Bel ons
Menu
Sluit
Bel ons
Menu
Sluit
Italie - Venetie (7)-1
Home
Reisaanbod
Muziekreizen
Venetië, Vivaldi, Verdi

Venetië - een stad vol geschiedenis en muziek

Brochure aanvragen Brochure aanvragen
Navigatie
Unieke belevenis Muziekprogramma Programma en excursies Reisinformatie Prijsinformatie
Brochure aanvragen Brochure aanvragen

Kerken, paleizen en theater vol met muziek

Venetië kent een uitzonderlijke geschiedenis die in de prachtige gebouwen met Arabische en Byzantijnse invloeden terug te zien is, zoals de beroemde San Marco basiliek. Door hun sterke zeevloot was Venetië tussen de tiende en veertiende eeuw een van de machtigste steden in Europa en een toonaangevende handelsstad. In 1453 veranderde hun machtspositie. Interessant genoeg begon de muzikale bloeiperiode van de stad pas in de zestiende eeuw. Vanaf toen duiken namen op als Willaert, de Rore, Gabrieli en in latere tijden Monteverdi en natuurlijk Vivaldi. De ‘rode priester’ is hier geboren en heeft, voor het weeshuis waar hij gewerkt heeft, veel van zijn concerten geschreven. U gaat alle belangrijke plekken met betrekking tot Vivaldi in Venetië bezoeken. Uiteraard gaat u ook een concert met muziek van hem bijwonen.
Venetië is tevens de stad van het eerste openbare operahuis, dus een gebouw waar ook burgers tegen betaling een opera konden zien. Helaas bestaat het gebouw niet meer. Voorheen was het de gewoonte om opera’s privé in het huis van rijke of adellijke families op te voeren. U heeft de unieke kans om een dergelijke uitvoering te beleven, namelijk in de Palazzo Barbarigo Minotto en wel Verdi’s La Traviata. Deze opera beleefde zijn première in Venetië, maar dan in het Teatro La Fenice. Tijdens een excursie bezichtigt u dit rijkelijk ingerichte theater. ‘s-avonds kunt u muziek van onder andere Mendelssohn en Mozart beluisteren. Net als bijna iedere componist zijn zij een keer naar Venetië gereisd om deze prachtige en voor de muziek zo belangrijke stad te leren kennen.

Italie - Venetie (3)
Venetië
Italie - Venetie (2)
San Marcoplein
Italie - Venetie (1)
Zicht op Venetië
Italie - Venetie (6)
De smalle straatjes van Venetë
Italie - Venetie (9)
Venetië vanaf het water
Veeg naar links

Muziekprogramma

 • 11 maart, Concerten van Vivaldi - inbegrepen
 • 12 maart, Opera La Traviata (Verdi) - inbegrepen
 • 13 maart, Componisten in Venetië - inbegrepen

Het muziekprogramma wordt nader beschreven onder de afbeeldingen. 

Vrijdag 11 maart - Concerten van Vivaldi

Chiesa di San Vidal (20:30 uur)

Uitvoerenden
Interpreti Veneziani

Muziek
Antonio Vivaldi: Concert voor strijkers en continuo in A RV 158
Concert voor viool, strijkers en klavecimbel in Bes op. 4 nr. 1 RV 383, ‘La stravaganza’
Sinfonia uit de opera Griselda RV 718
Concert voor 2 violen, strijkers en continuo in D RV 512
Concert voor viool, strijkers en continuo in Es op. 8 nr. 5 RV 253, ‘La tempesta di mare’
Francesco A. Bonporti: Concert voor viool, strijkers en continuo

De concerten van Antonio Vivaldi barsten van de energie. De snelle delen lijken net een raderwerk dat bestendig wordt opgedraaid en de luisteraar meeneemt. De langzame delen daarentegen zijn in hun lyrische toon om bij weg te dromen. Vivaldi heeft een toonaangevende rol bij de driedelige vormgeving van het concert gespeeld. Ook stond zijn afwisseling van solist en ensemble model voor andere componisten. U hoort hier enkele van zijn meer dan 500 concerten, alsmede een instrumentaal stuk uit een opera van Vivaldi.

