Ruim 50 jaar ervaring
Persoonlijk advies op maat
Wereldwijd aanbod
matangi - studio van oostrum (2)
U bevindt zich hier: Home
Reisaanbod
Muziekreizen
Zomercruise door de Zuidelijke Nederlanden

Het Matangi Quartet aan boord

muziekreizen

Muzikale Zomercruise door de Zuidelijke Nederlanden

Een prachtige, feestelijke muziekcruise met dagelijks optredens van het Matangi Quartet aan boord van het sfeervolle 5-sterrenschip Amadeus Imperial en vier topconcerten aan de wal, exclusief voor Hannick Reizen passagiers

Volpension
Concerten
Cruise
Nederland en België
Volgend vertrek
--
Reisduur
6 dagen
Vertrekpunt
Rotterdam
Reisleider
Joost van der Meent, Leendert Booyens, Hedwig van der Linden
Schip
HS Amadeus Imperial *****
Destin
Vanaf 1.598,-
Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

Varend langs muzikale hoogtepunten

Welkom aan boord van het prachtige varende hotel de Amadeus Imperial. Na een aantal zeer succesvolle zomercruises de afgelopen jaren, hebben wij op veler verzoek een nieuwe muziekcruise voor u samengesteld. Alle muziek is tijdens de reis inbegrepen en wordt exclusief voor het gezelschap van Hannick Reizen georganiseerd. Zowel het muzikaal programma aan boord alsmede aan de wal is van hoog niveau. Wij zijn bijzonder trots dat het vermaarde Matangi Quartet, bestaande uit de violisten Maria-Paul Majoor en Daniel Torrico Menacho, de altviolist Karsten Kleijer en de cellist Arno van der Vuurst, dagelijks optredens verzorgt in de lounge van het schip. Ook geven de Matangi's een concert aan de wal in Roermond. Door de toegewijde samenwerking kunt u een concert van hoog niveau verwachten. In Maastricht kunt u van de Nederlandse zeer getalenteerde jonge violist Niek Baar samen met pianist Ben Kim genieten die een bijzonder programma voor u gaan spelen. Sopraan Sarah van Mol treedt samen met het Euterpe Baroque Consort onder leiding van Bart Rodeyns voor u op in de St. Pauluskerk in Antwerpen. Voor het slotconcert treden exclusief voor u de van radio en tv zeer bekende The String Soloists o.l.v. Lisa Jacobs in De Vereeniging in Nijmegen op.

U verblijft aan boord van het luxe 5-sterrenschip Amadeus Imperial. Een van Europa's allermooiste hotelschepen. Tevens verzorgen uw reisleiders interessante muziekbeschouwingen en toelichtingen op de concerten die u aan de wal bezoekt. U kunt tijdens de reis aan verschillende excursies deelnemen om uw reis compleet te maken. We leggen graag de loopplank voor u uit!

 

Foto+Rotterdam
Rotterdam
Antwerpen
Antwerpen
Antwerpen
Antwerpen
Maastricht 6, Shutterstock
Maastricht
shutterstock_742504216-Maastricht
Maastricht
Maastricht+Vrijthof-min
Maastricht
Roermond,+haven
Roermond
Roermond,+de+Maas
Roermond
Nijmegen 2, shutterstock
Nijmegen
Veeg naar links

Muziekprogramma

 • Donderdag 15 t/m dinsdag 20 juni, Matangi Quartet aan boord - inbegrepen
 • Vrijdag 16 juni, Euterpe Baroque Consort o.l.v. Bart Rodeyns - inbegrepen
 • Zaterdag 17 juni, Niek Baar (viool) en Ben Kim (piano) - inbegrepen
 • Zondag 18 juni, Matangi Quartet aan de wal - inbegrepen
 • Maandag 19 juni, The String Soloists o.l.v. Lisa Jacobs - inbegrepen

Foto Matangi Quartet © Studio van Oostrum

Het muziekprogramma wordt nader beschreven onder de afbeeldingen. 

