Bel ons
Menu
Sluit
Bel ons
Menu
Sluit
Outeniquabergen Zuid-Afrika, shutterstock_2169874059
Home
Reisaanbod
Muziekreizen
Ontdek het fascinerende, veelzijdige Zuid-Afrika

Zeer divers muziekprogramma

muziekreizen

Ontdek het fascinerende, veelzijdige Zuid-Afrika

Ga mee naar het geboorteland van uw reisarchitect Leendert Booyens

Nieuw
Unieke kans
Concert
Volgend vertrek
11-02-2025
Reisduur
17 dagen
Vertrekpunt
Schiphol
Reisleider
Leendert Booyens
Vliegtuig
KLM
Destin
Vanaf 5.698,-
Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.
Brochure aanvragen Brochure aanvragen
Navigatie
Unieke belevenis Muziekprogramma Programma en excursies Reisinformatie Prijsinformatie
Brochure aanvragen Brochure aanvragen

Cape Philharmonic Orchestra

Zuid-Afrika is zoveel! Zo genereus en divers in wat het te bieden heeft! Deze reis geeft u de unieke gelegenheid te delen in die rijkdom. De route voert van Kaapstad via Stellenbosch, Franschhoek en het Kruger National Park naar Johannesburg. We volgen de betoverende Tuinroute en Panoramaroute, langs imposante bergen, spraakmakende watervallen en panoramische uitzichten. We maken kans om de Big Five te spotten en rusten uit op kleinschalige accommodaties midden in diezelfde, stil makende natuur. U wordt gevoed door de Zuid-Afrikaanse geschiedenis en een gevarieerd, op maat gemaakt muzikaal en cultureel aanbod, van Bach tot Zoeloedansen op idyllische locaties. Ondertussen is er goede wijn en goed eten. En de kans om in gesprek te raken met de Zuid-Afrikaners zelf.
Het gaat om een 17-daags arrangement in februari 2025, de Afrikaanse zomer is een goede reisperiode. De begeleiding is in solide handen van Leendert Booyens, stevig als hij als kind al stond op de ‘rooi grond’ van Afrika.

Leendert hannickUw reisarchitect Leendert over de reis:
"Dumela, lieve Hannick- gast,
In de geest van Ubuntu (ik ben omdat wij zijn) nodig ik u uit om in februari 2025 samen de blauwe Zuid-Afrikaanse hemel, de prachtige zeeën, de ongerepte vlakten van de Klein-Karoo en bergen waar de kransen antwoord geven, te ontdekken. Het muziekaanbod is een afspiegeling van de diversiteit in het regenboogland. U komt tot rust bij kleinschalige accommodaties midden in de natuur. Er is volop gelegenheid om een seekoei, kameelperd, volstruis, verkeersrobot en flikkerlig te zien of te ontdekken!
Raak in gesprek met Zuid- Afrikanen en uiteraard gaan we het heden, het verleden en de toekomst van dit fascinerende land aan de zuidelijke punt van Afrika, niet uit de weg. Op deze reis geen toeristische eenheidsworst maar wellicht traditionele boerewors en zeker geen water bij de Zuid-Afrikaanse wijn! Tot ziens in februari!"

Kaapstad
Kaapstad
Zuid-Afrika_Kaapstad
Kaapstad
Kerk Zuid-Afrika, shutterstock_2421136197
Kerk in Zuid-Afrika
Huisrivierpas route 62 Zuid-Afrika, shutterstock_1055176430
Huisrivierpas route 62
Stellenbosch, Zuid-Afrika shutterstock_2328763289
Stellenbosch
Franschhoek Zuid-Afrika, shutterstock_2281089949
Franschhoek
Zulu huizen, Zuid-Afrika shutterstock_571877566
Zoeloe huizen
Stellenbosch wijngaard, Zuid-Afrika shutterstock_2420887789
Stellenbosch wijngaard
Cangogrotten Zuid-Afrika, shutterstock_2307981623
Zuid-Afrika
Featherbed Reserve Zuid-Afrika, shutterstok_92001974
Featherbed Reserve
Zuid-Afrika - Featherbed Nature Reserve Knysna
Featherbed Nature Reserve
Zuid-Afrika - Stellenbosch wijnstreek
Stellenbosch wijnstreek
Olifanten
Olifanten
Johannesburg, Zuid-Afrika shutterstock_2448729657
Johannesburg
Veeg naar links

Muziekprogramma

 • Woensdag 12 februari, Zoeloe welkomstconcert en dansen - inbegrepen
 • Donderdag 13 februari, concert van de Cape Philharmonic Orchestra - inbegrepen
 • Vrijdag 14 februari, Valentijnsconcert Playing with Fire - inbegrepen
 • Zondag 16 februari, soloconcert in de Cangogrotten - inbegrepen
 • Vrijdag 21 februari, concert Brothers in Beat - inbegrepen
 • Maandag 24 februari, concert Pangea Strijkkwartet - inbegrepen

Het muziekprogramma wordt nader beschreven onder de afbeeldingen. 

