Bel ons
Menu
Sluit
Bel ons
Menu
Sluit
Fledermaus PipistrelloD
Home
Reisaanbod
Muziekreizen
Vuurwerk & champagne met uitzicht op de Donau

Vier Oud & Nieuw in Boedapest

 

muziekreizen

Vuurwerk & champagne met uitzicht op de Donau

Een sprankelend begin van het nieuwe jaar

Oud & Nieuw
Concert
Operette
Volgend vertrek
29-12-2024
Reisduur
5 dagen
Vertrekpunt
Schiphol
Reisleider
Onno Verschoor
Vliegtuig
KLM
Destin
Vanaf 1.998,-
Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

Die Fledermaus en Die Jahreszeiten in Boedapest

Al jaren is deze muziekreis met Oud en Nieuw een groot succes. Dit laat zich gemakkelijk verklaren, want het muziekprogramma is afwisselend en van hoge artistieke kwaliteit. En Boedapest is nu eenmaal ook een prachtige, levendige stad die haar bezoekers betovert met een imponerend aanbod van kunst, cultuur en een rijk muziekleven. In de State Opera luidt u het jaar uit met een feestelijke voorstelling van de operette Die Fledermaus, gevolgd door een schitterend vuurwerk rondom het operagebouw. Op nieuwjaarsdag volgt een concert met Die Jahreszeiten van Haydn in de concertzaal Béla Bartók, gevestigd in het muziekcomplex Palace of Arts, fraai gelegen aan de Donau. Optioneel kunt u zich ook nog in een avond vol muzikaal topentertainment onderdompelen, wanneer het befaamde Budapest Gypsy Orchestra een optreden verzorgt. Gelukkig Nieuwjaar in Boedapest!

Boedapest
Kettingbrug
Boedapest
Boedapest in de winter
Boedapest
Castle District
Boedapest Winter 01
Winters Boedapest
Boedapest_parlement
Parlementsgebouw
Veeg naar links

Muziekprogramma

 • Maandag 30 december, Wijn galadiner met Budapest Gypsy Orchestra - optioneel
 • Dinsdag 31 december, operette Die Fledermaus (J. Strauss jr.) - inbegrepen
 • Woensdag 1 januari, Nieuwjaarsconcert - inbegrepen

Het muziekprogramma wordt nader beschreven onder de afbeeldingen. 

Maandag 30 december - Wijn galadiner met Budapest Gypsy Orchestra

Budapest Congress Center (19:00 uur)

Uitvoerenden
100 Member Gypsy Orchestra

Het honderdkoppig orkest is het grootste symfonisch zigeunerorkest ter wereld. Hun muziek is puur genot, boordevol vitaliteit. Deze Hongaarse virtuozen, bij wie het vioolspelen in het bloed zit, zorgen voor een waar spektakel. Zij wisselen traditionele zigeunermuziek af met composities van o.a. Khatsjatoerian, Rossini, Brahms, Bizet, Strauss.

Prijs: € 218,- (incl. transfers v.v.)

Instrument viool shutterstock_550988083

Dinsdag 31 december - operette Die Fledermaus (J. Strauss jr.)

State Opera (20:00 uur)

Dirigent
Martin Rajna

Uitvoerenden
Zoltán Bátki Fazekas, Csaba Szegedi, Krisztián Teleki Nagy, e.a.
Hungarian State Opera Orchestra and Chorus
Hungarian National Ballet

Met Die Fledermaus gaf Johann Strauss jr. op een geniale wijze vorm aan de Weense operette. Deze operette is een aaneenschakeling van meeslepende melodieën, die alle mogelijke stemmingen verklanken. Johann Strauss nam destijds zijn Weense stadsgenoten op de hak in deze venijnige komedie, want iedereen houdt er een dubbele moraal op na – vooral als het om de liefde gaat.

Die Fledermaus boedapest Erkel

Woensdag 1 januari - Nieuwjaarsconcert

The Palace of Arts (19:30 uur)

Dirigent
n.n.b.

Uitvoerenden
n.n.b.

Na het succes van Die Schöpfung werd Haydn gevraagd om een wereldlijk oratorium te schrijven. Baron Gottfried van Swieten schreef ook voor Die Jahreszeiten het libretto, dat een vertaling uit het Engels is en de handeling naar het Oostenrijkse platteland verplaatst. De drie solisten vertegenwoordigen het landvolk en met hen gaat de luisteraar door de vier seizoenen.

