Ruim 50 jaar ervaring
Persoonlijk advies op maat
Wereldwijd aanbod
kongress & theaterhaus 01
U bevindt zich hier: Home
Reisaanbod
Muziekreizen
Operettereis naar Bad Ischl

Walsen, humor, intriges en verwisselingen in de keizerstad Bad Ischl

muziekreizen

Operettereis naar Bad Ischl

Het mekka van de operette: het Lehár-festival in Bad Ischl in het mooie Salzkammergut

Festival
Operette
Lehár
Volgend vertrek
--
Reisduur
7 dagen
Vertrekpunt
Nederland
Reisleider
Onno Verschoor
Touringcar
Royal Class
Destin
Vanaf 2.098,-
Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.
Brochure aanvragen Brochure aanvragen
Navigatie
Unieke belevenis Muziekprogramma Programma en excursies Reisinformatie Prijsinformatie
Brochure aanvragen Brochure aanvragen

Meeslepende muziek en satire

Eigenlijk is operette een onderschat genre. Operette is een meeslepende combinatie van walsen, pakkende liederen, ontrouw, persoonsverwisselingen en humor. Dit vrolijke pakket is in wezen een en al satire ronde de vorige eeuwwisseling: machthebbers en notabelen werden op snedige wijze op de hak genomen en ook het publiek werd van tijd tot tijd een spiegel voorgehouden. De keizerstad Bad Ischl, niet ver van Salzburg,  organiseert wereldwijd het enige operette festival en is daarmee uniek. Van Léhar hoort u zijn operette Schön ist die Welt, die tevens een ode aan de omgeving van Bad Ischl is. Daarnaast hoort u Der Vogelhändler, vol met bekende melodieën. Bijzonder vrolijk en vol spektakel zit de operette Madame Pompadour. Naast deze sprankelende muziek verkent u de keizerstad zelf en het mooie Salzkammergut. Tijdens een boottocht op de Attersee begeeft u zich in de voetsporen van Gustav Klimt. Ook bezoekt u het geboortehuis van Mozart in Salzburg. Dus een vrolijke en ontspannen reis in de mooie zomermaand augustus!

Onze Productmanager Jerina bezocht afgelopen zomer het Léhar-festival in Bad Ischl:

"Afgelopen augustus ben ik voor de eerste keer met een Hannick muziekreis mee geweest. Met een feestelijke aankomst in Bad Ischl vanwege het vieren van de geboortedag van de keizer was deze operettereis meteen een groot succes. Tijdens de operettes Wiener Frauen, Frau Luna en Wiener Blut hebben we genoten van vrolijke en aanstekende voorstellingen. De stad Bad Ischl heeft genoeg te bieden en vanuit het hotel wandelden we zo het centrum in. Tijdens de excursies genoten we van de prachtige natuur en vele meren die in het gebied Salzkammergut liggen."

Bad Ischl shutterstock_2100220402
Bad Ischl
Photo Museum at the Kaiservilla in Bad Ischl shutterstock_680057350
Foto Museum vlakbij de Kaiservilla in Bad Ischl
Bad Ischl Kalvarienbergkirche shutterstock_1462495823
Bad Ischl Kalvarienbergkirche
BadIschl1
Bad Ischl
BadIschl2
Bad Ischl
Bad Ischl 2
Kaiservilla
Bad Ischl rivier kant shutterstock_154657691
Bad Ischl rivier kant
Bad Ischl 3
Bad Ischl
Attersee, Bad Ischl shutterstock_1491081182
Attersee
Veeg naar links

Muziekprogramma

  • Donderdag 17 augustus, operette Schön ist die Welt (Lehár) - inbegrepen
  • Vrijdag 18 augustus, operette Der Vogelhändler (Zeller) - optioneel
  • Zaterdag 19 augustus, operette Madame Pompadour (Fall) - inbegrepen

Het muziekprogramma wordt nader beschreven onder de afbeeldingen. 

