Bel ons
Menu
Sluit
Bel ons
Menu
Sluit
Busch Trio © Kauou Kikkas DSC05926-1
Home
Reisaanbod
Muziekreizen
Zomercruise door de Zuidelijke Nederlanden

Het Busch Trio
aan boord

muziekreizen

Muzikale Zomercruise door de Zuidelijke Nederlanden

Een prachtige, feestelijke muziekcruise met dagelijks optredens van het Busch Trio aan boord van het sfeervolle 5-sterrenschip Amadeus Star en vier topconcerten aan de wal, exclusief voor Hannick Reizen passagiers

Volpension
Concerten
Cruise
Nederland en België
Volgend vertrek
12-08-2024
Reisduur
6 dagen
Vertrekpunt
Rotterdam
Reisleider
Joost van der Meent, Onno Verschoor
Schip
HS Amadeus Star *****
Destin
Vanaf 1.698,-
Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

Varend langs muzikale hoogtepunten

Welkom aan boord het prachtige varend hotelschip de Amadeus Star. Al vele jaren is de zomercruise niet weg te denken bij Hannick Muziekreizen. Daarom is er voor 2024 weer een nieuwe muziekcruise voor u samengesteld. Alle muziek is tijdens de reis inbegrepen en wordt exclusief voor het gezelschap van Hannick Muziekreizen georganiseerd. Zowel het muzikaal programma aan boord alsmede aan de wal is van hoog niveau. Wij zijn bijzonder trots dat het vermaarde Busch Trio, bestaande uit pianist Omri Epstein, violist Mathieu van Bellen en cellist Ori Epstein, dagelijks optredens verzorgt in de lounge van het schip. Ook geeft het Busch Trio een concert aan de wal in Brussel. Door de toegewijde samenwerking kunt u een concert van hoog niveau verwachten. Uitstapjes naar bijzondere concertlocaties aan de oevers van Middelburg, Gent, Brussel en Willemstad bieden u ideale afwisseling in zowel bezetting als muziekstijlen. Zo treedt de geliefde sopraan Johannette Zomer op met Accademia Amsterdam in een levendig barokprogramma, hoort u de gerenommeerde violiste Maria Milstein en is er een optreden van het Dianto Reed Quintet, recentelijk winnaars van de publieksprijs van de Dutch Classical Talent Award en het Grachtenfestival.

U verblijft aan boord het luxe 5-sterrenschip Amadeus Star. Tevens verzorgen uw reisleiders interessante muziekbeschouwingen en inleidingen op de concerten die u aan de wal bezoekt. U kunt tijdens de reis aan verschillende excursies deelnemen om uw reis compleet te maken. We leggen graag de loopplank voor u uit!

Foto+Rotterdam
Rotterdam
Veere, shutterstock_1908058744
Veere
Middelburg, shutterstock_776614717
Middelburg
Middelburg, shutterstock_604633700
Middelburg
Gent 4
Gent
Gent
Gent
Gent 2
Gent
shutterstock_1433527982 Brussel
Brussel
shutterstock_475430905
Brussel
shutterstock_1007358256 Brussel
Brussel
Willemstad
Willemstad
Willemstad+02
Willemstad
Veeg naar links

Muziekprogramma

 • Maandag 12 t/m zaterdag 17 augustus, Busch Trio aan boord - inbegrepen
 • Dinsdag 13 augustus, sopraan Johannette Zomer & Accademia Amsterdam - inbegrepen
 • Woensdag 14 augustus, vioolrecital Maria Milstein - inbegrepen
 • Donderdag 15 augustus, Busch Trio aan de wal - inbegrepen
 • Vrijdag 16 augustus, Dianto Reed Quintet - inbegrepen

Foto Busch Trio © Kaupo Kikkas
Foto Johannette Zomer © Annelies van de Vegt

Het muziekprogramma wordt nader beschreven onder de afbeeldingen. 

Maandag 12 t/m zaterdag 17 augustus - Busch Trio aan boord

Drie jonge musici studeren in Londen aan het Royal College. Ze raken bevriend, voetballen, discussiëren over muziek en maken samen muziek – binnen de kortste tijd bereiken ze internationaal topniveau en treden over de hele wereld op. Het klinkt als een sprookje, maar is het verhaal van Mathieu van Bellen (viool), Ori Epstein (cello) en Omri Epstein (piano). In 2012 richtten ze officieel het Busch Trio op. Sindsdien hebben ze vele prijzen gewonnen, waaronder in 2016 de belangrijkste muziekprijs van Nederland, de Kersjesprijs. Voor hun veel geprezen samenspel werken ze hard en brengen veel tijd met elkaar door. Ook hun overtuigende interpretaties en gevoelig spel is het resultaat van hard werken. Ze zijn ervan overtuigd dat je moet weten wat je doet tijdens het spelen en dat je des te vrijer bent in je spel hoe meer je weet.

U kunt elke dag van hun passie voor muziek, hun kennis en hun prachtig spel genieten!

