Bel ons
Menu
Sluit
Bel ons
Menu
Sluit
Forum Romanum Rome shutterstock_407012704

Hemelse klanken in de Italiaanse hoofdstad

muziekreizen

Musica Sacra in Heilige stad Rome

Verdi’s Messa da Requiem in een pauselijke basiliek

Concert
Festival
Volgend vertrek
20-10-2024
Reisduur
5 dagen
Vertrekpunt
Schiphol
Reisleider
Albert-Jan Roelofs
Vliegtuig
KLM
Destin
Vanaf 2.698,-
Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.
Brochure aanvragen Brochure aanvragen
Navigatie
Unieke belevenis Muziekprogramma Programma en excursies Reisinformatie Prijsinformatie
Brochure aanvragen Brochure aanvragen

De ontroerende dodenmis van Verdi door topmusici

Rome, città eterna. De eeuwige stad, waar de klassieke oudheid, de heilige stoel en druk toeterende Fiat-jes 500 tot op de dag van vandaag samenkomen. Meer dan welke stad ook is Rome een schatkamer van cultuur. Zoals in de 18e eeuw jongemannen van (zeer) goede komaf hun vormende reis – Grand Tour– afsloten in Rome, bezoeken talloze Nederlandse middelbare scholen ook vandaag nog Rome. Rome als Heilige Stoel heeft ontelbare schatten opgeleverd, ook in de muziek. Het verbaast daarmee niet dat het Festival Internazionale di Musica Sacra inmiddels aan zijn 23e editie toe is. Het hele najaar vinden er concerten plaats en de uitvoering van Verdi’s Requiem in San Paulo fuoi de Mura vormt daarvan de start. San Paulo fuoi de Mura (Sint-Paulus buiten de Muren) is een van de vier pauselijke basilieken in Rome en een van de zes wereldwijd. Met deze uitzonderlijke locatie, een keur aan solisten en het beste symfonieorkest van Italië, het L'Orchestra dell'Accademia Nazionale di Santa Cecilia, belooft de uitvoering van Verdi’s Requiem een gebeurtenis te worden.

Colloseum, Rome shutterstock_1369712060
Colloseum
Piazza del Popolo, Rome shutterstock_624145046
Piazza del Popolo
Pantheon Rome shutterstock_1012233553
Pantheon
Pantheon Rome shutterstock_691498822
Pantheon
SantAndrea della Valle, Rome shutterstock_78971575
Sant'Andrea della Valle
Fontana della Barcaccia) on Spanish square (Piazza di Spagna, Rome shutterstock_1391910035
Piazza di Spagna
Forum Romanum Rome shutterstock_407012704
Forum Romanum
Rome shutterstock_1908030460
Rome
Forum Romanum Rome shutterstock_1193459584
Forum Romanum
Veeg naar links

Muziekprogramma

 • Woensdag 23 oktober, Verdi’s Messa da Requiem - inbegrepen

Het muziekprogramma wordt nader beschreven onder de afbeeldingen. 

Woensdag 23 oktober - Verdi's Messa da Requiem

De Sint-Paulus buiten de Muren, Rome (21:00 uur)

Dirigent
Daniel Harding

Uitvoerenden
Cecilia Rangwanasha – sopraan 
Judith Kutasi – mezzosopraan
Charles Castronovo – tenor 
Roberto Tagliavini – bass 
Orchestra e Coro dell'Accademia Nazionale di Santa Cecilia

Muziek
Giuseppe Verdi:         Messa da Requiem

Uit bewondering voor de grote Italiaanse schrijver Alessandro Manzoni componeerde Giuseppe Verdi na zijn dood zijn Requiem-Mis. Verdi schroomde niet om het werk van elke denkbare dramatiek te voorzien, zo is het donderende Dies Irae een indrukwekkende ervaring. Sommigen noemen het zijn beste opera.

Giuseppe Verdi1886

Programma en excursies

Dag 1 - Aankomst in Rome

U vliegt per directe KLM vlucht naar Rome waar u rond het middaguur arriveert. Na aankomst volgt een transfer per touringcar naar uw hotel. Na het inchecken heeft u enige vrije tijd om uit te rusten en op eigen gelegenheid te lunchen. Vanavond staat er een gezamenlijk diner voor u klaar.