Donderdag 17 augustus - operette Schön ist die Welt (Lehár)

in Kongress & TheaterHaus Bad Ischl (20:00 uur)

Dirigent
Marius Burkert

Regie
Angela Schweiger

Uitvoerenden
Sieglinde Feldhofer, Thomas Blondelle, Gerd Vogel, Jonathan Hartzendorf, e.a.
Franz Léhar-Orchester


Schön ist die Welt is een ode aan de bergen, waar Lehár veel van hield en waar Bad Ischl van omgeven is. De ouders van een koningszoon en van een prinses willen dat hun kinderen met elkaar trouwen. Deze twee zijn echter niet van plan om zich voor te laten schrijven met wie ze moeten trouwen. Op een bergplateau omgeven door de schoonheid van de Alpen en gespaard van een lawine worden ze verliefd op elkaar zonder te weten wie ze zijn.  Deze operette is van 1930 en Lehár brengt muzikaal een prachtige schildering van de natuur. Ook incorporeert hij nieuwe dansen, zoals tango en slow-fox.

Franz Lehar Orchester

Vrijdag 18 augustus - Der Vogelhändler (Zeller)

in Kongress & TheaterHaus Bad Ischl (20:00 uur)

Dirigent
Marius Burkert

Regie
Anette Leistenschneider

Uitvoerenden 
Corina Koller, David Sitka, Patricia Nessy, Gerd Vogel, e.a.
Franz Léhar-Orchester

Der Vogelhändler van Carl Zeller hoort tot een van de meest gespeelde operettes met bekende melodieën. Het verhaal gaat over Adam die uit Tirol komt en zijn bruid Christel die bij de post werkt. Adellijke inmenging en intriges zorgen voor allerlei verwikkelingen. Zeller verwerkt in deze operette de typische elementen van humor, folklore en pakkende muziek.

Prijs: € 120,-

Ischl-Kongresshaus-OstansichtBerg

Zaterdag 19 augustus- operette Madame Pompadour (Fall)

in Kongress & TheaterHaus Bad Ischl (20:00 uur)

Dirigent
Christoph Huber

Regie
Thomas Enzinger

Uitvoerenden
Julia Koci, Loes Cools, Maximilian Mayer, Kaj-Louis Lucke, e.a.
Franz Léhar-Orchester


Het verhaal van de gewiekste maîtresse van koning Lodewijk XV zit vol van onvergetelijke muziek. Speciaal voor het Lehár-festival is van deze energieke operette met elementen uit de revue aangevuld. Dat betekent een heus spektakel, muziek, dans en show, dat u helemaal meesleept in dit wervelende verhaal.

Ischl-Kongresshaus-FrontNacht

Programma en excursies

Dag 1 - Vertrek vanuit Nederland

U vertrekt vroeg vanuit Nederland per comfortabele Royal Class Touringcar. Vannacht verblijft u in het viersterrenhotel in Duitsland, waar u ook gezamenlijk dineert. 

Nurnberg shutterstock_1336655753

Dag 2 - Uw aankomst in Bad Ischl

Na het ontbijt in uw hotel zet u koers richting het Salzburgerland. Met zijn indrukwekkende bergen en tientallen meren behoort het Salzkammergut tot een van de mooiste gebieden van Oostenrijk. Halverwege de middag arriveert u in Bad Ischl, waar u aansluitend vrije tijd heeft om vast de eerste indrukken van het romantische stadje op te doen. De komende dagen zal de stad in het teken staan van de geboortedag van Keizer Franz Josef op 18 augustus 1830. Zo is er op 17 augustus Kaiserbummel in het centrum van de stad. De rode loper wordt uitgelegd en het centrum is geheel afgesloten voor auto verkeer. De gehele dag zijn er festiviteiten. Vanavond wordt u verwelkomd met een diner en muziektoelichting in uw Hotel Goldenes Schiff. 

Bad Ischl rivier kant shutterstock_154657691

Dag 3 - Ontdek Kaiservilla

Vanochtend staat een bezoek aan de Kaiservilla op het programma, waar keizer Frans Jozef het ultimatum aan Servië ondertekende. Aansluitend geniet u in Café Zauner Esplenada van een kopje koffie met taart. De rest van de middag is vrij te besteden. U kunt van de festiviteiten in de stad genieten. Vanavond dineert u gezamenlijk in het hotel en u loopt daarna naar het Kongress & Theaterhaus voor de eerste operette Schön is die Welt van Franz Lehár.

