Bel ons
Menu
Sluit
Bel ons
Menu
Sluit
Setas de Sevilla mushroom structure, shutterstock_2058676703
Home
Reisaanbod
Muziekreizen
Beleef bijzonder verlicht Sevilla in de tijd van advent

Bezoek de hoofdstad van Andalusië

Brochure aanvragen Brochure aanvragen
Navigatie
Unieke belevenis Muziekprogramma Programma en excursies Reisinformatie Prijsinformatie
Brochure aanvragen Brochure aanvragen

Een stad met verschillende tradities

Ervaar een oude Spaanse traditie in Sevilla, namelijk de ontelbare lichtjes die in de advents- en kersttijd de stad verlichten en figuren uitbeelden. Daarnaast is Sevilla bekend om de 'Feria de Belen' (kerstmarkt waar kerststallen en kerstgroepen worden verkocht) en overal in de stad hangt de geur van gepofte kastanjes. Deze mooie kerstsfeer wordt muzikaal versterkt door vier cantates uit het Weihnachtsoratorium. Verder is Sevilla beroemd omdat vele opera’s zich hier afspelen, allereerst natuurlijk Il barbiere di Siviglia, maar ook Le nozze di Figaro (in de buurt van Sevilla) en vele andere hetgeen u tijdens een ‘operawandeling’ ontdekt. Sevilla is de hoofdstad van Andalusië met een rijke flamencotraditie, waarvan u tijdens een bezoek aan een flamencoshow kunt genieten.

shutterstock_1883444770 Sevilla
Sevilla
shutterstock_2056595015 Sevilla Plaza de Espana
Plaza de España
Sevilla Church of St. Peter (San Pedro) and cityscape of Carmona, shutterstock_1223898421
Church of St. Peter (San Pedro) and cityscape of Carmona
Sevilla Alcazar gardens, shutterstock_1363725062
Real Alcázar
shutterstock_1596351565 Sevilla
Sevilla tijdens Advent
Sevilla, shutterstock_591423479
Sevilla
DSC_0568
Sevilla
DSC_0554
Sevilla
Veeg naar links

Muziekprogramma

 • Woensdag 14 december, Weihnachtsoratorium- inbegrepen
 • Donderdag 15 december, opera Le nozze di Figaro (Mozart) - inbegrepen 
 • Vrijdag 16 december, Flamencoshow - inbegrepen

Foto Orquesta Barroca de Sevilla © Luis Ollero

Het muziekprogramma wordt nader beschreven onder de afbeeldingen. 

Woensdag 14 december - Weihnachtsoratorium

Teatro de la Maestranza (20:00 uur)

Dirigent
Ludwig Böhme

Uitvoerenden
Windsbach Jongenskoor
Orquesta Barroca de Sevilla
Isabel Schicketanz, Marie Henriette Reinhold, Patrick Grahl, Thomas Laske

Muziek
Johann Sebastian Bach:             Cantates I, II, III, VI uit Weihnachtsoratorium BWV 248

Het jubilerende begin van het Weihnachtsoratorium van Bach maakt meteen duidelijk dat het hier om een blijde boodschap gaat. De trompetten schallen, de strijkers zijn heel opgewonden van blijdschap en het koor jubileert. Bach heeft voor elke belangrijke religieuze dag van het kerstverhaal een cantate geschreven, waarbij de Evangelies van Lucas en Mattheus zijn gebruikt. U hoort de eerste drie cantates alsmede de laatste voor Driekoningen.

© Mila Pavan

windsbacher-knabenchoir-mila-pavan

Donderdag 15 december - opera Le nozze di Figaro (Mozart)

Teatro de la Maestranza (20:00 uur)

Dirigent
Corrado Rovaris

Regie
Emilio Sagi

Uitvoerenden
Real Orquesta Sinfónica de Sevilla
Coro Teatro de la Maestranza
Vittorio Prato, Carmela Remigio, Natalia Labourdette, Alessio Arduini, e.a.

De boodschap van Le nozze di Figaro is in deze tijd zeker nog steeds actueel. De eerste opera van de samenwerking tussen Mozart en Da Ponte stelt op hun typische humoristische en toch serieuze manier machtsverhoudingen aan de kaak. Maar ook ideeën over liefde en trouw zijn in deze opera buffa verwerkt. Verder zit Le nozze vol van bekende en vrolijke aria’s en worden met een spotachtige humor de menselijke verhoudingen ter discussie gesteld.