Donderdag 15 t/m dinsdag 20 juni - Matangi Quartet aan boord

Het Matangi Quartet is al 22 jaar een graag geziene gast op Nederlandse en internationale podia. De vier leden Maria-Paula Majoor, Daniel Torrico Menacho, Karsten Kleijer en Arno van der Vuurst, laten zich niet in een hokje plaatsen en wagen zich aan diverse muziekstijlen. ‘De kracht van Matangi ligt in de kracht van de groep. We zijn vier onafhankelijke artistieke zielen waarbij het geheel meer is dan de som der delen.’ (Daniel Torrico Menacho, violist van Matangi)
In 2002 ontving het kwartet de prestigieuze Kersjes van de Groenekan Prijs, die jaarlijks wordt uitgereikt aan uitzonderlijk talent in de Nederlandse kamermuziek en in 2008 wonnen de Matangi’s de derde prijs op het Internationale Joseph Joachim Kamermuziekconcours in Weimar. Matangi bracht diverse cd’s uit bij Challenge Records International die stuk voor stuk met geweldige kritieken werden ontvangen. Hun album Outcast is in november genomineerd voor de International Classical Music Awards 2023.
‘Onstuimig en ongetemd, zo zou ik ons typeren. We kleuren niet binnen de muzikale lijntjes!’ (Maria-Paula Majoor, violist van Matangi). Arno van der Vuurst, cellist van Matangi: ’Het publiek weet dat ze bij ons kunnen worden verrast. We zijn niet bang om ideeën uit te proberen; de mogelijkheden met Matangi zijn eindeloos!’
Alle vier muzikanten spelen op instrumenten van Nederlands vakmanschap. De cello en eerste viool zijn in bruikleen gegeven door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.

U kunt elke dag van hun passie voor muziek, hun kennis en hun prachtig spel genieten!

Terwijl u op de Schelde en de Maas vaart, neemt het Matangi kwartet u muzikaal mee ‘Op reis door Europa’. U doet met hen verschillende landen aan waar componisten geboren en/of gewerkt hebben. Op deze manier kunt u goed horen dat bepaalde compositiestijlen aan een land gerelateerd zijn. Soms zijn er folkloristische elementen in verwerkt vanuit de lokale volksmuziek of is de invloed van andere stromingen voelbaar.

Vrijdag 16 juni - "Ospedale della Pieta"

St. Pauluskerk in Antwerpen (16:30 uur)

Uitvoerenden
Concert Euterpe Baroque Consort o.l.v. Bart Rodeyns
Sarah van Mol - sopraan

Muziek
Claudio Monteverdi:                Jubilet
                                                      Si dolce è'l tormento
                                                      Laudate Dominum
Alesandro Scarlatti:                 ‘Ombre opache’ Aria uit de Cantata: Correa nel seno amato
Antonio Vivaldi:                        Sonate 6 in Bes (RV46) voor cello
                                                      Che giova il sospirar, cantata per soprano, due violini, viola e basso (RV679)
Antonio Caldara:                       Triosonate in e op 1 nr.5
Antonio Vivaldi:                        Sonate 6 in A (RV758) voor viool
                                                      Nulla in mundo pax sincera, mottetto per soprano, due violini, viola e basso (RV630)

 

Het Euterpe Baroque Consort onder leiding van Bart Rodyns brengt een programma met uitsluitend Venetiaanse muziek die sterk verbonden was met de Ospedale della Pieta. De ‘Ospedali’ in Venetië waren geen hospitalen, maar weeshuizen, waar niet alleen wezen zich bevonden, maar ook vondelingen. Daar waren er in Venetië heel veel van, deels aangeleverd door de courtisanes die in hun beroep geen kind konden opvoeden. In de weeshuizen zaten vooral meisjes, omdat jongens veel sneller aan het werk konden worden gezet en dus geld opleverden. De Ospedali werden in plaats van liefdadige instellingen steeds meer luxueuze kloosterscholen, waar Venetiaanse patriciërs hun dochters, waar ze bij een huwelijk liever geen bruidschat voor wilden betalen, heen brachten als een soort kloostervoor-opleiding. Musiceren was in deze opleiding belangrijk en hoorde bij de ‘stand’. Er werd op hoog niveau gemusiceerd, de Ospedali werden volwaardige muziekscholen. Hun muziekuitvoeringen speelden een belangrijke rol in de stad én ze leverden de instelling geld op. Vivaldi is waarschijnlijk de bekendste componist die in totaal dertig jaar aan een Ospedali verbonden is geweest.