Woensdag 12 februari - Zoeloe welkomstconcert en dansen

in Ongegund lodge 

Welkom in Afrika! Wamukelekile e-Afrika!  Een programma met dynamische en krachtige Zoeloedansen met een diepe culturele betekenis. Drie getalenteerde Zoeloe drummers en dansers laat u kennismaken met Indlamu. De traditionele outfits zorgen ervoor dat hun gepolijste choreografie verbaast en boeit.

Zulu performers 2

Donderdag 13 februari - concert van de Cape Philharmonic Orchestra

in Dutch Reformed Church in Franschhoek

Het vierde jaarlijkse Franschhoek Chamber Music and Art Festival met musici van het Cape Town Philharmonic Orchestra belooft ook in 2025 een bijzondere belevenis te worden. Het publiek geniet ieder jaar opnieuw van inspirerende kamermuziek in een prachtige omgeving.
Het programma wordt in oktober 2024 bekend gemaakt.

franschhoek

Vrijdag 14 februari - Valentijnsconcert Playing with Fire

in Ongegund lodge

Uitvoerenden
Cheryl de Havilland - cello
Matthew Reid - klarinet
Keith Tabisher - gitaar

“Playing with Fire” is een muzikantencollectief dat in verschillende bezettingen speelt. Onder de bezielende leiding van klarinettist Matthew Reid spelen de musici een wisselend repertoire van klassiek tot lichte jazz, mediterraan tot Zigeuner en Balkan tot Klezmer.

Playing with Fire Trio

Zondag 16 februari - soloconcert in de Cangogrotten

in Cangogrotten

De overweldigende echo in de Cango-grotten nodigt uit tot zingen en het gaat ook gebeuren!

Cangogrotten Zuid-Afrika shutterstock_1982294417

Vrijdag 21 februari - concert Brothers in Beat

in Aan de Vliet

Bij Brothers in Beat Intertactive Drumming draait het allemaal om mee drummen op populaire en Afrikaanse muziek. Na een paar dagen in Zuid-Afrika dé gelegenheid om te testen of de puls van Afrika al in uw bloed zit.

Drums Zuid-Afrika, shutterstock_1435911

Maandag 24 februari - concert Pangea Strijkkwartet

in Hyde Park Guest House (20:00 uur)

Uitvoerenden
Pangea Strijkkwartet

Muziek
Johannes Brahms:                   Strijkkwartet nr. 1, op. 51
Felix Mendelssohn:                  Strijkkwartet nr. 2, op 13 

Het Pangea Strijkkwartet speelt het eerste strijkkwartet van Brahms in c-klein, en de tweede strijkkwartet van Mendelssohn in a-klein. Na deze monumenten van de kamermuziek wordt de avond afgesloten met enkele vrolijke hedendaagse uitsmijters.

Pangea Strijkkwartet 1
Toon meer
Toon minder

Programma en excursies

Uw route in beeld

Routekaartje Zuid-Afrika Hannick 2024

Dag 1 - Aankomst in Zuid-Afrika

U vliegt per directe KLM-vlucht van Amsterdam naar Kaapstad. Na aankomst op de luchthaven van Kaapstad volgt een transfer per luxe minibus naar uw lodge in Somerset-West net buiten Kaapstad. 

Kaapstad2

Dag 2 - Bezoek aan Stellenbosch en twee Zuid-Afrikaanse wijnhuizen

Na uw eerste nacht in Zuid-Afrika geniet u van een uitgebreid en vers ontbijt. We vertrekken vervolgens naar de stad van de eikenbomen, Stellenbosch voor een wandeling door de mooie straten met Kaaps-Hollandse gevels. Uiteraard mag een bezoek aan een wijngaard niet ontbreken! We bezoeken Simonsig en Kanonkop, twee toonaangevende Zuid-Afrikaanse wijnhuizen en genieten van een lunch in een traditioneel en authentiek restaurant. Terug bij uw lodge verzorgt uw reisleider en vinoloog een proeverij van Zuid-Afrikaanse wijnen gevolgd door een welkomstconcert door een trio van Zoeloe dansers en zangers.