Bad Ischl shutterstock_1819388930

Dag 4 - Een bezoek aan Salzburg en het geboortehuis van Mozart

U maakt vandaag een tocht naar Salzburg. Een deskundige gids neemt u mee door de stad en laat u de belangrijkste bezienswaardigheden zien. Het historische centrum staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. De 900 jaar oude vesting Hohensalzburg is het symbool van de stad. De gids neemt u mee langs de Dom waar Wolfgang Amadeus Mozart is gedoopt. De stadswandeling eindigt bij het geboortehuis van Mozart, waar u rustig op eigen gelegenheid kunt rondkijken. Terug in het hotel in Bad Ischl verzorgt uw reisleider de volgende muziektoelichting. Indien bijgeboekt vertrekt u opnieuw naar het Kongress & Theaterhaus voor operette Der Vogelhändler van Carl Zeller.

Salzburg shutterstock_390454042

Dag 5 - In de voetsporen van Gustav Klimt

Na uw ontbijt vertrekt u samen met een deskundige gids naar de Attersee. Vandaag staat geheel in het teken van de kunstschilder Gustav Klimt, vooral bekend van het schilderij De Kus. De Attersee was een grote inspiratie voor Klimt. Tijdens de zomermaanden bracht de schilder veel tijd door aan het meer. In het merendeel van zijn landschapsschilderijen komt de Attersee voor. Na een boottocht over het meer reist u door naar de promenade van Marina Schörfling waar u de Gustav Klimt tuin bezoekt en het thema pad over Gustav Klimt kunt bewandelen. Na terugkomst in het hotel kunt u zich kort opfrissen waarna uw reisleider de muziektoelichting over de laatste operette verzorgt. Na het gezamenlijke diner vertrekt u voor de laatste keer naar het Kongress & Theaterhaus voor operette Madame Pompadour van Leo Fall.

Attersee, Bad Ischl shutterstock_2052859469

Dag 6 - Uw terugreis naar uw overnachtingshotel

Na het ontbijt checkt u uit bij uw hotel. U reist per Royal Class touringcar terug richting Nederland. U overnacht opnieuw in een overnachtingshotel in Duitsland. Na aankomst wordt u verwelkomd met een gezamenlijk diner. De avond is verder ter vrije besteding.

BadIschl1

Dag 7 - Terug naar Nederland

U verlaat uw hotel en vervolgt uw weg door Duitsland. Onderweg geniet u van een gezamenlijke afscheidslunch.

Programma wijzigingen voorbehouden

Nurnberg shutterstock_1168888300
Toon meer
Toon minder

Reisinformatie

Uw hotel

Hotel Goldenes Schiff ****
U verblijft in het viersterren familie hotel Goldenes Schiff. Gelegen naast de Traun rivier beschikt het hotel over de Traun-spa met een binnenzwembad, buitensauna en stoombaden. De moderne hotel kamers beschikken over een flat-screen tv, een minibar en een kluisje. The Imperial villa ligt op 10 minuten lopen en het huis van Franz Lehàr bevindt zich op 2 minuten lopen vanaf het hotel. Het Kongress & Theaterhaus bevindt zich op slechts 500 meter lopen vanaf het hotel. 

Hotel Goldenes Schiff Exterior
Hotel Goldenes Schiff
Hotel Goldenes Schiff Lobby
Lobby
Hotel Goldenes Schiff Restaurant
Restaurant
Hotel Goldenes Schiff Hotelkamer 2
Hotelkamer Impressie
Veeg naar links

Uw reisleider

Hoboïst en blokfluitist voor oude muziek
Onno Verschoor

"In 1989 studeerde ik af aan het Conservatorium C. Huygens te Zwolle en het Koninklijk conservatorium in Den Haag. Mijn passie bracht me niet alleen in aanraking met veel prachtige muziek, maar ook reisde ik in Europa en trad ik op met tal van bijzondere persoonlijkheden, van wie ik veel opstak. Eén van mijn grote inspiratoren is de grootmeester Bach. Dankzij hem en - niet te vergeten - Frans Brüggen, besloot ik blokfluit te studeren en me te specialiseren op de barokhobo. Ik kan me niet herinneren hoeveel passies en kerstoratoria ik ondertussen heb uitgevoerd!"

