Bel ons
Menu
Sluit
Bel ons
Menu
Sluit
Wenen Musikverein shutterstock_648225247
Home
Reisaanbod
Muziekreizen
Het Koninklijk Concertgebouworkest in de Musikverein in Wenen

Mahler en Mozart in Muziekstad Wenen

muziekreizen

Het Koninklijk Concertgebouworkest in de Musikverein in Wenen

Laat u betoveren door Mahlers 3e symfonie & Mozarts opera Le Nozze di Figaro

Concert
Opera
Staatsoper
Musikverein
Volgend vertrek
06-05-2024
Reisduur
5 dagen
Vertrekpunt
Schiphol
Reisleider
Justa de Jong
Vliegtuig
KLM
Destin
Vanaf 2.298,-
Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.
Brochure aanvragen Brochure aanvragen
Navigatie
Unieke belevenis Muziekprogramma Programma en excursies Reisinformatie Prijsinformatie
Brochure aanvragen Brochure aanvragen

Concertreis Wenen

Haydn, Beethoven, Schubert, Brahms, Strauss, Mahler, Wenen mag zich met recht dé muzikale hoofdstad van de wereld noemen. Met de beroemde Staatsopera en de ‘gouden’ Musikverein kent de Oostenrijkse hoofdstad ook twee van meest prestigieuze podia ter wereld. Niet verbazingwekkend dat het Koninklijk Concertgebouworkest met graagte optreedt in Wenen, in mei 2024 zelfs twee keer. Onder leiding van Klaus Mäkelä – de aanstaande chef-dirigent – wordt op twee avonden Bruckners 5e symfonie en Mahlers 3e symfonie uitgevoerd. Bij deze laatste uitvoering werkt het orkest samen met o.a. de Wiener Sängerknaben. De twee concerten bieden een gelegenheid om onze nationale trots in het Weense ‘hol van de leeuw’ te beluisteren. Maar Wenen is natuurlijk ook de stad van Mozart. Tijdens deze reis maakt u in de Staatsopera Mozarts opera Le Nozze di Figaro mee. Dit geniale werk maakt deel uit van Mozarts laatste drie opera’s, de zogenaamde de Da Ponte-opera’s, vernoemd naar de Italiaanse tekstschrijver. Le Nozze di Figaro behoort tot de meest onderhoudende en ontroerende opera-ervaringen.  

Wenen
Wenen
Wenen
Wenen
Wenen
Wenen
Wenen
Belvedere Museum Wenen
Wenen
Wenen
Wenen
Wenen
Karlplatz Wenen, shutterstock_720408808
Wenen Karlsplatz
Wenen
Wenen
Wenen tuinen
Wenen tuinen
Wenen Konzerthaus © Rupert Steiner
Wenen Konzerthaus © Rupert Steiner
Veeg naar links

Muziekprogramma

 • Dinsdag 7 mei, Le Nozze di Figaro (Mozart) - inbegrepen
 • Woensdag 8 mei, Koninklijk Concertgebouworkest - optioneel
 • Donderdag 9 mei, Koninklijk Concertgebouworkest - inbegrepen

Foto Klaus Mäkelä © Marco Borggreve

Het muziekprogramma wordt nader beschreven onder de afbeeldingen. 

Dinsdag 7 mei - Le Nozze di Figaro (Mozart)

Wiener Staatsoper

Dirigent
Adam Fischer

Regie
Barry Kosky

Uitvoerenden
Michael Nagy, Golda Schultz, Katharina Konradi, Peter Kellner, e.a.
Koor & Orkest van de Wiener Staatsoper 

Ze hebben zich er zo op verheugd, de trouwdag van Susanna & Figaro! Maar Graaf Almaviva heeft de bruid bepaald nog niet opgegeven en Marcellina wil Figaro koste wat het kost aan zijn eerdere toezegging houden. En dan is er ook nog Cherubino, die zo’n beetje op elke vrouw verliefd is. Met Susanna’s slimheid en Figaro’s charisma weet het bruidspaar alles toch tot een happy end te brengen. 
In Lorenzo da Ponte vond Mozart zijn ideale tekstschrijver. De uitgesproken karakers en de poëtische en geestige teksten bleken een perfecte inspiratiebron voor intieme aria’s en uitgelaten ensemblestukken. Le Nozze di Figaro is een schoolvoorbeeld subliem amusement. 