Müpa, Béla Bartók National Concert Hall Budapest

Programma en excursies

Dag 1 - Welkom in de hoofdstad van Hongarije

U vliegt vanochtend rechtstreeks met KLM naar Boedapest, waar u aan het begin van de middag arriveert. U wordt verwelkomd door een lokale Nederlandssprekende gids, die u in een comfortabele touringcar meeneemt op een panoramatour door Boedapest. Daarna checkt u in bij uw 4-sterren Nemzeti MGallery Hotel en heeft u vrije tijd om bij te komen van de reis. ’s Avonds geniet u van een gezamenlijk diner in uw hotel.

Boedapest

Dag 2 - Ontdek Boedapest en zijn Gypsy Orchestra

Na het ontbijtbuffet in uw hotel, vergezelt uw lokale Nederlandssprekende gids u tijdens een stadswandeling, waarbij u gebruikmaakt van het openbaar vervoer. U wordt langs de belangrijkste bezienswaardigheden geleid. Onderweg is er een korte pauze voor koffie met typisch Hongaars gebak. Ook brengt u een bezoek aan de Franz Liszt Academy, die in 1875 werd opgericht door de belangrijke en geliefde Hongaarse componist. Jaarlijks worden hier bijna 900 studenten van over de hele wereld opgeleid tot topmusici. U besluit de tour op het Vörösmarty Plein, waar u de kerstmarkt kunt bezoeken. De middag kunt u verder naar eigen inzicht besteden. Later vanmiddag verzorgt uw reisleider de eerste muziektoelichting op het optionele Wijn galadiner met het Gypsy Orchestra en ‘s avonds reist u per touringcar naar het Margaretha Eiland, waar tijdens het diner tientallen virtuoze violisten voor u een spectaculair optreden verzorgen. Elk jaar een feestelijk succes. Na afloop reist u per touringcar weer terug naar uw hotel.

Boedapest

Dag 3 - Castle District en Die Fledermaus op Oudejaarsdag

Vandaag bezoekt u na het ontbijt het Castle District in het stadsdeel Buda, onder leiding van een Nederlandssprekende lokale gids. U reist per openbaar vervoer naar de Burchtheuvel en bezichtigt o.a. de Matthiaskerk met haar opvallend, kleurrijk dak. De middag heeft u vrij te besteden. Aan het eind van de middag verzorgt uw reisleider de muziektoelichting op de operette Die Fledermaus van vanavond. Vervolgens wordt u per privétransfer naar een restaurant in het centrum van Boedapest gebracht voor een uitstekend Oudejaarsdiner. Vanavond beleeft u een waar muzikaal hoogtepunt tijdens de operette Die Fledermaus, waarmee u gezamenlijk het nieuwe jaar inluidt.

Boedapest shutterstock_1261573141

Dag 4 - Nieuwjaarsdag op de majestueuze Donau

U kunt het nieuwe jaar beginnen door een ochtenddienst of mis bij te wonen in een van de vele prachtige kerken die de Hongaarse hoofdstad rijk is. ’s Middags maakt u een boottocht over de Donau. De majestueuze rivier verdeelt de stad in tweeën: Buda aan de westelijke oever en Pest aan de oostzijde. In 1873 werden de steden samengevoegd tot de grote stad die wij nu kennen als de hoofdstad van Hongarije: Boedapest. Tijdens de boottocht wordt u getrakteerd op een heerlijk glaasje ‘Duna Bella’. In de namiddag verzorgt uw reisleider een muziektoelichting over het Nieuwjaarsconcert. ’s Avonds geniet u van een voortreffelijk diner en woont u het Nieuwjaarsconcert bij in The Palace of Arts.

Boedapest+shutterstock_436252075

Dag 5 - Tot ziens in Boedapest!

Voordat u weer huiswaarts keert, bezoekt u vandaag het Koninklijk Paleis (‘het paleis van Sissi’) met het mooie Baroktheater in Gödöllö. U krijgt hier een rondleiding door een deskundige gids. Daarna geniet u van een afscheidslunch en wordt u per comfortabele touringcar naar het vliegveld gebracht. Aan het einde van de middag vliegt u per directe KLM-vlucht terug naar Amsterdam.

Programmawijzigingen voorbehouden.

