel Norge by Scandic entree
Hotel Norge by Scandic Lobby
Lobby
Hotel Norge by Scandic Cafe Nordic
Cafe Nordic
Hotel Norge by Scandic Lounge
Lounge
Hotel Norge by Scandic Restaurant
Restaurant
Hotel Norge by Scandic hotelkamer 1
Hotelkamer
Veeg naar links

Vervoer

Directe vluchten met KLM
26-05-2022, Amsterdam – Bergen, 11:45 tot 13:25 uur, KL1187
30-05-2022, Bergen– Amsterdam, 17:40 tot 19:25 uur, KL1190
Schemawijzigingen voorbehouden

Vanaf acht weken voor vertrek zijn wij veelal genoodzaakt niet geboekte vliegtuigstoelen terug te geven aan de luchtvaartmaatschappij. Vanaf dat moment bestaat de mogelijkheid dat wij alleen nog tickets in een duurdere tariefklasse kunnen boeken, waardoor wij u een vluchttoeslag moeten doorberekenen. Uiteraard wordt u in dat geval bij boeking hierover geïnformeerd.

Bagageregeling KLM
Bij uw vlucht is altijd 12 kg hand- en 23 kg ruimbagage inbegrepen. Wilt u meer kilo’s meenemen kunnen wij dat voor u bijboeken tegen een meerprijs.

Taxiservice vanaf uw huisadres
Onbezorgd op reis? Boek dan een privé taxi vanaf uw huisadres tot het vertrekpunt van de reis. Geen gesleep met koffers: een ontspannen begin van uw reis! De kosten zijn afhankelijk van de route. Onze reisspecialisten informeren u graag!

Taxiservice

Muziektickets

Wij reserveren uw muziektickets rechtstreeks bij operahuizen of via gerenommeerde agentschappen, die hiervoor reserveringskosten en een voorverkooptoeslag berekenen. Deze toeslagen kunnen oplopen tot 55%. De prijzen op uw muziekticket kunnen dus afwijken van de prijs die wij onze partners betalen. Wij raden u aan om op tijd te boeken, zodat u verzekerd bent van muziektickets in een goede categorie. Boeken via Hannick Reizen voorkomt teleurstellingen en lange wachttijden bij de kassa.

Bij annulering worden de muziektickets altijd 100% in rekening gebracht.

Klimaatneutraal op reis

Klimaatneutraal op reis
Bij Hannick Reizen kunt u uw CO2 voetafdruk compenseren. Voor elke € 10,- plant ZOA 4 bomen voor u!
Op deze reis kunt u uw CO2 voetafdruk compenseren door 4 bomen p.p. te doneren of een deel ervan. Uw donatie wordt zeer op prijs gesteld.

Prijsinformatie

Reissom
Inbegrepen
Toeslagen
Voorwaarden
5-daagse muziekreis Noorwegen: het land van de fjorden, Edvard Grieg en Ole Bull
Vanaf 2.498,- p.p.

Meer bedenktijd nodig? Neem een optie!
Twijfelt u nog een beetje? Heeft u wel plannen om een muziekreis te gaan maken, maar kunt u nog niet definitief beslissen? Neem dan een vrijblijvende optie!
Wij houden dan een plaatsje voor u vrij op deze reis. Want we hebben graag dat u met ons mee gaat. Op deze manier heeft u meer tijd om er nog even over na te denken en voorkomt u de teleurstelling van prijsverhoging of een volgeboekte reis.