 

 

Euterpe Baroque Consort

Zaterdag 17 juni - Niek Baar en Ben Kim

St. Janskerk in Maastricht (16:00 uur)

Uitvoerenden
Niek Baar – viool
Ben Kim - piano

Muziek
Ludwig van Beethoven:           Sonate in c voor viool en piano nr. 7  op. 30 nr. 2
Clara Schumann:                        3 romances voor viool en piano op. 22
Antonín Dvořák:                         Romance in f voor viool en piano op. 11
Maurice Ravel:                            Tzigane 
Fritz Kreisler:                               Praeludium und Allegro im Stile von Gaetano Pugnani 

Niek Baar begon op 8-jarige leeftijd met viool te spelen. Vijf jaar later werd hij al toegelaten tot de School voor Jong Talent aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag. In 2012 sloot hij deze school 'cum laude' af en vervolgde zijn studie aan het conservatorium. Zijn Master volgde hij op het Hanns Eisler conservatorium in Berlijn, waar hij in 2016 afstudeerde. Niek heeft meerdere prijzen gewonnen, waaronder in december 2015 de Kersjesprijs voor jong talent. Ook in Duitsland heeft hij enkele prijzen gewonnen. Al op 16-jarige leeftijd maakte hij zijn solodebuut met het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Intussen speelt hij met verschillende orkesten samen, ook in het buitenland.
Samen met Ben Kim vormt hij een veel geprezen duo. Ben Kim soleerde al op achtjarige leeftijd en sloot later zijn bachelor studie af bij Leon Fleisher. Hij was één van de zeven pianisten die door de International Piano Academy werd uitgenodigd om daar bij onder andere Martha Argerich te studeren. Hij heeft vele prijzen gewonnen, waaronder in 2006 het beroemde ARD Concours in München. Hij is actief als solist, docent en kamermusicus.

Ben Kim solo

Zondag 18 juni – concert Matangi Quartet

Minderbroederskerk Roermond (16:30 uur)

Joseph Haydn:                    Strijkkwartet in Bes op. 76 nr. 4 ‘Zonsopgang’
Ludwig van Beethoven:     Strijkkwartet nr. 4 in c op. 18/4
Antonín Dvořák:                 Strijkkwartet nr. 12 in F op. 96 ‘Amerikaans’

Nadat u de afgelopen dagen door een aantal landen binnen Europa bent gereisd met het Matangi Quartet, gaan ze vandaag van boord en verlaten daarmee de thuisbasis ‘Europa’. Muzikaal nemen ze u daarom mee met Dvořák op zijn reis naar Amerika. 

 

Credits Schaapjesfabriek

Matangi Quartet Credits Schaapjesfabriek (2)

Maandag 19 juni - The String Soloists o.l.v. Lisa Jacobs

Concertgebouw de Vereeniging Nijmegen, Kleine zaal (16 uur)

Uitvoerenden
The String Soloists o.l.v. Lisa Jacobs

Muziek
Giuseppe Tartini:               Vioolsonate in g, 'duivelstrillersonate' voor viool en strijkers
Ottorino Respighi:             Romanza uit 5 pezzi P. 62 (bewerking voor strijkers door Lisa Jacobs)
                                                Notturno uit 6 pezzi P. 44 (bewerking voor strijkers door Lisa Jacobs)
Pjotr I. Tsjaikovski:             Souvenir de Florence op. 70

Op de laatste avond treden exclusief voor u The String Soloists o.l.v. Lisa Jacobs op - een bijzondere afsluiting van uw 6-daagse cruise door Nederland. Dit ensemble is in Nederland zeer bekend onder andere door meerdere optredens bij Podium Witteman. Ze hebben een mooi en afwisselend programma voor u samengesteld. Nijmegen ligt prachtig aan de Waal en van ver ziet u al het Valkhof liggen dat uitziet op de Waal. Karel de Grote is hier zelfs geweest. De Waalkade is gezellig druk met al de terrassen langs het water. Nijmegen kent vele mooie locaties en op één ervan gaat u het sprankelend muzikaal slotconcert beluisteren.

TheStringSoloists2
HubSpot Video

Impressie van een luxe muzikale cruise met Hannick Reizen. Gemaakt tijdens de Voorjaarscruise 2022.

Programma en excursies

Dag 1 - Welkom aan boord van de Amadeus Imperial

In de loop van de middag leggen we de loopplank uit en kunt u inschepen aan de kade in Rotterdam. U wordt aan boord van het hotelschip de Amadeus Imperial hartelijk verwelkomd door de reisleiding en de crew van het schip. Om 16:00 uur gooit de kapitein de trossen los en zet koers naar vestigingsstadje Willemstad. Na de welkomstcocktail staat er een voortreffelijk diner voor u klaar in het restaurant. Uw reisleiding verzorgt een muziektoelichting op het concert met het Euterpe Baroque Consort en u wordt vandaag getrakteerd op het eerste concert van het Matangi Quartet! 