© Javier del Real

las-bodas-de-figaro-javier-del-real-3 Sevilla

Vrijdag 16 december - Flamencoshow

Museo del baile flamenco (20:30 uur)

Flamenco, deze passievolle Spaanse kunstvorm, is in Andalusië ontstaan. Net als alle kunstvormen is flamenco aan veranderingen onderhevig geweest, maar wij denken vandaag de dag vooral aan dans, zang, gitaar en uiteraard aan de castagnetten. Ervaar deze meeslepende muziek en bewonder de beheersing van de danseressen.

Museo+del+Baile+Flamenco+5

Programma en excursies

Dag 1 - Welkom in Andalusië

Samen met uw reisleider reist u vanaf Schiphol met een rechtstreekse Transavia vlucht naar Sevilla, waar u aan het begin van de avond aankomt. Op de luchthaven wordt u begroet door uw Nederlandssprekende gids Giel, die u gedurende uw verblijf zal begeleiden. Per comfortabele touringcar wordt u naar het 4-sterren Hotel Fernando III gebracht. Vervolgens geniet u van een gezamenlijk diner in het hotel.

shutterstock_2128140182 Sevilla

Dag 2 - Casa de Pilatos en de kathedraal van Sevilla

Vanochtend kunt u na uw reisdag rustig opstarten in het hotel. Na het ontbijt ontdekken we onder begeleiding van onze eigen Nederlandssprekende gids Giel het centrum van Sevilla met een bezoek aan Casa de Pilatos en de Kathdraal van Sevilla. In de wijk Santa Cruz bezoeken we het paleis Casa de Pilatos welke dateert uit de 16e eeuw. Na Alcazar wordt dit gezien als het mooiste paleis en als een van de best bewaarde gebouwen uit deze eeuw. Tot op de dag van vandaag wordt het paleis nog deels bewoond en krijgt u een goed beeld hoe de aristocraten vroeger woonden. Ondertussen geniet u van een koffiestop, we maken er een comfortabele en indrukwekkende morgen van. De lunch is op eigen gelegenheid en de middag heeft u genoeg tijd om Sevilla verder te ontdekken. Vanavond geniet u van een voortreffelijk gezamenlijk diner en neemt uw reisleider u mee door Sevilla voor een stadswandeling langs de kerstverlichting.

shutterstock_133576799 Casa de Pilatos

Dag 3 - Barrio de Santa Cruz en het Koninklijk Paleis Real Alcázar

Vanochtend geniet u van een uitgebreid ontbijtbuffet in het hotel. Vervolgens verzorgt uw reisleider de eerste muziektoelichting van deze reis, ditmaal over het Weihnachtsoratorium in Teatro de la Maestranza. Uw gids verwelkomt u wederom in het hotel voor een wandeling door de vroegere Joodse wijk Barrio de Santa Cruz naar Real Alcázar. We ontdekken het Koninklijke Paleis met zijn schitterende tuinen en indrukwekkende architectuur. Dit is een van de oudste koninklijke paleizen dat nog steeds als zodanig in gebruik is. Samen met de Kathedraal van Sevilla werd het paleis in 1987 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO geplaatst. Aansluitend geniet u van een gezamenlijke lunch in een goed restaurant op loopafstand van het paleis. De verdere middag is ter vrije besteding. Vanavond bent u welkom in het Teatro de la Maestranza voor de Weihnachtsoratorium.

shutterstock_503899735 Sevilla Barrio de Santa Cruz

Dag 4 - Sevilla & Opera

Vanmorgen verzorgt uw reisleider de tweede muziektoelichting van uw reis. De reisleider bereidt u graag voor op de opera Le nozze di Figaro, eveneens in het Teatro de la Maestranza. Vanmiddag geniet u van een gezamenlijke lunch in het centrum van de stad. Onder leiding van onze deskundige gids maken we een bijzondere wandeling door Sevilla. Er is speciale aandacht voor de rol van Sevilla in de opera’s Carmen, Le Nozze di Figaro, Don Giovanni en de Barbier van Sevilla. Vanavond bezoekt u het Teatro de la Maestranza voor de opera Le nozze di Figaro waar u gezamenlijke naar toe loopt.