Vertrekdatum
Prijs per persoon
26 mei 2022
v.a. 2.498,-

• Uitstekende categorie zitplaatsen
• Verblijf (4 overnachtingen) in het uitstekende 4-sterren Hotel Norge by Scandic (incl. ontbijt)
• Een glaasje wijn en kopje koffie tijdens de maaltijden buiten de deur
• Boeiende muziekinleidingen door uw Hannick reisleider
• Reis per Royal Class Touringcar
• 4 keer lunch of diner
• Excursieprogramma en entreegelden

Muziekprogramma

Inbegrepen
27 mei: Lise Davidsen & Leif Ove Andsnes
29 mei: Mogens Dahl Chamber Choir 

Optioneel:
28 mei: Tai Murray & Silke Avenhaus (incl. transfers v.v.), € 58,-

Optionele muziek:
Concert Tai Murray & Silke Avenhaus (incl. transfers v.v.), € 58,-

• Toeslag 2-persoonskamer voor alleengebruik € 438,-
• Eventuele brandstoftoeslag
• ANVR boekingskosten € 30,- per factuur
• Calamiteitenfonds € 2,50 en SGR Consumentenbijdrage € 5,- per persoon

Op deze reis zijn de volgende voorwaarden van toepassing:

ANVR-voorwaarden
SGR-voorwaarden
Garantieregeling Stichting Calamiteitenfonds Reizen
Algemene voorwaarden / Boekingsinformatie van Hannick Reizen zoals vermeld op deze website

Betaling
Hannick Reizen is aangesloten bij de ANVR en SGR. Voor u de garantie dat uw muziekreis in goede handen is. Zodra u van ons de bevestiging, welke tevens de factuur is, heeft ontvangen, verzoeken wij u 15% van de totale reissom + een verhoging van de aanbetaling aan ons over te maken, dit is de aanbetaling. Het restant van de reissom dient uiterlijk 6 weken voor aanvang van de reis in ons bezit te zijn. Indien u uw muziekreis boekt binnen 6 weken voor aanvang van de muziekreis dan dient u na ontvangst van de bevestiging/factuur de totale reissom per direct aan ons te voldoen.

Voorwaarden
Op deze reis zijn de ANVR- en SGR-voorwaarden van toepassing, evenals de Algemene Voorwaarden zoals vermeld op deze website. Echter voor deze muziekreis hanteren wij afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. Wijzigingen in het dag- en muziekprogramma om organisatorische redenen voorbehouden.
Indien een aanmelding ongedaan wordt gemaakt, zijn per persoon de volgende annuleringskosten verschuldigd:

• Bij annulering tot 42 dagen voor vertrek: 15% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling t.w.v. € 444,- wegens non-refundable reiselementen
• Bij annulering vanaf 42 dagen (inclusief) tot 28 dagen (exclusief) voor vertrek: 35% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling t.w.v. € 444,- wegens non-refundable reiselementen
• Bij annulering vanaf 28 dagen (inclusief) tot 5 dagen (exclusief) voor vertrek: 75% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling t.w.v. € 444,- wegens non-refundable reiselementen
• Bij annulering vanaf de 5e dag voor vertrek: de volledige reissom.

Groepsgrootte
Voor alle groepsreizen geldt een minimum aantal deelnemers. Met minder deelnemers kan de reis helaas niet worden uitgevoerd. Voor vliegreizen is dit doorgaans minimaal 12 deelnemers. Voor touringcarreizen geldt doorgaans een minimum van 15 deelnemers. Indien dit aantal niet wordt gerealiseerd kan Hannick Reizen de reisovereenkomst opzeggen.

Reissom
5-daagse muziekreis Noorwegen: het land van de fjorden, Edvard Grieg en Ole Bull
Vanaf 2.498,- p.p.

Meer bedenktijd nodig? Neem een optie!
Twijfelt u nog een beetje? Heeft u wel plannen om een muziekreis te gaan maken, maar kunt u nog niet definitief beslissen? Neem dan een vrijblijvende optie!
Wij houden dan een plaatsje voor u vrij op deze reis. Want we hebben graag dat u met ons mee gaat. Op deze manier heeft u meer tijd om er nog even over na te denken en voorkomt u de teleurstelling van prijsverhoging of een volgeboekte reis.

