Bel ons
Menu
Sluit
Bel ons
Menu
Sluit
Oxford, shutterstock_524754760
Home
Reisaanbod
Muziekreizen
Muzikale poëzie in historisch Oxford

Topvocalisten met Mahler en Schumann

muziekreizen

Muzikale poëzie in historisch Oxford

Bezoek de sfeervolle universiteitsstad Oxford voor het grootste lied-festival ter wereld

Festival
Concert
Volgend vertrek
10-10-2024
Reisduur
7 dagen
Vertrekpunt
Nederland
Reisleider
Jacqueline van Rooij
Touringcar
Royal Class
Destin
Vanaf 2.798,-
Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.
Brochure aanvragen Brochure aanvragen
Navigatie
Unieke belevenis Muziekprogramma Programma en excursies Reisinformatie Prijsinformatie
Brochure aanvragen Brochure aanvragen

Componisten en dichters in karakteristiek Oxford

Het Oxford International Song Festival is met 70 concerten en 200 artiesten het grootste klassieke lied-festival ter wereld. Gedurende veertien dagen staat de intieme muzikale poëzie van Schubert, Schumann, Brahms, Wolf, Duparc etc. centraal. Een keur aan internationale zangers en pianisten doet elk jaar opnieuw de karakteristieke universiteitsstad Oxford aan en eigenlijk is er geen betere plek voor literatuur en muziek denkbaar dan de stad van het Ashmolean Museum, de Bodleian Library, de Botanic Garden en A touch of Frost. In de editie van 2024 staat het thema ‘Cities of Song’ centraal, waaronder Schuberts Wenen, het Parijs van Fauré en het bezoek van Joseph Haydn aan Oxford zelf. De concerten vinden plaats in een uitgelezen verzameling historische huizen en zalen, waaronder de prachtige Honeywell Music Room: een van de oudste kamermuziekzalen van Europa. Dame Sarah Connolly, Christoph Prégardien en Carolyn Sampson zijn de topvocalisten tijdens deze reis. 

Oxford, shutterstock_451439638
Oxford
Oxford, Balliol college, shutterstock_243774541
Balliol College
Christ Church Oxford shutterstock_568421734
Christ Church
Cotswolds
Cotswolds
Radcliffe square shutterstock_2284304109
Radcliffe Camera
Hertford Bridge Oxford shutterstock_1169947939
Bridge of Sighs
Veeg naar links

Muziekprogramma

  • Zaterdag 12 oktober, Carolyn Sampson - inbegrepen
  • Zondag 13 oktober, Sarah Connolly - inbegrepen
  • Maandag 14 oktober, Christoph Prégardien - inbegrepen 

Het muziekprogramma wordt nader beschreven onder de afbeeldingen. 

Foto Christoph Prégardien © Hans Morren

Zaterdag 12 oktober - Carolyn Sampson

Locatie en tijd n.n.b.

Uitvoerenden
Carolyn Sampson – sopraan 
Joseph Middleton – piano

Muziek
N.n.b.

Carolyn Sampson is een van de meest gevraagde sopranen wanneer het om barok- en klassiek repertoire gaat. Ze trad op met alle grote internationale orkesten. In Nederland trad ze op met het Koninklijk Concertgebouworkest en het Orkest van de 18e eeuw. 

Foto Carolyn Sampson © Marco Borggreve

Carolyn Sampson-credit-Marco-Borggreve

Zondag 13 oktober - Sarah Connolly

Locatie en tijd n.n.b.

Uitvoerenden
Sarah Connolly – mezzosopraan
Joseph Middleton – piano

Muziek
Gustav Mahler:         Rückert Lieder

Dame Sarah Connolly is de grande dame van de Britse lied-traditie. Ze trad op bij alle grote operahuizen. In december kreeg ze een uitzonderlijke koninklijke onderscheiding: de Kings’s Medal voor muziek. 

Foto Sarah Connolly © Jan Capinski

Sarah Connolly © Jan Capinski

Maandag 14 oktober - Christoph Prégardien

Locatie en tijd n.n.b.

Uitvoerenden
Christoph Prégardien – tenor
Sholto Kynoch – piano 

Muziek
Robert Schumann:         Liederkreis   

Tenor Christoph Prégardien is een zeer graag geziene gast op de internationale podia. Hij geldt als een van de autoriteiten op het gebied van Bach en was ook in Nederland veelvuldig als evangelist in Bach’s Matthäus en Johannes Passion te horen.