Boedapest shutterstock_1894701358

Reisinformatie

Uw hotel

Nemzeti MGallery Hotel ****

Het zeer charmante, klassieke 4-sterren Nemzeti Hotel ligt in het stadsdeel Pest, niet ver van de Grote Synagoge, en met diverse haltes voor het openbaar vervoer vlakbij. Het historische gebouw huisvest moderne, warme kamers die voorzien zijn van airconditioning, flatscreen-tv, koffie- en theefaciliteiten en een minibar. Het hotel beschikt over gratis Wifi en een bar waar u terechtkunt voor een drankje. 

Nemzeti Hotel Budapest MGallery Buitenkant
Nemzeti MGallery Hotel
Nemzeti Hotel Budapest MGallery Trappenhuis
Entree
Nemzeti Hotel Budapest MGallery hotelkamer
Impressie hotelkamer
Nemzeti Hotel Budapest MGallery restaurant
Restaurant
Nemzeti Hotel Budapest MGallery bar
Bar
Nemzeti Hotel Budapest MGallery receptie
Receptie/lobby
Veeg naar links

Uw reisleider

Hoboïst en blokfluitist voor oude muziek
Onno Verschoor

"In 1989 studeerde ik af aan het Conservatorium C. Huygens te Zwolle en het Koninklijk conservatorium in Den Haag. Mijn passie bracht me niet alleen in aanraking met veel prachtige muziek, maar ook reisde ik in Europa en trad ik op met tal van bijzondere persoonlijkheden, van wie ik veel opstak. Eén van mijn grote inspiratoren is de grootmeester Bach. Dankzij hem en - niet te vergeten - Frans Brüggen, besloot ik blokfluit te studeren en me te specialiseren op de barokhobo. Ik kan me niet herinneren hoeveel passies en kerstoratoria ik ondertussen heb uitgevoerd!"

Onno Verschoor (4)-1

Vervoer

Directe vluchten per KLM
29-12-2024, Amsterdam – Boedapest, 10:05 tot 12:05 uur, KL 1363
02-01-2025, Boedapest – Amsterdam, 17:05 tot 19:15 uur, KL 1368
Schemawijzigingen voorbehouden

Vanaf acht weken voor vertrek zijn wij veelal genoodzaakt niet geboekte vliegtuigstoelen terug te geven aan de luchtvaartmaatschappij. Vanaf dat moment bestaat de mogelijkheid dat wij alleen nog tickets in een duurdere tariefsklasse kunnen boeken, waardoor wij u een vluchttoeslag moeten doorberekenen. Uiteraard wordt u in dat geval bij boeking hierover geïnformeerd.

Bagagebeleid KLM
Bij uw vlucht is altijd 12 kg hand- en 23 kg ruimbagage inbegrepen. Wilt u meer kilo’s meenemen kunnen wij dat voor u bijboeken tegen een meerprijs.

Taxiservice vanaf uw huisadres
Onbezorgd op reis? Boek dan een privé taxi vanaf uw huisadres tot het vertrekpunt van de reis. Geen gesleep met koffers: een ontspannen begin van uw reis! De kosten zijn afhankelijk van de route. Onze reisspecialisten informeren u graag!

Taxiservice

Muziektickets

Wij reserveren uw muziektickets rechtstreeks bij operahuizen of via gerenommeerde agentschappen, die hiervoor reserveringskosten en een voorverkooptoeslag berekenen. Deze toeslagen kunnen oplopen tot 55%. De prijzen op uw muziekticket kunnen dus afwijken van de prijs die wij onze partners betalen. Wij raden u aan om op tijd te boeken, zodat u verzekerd bent van muziektickets in een goede categorie. Boeken via Hannick Reizen voorkomt teleurstellingen en lange wachttijden bij de kassa.

Bij annulering worden de muziektickets altijd 100% in rekening gebracht.

Duurzaam op reis

Het hele jaar gaan we op reis. Ver weg of dichter bij huis. Wij laten u heel graag genieten van de talloze mooie plaatsen die er op deze wereld zijn, zodat u elke keer weer nieuwe, unieke ervaringen op kunt doen.
Graag nemen wij u mee hoe wij als familiebedrijf al meer dan 50 jaar onze verantwoordelijkheid nemen op het gebied van duurzaam ondernemen. Klik hier voor meer informatie.

Prijsinformatie

Reissom
Inbegrepen
Toeslagen
Voorwaarden
5-daagse muziekreis Vuurwerk & champagne met uitzicht op de Donau
Vanaf 1.998,- p.p.

Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

Meer bedenktijd nodig? Neem een optie!
Twijfelt u nog een beetje? Heeft u wel plannen om een muziekreis te gaan maken, maar kunt u nog niet definitief beslissen? Neem dan een vrijblijvende optie!
Wij houden dan een plaatsje voor u vrij op deze reis. Want we hebben graag dat u met ons mee gaat. Op deze manier heeft u meer tijd om er nog even over na te denken en voorkomt u de teleurstelling van prijsverhoging of een volgeboekte reis.

Vertrekdatum
Prijs (per persoon)
29 december 2024
v.a. 1.998,-
 • Uitstekende categorie zitplaatsen voor alle muziekvoorstellingen
 • Verblijf (4 overnachtingen) in het uitstekende 4-sterren Nemzeti MGallery Hotel, incl. ontbijt
 • Een glas wijn en kopje koffie tijdens de maaltijden buiten de deur
 • Boeiende muziekinleidingen door uw Hannick reisleider
 • Directe KLM-vluchten
 • Transfers per comfortabele touringcar
 • 4 keer lunch of diner
 • Excursieprogramma en entrees

Muziekprogramma
31 dec: operette Die Fledermaus (J.Strauss jr.)
1 jan: Nieuwjaarsconcert
Muziekprogramma t.w.v. € 244,- inbegrepen

Optioneel
30 dec: Wijn galadiner met Budapest Gypsy Orchestra, € 218,- (incl. transfers v.v.)

Optioneel
30 dec: Wijn galadiner met Budapest Gypsy Orchestra, € 218,- (incl. transfers v.v.)

• Toeslag 2-persoonskamer voor alleengebruik € 348,-
• Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

Op deze reis zijn de volgende voorwaarden van toepassing:

- ANVR-voorwaarden
- SGR-voorwaarden
- Garantieregeling Stichting Calamiteitenfonds Reizen
- Algemene voorwaarden / Boekingsinformatie van Hannick Reizen zoals vermeld op deze website

Betaling
Hannick Reizen is aangesloten bij de ANVR en SGR. Voor u de garantie dat uw muziekreis in goede handen is. Zodra u van ons de bevestiging, welke tevens de factuur is, heeft ontvangen, verzoeken wij u 15% van de totale reissom + een verhoging van de aanbetaling aan ons over te maken, dit is de aanbetaling. Het restant van de reissom dient uiterlijk 6 weken voor aanvang van de reis in ons bezit te zijn. Indien u uw muziekreis boekt binnen 6 weken voor aanvang van de muziekreis dan dient u na ontvangst van de bevestiging/factuur de totale reissom per direct aan ons te voldoen.

Voorwaarden
Op deze reis zijn de ANVR- en SGR-voorwaarden van toepassing, evenals de Algemene Voorwaarden zoals vermeld op deze website. Echter voor deze muziekreis hanteren wij afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. Wijzigingen in het dag- en muziekprogramma om organisatorische redenen voorbehouden.
Indien een aanmelding ongedaan wordt gemaakt, zijn per persoon de volgende annuleringskosten verschuldigd:

 • Bij annulering tot 65 dagen voor vertrek: 15% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
 • Bij annulering vanaf 65 dagen (inclusief) tot 42 dagen (exclusief) voor vertrek: 35% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
 • Bij annulering vanaf 42 dagen (inclusief) tot 28 dagen (exclusief) voor vertrek: 55% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
 • Bij annulering vanaf 28 dagen (inclusief) tot 5 dagen (exclusief) voor vertrek: 85% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
 • Bij annulering vanaf de 5e dag voor vertrek: de volledige reissom.

Groepsgrootte
Voor alle groepsreizen geldt een minimum aantal deelnemers. Met minder deelnemers kan de reis helaas niet worden uitgevoerd. Voor vliegreizen is dit doorgaans minimaal 12 deelnemers. Voor touringcarreizen geldt doorgaans een minimum van 15 deelnemers. Indien dit aantal niet wordt gerealiseerd kan Hannick Reizen de reisovereenkomst opzeggen.

Reissom
5-daagse muziekreis Vuurwerk & champagne met uitzicht op de Donau
Vanaf 1.998,- p.p.

Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

Meer bedenktijd nodig? Neem een optie!
Twijfelt u nog een beetje? Heeft u wel plannen om een muziekreis te gaan maken, maar kunt u nog niet definitief beslissen? Neem dan een vrijblijvende optie!
Wij houden dan een plaatsje voor u vrij op deze reis. Want we hebben graag dat u met ons mee gaat. Op deze manier heeft u meer tijd om er nog even over na te denken en voorkomt u de teleurstelling van prijsverhoging of een volgeboekte reis.