St.Peters basilica and Ponte Vittorio Emanuele II bridge in Vatican Rome shutterstock_1922377871

Dag 2 - Ontdek Rome vanuit een muzikale hoek

Na het ontbijt neemt een deskundige gids u mee voor een thematische wandeling over Rome en klassieke muziek. Tijdens deze wandeling hoort u meer over verschillende kunstenaars, componisten en meesters die in Rome geleefd hebben of zelfs Rome als locatie voor hun opera hebben gebruikt. U bezoekt o.a. Piazza del Popolo en Sant'Andrea della Valle. Het eerste bedrijf van opera Tosca van Puccini speelt zich af in de kerk Sant'Andrea della Valle. Tijdens de wandeling wordt er gestopt voor een kop koffie. De lunch is vandaag vrij te besteden en u kunt de middag naar eigen wens invullen. Vanavond staat er opnieuw een gezamenlijk diner voor u klaar. 

SantAndrea della Valle, Rome shutterstock_751624330

Dag 3 - Het Colosseum en San Clemente

Na het ontbijt gaat u opnieuw op pad om Rome verder te ontdekken. Een deskundige gids neemt u mee naar wellicht het bekendste bouwwerk van de stad, het Colosseum. Gebouwd door de Flavische keizers werd het jaren lang gebruikt als amfitheater. Het was het grootste amfitheater in het gehele Romeinse Rijk. Het Colosseum werd voornamelijk gebruikt voor de spelen, die soms wel 100 dagen konden duren. Samen met de gids brengt u een bezoek aan het Colosseum en hoort u meer over de geschiedenis van dit gebouw. Hierna brengt u een bezoek aan de basiliek van San Clemente, een van de oudste christelijke kerken van Rome. Op de muren zijn nog talrijke middeleeuwse fresco’s in Romaanse stijl bewaard. Aansluitend staat er een gezamenlijke lunch klaar. De rest van de dag heeft u vrij te besteden. Zo kunt u een bezoek brengen aan het Vaticaan, Galleria Borghese of een van de vele andere hoogtepunten van de stad. Zo is Forum Romanum een bezoek meer dan waard. In het Forum vindt u de meest levendige, symbolische en verbluffende overblijfselen van de Romeinse beschaving. De Romeinen waren zich sterk bewust hoe groot hun rijk was en hierdoor werd elk monument en elke tempel gebouwd om Rome, zijn leiders, legers en mensen te vieren. Het forum was vele jaren het centrum van de stad en alle belangrijke evenementen vonden hier plaats. 

Basiliek San Clemente, Rome shutterstock_2413910431

Dag 4 - De catacomben van Rome

Na het ontbijt bezoekt u een van de catacombes in de stad. De catacombe bestaan uit een uitgestrekt netwerk van ondergrondse gangen. Ze werden voornamelijk gebruikt als begraafplaatsen net buiten de stadsmuren en uit het zicht van de heersers. De catacombe die u vandaag bezoekt was vanaf de derde eeuw in gebruik. De Catacombe van Pretextatus is vooral bekend vanwege de vele kunstwerken. Ook werd hier de sacrofaag ontdekt van keizer Balbinus. De catacombe is niet vrij toegankelijk voor het publiek. Vandaag heeft u de unieke kans om met een archeoloog de catacombe te bezoeken. U wordt teruggebracht naar het hotel, waarna u op eigen gelegenheid kunt lunchen. Vanmiddag verzorgt uw reisleider de muziektoelichting op Verdi’s Messa da Requiem, het concert dat u vanavond bezoekt. Hierna dineert u gezamenlijk en wordt u naar de Sint-Paulus buiten de Muren gebracht voor het concert. Een waar muzikaal hoogtepunt van deze reis!

Piazza del Popolo, Rome shutterstock_1493788397

Dag 5 - Afscheid nemen van Rome

Vanochtend heeft u de mogelijkheid om nog de laatste indrukken op te doen van Rome. ’s Middags staat er een uitgebreide lunch voor u klaar, waarna u naar het vliegveld wordt gebracht. Aan het eind van de middag vertrekt de rechtstreekse vlucht naar Amsterdam.