Stellenbosch wijngaard, Zuid-Afrika shutterstock_2420887789

Dag 3 - Franschhoek Chamber Music Festival

Vandaag ontdekt u in Franschhoek de geschiedenis van de Franse Hugenoten die in 1688 na de herroeping van de Edict van Nantes vanuit het Katholieke Frankrijk via Nederland naar Zuid-Afrika gevlucht waren. Het schilderachtige dorp is bloemrijk en omgeven door prachtige bergen, wijngaarden en wordt geroemd als de gastronomische hoofdstad van Zuid-Afrika. U woont een kamermuziekconcert bij in het kader van de Franschhoek Chamber Festival onder auspices van The Cape Town Philharmonic Orchestra.

Franschhoek Zuid-Afrika, shutterstock_2281089949

Dag 4 - Tafelberg en Bo-Kaap

In de schaduw van Tafelberg brengt u een bezoek aan het historische centrum van Kaapstad met Kasteel de Goede Hoop, de Compagnie’s tuinen en het Maleis Kwartier. In de Bo-Kaap maakt u kennis met de Kaaps-Maleisische keuken. Vanuit Signal Hill geniet u van een prachtig uitzicht over de stad en de baai. Een verrassende Valentijnsconcert concert met evergreens bij de Lodge door het ensemble Playing with Fire sluit deze enerverende dag af.

shutterstock_429673480 Kaapstad Tafelberg

Dag 5 - Via Route 62 naar Oudtshoorn

Een unieke roadtrip via de langste wijnroute ter wereld - de Route 62 - brengt u per luxe minibus vanaf Somerset-West naar Oudtshoorn, de struisvogelhoofdstad van de wereld.  Een afwisselende route met wijngaarden, schilderachtige dorpjes en uitgestrekte landschappen. U “proeft de Klein Karoo” tijdens een heerlijke alfresco lunch onder een afdak (luifel) bij Joubert Tradauw in Barrydale. Oudtshoorn ligt in de halfwoestijn Klein-Karoo tussen de Swartberg gebergte in het noorden en het Outeniqua gebergte in het zuiden. 
Aangekomen bij uw accommodatie op een werkende struisvogelfarm (volstruisplaas) kunt u even bijkomen van de reis in of naast het zwembad en vanavond geniet u van een traditionele Zuid-Afrikaanse braai.

Oudtshoorn Zuid-Afrika, shutterstock_2018307125

Dag 6 - Muziek in de Cangogrotten

Vandaag brengt u een bezoek aan de beroemde Cango-druipsteengrotten met een muzikaal intermezzo door de gids. Het eerste gedeelte van de grotten is geopend voor publiek en u vindt hier stalagmieten en stalactieten in vele vormen. Na het bezoek aan de grotten maken we bij helder weer een rit over de Swartbergpas. De steile haarspeldbochten bieden u adembenemende vergezichten. Een traditionele Sunday Lunch wordt u aangeboden bij The Old Mill. De rest van de middag en avond is vrij en u kunt genieten van de natuur en rust.

Cangogrotten Zuid-Afrika shutterstock_1982294417

Dag 7 - Via de Outeniquabergen naar Knysna

U verlaat Oudtshoorn en via de adembenemende Outeniquabergen komt u terecht in de Woodville woud waar u na een korte wandeling in de loofrijke omgeving een geelhoutboom van 800 jaar oud kunt zien. U luncht in een schitterend restaurant met uitzicht op zee. Aangekomen in de volgende accommodatie kunt u even uitrusten. De komende dagen verblijven we in Portland Manor, een historische boerderij gelegen aan de Tuinroute. Vanavond dineert u gezamenlijk in Portland Manor.

Outeniquabergen Zuid-Afrika, shutterstock_2169874059

Dag 8 - Featherbed Nature Reserve

Na het ontbijt vertrekt u naar het Featherbed Nature Reserve, een ongerept stuk land gelegen aan de westelijke kop van Knysna. Deze excursie van vier uur vertrekt met een veerbootcruise en een rit over land met een 4×4-voertuig gevolgd door een begeleide natuurwandeling van 2,2 km. De uitzichten zijn adembenemend en de deskundige natuurgidsen zullen hun inzichten over het gebied, de fauna en flora, delen. Eenmaal voltooid, wordt u getrakteerd op een spectaculaire culinaire ervaring in de buitenlucht die bij de tour is inbegrepen.

Featherbed Reserve Zuid-Afrika, shutterstok_92001974

Dag 9 - Optioneel bezoek Knysna Elephant Park

Vandaag heeft u een vrije dag om van de rust, de zingende vogels, het zwembad bij de lodge en de natuur te genieten. Voor de liefhebbers is er gelegenheid om een optioneel bezoek aan het Knysna Elephant Park te brengen. In het park worden olifanten opgevangen en verzorgd. U heeft hier de mogelijkheid om kennis te maken met de kudde, op de voorwaarden van de olifant. Voor meer informatie zie Optionele excursies.
U dineert vanavond gezamenlijk in de Manor.