Foto Christoph Prégardien © Hans Morren

Christoph pregardien (c) Hans Morren

Programma en excursies

Dag 1 - Vertrek naar Groot-Brittanië

Per Royal Class touringcar reist u vandaag naar Groot-Brittannië. U kunt opstappen in Amsterdam, Den Haag, Rotterdam of Breda. Na een uitgebreide lunchstop in het oude Belgische markstadje Veurne, maakt u per boot de oversteek van Duinkerken naar Dover. Aan het einde van de middag arriveert u bij uw overnachtingshotel, gelegen in Royal Tunbridge Wells. Vanavond geniet u van een welkomstdiner in uw hotel. 

shutterstock_753561712-royal tunbridge wells

Dag 2 - Bezoek Basildon Park

Na het ontbijt reist u verder naar uw verblijfshotel in Oxford. Onderweg maken we een stop bij het monumentale landgoed Basildon Park, een bekende opnamelocatie van diverse films en tv-series. Aan het eind van de middag arriveert u in Oxford, ook wel bekend als 'stad der dromerige spitsen', verwijzend naar de liefelijke spitsen en harmonieuze architectuur van de universiteitsgebouwen in de stad. Na aankomst dineert u gezamenlijk in het hotel.

Basildon Park Reading shutterstock_634520438

Dag 3 - Stadswandeling door Oxford

Na het ontbijtbuffet staat een deskundige gids voor u klaar om u mee te nemen naar de hoogtepunten van universiteitsstad Oxford. De stad dankt haar bekendheid aan het huisvesten van de oudste en hoog aangeschreven universiteit van Groot-Brittannië, waar diverse ministers, topambtenaren, diplomaten en beroemde acteurs studeerden. Een bezoek aan de universiteit kan dan ook niet ontbreken; u sluit de stadswandeling af met een bezoek aan Balliol College. Tijdens de vrije tijd die volgt, kunt u Oxford op eigen gelegenheid verder ontdekken. In de middag verzorgt uw reisleider de eerste muziektoelichting, waarna u gezamenlijk dineert en naar de concertlocatie vertrekt voor de recital van Carolyn Sampson.

Oxford, Balliol college, shutterstock_243774541

Dag 4 - Ashmolean Museum

Na het ontbijt bezoekt u het Ashmolean Museum, gevestigd in een historisch gebouw tegenover uw hotel, dat een bezienswaardigheid op zichzelf is. In de 17e eeuw werd een rariteitenkabinet aan de Universiteit van Oxford gedoneerd, waarvoor het museum werd opgericht. Tijdens een rondleiding ontdekt u de uitgebreide collectie kunst en archeologische vondsten vanuit de hele wereld, en de collectie oude muziekinstrumenten die het museum rijk is. Na het museumbezoek luncht u gezamenlijk in een nabijgelegen restaurant. In de middag volgt de tweede muziektoelichting over de recital van Dame Sarah Connolly. 's Avonds vertrekt u gezamenlijk naar de concertlocatie.

oxford-2072183_1920

Dag 5 - Rondrit door de Cotswolds

Vandaag volgt na het ontbijt een tour door de de idyllische en in herfstkleuren gehulde Cotswolds, onder begeleiding van een uitstekende gids. De Cotswolds kenmerken zich door een heuvelachtig gebied met schilderachtige, typisch Engelse cottages. Niet voor niets heeft het gebied het predicaat van ‘Outstanding Natural Beauty’ ontvangen. De Cotswolds lenen zich perfect voor een mooie rondrit per touringcar. Aan het eind van de middag keert u terug naar Oxford, waarna uw reisleider de laatste muziektoelichting verzorgt. Na een gezamenlijk diner vertrekt u naar de concertlocatie voor de laatste muziekuitvoering tijdens uw reis, de recital van Christoph Prégardien.

Cotswolds

Dag 6 - Terugreis via Canterbury

Na het ontbijt checkt u uit en verlaat u het hotel, om op weg te gaan naar Canterbury, waar u in de middag aankomt bij het overnachtingshotel. In de magnifieke kathedraal van Canterbury heeft u de mogelijkheid om uw reis muzikaal af te sluiten met het bijwonen van de Choral Evensong. Nadien staat een gezamenlijk afscheidsdiner voor u klaar in het hotel.

Canterbury, shutterstock_530900836

Dag 7 - Terug naar Nederland

Vanochtend reist u naar Dover, van waaruit u per boot overvaart. Vanaf hier reist u per Royal Class touringcar door naar uw uitstapplaats in Nederland.

Programmawijzigingen voorbehouden.

