Bel ons
Menu
Sluit
Bel ons
Menu
Sluit
Parijs Pont Alexandre 01
Home
Reisaanbod
Muziekreizen
Pasen in Parijs en Versailles

Hemelse barokmuziek in de Chapelle Royale in Versailles

muziekreizen

Pasen in Parijs en Versailles

Pergolesi’s Stabat Mater in unieke historische omgeving

Johannes-Passion
Pasen
Concert
Ballet
Volgend vertrek
--
Reisduur
5 dagen
Vertrekpunt
Nederland
Reisleider
Joost van der Meent
Touringcar
Royal Class
Destin
Vanaf 2.298,-
Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.
Brochure aanvragen Brochure aanvragen
Navigatie
Unieke belevenis Muziekprogramma Programma en excursies Reisinformatie Prijsinformatie
Brochure aanvragen Brochure aanvragen

Parijs en Versailles zijn een uitstekende muzikale combinatie

Met zijn 18e-eeuwse religieuze architectuur, een waar architecturaal juweeltje, en zijn uitzonderlijke akoestiek is de Chapelle Royale de Versailles de perfecte locatie om grote concerten te organiseren en u mee te voeren naar een betoverende wereld. De schitterende Chapelle Royale uit 1710 vormt de omgeving voor het onweerstaanbare Stabat Mater van Pergolesi. Ook woont u hier Bachs Johannes Passion bij.  Dat is precies 300 jaar na de première in Leipzig. Met het ballet Don Quichot in een choreografie van Rudolf Nurejev wordt u de kans geboden een uitstapje naar de Opéra Bastille te maken. In Parijs bezoekt u Hôtel de la Marine, waar kosten nog moeite gespaard zijn om de iconische locatie in haar grandeur te herstellen. Ook Palais Garnier is een bezoek meer dan waard. Een gids leidt u rond en u ziet het sublieme plafond dat werd beschilderd door Chagall. 

Versailles 03
Paleis van Versailles
Parijs shutterstock_457974478
Parijs
Versailles 05
Tuinen van Versailles
Parijs Palais Garnier (1)
Palais Garnier
Parijs shutterstock_722699410
Straatbeeld Parijs
Parijs opera-bastille
Opéra Bastille
Parijs, Arc de Triomphe shutterstock_1867822423
Arc de Triomphe
Parijs Montmartre (3)
Parijs
Veeg naar links

Muziekprogramma

  • Vrijdag 29 maart, Stabat Mater (Vivaldi & Pergolesi) - inbegrepen 
  • Zaterdag 30 maart, ballet Don Quichot - optioneel 
  • Zondag 31 maart, Johannes Passion  - inbegrepen

Het muziekprogramma wordt nader beschreven onder de afbeeldingen. 

 

Vrijdag 29 maart - Stabat Mater

Versailles, Chapelle Royale (21:00 uur) 

 

Dirigent
Stéphane Fuget

Uitvoerenden
Théo Imart, Filippo Mineccia
Orchestre de l'Opéra Royal

Muziek
Antonio Vivaldi:                            Nulla in mundo pax sincera
                                                          Stabat Mater
Giovanni Battista Pergolesi:     Stabat Mater

Pergolesi was al ernstig ziek toen hij opdracht kreeg voor een nieuw Stabat Mater, ter vervanging van de versie van Scarlatti. Of Pergolesi voorvoelde dat het zijn laatste werk zou worden weten we niet, maar de diepe smart die uit het lijden van de Maagd spreekt raakt ons tot op de dag van vandaag. Centraal in het werk staat het prachtige duet dat het verdriet van Maria aan de voet van het kruis betreurt. Bij de uitvoering van Pergolesi’s Stabat Mater in de Chapelle Royale – slechts 25 jaar ouder dan de compositie – zullen twee countertenors met hun engelachtige kopstemmen schoonheid en onschuld hoorbaar maken. 

STABAT MATER POUR DEUX CASTRATS

Zaterdag 30 maart - ballet Don Quichot

Opéra Bastille (19:30 uur)

Uitvoerenden
Sae Eun Park, Paul Marke, Gavriel Heine, Étoiles
Premières Danseuses, Premiers Danseurs, Corps de Ballet en L’Orchestre de la Opéra de Paris

In het avondvullende ballet Don Quichot staat met Rudolf Nurejev een van de grote namen van de balletgeschiedenis centraal. Nurejev was een iconisch balletdanser, na zijn vlucht uit Rusland in 1961 werd hij een wereldster. Zijn adaptie van Petipa’s ballet ontstond in zijn periode als artistiek leider van het Ballet van de Opera de Paris. Het verhaal Don Quichot vertelt over de avonturen van een idealist en huiskamergeleerde die op een dag het kwaad gaat bestrijden. Eigenwijs maar onwankelbaar reist hij met zijn hulp Sancho Pancha door het land waarbij ook windmolens eraan moeten geloven. Met het verhaal wil de Cervantes ons inspireren de moed op te brengen voor onze idealen te vechten.  