Zuid-Afrika - Safari in het Madikwe Game Reserve (2)

Dag 10 - Van Knysna naar Johannesburg

Na een vroeg ontbijt is het tijd om het prachtige Knysna te verlaten. U vliegt vandaag per binnenlandse vlucht van George naar Johannesburg. De stad is het economische hart van Zuid-Afrika, met veel wolkenkrabbers en groene buitenwijken. Aangekomen in Johannesburg staat een luxe minibus klaar om u naar het Noorden (de provincie Mpumulanga) te brengen naar uw volgende lodge in Hazyview. Onderweg bezoekt u een padstal met heerlijke hapjes voor onderweg. In de volgende accommodatie Aan de Vliet staat een gezamenlijk diner voor u klaar.

Johannesburg, Zuid-Afrika shutterstock_2448729657

Dag 11 - De Panoramaroute en Brothers in Beat

Vandaag geniet u van de prachtige vergezichten, watervallen en rotsformaties van de Panoramaroute. Deze autoroute is één van de allermooiste van Zuid-Afrika. Onderweg ziet u o.a. de Mac Mac Fall, een 65 meter hoge waterval. Bij de Bourke's Luck Potholes komen de twee rivieren Blyde en Treur samen, waardoor het water in snelle bewegingen ronddraait. Door erosie zijn hier ook veel waterpoelen ontstaan. Een bekend uitzichtpunt is God's Window. U waant zich vandaag in een Afrikaans paradijs. Na het diner volgt een voorstelling van Brothers in Beat en krijgt u ook de gelegenheid om de ritme en puls van Afrika met elkaar te delen in een interactief concert.

Gods Window Panoramaroute Zuid-Afrika, shutterstock_513958366

Dag 12 - De Big Five in Kruger National Park

Vandaag heeft u de kans om een neushoorn, leeuw, buffel, luipaard of olifant te zien tijdens het bezoek aan het Kruger National Park. Een van de bekendste wildparken, vooral vanwege de enorme grootte en de variatie aan diersoorten. U heeft hier ook de mogelijkheid om de Big Five te zien. Vroeg vertrekt u met de luxe minibus vanuit Hazyview en de hele dag gaat u wild spotten. Tijdens de lunch heeft u ook een uitzicht op het wild in de vrije natuur.

National Kruger Park, Zuid-Afrika shutterstock_2281089939

Dag 13 - Optionele safari in Kruger National Park

Een heerlijke vrije dag bij de lodge om nogmaals te genieten van vogelzang, de natuur en bij te komen van alle indrukken. Voor de liefhebber die geen genoeg kan krijgen van de Panoramaroute is er in overleg een optionele excursie mogelijk vanuit de accommodatie. De echte avonturiers kunnen individueel nogmaals op safari door het Kruger National Park, dit keer in een 4x4. Voor meer informatie zie Optionele excursies.

Zuid-Afrika - Krugerpark - Game Drive (1)

Dag 14 - Johannesburg Hyde Park

Vandaag reizen we door naar de laatste accommodatie van deze reis. We laten Hazyview achter ons en vertrekken naar Johannesburg. We verblijven in een van de buitenwijken van de stad. Vanavond luisteren we naar een privé huisconcert met romantische strijkkwartetten. Op de lessenaars van het Pangea Strijkkwartet staan het Brahms strijkkwartet in c-klein en Mendelssohns tweede strijkkwartet in a -klein.

Johannesburg, Zuid-Afrika shutterstock_2448729657

Dag 15 - Optionele excursie Lesedi Cultural Village

Vandaag heeft u de gelegenheid om optioneel de Lesedi Cultural Village te bezoeken. Lesedi viert de culturele tradities van verschillende culturen van Zuid-Afrika. Het reproduceert traditionele woningen en biedt tentoonstellingen van dansen en andere culturele activiteiten. Bij aankomst worden gasten op een traditioneel Afrikaanse manier verwelkomd. Voor meer informatie zie Optionele excursies.

Zuid-Afrika shutterstock_403450606

Dag 16 - Laatste dag Zuid-Afrika

Het laatste dag van uw Zuid-Afrikaanse avontuur is aangebroken. Na een uitgebreid ontbijt gaan we naar de Sandton Mall waar u onder één dak nog de gelegenheid krijgt om eventuele cadeautjes te kopen. We genieten gezamenlijk van een afscheidslunch en vertrekken naar het vliegveld Oliver Tambo. Johannesburg, shutterstock_2305160059

Dag 17 - Aankomst op Schiphol

Vanochtend komt u aan op Schiphol, waar u afscheid kunt namen van uw reisgenoten en reisleider. 