Vertrekdatum
Prijs (per persoon)
29 december 2024
v.a. 1.998,-
Inbegrepen
 • Uitstekende categorie zitplaatsen voor alle muziekvoorstellingen
 • Verblijf (4 overnachtingen) in het uitstekende 4-sterren Nemzeti MGallery Hotel, incl. ontbijt
 • Een glas wijn en kopje koffie tijdens de maaltijden buiten de deur
 • Boeiende muziekinleidingen door uw Hannick reisleider
 • Directe KLM-vluchten
 • Transfers per comfortabele touringcar
 • 4 keer lunch of diner
 • Excursieprogramma en entrees

Muziekprogramma
31 dec: operette Die Fledermaus (J.Strauss jr.)
1 jan: Nieuwjaarsconcert
Muziekprogramma t.w.v. € 244,- inbegrepen

Optioneel
30 dec: Wijn galadiner met Budapest Gypsy Orchestra, € 218,- (incl. transfers v.v.)

Toeslagen

Optioneel
30 dec: Wijn galadiner met Budapest Gypsy Orchestra, € 218,- (incl. transfers v.v.)

• Toeslag 2-persoonskamer voor alleengebruik € 348,-
• Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

Voorwaarden

Op deze reis zijn de volgende voorwaarden van toepassing:

- ANVR-voorwaarden
- SGR-voorwaarden
- Garantieregeling Stichting Calamiteitenfonds Reizen
- Algemene voorwaarden / Boekingsinformatie van Hannick Reizen zoals vermeld op deze website

Betaling
Hannick Reizen is aangesloten bij de ANVR en SGR. Voor u de garantie dat uw muziekreis in goede handen is. Zodra u van ons de bevestiging, welke tevens de factuur is, heeft ontvangen, verzoeken wij u 15% van de totale reissom + een verhoging van de aanbetaling aan ons over te maken, dit is de aanbetaling. Het restant van de reissom dient uiterlijk 6 weken voor aanvang van de reis in ons bezit te zijn. Indien u uw muziekreis boekt binnen 6 weken voor aanvang van de muziekreis dan dient u na ontvangst van de bevestiging/factuur de totale reissom per direct aan ons te voldoen.

Voorwaarden
Op deze reis zijn de ANVR- en SGR-voorwaarden van toepassing, evenals de Algemene Voorwaarden zoals vermeld op deze website. Echter voor deze muziekreis hanteren wij afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. Wijzigingen in het dag- en muziekprogramma om organisatorische redenen voorbehouden.
Indien een aanmelding ongedaan wordt gemaakt, zijn per persoon de volgende annuleringskosten verschuldigd:

 • Bij annulering tot 65 dagen voor vertrek: 15% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
 • Bij annulering vanaf 65 dagen (inclusief) tot 42 dagen (exclusief) voor vertrek: 35% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
 • Bij annulering vanaf 42 dagen (inclusief) tot 28 dagen (exclusief) voor vertrek: 55% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
 • Bij annulering vanaf 28 dagen (inclusief) tot 5 dagen (exclusief) voor vertrek: 85% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
 • Bij annulering vanaf de 5e dag voor vertrek: de volledige reissom.

Groepsgrootte
Voor alle groepsreizen geldt een minimum aantal deelnemers. Met minder deelnemers kan de reis helaas niet worden uitgevoerd. Voor vliegreizen is dit doorgaans minimaal 12 deelnemers. Voor touringcarreizen geldt doorgaans een minimum van 15 deelnemers. Indien dit aantal niet wordt gerealiseerd kan Hannick Reizen de reisovereenkomst opzeggen.

Hannick Reizen_Jerina_CTA Blok
Wij staan voor u klaar
Onze Travel Consultants geven u graag advies

Neem contact met ons op voor meer informatie over onze bijzondere muziekreizen en de verschillende mogelijkheden. 

Bel +31 (0)88 - 13 07 340
Brochure Muziekreizen_najaar-winter 2024-2025_MU
Luxe brochure
De mooiste muziekreizen in één brochure
 • Boordevol reisinspiratie
 • Unieke arrangementen
 • Gratis bij u thuisbezorgd
Brochure aanvragen

Vergelijkbare reizen

Curabitur ligula sapien, tincidunt non, euismod vitae, posuere imperdiet, leo. Maecenas congue malesuada. Praesent congue erat at massa cursus turpis tortor elit nascetur.