© Kaupo Kikkas

Busch Trio © Kaupo Kikkas f_DSC05411 1

Dinsdag 13 augustus - sopraan Johannette Zomer & Accademia Amsterdam

Oostkerk, Middelburg (16:30 uur)

Uitvoerenden
Johannette Zomer – sopraan
Accademia Amsterdam

Johannette Zomer is een van de meest bekende sopranen van ons land en vooral thuis in de oude muziek. Deze liefde deelt ze met Accademia Amsterdam. Accademia Amsterdam werd in 1990 opgericht en wordt geleid door hoboïst en blokfluitist Onno Verschoor. Het ensemble speelt op oude instrumenten of kopieën ervan en is gespecialiseerd in muziek uit barok en classicisme. 

Accademia Amsterdam (5)

Woensdag 14 augustus - vioolrecital Maria Milstein

Sint-Niklaaskerk, Gent (16:00 uur)

Uitvoerende
Maria Milstein - viool

Muziek
Franz Schubert:                Grand Duo in A groot D. 574
Robert Schumann:           Drie Romanzen op. 94 (oorspronkelijk voor hobo en piano)
Sergej Prokofjev:              5 Melodiën op. 35a
Maurice Ravel:                   Sonate in G

De recitals van Maria Milstein vallen op door haar diepe muzikaliteit. Of ze nu Mozart of Prokofjev speelt, elke noot klinkt bezield. 

© Simon van Boxtel

MariaMilstein_MR_photo_SimonvanBoxtel-

Donderdag 15 augustus - Busch Trio aan de wal

Brussel (16:00 uur)

Nadat u tijdens de dagelijkse concerten al kennis hebt gemaakt met het Busch Trio geven ze nu een concert aan de wal.

© Kapou Kikkas

Busch Trio © Kauou Kikkas DSC05926-1

Vrijdag 16 augustus - Dianto Reed Quintet

Koepelkerk, Willemstad (16:00 uur)

Uitvoerenden
María González Bullón – hobo
Ovidi Martí Garasa – saxofoon
María Losada Burgo – fagot
Erik Steven Rojas Toapanta – basklarinet
María Luisa Olmos Ros - klarinet

Muziek
Igor Stravinsky:                 Pour Picasso
Manuel de Falla:               El sombrero de tres picos, Suites 1 & 2, arrangement van Arjan Linker
Erik Satie:                           Parade, arrangement van Max Knigge
Igor Stravinsky:                 Pulcinella Suite, arrangement van Max Knigge
Julian Schneemann:        Song, Fugue and Groove on a Tune van Stravinsky

Het Dianto Reed Quintet heeft zich in korte tijd zeer geliefd gemaakt. Prijswinnaars van de Dutch Classical Talent Award én het Grachtenfestival spelen ze muziek voor fluit, hobo, klarinet, fagot en hoorn. Dianto valt ook op door hun aanstekelijke presentatie.

© Marco Borggreve

Dianto Reed Quintet c_Marco Borggreve

Impressie van een luxe muzikale cruise met Hannick Reizen. Gemaakt tijdens de Voorjaarscruise 2022.

Programma en excursies

Dag 1 - Welkom aan boord van de Amadeus Star

In de loop van de middag leggen we de loopplank uit en kunt u inschepen aan de kade in Rotterdam. U wordt aan boord van het hotelschip de Amadeus Star hartelijk verwelkomd door de reisleiding en de crew van het schip. Om 17:00 uur gooit de kapitein de trossen los en zet koers naar vestigingsstadje Willemstad. Na de welkomstcocktail staat er een voortreffelijk diner voor u klaar in het restaurant. Uw reisleiding verzorgt een muziektoelichting op het concert van Accademia Amsterdam met Johannette Zomer en u wordt vandaag getrakteerd op het eerste concert van het Busch Trio!

Rotterdam 1

Dag 2 - Bezoek Veere en een exclusief concert in Middelburg

Vroeg in de ochtend vertrekt uw schip naar Veere, waar u in de loop van de ochtend aankomt. Aan boord verzorgt het Busch Trio een volgend concert. Dan heeft u tijd om Veere te ontdekken. Het mooie stadje dankt zijn sfeervolle karakter aan de met kinderkopjes bestrate steegjes en de pittoreske monumenten. Onder bescherming van de heren van Borsele werd het vissersdorpje welvarend door de overslag van wol uit Schotland. Dwalend door de straten ziet u de Schotse Huizen, waar in hoogtijdagen de handel plaatsvond. Daarnaast vormt de Grote of Onze-Lieve-Vrouwekerk een van de boegbeelden van Veere. Sinds de bouw van de kerk in de 14de eeuw heeft het meerdere functies gehad, zoals hospitaal en armenhuis. Tegenwoordig fungeert het als een cultureel bolwerk. Indien gewenst neemt een deskundige gids u mee door Veere. Voor de lunch gaat u weer aan boord en wordt de reis vervolgd naar Middelburg. Middelburg dankt zijn naam aan het feit dat het ooit de middelste burcht van het eiland Walcheren was. In de tijd van de Vikingen werd op Walcheren de ringwalburg opgeworpen, waarvan Middelburg de middelste was. In 1217 verkreeg de stad stadsrechten. In Middelburg woont u het concert van sopraan Johannette Zomer & Accademia Amsterdam bij. Terug aan boord geniet u van een voortreffelijk diner en zet uw hotelschip koers naar Terneuzen, waar het schip vannacht aanmeert. 

