Ruim 50 jaar ervaring
Persoonlijk advies op maat
Wereldwijd aanbod
Wenen Musikverein shutterstock_648225247
U bevindt zich hier: Home
Reisaanbod
Muziekreizen
Beleef de wereldtop in de mooiste concertzaal van Wenen

De Wiener Philharmoniker in de Musikverein

muziekreizen

Beleef de wereldtop in de mooiste concertzalen van Wenen

Laat u betoveren door Daniil Trifonov, Gil Shaham, Pretty Yende, Jakub Hrůša en de Wiener Philharmoniker en Symphoniker

Concert
Konzerthaus
Staatsoper
Musikverein
Volgend vertrek
--
Reisduur
5 dagen
Vertrekpunt
Schiphol
Reisleider
Leendert Booyens
Vliegtuig
KLM
Destin
Vanaf 2.198,-
Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.
Brochure aanvragen Brochure aanvragen
Navigatie
Unieke belevenis Muziekprogramma Programma en excursies Reisinformatie Prijsinformatie
Brochure aanvragen Brochure aanvragen

Concertreis Wenen

Mozart, Haydn, Beethoven, Schubert, Brahms, Strauss, Mahler, enzovoort: geen stad herbergde zoveel grote componisten als Wenen. Niet verwonderlijk dat de Oostenrijkse hoofdstad gedurende ruim een eeuw de meest prominente plaats in het culturele leven in Europa innam. Maar het caleidoscopische Wenen was ook de plek waar Sigmund Freud, Otto Wagner en Gustav Klimt de wereld van de psychologie, bouwkunst en schilderkunst op zijn kop hebben gezet. Tijdens deze reis maakt u een ‘componistenwandeling’ en treedt u in de voetsporen van onder andere Gustav Mahler. Ook zult u twee van de toporkesten die Wenen rijk is horen: de Wiener Philharmoniker met o.a. Sjostakovitsj’ vijfde symfonie in de prachtige gouden zaal van de Musikverein en hun collega’s van de Wiener Symphoniker met Brahms in het misschien nog wel mooier klinkende Wiener Konzerthaus. Ook krijgt u de kans de nieuwe publiekslieveling, sopraan Pretty Yende, te beluisteren en wel in de beroemde Weense Staatsoper. Geniet van wereldberoemde musici in drie van de mooiste zalen van Wenen. 

Wenen
Wenen
Wenen
Wenen
Wenen
Wenen
Wenen
Belvedere Museum Wenen
Wenen
Wenen
Wenen
Wenen
Karlplatz Wenen, shutterstock_720408808
Wenen Karlsplatz
Wenen
Wenen
Wenen tuinen
Wenen tuinen
Wenen Konzerthaus © Rupert Steiner
Wenen Konzerthaus © Rupert Steiner
Veeg naar links

Muziekprogramma

 • Woensdag 3 mei, Liederabend Pretty Yende - optioneel
 • Donderdag 4 mei, Wiener Symphoniker en Gil Shaham - inbegrepen
 • Vrijdag 5 mei, Wiener Philharmoniker en Daniil Trifonov - inbegrepen

Foto Konzerthaus Großer Saal © Lukas Beck
Foto Wiener Philharmoniker © Lois Lammerhuber

Het muziekprogramma wordt nader beschreven onder de afbeeldingen. 