© Hermann und Clärchen Baus

Le Nozze di Figaro © Hermann und Clärchen Baus

Woensdag 8 mei - Koninklijk Concertgebouworkest

Wiener Musikverein (19:30 uur)

Dirigent
Klaus Mäkelä

Uitvoerenden
Koninklijk Concertgebouworkest

Ook in Bruckner’s 5e symfonie is Mozart niet ver weg: het werk draagt sporen van het zowel Mozarts laatste werk, zijn Requiem, als zijn laatste symfonie. Niettemin kent deze 5e symfonie met zijn grootse muzikale vergezichten – de bergwanden uit zijn jeugd –  en het plechtige en vrome karakter alle kenmerken van de bescheiden Bruckner. Gecomponeerd in 1878 zou het tot 1894 duren voordat het werk in première ging. Waarschijnlijk was Bruckners levenslange faalangst de reden dat hij het werk niet eerder aanbood. Door ziekte kon hij niet bij de uitvoering aanwezig zijn. Erger nog, luttele maanden later overleed hij. Anton Bruckner heeft zijn 5e symfonie dus nooit in de concertzaal gehoord.

Prijs: € 168,-

© Marco Borggreve

Klaus Makela copyright Marco Borggreve_Oslo Philharmonic (2)

Donderdag 9 mei - Koninklijk Concertgebouworkest

Musikverein, Grosser Saal (19:30 uur)

Dirigent
Klaus Mäkelä

Uitvoerenden
Koninklijk Concertgebouworkest 
Jennifer Johnston, alt
Wiener Singverein 
Wiener Sängerknaben

Ook Gustav Mahler is onmiskenbaar met Wenen verbonden, maar gek genoeg allereerst als dirigent. Als de muzikale chef van de Hofopera dirigeerde hij er talloze opera’s, waarbij hij trouwens ook veel van zijn tijd en energie nodig had om te overleven in het door intriges en politiek doorspekte muziekleven in Wenen. Componeren deed hij derhalve veelal in de zomer. De 3e symfonie is met zes delen Mahlers langste symfonie, hetgeen niet verwonderlijk is: hij wilde in deze symfonie ‘de creatie van de complete wereld’ beschrijven. Van oerkrachten, de flora, de mens en de engelen tot Mahlers grote thema, de liefde is de symfonie een wervelende reis langs diepe emoties. Met het ontroerende langzame deel als indrukwekkend sluitstuk. 

© Marco Borggreve

Klaus Ma╠êkela╠ê 48 ┬® Marco Borggreve_Royal Concertgebouw Orchestra aangepast

Programma en excursies

Dag 1 - Welkom in de hoofdstad van Oostenrijk

Aan het einde van de ochtend vliegt u per directe vlucht van Amsterdam naar Wenen. Vanaf de luchthaven reist u samen met uw reisleider per comfortabele touringcar naar het comfortabele 4-sterrenhotel Marriot Vienna Stadtpark. Dit hotel ligt ideaal ten opzichten van de concertlocaties. Na het inchecken heeft u de gelegenheid alvast de eerste indrukken van de stad op te doen en verzorgt uw reisleider de muziektoelichting in het hotel. Vanavond staat er een gezamenlijk diner klaar.