Veere, shutterstock

Dag 3 - Bezoek de Belgische stad Gent

Tijdens het ontbijt vaart de Amadeus Star de grens over richting Gent. Aan boord luistert u naar de muziektoelichting over het vioolrecital van Maria Milstein. Tevens geniet u aansluitend van wederom een bijzonder optreden van het Busch Trio in de salon. Na de lunch arriveert u in Gent. Vandaag heeft u de mogelijkheid om de bijzondere historische binnenstad en haar drie vermaarde torens te ontdekken. Neem vooral een kijkje bij de burcht Gravensteen, indrukwekkend gelegen in het midden van de stad. Of bewonder het wereldbefaamde meesterwerk het Lam Gods, van de gebroeders van Eyk. Indien gewenst neemt een deskundige gids u mee door de stad. Aansluitend volgt het concert in de kerk in Gent. Terug aan boord geniet u van het diner en wordt de reis vervolgd naar Brussel. 

Gent

Dag 4 - De hoofdstad van België, Brussel

Terwijl u van uw nachtrust geniet vaart de Amadeus Star richting Brussel. Na het ontbijt verzorgt uw reisleiding de muziektoelichting en geniet u van het volgende concert van het Busch Trio aan boord. U bezoekt vandaag de grootste stad en tevens hoofdstad van België: Brussel. Het centrum van Brussel straalt pracht en praal uit. U vindt hier prachtige oude en nieuwe gebouwen, prachtige winkels en indrukwekkende lanen en parken. Tijdens een stadstour per bus maakt u kennis met de highlights van Brussel. Gevolgd door een korte wandeling door het centrum. Aan het eind van de middag treedt het Busch Trio voor u op aan de wal. Terug aan boord serveert de chef u een heerlijk diner.

shutterstock_2208248397 Brussel

Dag 5 - Varen naar Willemstad

Terwijl u ontwaakt vaart de Amadeus Star naar Willemstad. U reisleiding verzorgt de laatste muziektoelichting over het concert van het Dianto Reed Quintet in Willemstad en geniet u van het laatste concert van het Busch Trio aan boord. Vroeg in de middag meert uw hotelschip de Amadeus Star aan in Willemstad. De liefhebbers kiezen voor een historische stadswandeling onder leiding van een lokale gids. De stad is een echte vestigingsstad en is vernoemd naar Willem van Oranje, vader des vaderlands. De stad heeft een rijke geschiedenis en heeft een belangrijke rol gespeeld in het verdedigen van Nederlandse grensgebied. Aansluitend volgt het concert in de Koepelkerk in Willemstad. Bij terugkomst aan boord geniet u van de afscheidscocktail en een heerlijk diner in het restaurant van uw hotelschip. 

Willemstad+01

Dag 6 - Tot ziens in Rotterdam

Terwijl u ontwaakt vaart de Amadeus Star naar Rotterdam waar we tijdens het ontbijt aankomen. Dan is het helaas alweer tijd om afscheid te nemen van de bemanning, uw muziekvrienden, de musici en reisleiding en vindt de ontscheping plaats.

Wijzigingen in vaarroute, vaarschema, excursieprogramma en/of muziekprogramma om nautische, veiligheids-, volksgezondheids- en/of organisatorische redenen voorbehouden.

Rotterdam
Toon meer
Toon minder

Riviercruiseschip Amadeus Star

Hotelschip Amadeus Star behoort tot de top van de riviercruiseschepen en draagt met trots haar vijf sterren. Net als haar zusterschip de Amadeus Queen staat de Amadeus Star bekend om haar moderne elegantie en uitstekende faciliteiten. De grandeur vindt u terug in elk detail. Geniet op het Zonnedek van de prachtige landschappen die voorbij komen of laat u heerlijk verwennen in de massagesalon. De unieke wijnbar in de Amadeus Club nodigt u uit voor een heerlijk glaasje wijn terwijl u geniet van de uitzichten. De uitstekende verzorging en royale cabines aan boord van riviercruiseschip Amadeus Star maken uw riviercruise compleet. Wij leggen graag de loopplank voor u uit!

fotos_22__reception_amadeus_star_lightbox
Receptie
fotos_12_bar_amadeus_star_lightbox
Sfeervolle salon
fotos_7_restaurant_amadeus_star_lightbox
Luxe restaurant
Suite Amadeus Star met Hannick logo
A-suite
Amadeus Star A-B Cabine met Hannick logo
A/B Cabine
C cabine Amadeus Star met Hannick logo
C-cabine
fotos_17_amadeus_club_amadeus_star_lightbox
Amadeus Club
fotos_16_amadeus_club_amadeus_star_lightbox
Amadeus Club
fotos_18_wine_bar_amadeus_star_lightbox
Unieke wijnbar
fotos_29_river_terrace_amadeus_star_lightbox
River Terrace
Veeg naar links

Reisinformatie

Uw reisleiders

Concertpianist en muziekdocent
Joost van der Meent

“Ik studeerde hoofdvak piano aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam en na 2 jaar deed ik versneld staatsexamen. 
Ik houd van het grote klassiek-romantische repertoire en speel van Bach tot en met Ravel met een grote liefde voor Debussy, Schubert, Chopin en Liszt. In het Concertgebouw te Amsterdam werkte ik 18 jaar lang bij het Nederlands Philharmonisch Orkest alsmede bij Het Gelders Orkest in Arnhem. In de Kleine Zaal van het Concertgebouw gaf ik vele recitals en ik tourde veel als solist door Duitsland.
Naast mijn concertpraktijk werk ik tegenwoordig in Amsterdam als docent piano en als zangcoach, tevens geef ik les in algemene muziektheorie en compositie.
Reisleider zijn bij Hannick is vooral leuk omdat de reizigers bestaan uit échte klassieke muziekliefhebbers, eigenlijk het mooiste publiek dat je als musicus kunt wensen."