Woensdag 3 mei - Liederabend Pretty Yende

Wiener Staatsoper

Uitvoerenden
Pretty Yende – sopraan
Vanessa Garcia Diepa - pianist

Muziek
Liederen en aria’s van Gioachino Rossini, Gaetano Donizetti, Vincenzo Bellini en Franz Liszt

De jonge Zuid-Afrikaanse sopraan Pretty Yende heeft in korte tijd de top van de operawereld bereikt. Over de hele wereld zijn de recensenten lovend. Enerzijds over haar heldere, zachte en toch krachtige stem, anderzijds over haar pakkende uitstraling. Zo jong als ze is, treedt ze al in alle operahuizen van naam op, zoals het Royal Opera House, Covent Garden, Opéra National de Paris, Metropolitan Opera, Teatro alla Scala in Milaan, Deutsche Oper Berlin, Staatsoper Berlin, Bayerische Staatsoper in München, Opernhaus Zürich, Gran Teatre del Liceu in Barcelona en de Staatsoper Wien. Naast de vertolking van operarollen geeft ze ook regelmatig concerten zoals u in de opera van Wenen kunt meemaken.

Prijs: € 88,-

© Dario Acosta

Pretty Yende c_Dario Acosta PRETTY_2-5813 aangepast

Donderdag 4 mei - Wiener Symphoniker en Gil Shaham

Wiener Konzerthaus, Grosser Saal (19:30 uur)

Dirigent
Oksana Lyniv

Uitvoerenden
Gil Shaham – viool
Wiener Symphoniker

Muziek
Erich Korngold:        Schauspiel-Ouverture op. 4
                                     Vioolconcert in D op. 35
Johannes Brahms:   Pianokwartet nr. 1 in g op. 25 (bewerking voor orkest door A. Schönberg)

Al op zijn negende werd Erich Korngold toegelaten aan het conservatorium van Wenen. Componisten en dirigenten waren het erover eens dat Wenen sinds Mozart niet meer zo’n wonderkind had gezien! Al op zijn 14e componeerde hij de Schauspiel-Ouverture. Naast dit vroege werk hoort u tevens zijn meest geliefde compositie, hij was toen een volgroeid componist: het vioolconcert, uitgevoerd door de beroemde Gil Shaham. Verder spelen de Wiener Symphoniker het eerste pianokwartet van Brahms in een bewerking voor orkest. Ook de in Hamburg geboren Brahms woonde de meeste tijd van zijn loopbaan in Wenen.

© Stefan Olah

Wiener Symphoniker_c_stefan_olah

Vrijdag 5 mei - Wiener Philharmoniker en Daniil Trifonov

Musikverein, Grosser Saal (19:30 uur)

Dirigent
Jakub Hrůša

Uitvoerenden
Daniil Trifonov – piano
Wiener Philharmoniker

Muziek
Leoš Janáček:        Ouverture ‘Zarlivost’
Sergej Prokofjev:    Concert voor piano en orkest nr. 3 in C op. 26
Dmitry Sjostakovitsj:    Symfonie nr. 5 op. 47

Daniil Trifonov wordt tot één van de beste pianisten van dit moment gerekend. Samen met de Wiener Philharmoniker vertolkt hij het virtuoze en gepassioneerde derde pianoconcert van Prokofjev. Vervolgens speelt het orkest onder leiding van Jakub Hrůša de indrukwekkende vijfde symfonie van Sjostakovitsj, een werk dat niemand onberoerd laat. 

© Lois Lammerhuber

Wiener Philharmoniker_br_© Lois Lammerhuber

Programma en excursies

Dag 1 - Welkom in de hoofdstad van Oostenrijk

Aan het einde van de ochtend vliegt u per directe KLM vlucht van Amsterdam naar Wenen. Vanaf de luchthaven reist u samen met uw reisleider per comfortabele touringcar naar het comfortabele 4-sterrenhotel Hotel am Konzerthaus. Dit hotel ligt ideaal ten opzichte van drie concertlocaties. Na het inchecken heeft u de gelegenheid alvast de eerste indrukken van de stad op te doen. Vanavond dineert u gezamenlijk in een goed restaurant. 

