Bel ons
Menu
Sluit
Bel ons
Menu
Sluit
Tallinn oude centrum, shutterstock_586534436
Home
Reisaanbod
Muziekreizen
Lente in Tallinn, parel aan de Oostzee

Oude
Hanzestad

muziekreizen

Lente in Tallinn, parel aan de Oostzee

Geniet hier van Offenbach, Brahms en Verdi en van een bezoek aan Helsinki

Nieuw
Concert
Opera
Arvo Pärt
Volgend vertrek
--
Reisduur
6 dagen
Vertrekpunt
Schiphol
Reisleider
Arthur van Dijk
Vliegtuig
Air Baltic
Destin
Vanaf 1.898,-
Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.
Brochure aanvragen Brochure aanvragen
Navigatie
Unieke belevenis Muziekprogramma Programma en excursies Reisinformatie Prijsinformatie
Brochure aanvragen Brochure aanvragen

Bezoek Tallinn en Helsinki

Tallinn, de hoofdstad van Estland aan de Oostzee, heeft twee aangename gezichten. Het middeleeuwse centrum van de oude Hanzestad heeft de eeuwen doorstaan en is in de afgelopen decennia vakkundig gerestaureerd. Daarnaast is de stad na de Russische bezetting snel opgebloeid tot een moderne metropool waar het aangenaam toeven is. Onder leiding van een deskundige stadsgids wandelen we door de gezellige, knusse straatjes van het oude centrum en de burcht Toompea. We bezoeken een symfonisch concert en twee opera’s in de beide kunsttempels die zijn gebouwd in de eerste periode van onafhankelijkheid tussen de twee wereldoorlogen. De twee musea op het programma weerspiegelen de beide gezichten van de stad: de oude kunst in het zomerpaleis van tsaar Peter de Grote en het moderne design in een gloednieuw state of the art museum voor moderne kunst. Uiteraard brengen we een bezoek aan de Alexander Newsky Kathedraal. Ook varen we over naar Finland en brengen een bezoek aan Helsinki voor een stadswandeling langs Jugendstil gebouwen.

Viru Gate, Tallinn, shutterstock_489858979
Tallinn, Viru Gate
Tallinn Alexander Nevsky-kathedraal, shutterstock_524209330
Tallinn, Alexander Nevsky-kathedraal
Tallinn Port Noblessner, shutterstock_1859192494
Tallinn Port Noblessner
Orpheus, Rahvusooper Estonia, Kristel Pärtna_Tamar Nugis c_ Siim Vahur
Orpheus in de Onderwereld in de Nationale Opera © Siim Vahur
Tallinn, shutterstock_331780052
Tallinn
Helsinki, shutterstock_516279775
Jugendstil in Helsinki
Helsinki kathedraal van Uspenski, shutterstock_288735794
Kathedraal van Uspenski in Helsinki
Oude binnenstad en haven Tallinn, shutterstock_312025430
Oude binnenstad en haven Tallinn
Il Trovatore 1, Rahvusooper Estonia c_Tanel Meos
Il Trovatore in de Nationale Opera © Tanel Meos
Veeg naar links

Muziekprogramma

 • Donderdag 2 mei, opera Orpheus in de Onderwereld – inbegrepen 
 • Vrijdag 3 mei, Schumann en Brahms – inbegrepen 
 • Zondag 5 mei, opera Il Trovatore – inbegrepen 

Foto Orpheus en foto Il Trovatore © Tanel Meos

Het muziekprogramma wordt nader beschreven onder de afbeeldingen. 