Joost van der Meent 1

Hoboïst en blokfluitist voor oude muziek
Onno Verschoor

"In 1989 studeerde ik af aan het Conservatorium C. Huygens te Zwolle en het Koninklijk conservatorium in Den Haag. Mijn passie bracht me niet alleen in aanraking met veel prachtige muziek, maar ook reisde ik in Europa en trad ik op met tal van bijzondere persoonlijkheden, van wie ik veel opstak. Eén van mijn grote inspiratoren is de grootmeester Bach. Dankzij hem en - niet te vergeten - Frans Brüggen, besloot ik blokfluit te studeren en me te specialiseren op de barokhobo. Ik kan me niet herinneren hoeveel passies en kerstoratoria ik ondertussen heb uitgevoerd!"

Onno Verschoor (4)-1

Schip en Veiligheid

HS Amadeus Star
Hotelschip Amadeus Star behoort tot de top van de riviercruiseschepen en draagt met trots haar vijf sterren. Net als haar zusterschip de Amadeus Queen staat de Amadeus Star bekend om haar moderne elegantie en uitstekende faciliteiten. De grandeur vindt u terug in elk detail.

Geniet op het Zonnedek van de prachtige landschappen die voorbij komen of laat u heerlijk verwennen in de massagesalon. De unieke wijnbar in de Amadeus Club nodigt u uit voor een heerlijk glaasje wijn terwijl u geniet van de uitzichten. De uitstekende verzorging en royale cabines aan boord van riviercruiseschip Amadeus Star maken uw riviercruise compleet. Beleef deze zomer de prachtige historische steden langs de grote rivieren. U bezoekt steden zoals Veere, Middelburg, Gent, Brussel en Willemstad. In de Maasstad Rotterdam zal het in- en ontschepen plaatsvinden.

Individuele vrijheid
Het programma van deze reis hebben wij met zorg samengesteld, maar alles mag en niets moet. Deze reis biedt u ook voldoende gelegenheid en vrije tijd om er individueel op uit te trekken. Iedere dag liggen wij immers in een andere stad aangemeerd.

Welkom aan boord van het riviercruiseschip Amadeus Star
Geniet op het Zonnedek van de prachtige en indrukwekkende landschappen die aan u voorbij trekken. Na een dag vol indrukken die u opdoet tijdens de cruise met het riviercruiseschip Amadeus Star, kunt u heerlijk ontspannen in de panoramalounge, in de Amadeusclub of in de openlucht lounge River Terrace op het Mozartdek. Het schip Amadeus Star beschikt over een kapsalon en een massageruimte gelegen op het Haydndek. De fitnessfaciliteiten vindt u achterop het Straussdek. Op het Straussdek vindt u het luxe restaurant waar u kunt genieten van excellente maaltijden: ontbijt, lunch en diner. Hotelschip Amadeus Star biedt plaats aan maximaal 168 passagiers.

•    72 ruime luxe cabines en 12 suites aan boord van hotelschip Amadeus Star
•    Cabines en suites van 16 m² tot maar liefst 26 m²
•    De suites beschikken over een echt privé verandabalkon met zithoek

Cabines als hotelkamers aan boord van het riviercruiseschip Amadeus Star
Alle cabines aan boord van de Amadeus Star zijn royaal en comfortabel, de stijlvolle inrichting maken de cabines compleet. De cabines beschikken over alle gebruikelijke voorzieningen zoals:

•    TV
•    Telefoon
•    Föhn
•    Kluisje
•    Individueel regelbare airconditioning en verwarming
•    Eigen badkamer met douche en toilet

Het riviercruiseschip Amadeus Star beschikt over vier dekken, de cabines zijn verdeeld over drie dekken. Op het Mozartdek en Straussdek bevinden zich de A- en B-cabines van 17 m² met een horizontale panorama schuifpui en Frans balkon. Op het Mozartdek liggen ook enkele suites van maar liefst 26 m² en een echt privé verandabalkon. De cabines en suites op het Mozart- en Straussdek beschikken over een minibar. De cabines op het Haydndek hebben een oppervlakte van 16 m² en beschikken over kleinere vensters die niet geopend kunnen worden.

Liften aan boord van het riviercruiseschip Amadeus Star
Er is op hotelschip Amadeus Star een echte hotellift aanwezig waarmee u het Mozart-, Strauss- en Haydndek kunt bereiken. Het Zonnedek is niet per lift bereikbaar en bereikt u per trap.

* Het gebruik van rolstoelen en rollators aan boord van riviercruiseschip Amadeus Star is niet toegestaan, het meenemen hiervan is op aanvraag. Elektrische scootmobiels zijn uitgesloten.