Wenen

Dag 2 - Rondleiding door de Staatsoper

Na het ontbijt wandelt u samen met een deskundige gids naar de Staatsoper van Wenen. Vanavond woont u hier de opera Le Nozze di Figaro bij en vanochtend neemt u alvast een kijkje achter de schermen. De Staatsoper is het grootste en belangrijkste operahuis van Wenen en wordt eveneens gezien als een van de beste ter wereld. Tijdens de Tweede Wereldoorlog is het gebouw grotendeels verwoest en na de heropbouw werd het operahuis als symbool van de vrijheid van Oostenrijk gezien. De rest van de middag kunt u vrij besteden. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan de Hofburg, dat vroeger de residentie was van de Habsburgse keizers, de Stephansdom, waar u een geweldig uitzicht over de stad heeft of Paleis Belvédère, het zomerpaleis van de vorst Eugenius. Na het gezamenlijke diner in een lokaal restaurant wandelt u naar de Staatsoper voor de opera.

Wenen, Staatsopera shutterstock_2066742074

Dag 3 - Stadswandeling ‘Componisten in Wenen’

Na het ontbijt verzorgt uw reisleider de volgende muziektoelichting. Hierna maakt u samen met een deskundige gids een echte ‘componistenwandeling’. Zo wandelt u door het sfeervolle Volkspark met de componistenbeelden, langs verschillende mooie binnenplaatsen, straatjes en kerken naar de beroemde Stephansdom. Tijdens deze stadswandeling gaat u ook naar een van de uitstekende cafés in Wenen voor een kop koffie met gebak. De rest van de middag is ter vrije besteding. Vanavond dineert u gezamenlijk in een restaurant. Aansluitend woont u, indien bijgeboekt, het concert met het Concertgebouworkest onder leiding van Klaus Mäkelä bij in de Musikverein. Vanavond staat de vijfde symfonie van Bruckner op het programma.

Stephansdom Wenen, shutterstock_170753876

Dag 4 - Bezoek de collectie van oude muziekinstrumenten

Na het ontbijt verzorgt uw reisleider de muziektoelichting over het volgende concert met het Concertgebouworkest. Vervolgens wordt u naar het Sammlung alter Musikinstrumente gebracht. Onder begeleiding van een deskundige gids ontdekt u de collectie van ongeveer 400 instrumenten. Het grootste deel van de collectie zijn renaissance- en barokinstrumenten. Daarnaast bevat de collectie ook instrumenten die werden gebruikt door beroemde musici en componisten zoals Wolfgang Amadeus Mozart, Clara Schumann, Franz Liszt en Gustav Mahler. De middag heeft u vrij te besteden. Vanavond dineert u gezamenlijk waarna u naar de Musikverein vertrekt voor het concert met het Concertgebouworkest. Dit keer hoort u de derde symfonie van Mahler. Een prachtige muzikale afsluiting van uw reis!

Wenen Kunsthistorisch museum shutterstock_1084356131

Dag 5 - Terug naar Nederland

Vandaag neemt u alweer afscheid van deze prachtige componistenstad. Tijdens de afscheidslunch kunt u napraten over alle indrukken, die u heeft op gedaan. Vervolgens transfer naar de luchthaven, waarvan uw directe KLM-vlucht terug naar Amsterdam vertrekt.

Programmawijzigingen voorbehouden.

Wenen Hundertwasser

Reisinformatie

Uw hotel

Marriott Vienna Stadtpark Hotel ****
Dit 4-sterrenhotel is gelegen aan de Ringstraße, vlak tegenover het Stadtpark. In de M Club Lounge heeft u een prachtig uitzicht over Wenen. Het hotel beschikt over een binnenbad, een spa en een 24-uursfitnessruimte. Vanaf het hotel wandelt u in 5 á 10 minuten naar de Stephansdom, de opera en de winkelstraat Kärntnerstraße. 

Vienna Marriott Hotel buitenkant
Voorkant
Vienna Marriott Hotel Garten Café
Garten Café
Vienna Marriott Hotel Cascade Bar - Dining Area
Cascade Bar - Dining Area
Vienna Marriott Hotel Hotelkamer
Impressie Hotelkamer
Veeg naar links

Uw reisleider

Celliste
Justa de Jong

“Al 25 jaar speel ik met veel plezier cello in het Residentieorkest en heb dus heel wat symfonisch repertoire in de vingers, daarnaast speel ik kamermuziek in verschillende bezettingen en presenteer ik de randprogrammering bij het orkest. 
Ik ervaar elk concert weer hoe belangrijk het publiek voor ons is, zonder hen komt de muziek niet tot leven en ik ga dan ook graag na afloop van het concert met het publiek in gesprek. Ook weet ik hoe mooi het is om op tournee te gaan en in bijzondere zalen te spelen en verschillende steden te bezoeken, het is voor mij dan ook fantastisch om samen met muziekliefhebbers op reis te mogen gaan!''