Sevilla Alcazar gardens, shutterstock_1363725062

Dag 5 - Plaza de España en bezoek aan olijfoliebedrijf Basilippo

Na het ontbijt verzorgt uw reisleider de laatste muziektoelichting van uw reis, ditmaal over de flamencoshow van vanavond. Vervolgens vertrekt u per comfortabele touringcar naar de zuidzijde van de stad, naar het tentoonstellingsterrein van de Wereldtentoonstelling van 1929. U wandelt langs de Plaza de America en vervolgt uw weg door het Park María Luisa. Dit park met een grootte van veertig hectare was ooit de privé tuin van hertogin Maria Luisa. Vervolgens neemt uw gids u mee naar de beroemde Plaza de España. U reist per comfortabele touringcar naar het ecologische olijfoliebedrijf Basilippo, in de omgeving van de stad Carmona. Hier maakt u kennis met het proces van het belangrijkste landbouwproduct van de streek: de olijfolie, het vloeibare goud van Andalusië. Na een lichte lunch vertrekt u weer in de richting van Sevilla. De rest van de middag is ter vrije besteding. Vanavond brengt u een bezoek aan de flamenco voorstelling in Museo del Baile Flamenco. Aansluitend geniet u gezamenlijk van een heerlijk afscheidsdiner en is er voldoende ruimte om de opgedane ervaringen te delen met uw reisgenoten.

shutterstock_524624386 Plaza de Espana

Dag 6 - Afscheid van Sevilla

Vanmorgen geniet u van een vroeg ontbijtbuffet alvorens u per comfortabele touringcar naar het vliegveld wordt gebracht. Per directe Transavia vlucht naar Amsterdam.

Programmawijzigingen voorbehouden.

Sevilla Church of St. Peter (San Pedro) and cityscape of Carmona, shutterstock_1223898421
Toon meer
Toon minder

Reisinformatie

Uw hotel

Hotel Fernando Ill ****
Gedurende uw reis overnacht u in het 4-sterren Fernando III hotel. Een uitstekend hotel in de historische wijk Santa Cruz, op loopafstand van de kathedraal van Sevilla en La Giralda, de minaret naast de kathedraal. De tuinen van het Koninklijk Paleis bevinden zich twee straten verder. De kamers van het hotel zijn ruim, comfortabel en hebben een fraaie, eigentijdse uitstraling. In het restaurant worden gerechten uit Andalusië en Europese specialiteiten geserveerd.

Hotel Fernando III Receptie
Receptie
Hotel Fernando III Lounge-1
Lounge
Hotel Fernando III zwembad
Zwembad
Hotel Fernando III Hotelkamer
Impressie hotelkamer
Veeg naar links

Vervoer

Directe vluchten met Transavia
12-12-2022, Amsterdam – Sevilla, 16:50 tot 19:45 uur, HV 6729
17-12-2022, Sevilla – Amsterdam, 10:15 tot 13:15 uur, HV 6730
Schemawijzigingen voorbehouden

Vanaf acht weken voor vertrek zijn wij veelal genoodzaakt niet geboekte vliegtuigstoelen terug te geven aan de luchtvaartmaatschappij. Vanaf dat moment bestaat de mogelijkheid dat wij alleen nog tickets in een duurdere tariefsklasse kunnen boeken, waardoor wij u een vluchttoeslag moeten doorberekenen. Uiteraard wordt u in dat geval bij boeking hierover geïnformeerd.

Bagageregeling Transavia
Bij uw vlucht is altijd 10 kg hand- en 15 kg ruimbagage inbegrepen. Wilt u meer kilo’s meenemen kunnen wij dat voor u bijboeken tegen een meerprijs.

Taxiservice vanaf uw huisadres
Onbezorgd op reis? Boek dan een privé taxi vanaf uw huisadres tot het vertrekpunt van de reis. Geen gesleep met koffers: een ontspannen begin van uw reis! De kosten zijn afhankelijk van de route. Onze reisspecialisten informeren u graag!

 

Taxiservice

Muziektickets

Wij reserveren uw muziektickets rechtstreeks bij operahuizen of via gerenommeerde agentschappen, die hiervoor reserveringskosten en een voorverkooptoeslag berekenen. Deze toeslagen kunnen oplopen tot 55%. De prijzen op uw muziekticket kunnen dus afwijken van de prijs die wij onze partners betalen. Wij raden u aan om op tijd te boeken, zodat u verzekerd bent van muziektickets in een goede categorie. Boeken via Hannick Reizen voorkomt teleurstellingen en lange wachttijden bij de kassa.

Bij annulering worden de muziektickets altijd 100% in rekening gebracht.

Verantwoord op reis

Bij Hannick Reizen kunt u uw CO2 voetafdruk compenseren. Voor elke € 10,- plant ZOA 4 bomen voor u! Op deze reis kunt u uw CO2 voetafdruk compenseren door 8 bomen p.p. te doneren of een deel ervan. Uw donatie wordt zeer op prijs gesteld.