Zaterdag 12 maart - Opera La Traviata (Verdi)

Palazzo Barbarigo Minotto (20:30 uur)

Tijdens deze voorstelling gaat u werkelijk terug in de tijd – niet vanwege de opera, maar vanwege de plaats van de voorstelling. De republiek Venetië had vele rijke families met grote paleisachtige huizen. In deze huizen waren regelmatig concerten en opera’s voor genodigden te horen. Een dergelijke voorstelling maakt u mee, in de Palazzo Barbarigo Minotto (weliswaar met een opera die wel degelijk voor een theater was gecomponeerd). Vanzelfsprekend is het aantal toehoorders beperkt en vele malen minder dan in een operahuis. U maakt de zangers en musici van dichtbij mee en u zit als het ware midden in het verhaal. Ook zal de uitvoering over meerdere kamers of zalen verdeeld zijn, zodat u al luisterend het paleis verkent.

La Traviata

Zondag 13 maart - Componisten in Venetië

Teatro Malibran (17:00 uur)

Dirigent
Markus Stenz

Uitvoerenden
Orchestra del Teatro La Fenice

Muziek
Felix Mendelssohn: ‘Meeresstille und glückliche Fahrt’ op. 27
Wolfgang A. Mozart: Symfonie nr. 41 in C KV 551, ‘Jupiter’
Robert Schumann: Symfonie nr. 2 in C op. 61

Mendelssohn was in 1830 in Venetië en diep onder de indruk van de stad met al de bekende gebouwen, al het water en al de bruggen – en de gondeliers. Waarschijnlijk geïnspireerd door zijn reis componeerde hij de Venezianische Gondellieder. In dit concert hoort u echter een andere compositie waarin water een rol speelt en welke gebaseerd is op twee gedichten van Goethe.
Mozart verbleef met 15 jaar in 1771 samen met zijn vader voor een maand in Venetië. Ze hebben geen toeristische attractie overgeslagen: van varen met een gondola tot het vieren van het carnaval. Mozart was toen al beroemd, maar een van zijn bekendste symfonieën gaat u onder leiding van ‘onze’ Markus Stenz beluisteren, namelijk de ‘Jupitersymfonie’.
Ook klinkt de tweede symfonie van Schumann, met zijn heroïsche opening en verlangend adagio.

© Kaupo+Kikkas

Markus+Stenz+7+(c)Kaupo+Kikkas_f_DSC04420

Programma en excursies

Dag 1 - Aankomst in Venetië

In de middag vliegt u rechtstreeks met KLM van Amsterdam naar het prachtige Venetië. Venetië staat wereldwijd bekend om zijn historische centrum en de vele kanalen. Na aankomst reist u dan ook per watertaxi naar uw 4-sterrenhotel in het centrum van de stad, op loopafstand van het San Marcoplein. Venetië heeft een lange handelsgeschiedenis en sinds 1987 staat de stad op de werelderfgoedlijst van Unesco. Vanavond geniet u gezamenlijk van een 3-gangen diner in uw hotel.

Italie - Venetie (8)

Dag 2 - In de voetsporen van Monteverdi en Vivaldi

Na het ontbijt verzorgt uw reisleider een muziekintroductie over het concert van Vivaldi dat u deze avond zal bijwonen. Vervolgens gaat u op pad voor de interessante excursie ‘van Monteverdi tot Vivaldi’ waarmee u een wandeling maakt in de voetsporen van twee van de bekendste, Italiaanse componisten. Tijdens deze excursie bezoekt u o.a. een aantal plaatsen die verbonden zijn met het leven van Antonio Vivaldi. Na een gezamenlijke lunch en een middag ter vrije besteding woont u in de avond het concert bij in de Chiesa di San Vidal waar de muziek van Vivaldi ten gehore wordt gebracht.

Venetië shutterstock_1926742466

Dag 3 - Bezoek aan de San Marco en het Dogepaleis

Na het ontbijt geeft uw reisleider een boeiende inleiding op het concert van vanavond. Daarna volgt één van de vele hoogtepunten van deze reis; een bezoek aan de basiliek van San Marco en het Dogepaleis. Het Dogepaleis is één van de belangrijkste niet-religieuze bouwwerken in de gotische stijl. U luncht op eigen gelegenheid en daarna heeft u de tijd om de indrukken van de ochtend te verwerken en Venetië zelf verder te verkennen. Na het gezamenlijke diner staat de beroemde opera La Traviata van Verdi op de planning, in het sfeervolle Palazzo Barbarigo Minotto.