Programmawijzigingen voorbehouden.

cityscape of Monti district in Rome. Rome shutterstock_2003663552

Reisinformatie

Uw hotel

Best Western Plus Hotel Universo ****
Gevestigd in een 19e-eeuws gebouw vindt u dit uitstekende 4-sterrenhotel. Op slechts 300 meter lopen vindt u station Roma Termini. Alle kamers zijn modern ingericht en voorzien van een flatscreen-tv. U kunt gebruik maken van gratis Wi-Fi en het hotel beschikt over een wellnessruimte. Daarnaast beschikt elke kamer over airconditioning, een waterkoker en een minibar. Het Forum Romanum en het Colosseum liggen op slechts 1,5 km lopen van het hotel verwijderd. 

Best Western Plus Hotel Universo lobby
Lobby
Best Western Plus Hotel Universo restaurant
Restaurant hotel
Best Western Plus Hotel Universo ontbijtzaal
Ontbijtzaal
Best Western Plus Hotel Universo hotelkamer
Impressie hotelkamer
Veeg naar links

Uw reisleider

Klavecinist, organist en musicoloog
Albert-Jan Roelofs

Gaf als klavecinist en organist concerten in Europa, Azerbaijan, Brazilië, China, Nieuw-Zeeland, Australië en USA. Dirigeerde in de jaren ‘90 de Hofstad Operette en Zuid-Hollandse Operastichting. Is dan betrokken bij de artistieke leiding van Het Gelders Orkest en aan het begin van dit millennium verbonden aan het het Koninklijk Conservatorium. Met het barokorkest dat hij mede oprichtte speelde hij over de hele wereld concerten.

Albert-Jan+Roelofs

Vervoer

Directe vluchten met KLM
20-10-2024, Amsterdam – Rome Fiumicino, 09:40 tot 11:50 uur, KL 1603
24-10-2024, Rome Fiumicino – Amsterdam, 17:25 tot 19:55 uur, KL 1606
Schemawijzigingen voorbehouden

Vanaf acht weken voor vertrek zijn wij veelal genoodzaakt niet geboekte vliegtuigstoelen terug te geven aan de luchtvaartmaatschappij. Vanaf dat moment bestaat de mogelijkheid dat wij alleen nog tickets in een duurdere tariefsklasse kunnen boeken, waardoor wij u een vluchttoeslag moeten doorberekenen. Uiteraard wordt u in dat geval bij boeking hierover geïnformeerd.

Bagageregeling KLM
Bij uw vlucht is altijd 12 kg hand- en 23 kg ruimbagage inbegrepen. Wilt u meer kilo’s meenemen kunnen wij dat voor u bijboeken tegen een meerprijs.

Taxiservice vanaf uw huisadres
Onbezorgd op reis? Boek dan een privé taxi vanaf uw huisadres tot het vertrekpunt van de reis. Geen gesleep met koffers: een ontspannen begin van uw reis! De kosten zijn afhankelijk van de route. Onze reisspecialisten informeren u graag!

 

Taxiservice

Muziektickets

Wij reserveren uw muziektickets rechtstreeks bij operahuizen of via gerenommeerde agentschappen, die hiervoor reserveringskosten en een voorverkooptoeslag berekenen. Deze toeslagen kunnen oplopen tot 55%. De prijzen op uw muziekticket kunnen dus afwijken van de prijs die wij onze partners betalen. Wij raden u aan om op tijd te boeken, zodat u verzekerd bent van muziektickets in een goede categorie. Boeken via Hannick Reizen voorkomt teleurstellingen en lange wachttijden bij de kassa.

Bij annulering worden de muziektickets altijd 100% in rekening gebracht.

Duurzaam op reis

Het hele jaar gaan we op reis. Ver weg of dichter bij huis. Wij laten u heel graag genieten van de talloze mooie plaatsen die er op deze wereld zijn, zodat u elke keer weer nieuwe, unieke ervaringen op kunt doen.
Graag nemen wij u mee hoe wij als familiebedrijf al meer dan 50 jaar onze verantwoordelijkheid nemen op het gebied van duurzaam ondernemen. 
Klik hier voor meer informatie.