Donderdag 2 mei - opera Orpheus in de Onderwereld

Nationale opera van Estland (19:00 uur)

Dirigent
Jaan Ots

Regie
Liis Kolle

Uitvoerenden
Estonian National Opera Orchestra and Chorus

Muziek
Jacques Offenbach: Orphée aux Enfers (Engelse boventiteling)

In Orpheus in de Onderwereld zet Jacques Offenbach, de schepper van de Franse operette en door zijn invloed op Johann Strauss van de operette in het algemeen, alles op zijn kop. Niets menselijks is de Griekse goden vreemd: Orpheus is een ordinaire vioolleraar en Eurydice heeft een hekel aan hem. De ritmische en fantasierijke muziek van Offenbach, met melodieën die tegenwoordig elke songfestival-hit zouden kunnen verslaan, de geestigheid en de uitstekende punchlines van het libretto bieden elke regisseur de kans om het publiek een plezierig spektakel te bezorgen. Lyrische aria’s, spotliederen, groots opgezette koren, heerlijke parodieën, een meeslepende wals en de natuurlijk de beroemde cancan, voorafgegaan door een spetterende ouverture die naar meer smaakt: Orpheus in de Onderwereld is altijd weer een feest voor oog en oor.

© Siim Vahur

Orpheus, Helen Lokuta - Rahvusooper Estonia c_ Siim Vahur

Vrijdag 3 mei - Schumann en Brahms

Estonia Concert Hall (19:00 uur)

Dirigent
Olari Elts

Uitvoerenden
Paula Ernesaks (hoorn), Kairi Sosi (hoorn), Elisse Tani (hoorn), Kreete Jacob (hoorn)
Nationaal Symfonieorkest van Estland

Muziek
Rasmus Puur:                Symfonie (première)
Robert Schumann:       Concertpiece for Four Horns and Orchestra, Op. 86
Johannes Brahms:       Symphonie nr. 4 in E minor, Op. 98

‘De afgelopen tien jaar heb ik vele talenten zien passeren. Elk van hen versterkte mijn gevoel dat er een nieuwe muzikale meester op komst was. Eentje die niet langzaam zou openbloeien, maar – net als Minerva uit het hoofd van Jupiter – volgroeid op het toneel zou verschijnen. Hij is er eindelijk, en zijn naam is Johannes Brahms.’ Zo introduceert de 23 jaar oudere Robert Schumann zijn jonge geestverwant aan het lezerspubliek van zijn eigen, populaire Neue Zeitschrift für Musik. Het is het begin van een levenslange vriendschap. Tijdens dit concert klinken twee meesterwerken van de beide Duitse romantici. Brahms’ Vierde symfonie wordt met het Deutsches Requiem beschouwd als zijn magnus opus. Voor de pauze staat het zelden uitgevoerde Concertstuk voor vier hoorns van Schumann op het programma. 

Instrument shutterstock_124878076

Zondag 5 mei - opera Il Trovatore

Nationale opera van Estland (17:00 uur)

Dirigent
Kaspar Mänd

Regie
Neeme Kuningas

Uitvoerenden
Estonian National Opera Orchestra and Chorus

Muziek
Giuseppe Verdi: Il Trovatore (Engelse boventiteling)

In zijn meest vruchtbare periode schrijft Giuseppe Verdi in korte tijd drie hartstochtelijke melodrama’s die zijn reputatie als de grootste Italiaanse componist van zijn tijd definitief vestigen: Rigoletto, Il Trovatore en La Traviata. Il Trovatore kent een enorme vaart en de talloze vocale hoogtepunten getuigen van een intens pathos. In deze opera demonstreert Verdi opnieuw zijn vermogen om de juiste melodieën te koppelen aan de diepe emoties van zijn personages, die wanhopig op zoek zijn naar liefde, maar emotioneel verstrikt raken in noodlottige ontwikkelingen en de geheimen van een gruwelijk verleden. De gelauwerde regisseur Neeme Kuningas, jarenlang verbonden aan de Nationale Opera van Estland tekent voor een degelijke en gepassioneerde regie. Il Trovatore verovert al sinds 1853 het hart van iedereen die houdt van een stevig verhaal, meeslepende melodieën, fantastische stemmen en grote koornummers.

© Tanel Meos

Il Trovatore, Rahvusooper Estonia c_Tanel Meos

Programma en excursies

Dag 1 - Aankomst in Tallinn

U vliegt rechtstreeks met KLM naar Tallinn, waar u vroeg in de middag aankomt. U wordt per luxe touringcar vervoerd naar het viersterren Nordic Forum Hotel in het centrum van de stad. Na een eerste korte verkenning van de oude stad met een deskundige gids staat er ’s avonds een gezamenlijk diner in het hotel voor u klaar.