Venetië shutterstock_1256109571

Dag 4 - Twee theaters op één dag

Na het ontbijt zal uw reisleider ook vandaag een muziekinleiding verzorgen. Vervolgens gaat u weer op stap. Naar het Teatro La Fenice dit keer. Als een feniks is het 18e eeuwse logetheater ‘La Fenice’ al vaak uit de as herrezen. Na de laatste brand in ‘96 is het theater op basis van Visconti’s filmbeelden geheel in stijl hersteld. Vandaag luncht u op eigen gelegenheid waarna we vervolgens aan het einde van de middag het concert van Markus Stenz bijwonen in het Teatro Malibran. Na het concert zullen we hierover uitgebreid na kunnen praten tijdens een gezamenlijk diner.

Venetië shutterstock_720444505

Dag 5 - Venetië vanaf het water

Na het ontbijt in het hotel zult u Venetië vandaag vanuit een andere invalshoek bekijken; namelijk vanaf het water. U maakt een gondeltocht door o.a. het Grand Canal en ervaart het meest karakteristieke en bekende vervoermiddel van Venetië. Na een gezamenlijke lunch, zit deze reis er helaas alweer op en brengt de watertaxi u weer terug naar de luchthaven van Venetië voor de retourvlucht naar Amsterdam.

Venetië

Reisinformatie

Uw hotel

Hotel Monaco ****
Het Monaco bevindt zich op slechts 100 meter afstand van het San Marcoplein, en biedt uitzicht op het Canal Grande. Het hotel verzorgt een Amerikaans ontbijt op het terras van het restaurant, vanaf waar u tevens kunt genieten van een panoramisch uitzicht. De kamers van het hotel combineren een elegante inrichting met antiek meubilair en moderne voorzieningen. Ze zijn allemaal uitgerust met airconditioning. Alle kamers hebben ook een minibar, een tv, en een eigen badkamer met een haardroger.

 

Hotel Monaco buitenkant
Hotel Monaco buitenkant
Hotel Monaco lobby
Entree
Hotel Monaco entree
Lobby
Hotel Monaco restaurant
Restaurant
Hotel Monaco hotelkamer
Impressie hotelkamer
Veeg naar links

Vervoer

Directe vluchten met KLM
10-03-2022, Amsterdam – Venetië, 15:30 tot 17:15 uur, KL1655
14-03-2022, Venetië – Amsterdam, 17:55 tot 19:55 uur, KL1656
Schemawijzigingen voorbehouden

Vanaf acht weken voor vertrek zijn wij veelal genoodzaakt niet geboekte vliegtuigstoelen terug te geven aan de luchtvaartmaatschappij. Vanaf dat moment bestaat de mogelijkheid dat wij alleen nog tickets in een duurdere tariefsklasse kunnen boeken, waardoor wij u een vluchttoeslag moeten doorberekenen. Uiteraard wordt u in dat geval bij boeking hierover geïnformeerd.

Bagageregeling KLM
Bij uw vlucht is altijd 12 kg hand- en 23 kg ruimbagage inbegrepen. Wilt u meer kilo’s meenemen kunnen wij dat voor u bijboeken tegen een meerprijs.

Taxiservice vanaf uw huisadres
Onbezorgd op reis? Boek dan een privé taxi vanaf uw huisadres tot het vertrekpunt van de reis. Geen gesleep met koffers: een ontspannen begin van uw reis! De kosten zijn afhankelijk van de route. Onze reisspecialisten informeren u graag!

 

Taxiservice

Muziektickets

Wij reserveren uw muziektickets rechtstreeks bij operahuizen of via gerenommeerde agentschappen, die hiervoor reserveringskosten en een voorverkooptoeslag berekenen. Deze toeslagen kunnen oplopen tot 55%. De prijzen op uw muziekticket kunnen dus afwijken van de prijs die wij onze partners betalen. Wij raden u aan om op tijd te boeken, zodat u verzekerd bent van muziektickets in een goede categorie. Boeken via Hannick Reizen voorkomt teleurstellingen en lange wachttijden bij de kassa.

Bij annulering worden de muziektickets altijd 100% in rekening gebracht.

Verantwoord op reis

Bij Hannick Reizen kunt u uw CO2 voetafdruk compenseren. Voor elke € 10,- plant ZOA 4 bomen voor u! Op deze reis kunt u uw CO2 voetafdruk compenseren door 8 bomen p.p. te doneren of een deel ervan. Uw donatie wordt zeer op prijs gesteld.

Klik hier voor meer informatie.

Prijsinformatie

Reissom
Inbegrepen
Toeslagen
Voorwaarden
5- daagse groepsreis Venetië, Vivaldi, Verdi
Vanaf € 2.298,- p.p.