Dover (2)
Toon meer
Toon minder

Reisinformatie

Uw hotel

The Spa Hotel ****
10 t/m 11 oktober
The Spa Hotel is gelegen aan de rand van Royal Tunbridge Wells. Dit uitstekende familiehotel heeft 70 ruime kamers, een sfeervol restaurant en een spa. De kamers zijn voorzien van een flatscreen-tv, koffie- en theefaciliteiten, Wi-Fi en hebben een en-suite badkamer. 

The Randolph Hotel *****
11 t/m 15 oktober
Het in het hart van Oxford gelegen 5-sterren Randolph Hotel is gevestigd in een historisch gebouw tegenover het Asmolean Museum. De klassiek ingerichte vertrekken met hoge plafonds ademen een luxe Engelse sfeer en door de historische elementen waant u zich haast terug in de tijd. De luxueuze kamers zijn voorzien van satelliet-tv, een kleine koelkast en koffie- en theefaciliteiten. In het hele hotel is Wi-fi beschikbaar en in het wellnesscentrum heeft u de mogelijkheid om maximaal te ontspannen.

Canterbury Cathedral Lodge ****
15 t/m 16 oktober
Deze accommodatie is gelegen op het privéterrein van de kathedraal van Canterbury en slechts 2 min. lopen verwijderd van het historische centrum. De stijlvolle lodge biedt naast een schilderachtig uitzicht, lichte kamers met een flatscreen-tv en koffie- en theefaciliteiten. Wi-Fi is in de gehele accommodatie beschikbaar.

The Spa Hotel, Royal Tunbridge Wells buitenkant
The Spa Hotel in Royal Tunbridge Wells
Spa Hotel, Royal Tunbridge Wells hotelkamer
Impressie hotelkamer The Spa Hotel
Randolph Oxford entree
Entree Randolph Hotel Oxford
Randolph Oxford hotelkamer
Impressie hotelkamer Oxford
Randolph Oxford restaurant
Restaurant Randolph Hotel Oxford
Canterbury Cathedral Lodge
Canterbury Cathedral Lodge
Canterbury Cathedral Lodge hotelkamer
Impressie hotelkamer Canterbury
Veeg naar links

Uw reisleider

Musicologe
Jacqueline van Rooij

"Met veel plezier leid ik al vijftien jaar muziek- en cultuurreizen. Sinds 2017 zijn daar ook riviercruises bij gekomen. De ontmoetingen met de reizigers, het samen beleven van vele mooie voorstellingen en bestemmingen maken elke reis weer anders en uniek. Hoewel ik als tiener een pianostudie overwoog werd het een andere keuze. Vele jaren later bleek dat muziek als rode draad door mijn leven liep. Toen ben ik alsnog begonnen aan muziek vakstudies, gevolgd door muziekwetenschappen. Ik heb ervan genoten, liep stage bij de NTR bij Opera Live, en hielp korte tijd bij de Zaterdagmatinee. Ik gaf pianoles, recenseerde, en schreef het programmaboek voor het Internationaal Liedfestival in Zeist. Muziektheater en vocale muziek hebben mijn speciale interesse. Ik verheug mij erop u te ontmoeten en te kunnen inspireren op de mooie reizen van Destin Travel".

Vervoer

U reist per comfortabele Royal Class touringcar

Opstapplaatsen:

  • Amsterdam -Station Amsterdam RAI, taxistrook onder de A10
  • Den Haag - Den Haag Centraal Station, busplatform
  • Rotterdam - Metrohalte Capelse Brug; gelegen aan de A16
  • Breda - Novotel Hotel; Dr. Batenburglaan 74

Schemawijzigingen voorbehouden.

Onderweg wordt er regelmatig gestopt zodat u de gelegenheid heeft koffie/ thee te drinken en/ of te lunchen.

Hannick Touringcar

Muziektickets

Wij reserveren uw muziektickets rechtstreeks bij operahuizen of via gerenommeerde agentschappen, die hiervoor reserveringskosten en een voorverkooptoeslag berekenen. Deze toeslagen kunnen oplopen tot 55%. De prijzen op uw muziekticket kunnen dus afwijken van de prijs die wij onze partners betalen. Wij raden u aan om op tijd te boeken, zodat u verzekerd bent van muziektickets in een goede categorie. Boeken via Hannick Reizen voorkomt teleurstellingen en lange wachttijden bij de kassa.

Bij annulering worden de muziektickets altijd 100% in rekening gebracht.

