Bel ons
Menu
Sluit
Bel ons
Menu
Sluit
Les-Contes-d-Hoffmann-c_Guergana-Damianova-OnP 24
Home
Reisaanbod
Muziekreizen
Kerst in romantisch Parijs

Parijs met Tsjaikovski en Offenbach

muziekreizen

Kerst in romantisch Parijs en Versailles

Ballet in de lichtstad en opera in Opéra Royal

Opera
Ballet
Kerst
Volgend vertrek
24-12-2024
Reisduur
5 dagen
Vertrekpunt
Nederland
Touringcar
Royal Class
Destin
Vanaf 2.198,-
Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.
Brochure aanvragen Brochure aanvragen
Navigatie
Unieke belevenis Muziekprogramma Programma en excursies Reisinformatie Prijsinformatie
Brochure aanvragen Brochure aanvragen

Muzikaal, cultureel en culinair genot

Parijs in kerstsfeer betekent: een betoverende Champs-Elysees door al de lampjes in de bomen, een verlichte Eiffeltoren en betoverende muziek. Geniet van de balletklassieker De Notenkraker van Tsjaikovski en laat u meenemen in de wonderbare wereld van Hoffmanns vertellingen van Offenbach. Daarnaast bezoekt u het vijf etages tellende Musée de la musique met maar liefst 8000 historische instrumenten, waaronder een piano van Chopin. In het Hôtel de la Marine waant u zich terug in de achttiende eeuw. Een bijzondere kunstervaring biedt L’Atelier des Lumières waar u als het ware onderdeel uitmaakt van de kunstwerken. Frankijk staat bekend om zijn verfijnde keuken, waarvan u uitgebreid met de kerst van gaat genieten.

Place Vendome Parijs, shutterstock
Place Vendôme in Parijs
Parijs shutterstock_762751309
Eiffeltoren Parijs
Opera-Bastille--c--Patrick-Tourneboeuf-Tendance-Floue
Opera Bastille © Patrick Tourneboeuf / Tendance-Floue
Kerstmarkt, Shutterstock
Kerstmarkt in Parijs
Parijs shutterstock_491961382
Arc de Triomphe
Parijs shutterstock_534661534-1
Parijs
Parijs by night, shutterstock
Parijs
Parijs shutterstock_722699410
Parijs
Parijs Sacre Coeur 01
Parijs Sacre Coeur
Parijs Montmartre (1)
Parijs
Veeg naar links

Muziekprogramma

 • Zondag 24 december, opera Les Contes d’Hoffmann (Offenbach) - inbegrepen
 • Maandag 25 december, ballet De Notenkraker (Tsjaikovski) - inbegrepen
 • Dinsdag 26 december, ballet Preljocaj: Snow White - optioneel

Foto © Guergana Damianova / OnP
Foto © Patrick-Tourneboeuf / Tendance-Floue

Het muziekprogramma wordt nader beschreven onder de afbeeldingen. 

Zondag 24 december - opera Les contes d'Hoffmann (Offenbach)

Opéra Bastille (14:30 uur)

Dirigent
Eun Sun Kim

Regie
Robert Carsen

Uitvoerenden
Dmitry Korchak, Pretty Yende, Antoinette Dennefeld, Rachel Willis-Sorensen, e.a.
Orchestre et Chœurs de l’Opéra national de Paris

Jacques Offenbach staat vooral bekend om zijn operettes. Hoffmanns vertellingen is zijn enige serieuze opera en tegelijk zijn zwanenzang met de meer dan bekende barcarolle ‘Belle nuit, ô nuit d’amour’. Hij kon zijn meesterwerk niet voltooien. De opera is gebaseerd op het toneelstuk van Barbier en Carré, waarin ze Hoffmann tot een personage maken die zijn eigen verhalen over zijn zoektocht naar de ware liefde in een kroeg vertelt. De fantasievolle verhalen van Hoffmann die een hang naar het bovennatuurlijke en macabere hebben, fascineerden veel kunstenaars. In de opera vertelt Hoffmann hoe hij drie haast onmogelijke meisjes veroverde - en vervolgens weer verloor. Zo is er Olympia, een mechanische pop die enkel Hoffmann als echt menselijk ziet; Guilietta, een courtisane die Hoffmanns reflectie steelt; en Antonio, een meisje dat zichzelf letterlijk dood zingt. Zal hij nog erachter komen wat de ware liefde is?