 

Prijs: € 178,- (incl. transfers)

© Patrick Tourneboeuf (Tendance Floue)

Opera-Bastille--c--Patrick-Tourneboeuf-Tendance-Floue--

Zondag 31 maart - Johannes Passion

Versailles, Chapelle Royale (15:00 uur)

Dirigent
Gaétan Jarry

Uitvoerenden
Linard Vrielink, Moritz Kallenberg, Sreten Manojlović, David Greco
Tölzer Knabenchor, Orchestre de l’Opéra Royal 

Muziek
Johann S. Bach:         Johannes Passion BWV 245

Voorjaar 2024 wordt bijzonder voor liefhebbers van Bachs Johannes Passion. Op Goede Vrijdag vieren we dat het werk precies 300 jaar geleden in première ging. Bach componeerde zijn Johannes in slechts drie maanden tijd, een ongelofelijke prestatie wanneer je je bedenkt dat hij nog maar net aan zijn taak als cantor van de stad Leipzig was begonnen. In vergelijking met de Mattheus Passion, die hij enkele jaren later schreef, is de Johannes intiemer van aard. Het volgt allereerst het verhaal waarmee het dichter op de beleving van Jezus zit. De uitvoering in de Chapelle Royale volgt de oorspronkelijke uitvoeringspraktijk van Bach. Bijzonder is de medewerking van het Tolzer Knabenchor, een van de beste jongenskoren ter wereld. Versailles 07

Programma en excursies

Dag 1 - Aankomst in Parijs

Vandaag reist u per Royal Class touringcar vanaf verschillende opstapplaatsen naar uw hotel in Parijs. Wanneer u bent ingecheckt staat het welkomstdiner voor u klaar in het restaurant.

Parijs Montmartre (1)

Dag 2 - Bezoek aan Versailles en concert in de Chapelle Royale

Na een uitgebreid ontbijtbuffet verzorgt uw reisleider de eerste muziektoelichting over Stabat Mater. Hierna reist u naar Versailles voor een uitgebreide excursie. Het paleis van Versailles – de Fransen spreken van het kasteel van Versailles – was oorspronkelijk een jachtpaviljoen dat verbouwd werd tot kasteel en voor de koningen XIV tot Lodewijk XVI functioneerde als hoofdresidentie. Het is een van de grootste paleizen ter wereld en het is verfraaid door meerdere generaties architecten, beeldhouwers, schilders en landschapsarchitecten. De grootste en bekendste zaal is de spiegelzaal die diende als ontvangstruimte en balzaal. Rondom het paleis ligt het prachtige park van Versailles. Mozart heeft in zijn jonge jaren (1763) voor het hof van Versailles piano gespeeld. De rondleiding door het kasteel en de tuinen is met een Engelstalige audiogids. De lunch is vrij te besteden en u heeft de middag vrij om Versailles verder zelf te ontdekken. Na het gezamenlijke diner in Versailles woont u de Stabat Mater bij in de Chapelle Royale. U wordt teruggebracht naar het hotel.

Paleis van Versailles-shutterstock_110511140

Dag 3 - Hôtel de la Marine

Na het ontbijt verzorgt uw reisleider de muziektoelichting over het ballet Don Quichot die  u, indien bijgeboekt,  vanavond bijwoont in Opera Bastille. Aansluitend wordt u naar het indrukwekkende Hôtel de la Marine gebracht. Dit iconische monument op Place de la Concorde is van 2015 tot 2021 volledig gerestaureerd en los van de European Heritage Days nagenoeg niet open geweest voor publiek. Hier ontdekt u het indrukwekkend gerestaureerde interieur en gaat u terug in de 18e eeuw. De indrukwekkende receptiekamers en appartementen zullen u zeker niet teleurstellen. De lunch is ter vrije besteding. Hierna kunt u nog op eigen gelegenheid volop genieten van de pracht en praal die hier te vinden is.  Aansluitend volgt een transfer naar het restaurant voor een vroeg gezamelijk diner. 
Dan vertrekt u naar Opera Bastille voor het ballet Don Quichot. Na afloop wordt u terug gebracht naar het hotel. 