Vertrekdatum
Prijs per persoon
26 mei 2022
v.a. 2.498,-
Inbegrepen

• Uitstekende categorie zitplaatsen
• Verblijf (4 overnachtingen) in het uitstekende 4-sterren Hotel Norge by Scandic (incl. ontbijt)
• Een glaasje wijn en kopje koffie tijdens de maaltijden buiten de deur
• Boeiende muziekinleidingen door uw Hannick reisleider
• Reis per Royal Class Touringcar
• 4 keer lunch of diner
• Excursieprogramma en entreegelden

Muziekprogramma

Inbegrepen
27 mei: Lise Davidsen & Leif Ove Andsnes
29 mei: Mogens Dahl Chamber Choir 

Optioneel:
28 mei: Tai Murray & Silke Avenhaus (incl. transfers v.v.), € 58,-

Toeslagen

Optionele muziek:
Concert Tai Murray & Silke Avenhaus (incl. transfers v.v.), € 58,-

• Toeslag 2-persoonskamer voor alleengebruik € 438,-
• Eventuele brandstoftoeslag
• ANVR boekingskosten € 30,- per factuur
• Calamiteitenfonds € 2,50 en SGR Consumentenbijdrage € 5,- per persoon

Voorwaarden

Op deze reis zijn de volgende voorwaarden van toepassing:

ANVR-voorwaarden
SGR-voorwaarden
Garantieregeling Stichting Calamiteitenfonds Reizen
Algemene voorwaarden / Boekingsinformatie van Hannick Reizen zoals vermeld op deze website

Betaling
Hannick Reizen is aangesloten bij de ANVR en SGR. Voor u de garantie dat uw muziekreis in goede handen is. Zodra u van ons de bevestiging, welke tevens de factuur is, heeft ontvangen, verzoeken wij u 15% van de totale reissom + een verhoging van de aanbetaling aan ons over te maken, dit is de aanbetaling. Het restant van de reissom dient uiterlijk 6 weken voor aanvang van de reis in ons bezit te zijn. Indien u uw muziekreis boekt binnen 6 weken voor aanvang van de muziekreis dan dient u na ontvangst van de bevestiging/factuur de totale reissom per direct aan ons te voldoen.

Voorwaarden
Op deze reis zijn de ANVR- en SGR-voorwaarden van toepassing, evenals de Algemene Voorwaarden zoals vermeld op deze website. Echter voor deze muziekreis hanteren wij afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. Wijzigingen in het dag- en muziekprogramma om organisatorische redenen voorbehouden.
Indien een aanmelding ongedaan wordt gemaakt, zijn per persoon de volgende annuleringskosten verschuldigd:

• Bij annulering tot 42 dagen voor vertrek: 15% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling t.w.v. € 444,- wegens non-refundable reiselementen
• Bij annulering vanaf 42 dagen (inclusief) tot 28 dagen (exclusief) voor vertrek: 35% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling t.w.v. € 444,- wegens non-refundable reiselementen
• Bij annulering vanaf 28 dagen (inclusief) tot 5 dagen (exclusief) voor vertrek: 75% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling t.w.v. € 444,- wegens non-refundable reiselementen
• Bij annulering vanaf de 5e dag voor vertrek: de volledige reissom.

Groepsgrootte
Voor alle groepsreizen geldt een minimum aantal deelnemers. Met minder deelnemers kan de reis helaas niet worden uitgevoerd. Voor vliegreizen is dit doorgaans minimaal 12 deelnemers. Voor touringcarreizen geldt doorgaans een minimum van 15 deelnemers. Indien dit aantal niet wordt gerealiseerd kan Hannick Reizen de reisovereenkomst opzeggen.

Hannick Reizen_Jerina_CTA Blok
Wij staan voor u klaar
Onze Travel Consultants geven u graag advies

Neem contact met ons op voor meer informatie over onze bijzondere muziekreizen en de verschillende mogelijkheden. 

Bel +31 (0)88 - 13 07 340
Brochure Muziekreizen_najaar-winter 2024-2025_MU
Luxe brochure
De mooiste muziekreizen in één brochure
  • Boordevol reisinspiratie
  • Unieke arrangementen
  • Gratis bij u thuisbezorgd
Brochure aanvragen

Vergelijkbare reizen

Bekijk onze selectie bijzondere en unieke muziekreizen naar de mooiste operahuizen en hoogstaande festivals met medewerking van de allerbeste musici