Wenen

Dag 2 - Bezoek de collectie van oude muziekinstrumenten

Na het ontbijt verzorgt uw reisleider de eerste muziektoelichting van deze reis over zowel het concert met Pretty Yende, alsmede het concert met de Wiener Symphoniker. Hierna vertrekt u naar een van de uitstekende cafés in Wenen voor een kop koffie met gebak. Na de korte koffiepauze wordt u naar het Sammlung alter Musikinstrumente gebracht. Onder begeleiding van een deskundige gids ontdekt u de collectie van ongeveer 400 instrumenten. Het grootste deel van de collectie zijn renaissance- en barokinstrumenten. Daarnaast bevat de collectie ook instrumenten die werden gebruikt door beroemde musici en componisten zoals Wolfgang Amadeus Mozart, Clara Schumann, Franz Liszt en Gustav Mahler. De middag heeft u vrij te besteden. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan de Hofburg, dat vroeger de residentie was van de Habsburgse keizers, de Stephansdom, waar u een geweldig uitzicht over de stad heeft of Paleis Belvédère, het zomerpaleis van de vorst Eugenius. Na het gezamenlijke diner in een lokaal restaurant wandelt u, indien bijgeboekt, naar de Staatsoper voor het eerste concert.

Wenen Kunsthistorisch museum shutterstock_1084356131

Dag 3 - Stadswandeling ‘Componisten in Wenen’

Na het ontbijt maakt u samen met een deskundige gids een echte ‘componistenwandeling’. Zo wandelt u door het sfeervolle Volkspark met de componistenbeelden, langs verschillende mooie binnenplaatsen, straatjes en kerken naar de beroemde Stephansdom. De rest van de middag is ter vrije besteding. Vanavond dineert u gezamenlijk in een restaurant. Aansluitend woont u het concert met de Wiener Symphoniker bij in het Konzerthaus. 

Stephansdom Wenen, shutterstock_170753876

Dag 4 - Rondleiding door de Staatsoper

Na het ontbijt verzorgt uw reisleider de muziektoelichting over het concert met de Wiener Philharmoniker. Hierna wandelt u naar de Staatsoper van Wenen. De Staatsoper is het grootste en belangrijkste operahuis van Wenen en wordt eveneens gezien als een van de beste ter wereld. Tijdens de Tweede Wereldoorlog is het gebouw grotendeels verwoest en na de heropbouw werd het operahuis als symbool van de vrijheid van Oostenrijk gezien. De rest van de middag kunt u vrij besteden. Vanavond dineert u gezamenlijk waarna u naar het Musikverein wandelt voor het concert met de Wiener Philharmoniker. Een prachtige muzikale afsluiting van uw reis!

Wenen, Staatsopera shutterstock_2066742074

Dag 5 - Terug naar Nederland

Vandaag neemt u alweer afscheid van deze prachtige componistenstad. Tijdens de afscheidslunch kunt u napraten over alle indrukken, die u heeft op gedaan. Vervolgens wordt u per comfortabele touringcar naar het vliegveld gebracht. Vanavond vliegt u per directe KLM vlucht terug naar Schiphol.

Programmawijzigingen voorbehouden.

Wenen Hundertwasser

Reisinformatie

Uw hotel

Hotel am Konzerthaus ****
Dit 4-sterrenhotel, met het interieur in de stijl van de Weense Art Nouveau, ligt op wandelafstand van het museumkwartier, diverse winkelgelegenheden, belangrijke bezienswaardigheden en attracties van de stad. De Ringstrasse, het paleis Belvedere, het stadspark, ontworpen door Otto Wagner, met het monument van Johann Strauss, de Staatsoper en het Secession-gebouw bevinden zich in de directe omgeving. Het hotel biedt een restaurant en bar. De kamers zijn voorzien van tv, radio, telefoon, minibar en kluisje. WiFi is beschikbaar in het gehele hotel. Deze service is gratis.