Dekplan Amadeus Star

Excursies

Een riviercruise is de meest comfortabele manier om nieuwe landen, culturen en mensen te leren kennen. Hannick Muziekreizen biedt u dan ook de mogelijkheid om deel te nemen aan interessante excursies. Van stadswandelingen door indrukwekkende hoofdsteden tot bezoeken aan pittoreske historische dorpjes of boeiende musea, ontdekkingstochten in de natuur en culinaire verrassingen uit de regio, elk uitstapje is uniek en onvergetelijk! De belevenis is elke dag weer anders. Ervaren lokale gidsen nemen u maar al te graag mee en delen vol oprecht enthousiasme hun grenzeloze kennis van de streek. Zo proeft u de sfeer en cultuur in optima forma. Hieronder vindt u een overzicht van de excursies die u kunt maken tijdens deze cruise, en hoe u deze kunt boeken.

Bij reservering kunt u een keuze maken uit vier interessante excursies. Zo weet u precies waar u aan toe bent! Wanneer u vooraf geen gebruik maakt van de excursies, kunt u de excursies ook los aan boord boeken. U betaalt de prijzen zoals onderstaand per excursie vermeld. Wij kunnen u in dat geval niet garanderen dat er nog plaats is op alle excursies. 

* Inhoud excursies onder voorbehoud. Voor elke excursie is een minimum aantal deelnemers vereist.

Excursie stadswandeling Veere
Het mooie stadje dankt zijn sfeervolle karakter aan de met kinderkopjes bestrate steegjes en de pittoreske monumenten. Onder bescherming van de heren van Borsele werd het vissersdorpje welvarend door de overslag van wol uit Schotland. Dwalend door de straten ziet u de Schotse Huizen, waar in hoogtijdagen de handel plaatsvond. Daarnaast vormt de Grote of Onze-Lieve-Vrouwekerk een van de boegbeelden van Veere. Sinds de bouw van de kerk in de 14de eeuw heeft het meerdere functies gehad, zoals hospitaal en armenhuis. Tegenwoordig fungeert als een cultureel bolwerk.
Excursieprijs: € 15,- p.p.
Inclusief: stadswandeling o.l.v. een deskundige gids.
Zwaarte excursie: 4

Excursie stadswandeling Gent
Breng een bezoek aan Gent, een van de meest aantrekkelijke steden van België met veel erfgoederen en middeleeuwse gebouwen. U bewondert het fort Gravensteen, dat in de 12e eeuw is gebouwd door de graaf van Vlaanderen nadat hij terugkeerde van zijn kruistochten. Nu is Gravensteen een van Europa’s grootste kastelen met een gracht eromheen. Tijdens de excursie wandelt u ook door het mooie stadscentrum langs onder meer de middeleeuwse klokkentoren met 54 klokken. De Sint-Baafskathedraal mag ook niet ontbreken op de route. In deze kerk vindt u een aantal indrukwekkende kunststukken, waaronder het barokke hoogaltaar van wit, zwart en rood geflambeerd marmer, een topwerk van Rubens, de ‘Calvary Triptych’, tombes van de Gentse bisschoppen en het wereldberoemde Lam Gods geschilderd door Hubert en Jan van Eyck.
Excursieprijs: € 25,- p.p.
Inclusief: stadswandeling o.l.v. een deskundige gids.
Zwaarte excursie: 4

Excursie stadstour Brussel
Na een comfortabele rit per touringcar arriveert u in Brussel, de hoofdstad van België. Uw stadstour begint in het groene gebied Laken, waar u het Heizelstadion, de Onze-Lieve-Vrouwekerk van Laken, het beroemde Atomium en het Kasteel van Laken vindt. Hierna begeeft u zich naar het oostelijke deel van de stad, waar u het Jubelpark met de indrukwekkende U-vormige gebouwen bezoekt. Ook het centrum met het Koninklijk Paleis, het stadspark en het Paleis van Justitie worden niet overgeslagen. Ten slotte neemt u een kijkje in het oudste winkelcentrum van Europa, alvorens u terugkeert naar uw hotelschip.
Excursieprijs: € 50,- p.p.
Inclusief: vervoer per Comfort Class touringcar, tour o.l.v. een deskundige lokale gids.
Zwaarte excursie: 2

Excursie stadswandeling vestingstadje Willemstad
De stad van Willem van Oranje, vader des vaderlands: vestingstad Willemstad. Het is de naam die Ruigenhil kreeg nadat Willem in 1584 werd vermoord. Nog steeds hoor je hier de verhalen van beide plaatsnamen: van Willem én van ruig. Als u terug wilt gaan in de tijd, dan bent u in Willemstad aan het juiste adres. Willem’s stad is één van meest strategisch gelegen vestingsteden van Willem van Oranje. De band met Oranje is er nog steeds; ook nu nog draagt Koning Willem-Alexander de titel “Heer van Willemstad”. Willemstad is één groot monument. Gedurende een wandeling trekken de roerigste perioden uit de vaderlandse geschiedenis aan u voorbij. Oude vuurmonden turen over de hoge stadswallen. Schrik echter niet, de kanonnen dreigen niet…..ze heten u welkom!
Excursieprijs: € 20,- p.p.
Inclusief: stadswandeling o.l.v. een deskundige lokale gids.
Zwaarte excursie: 4

Zwaarte excursies
Graag informeren wij u zo volledig mogelijk over de excursies tijdens uw reis. Bij sommige excursies maakt u lange wandelingen of bewandelt u oneffen paden. De uitleg hieronder zal u een goede indruk geven van de zwaarte van de excursies. Natuurlijk kunt u altijd even overleggen met Hannick Muziekreizen of uw reisleider of een bepaalde excursie ook geschikt is voor u. De zwaarte van de excursies vindt u per dag terug onder de beschrijving van de excursie in dit dag-tot-dag programma.