Foto Justa de Jong

 

Vervoer

Directe vluchten met KLM
06-05-2024, Amsterdam – Wenen, 11:50 tot 13:35 uur, KL 1903
10-05-2024, Wenen– Amsterdam, 19:55 tot 21:45 uur, KL 1906
Schemawijzigingen voorbehouden

Vanaf acht weken voor vertrek zijn wij veelal genoodzaakt niet geboekte vliegtuigstoelen terug te geven aan de luchtvaartmaatschappij. Vanaf dat moment bestaat de mogelijkheid dat wij alleen nog tickets in een duurdere tariefsklasse kunnen boeken, waardoor wij u een vluchttoeslag moeten doorberekenen. Uiteraard wordt u in dat geval bij boeking hierover geïnformeerd.

Bagageregeling KLM
Bij uw vlucht is altijd ruimbagage inbegrepen. Bij KLM vluchten is dit doorgaans 20 kg per persoon. Wilt u meer kilo’s meenemen kunnen wij dat voor u bijboeken tegen een meerprijs.

Taxiservice vanaf uw huisadres
Onbezorgd op reis? Boek dan een privé taxi vanaf uw huisadres tot het vertrekpunt van de reis. Geen gesleep met koffers: een ontspannen begin van uw reis! De kosten zijn afhankelijk van de route. Onze reisspecialisten informeren u graag!

 

Taxiservice

Muziektickets

Wij reserveren uw muziektickets rechtstreeks bij operahuizen of via gerenommeerde agentschappen, die hiervoor reserveringskosten en een voorverkooptoeslag berekenen. Deze toeslagen kunnen oplopen tot 55%. De prijzen op uw muziekticket kunnen dus afwijken van de prijs die wij onze partners betalen. Wij raden u aan om op tijd te boeken, zodat u verzekerd bent van muziektickets in een goede categorie. Boeken via Hannick Reizen voorkomt teleurstellingen en lange wachttijden bij de kassa.

Bij annulering worden de muziektickets altijd 100% in rekening gebracht.

Duurzaam op reis

Het hele jaar gaan we op reis. Ver weg of dichter bij huis. Wij laten u heel graag genieten van de talloze mooie plaatsen die er op deze wereld zijn, zodat u elke keer weer nieuwe, unieke ervaringen op kunt doen.
Graag nemen wij u mee hoe wij als familiebedrijf al meer dan 50 jaar onze verantwoordelijkheid nemen op het gebied van duurzaam ondernemen.
Klik hier voor meer informatie.

Prijsinformatie

Reissom
Inbegrepen
Toeslagen
Voorwaarden
5-daagse muziekreis Het Koninklijk Concertgebouworkest in de Musikverein in Wenen
Vanaf 2.298,- p.p.

Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

Meer bedenktijd nodig? Neem een optie!
Twijfelt u nog een beetje? Heeft u wel plannen om een muziekreis te gaan maken, maar kunt u nog niet definitief beslissen? Neem dan een vrijblijvende optie!
Wij houden dan een plaatsje voor u vrij op deze reis. Want we hebben graag dat u met ons mee gaat. Op deze manier heeft u meer tijd om er nog even over na te denken en voorkomt u de teleurstelling van prijsverhoging of een volgeboekte reis.