© Guergana Damianova / OnP

Les-Contes-d-Hoffmann c_Guergana Damianova-OnP

Maandag 25 december - ballet De Notenkraker (Tsjaikovski)

Opéra Bastille (19:30 uur)

Dirigent
Andrea Quinn

Choreografie
Rudolf Nureyev volgens Marius Petipa en Lev Ivanov

Uitvoerenden
Les Étoiles, les Premières Danseuses, les Premiers Danseurs et le Corps de Ballet de l’Opéra
Met medewerking van studenten van de l'École de Danse
Orchestre de l’Opéra national de Paris
Maîtrise des Hauts-de-Seine / Chœur d’enfants de l’Opéra national de Paris

In De Notenkraker, het meest geliefde kerstverhaal uit het balletrepertoire, krijgt Clara van haar oom een houten notenkraker cadeau en gaat met hem ’s nachts op reis naar een andere wereld, waar ze van alles en nog wat beleeft. Net als alles sprookjes heeft ook De Notenkraker een diepere laag, namelijk over de overgang van meisje naar volwassen worden. Het ballet zit vol van prachtige pas de deux en corps de ballet dansen op de verende muziek van Tsjaikovski.

© Regina Brocke

De Notenkraker c_regina_brocke

Dinsdag 26 december - ballet Preljocaj: Snow White

Versailles, Royal Opera (20:00 uur)

Choreografie
Angelin Preljocaj

Muziek
Gustav Mahler

Het ballet Sneeuwwitje is geïnspireerd door het verhaal van de gebroeders Grimm, in combinatie met de interpretatie van Oedipal van Bruno Bettelheim. Het ballet wordt uitgevoerd op verschillende symfonieën van Gustav Mahler, voornamelijk uit de Eerste symfonie, evenals het beroemde Adagietto uit zijn Vijfde symfonie. 

Prijs: € 198,-

© JC-NDiaye_BN © JC-Carbonne-CMJN

BLANCHE NEIGE - Orangerie©JC-NDiaye_BN©JC-Carbonne-CMJN - aangepast

Programma en excursies

Dag 1 - Aankomst in Parijs

Vandaag reist u per Royal Class touringcar vanaf verschillende opstapplaatsen naar uw hotel in Parijs. Wanneer u bent ingecheckt staat het welkomstdiner voor u klaar in een lokaal restaurant.

Parijse café met kerstsfeer, shutterstock

Dag 2 - Excursie op Place de la Concorde

Vanmorgen verzorgt uw reisleider de eerste muziektoelichting van uw reis over de opera Les Contes d’Hoffmann. Aansluitend wordt u naar het indrukwekkende Hôtel de la Marine gebracht. Dit iconische monument op Place de la Concorde is van 2015 tot 2021 volledig gerestaureerd en los van de European Heritage Days nagenoeg niet open geweest voor publiek. Hier ontdekt u het indrukwekkend gerestaureerde interieur en gaat u terug in de 18e eeuw. De indrukwekkende receptiekamers en appartementen zullen u zeker niet teleurstellen. De lunch is vrij te besteden. Hierna woont u de opera bij in Opéra Bastille en staat er aansluitend een gezamenlijk diner voor u klaar in een restaurant. 

Parijs anthony-delanoix-pt4j4bGSPmw-unsplash

Dag 3 - Parijs, de stad van het licht

Na het ontbijt verzorgt uw reisleider de volgende muziektoelichting op ballet De Notenkraker. Hierna vertrekt u naar Atelier des lumiéres. Dit digitale kunstcentrum stelt meeslepende en hedendaagse tentoonstellingen voor. Tijdens deze reis kunt u onder andere werken van Marc Chagall en Paul Klee bewonderen. Bij de werken van Chagall ligt de focus op zijn carrière in New York en Parijs. In de grote ruimte kunt u zijn werken op een andere, digitale manier bewonderen. Paul Klee was voornamelijk een musicus. Zijn werk werd veel beïnvloed door muziek. Tijdens deze meeslepende tentoonstelling van tien minuten, gewijd aan Paul Klee, wordt het Atelier des Lumières overspoeld door de kleurrijke en poëtische werken van de schilder. U heeft de gelegenheid om zelfstandig de tentoonstellingen te bekijken. Hierna is de lunch en de middag vrij te besteden. Vanavond staat er een gezamenlijk diner voor u klaar, waarna u ballet De Notenkraker bijwoont in Opéra Bastille. 