Klimaatneutraal op reis

Klimaatneutraal op reis
Bij Hannick Reizen kunt u uw CO2 voetafdruk compenseren. Voor elke € 10,- plant ZOA 4 bomen voor u!
Op deze reis kunt u uw CO2 voetafdruk compenseren door 4 bomen p.p. te doneren of een deel ervan. Uw donatie wordt zeer op prijs gesteld.
Klik hier voor meer informatie.

Prijsinformatie

Reissom
Inbegrepen
Toeslagen
Voorwaarden
7-daagse muziekreis Muzikale poëzie in historisch Oxford
Vanaf 2.798,- p.p.

Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

Meer bedenktijd nodig? Neem een optie!
Twijfelt u nog een beetje? Heeft u wel plannen om een muziekreis te gaan maken, maar kunt u nog niet definitief beslissen? Neem dan een vrijblijvende optie!
Wij houden dan een plaatsje voor u vrij op deze reis. Want we hebben graag dat u met ons mee gaat. Op deze manier heeft u meer tijd om er nog even over na te denken en voorkomt u de teleurstelling van prijsverhoging of een volgeboekte reis.

Vertrekdatum
Prijs per persoon
10 oktober 2024
v.a. 2.798,-

• Uitstekende categorie zitplaatsen
• Verblijf (1 overnachting) in The Spa Hotel (incl. ontbijt) 
• Verblijf (4 overnachtingen) in het uitstekende 5-sterren Randolph Hotel (incl. ontbijt)
• Verblijf (1 overnachting) in de Canterbury Cathedral Lodge (incl. ontbijt) 
• Een glaasje wijn en kopje koffie tijdens de maaltijden buiten de deur
• Boeiende muziektoelichting door uw Hannick reisleider
• Reis Royal Class Touringcar
• 6 keer lunch of diner
• Excursieprogramma en entreegelden

Muziekprogramma

Inbegrepen
12 oktober, Carolyn Sampson
13 oktober, Sarah Connolly
14 oktober, Christoph Prégardien

• Toeslag 2-persoonskamer voor alleengebruik € 798,-
• Eventuele brandstoftoeslag
• Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

Op deze reis zijn de volgende voorwaarden van toepassing:

ANVR-voorwaarden
SGR-voorwaarden
Garantieregeling Stichting Calamiteitenfonds Reizen
Algemene voorwaarden / Boekingsinformatie van Hannick Reizen zoals vermeld op deze website

Betaling
Hannick Reizen is aangesloten bij de ANVR en SGR. Voor u de garantie dat uw muziekreis in goede handen is. Zodra u van ons de bevestiging, welke tevens de factuur is, heeft ontvangen, verzoeken wij u 15% van de totale reissom + een verhoging van de aanbetaling aan ons over te maken, dit is de aanbetaling. Het restant van de reissom dient uiterlijk 6 weken voor aanvang van de reis in ons bezit te zijn. Indien u uw muziekreis boekt binnen 6 weken voor aanvang van de muziekreis dan dient u na ontvangst van de bevestiging/factuur de totale reissom per direct aan ons te voldoen.

Voorwaarden
Op deze reis zijn de ANVR- en SGR-voorwaarden van toepassing, evenals de Algemene Voorwaarden zoals vermeld op deze website. Echter voor deze muziekreis hanteren wij afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. Wijzigingen in het dag- en muziekprogramma om organisatorische redenen voorbehouden.
Indien een aanmelding ongedaan wordt gemaakt, zijn per persoon de volgende annuleringskosten verschuldigd:

• Bij annulering tot 65 dagen voor vertrek: 15% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
• Bij annulering vanaf 65 dagen (inclusief) tot 42 dagen (exclusief) voor vertrek: 35% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
• Bij annulering vanaf 42 dagen (inclusief) tot 28 dagen (exclusief) voor vertrek: 55% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
• Bij annulering vanaf 28 dagen (inclusief) tot 5 dagen (exclusief) voor vertrek: 85% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
• Bij annulering vanaf de 5e dag voor vertrek: de volledige reissom.

Groepsgrootte
Voor alle groepsreizen geldt een minimum aantal deelnemers. Met minder deelnemers kan de reis helaas niet worden uitgevoerd. Voor vliegreizen is dit doorgaans minimaal 12 deelnemers. Voor touringcarreizen geldt doorgaans een minimum van 15 deelnemers. Indien dit aantal niet wordt gerealiseerd kan Hannick Reizen de reisovereenkomst opzeggen.

Reissom
7-daagse muziekreis Muzikale poëzie in historisch Oxford
Vanaf 2.798,- p.p.

Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

Meer bedenktijd nodig? Neem een optie!
Twijfelt u nog een beetje? Heeft u wel plannen om een muziekreis te gaan maken, maar kunt u nog niet definitief beslissen? Neem dan een vrijblijvende optie!
Wij houden dan een plaatsje voor u vrij op deze reis. Want we hebben graag dat u met ons mee gaat. Op deze manier heeft u meer tijd om er nog even over na te denken en voorkomt u de teleurstelling van prijsverhoging of een volgeboekte reis.

Vertrekdatum
Prijs per persoon
10 oktober 2024
v.a. 2.798,-
Inbegrepen

• Uitstekende categorie zitplaatsen
• Verblijf (1 overnachting) in The Spa Hotel (incl. ontbijt) 
• Verblijf (4 overnachtingen) in het uitstekende 5-sterren Randolph Hotel (incl. ontbijt)
• Verblijf (1 overnachting) in de Canterbury Cathedral Lodge (incl. ontbijt) 
• Een glaasje wijn en kopje koffie tijdens de maaltijden buiten de deur
• Boeiende muziektoelichting door uw Hannick reisleider
• Reis Royal Class Touringcar
• 6 keer lunch of diner
• Excursieprogramma en entreegelden

Muziekprogramma

Inbegrepen
12 oktober, Carolyn Sampson
13 oktober, Sarah Connolly
14 oktober, Christoph Prégardien

Toeslagen

• Toeslag 2-persoonskamer voor alleengebruik € 798,-
• Eventuele brandstoftoeslag
• Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

Voorwaarden

Op deze reis zijn de volgende voorwaarden van toepassing:

ANVR-voorwaarden
SGR-voorwaarden
Garantieregeling Stichting Calamiteitenfonds Reizen
Algemene voorwaarden / Boekingsinformatie van Hannick Reizen zoals vermeld op deze website

Betaling
Hannick Reizen is aangesloten bij de ANVR en SGR. Voor u de garantie dat uw muziekreis in goede handen is. Zodra u van ons de bevestiging, welke tevens de factuur is, heeft ontvangen, verzoeken wij u 15% van de totale reissom + een verhoging van de aanbetaling aan ons over te maken, dit is de aanbetaling. Het restant van de reissom dient uiterlijk 6 weken voor aanvang van de reis in ons bezit te zijn. Indien u uw muziekreis boekt binnen 6 weken voor aanvang van de muziekreis dan dient u na ontvangst van de bevestiging/factuur de totale reissom per direct aan ons te voldoen.

Voorwaarden
Op deze reis zijn de ANVR- en SGR-voorwaarden van toepassing, evenals de Algemene Voorwaarden zoals vermeld op deze website. Echter voor deze muziekreis hanteren wij afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. Wijzigingen in het dag- en muziekprogramma om organisatorische redenen voorbehouden.
Indien een aanmelding ongedaan wordt gemaakt, zijn per persoon de volgende annuleringskosten verschuldigd:

• Bij annulering tot 65 dagen voor vertrek: 15% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
• Bij annulering vanaf 65 dagen (inclusief) tot 42 dagen (exclusief) voor vertrek: 35% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
• Bij annulering vanaf 42 dagen (inclusief) tot 28 dagen (exclusief) voor vertrek: 55% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
• Bij annulering vanaf 28 dagen (inclusief) tot 5 dagen (exclusief) voor vertrek: 85% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
• Bij annulering vanaf de 5e dag voor vertrek: de volledige reissom.

Groepsgrootte
Voor alle groepsreizen geldt een minimum aantal deelnemers. Met minder deelnemers kan de reis helaas niet worden uitgevoerd. Voor vliegreizen is dit doorgaans minimaal 12 deelnemers. Voor touringcarreizen geldt doorgaans een minimum van 15 deelnemers. Indien dit aantal niet wordt gerealiseerd kan Hannick Reizen de reisovereenkomst opzeggen.

Hannick Reizen_Jerina_CTA Blok
Wij staan voor u klaar
Onze Travel Consultants geven u graag advies

Neem contact met ons op voor meer informatie over onze bijzondere muziekreizen en de verschillende mogelijkheden. 

Bel +31 (0)88 - 13 07 340
Brochure Muziekreizen_najaar-winter 2024-2025_MU
Luxe brochure
De mooiste muziekreizen in één brochure
  • Boordevol reisinspiratie
  • Unieke arrangementen
  • Gratis bij u thuisbezorgd
Brochure aanvragen

Vergelijkbare reizen

Bekijk onze selectie bijzondere en unieke muziekreizen naar de mooiste operahuizen en hoogstaande festivals met medewerking van de allerbeste musici