Prijsinformatie

Reissom
Inbegrepen
Toeslagen
Voorwaarden
5-daagse muziekreis Musica Sacra in Heilige stad Rome
Vanaf 2.698,- p.p.

Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

Meer bedenktijd nodig? Neem een optie!
Twijfelt u nog een beetje? Heeft u wel plannen om een muziekreis te gaan maken, maar kunt u nog niet definitief beslissen? Neem dan een vrijblijvende optie!
Wij houden dan een plaatsje voor u vrij op deze reis. Want we hebben graag dat u met ons mee gaat. Op deze manier heeft u meer tijd om er nog even over na te denken en voorkomt u de teleurstelling van prijsverhoging of een volgeboekte reis.

Vertrekdatum
Prijs per persoon
20 oktober 2024
v.a. 2.698,-
 • Goede categorie zitplaatsen
 • Verblijf (4 overnachtingen) in het centraal gelegen 4-sterrenhotel (incl. ontbijt) 
 • Een glaasje wijn en kopje koffie tijdens de maaltijden buiten de deur
 • Boeiende muziekinleidingen door uw Hannick reisleider
 • Directe KLM-vlucht (incl. ruimbagage)
 • 5 keer lunch of diner
 • Excursieprogramma en entreegelden

Muziekprogramma

23 oktober: Verdi's Messe da Requiem

• Toeslag 2-persoonskamer voor alleengebruik € 538,-
• Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

Op deze reis zijn de volgende voorwaarden van toepassing:

- ANVR-voorwaarden
- SGR-voorwaarden
- Garantieregeling Stichting Calamiteitenfonds Reizen
- Algemene voorwaarden / Boekingsinformatie van Hannick Reizen zoals vermeld op deze website

Betaling
Hannick Reizen is aangesloten bij de ANVR en SGR. Voor u de garantie dat uw muziekreis in goede handen is. Zodra u van ons de bevestiging, welke tevens de factuur is, heeft ontvangen, verzoeken wij u 15% van de totale reissom + een verhoging van de aanbetaling aan ons over te maken, dit is de aanbetaling. Het restant van de reissom dient uiterlijk 6 weken voor aanvang van de reis in ons bezit te zijn. Indien u uw muziekreis boekt binnen 6 weken voor aanvang van de muziekreis dan dient u na ontvangst van de bevestiging/factuur de totale reissom per direct aan ons te voldoen.

Voorwaarden
Op deze reis zijn de ANVR- en SGR-voorwaarden van toepassing, evenals de Algemene Voorwaarden zoals vermeld op deze website. Echter voor deze muziekreis hanteren wij afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. Wijzigingen in het dag- en muziekprogramma om organisatorische redenen voorbehouden.
Indien een aanmelding ongedaan wordt gemaakt, zijn per persoon de volgende annuleringskosten verschuldigd:

 • Bij annulering tot 65 dagen voor vertrek: 15% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
 • Bij annulering vanaf 65 dagen (inclusief) tot 42 dagen (exclusief) voor vertrek: 35% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
 • Bij annulering vanaf 42 dagen (inclusief) tot 28 dagen (exclusief) voor vertrek: 55% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
 • Bij annulering vanaf 28 dagen (inclusief) tot 5 dagen (exclusief) voor vertrek: 85% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
 • Bij annulering vanaf de 5e dag voor vertrek: de volledige reissom.

Tarieven en voorwaarden vliegtickets
Vliegtickets zijn beschikbaar in diverse klassen. In elke klasse gelden verschillende voorwaarden en tarieven. De vliegtickets die Hannick Reizen voor u boekt zijn non-refundable, waardoor de tickets niet kosteloos gewijzigd kunnen worden. Bedragen voor vluchten zijn niet-restitueerbaar (geen geld terug). Mocht u een vliegticket wensen te boeken voor de businessclass dan maken wij dit graag voor u in orde.

Reissom
5-daagse muziekreis Musica Sacra in Heilige stad Rome
Vanaf 2.698,- p.p.

Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

Meer bedenktijd nodig? Neem een optie!
Twijfelt u nog een beetje? Heeft u wel plannen om een muziekreis te gaan maken, maar kunt u nog niet definitief beslissen? Neem dan een vrijblijvende optie!
Wij houden dan een plaatsje voor u vrij op deze reis. Want we hebben graag dat u met ons mee gaat. Op deze manier heeft u meer tijd om er nog even over na te denken en voorkomt u de teleurstelling van prijsverhoging of een volgeboekte reis.