Rotterdam 1

Dag 2 - Bezoek Antwerpen en een exclusief concert van het Euterpe Baroque Consort

Vroeg in de ochtend vertrekt uw schip naar Antwerpen, waar u aan het begin van de middag aankomt. Tijdens de panoramische tocht door Zeeland, geniet u van een uitgebreid ontbijt in het restaurant en een interessant tweede optreden van het Matangi Quartet in de salon aan boord. Na de lunch maken de liefhebbers een stadswandeling door Antwerpen onder leiding van een deskundige gids. Aansluitend volgt het eerste concert van het Euterpe Baroque Consort o.l.v. Bart Rodeyns in de St. Pauluskerk in Antwerpen. Terug aan boord geniet u van een voortreffelijk diner en zet uw hotelschip koers naar Maastricht, waar het de volgende dag zal aanmeren. 

Antwerpen 1

Dag 3 - Ontdek de Limburgse stad Maastricht

Uw hotelschip de Amadeus Imperial blijft vandaag in Maastricht aangemeerd, zodat u optimaal kunt genieten van de fraaie stad. Vanmorgen luistert u naar de muziektoelichting over het concert met Niek Baar en Ben Kim. Tevens geniet u aansluitend van wederom een bijzonder optreden van het Matangi Quartet in de salon. ’s Middags kunt u deelnemen aan een interessante stadswandeling door Maastricht. Aan het eind van de middag woont u het concert met het veel geprezen duo Niek Baar en Ben Kim bij in de St. Janskerk in Maastricht. 

Maastricht shutterstock_702393475

Dag 4 - Concert in Roermond

Terwijl u van uw ontbijt geniet gooit de kapitein de trossen los en zet het hotelschip koers over de Maas naar Roermond. Uw reisleiding verzorgt de muziektoelichting over het optreden met het Matangi Quartet later vandaag in Roermond. Tevens verzorgt het Matangi Quartet een bijzonder optreden aan boord in de salon. Vanmiddag woont u het concert van het Matangi Quartet bij in de kerk in Roermond. Tijdens het diner vervolgt het hotelschip de route over de Maas en meert later op de avond in Venlo aan.

Roermond,+de+Maas

Dag 5 - Slotconcert in Nijmegen

Terwijl we koers zetten van Venlo naar Nijmegen verzorgt uw reisleider de laatste muziektoelichting over het concert in Nijmegen en geniet u van het laatste concert van het Matangi Quartet aan boord. Vroeg in de middag meert uw hotelschip de Amadeus Imperial aan in Keizerstad Nijmegen. In De Vereeniging wordt een fantastisch slotconcert van The String Soloists o.l.v. Lisa Jacobs verzorgd. De Kleine zaal is exclusief voor Hannick gereserveerd. Bij terugkomst aan boord geniet u van de afscheidscocktail en een heerlijk diner in het restaurant van uw hotelschip. 

Nijmegen 3, shutterstock

Dag 6 - Tot ziens in Rotterdam

Terwijl u geniet van uw vorstelijke nachtrust vaart de Amadeus Imperial naar Rotterdam waar we tijdens het ontbijt aankomen. Dan is het helaas alweer tijd om afscheid te nemen van de bemanning, uw muziekvrienden, de musici en reisleiding en vindt de ontscheping plaats. 

Wijzigingen in vaarroute, vaarschema, excursieprogramma en/of muziekprogramma om nautische, veiligheids-, volksgezondheids- en/of organisatorische redenen voorbehouden.

Rotterdam
Toon meer
Toon minder

Riviercruiseschip Amadeus Imperial

Met trots presenteren wij u een van Europa’s nieuwste hotelschepen: HS Amadeus Imperial. Dit 5-sterren luxe hotelschip is in de vaart vanaf voorjaar 2020 en vaart met u over de mooiste rivieren van Europa. Een prachtig varend hotel van ultieme luxe, om u een mooie en levendige ervaring te geven van een riviercruise. In het luxe restaurant van hotelschip Amadeus Imperial worden u elke dag ontbijt, lunch en diner geserveerd: de verzorging is op basis van volpension. Vanuit de sfeervolle salon op het Mozartdek en de openlucht lounge, het ‘River Terrace’, kunt u heerlijk genieten van de prachtige panorama’s die aan u voorbij trekken. Het professionele team aan boord van riviercruiseschip Amadeus Imperial zorgt er dagelijks voor dat het u aan niets ontbreekt. Wij leggen graag de loopplank voor u uit!