Vertrekdatum
Prijs per persoon
6 mei 2024
v.a. 2.298,-
 • Uitstekende zitplaatsen voor de concerten 
 • Verblijf (4 overnachtingen) in het ideaal gelegen 4-sterrenhotel Marriot Vienna Stadtpark (incl. ontbijt)
 • Een glaasje wijn en kopje koffie tijdens de maaltijden buiten de deur
 • Boeiende muziektoelichtingen door uw Hannick reisleider
 • Directe KLM-vluchten
 • Transfers per comfortabele touringcar
 • 5 keer lunch of diner
 • Excursieprogramma en entrees

Muziekprogramma
7 mei, Le Nozze di Figaro - inbegrepen
9 mei, Concertgebouworkest - inbegrepen

Optioneel
8 mei, Concertgebouworkest, € 168,-

Optioneel muziekprogramma
8 mei, Concertgebouworkest, € 168,-

• Toeslag 2-persoonskamer voor alleengebruik € 278,-
• Eventuele brandstoftoeslag
• Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

Op deze reis zijn de volgende voorwaarden van toepassing:

- ANVR-voorwaarden
- SGR-voorwaarden
- Garantieregeling Stichting Calamiteitenfonds Reizen
- Algemene voorwaarden / Boekingsinformatie van Hannick Reizen zoals vermeld op deze website

Betaling
Hannick Reizen is aangesloten bij de ANVR en SGR. Voor u de garantie dat uw muziekreis in goede handen is. Zodra u van ons de bevestiging, welke tevens de factuur is, heeft ontvangen, verzoeken wij u 15% van de totale reissom + een verhoging van de aanbetaling aan ons over te maken, dit is de aanbetaling. Het restant van de reissom dient uiterlijk 6 weken voor aanvang van de reis in ons bezit te zijn. Indien u uw muziekreis boekt binnen 6 weken voor aanvang van de muziekreis dan dient u na ontvangst van de bevestiging/factuur de totale reissom per direct aan ons te voldoen.

Voorwaarden
Op deze reis zijn de ANVR- en SGR-voorwaarden van toepassing, evenals de Algemene Voorwaarden zoals vermeld op deze website. Echter voor deze muziekreis hanteren wij afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. Wijzigingen in het dag- en muziekprogramma om organisatorische redenen voorbehouden.
Indien een aanmelding ongedaan wordt gemaakt, zijn per persoon de volgende annuleringskosten verschuldigd:

 • Bij annulering tot 65 dagen voor vertrek: 15% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
 • Bij annulering vanaf 65 dagen (inclusief) tot 42 dagen (exclusief) voor vertrek: 35% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
 • Bij annulering vanaf 42 dagen (inclusief) tot 28 dagen (exclusief) voor vertrek: 55% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
 • Bij annulering vanaf 28 dagen (inclusief) tot 5 dagen (exclusief) voor vertrek: 85% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
 • Bij annulering vanaf de 5e dag voor vertrek: de volledige reissom.

Groepsgrootte
Voor alle groepsreizen geldt een minimum aantal deelnemers. Met minder deelnemers kan de reis helaas niet worden uitgevoerd. Voor vliegreizen is dit doorgaans minimaal 12 deelnemers. Voor touringcarreizen geldt doorgaans een minimum van 15 deelnemers. Indien dit aantal niet wordt gerealiseerd kan Hannick Reizen de reisovereenkomst opzeggen.

Reissom
5-daagse muziekreis Het Koninklijk Concertgebouworkest in de Musikverein in Wenen
Vanaf 2.298,- p.p.

Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

Meer bedenktijd nodig? Neem een optie!
Twijfelt u nog een beetje? Heeft u wel plannen om een muziekreis te gaan maken, maar kunt u nog niet definitief beslissen? Neem dan een vrijblijvende optie!
Wij houden dan een plaatsje voor u vrij op deze reis. Want we hebben graag dat u met ons mee gaat. Op deze manier heeft u meer tijd om er nog even over na te denken en voorkomt u de teleurstelling van prijsverhoging of een volgeboekte reis.