 

Versailles 03

Dag 4 - Rondleiding door het indrukwekkende Opéra Garnier

Vanmorgen geniet u van het uitgebreide ontbijtbuffet in het hotel. Na het ontbijt verzorgt uw reisleider de muziektoelichting over de Johannes Passion die  u vanmiddag bijwoont in Versailles Vandaag brengt u een bezoek aan Palais Garnier. Dit indrukwekkende operagebouw ligt in het 9e arrondissement en behoort tot één van de opvallendste gebouwen van Parijs. De Opera de Paris werd in de 19e eeuw gebouwd door de briljante architect Charles Garnier en tot op de dag van vandaag blijft het de Parijzenaren en bezoekers verbluffen. Van de prachtige façade en het sublieme plafond dat werd beschilderd door Chagall, tot het Italiaanse podium en de grote iconische trap. U komt ogen en oren tekort tijdens de rondleiding. U luncht op eigen gelegenheid en het begin van de middag is ter vrije besteding.
Dan vertrekt u naar Versailles voor de Johannes Passion in de Chapelle Royale. Aansluitend gaat u terug naar Parijs waar een gezamenlijk diner voor u klaar staat. Na afloop volgt een transfer naar het hotel.

© Jean Pierre Delagarde

Parijs Palais-Garnier c--Jean-pierre-Delagarde--Opera-national-de-paris (002)

Dag 5 - Terugreis naar Nederland

Na het uitchecken staat de Royal Class touringcar voor u klaar. Onderweg terug naar Nederland wordt er gestopt voor een gezamenlijke afscheidslunch. Hierna kunt u afscheid nemen van uw reisgenoten en reisleider bij de verschillende uitstapplaatsen.

Programmawijzigingen voorbehouden.

Parijs shutterstock_749469604

Reisinformatie

Uw hotel

Novotel Paris 20 Belleville ****
U verblijft in het 4-sterrenhotel Novotel Paris 20 Belleville, gelegen in het 20ste arrondissement. Aan de overkant van de weg, op 50 meter afstand, bevindt zich metrostation Couronnes. Dit hotel biedt een 24-uursreceptie, restaurant, bar en gratis Wi-Fi. De kamers beschikken onder andere over een flatscreen-tv, minikoelkast en airconditioning. 

Impressie hotelkamer Novotel Paris 20 Belleville
Impressie hotelkamer
Novotel Paris 20 Belleville exterieur
Novotel Paris 20 Belleville
Bar Novotel Paris 20 Belleville
Bar
Restaurant Novotel Paris 20 Belleville
Restaurant
Veeg naar links

Uw reisleider

Concertpianist en muziekdocent
Joost van der Meent

"Ik studeerde piano aan het Sweelick Conservatorium te Amsterdam en deed na twee jaar versneld staatsexamen. Ik houd van het grote ouderwets klassieke en romantische repertoire en speel van Bach tot en met Ravel met een grote liefde voor Schubert, Chopin en Liszt. Ik geef ook les: piano, zang, algemene muziektheorie en compositie."

 

Joost van der Meent 1

Vervoer

U reist per comfortabele Royal Class touringcar

Opstapplaatsen:

  • Amsterdam -Station Amsterdam RAI, taxistrook onder de A10
  • Den Haag - Den Haag Centraal Station, busplatform
  • Rotterdam - Metrohalte Capelse Brug
  • Breda - Novotel Hotel 

 

Hannick Touringcar

Muziektickets

Wij reserveren uw muziektickets rechtstreeks bij operahuizen of via gerenommeerde agentschappen, die hiervoor reserveringskosten en een voorverkooptoeslag berekenen. Deze toeslagen kunnen oplopen tot 55%. De prijzen op uw muziekticket kunnen dus afwijken van de prijs die wij onze partners betalen. Wij raden u aan om op tijd te boeken, zodat u verzekerd bent van muziektickets in een goede categorie. Boeken via Hannick Reizen voorkomt teleurstellingen en lange wachttijden bij de kassa.

Bij annulering worden de muziektickets altijd 100% in rekening gebracht.

Duurzaam op reis

Het hele jaar gaan we op reis. Ver weg of dichter bij huis. Wij laten u heel graag genieten van de talloze mooie plaatsen die er op deze wereld zijn, zodat u elke keer weer nieuwe, unieke ervaringen op kunt doen.
Graag nemen wij u mee hoe wij als familiebedrijf al meer dan 50 jaar onze verantwoordelijkheid nemen op het gebied van duurzaam ondernemen.
Klik hier voor meer informatie.