1_AMADEUS_Imperial_Aerial View
Amadeus Imperial
8_AMADEUS_Imperial_Lobby
Lobby
15_AMADEUS_Imperial_Restaurant
Luxe restaurant
12_AMADEUS_Imperial_Bar interior
Panoramabar
Amadeus Imperial_Suite-met-Hannick logo
A-suite
4_AMADEUS_Imperial_Stateroom_Mozart_Strauss_Decks
A/B Cabine
Amadeus Imperial C-cabine-met-Hannick logo
C-cabine
Veeg naar links

Reisinformatie

Uw reisleider

Concertpianist en muziekdocent
Joost van der Meent

“Ik studeerde hoofdvak piano aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam en na 2 jaar deed ik versneld staatsexamen. 
Ik houd van het grote klassiek-romantische repertoire en speel van Bach tot en met Ravel met een grote liefde voor Debussy, Schubert, Chopin en Liszt. In het Concertgebouw te Amsterdam werkte ik 18 jaar lang bij het Nederlands Philharmonisch Orkest alsmede bij Het Gelders Orkest in Arnhem. In de Kleine Zaal van het Concertgebouw gaf ik vele recitals en ik tourde veel als solist door Duitsland.
Naast mijn concertpraktijk werk ik tegenwoordig in Amsterdam als docent piano en als zangcoach, tevens geef ik les in algemene muziektheorie en compositie.
Reisleider zijn bij Hannick is vooral leuk omdat de reizigers bestaan uit échte klassieke muziekliefhebbers, eigenlijk het mooiste publiek dat je als musicus kunt wensen."

Joost van der Meent 1

Fagottist voor orkest- en kamermuziek
Leendert Booyens

"Als orkest- en kamermusicus heb ik door de jaren heen vele concertreizen gemaakt in binnen- en buitenland. Sinds kort heb ik het voorrecht om mijn liefde voor muziek, mensen en reizen te mogen combineren in de hoedanigheid van reisleider bij Hannick. Verrassing, harmonie, humor en gezelligheid zijn hierbij dé sleutelwoorden om samen met u van iedere reis een onvergetelijke ontdekkingsreis te maken."

Hannick-reisleider Leendert Booyens

Schip en Veiligheid

HS Amadeus Imperial
Met trots presenteren wij u een van Europa’s nieuwste hotelschepen: HS Amadeus Imperial. Dit 5-sterren luxe hotelschip is in de vaart vanaf voorjaar 2020 en vaart met u over de mooiste rivieren van Europa. Een prachtig varend hotel van ultieme luxe, om u een mooie en levendige ervaring te geven van een riviercruise. Dat wordt vorstelijk genieten op de Amadeus Imperial! Beleef deze zomer de prachtige historische steden langs de grote rivieren. U bezoekt steden zoals Antwerpen, Maastricht en Nijmegen. In de Maasstad Rotterdam zal het in-en ontschepen plaatsvinden.

Individuele vrijheid
Het programma van deze reis hebben wij met zorg samengesteld, maar alles mag en niets moet. Deze reis biedt u ook voldoende gelegenheid en vrije tijd om er individueel op uit te trekken. Iedere dag liggen wij immers in een andere stad aangemeerd.

Welkom aan boord van het riviercruiseschip Amadeus Imperial
Geniet op het Zonnedek van de prachtige en indrukwekkende landschappen die aan u voorbij trekken. Na een dag vol indrukken die u opdoet tijdens de cruise met het riviercruiseschip Amadeus Imperial, kunt u heerlijk ontspannen in de panoramalounge, in de Amadeusclub, Café Vienna of in de openlucht lounge River Terrace op het Mozartdek. Het schip Amadeus Imperial beschikt over fitnessfaciliteiten en een massageruimte gelegen op het Haydndek. De kapsalon vindt u achterop het Mozartdek. Op het Straussdek vindt u het luxe restaurant waar u kunt genieten van excellente maaltijden: ontbijt, lunch en diner. Hotelschip Amadeus Imperial biedt plaats aan maximaal 168 passagiers.

•    72 ruime luxe cabines en 12 suites aan boord van hotelschip Amadeus Imperial
•    Cabines en suites van 16 m² tot maar liefst 26 m²
•    De suites beschikken over een echt privé verandabalkon met zithoek

Cabines als hotelkamers aan boord van het riviercruiseschip Amadeus Imperial
Alle cabines aan boord van de Amadeus Imperial zijn royaal en comfortabel, de stijlvolle inrichting maken de cabines compleet. De cabines beschikken over alle gebruikelijke voorzieningen zoals:

•    TV
•    Telefoon
•    Föhn
•    Kluisje
•    Individueel regelbare airconditioning en verwarming
•    Eigen badkamer met douche en toilet

Het riviercruiseschip Amadeus Imperial beschikt over vier dekken, de cabines zijn verdeeld over drie dekken. Op het Mozartdek en Straussdek bevinden zich de A- en B-cabines van 17 m² met een horizontale panorama schuifpui en Frans balkon. Op het Mozartdek liggen ook enkele suites van maar liefst 26 m² en een echt privé verandabalkon. De cabines en suites op het Mozart- en Straussdek beschikken over een minibar. De cabines op het Haydndek hebben een oppervlakte van 16 m² en beschikken over kleinere vensters die niet geopend kunnen worden.