1) De excursie wordt uitgevoerd per touringcar. Er zullen ook enkele stops worden gemaakt. De keuze is aan u of u dan de touringcar verlaat, bijvoorbeeld om foto’s te nemen. U bewandelt alleen korte en effen paden.
2) De excursie wordt uitgevoerd per touringcar. Tevens maakt u een korte wandeling. U dient voor deze excursie soms enkele treden op en af te kunnen lopen.
3) De excursie wordt uitgevoerd per touringcar. Tevens maakt u een lange wandeling. U dient voor deze excursie goed ter been te zijn. Enkele trappen lopen is geen probleem voor u.
4) Deze excursie is een (stads)wandeling. U dient voor deze excursie goed ter been te zijn. Trappen zijn geen probleem voor u.
5) Deze excursie bevat een lange (stads)wandeling. U dient voor deze excursie goed ter been te zijn. Oneffen paden en trappen zijn geen probleem voor u.

De toegekende zwaarte is slechts een indicatie en blijft derhalve persoonsgebonden.

Voordelen van een riviercruise

Persoonlijke zorg
De kapitein van de Amadeus Star draagt samen met zijn bemanning zorg voor een comfortabele cruise met persoonlijke aandacht. De house keeping zorgt voor de hygiëne van uw hotelkamer. Ook zorgt de bemanning voor heerlijke maaltijden in het luxe restaurant. In de salon genieten de liefhebbers, onder het genot van een glaasje wijn of kopje koffie, van de mooie panorama’s.

Veel zien in weinig tijd
Eén van de grote voordelen van uw riviercruise; het stelt u in staat om in 6 dagen tijd de mooiste plekjes van Nederland & België te ontdekken. Elke dag een nieuwe route, elke dag een ander programma. Een welvarende vakantie waarin we cultuur, natuur en ontspannen in één vakantie combineren! Vanuit uw prachtige kamer met veranda balkon geniet u elke dag van een ander panorama.

Geen koffergesjouw
Een van de grote voordelen van uw riviercruise met het hotelschip Amadeus Star is dat u slechts één keer uw koffer hoeft uit te pakken. Uw hotel vaart immers mee.

Hannick, dus veel inclusief
Tijdens een riviercruise bij Hannick is veel inclusief. U geniet van volpension verzorging aan boord. Ook de vier concerten op uitzonderlijke locaties in Nederland & België zijn bij de reissom inbegrepen.

Duurzaam op reis

Het hele jaar gaan we op reis. Ver weg of dichter bij huis. Wij laten u heel graag genieten van de talloze mooie plaatsen die er op deze wereld zijn, zodat u elke keer weer nieuwe, unieke ervaringen op kunt doen.
Graag nemen wij u mee hoe wij als familiebedrijf al meer dan 50 jaar onze verantwoordelijkheid nemen op het gebied van duurzaam ondernemen.
Klik hier voor meer informatie.

Taxiservice

Taxiservice vanaf uw huisadres
Onbezorgd op reis? Boek dan een privé taxi vanaf uw huisadres tot het vertrekpunt van de reis. Geen gesleep met koffers: een ontspannen begin van uw reis! De kosten zijn afhankelijk van de route. Onze reisspecialisten informeren u graag!

Taxiservice

Prijsinformatie

Reissom
Toeslagen
Inbegrepen
Niet inbegrepen
Voorwaarden
6-daagse Muzikale Zomercruise door de Zuidelijke Nederlanden
Vanaf 1.698,- p.p.

Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

De reissom is per persoon en gebaseerd op een verblijf in een 2-pers. C-cabine Economy (16 m²), gelegen op het Haydndek.

Meer bedenktijd nodig? Neem een optie!
Twijfelt u nog een beetje? Heeft u wel plannen om een muziekreis te gaan maken, maar kunt u nog niet definitief beslissen? Neem dan een vrijblijvende optie!
Wij houden dan een plaatsje voor u vrij op deze reis. Want we hebben graag dat u met ons mee gaat. Op deze manier heeft u meer tijd om er nog even over na te denken en voorkomt u de teleurstelling van prijsverhoging of een volgeboekte reis.

Vertrekdatum
Prijs (per persoon)
12 augustus 2024
Vanaf 1.698,-

De reissom is p.p. en gebaseerd op een 2-pers. C-cabine Economy (16 m²), Haydndek.

Toeslag 2-pers. C-cabine (16 m²), Haydndek € 198,- p.p.
Toeslag 2-pers. B-cabine Economy (17 m²), Straussdek € 298,- p.p.
Toeslag 2-pers. B-cabine (17 m²), Straussdek € 498,- p.p.
Toeslag 2-pers. A-cabine (17 m²), Mozartdek € 598,- p.p.
Toeslag 2-pers. A-suite (26 m²), Mozartdek € 1.198,- p.p.