Programmawijzigingen voorbehouden.

Toon meer
Toon minder

Reisinformatie

Uw hotel

Ongegund Lodge
11 t/m 15 februari 2025
De eerste paar dagen in Zuid-Afrika verblijft u in de kleinschalige lodge net buiten Kaapstad, gelegen in Somerset West. De accommodatie beschikt over een buitenzwembad en gratis Wi-Fi. Elke kamer heeft een patio en badkamer. De meeste kamers beschikken over een bad/douche combinatie. U kunt gebruik maken van de tuin en het terras. Er is ook een gedeelde lounge aanwezig. 

Old Mill, Oudtshoorn
15 t/m 17 februari 2025
In Oudtshoorn verblijft u op een struisvogel boerderij, gelegen aan de Swartberge. De kamers beschikken over airconditioning en een aantal kamers beschikt over een balkon met uitzicht op de tuin, rivier of de bergen. De accommodatie heeft drie verschillende zwembaden.

Portland Manor
17 t/m 20 februari 2025
U reist door naar Rheenendaal, waar u aan de Tuinroute verblijft in Portland Manor Country Estate. Deze historische boerderij ligt op ongeveer 25 minuten rijden van het centrum van Knysna. Het landgoed is omgeven door landbouwgrond, bos- en fynboslandschappen. De kamers zijn in een eigentijdse Victoriaanse stijl ingericht. Ook deze accommodatie beschikt over een zwembad. 

Aan de Vliet
20 t/m 24 februari 2025
De volgende accommodatie ligt aan de oever van de rivier de Sabie en biedt een panoramisch uitzicht op het inheemse struikgewas. De accommodatie beschikt over een landschapstuin en een buitenzwembad. Het Nationaal Park Kruger ligt op slecht 30 km van het resort vandaan.  

Hyde Park Guest House
24 t/m 26 februari 2025
De laatste overnachtingen zijn in Hyde Park, een zeer welvarende buitenwijk van Johannesburg. Het Guest House ligt in een gunstig gelegen groene buitenwijk en beschikt over een zwembad. Johannesburg ligt op 10 km afstand. 

Ongegund Lodge zwembad
Ongegund Lodge Uitzicht
Ongegund Lodge 1
Ongegund Lodge
Ongegund Lodge Hotelkamer Impressie 1
Ongegund Lodge Impressie Hotelkamer
Old Mill, Oudtshoorn zwembad
Old Mill, Oudtshoorn Zwembad
Old Mill, Oudtshoorn restaurant
Old Mill, Oudtshoorn Restaurant
Old Mill, Oudtshoorn impressie hotelkamer
Old Mill, Oudtshoorn Impressie Hotelkamer
Portland Manor
Portland Manor
Portland Manor zwembad
Portland Manor Zwembad
Portland Manor historische eetzaal
Portland Manor Historische Eetzaal
Portland Manor impressie hotelkamer
Portland Manor Impressie Hotelkamer
Aan de vliet
Aan de Vliet
Aan de vliet zwembad
Aan de Vliet Zwembad
Hyde Park Guest House
Hyde Park Guest House
Hyde Park Guest House lobby
Hyde Park Guest House Lobby
Hyde Park Guest House impressie hotelkamer
Hyde Park Guest House Impressie Hotelkamer
Veeg naar links

Uw reisleider

Fagottist voor orkest- en kamermuziek
Leendert Booyens

"Als orkest- en kamermusicus heb ik door de jaren heen vele concertreizen gemaakt in binnen- en buitenland. Sinds enkele jaren heb ik het voorrecht om mijn liefde voor muziek, mensen en reizen te mogen combineren in de hoedanigheid van reisleider bij Hannick. Verrassing, harmonie, humor en gezelligheid zijn hierbij dé sleutelwoorden om samen met u van iedere reis een onvergetelijke ontdekkingsreis te maken."

Hannick-reisleider Leendert Booyens

Vervoer

Directe vluchten met KLM en binnenlandse vlucht met Safair
11-02-2025, Amsterdam – Kaapstad, 10:20 - 22:45 uur, KL 597
20-02-2025, George - Johannesburg, 10:05 - 12:00 uur, FA 259
26-02-2025, Johannesburg – Amsterdam, 23:55 tot 27-02-2025 om 10:10 uur, KL 592
Schemawijzigingen voorbehouden

Vanaf acht weken voor vertrek zijn wij veelal genoodzaakt niet geboekte vliegtuigstoelen terug te geven aan de luchtvaartmaatschappij. Vanaf dat moment bestaat de mogelijkheid dat wij alleen nog tickets in een duurdere tariefsklasse kunnen boeken, waardoor wij u een vluchttoeslag moeten doorberekenen. Uiteraard wordt u in dat geval bij boeking hierover geïnformeerd.