Tallinn, shutterstock_1285265578

Dag 2 - Ontdek de oude binnenstad van Tallinn

Vanmorgen geniet u van een uitgebreid ontbijtbuffet. Na de eerste muziektoelichting in uw hotel verkent u onder begeleiding van een lokale deskundige gids de oude binnenstad van Tallinn. U bezoekt onder andere de indrukwekkende kathedraal van de orthodoxe kerk, Alexander Newsky. Na de stadswandeling vertrekken we per touringcar naar Noblessner, het oude havengebied dat de laatste decennia op voorbeeldige wijze is omgetoverd tot een moderne wijk met winkeltjes en restaurants aan zee. Daar geniet u van een gezamenlijke lunch. De verdere middag is ter vrije besteding en u dineert op eigen gelegenheid. ’s Avonds lopen we in tien minuten naar het prachtige Jugendstil operagebouw, voor een uitvoering van Offenbachs ‘Opéra bouffe’ Orphée aux Enfers.

Tallinn Passage van St. Catherine, shutterstock_1079062865

Dag 3 - Bezoek het Kumu Art Museum en het Kadriog Paleis

Na het ontbijt en de tweede muziektoelichting brengt de touringcar u naar het Kumu Art Museum en het Kadriog Paleis, waar een gids ons door de collecties leidt. Het Kumu Art Museum is een bouwkundig meesterwerk van de Finse architect Pekka Vapaavuori met een grote collectie moderne kunst en design. Het barokke Kadriog Paleis was met zijn tuinen de geliefde zomerresidentie van tsaar Peter de Grote en herbergt na een grondige renovatie een collectie klassieke schilderkunst en beeldhouwwerken. Na een gezamenlijke lunch wordt u terug naar het hotel gebracht. De tweede helft van de middag is ter vrije besteding. ’s Avonds gaat u naar het nationale concertgebouw voor Brahms’ Vierde symfonie.

Tallinn Kadriog Palace, shutterstock_469513070

Dag 4 - Bezoek de hoofdstad van Finland, Helsinki

Vandaag bezoekt u met een snelle veerboot Helsinki, aan de overkant van de Finse golf. Daar verzorgt een gids een stadswandeling met speciale aandacht voor de Jugendstil gebouwen in de stad. In Helsinki genieten we van een gezamenlijke lunch. Rond zes uur ’s avonds verwachten we terug te zijn in Tallinn, waar u de avond vrij heeft en eventueel op eigen gelegenheid dineert.

Helsinki, shutterstock_2091915346

Dag 5 - Het Arvo Pärt Music Centre

Vanmorgen geniet u opnieuw van een uitgebreid ontbijtbuffet. Na de derde en laatste muziektoelichting in uw hotel vertrekt u per touringcar naar het Arvo Pärt Music Centre in Laulasmaa, 35 kilometes van Tallinn. Het gebouw ligt midden in de pijnbossen op een schiereiland, omringd door de zee. Een gids leidt u door het museum en vertelt over Arvo Pärt, die geldt als een van de belangrijkste hedendaagse componisten van gewijde muziek. U bent aan het begin van de middag terug in uw hotel. Na Il Trovatore geniet u van een laatste driegangen diner.

Tallinn oude centrum, shutterstock_490242040

Dag 6 - Terugreis naar Nederland

Vanwege de vroege vertrektijd staat er voor u een ingepakt ontbijt klaar. Hierna brengt de touringcar u rechtstreeks naar de luchthaven van Tallinn. Rond half acht vertrekt uw vlucht naar Schiphol.

Programmawijzigingen voorbehouden

Tallinn oude centrum, shutterstock_586534436
Toon meer
Toon minder

Reisinformatie

Uw hotel

Nordic Hotel Forum ****
Op slechts 150 meter gelegen van de oude stad van Tallinn vindt u dit prachtige 4-sterrenhotel. Het hotel beschikt over ruime kamers met airconditioning en gratis Wi-Fi. Op de bovenste verdieping vindt u het recreatiecentrum. Het hotel beschikt over een sauna, een stoombad en een hot tub. Het restaurant van het hotel serveert Estse en internationale gerechten. Ook heeft het hotel een zomerterras en een lobbybar. Het Vrijheidsplein vindt u op 600 meter lopen van het hotel vandaan. 