Onno Verschoor (4)-1

Vervoer

Reizen als een vorst met de Hannick Royal Class Touringcar
Hannick kiest bewust voor de kwaliteit van de Royal Class touringcar.
De afmetingen tussen de fauteuils is nog groter en heeft u meer beenruimte. 

Opstapplaatsen:

  • Amsterdam -Station Amsterdam RAI, taxistrook onder de A10
  • Den Haag - Den Haag Centraal, busplatform 
  • Utrecht - Station CS Jaarbeurszijde, voor het NH hotel
  • Arnhem - Van der Valk Arnhem, vlakbij uitvalswegen A12 en A50

Met de auto naar Arnhem?
Vanuit Utrecht: neem de A12 richting Arnhem. Afslag 25, Oosterbeek. Sla op het einde van de afrit rechstaf de Amsterdamse weg/N224 op. Bij de 2e stoplichten rechtsaf.
Vanuit Zwolle: neem de A50 richting Arnhem. Vervolgens A12/E35 richting Arnhem. Daarna Afslag 25, Oosterbeek. Bij de stoplichten linksaf. Vervolgens bij het derde stoplicht rechtsaf.
Vanuit Den Bosch: neem de A50 richting Zwolle. Afslag 25, Oosterbeek. Bij de stoplichten linksaf. Vervolgens bij het derde stoplicht rechtsaf.
Vanaf het Centraal Station Arnhem kunt u een directe busverbinding nemen naar het hotel. De bushaltes bevinden zich voor het Van der Valk Hotel en zijn genoemd naar het hotel.

Overnachting in Arnhem
Bij het Van der Valk Hotel Arnhem kunt u een overnachting boeken voorafgaand aan de reis. Uw auto kan hier gedurende de reis gratis blijven staan. Deze kunt u bij boeking reserveren:

2-persoonskamer Comfort: € 65,- p.p.p.n.
Toeslag alleengebruik € 45,- p.p.p.n.

Bovenstaand tarief is inclusief ontbijt, toeristenbelasting, parkeerplaats voor uw auto en gratis gebruik van de wellness.

Hannick Touringcar

Muziektickets

Wij reserveren uw muziektickets rechtstreeks bij operahuizen of via gerenommeerde agentschappen, die hiervoor reserveringskosten en een voorverkooptoeslag berekenen. Deze toeslagen kunnen oplopen tot 55%. De prijzen op uw muziekticket kunnen dus afwijken van de prijs die wij onze partners betalen. Wij raden u aan om op tijd te boeken, zodat u verzekerd bent van muziektickets in een goede categorie. Boeken via Hannick Reizen voorkomt teleurstellingen en lange wachttijden bij de kassa.

Bij annulering worden de muziektickets altijd 100% in rekening gebracht.

Klimaatneutraal op reis

Klimaatneutraal op reis
Bij Hannick Reizen kunt u uw CO2 voetafdruk compenseren. Voor elke € 10,- plant ZOA 4 bomen voor u!
Op deze reis kunt u uw CO2 voetafdruk compenseren door 4 bomen p.p. te doneren of een deel ervan. Uw donatie wordt zeer op prijs gesteld.
Klik hier voor meer informatie.

Prijsinformatie

Reissom
Inbegrepen
Toeslagen
Voorwaarden
7-daagse Operettereis naar Bad Ischl
Vanaf 2.098,- p.p.

Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

Meer bedenktijd nodig? Neem een optie!
Twijfelt u nog een beetje? Heeft u wel plannen om een muziekreis te gaan maken, maar kunt u nog niet definitief beslissen? Neem dan een vrijblijvende optie!
Wij houden dan een plaatsje voor u vrij op deze reis. Want we hebben graag dat u met ons mee gaat. Op deze manier heeft u meer tijd om er nog even over na te denken en voorkomt u de teleurstelling van prijsverhoging of een volgeboekte reis.