Bagageregeling KLM
Bij uw vlucht is altijd ruimbagage inbegrepen. Bij KLM vluchten is dit doorgaans 20 kg per persoon. Wilt u meer kilo’s meenemen kunnen wij dat voor u bijboeken tegen een meerprijs.

Taxiservice vanaf uw huisadres
Onbezorgd op reis? Boek dan een privé taxi vanaf uw huisadres tot het vertrekpunt van de reis. Geen gesleep met koffers: een ontspannen begin van uw reis! De kosten zijn afhankelijk van de route. Onze reisspecialisten informeren u graag!

Taxiservice

Optionele excursies

Tijdens deze reis zijn de meeste excursies inbegrepen. Echter heeft u ook de mogelijkheid om uw reis uit te breiden met een drietal optionele excursies. Deze excursies dient u vooraf te reserveren.

Op 19 februari: Een bezoek aan Knysna Elephant Park
In Knysna heeft u de mogelijkheid om een bezoek te brengen aan het Elephant Park, waar wees geworden olifanten worden gehuisvest en verzorgd. Opgericht in 1994 was dit park de eerste faciliteit in Zuid-Afrika waar olifanten worden verzorgd en grootgebracht. In de afgelopen dertig jaar heeft het park ruim veertig olifanten grootgebracht. De huidige kudde telt vijf olifanten. U heeft hier de mogelijkheid om de olifanten van dichtbij te leren kennen, op de voorwaarden van de olifant. De olifanten hebben de ruimte en de vrijheid om zich te verplaatsen, te kiezen wat ze eten en zelf te beslissen met wie ze communiceren. Er zijn geen hekken aanwezig en de olifanten worden aangemoedigd om hun natuurlijke gedrag te vertonen. 
U wordt naar het park gebracht waar de gids klaarstaat om u mee te nemen en u de kudde kunt ontmoeten. Na een korte informatieve video wordt u naar het veld gebracht waar u de kans heeft om de olifanten van dichtbij mee te maken. 
Prijs op aanvraag.

Op 23 februari: Een safari door Kruger National Park
Mocht u na één dag nog niet genoeg gezien hebben van het Kruger National Park, kunt u de volgende dag een échte safari meemaken. U reist vroeg naar het Kruger National Park, waar de open jeep voor u klaar staat. Een ervaren Engelssprekende safarigids gaat vandaag met u mee op pad. Gedurende de dag wordt er gestopt op een rustige, schilderachtige picknickplek. De kans is groot dat u de Afrikaanse Big Five spot. De excursie duurt de gehele dag.
Prijs op aanvraag.

Op 25 februari: Een bezoek aan Lesedi Cultural Village
U heeft de mogelijkheid om de Afrikaanse stamgeschiedenis te ontdekken, verweven met weelderige Afrikaanse gastvrijheid. Bij aankomst in het Ndebele-dorp wordt u verwelkomd door de vertegenwoordigers van de stammen die in Lesedi wonen. De tour begint met een multi-zintuiglijke presentatie over de oorsprong van de inheemse bewoners van Zuid-Afrika. Hierna maakt u samen met een gids een wandeling langs de talloze tribale boerderijen in het dorp. De lunch is inbegrepen.
Prijs op aanvraag.

Muziektickets

Wij reserveren uw muziektickets rechtstreeks bij operahuizen of via gerenommeerde agentschappen, die hiervoor reserveringskosten en een voorverkooptoeslag berekenen. Deze toeslagen kunnen oplopen tot 55%. De prijzen op uw muziekticket kunnen dus afwijken van de prijs die wij onze partners betalen. Wij raden u aan om op tijd te boeken, zodat u verzekerd bent van muziektickets in een goede categorie. Boeken via Hannick Reizen voorkomt teleurstellingen en lange wachttijden bij de kassa.

Bij annulering worden de muziektickets altijd 100% in rekening gebracht.

Duurzaam op reis

Het hele jaar gaan we op reis. Ver weg of dichter bij huis. Wij laten u heel graag genieten van de talloze mooie plaatsen die er op deze wereld zijn, zodat u elke keer weer nieuwe, unieke ervaringen op kunt doen.
Graag nemen wij u mee hoe wij als familiebedrijf al meer dan 50 jaar onze verantwoordelijkheid nemen op het gebied van duurzaam ondernemen.
Klik hier voor meer informatie.

Prijsinformatie

Reissom
Inbegrepen
Toeslagen
Voorwaarden
17-daagse muziekreis Ontdek het fascinerende, veelzijdige Zuid-Afrika
Vanaf 5.698,- p.p.

Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

Meer bedenktijd nodig? Neem een optie!
Twijfelt u nog een beetje? Heeft u wel plannen om een muziekreis te gaan maken, maar kunt u nog niet definitief beslissen? Neem dan een vrijblijvende optie!
Wij houden dan een plaatsje voor u vrij op deze reis. Want we hebben graag dat u met ons mee gaat. Op deze manier heeft u meer tijd om er nog even over na te denken en voorkomt u de teleurstelling van prijsverhoging of een volgeboekte reis.

Vertrekdatum
Prijs per persoon
11 februari 2025
v.a. 5.698,-
 • Zeer divers muziekprogramma, waarvan een aantal concerten exclusief voor Hannick zijn georganiseerd
 • Verblijf in kleinschalige accommodaties (incl. ontbijt)
 • Een glaasje wijn en kopje koffie tijdens de maaltijden buiten de deur
 • Boeiende muziektoelichtingen door uw Hannick reisleider
 • Directe KLM-vluchten
 • Transfers per comfortabele touringcar
 • 17 keer lunch of diner
 • Excursieprogramma en entrees

Muziekprogramma
Woensdag 12 februari, Zoeloe welkomstconcert en dansen 
Donderdag 13 februari, concert van de Cape Philharmonic Orchestra 
Vrijdag 14 februari, Valentijnsconcert Playing with Fire
Zondag 16 februari, soloconcert in de Cangogrotten 
Vrijdag 21 februari, concert Brothers in Beat 
Maandag 24 februari, concert Pangea Strijkkwartet

Optionele excursies:
Op 19 februari: Een bezoek aan Knysna Elephant Park, prijs op aanvraag.
Op 23 februari: Een safari door Kruger National Park, prijs op aanvraag.
Op 25 februari: Een bezoek aan Lesedi Cultural Village, prijs op aanvraag.

• Toeslag 2-persoonskamer voor alleengebruik € 898,-
• Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

Op deze reis zijn de volgende voorwaarden van toepassing:

- ANVR-voorwaarden
- SGR-voorwaarden
- Garantieregeling Stichting Calamiteitenfonds Reizen
- Algemene voorwaarden / Boekingsinformatie van Hannick Reizen zoals vermeld op deze website

Betaling
Hannick Reizen is aangesloten bij de ANVR en SGR. Voor u de garantie dat uw muziekreis in goede handen is. Zodra u van ons de bevestiging, welke tevens de factuur is, heeft ontvangen, verzoeken wij u 15% van de totale reissom + een verhoging van de aanbetaling aan ons over te maken, dit is de aanbetaling. Het restant van de reissom dient uiterlijk 6 weken voor aanvang van de reis in ons bezit te zijn. Indien u uw muziekreis boekt binnen 6 weken voor aanvang van de muziekreis dan dient u na ontvangst van de bevestiging/factuur de totale reissom per direct aan ons te voldoen.

Voorwaarden
Op deze reis zijn de ANVR- en SGR-voorwaarden van toepassing, evenals de Algemene Voorwaarden zoals vermeld op deze website. Echter voor deze muziekreis hanteren wij afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. Wijzigingen in het dag- en muziekprogramma om organisatorische redenen voorbehouden.
Indien een aanmelding ongedaan wordt gemaakt, zijn per persoon de volgende annuleringskosten verschuldigd:

 • Bij annulering tot 65 dagen voor vertrek: 15% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
 • Bij annulering vanaf 65 dagen (inclusief) tot 42 dagen (exclusief) voor vertrek: 35% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
 • Bij annulering vanaf 42 dagen (inclusief) tot 28 dagen (exclusief) voor vertrek: 55% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
 • Bij annulering vanaf 28 dagen (inclusief) tot 5 dagen (exclusief) voor vertrek: 85% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
 • Bij annulering vanaf de 5e dag voor vertrek: de volledige reissom.

Groepsgrootte
Voor alle groepsreizen geldt een minimum aantal deelnemers. Met minder deelnemers kan de reis helaas niet worden uitgevoerd. Voor vliegreizen is dit doorgaans minimaal 12 deelnemers. Voor touringcarreizen geldt doorgaans een minimum van 15 deelnemers. Indien dit aantal niet wordt gerealiseerd kan Hannick Reizen de reisovereenkomst opzeggen.

Reissom
17-daagse muziekreis Ontdek het fascinerende, veelzijdige Zuid-Afrika
Vanaf 5.698,- p.p.

Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

Meer bedenktijd nodig? Neem een optie!
Twijfelt u nog een beetje? Heeft u wel plannen om een muziekreis te gaan maken, maar kunt u nog niet definitief beslissen? Neem dan een vrijblijvende optie!
Wij houden dan een plaatsje voor u vrij op deze reis. Want we hebben graag dat u met ons mee gaat. Op deze manier heeft u meer tijd om er nog even over na te denken en voorkomt u de teleurstelling van prijsverhoging of een volgeboekte reis.