Meer bedenktijd nodig? Neem een optie!
Twijfelt u nog een beetje? Heeft u wel plannen om een muziekreis te gaan maken, maar kunt u nog niet definitief beslissen? Neem dan een vrijblijvende optie!
Wij houden dan een plaatsje voor u vrij op deze reis. Want we hebben graag dat u met ons mee gaat. Op deze manier heeft u meer tijd om er nog even over na te denken en voorkomt u de teleurstelling van prijsverhoging of een volgeboekte reis.

Vertrekdatum
Prijs per persoon
10 maart 2022
v.a. 2.298,-

 • Verblijf (4 overnachtingen) in het centraal gelegen 4-sterren hotel Monaco (incl. ontbijt)
 • Een glaasje wijn en kopje koffie tijdens de maaltijden buiten de deur
 • Boeiende muziekinleidingen door uw Hannick reisleider
 • Unieke begeleiding door onze eigen Nederlandssprekende gids die de Italiaanse taal beheerst en de omgeving en locaties goed kent
 • Directe KLM-vluchten
 • Transfers per comfortabele touringcar
 • 4 keer lunch of diner
 • Excursieprogramma en entrees

Muziekprogramma

Inbegrepen

 • 11 maart, Concerten van Vivaldi 
 • 12 maart, Opera La Traviata (Verdi) 
 • 13 maart, Componisten in Venetië 

 

• Toeslag 2-persoonskamer voor alleengebruik € 398,-
• ANVR boekingskosten € 30,- per factuur
• Calamiteitenfonds € 2,50 en SGR Consumentenbijdrage € 5,- per persoon

Op deze reis zijn de volgende voorwaarden van toepassing:

- ANVR-voorwaarden
- SGR-voorwaarden
- Garantieregeling Stichting Calamiteitenfonds Reizen
- Algemene voorwaarden / Boekingsinformatie van Hannick Reizen zoals vermeld op deze website

Betaling
Hannick Reizen is aangesloten bij de ANVR en SGR. Voor u de garantie dat uw muziekreis in goede handen is. Zodra u van ons de bevestiging, welke tevens de factuur is, heeft ontvangen, verzoeken wij u 15% van de totale reissom + een verhoging van de aanbetaling aan ons over te maken, dit is de aanbetaling. Het restant van de reissom dient uiterlijk 6 weken voor aanvang van de reis in ons bezit te zijn. Indien u uw muziekreis boekt binnen 6 weken voor aanvang van de muziekreis dan dient u na ontvangst van de bevestiging/factuur de totale reissom per direct aan ons te voldoen.

Voorwaarden
Op deze reis zijn de ANVR- en SGR-voorwaarden van toepassing, evenals de Algemene Voorwaarden zoals vermeld op deze website. Echter voor deze muziekreis hanteren wij afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. Wijzigingen in het dag- en muziekprogramma om organisatorische redenen voorbehouden.
Indien een aanmelding ongedaan wordt gemaakt, zijn per persoon de volgende annuleringskosten verschuldigd:

 • Bij annulering tot 42 dagen voor vertrek: 15% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling t.w.v. € 440,- wegens non-refundable reiselementen
 • Bij annulering vanaf 42 dagen (inclusief) tot 28 dagen (exclusief) voor vertrek: 35% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling t.w.v. € 440,- wegens non-refundable reiselementen
  • Bij annulering vanaf 28 dagen (inclusief) tot 5 dagen (exclusief) voor vertrek: 75% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling t.w.v. € 440,- wegens non-refundable reiselementen
  • Bij annulering vanaf de 5dag voor vertrek: de volledige reissom.

Groepsgrootte
Voor alle groepsreizen geldt een minimum aantal deelnemers. Met minder deelnemers kan de reis helaas niet worden uitgevoerd. Voor vliegreizen is dit doorgaans minimaal 12 deelnemers. Voor touringcarreizen geldt doorgaans een minimum van 15 deelnemers. Indien dit aantal niet wordt gerealiseerd kan Hannick Reizen de reisovereenkomst opzeggen.

Reissom
5- daagse groepsreis Venetië, Vivaldi, Verdi
Vanaf € 2.298,- p.p.

Meer bedenktijd nodig? Neem een optie!
Twijfelt u nog een beetje? Heeft u wel plannen om een muziekreis te gaan maken, maar kunt u nog niet definitief beslissen? Neem dan een vrijblijvende optie!
Wij houden dan een plaatsje voor u vrij op deze reis. Want we hebben graag dat u met ons mee gaat. Op deze manier heeft u meer tijd om er nog even over na te denken en voorkomt u de teleurstelling van prijsverhoging of een volgeboekte reis.

