Bel ons
Menu
Sluit
Bel ons
Menu
Sluit
Wenen shutterstock_393117226

Muziekreis Weense staatsopera

Ga op reis naar de muzikale hoofdstad van de wereld!

 

Brochure aanvragen Brochure aanvragen

In de voetsporen van wereldberoemde componisten tijdens een muziekreis Wenen

Het gehele jaar door kunt u met Hannick Reizen de mooie stad Wenen bezoeken met in het bijzonder de Weense staatsopera en haar diverse aanbod. Zo kunt u genieten van groots opgezette opera’s vol heroïek en met het accent op de enscenering, het decor, de kostuums en de belichting. Of geeft u de voorkeur aan een humoristische operette? Operettes haken vaak aan bij minder serieuze onderwerpen en worden veelal door gesproken dialogen aan elkaar verbonden en ondersteund door een melodrama. Het artistieke niveau van de Volksoper Wien is ongekend hoog en wordt alom geprezen.

Componisten waarvan veelvuldig muziek wordt uitgevoerd in de Staatsopera Wenen zijn bijvoorbeeld Mozart, Verdi, Bizet, Puccini en Wagner. Werken van deze componisten, uitgevoerd door wereldberoemde musici, staan jaarlijks op de affiches van de Wiener Staatsoper, een operahuis waar alle groten der aarde hebben opgetreden. Het is dus niet meer dan logisch dat de Weense Staatsopera onder liefhebbers één van de meest gerenommeerde operahuizen ter wereld is!

Excursies tijdens een muziekreis Wenen

Natuurlijk draait uw reis naar Wenen niet alleen om muziek. Hannick Reizen biedt naast opera’s, concerten en balletvoorstellingen uitgebreide excursieprogramma’s aan rondom uw reis. Zo bezoekt u diverse beeldbepalende monumenten en gebouwen, dineert u in een typisch Weens restaurant en voorziet Hannick u van uitgebreide muziekdocumentaties.

Tijdens een muziekreis naar Wenen heeft u bijvoorbeeld de volgende mogelijkheden:

  • Een stadswandeling door Wenen
  • Een bezoek aan Schloss Schönbrunn
  • Genieten van het beroemde Nieuwjaarsconcert
  • Rondleiding door de Wiener Staatsoper
  • Bezoek aan het Kunsthistorisches Museum
Kursalon+Wenen
Kursalon Wenen
Wenen
Wenen
Wenen shutterstock_391591339
Wenen
Wenen shutterstock_46688014-state opera
Staatsopera Wenen
Wenen, Staatsopera
Weense Staatsopera
Stephansdom Wenen, shutterstock_170753876
Stephansdom
Schloss+Schönbrunn+avond
Schloss Schönbrunn
Wenen Belvedere
Wenen in de winter
Veeg naar links

Geschiedenis van de Weense Staatsopera

Wenen is muziek en opera. Muziek en opera is Wenen. Daar is in honderden jaren nauwelijks iets aan veranderd. Mozart, Haydn, Beethoven, Schubert, Brahms, Bruckner, de Straussdynastie: het aantal vermaarde componisten dat in Wenen verbleef is immens. Niet verwonderlijk dat de Oostenrijkse hoofdstad al vroeg in de muziekgeschiedenis een prominente plaats in het culturele leven van Europa innam. En inneemt, want nog steeds is Wenen een begrip. Zo is Wenen ook de stad waar Sigmund Freud, Otto Wagner en Gustav Klimt de wereld van de psychologie, bouwkunst en schilderkunst op zijn kop zetten. Met drie grote operahuizen, waaronder de beroemde Wiener Staatsoper, vele orkesten en concertzalen en talrijke musea kunt u wel zeggen dat Wenen de stad is die één en al cultuur ademt.

Zowel van binnen als van buiten is de Staatsopera van onovertroffen schoonheid. Zonder twijfel behoort dit gebouw thuis in de top 10 mooiste operagebouwen ter wereld. Dat de Staatsopera een vermaarde reputatie heeft is niet in het minst te danken aan de gerenommeerde dirigenten die er op de bok gestaan hebben, waaronder Gustav Mahler, Richard Strauss en Felix Weingartner.

De eerste voorstelling op 15 mei 1869 was een vertolking van Mozarts Don Giovanni. Aan het eind van de Tweede Wereldoorlog werd het gebouw bijna volledig verwoest door een Amerikaans bombardement. Het duurde tien jaar om het gebouw weer in oude glorie te herstellen. Het is ook om die reden dat er in het gebouw van de Weense Staatsopera diverse elementen terug te zien zijn die de stijl van de jaren vijftig kenmerken.

5 november 1955 werd de opera officieel heropend met een voorstelling van Fidelio van Beethoven.

Maak uw muziekreis naar de Weense staatsopera samen met Destin Travel

Breng een bezoek aan de muzikale hoofdstad van de wereld! Neem voor meer informatie over deze muziekreizen contact op met onze Travel Consultants.

Hannick Reizen_Jerina_CTA Blok
Wij staan voor u klaar
Onze Travel Consultants geven u graag advies

Neem contact met ons op voor meer informatie over onze bijzondere muziekreizen en de verschillende mogelijkheden. 

Bel +31 (0)88 - 13 07 340
Brochure Muziekreizen_najaar-winter 2024-2025_MU
Luxe brochure
De mooiste muziekreizen in één brochure
  • Boordevol reisinspiratie
  • Unieke arrangementen
  • Gratis bij u thuisbezorgd
Brochure aanvragen