Vertrekdatum
Prijs per persoon
11 februari 2025
v.a. 5.698,-
Inbegrepen
 • Zeer divers muziekprogramma, waarvan een aantal concerten exclusief voor Hannick zijn georganiseerd
 • Verblijf in kleinschalige accommodaties (incl. ontbijt)
 • Een glaasje wijn en kopje koffie tijdens de maaltijden buiten de deur
 • Boeiende muziektoelichtingen door uw Hannick reisleider
 • Directe KLM-vluchten
 • Transfers per comfortabele touringcar
 • 17 keer lunch of diner
 • Excursieprogramma en entrees

Muziekprogramma
Woensdag 12 februari, Zoeloe welkomstconcert en dansen 
Donderdag 13 februari, concert van de Cape Philharmonic Orchestra 
Vrijdag 14 februari, Valentijnsconcert Playing with Fire
Zondag 16 februari, soloconcert in de Cangogrotten 
Vrijdag 21 februari, concert Brothers in Beat 
Maandag 24 februari, concert Pangea Strijkkwartet

Toeslagen

Optionele excursies:
Op 19 februari: Een bezoek aan Knysna Elephant Park, prijs op aanvraag.
Op 23 februari: Een safari door Kruger National Park, prijs op aanvraag.
Op 25 februari: Een bezoek aan Lesedi Cultural Village, prijs op aanvraag.

• Toeslag 2-persoonskamer voor alleengebruik € 898,-
• Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

Voorwaarden

Op deze reis zijn de volgende voorwaarden van toepassing:

- ANVR-voorwaarden
- SGR-voorwaarden
- Garantieregeling Stichting Calamiteitenfonds Reizen
- Algemene voorwaarden / Boekingsinformatie van Hannick Reizen zoals vermeld op deze website

Betaling
Hannick Reizen is aangesloten bij de ANVR en SGR. Voor u de garantie dat uw muziekreis in goede handen is. Zodra u van ons de bevestiging, welke tevens de factuur is, heeft ontvangen, verzoeken wij u 15% van de totale reissom + een verhoging van de aanbetaling aan ons over te maken, dit is de aanbetaling. Het restant van de reissom dient uiterlijk 6 weken voor aanvang van de reis in ons bezit te zijn. Indien u uw muziekreis boekt binnen 6 weken voor aanvang van de muziekreis dan dient u na ontvangst van de bevestiging/factuur de totale reissom per direct aan ons te voldoen.

Voorwaarden
Op deze reis zijn de ANVR- en SGR-voorwaarden van toepassing, evenals de Algemene Voorwaarden zoals vermeld op deze website. Echter voor deze muziekreis hanteren wij afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. Wijzigingen in het dag- en muziekprogramma om organisatorische redenen voorbehouden.
Indien een aanmelding ongedaan wordt gemaakt, zijn per persoon de volgende annuleringskosten verschuldigd:

 • Bij annulering tot 65 dagen voor vertrek: 15% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
 • Bij annulering vanaf 65 dagen (inclusief) tot 42 dagen (exclusief) voor vertrek: 35% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
 • Bij annulering vanaf 42 dagen (inclusief) tot 28 dagen (exclusief) voor vertrek: 55% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
 • Bij annulering vanaf 28 dagen (inclusief) tot 5 dagen (exclusief) voor vertrek: 85% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
 • Bij annulering vanaf de 5e dag voor vertrek: de volledige reissom.

Groepsgrootte
Voor alle groepsreizen geldt een minimum aantal deelnemers. Met minder deelnemers kan de reis helaas niet worden uitgevoerd. Voor vliegreizen is dit doorgaans minimaal 12 deelnemers. Voor touringcarreizen geldt doorgaans een minimum van 15 deelnemers. Indien dit aantal niet wordt gerealiseerd kan Hannick Reizen de reisovereenkomst opzeggen.

Hannick Reizen_Jerina_CTA Blok
Wij staan voor u klaar
Onze Travel Consultants geven u graag advies

Neem contact met ons op voor meer informatie over onze bijzondere muziekreizen en de verschillende mogelijkheden. 

Bel +31 (0)88 - 13 07 340
Brochure Muziekreizen_najaar-winter 2024-2025_MU
Luxe brochure
De mooiste muziekreizen in één brochure
 • Boordevol reisinspiratie
 • Unieke arrangementen
 • Gratis bij u thuisbezorgd
Brochure aanvragen

Vergelijkbare reizen

Bekijk ook onze andere muziekreizen naar de mooiste festivals en operahuizen wereldwijd