Toeslag 2-pers. C-cabine Economy voor alleengebruik (16 m²), Haydndek € 398,- p.p.
Toeslag 2-pers. C-cabine voor alleengebruik (16 m²), Haydndek € 498,- p.p.
Toeslag 2-pers. B-cabine voor alleengebruik (17 m²), Straussdek € 698,- p.p.
Toeslag 2-pers. A-cabine voor alleengebruik (17 m²), Mozartdek € 1.298,- p.p.
Toeslag 2-pers. A-suite voor alleengebruik (26 m²), Mozartdek op aanvraag

Hannick: dus veel inclusief

 • 6 dagen aan boord van uw varende hotelschip Amadeus Star
 • 2-persoons C-cabine Economy met eigen douche / toilet / airconditioning en verwarming
 • Volpension verzorging aan boord
  • Culinair dineren in het panorama-restaurant waar alle maaltijden zijn inbegrepen (ontbijtbuffet, lunch, diner en midnight-snack)
  • Koffie en thee na lunch en diner
  • Water tijdens elke maaltijd
  • Koffie of thee in de middag
  • Welkomstcocktail
  • Welkomstdiner
  • Captains Gala Dinner
 • Gratis Wi-Fi aan boord
 • Concerten in Middelburg, Gent, Brussel en Willemstad
 • Dagelijks optreden van het Busch Trio aan boord   
 • Boeiende muziektoelichtingen door uw reisleiders
 • Alle haven- en lokale belastingen

 

 • Toeslagen voor andere type accomodaties
 • Excursies (bij boeking te reserveren)
 • Taxiservice (bij boeking te reserveren)
 • Verzekeringen en poliskosten
 • Uitgaven van persoonlijke aard zoals fooien, drankjes en entreegelden voor individueel te bezoeken musea e.d.
 • Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.
 • Eventuele brandstoftoeslag

Op deze reis zijn de volgende voorwaarden van toepassing:

ANVR-voorwaarden
SGR-voorwaarden
Garantieregeling Stichting Calamiteitenfonds Reizen
Algemene voorwaarden / Boekingsinformatie van Hannick Reizen zoals vermeld op deze website

Betaling
Hannick Reizen is aangesloten bij de ANVR en SGR. Voor u de garantie dat uw muziekreis in goede handen is. Zodra u van ons de bevestiging, welke tevens de factuur is, heeft ontvangen, verzoeken wij u 15% van de totale reissom + een verhoging van de aanbetaling aan ons over te maken, dit is de aanbetaling. Het restant van de reissom dient uiterlijk 6 weken voor aanvang van de reis in ons bezit te zijn. Indien u uw muziekreis boekt binnen 6 weken voor aanvang van de muziekreis dan dient u na ontvangst van de bevestiging/factuur de totale reissom per direct aan ons te voldoen.

Voorwaarden
Op deze reis zijn de ANVR- en SGR-voorwaarden van toepassing, evenals de Algemene Voorwaarden zoals vermeld op deze website. Echter voor deze muziekreis hanteren wij afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. Wijzigingen in het dag- en muziekprogramma om organisatorische redenen voorbehouden.
Indien een aanmelding ongedaan wordt gemaakt, zijn per persoon de volgende annuleringskosten verschuldigd:

 • Bij annulering tot 96 dagen voor vertrek: 15% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling.
 • Bij annulering vanaf 96 dagen (inclusief) tot 75 dagen (exclusief) voor vertrek: 20% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling.
 • Bij annulering vanaf 75 dagen (inclusief) tot 55 dagen (exclusief) voor vertrek: 40% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling.
 • Bij annulering vanaf 55 dagen (inclusief) tot 35 dagen (exclusief) voor vertrek: 55% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling.
 • Bij annulering vanaf 35 dagen (inclusief) tot 25 dagen (exclusief) voor vertrek: 85% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling.
 • Bij annulering vanaf 25 dagen (inclusief) tot 15 dagen (exclusief) voor vertrek: 90% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling.
 • Bij annulering vanaf 15 dagen (inclusief) tot de dag van vertrek (exclusief) voor vertrek: 95% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling.
 • Bij annulering op de vertrekdag of later: de volledige reissom.

Vervoersvoorwaarden
Klik hier voor de vervoersvoorwaarden die van toepassing zijn op deze reis. 

Reissom
6-daagse Muzikale Zomercruise door de Zuidelijke Nederlanden
Vanaf 1.698,- p.p.

Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

De reissom is per persoon en gebaseerd op een verblijf in een 2-pers. C-cabine Economy (16 m²), gelegen op het Haydndek.

Meer bedenktijd nodig? Neem een optie!
Twijfelt u nog een beetje? Heeft u wel plannen om een muziekreis te gaan maken, maar kunt u nog niet definitief beslissen? Neem dan een vrijblijvende optie!
Wij houden dan een plaatsje voor u vrij op deze reis. Want we hebben graag dat u met ons mee gaat. Op deze manier heeft u meer tijd om er nog even over na te denken en voorkomt u de teleurstelling van prijsverhoging of een volgeboekte reis.

Vertrekdatum
Prijs (per persoon)
12 augustus 2024
Vanaf 1.698,-
Toeslagen

De reissom is p.p. en gebaseerd op een 2-pers. C-cabine Economy (16 m²), Haydndek.

Toeslag 2-pers. C-cabine (16 m²), Haydndek € 198,- p.p.
Toeslag 2-pers. B-cabine Economy (17 m²), Straussdek € 298,- p.p.
Toeslag 2-pers. B-cabine (17 m²), Straussdek € 498,- p.p.
Toeslag 2-pers. A-cabine (17 m²), Mozartdek € 598,- p.p.
Toeslag 2-pers. A-suite (26 m²), Mozartdek € 1.198,- p.p.