Vertrekdatum
Prijs per persoon
10 maart 2022
v.a. 2.298,-
Inbegrepen

 • Verblijf (4 overnachtingen) in het centraal gelegen 4-sterren hotel Monaco (incl. ontbijt)
 • Een glaasje wijn en kopje koffie tijdens de maaltijden buiten de deur
 • Boeiende muziekinleidingen door uw Hannick reisleider
 • Unieke begeleiding door onze eigen Nederlandssprekende gids die de Italiaanse taal beheerst en de omgeving en locaties goed kent
 • Directe KLM-vluchten
 • Transfers per comfortabele touringcar
 • 4 keer lunch of diner
 • Excursieprogramma en entrees

Muziekprogramma

Inbegrepen

 • 11 maart, Concerten van Vivaldi 
 • 12 maart, Opera La Traviata (Verdi) 
 • 13 maart, Componisten in Venetië 

 

Toeslagen

• Toeslag 2-persoonskamer voor alleengebruik € 398,-
• ANVR boekingskosten € 30,- per factuur
• Calamiteitenfonds € 2,50 en SGR Consumentenbijdrage € 5,- per persoon

Voorwaarden

Op deze reis zijn de volgende voorwaarden van toepassing:

- ANVR-voorwaarden
- SGR-voorwaarden
- Garantieregeling Stichting Calamiteitenfonds Reizen
- Algemene voorwaarden / Boekingsinformatie van Hannick Reizen zoals vermeld op deze website

Betaling
Hannick Reizen is aangesloten bij de ANVR en SGR. Voor u de garantie dat uw muziekreis in goede handen is. Zodra u van ons de bevestiging, welke tevens de factuur is, heeft ontvangen, verzoeken wij u 15% van de totale reissom + een verhoging van de aanbetaling aan ons over te maken, dit is de aanbetaling. Het restant van de reissom dient uiterlijk 6 weken voor aanvang van de reis in ons bezit te zijn. Indien u uw muziekreis boekt binnen 6 weken voor aanvang van de muziekreis dan dient u na ontvangst van de bevestiging/factuur de totale reissom per direct aan ons te voldoen.

Voorwaarden
Op deze reis zijn de ANVR- en SGR-voorwaarden van toepassing, evenals de Algemene Voorwaarden zoals vermeld op deze website. Echter voor deze muziekreis hanteren wij afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. Wijzigingen in het dag- en muziekprogramma om organisatorische redenen voorbehouden.
Indien een aanmelding ongedaan wordt gemaakt, zijn per persoon de volgende annuleringskosten verschuldigd:

 • Bij annulering tot 42 dagen voor vertrek: 15% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling t.w.v. € 440,- wegens non-refundable reiselementen
 • Bij annulering vanaf 42 dagen (inclusief) tot 28 dagen (exclusief) voor vertrek: 35% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling t.w.v. € 440,- wegens non-refundable reiselementen
  • Bij annulering vanaf 28 dagen (inclusief) tot 5 dagen (exclusief) voor vertrek: 75% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling t.w.v. € 440,- wegens non-refundable reiselementen
  • Bij annulering vanaf de 5dag voor vertrek: de volledige reissom.

Groepsgrootte
Voor alle groepsreizen geldt een minimum aantal deelnemers. Met minder deelnemers kan de reis helaas niet worden uitgevoerd. Voor vliegreizen is dit doorgaans minimaal 12 deelnemers. Voor touringcarreizen geldt doorgaans een minimum van 15 deelnemers. Indien dit aantal niet wordt gerealiseerd kan Hannick Reizen de reisovereenkomst opzeggen.

Hannick Reizen_Jerina_CTA Blok
Wij staan voor u klaar
Onze Travel Consultants geven u graag advies

Neem contact met ons op voor meer informatie over onze bijzondere muziekreizen en de verschillende mogelijkheden. 

Bel +31 (0)88 - 13 07 340
Brochure Destin Muziekreizen zomer - najaar 2024_Mockup
Luxe brochure
De mooiste muziekreizen in één brochure
 • Boordevol reisinspiratie
 • Unieke arrangementen
 • Gratis bij u thuisbezorgd
Brochure aanvragen

Vergelijkbare reizen

Bekijk ook onze andere muziekreizen naar de mooiste festivals en operahuizen wereldwijd