Hotel am Konzerthaus Wenen voorkant
Voorkant
Hotel am Konzerthaus Wenen lobby
Lobby
Hotel am Konzerthaus Wenen hotelkamer
Impressie hotelkamer
Veeg naar links

Uw reisleider

Fagottist voor orkest- en kamermuziek
Leendert Booyens

"Als orkest- en kamermusicus heb ik door de jaren heen vele concertreizen gemaakt in binnen- en buitenland. Sinds kort heb ik het voorrecht om mijn liefde voor muziek, mensen en reizen te mogen combineren in de hoedanigheid van reisleider bij Hannick. Verrassing, harmonie, humor en gezelligheid zijn hierbij dé sleutelwoorden om samen met u van iedere reis een onvergetelijke ontdekkingsreis te maken."

Hannick-reisleider Leendert Booyens

Vervoer

Directe vluchten met KLM
02-05-2023, Amsterdam – Wenen, 11:45 tot 13:30 uur, KL 1845
06-05-2023, Wenen– Amsterdam, 19:55 tot 21:45 uur, KL 1848
Schemawijzigingen voorbehouden

Vanaf acht weken voor vertrek zijn wij veelal genoodzaakt niet geboekte vliegtuigstoelen terug te geven aan de luchtvaartmaatschappij. Vanaf dat moment bestaat de mogelijkheid dat wij alleen nog tickets in een duurdere tariefsklasse kunnen boeken, waardoor wij u een vluchttoeslag moeten doorberekenen. Uiteraard wordt u in dat geval bij boeking hierover geïnformeerd.

Bagageregeling KLM
Bij uw vlucht is altijd ruimbagage inbegrepen. Bij KLM vluchten is dit doorgaans 20 kg per persoon. Wilt u meer kilo’s meenemen kunnen wij dat voor u bijboeken tegen een meerprijs.

Taxiservice vanaf uw huisadres
Onbezorgd op reis? Boek dan een privé taxi vanaf uw huisadres tot het vertrekpunt van de reis. Geen gesleep met koffers: een ontspannen begin van uw reis! De kosten zijn afhankelijk van de route. Onze reisspecialisten informeren u graag!

 

Taxiservice

Muziektickets

Wij reserveren uw muziektickets rechtstreeks bij operahuizen of via gerenommeerde agentschappen, die hiervoor reserveringskosten en een voorverkooptoeslag berekenen. Deze toeslagen kunnen oplopen tot 55%. De prijzen op uw muziekticket kunnen dus afwijken van de prijs die wij onze partners betalen. Wij raden u aan om op tijd te boeken, zodat u verzekerd bent van muziektickets in een goede categorie. Boeken via Hannick Reizen voorkomt teleurstellingen en lange wachttijden bij de kassa.

Bij annulering worden de muziektickets altijd 100% in rekening gebracht.

Verantwoord op reis

Bij Hannick Reizen kunt u uw CO2 voetafdruk compenseren. Voor elke € 10,- plant ZOA 4 bomen voor u! Op deze reis kunt u uw CO2 voetafdruk compenseren door 4 bomen p.p. te doneren of een deel ervan. Uw donatie wordt zeer op prijs gesteld.
Klik hier voor meer informatie.

Prijsinformatie

Reissom
Inbegrepen
Toeslagen
Voorwaarden
5-daagse muziekreis Beleef topmusici in de mooiste concertzalen van Wenen
Vanaf 2.198,- p.p.

Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

Meer bedenktijd nodig? Neem een optie!
Twijfelt u nog een beetje? Heeft u wel plannen om een muziekreis te gaan maken, maar kunt u nog niet definitief beslissen? Neem dan een vrijblijvende optie!
Wij houden dan een plaatsje voor u vrij op deze reis. Want we hebben graag dat u met ons mee gaat. Op deze manier heeft u meer tijd om er nog even over na te denken en voorkomt u de teleurstelling van prijsverhoging of een volgeboekte reis.