Vertrekdatum
Prijs per persoon
20 oktober 2024
v.a. 2.698,-
Inbegrepen
 • Goede categorie zitplaatsen
 • Verblijf (4 overnachtingen) in het centraal gelegen 4-sterrenhotel (incl. ontbijt) 
 • Een glaasje wijn en kopje koffie tijdens de maaltijden buiten de deur
 • Boeiende muziekinleidingen door uw Hannick reisleider
 • Directe KLM-vlucht (incl. ruimbagage)
 • 5 keer lunch of diner
 • Excursieprogramma en entreegelden

Muziekprogramma

23 oktober: Verdi's Messe da Requiem

Toeslagen

• Toeslag 2-persoonskamer voor alleengebruik € 538,-
• Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

Voorwaarden

Op deze reis zijn de volgende voorwaarden van toepassing:

- ANVR-voorwaarden
- SGR-voorwaarden
- Garantieregeling Stichting Calamiteitenfonds Reizen
- Algemene voorwaarden / Boekingsinformatie van Hannick Reizen zoals vermeld op deze website

Betaling
Hannick Reizen is aangesloten bij de ANVR en SGR. Voor u de garantie dat uw muziekreis in goede handen is. Zodra u van ons de bevestiging, welke tevens de factuur is, heeft ontvangen, verzoeken wij u 15% van de totale reissom + een verhoging van de aanbetaling aan ons over te maken, dit is de aanbetaling. Het restant van de reissom dient uiterlijk 6 weken voor aanvang van de reis in ons bezit te zijn. Indien u uw muziekreis boekt binnen 6 weken voor aanvang van de muziekreis dan dient u na ontvangst van de bevestiging/factuur de totale reissom per direct aan ons te voldoen.

Voorwaarden
Op deze reis zijn de ANVR- en SGR-voorwaarden van toepassing, evenals de Algemene Voorwaarden zoals vermeld op deze website. Echter voor deze muziekreis hanteren wij afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. Wijzigingen in het dag- en muziekprogramma om organisatorische redenen voorbehouden.
Indien een aanmelding ongedaan wordt gemaakt, zijn per persoon de volgende annuleringskosten verschuldigd:

 • Bij annulering tot 65 dagen voor vertrek: 15% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
 • Bij annulering vanaf 65 dagen (inclusief) tot 42 dagen (exclusief) voor vertrek: 35% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
 • Bij annulering vanaf 42 dagen (inclusief) tot 28 dagen (exclusief) voor vertrek: 55% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
 • Bij annulering vanaf 28 dagen (inclusief) tot 5 dagen (exclusief) voor vertrek: 85% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
 • Bij annulering vanaf de 5e dag voor vertrek: de volledige reissom.

Tarieven en voorwaarden vliegtickets
Vliegtickets zijn beschikbaar in diverse klassen. In elke klasse gelden verschillende voorwaarden en tarieven. De vliegtickets die Hannick Reizen voor u boekt zijn non-refundable, waardoor de tickets niet kosteloos gewijzigd kunnen worden. Bedragen voor vluchten zijn niet-restitueerbaar (geen geld terug). Mocht u een vliegticket wensen te boeken voor de businessclass dan maken wij dit graag voor u in orde.

Hannick Reizen_Jerina_CTA Blok
Wij staan voor u klaar
Onze Travel Consultants geven u graag advies

Neem contact met ons op voor meer informatie over onze bijzondere muziekreizen en de verschillende mogelijkheden. 

Bel +31 (0)88 - 13 07 340
Brochure Muziekreizen_najaar-winter 2024-2025_MU
Luxe brochure
De mooiste muziekreizen in één brochure
 • Boordevol reisinspiratie
 • Unieke arrangementen
 • Gratis bij u thuisbezorgd
Brochure aanvragen

Vergelijkbare reizen

Bekijk onze selectie bijzondere en unieke muziekreizen naar de mooiste operahuizen en hoogstaande festivals met medewerking van de allerbeste musici