Nordic Forum Hotel
Nordic Forum Hotel
Nordic Hotel Forum Lobby
Lobby
Nordic Forum Hotel Spa
Spa
Nordic Forum Hotel Standard Double_street view_S_Tuul
Impressie Hotelkamer
Veeg naar links

Uw reisleider

Schrijver & kenner van muziek, literatuur en kunst
Arthur van Dijk

"In Nijmegen studeerde ik letterkunde, geschiedenis, filosofie en muziekwetenschappen. Mijn werkzame leven heb ik vooral doorgebracht in de klassieke muziek. Na een periode als projectleider bij de Nationale Reisopera – met een levenslange liefde voor opera tot gevolg – werd ik directeur van het Nationaal Jeugd Orkest (NJO). Een heerlijke periode. Na het NJO was ik nog een tijd orkestdirecteur in Brabant. Vanwege vele orkesttournees heb ik meer dan twintig jaar lang ongelofelijk veel door Europa gereisd. Op de reizen die ik voor Hannick begeleid hoop ik iets van die ‘culturele melange’ mee te geven aan de reizigers."

Arthur van Dijk-1

Vervoer

Directe vluchten met Air Baltic
01-05-2024, Amsterdam – Tallinn, 09:55 – 13:15 uur, BT 858
06-05-2024, Tallinn – Amsterdam, 07:30 – 09:00 uur, BT 857
Schemawijzigingen voorbehouden

Vanaf acht weken voor vertrek zijn wij veelal genoodzaakt niet geboekte vliegtuigstoelen terug te geven aan de luchtvaartmaatschappij. Vanaf dat moment bestaat de mogelijkheid dat wij alleen nog tickets in een duurdere tariefsklasse kunnen boeken, waardoor wij u een vluchttoeslag moeten doorberekenen. Uiteraard wordt u in dat geval bij boeking hierover geïnformeerd.

Bagageregeling Air Baltic
Bij uw vlucht is altijd 8 kg hand- en 23 kg ruimbagage inbegrepen. Wilt u meer kilo’s meenemen kunnen wij dat voor u bijboeken tegen een meerprijs.

Taxiservice vanaf uw huisadres
Onbezorgd op reis? Boek dan een privé taxi vanaf uw huisadres tot het vertrekpunt van de reis. Geen gesleep met koffers: een ontspannen begin van uw reis! De kosten zijn afhankelijk van de route. Onze reisspecialisten informeren u graag!

 

Taxiservice

Muziektickets

Wij reserveren uw muziektickets rechtstreeks bij operahuizen of via gerenommeerde agentschappen, die hiervoor reserveringskosten en een voorverkooptoeslag berekenen. Deze toeslagen kunnen oplopen tot 55%. De prijzen op uw muziekticket kunnen dus afwijken van de prijs die wij onze partners betalen. Wij raden u aan om op tijd te boeken, zodat u verzekerd bent van muziektickets in een goede categorie. Boeken via Hannick Reizen voorkomt teleurstellingen en lange wachttijden bij de kassa.

Bij annulering worden de muziektickets altijd 100% in rekening gebracht.

Duurzaam op reis

Het hele jaar gaan we op reis. Ver weg of dichter bij huis. Wij laten u heel graag genieten van de talloze mooie plaatsen die er op deze wereld zijn, zodat u elke keer weer nieuwe, unieke ervaringen op kunt doen.
Graag nemen wij u mee hoe wij als familiebedrijf al meer dan 50 jaar onze verantwoordelijkheid nemen op het gebied van duurzaam ondernemen.
Klik hier voor meer informatie.

Prijsinformatie

Reissom
Inbegrepen
Toeslagen
Voorwaarden
6-daagse muziekreis Tallinn
Vanaf 1.898,- p.p.

Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

Meer bedenktijd nodig? Neem een optie!
Twijfelt u nog een beetje? Heeft u wel plannen om een muziekreis te gaan maken, maar kunt u nog niet definitief beslissen? Neem dan een vrijblijvende optie!
Wij houden dan een plaatsje voor u vrij op deze reis. Want we hebben graag dat u met ons mee gaat. Op deze manier heeft u meer tijd om er nog even over na te denken en voorkomt u de teleurstelling van prijsverhoging of een volgeboekte reis.

Vertrekdatum
Prijs per persoon
1 mei 2024
v.a. 1.898,-
 • Uitstekende zitplaatsen voor de voorstellingen
 • Verblijf (5 overnachtingen) in het 4-sterren Nordic Forum Hotel (incl. ontbijt)
 • Een glaasje wijn en kopje koffie tijdens de maaltijden buiten de deur
 • Boeiende muziektoelichtingen door uw Hannick reisleider
 • Directe Air Baltic-vluchten
 • Transfers per comfortabele touringcar
 • 5 keer lunch of diner
 • Excursieprogramma en entrees

Muziekprogramma

Inbegrepen
2 mei, opera Orpheus in de Onderwereld
3 mei, Elts en Brahms
5 mei, opera Il Trovatore

• Toeslag 2-persoonskamer voor alleengebruik € 398,-
• Eventuele brandstoftoeslag
• Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

Op deze reis zijn de volgende voorwaarden van toepassing:

- ANVR-voorwaarden
- SGR-voorwaarden
- Garantieregeling Stichting Calamiteitenfonds Reizen
- Algemene voorwaarden / Boekingsinformatie van Hannick Reizen zoals vermeld op deze website

Betaling
Hannick Reizen is aangesloten bij de ANVR en SGR. Voor u de garantie dat uw muziekreis in goede handen is. Zodra u van ons de bevestiging, welke tevens de factuur is, heeft ontvangen, verzoeken wij u 15% van de totale reissom + een verhoging van de aanbetaling aan ons over te maken, dit is de aanbetaling. Het restant van de reissom dient uiterlijk 6 weken voor aanvang van de reis in ons bezit te zijn. Indien u uw muziekreis boekt binnen 6 weken voor aanvang van de muziekreis dan dient u na ontvangst van de bevestiging/factuur de totale reissom per direct aan ons te voldoen.

Voorwaarden
Op deze reis zijn de ANVR- en SGR-voorwaarden van toepassing, evenals de Algemene Voorwaarden zoals vermeld op deze website. Echter voor deze muziekreis hanteren wij afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. Wijzigingen in het dag- en muziekprogramma om organisatorische redenen voorbehouden.
Indien een aanmelding ongedaan wordt gemaakt, zijn per persoon de volgende annuleringskosten verschuldigd:

 • Bij annulering tot 42 dagen voor vertrek: 15% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
 • Bij annulering vanaf 42 dagen (inclusief) tot 28 dagen (exclusief) voor vertrek: 35% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
 • Bij annulering vanaf 28 dagen (inclusief) tot 5 dagen (exclusief) voor vertrek: 75% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
 • Bij annulering vanaf de 5dag voor vertrek: de volledige reissom.

Groepsgrootte
Voor alle groepsreizen geldt een minimum aantal deelnemers. Met minder deelnemers kan de reis helaas niet worden uitgevoerd. Voor vliegreizen is dit doorgaans minimaal 12 deelnemers. Voor touringcarreizen geldt doorgaans een minimum van 15 deelnemers. Indien dit aantal niet wordt gerealiseerd kan Hannick Reizen de reisovereenkomst opzeggen.

Reissom
6-daagse muziekreis Tallinn
Vanaf 1.898,- p.p.

Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

Meer bedenktijd nodig? Neem een optie!
Twijfelt u nog een beetje? Heeft u wel plannen om een muziekreis te gaan maken, maar kunt u nog niet definitief beslissen? Neem dan een vrijblijvende optie!
Wij houden dan een plaatsje voor u vrij op deze reis. Want we hebben graag dat u met ons mee gaat. Op deze manier heeft u meer tijd om er nog even over na te denken en voorkomt u de teleurstelling van prijsverhoging of een volgeboekte reis.