Vertrekdatum
Prijs per persoon
15 augustus 2023
v.a. 2.098,-

• Uitstekende categorie zitplaatsen
• Verblijf (4 overnachtingen) in het uitstekende 4-sterren Goldenes Schiff (incl. ontbijt)
• Overnachting in een goed 4-sterrenhotel in Duitsland op de heen- en terugreis (incl. ontbijt)
• Een glaasje wijn en kopje koffie tijdens de maaltijden buiten de deur
• Boeiende muziektoelichtingen door uw Hannick reisleider
• Reis per Royal Class Touringcar
• 7 keer lunch of diner
• Excursieprogramma en entreegelden

Muziekprogramma

Inbegrepen
17 augustus, operette Schön ist die Welt (Lehár)
19 augustus, operette Madame Pompadour (Fall)

Optioneel
18 augustus, operette Der Vogelhändler (Zeller)
Prijs: € 120,-

 

Optionele muziek:
18 augustus, operette Der Vogelhändler (Zeller)
Prijs: € 120,-

• Toeslag 2-persoonskamer voor alleengebruik € 398,-
• Eventuele brandstoftoeslag
• Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

Op deze reis zijn de volgende voorwaarden van toepassing:

ANVR-voorwaarden
SGR-voorwaarden
Garantieregeling Stichting Calamiteitenfonds Reizen
Algemene voorwaarden / Boekingsinformatie van Hannick Reizen zoals vermeld op deze website

Betaling
Hannick Reizen is aangesloten bij de ANVR en SGR. Voor u de garantie dat uw muziekreis in goede handen is. Zodra u van ons de bevestiging, welke tevens de factuur is, heeft ontvangen, verzoeken wij u 15% van de totale reissom + een verhoging van de aanbetaling aan ons over te maken, dit is de aanbetaling. Het restant van de reissom dient uiterlijk 6 weken voor aanvang van de reis in ons bezit te zijn. Indien u uw muziekreis boekt binnen 6 weken voor aanvang van de muziekreis dan dient u na ontvangst van de bevestiging/factuur de totale reissom per direct aan ons te voldoen.

Voorwaarden
Op deze reis zijn de ANVR- en SGR-voorwaarden van toepassing, evenals de Algemene Voorwaarden zoals vermeld op deze website. Echter voor deze muziekreis hanteren wij afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. Wijzigingen in het dag- en muziekprogramma om organisatorische redenen voorbehouden.
Indien een aanmelding ongedaan wordt gemaakt, zijn per persoon de volgende annuleringskosten verschuldigd:

• Bij annulering tot 65 dagen voor vertrek: 15% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
• Bij annulering vanaf 65 dagen (inclusief) tot 42 dagen (exclusief) voor vertrek: 35% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
• Bij annulering vanaf 42 dagen (inclusief) tot 28 dagen (exclusief) voor vertrek: 55% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
• Bij annulering vanaf 28 dagen (inclusief) tot 5 dagen (exclusief) voor vertrek: 85% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
• Bij annulering vanaf de 5e dag voor vertrek: de volledige reissom.

Groepsgrootte
Voor alle groepsreizen geldt een minimum aantal deelnemers. Met minder deelnemers kan de reis helaas niet worden uitgevoerd. Voor vliegreizen is dit doorgaans minimaal 12 deelnemers. Voor touringcarreizen geldt doorgaans een minimum van 15 deelnemers. Indien dit aantal niet wordt gerealiseerd kan Hannick Reizen de reisovereenkomst opzeggen.

Hannick Reizen_Jerina_CTA Blok
Wij staan voor u klaar
Onze Travel Consultants geven u graag advies

Neem contact met ons op voor meer informatie over onze bijzondere muziekreizen en de verschillende mogelijkheden. 

Bel +31 (0)88 - 13 07 340
Brochure Hannick Muziekreizen najaar-advent 2023 (3)
Luxe brochure
De mooiste muziekreizen in één brochure
  • Boordevol reisinspiratie
  • Unieke arrangementen
  • Gratis bij u thuisbezorgd
Brochure aanvragen

Vergelijkbare reizen

Bekijk onze selectie bijzondere en unieke muziekreizen naar de mooiste operahuizen en hoogstaande festivals met medewerking van de allerbeste musici