Champs Elysee Parijs, shutterstock

Dag 4 - Musée de la musique

Na een uitgebreid ontbijtbuffet verzorgt uw reisleider de laatste muziektoelichting van uw bijzondere kerstreis. Hierna vertrekt u naar het Musée de la musique in de Philharmonie in Paris voor een bijzondere ontdekking in de muziekwereld. Het imposante museum beschikt over maar liefst meer dan 8000 historische instrumenten als een piano van Chopin. Het museum, wat is opgericht in 1793, vertegenwoordigt de westerse muziekwereld vanaf de 17e eeuw tot aan de dag van vandaag. Uw lunch is op eigen gelegenheid. Na een bijzondere dag genieten we van een voortreffelijk gezamenlijk diner. 

Het muziekprogramma wordt op een later moment bekend gemaakt.

Statue Napoleon Bonaparte on Place Vendome Parijs, shutterstock

Dag 5 - Afscheid van de hoofdstad van Frankrijk

Na het uitchecken staat de Royal Class touringcar voor u klaar. Onderweg terug naar Nederland wordt er gestopt voor een gezamenlijke afscheidslunch. Hierna kunt u afscheid nemen van uw reisgenoten en de reisleider bij de verschillende uitstapplaatsen. 

Programmawijzigingen voorbehouden.

Parijs7

Reisinformatie

Uw hotel

Hotel Panache ****
Centraal in Parijs ligt dit 4-sterrenhotel. Gelegen in het 9e arrondissement, biedt het hotel een restaurant, een bar, en gratis Wi-Fi. De kamers beschikken over een bureau, een flatscreen-tv en airconditioning. Het metrostation Grands Boulevards ligt op 300 meter afstand. 

Panache hotel restaurant
Restaurant
Panache Hotel hotelkamer
Impressie hotelkamer
Panache hotel hotelkamer 1
Impressie hotelkamer
Veeg naar links

Uw reisleider

Fagottist voor orkest- en kamermuziek
Leendert Booyens

"Als orkest- en kamermusicus heb ik door de jaren heen vele concertreizen gemaakt in binnen- en buitenland. Al een aantal jaren heb ik het voorrecht om mijn liefde voor muziek, mensen en reizen te mogen combineren in de hoedanigheid van reisleider bij Hannick. Verrassing, harmonie, humor en gezelligheid zijn hierbij dé sleutelwoorden om samen met u van iedere reis een onvergetelijke ontdekkingsreis te maken."

Hannick-reisleider Leendert Booyens

Vervoer

U reist per comfortabele Royal Class touringcar

Opstapplaatsen:

 • Amsterdam -Station Amsterdam RAI, taxistrook onder de A10
 • Den Haag - Den Haag Centraal Station, busplatform
 • Rotterdam - Metrohalte Capelse Brug
 • Breda - Novotel Hotel 
Hannick Touringcar

Muziektickets

Wij reserveren uw muziektickets rechtstreeks bij operahuizen of via gerenommeerde agentschappen, die hiervoor reserveringskosten en een voorverkooptoeslag berekenen. Deze toeslagen kunnen oplopen tot 55%. De prijzen op uw muziekticket kunnen dus afwijken van de prijs die wij onze partners betalen. Wij raden u aan om op tijd te boeken, zodat u verzekerd bent van muziektickets in een goede categorie. Boeken via Hannick Reizen voorkomt teleurstellingen en lange wachttijden bij de kassa.

Bij annulering worden de muziektickets altijd 100% in rekening gebracht.

Duurzaam op reis

Het hele jaar gaan we op reis. Ver weg of dichter bij huis. Wij laten u heel graag genieten van de talloze mooie plaatsen die er op deze wereld zijn, zodat u elke keer weer nieuwe, unieke ervaringen op kunt doen.
Graag nemen wij u mee hoe wij als familiebedrijf al meer dan 50 jaar onze verantwoordelijkheid nemen op het gebied van duurzaam ondernemen.
Klik hier voor meer informatie.

Prijsinformatie

Reissom
Inbegrepen
Toeslagen
Voorwaarden
5-daagse muziekreis Kerst in romantisch Parijs
Vanaf 2.198,- p.p.

Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

Meer bedenktijd nodig? Neem een optie!
Twijfelt u nog een beetje? Heeft u wel plannen om een muziekreis te gaan maken, maar kunt u nog niet definitief beslissen? Neem dan een vrijblijvende optie!
Wij houden dan een plaatsje voor u vrij op deze reis. Want we hebben graag dat u met ons mee gaat. Op deze manier heeft u meer tijd om er nog even over na te denken en voorkomt u de teleurstelling van prijsverhoging of een volgeboekte reis.

Vertrekdatum
Prijs per persoon
23 december 2023
v.a. 2.198,-

• Uitstekende categorie zitplaatsen
• Verblijf (4 overnachtingen) in het uitstekende 4-sterren Panache Paris Hotel (incl. ontbijt)
• Een glaasje wijn en kopje koffie tijdens de maaltijden buiten de deur
• Boeiende muziektoelichtingen door uw Hannick reisleider
• Reis per Royal Class touringcar
• 5 keer lunch of diner
• Excursieprogramma en entreegelden

Muziekprogramma

24 december: opera Les Contes d’Hoffmann (Offenbach) 
25 december: ballet De Notenkraker (Tsjaikovski) 

Optionele muziek
26 december: ballet Preljocaj: Snow White, € 198,-

Optionele muziek
26 december: ballet Preljocaj: Snow White, € 198,-

• Toeslag 2-persoonskamer voor alleengebruik € 298,-
• Eventuele brandstoftoeslag
• Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen. 

Op deze reis zijn de volgende voorwaarden van toepassing:

- ANVR-voorwaarden
- SGR-voorwaarden
- Garantieregeling Stichting Calamiteitenfonds Reizen
- Algemene voorwaarden / Boekingsinformatie van Hannick Reizen zoals vermeld op deze website

Betaling
Hannick Reizen is aangesloten bij de ANVR en SGR. Voor u de garantie dat uw muziekreis in goede handen is. Zodra u van ons de bevestiging, welke tevens de factuur is, heeft ontvangen, verzoeken wij u 15% van de totale reissom + een verhoging van de aanbetaling aan ons over te maken, dit is de aanbetaling. Het restant van de reissom dient uiterlijk 6 weken voor aanvang van de reis in ons bezit te zijn. Indien u uw muziekreis boekt binnen 6 weken voor aanvang van de muziekreis dan dient u na ontvangst van de bevestiging/factuur de totale reissom per direct aan ons te voldoen.

Voorwaarden
Op deze reis zijn de ANVR- en SGR-voorwaarden van toepassing, evenals de Algemene Voorwaarden zoals vermeld op deze website. Echter voor deze muziekreis hanteren wij afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. Wijzigingen in het dag- en muziekprogramma om organisatorische redenen voorbehouden.
Indien een aanmelding ongedaan wordt gemaakt, zijn per persoon de volgende annuleringskosten verschuldigd:

 • Bij annulering tot 65 dagen voor vertrek: 15% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
 • Bij annulering vanaf 65 dagen (inclusief) tot 42 dagen (exclusief) voor vertrek: 35% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
 • Bij annulering vanaf 42 dagen (inclusief) tot 28 dagen (exclusief) voor vertrek: 55% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
 • Bij annulering vanaf 28 dagen (inclusief) tot 5 dagen (exclusief) voor vertrek: 85% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
 • Bij annulering vanaf de 5e dag voor vertrek: de volledige reissom.

Groepsgrootte
Voor alle groepsreizen geldt een minimum aantal deelnemers. Met minder deelnemers kan de reis helaas niet worden uitgevoerd. Voor vliegreizen is dit doorgaans minimaal 12 deelnemers. Voor touringcarreizen geldt doorgaans een minimum van 15 deelnemers. Indien dit aantal niet wordt gerealiseerd kan Hannick Reizen de reisovereenkomst opzeggen. 

Reissom
5-daagse muziekreis Kerst in romantisch Parijs
Vanaf 2.198,- p.p.

Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

Meer bedenktijd nodig? Neem een optie!
Twijfelt u nog een beetje? Heeft u wel plannen om een muziekreis te gaan maken, maar kunt u nog niet definitief beslissen? Neem dan een vrijblijvende optie!
Wij houden dan een plaatsje voor u vrij op deze reis. Want we hebben graag dat u met ons mee gaat. Op deze manier heeft u meer tijd om er nog even over na te denken en voorkomt u de teleurstelling van prijsverhoging of een volgeboekte reis.