Klik hier voor meer informatie.

Prijsinformatie

Reissom
Inbegrepen
Toeslagen
Voorwaarden
5-daagse muziekreis Beleef bijzonder verlicht Sevilla in de tijd van advent
Vanaf 1.898,- p.p.

Meer bedenktijd nodig? Neem een optie!
Twijfelt u nog een beetje? Heeft u wel plannen om een muziekreis te gaan maken, maar kunt u nog niet definitief beslissen? Neem dan een vrijblijvende optie!
Wij houden dan een plaatsje voor u vrij op deze reis. Want we hebben graag dat u met ons mee gaat. Op deze manier heeft u meer tijd om er nog even over na te denken en voorkomt u de teleurstelling van prijsverhoging of een volgeboekte reis.

Vertrekdatum
Prijs per persoon
12 december 2022
v.a. 1.898,-
 • Geheel muziekprogramma met uitstekende categorie zitplaatsen
 • Verblijf (5 overnachtingen) in het 4-sterren Hotel Hotel Fernando III (incl. ontbijt)
 • Een glaasje wijn en kopje koffie tijdens de maaltijden buiten de deur
 • Boeiende muziektoelichtingen door uw Hannick reisleider
 • Directe Transavia-vluchten
 • Transfers per comfortabele touringcar
 • 6x lunch of diner
 • Excursieprogramma en entrees

Muziekprogramma

Inbegrepen
14 dec: Weihnachtsoratorium 
15 dec: opera Le nozze di Figaro (Mozart)
16 dec: Flamencoshow 

 

• Toeslag 2-persoonskamer voor alleengebruik € 298,-
• Eventuele brandstoftoeslag
• ANVR boekingskosten € 30,- per factuur
• Calamiteitenfonds € 2,50 en SGR Consumentenbijdrage € 5,- per persoon

Op deze reis zijn de volgende voorwaarden van toepassing:

- ANVR-voorwaarden
- SGR-voorwaarden
- Garantieregeling Stichting Calamiteitenfonds Reizen
- Algemene voorwaarden / Boekingsinformatie van Hannick Reizen zoals vermeld op deze website

Betaling
Hannick Reizen is aangesloten bij de ANVR en SGR. Voor u de garantie dat uw muziekreis in goede handen is. Zodra u van ons de bevestiging, welke tevens de factuur is, heeft ontvangen, verzoeken wij u 15% van de totale reissom + een verhoging van de aanbetaling aan ons over te maken, dit is de aanbetaling. Het restant van de reissom dient uiterlijk 6 weken voor aanvang van de reis in ons bezit te zijn. Indien u uw muziekreis boekt binnen 6 weken voor aanvang van de muziekreis dan dient u na ontvangst van de bevestiging/factuur de totale reissom per direct aan ons te voldoen.

Voorwaarden
Op deze reis zijn de ANVR- en SGR-voorwaarden van toepassing, evenals de Algemene Voorwaarden zoals vermeld op deze website. Echter voor deze muziekreis hanteren wij afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. Wijzigingen in het dag- en muziekprogramma om organisatorische redenen voorbehouden.
Indien een aanmelding ongedaan wordt gemaakt, zijn per persoon de volgende annuleringskosten verschuldigd:

 • Bij annulering tot 65 dagen voor vertrek: 15% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
 • Bij annulering vanaf 65 dagen (inclusief) tot 42 dagen (exclusief) voor vertrek: 35% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
 • Bij annulering vanaf 42 dagen (inclusief) tot 28 dagen (exclusief) voor vertrek: 55% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
 • Bij annulering vanaf 28 dagen (inclusief) tot 5 dagen (exclusief) voor vertrek: 85% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
 • Bij annulering vanaf de 5e dag voor vertrek: de volledige reissom.

Groepsgrootte
Voor alle groepsreizen geldt een minimum aantal deelnemers. Met minder deelnemers kan de reis helaas niet worden uitgevoerd. Voor vliegreizen is dit doorgaans minimaal 12 deelnemers. Voor touringcarreizen geldt doorgaans een minimum van 15 deelnemers. Indien dit aantal niet wordt gerealiseerd kan Hannick Reizen de reisovereenkomst opzeggen.

Reissom
5-daagse muziekreis Beleef bijzonder verlicht Sevilla in de tijd van advent
Vanaf 1.898,- p.p.