Liften aan boord van het riviercruiseschip Amadeus Imperial
Er is op hotelschip Amadeus Imperial een echte hotellift aanwezig waarmee u het Mozart-, Strauss- en Haydndek kunt bereiken. Het Zonnedek is niet per lift bereikbaar en bereikt u per trap.
•    Nieuwste hotelschip van Europa, vanaf voorjaar 2020 in de vaart!
•    C-cabines (Economy) van 16 m² met kleinere vensters die niet geopend kunnen worden (Haydndek)
•    B-cabines (Economy) van 17 m² met horizontale panorama schuifpui en Frans balkon (Straussdek)
•    A-cabines van 17 m² met horizontale panorama schuifpui en Frans balkon (Mozartdek)
•    A-suites van maar liefst 26 m² met privé verandabalkon (Mozartdek)
•    Fitnessfaciliteiten, massage en kapsalon
•    Echte hotellift aan boord

* Het gebruik van rolstoelen en rollators aan boord van riviercruiseschip Amadeus Imperial is niet toegestaan, het meenemen hiervan is op aanvraag. Elektrische scootmobiels zijn uitgesloten.

Dekkenplan_Amadeus Imperial_page-0001

Voordelen van een riviercruise

Persoonlijke zorg
De kapitein van de Amadeus Imperial draagt samen met zijn bemanning zorg voor een comfortabele cruise met persoonlijke aandacht. De house keeping zorgt twee keer per dag voor de hygiëne van uw hotelkamer. Ook zorgt de bemanning voor heerlijke maaltijden in het luxe restaurant. In de salon genieten de liefhebbers, onder het genot van een glaasje wijn of kopje koffie, van de mooie panorama’s.

Veel zien in weinig tijd
Eén van de grote voordelen van uw riviercruise; het stelt u in staat om in 6 dagen tijd de mooiste plekjes van Nederland te ontdekken. Elke dag een nieuwe route, elke dag een ander programma. Een welvarende vakantie waarin we cultuur, natuur en ontspannen in één vakantie combineren! Vanuit uw prachtige kamer met veranda balkon geniet u elke dag van een ander panorama.

Geen koffergesjouw
Een van de grote voordelen van uw riviercruise met het hotelschip Amadeus Imperial is dat u slechts één keer uw koffer hoeft uit te pakken. Uw hotel vaart immers mee.

Hannick, dus veel inclusief
Tijdens een riviercruise bij Hannick is veel inclusief. U geniet van volpension verzorging aan boord. Ook de drie concerten op uitzonderlijke locaties in Nederland zijn bij de reissom inbegrepen.

Excursies

Bij reservering kunt u een keuze maken uit verschillende interessante excursies. Deze excursies boekt u los en betaalt u direct bij reservering van uw cruise. Zo weet u precies waar u aan toe bent! Wanneer u vooraf geen gebruik maakt van de excursies, kunt u de excursies ook los aan boord boeken. U betaalt de prijzen zoals onderstaand per excursie vermeld. Wij kunnen u in dat geval niet garanderen dat er nog plaats is op alle excursies.

* Inhoud excursies onder voorbehoud. Voor elke excursie is een minimum aantal deelnemers vereist.

Middagexcursie stadswandeling Historisch Antwerpen
Antwerpen, de stad van Rubens en van Barok, is de grootste havenstad van België. In het midden van de 16e eeuw werd Antwerpen gezien als één van de belangrijkste steden van Europa. Kortom, Antwerpen is een bezoek meer dan waard! Antwerpen was al eens de culturele hoofdstad van Europa. Dat was niet voor niets, want Antwerpen bevat een groot aantal historische gebouwen, zoals het Steen, de gildehuizen aan de Grote Markt en de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal. Ontdek het historische centrum tijdens een stadswandeling onder leiding van een deskundige gids.
Excursieprijs: € 25,- p.p.
Inclusief: stadswandeling o.l.v. een deskundige lokale gids 
Zwaarte excursie: 4