Vertrekdatum
Prijs per persoon
2 mei 2023
v.a. 2.198,-
 • Uitstekende zitplaatsen voor de concerten 
 • Verblijf (4 overnachtingen) in het ideaal gelegen 4-sterrenhotel am Konzerthaus (incl. ontbijt)
 • Een glaasje wijn en kopje koffie tijdens de maaltijden buiten de deur
 • Boeiende muziektoelichtingen door uw Hannick reisleider
 • Directe KLM-vluchten
 • Transfers per comfortabele touringcar
 • 5 keer lunch of diner
 • Excursieprogramma en entrees

Muziekprogramma
4 mei, Wiener Symphoniker 
5 mei, Wiener Philharmoniker en Daniil Trifonov 

Optioneel
3 mei, Liederabend Pretty Yende, € 88,-

Optioneel muziekprogramma
3 mei, Liederabend Pretty Yende, € 88,-

• Toeslag 2-persoonskamer voor alleengebruik € 368,-
• Eventuele brandstoftoeslag
• Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

Op deze reis zijn de volgende voorwaarden van toepassing:

- ANVR-voorwaarden
- SGR-voorwaarden
- Garantieregeling Stichting Calamiteitenfonds Reizen
- Algemene voorwaarden / Boekingsinformatie van Hannick Reizen zoals vermeld op deze website

Betaling
Hannick Reizen is aangesloten bij de ANVR en SGR. Voor u de garantie dat uw muziekreis in goede handen is. Zodra u van ons de bevestiging, welke tevens de factuur is, heeft ontvangen, verzoeken wij u 15% van de totale reissom + een verhoging van de aanbetaling aan ons over te maken, dit is de aanbetaling. Het restant van de reissom dient uiterlijk 6 weken voor aanvang van de reis in ons bezit te zijn. Indien u uw muziekreis boekt binnen 6 weken voor aanvang van de muziekreis dan dient u na ontvangst van de bevestiging/factuur de totale reissom per direct aan ons te voldoen.

Voorwaarden
Op deze reis zijn de ANVR- en SGR-voorwaarden van toepassing, evenals de Algemene Voorwaarden zoals vermeld op deze website. Echter voor deze muziekreis hanteren wij afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. Wijzigingen in het dag- en muziekprogramma om organisatorische redenen voorbehouden.
Indien een aanmelding ongedaan wordt gemaakt, zijn per persoon de volgende annuleringskosten verschuldigd:

 • Bij annulering tot 65 dagen voor vertrek: 15% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
 • Bij annulering vanaf 65 dagen (inclusief) tot 42 dagen (exclusief) voor vertrek: 35% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
 • Bij annulering vanaf 42 dagen (inclusief) tot 28 dagen (exclusief) voor vertrek: 55% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
 • Bij annulering vanaf 28 dagen (inclusief) tot 5 dagen (exclusief) voor vertrek: 85% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
 • Bij annulering vanaf de 5e dag voor vertrek: de volledige reissom.

Groepsgrootte
Voor alle groepsreizen geldt een minimum aantal deelnemers. Met minder deelnemers kan de reis helaas niet worden uitgevoerd. Voor vliegreizen is dit doorgaans minimaal 12 deelnemers. Voor touringcarreizen geldt doorgaans een minimum van 15 deelnemers. Indien dit aantal niet wordt gerealiseerd kan Hannick Reizen de reisovereenkomst opzeggen.

Hannick Reizen_Jerina_CTA Blok
Wij staan voor u klaar
Onze Travel Consultants geven u graag advies

Neem contact met ons op voor meer informatie over onze bijzondere muziekreizen en de verschillende mogelijkheden. 

Bel +31 (0)88 - 13 07 340
Brochure Hannick Muziekreizen najaar-advent 2023 (3)
Luxe brochure
De mooiste muziekreizen in één brochure
 • Boordevol reisinspiratie
 • Unieke arrangementen
 • Gratis bij u thuisbezorgd
Brochure aanvragen

Vergelijkbare reizen

Bekijk ook onze andere muziekreizen naar de mooiste festivals en operahuizen wereldwijd