Meer bedenktijd nodig? Neem een optie!
Twijfelt u nog een beetje? Heeft u wel plannen om een muziekreis te gaan maken, maar kunt u nog niet definitief beslissen? Neem dan een vrijblijvende optie!
Wij houden dan een plaatsje voor u vrij op deze reis. Want we hebben graag dat u met ons mee gaat. Op deze manier heeft u meer tijd om er nog even over na te denken en voorkomt u de teleurstelling van prijsverhoging of een volgeboekte reis.

Vertrekdatum
Prijs per persoon
12 december 2022
v.a. 1.898,-
Inbegrepen
 • Geheel muziekprogramma met uitstekende categorie zitplaatsen
 • Verblijf (5 overnachtingen) in het 4-sterren Hotel Hotel Fernando III (incl. ontbijt)
 • Een glaasje wijn en kopje koffie tijdens de maaltijden buiten de deur
 • Boeiende muziektoelichtingen door uw Hannick reisleider
 • Directe Transavia-vluchten
 • Transfers per comfortabele touringcar
 • 6x lunch of diner
 • Excursieprogramma en entrees

Muziekprogramma

Inbegrepen
14 dec: Weihnachtsoratorium 
15 dec: opera Le nozze di Figaro (Mozart)
16 dec: Flamencoshow 

 

Toeslagen

• Toeslag 2-persoonskamer voor alleengebruik € 298,-
• Eventuele brandstoftoeslag
• ANVR boekingskosten € 30,- per factuur
• Calamiteitenfonds € 2,50 en SGR Consumentenbijdrage € 5,- per persoon

Voorwaarden

Op deze reis zijn de volgende voorwaarden van toepassing:

- ANVR-voorwaarden
- SGR-voorwaarden
- Garantieregeling Stichting Calamiteitenfonds Reizen
- Algemene voorwaarden / Boekingsinformatie van Hannick Reizen zoals vermeld op deze website

Betaling
Hannick Reizen is aangesloten bij de ANVR en SGR. Voor u de garantie dat uw muziekreis in goede handen is. Zodra u van ons de bevestiging, welke tevens de factuur is, heeft ontvangen, verzoeken wij u 15% van de totale reissom + een verhoging van de aanbetaling aan ons over te maken, dit is de aanbetaling. Het restant van de reissom dient uiterlijk 6 weken voor aanvang van de reis in ons bezit te zijn. Indien u uw muziekreis boekt binnen 6 weken voor aanvang van de muziekreis dan dient u na ontvangst van de bevestiging/factuur de totale reissom per direct aan ons te voldoen.

Voorwaarden
Op deze reis zijn de ANVR- en SGR-voorwaarden van toepassing, evenals de Algemene Voorwaarden zoals vermeld op deze website. Echter voor deze muziekreis hanteren wij afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. Wijzigingen in het dag- en muziekprogramma om organisatorische redenen voorbehouden.
Indien een aanmelding ongedaan wordt gemaakt, zijn per persoon de volgende annuleringskosten verschuldigd:

 • Bij annulering tot 65 dagen voor vertrek: 15% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
 • Bij annulering vanaf 65 dagen (inclusief) tot 42 dagen (exclusief) voor vertrek: 35% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
 • Bij annulering vanaf 42 dagen (inclusief) tot 28 dagen (exclusief) voor vertrek: 55% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
 • Bij annulering vanaf 28 dagen (inclusief) tot 5 dagen (exclusief) voor vertrek: 85% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
 • Bij annulering vanaf de 5e dag voor vertrek: de volledige reissom.

Groepsgrootte
Voor alle groepsreizen geldt een minimum aantal deelnemers. Met minder deelnemers kan de reis helaas niet worden uitgevoerd. Voor vliegreizen is dit doorgaans minimaal 12 deelnemers. Voor touringcarreizen geldt doorgaans een minimum van 15 deelnemers. Indien dit aantal niet wordt gerealiseerd kan Hannick Reizen de reisovereenkomst opzeggen.

Hannick Reizen_Jerina_CTA Blok
Wij staan voor u klaar
Onze Travel Consultants geven u graag advies

Neem contact met ons op voor meer informatie over onze bijzondere muziekreizen en de verschillende mogelijkheden. 

Bel +31 (0)88 - 13 07 340
Brochure Destin Muziekreizen zomer - najaar 2024_Mockup
Luxe brochure
De mooiste muziekreizen in één brochure
 • Boordevol reisinspiratie
 • Unieke arrangementen
 • Gratis bij u thuisbezorgd
Brochure aanvragen

Vergelijkbare reizen

Bekijk ook onze andere muziekreizen naar de mooiste festivals en operahuizen wereldwijd