Vertrekdatum
Prijs per persoon
6 mei 2024
v.a. 2.298,-
Inbegrepen
 • Uitstekende zitplaatsen voor de concerten 
 • Verblijf (4 overnachtingen) in het ideaal gelegen 4-sterrenhotel Marriot Vienna Stadtpark (incl. ontbijt)
 • Een glaasje wijn en kopje koffie tijdens de maaltijden buiten de deur
 • Boeiende muziektoelichtingen door uw Hannick reisleider
 • Directe KLM-vluchten
 • Transfers per comfortabele touringcar
 • 5 keer lunch of diner
 • Excursieprogramma en entrees

Muziekprogramma
7 mei, Le Nozze di Figaro - inbegrepen
9 mei, Concertgebouworkest - inbegrepen

Optioneel
8 mei, Concertgebouworkest, € 168,-

Toeslagen

Optioneel muziekprogramma
8 mei, Concertgebouworkest, € 168,-

• Toeslag 2-persoonskamer voor alleengebruik € 278,-
• Eventuele brandstoftoeslag
• Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

Voorwaarden

Op deze reis zijn de volgende voorwaarden van toepassing:

- ANVR-voorwaarden
- SGR-voorwaarden
- Garantieregeling Stichting Calamiteitenfonds Reizen
- Algemene voorwaarden / Boekingsinformatie van Hannick Reizen zoals vermeld op deze website

Betaling
Hannick Reizen is aangesloten bij de ANVR en SGR. Voor u de garantie dat uw muziekreis in goede handen is. Zodra u van ons de bevestiging, welke tevens de factuur is, heeft ontvangen, verzoeken wij u 15% van de totale reissom + een verhoging van de aanbetaling aan ons over te maken, dit is de aanbetaling. Het restant van de reissom dient uiterlijk 6 weken voor aanvang van de reis in ons bezit te zijn. Indien u uw muziekreis boekt binnen 6 weken voor aanvang van de muziekreis dan dient u na ontvangst van de bevestiging/factuur de totale reissom per direct aan ons te voldoen.

Voorwaarden
Op deze reis zijn de ANVR- en SGR-voorwaarden van toepassing, evenals de Algemene Voorwaarden zoals vermeld op deze website. Echter voor deze muziekreis hanteren wij afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. Wijzigingen in het dag- en muziekprogramma om organisatorische redenen voorbehouden.
Indien een aanmelding ongedaan wordt gemaakt, zijn per persoon de volgende annuleringskosten verschuldigd:

 • Bij annulering tot 65 dagen voor vertrek: 15% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
 • Bij annulering vanaf 65 dagen (inclusief) tot 42 dagen (exclusief) voor vertrek: 35% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
 • Bij annulering vanaf 42 dagen (inclusief) tot 28 dagen (exclusief) voor vertrek: 55% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
 • Bij annulering vanaf 28 dagen (inclusief) tot 5 dagen (exclusief) voor vertrek: 85% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
 • Bij annulering vanaf de 5e dag voor vertrek: de volledige reissom.

Groepsgrootte
Voor alle groepsreizen geldt een minimum aantal deelnemers. Met minder deelnemers kan de reis helaas niet worden uitgevoerd. Voor vliegreizen is dit doorgaans minimaal 12 deelnemers. Voor touringcarreizen geldt doorgaans een minimum van 15 deelnemers. Indien dit aantal niet wordt gerealiseerd kan Hannick Reizen de reisovereenkomst opzeggen.

Hannick Reizen_Jerina_CTA Blok
Wij staan voor u klaar
Onze Travel Consultants geven u graag advies

Neem contact met ons op voor meer informatie over onze bijzondere muziekreizen en de verschillende mogelijkheden. 

Bel +31 (0)88 - 13 07 340
Brochure Destin Muziekreizen zomer - najaar 2024_Mockup
Luxe brochure
De mooiste muziekreizen in één brochure
 • Boordevol reisinspiratie
 • Unieke arrangementen
 • Gratis bij u thuisbezorgd
Brochure aanvragen

Vergelijkbare reizen

Bekijk ook onze andere muziekreizen naar de mooiste festivals en operahuizen wereldwijd