Vertrekdatum
Prijs per persoon
1 mei 2024
v.a. 1.898,-
Inbegrepen
 • Uitstekende zitplaatsen voor de voorstellingen
 • Verblijf (5 overnachtingen) in het 4-sterren Nordic Forum Hotel (incl. ontbijt)
 • Een glaasje wijn en kopje koffie tijdens de maaltijden buiten de deur
 • Boeiende muziektoelichtingen door uw Hannick reisleider
 • Directe Air Baltic-vluchten
 • Transfers per comfortabele touringcar
 • 5 keer lunch of diner
 • Excursieprogramma en entrees

Muziekprogramma

Inbegrepen
2 mei, opera Orpheus in de Onderwereld
3 mei, Elts en Brahms
5 mei, opera Il Trovatore

Toeslagen

• Toeslag 2-persoonskamer voor alleengebruik € 398,-
• Eventuele brandstoftoeslag
• Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

Voorwaarden

Op deze reis zijn de volgende voorwaarden van toepassing:

- ANVR-voorwaarden
- SGR-voorwaarden
- Garantieregeling Stichting Calamiteitenfonds Reizen
- Algemene voorwaarden / Boekingsinformatie van Hannick Reizen zoals vermeld op deze website

Betaling
Hannick Reizen is aangesloten bij de ANVR en SGR. Voor u de garantie dat uw muziekreis in goede handen is. Zodra u van ons de bevestiging, welke tevens de factuur is, heeft ontvangen, verzoeken wij u 15% van de totale reissom + een verhoging van de aanbetaling aan ons over te maken, dit is de aanbetaling. Het restant van de reissom dient uiterlijk 6 weken voor aanvang van de reis in ons bezit te zijn. Indien u uw muziekreis boekt binnen 6 weken voor aanvang van de muziekreis dan dient u na ontvangst van de bevestiging/factuur de totale reissom per direct aan ons te voldoen.

Voorwaarden
Op deze reis zijn de ANVR- en SGR-voorwaarden van toepassing, evenals de Algemene Voorwaarden zoals vermeld op deze website. Echter voor deze muziekreis hanteren wij afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. Wijzigingen in het dag- en muziekprogramma om organisatorische redenen voorbehouden.
Indien een aanmelding ongedaan wordt gemaakt, zijn per persoon de volgende annuleringskosten verschuldigd:

 • Bij annulering tot 42 dagen voor vertrek: 15% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
 • Bij annulering vanaf 42 dagen (inclusief) tot 28 dagen (exclusief) voor vertrek: 35% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
 • Bij annulering vanaf 28 dagen (inclusief) tot 5 dagen (exclusief) voor vertrek: 75% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
 • Bij annulering vanaf de 5dag voor vertrek: de volledige reissom.

Groepsgrootte
Voor alle groepsreizen geldt een minimum aantal deelnemers. Met minder deelnemers kan de reis helaas niet worden uitgevoerd. Voor vliegreizen is dit doorgaans minimaal 12 deelnemers. Voor touringcarreizen geldt doorgaans een minimum van 15 deelnemers. Indien dit aantal niet wordt gerealiseerd kan Hannick Reizen de reisovereenkomst opzeggen.

Hannick Reizen_Jerina_CTA Blok
Wij staan voor u klaar
Onze Travel Consultants geven u graag advies

Neem contact met ons op voor meer informatie over onze bijzondere muziekreizen en de verschillende mogelijkheden. 

Bel +31 (0)88 - 13 07 340
Brochure Destin Muziekreizen zomer - najaar 2024_Mockup
Luxe brochure
De mooiste muziekreizen in één brochure
 • Boordevol reisinspiratie
 • Unieke arrangementen
 • Gratis bij u thuisbezorgd
Brochure aanvragen

Vergelijkbare reizen

Bekijk ook onze andere muziekreizen naar de mooiste festivals en operahuizen wereldwijd