Toeslag 2-pers. C-cabine Economy voor alleengebruik (16 m²), Haydndek € 398,- p.p.
Toeslag 2-pers. C-cabine voor alleengebruik (16 m²), Haydndek € 498,- p.p.
Toeslag 2-pers. B-cabine voor alleengebruik (17 m²), Straussdek € 698,- p.p.
Toeslag 2-pers. A-cabine voor alleengebruik (17 m²), Mozartdek € 1.298,- p.p.
Toeslag 2-pers. A-suite voor alleengebruik (26 m²), Mozartdek op aanvraag

Inbegrepen

Hannick: dus veel inclusief

 • 6 dagen aan boord van uw varende hotelschip Amadeus Star
 • 2-persoons C-cabine Economy met eigen douche / toilet / airconditioning en verwarming
 • Volpension verzorging aan boord
  • Culinair dineren in het panorama-restaurant waar alle maaltijden zijn inbegrepen (ontbijtbuffet, lunch, diner en midnight-snack)
  • Koffie en thee na lunch en diner
  • Water tijdens elke maaltijd
  • Koffie of thee in de middag
  • Welkomstcocktail
  • Welkomstdiner
  • Captains Gala Dinner
 • Gratis Wi-Fi aan boord
 • Concerten in Middelburg, Gent, Brussel en Willemstad
 • Dagelijks optreden van het Busch Trio aan boord   
 • Boeiende muziektoelichtingen door uw reisleiders
 • Alle haven- en lokale belastingen

 

Niet inbegrepen
 • Toeslagen voor andere type accomodaties
 • Excursies (bij boeking te reserveren)
 • Taxiservice (bij boeking te reserveren)
 • Verzekeringen en poliskosten
 • Uitgaven van persoonlijke aard zoals fooien, drankjes en entreegelden voor individueel te bezoeken musea e.d.
 • Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.
 • Eventuele brandstoftoeslag
Voorwaarden

Op deze reis zijn de volgende voorwaarden van toepassing:

ANVR-voorwaarden
SGR-voorwaarden
Garantieregeling Stichting Calamiteitenfonds Reizen
Algemene voorwaarden / Boekingsinformatie van Hannick Reizen zoals vermeld op deze website

Betaling
Hannick Reizen is aangesloten bij de ANVR en SGR. Voor u de garantie dat uw muziekreis in goede handen is. Zodra u van ons de bevestiging, welke tevens de factuur is, heeft ontvangen, verzoeken wij u 15% van de totale reissom + een verhoging van de aanbetaling aan ons over te maken, dit is de aanbetaling. Het restant van de reissom dient uiterlijk 6 weken voor aanvang van de reis in ons bezit te zijn. Indien u uw muziekreis boekt binnen 6 weken voor aanvang van de muziekreis dan dient u na ontvangst van de bevestiging/factuur de totale reissom per direct aan ons te voldoen.

Voorwaarden
Op deze reis zijn de ANVR- en SGR-voorwaarden van toepassing, evenals de Algemene Voorwaarden zoals vermeld op deze website. Echter voor deze muziekreis hanteren wij afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. Wijzigingen in het dag- en muziekprogramma om organisatorische redenen voorbehouden.
Indien een aanmelding ongedaan wordt gemaakt, zijn per persoon de volgende annuleringskosten verschuldigd:

 • Bij annulering tot 96 dagen voor vertrek: 15% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling.
 • Bij annulering vanaf 96 dagen (inclusief) tot 75 dagen (exclusief) voor vertrek: 20% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling.
 • Bij annulering vanaf 75 dagen (inclusief) tot 55 dagen (exclusief) voor vertrek: 40% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling.
 • Bij annulering vanaf 55 dagen (inclusief) tot 35 dagen (exclusief) voor vertrek: 55% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling.
 • Bij annulering vanaf 35 dagen (inclusief) tot 25 dagen (exclusief) voor vertrek: 85% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling.
 • Bij annulering vanaf 25 dagen (inclusief) tot 15 dagen (exclusief) voor vertrek: 90% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling.
 • Bij annulering vanaf 15 dagen (inclusief) tot de dag van vertrek (exclusief) voor vertrek: 95% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling.
 • Bij annulering op de vertrekdag of later: de volledige reissom.

Vervoersvoorwaarden
Klik hier voor de vervoersvoorwaarden die van toepassing zijn op deze reis. 

Hannick Reizen_Jerina_CTA Blok
Wij staan voor u klaar
Onze Travel Consultants geven u graag advies

Neem contact met ons op voor meer informatie over onze bijzondere muziekreizen en de verschillende mogelijkheden. 

Bel +31 (0)88 - 13 07 340
Brochure Destin Muziekreizen zomer - najaar 2024_Mockup
Luxe brochure
De mooiste muziekreizen in één brochure
 • Boordevol reisinspiratie
 • Unieke arrangementen
 • Gratis bij u thuisbezorgd
Brochure aanvragen

Vergelijkbare reizen

Bekijk onze selectie bijzondere en unieke muziekreizen naar de mooiste operahuizen en hoogstaande festivals met medewerking van de allerbeste musici