Vertrekdatum
Prijs per persoon
23 december 2023
v.a. 2.198,-
Inbegrepen

• Uitstekende categorie zitplaatsen
• Verblijf (4 overnachtingen) in het uitstekende 4-sterren Panache Paris Hotel (incl. ontbijt)
• Een glaasje wijn en kopje koffie tijdens de maaltijden buiten de deur
• Boeiende muziektoelichtingen door uw Hannick reisleider
• Reis per Royal Class touringcar
• 5 keer lunch of diner
• Excursieprogramma en entreegelden

Muziekprogramma

24 december: opera Les Contes d’Hoffmann (Offenbach) 
25 december: ballet De Notenkraker (Tsjaikovski) 

Optionele muziek
26 december: ballet Preljocaj: Snow White, € 198,-

Toeslagen

Optionele muziek
26 december: ballet Preljocaj: Snow White, € 198,-

• Toeslag 2-persoonskamer voor alleengebruik € 298,-
• Eventuele brandstoftoeslag
• Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen. 

Voorwaarden

Op deze reis zijn de volgende voorwaarden van toepassing:

- ANVR-voorwaarden
- SGR-voorwaarden
- Garantieregeling Stichting Calamiteitenfonds Reizen
- Algemene voorwaarden / Boekingsinformatie van Hannick Reizen zoals vermeld op deze website

Betaling
Hannick Reizen is aangesloten bij de ANVR en SGR. Voor u de garantie dat uw muziekreis in goede handen is. Zodra u van ons de bevestiging, welke tevens de factuur is, heeft ontvangen, verzoeken wij u 15% van de totale reissom + een verhoging van de aanbetaling aan ons over te maken, dit is de aanbetaling. Het restant van de reissom dient uiterlijk 6 weken voor aanvang van de reis in ons bezit te zijn. Indien u uw muziekreis boekt binnen 6 weken voor aanvang van de muziekreis dan dient u na ontvangst van de bevestiging/factuur de totale reissom per direct aan ons te voldoen.

Voorwaarden
Op deze reis zijn de ANVR- en SGR-voorwaarden van toepassing, evenals de Algemene Voorwaarden zoals vermeld op deze website. Echter voor deze muziekreis hanteren wij afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. Wijzigingen in het dag- en muziekprogramma om organisatorische redenen voorbehouden.
Indien een aanmelding ongedaan wordt gemaakt, zijn per persoon de volgende annuleringskosten verschuldigd:

 • Bij annulering tot 65 dagen voor vertrek: 15% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
 • Bij annulering vanaf 65 dagen (inclusief) tot 42 dagen (exclusief) voor vertrek: 35% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
 • Bij annulering vanaf 42 dagen (inclusief) tot 28 dagen (exclusief) voor vertrek: 55% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
 • Bij annulering vanaf 28 dagen (inclusief) tot 5 dagen (exclusief) voor vertrek: 85% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
 • Bij annulering vanaf de 5e dag voor vertrek: de volledige reissom.

Groepsgrootte
Voor alle groepsreizen geldt een minimum aantal deelnemers. Met minder deelnemers kan de reis helaas niet worden uitgevoerd. Voor vliegreizen is dit doorgaans minimaal 12 deelnemers. Voor touringcarreizen geldt doorgaans een minimum van 15 deelnemers. Indien dit aantal niet wordt gerealiseerd kan Hannick Reizen de reisovereenkomst opzeggen. 

Hannick Reizen_Jerina_CTA Blok
Wij staan voor u klaar
Onze Travel Consultants geven u graag advies

Neem contact met ons op voor meer informatie over onze bijzondere muziekreizen en de verschillende mogelijkheden. 

Bel +31 (0)88 - 13 07 340
Brochure Destin Muziekreizen zomer - najaar 2024_Mockup
Luxe brochure
De mooiste muziekreizen in één brochure
 • Boordevol reisinspiratie
 • Unieke arrangementen
 • Gratis bij u thuisbezorgd
Brochure aanvragen

Vergelijkbare reizen

Bekijk ook onze andere muziekreizen naar de mooiste festivals en operahuizen wereldwijd