Middagexcursie stadswandeling Maastricht
Maastricht kan het beste te voet worden ontdekt. In het historische stadscentrum is het erfgoed van twintig eeuwen geschiedenis duidelijk te zien. Waar u ook gaat, u zult worden geïntrigeerd door de interessante stadsgezichten, eeuwenoude kerken en prachtige gevels. Onder leiding van een deskundige gids ontdekt u de mooiste plekjes van het oude stadscentrum en de overblijfselen van deze middeleeuwse stad.
Excursieprijs: € 25,- p.p.
Inclusief: stadswandeling o.l.v. een deskundige lokale gids.
Zwaarte excursie: 4

Zwaarte excursies
Graag informeren wij u zo volledig mogelijk over de excursies tijdens uw reis. Bij sommige excursies maakt u lange wandelingen of bewandelt u oneffen paden. De uitleg hieronder zal u een goede indruk geven van de zwaarte van de excursies. Natuurlijk kunt u altijd even overleggen met Hannick Reizen  of uw cruiseleader of een bepaalde excursie ook geschikt is voor u. De zwaarte van de excursies vindt u per dag terug onder de beschrijving van de excursie in dit dag-tot-dag programma.

1) De excursie wordt uitgevoerd per touringcar. Er zullen ook enkele stops worden gemaakt. De keuze is aan u of u dan de touringcar verlaat, bijvoorbeeld om foto’s te nemen. U bewandelt alleen korte en effen paden.
2) De excursie wordt uitgevoerd per touringcar. Tevens maakt u een korte wandeling. U dient voor deze excursie soms enkele treden op en af te kunnen lopen.
3) De excursie wordt uitgevoerd per touringcar. Tevens maakt u een lange wandeling. U dient voor deze excursie goed ter been te zijn. Enkele trappen lopen is geen probleem voor u.
4) Deze excursie is een (stads)wandeling. U dient voor deze excursie goed ter been te zijn. Trappen zijn geen probleem voor u.
5) Deze excursie bevat een lange (stads)wandeling. U dient voor deze excursie goed ter been te zijn. Oneffen paden en trappen zijn geen probleem voor u.
De toegekende zwaarte is slechts een indicatie en blijft derhalve persoonsgebonden.

Klimaatneutraal op reis

Klimaatneutraal op reis
Bij Hannick Reizen kunt u uw CO2 voetafdruk compenseren. Voor elke € 10,- plant ZOA 4 bomen voor u!
Op deze reis kunt u uw CO2 voetafdruk compenseren door 4 bomen p.p. te doneren of een deel ervan. Uw donatie wordt zeer op prijs gesteld.
Klik hier voor meer informatie.

Taxiservice

Taxiservice vanaf uw huisadres
Onbezorgd op reis? Boek dan een privé taxi vanaf uw huisadres tot het vertrekpunt van de reis. Geen gesleep met koffers: een ontspannen begin van uw reis! De kosten zijn afhankelijk van de route. Onze reisspecialisten informeren u graag!

Taxiservice

Prijsinformatie

Reissom
Toeslagen
Inbegrepen
Niet inbegrepen
Voorwaarden
6-daagse Muzikale Zomercruise door de Zuidelijke Nederlanden
Vanaf 1.598,- p.p.

Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

De reissom is per persoon en gebaseerd op een verblijf in een 2-pers. C-cabine Economy (16 m²), gelegen op het Haydndek.

Meer bedenktijd nodig? Neem een optie!
Twijfelt u nog een beetje? Heeft u wel plannen om een muziekreis te gaan maken, maar kunt u nog niet definitief beslissen? Neem dan een vrijblijvende optie!
Wij houden dan een plaatsje voor u vrij op deze reis. Want we hebben graag dat u met ons mee gaat. Op deze manier heeft u meer tijd om er nog even over na te denken en voorkomt u de teleurstelling van prijsverhoging of een volgeboekte reis.

Vertrekdatum
Prijs (per persoon)
15 juni 2023
Vanaf 1.598,-

De reissom is p.p. en gebaseerd op een 2-pers. C-cabine Economy (16 m²), Haydndek.

Toeslag 2-pers. C-cabine (16 m²), Haydndek € 198,- p.p.
Toeslag 2-pers. B-cabine Economy (17 m²), Straussdek € 298,- p.p.
Toeslag 2-pers. B-cabine (17 m²), Straussdek € 398,- p.p.
Toeslag 2-pers. A-cabine (17 m²), Mozartdek € 498,- p.p.
Toeslag 2-pers. A-suite (26 m²), Mozartdek € 1.198,- p.p.