Prijsinformatie

Reissom
Inbegrepen
Toeslagen
Voorwaarden
5-daagse muziekreis Pasen in Parijs en Versailles
Vanaf 2.298,- p.p.

Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

Meer bedenktijd nodig? Neem een optie!
Twijfelt u nog een beetje? Heeft u wel plannen om een muziekreis te gaan maken, maar kunt u nog niet definitief beslissen? Neem dan een vrijblijvende optie!
Wij houden dan een plaatsje voor u vrij op deze reis. Want we hebben graag dat u met ons mee gaat. Op deze manier heeft u meer tijd om er nog even over na te denken en voorkomt u de teleurstelling van prijsverhoging of een volgeboekte reis.

Vertrekdatum
Prijs per persoon
28 maart 2024
v.a. 2.298,-

• Goede categorie zitplaatsen
• Verblijf (4 overnachtingen) in het uitstekende 4-sterren Novotel Paris Belleville (incl. ontbijt)
• Een glaasje wijn en kopje koffie tijdens de maaltijden buiten de deur
• Boeiende muziektoelichtingen door uw Hannick reisleider
• Reis per Royal Class touringcar
• 5 keer lunch of diner
• Excursie programma en entreegelden

Muziekprogramma

Inbegrepen
29 maart, Stabat Mater
31 maart, Johannes Passion

Optioneel
30 maart, ballet Don Quichot, € 178,- (incl. transfers)

Muziek optioneel:
30 maart, ballet Don Quichot, € 178,- (incl. transfers)

Verdere toeslagen:

• Toeslag 2-persoonskamer voor alleengebruik € 528,-
• Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.
• Eventuele brandstoftoeslag

Op deze reis zijn de volgende voorwaarden van toepassing:

- ANVR-voorwaarden
- SGR-voorwaarden
- Garantieregeling Stichting Calamiteitenfonds Reizen
- Algemene voorwaarden / Boekingsinformatie van Hannick Reizen zoals vermeld op deze website

Betaling
Hannick Reizen is aangesloten bij de ANVR en SGR. Voor u de garantie dat uw muziekreis in goede handen is. Zodra u van ons de bevestiging, welke tevens de factuur is, heeft ontvangen, verzoeken wij u 15% van de totale reissom + een verhoging van de aanbetaling aan ons over te maken, dit is de aanbetaling. Het restant van de reissom dient uiterlijk 6 weken voor aanvang van de reis in ons bezit te zijn. Indien u uw muziekreis boekt binnen 6 weken voor aanvang van de muziekreis dan dient u na ontvangst van de bevestiging/factuur de totale reissom per direct aan ons te voldoen.

Voorwaarden
Op deze reis zijn de ANVR- en SGR-voorwaarden van toepassing, evenals de Algemene Voorwaarden zoals vermeld op deze website. Echter voor deze muziekreis hanteren wij afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. Wijzigingen in het dag- en muziekprogramma om organisatorische redenen voorbehouden.
Indien een aanmelding ongedaan wordt gemaakt, zijn per persoon de volgende annuleringskosten verschuldigd:

• Bij annulering tot 65 dagen voor vertrek: 15% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
• Bij annulering vanaf 65 dagen (inclusief) tot 42 dagen (exclusief) voor vertrek: 35% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
• Bij annulering vanaf 42 dagen (inclusief) tot 28 dagen (exclusief) voor vertrek: 55% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
• Bij annulering vanaf 28 dagen (inclusief) tot 5 dagen (exclusief) voor vertrek: 85% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
• Bij annulering vanaf de 5e dag voor vertrek: de volledige reissom.

Groepsgrootte
Voor alle groepsreizen geldt een minimum aantal deelnemers. Met minder deelnemers kan de reis helaas niet worden uitgevoerd. Voor vliegreizen is dit doorgaans minimaal 12 deelnemers. Voor touringcarreizen geldt doorgaans een minimum van 15 deelnemers. Indien dit aantal niet wordt gerealiseerd kan Hannick Reizen de reisovereenkomst opzeggen.

Reissom
5-daagse muziekreis Pasen in Parijs en Versailles
Vanaf 2.298,- p.p.

Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

Meer bedenktijd nodig? Neem een optie!
Twijfelt u nog een beetje? Heeft u wel plannen om een muziekreis te gaan maken, maar kunt u nog niet definitief beslissen? Neem dan een vrijblijvende optie!
Wij houden dan een plaatsje voor u vrij op deze reis. Want we hebben graag dat u met ons mee gaat. Op deze manier heeft u meer tijd om er nog even over na te denken en voorkomt u de teleurstelling van prijsverhoging of een volgeboekte reis.

Vertrekdatum
Prijs per persoon
28 maart 2024
v.a. 2.298,-
Inbegrepen

• Goede categorie zitplaatsen
• Verblijf (4 overnachtingen) in het uitstekende 4-sterren Novotel Paris Belleville (incl. ontbijt)
• Een glaasje wijn en kopje koffie tijdens de maaltijden buiten de deur
• Boeiende muziektoelichtingen door uw Hannick reisleider
• Reis per Royal Class touringcar
• 5 keer lunch of diner
• Excursie programma en entreegelden

Muziekprogramma

Inbegrepen
29 maart, Stabat Mater
31 maart, Johannes Passion

Optioneel
30 maart, ballet Don Quichot, € 178,- (incl. transfers)

Toeslagen

Muziek optioneel:
30 maart, ballet Don Quichot, € 178,- (incl. transfers)

Verdere toeslagen:

• Toeslag 2-persoonskamer voor alleengebruik € 528,-
• Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.
• Eventuele brandstoftoeslag

Voorwaarden

Op deze reis zijn de volgende voorwaarden van toepassing:

- ANVR-voorwaarden
- SGR-voorwaarden
- Garantieregeling Stichting Calamiteitenfonds Reizen
- Algemene voorwaarden / Boekingsinformatie van Hannick Reizen zoals vermeld op deze website

Betaling
Hannick Reizen is aangesloten bij de ANVR en SGR. Voor u de garantie dat uw muziekreis in goede handen is. Zodra u van ons de bevestiging, welke tevens de factuur is, heeft ontvangen, verzoeken wij u 15% van de totale reissom + een verhoging van de aanbetaling aan ons over te maken, dit is de aanbetaling. Het restant van de reissom dient uiterlijk 6 weken voor aanvang van de reis in ons bezit te zijn. Indien u uw muziekreis boekt binnen 6 weken voor aanvang van de muziekreis dan dient u na ontvangst van de bevestiging/factuur de totale reissom per direct aan ons te voldoen.

Voorwaarden
Op deze reis zijn de ANVR- en SGR-voorwaarden van toepassing, evenals de Algemene Voorwaarden zoals vermeld op deze website. Echter voor deze muziekreis hanteren wij afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. Wijzigingen in het dag- en muziekprogramma om organisatorische redenen voorbehouden.
Indien een aanmelding ongedaan wordt gemaakt, zijn per persoon de volgende annuleringskosten verschuldigd:

• Bij annulering tot 65 dagen voor vertrek: 15% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
• Bij annulering vanaf 65 dagen (inclusief) tot 42 dagen (exclusief) voor vertrek: 35% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
• Bij annulering vanaf 42 dagen (inclusief) tot 28 dagen (exclusief) voor vertrek: 55% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
• Bij annulering vanaf 28 dagen (inclusief) tot 5 dagen (exclusief) voor vertrek: 85% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
• Bij annulering vanaf de 5e dag voor vertrek: de volledige reissom.

Groepsgrootte
Voor alle groepsreizen geldt een minimum aantal deelnemers. Met minder deelnemers kan de reis helaas niet worden uitgevoerd. Voor vliegreizen is dit doorgaans minimaal 12 deelnemers. Voor touringcarreizen geldt doorgaans een minimum van 15 deelnemers. Indien dit aantal niet wordt gerealiseerd kan Hannick Reizen de reisovereenkomst opzeggen.

Hannick Reizen_Jerina_CTA Blok
Wij staan voor u klaar
Onze Travel Consultants geven u graag advies

Neem contact met ons op voor meer informatie over onze bijzondere muziekreizen en de verschillende mogelijkheden. 

Bel +31 (0)88 - 13 07 340
Brochure Destin Muziekreizen zomer - najaar 2024_Mockup
Luxe brochure
De mooiste muziekreizen in één brochure
  • Boordevol reisinspiratie
  • Unieke arrangementen
  • Gratis bij u thuisbezorgd
Brochure aanvragen

Vergelijkbare reizen

Bekijk onze selectie bijzondere en unieke muziekreizen naar de mooiste operahuizen en hoogstaande festivals met medewerking van de allerbeste musici