Toeslag 2-pers. C-cabine voor alleengebruik (16 m²), Haydndek € 498,- p.p.
Toeslag 2-pers. B-cabine voor alleengebruik (17 m²), Straussdek € 598,- p.p.
Toeslag 2-pers. A-cabine voor alleengebruik (17 m²), Mozartdek € 1.298,- p.p.
Toeslag 2-pers. A-suite voor alleengebruik (26 m²), Mozartdek op aanvraag

Hannick: dus veel inclusief

 • 6 dagen aan boord van uw varende hotelschip Amadeus Imperial
 • 2-persoons C-cabine Economy met eigen douche / toilet / airconditioning en verwarming
 • Volpension verzorging aan boord
  • Culinair dineren in het panorama-restaurant waar alle maaltijden zijn inbegrepen (ontbijtbuffet, lunch, diner en midnight-snack)
  • Koffie en thee na lunch en diner
  • Water tijdens elke maaltijd
  • Koffie of thee in de middag
  • Welkomstcocktail
  • Welkomstdiner
  • Captains Gala Dinner
 • Gratis Wi-Fi aan boord
 • Concerten in Antwerpen, Maastricht, Roermond en Nijmegen
 • Dagelijks optreden van het Matangi Quartet aan boord   
 • Boeiende muziektoelichtingen door uw reisleiders
 • Alle haven- en lokale belastingen

 

 • Toeslagen voor andere type accomodaties
 • Excursies (bij boeking te reserveren)
 • Taxiservice (bij boeking te reserveren)
 • Verzekeringen en poliskosten
 • Uitgaven van persoonlijke aard zoals fooien, drankjes en entreegelden voor individueel te bezoeken musea e.d.
 • Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.
 • Eventuele brandstoftoeslag

Op deze reis zijn de volgende voorwaarden van toepassing:

ANVR-voorwaarden
SGR-voorwaarden
Garantieregeling Stichting Calamiteitenfonds Reizen
Algemene voorwaarden / Boekingsinformatie van Hannick Reizen zoals vermeld op deze website

Betaling
Hannick Reizen is aangesloten bij de ANVR en SGR. Voor u de garantie dat uw muziekreis in goede handen is. Zodra u van ons de bevestiging, welke tevens de factuur is, heeft ontvangen, verzoeken wij u 15% van de totale reissom + een verhoging van de aanbetaling aan ons over te maken, dit is de aanbetaling. Het restant van de reissom dient uiterlijk 6 weken voor aanvang van de reis in ons bezit te zijn. Indien u uw muziekreis boekt binnen 6 weken voor aanvang van de muziekreis dan dient u na ontvangst van de bevestiging/factuur de totale reissom per direct aan ons te voldoen.

Voorwaarden
Op deze reis zijn de ANVR- en SGR-voorwaarden van toepassing, evenals de Algemene Voorwaarden zoals vermeld op deze website. Echter voor deze muziekreis hanteren wij afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. Wijzigingen in het dag- en muziekprogramma om organisatorische redenen voorbehouden.
Indien een aanmelding ongedaan wordt gemaakt, zijn per persoon de volgende annuleringskosten verschuldigd:

 • Bij annulering tot 96 dagen voor vertrek: 15% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling.
 • Bij annulering vanaf 96 dagen (inclusief) tot 75 dagen (exclusief) voor vertrek: 20% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling.
 • Bij annulering vanaf 75 dagen (inclusief) tot 55 dagen (exclusief) voor vertrek: 40% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling.
 • Bij annulering vanaf 55 dagen (inclusief) tot 35 dagen (exclusief) voor vertrek: 55% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling.
 • Bij annulering vanaf 35 dagen (inclusief) tot 25 dagen (exclusief) voor vertrek: 85% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling.
 • Bij annulering vanaf 25 dagen (inclusief) tot 15 dagen (exclusief) voor vertrek: 90% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling.
 • Bij annulering vanaf 15 dagen (inclusief) tot de dag van vertrek (exclusief) voor vertrek: 95% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling.
 • Bij annulering op de vertrekdag of later: de volledige reissom.
Hannick Reizen_Jerina_CTA Blok
Wij staan voor u klaar
Onze Travel Consultants geven u graag advies

Neem contact met ons op voor meer informatie over onze bijzondere muziekreizen en de verschillende mogelijkheden. 

Bel +31 (0)88 - 13 07 340
Brochure Hannick Muziekreizen najaar-advent 2023 (3)
Luxe brochure
De mooiste muziekreizen in één brochure
 • Boordevol reisinspiratie
 • Unieke arrangementen
 • Gratis bij u thuisbezorgd
Brochure aanvragen

Vergelijkbare reizen

Bekijk onze selectie bijzondere en unieke muziekreizen naar de mooiste operahuizen en hoogstaande festivals met medewerking van de allerbeste musici