Ruim 50 jaar ervaring
Persoonlijk advies op maat
Wereldwijd aanbod
antwerpen-skyline-o+n
U bevindt zich hier: Home
Reisaanbod
Riviercruises
Kerst en Oud & Nieuwcruise

Oud & Nieuwcruise: De Zuidelijke Nederlanden

riviercruises

6-daagse Oud & Nieuwcruise

Ontdek Nederland en België tijdens Oud & Nieuw

Nederlandssprekende Friendship Cruises cruiseleaders
Quiet Vox headset systemen tijdens uw excursies
Inclusief Nieuwjaarsconcert in Willemstad
Volgend vertrek
28-12-2023
Reisduur
6 dagen
Vertrekpunt
Rotterdam
Schip
HS Amadeus Cara*****
Destin
Vanaf 998,-
Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.
Brochure aanvragen Brochure aanvragen
Navigatie
Unieke belevenis Vaarschema Excursies Riviercruiseschip Prijsinformatie
Brochure aanvragen Brochure aanvragen

Oud & Nieuwcruise

Viert u Oud en Nieuw met ons aan boord van het luxe 5-sterren hotelschip Amadeus Cara? Het zal u aan niets ontbreken! Tijdens deze cruise ontdekt u verrassend prachtige Nederlandse pareltjes, zoals Roermond, Maastricht en Willemstad. Beleef Bourgondisch Maastricht en wandel door het historische hart van de Kunststad Antwerpen aan de Schelde. In deze stad aan de Schelde vieren we feestelijk Oudejaarsavond en toasten we op een voorspoedig 2024. Tot slot luiden we in Willemstad het nieuwe jaar in met een vrolijk muzikaal privéconcert m.m.v. van getalenteerde musici. Exclusief georganiseerd voor Friendship Cruises passagiers!

Rotterdam winter
Rotterdam
Thorn Limburg
Thorn
maastricht_winter__maas_und_boot_rederijstiphout
Maastricht
antwerpen winter 01
Antwerpen
Willemstad Winter
Willemstad
Dordrecht 01
Dordrecht
Veeg naar links

Deze afvaart is geheel gereserveerd voor Friendship Cruises passagiers.
• Nederlandse boordtaal
• Nederlandssprekende Friendship Cruises cruiseleaders
• Quiet Vox headset systemen tijdens uw excursies

Exclusief Nieuwjaarsconcert in Willemstad - speciaal voor Friendship Cruises passagiers!
In Willemstad wordt u op 1 januari verwelkomt voor een wel heel bijzondere start van het nieuwe jaar.
Laat u verrassen in Willemstad op een schitterend concert.

Vaarschema

Uw route in beeld

Routekaartje Cruise de Zuidelijke Nederlanden

Dag 1 - Rotterdam – Nijmegen

Uw prachtige cruise begint in Rotterdam. De inscheping staat gepland om ca. 15.00 uur. U reist op eigen gelegenheid of per taxiservice naar de kade in Rotterdam. De Amadeus Cara gooit om 17.00 uur haar trossen los en vaart richting Nijmegen aan de Waal. Aan boord wordt u welkom geheten met een heerlijk welkomstdiner, een goed begin van uw cruise!

Kerstcruise Rijn

Dag 2 - Nijmegen - Venlo - Roermond

Een heerlijke vaarochtend vanuit Nijmegen over de Maas naar Roermond. We maken een korte stop in Venlo. Hier ontschepen de excursiepassagiers voor de middagexcursie naar het witte stadje Thorn. Aan het einde van de middag arriveert de Amadeus Cara in Roermond waar de excursiepassagiers weer terug zullen inschepen. Vanavond blijft uw hotelschip afgemeerd liggen in Roermond.
Middagexcursie stadswandeling het witte stadje Thorn € 45,- p.p. 

Keulen+by+night

Dag 3 - Roermond - Maastricht - Antwerpen

Vanmiddag arriveert u in Maastricht. De liefhebbers gaan van boord voor de stadswandeling Maastricht . Terwijl u ’s avonds geniet van een heerlijk diner in het restaurant zet de kapitein koers richting Antwerpen.
Middagexcursie stadswandeling Maastricht € 20,- p.p.

maastricht_winter__maas_und_boot_rederijstiphout

Dag 4 - Oudejaarsdag - Antwerpen

Vandaag is het Oudejaarsdag. Aan het einde van de ochtend komt Antwerpen in zicht. Na de lunch kunnen de excursiepassagiers van boord voor een historische stadswandeling. De Amadeus Cara blijft vanavond afgemeerd liggen in Antwerpen.
Middagexcursie stadswandeling Historisch Antwerpen € 25,- p.p. of rondleiding Sint Pauluskerk met orgeldemo € 25,- p.p.

antwerpen winter 04

Dag 5 - Antwerpen - Willemstad

Vandaag is het Nieuwjaarsdag. Wanneer u geniet van het ontbijt worden de trossen los gegooid voor een heerlijke vaarochtend vanuit Antwerpen naar Willemstad. Willemstad is een oude vestingstad aan het Volkerak en het Hollands Diep. Vanmiddag nodigen wij u graag uit voor een stadswandeling door dit prachtige vestingstadje. Een boeiende excursie te voet onder leiding van een deskundige gids. Aansluitend vindt een geheel exclusief Nieuwjaarsconcert plaats.
Middagexcursie stadswandeling vestingstadje Willemstad € 20,- p.p.

Willemstad Winter

Dag 6 - Willemstad - Dordrecht - Rotterdam

Alweer de laatste dag van uw cruise door Nederland en België. Vanmorgen arriveert de Amadeus Cara in Dordrecht, waar de liefhebbers van boord gaan voor een stadswandeling. U duikt in de geschiedenis in van Dordrecht. In de middeleeuwen ontwikkelde de stad zich als belangrijke handelsstad en stapelplaats en was het één van de zes grote steden van Holland. Vanmiddag vaart u vanuit Dordrecht naar Rotterdam, waar de ontscheping om ca. 16.00 uur plaatsvindt. U neemt afscheid van de Amadeus Cara en haar bemanning. Vanaf de kade in Rotterdam keert u met eigen vervoer of per taxiservice huiswaarts. We hopen dat u heeft genoten van een prachtige cruise!
Morgenexcursie stadswandeling Dordrecht € 25,- p.p.

Dordrecht 01
Toon meer
Toon minder

Excursies

Een riviercruise is de meest comfortabele manier om nieuwe landen, culturen en mensen te leren kennen. Friendship Cruises biedt u dan ook de mogelijkheid om deel te nemen aan interessante excursies. Van stadswandelingen door indrukwekkende hoofdsteden tot bezoeken aan pittoreske historische dorpjes of boeiende musea, ontdekkingstochten in de natuur en culinaire verrassingen uit de regio, elk uitstapje is uniek en onvergetelijk! De belevenis is elke dag weer anders. Ervaren lokale gidsen nemen u maar al te graag mee en delen vol oprecht enthousiasme hun grenzeloze kennis van de streek. Zo proeft u de sfeer en cultuur in optima forma. Hieronder vindt u een overzicht van de excursies die u kunt maken tijdens deze cruise, en hoe u deze kunt boeken.

Bij reservering kunt u een keuze maken uit 6 excursies. Deze excursies boekt en betaalt u direct bij reservering van uw cruise. Zo weet u precies waar u aan toe bent! Wanneer u geen gebruik maakt van de excursiepakketten, kunt u de excursies ook los aan boord boeken. U betaalt de prijzen zoals onderstaand per excursie vermeld. Wij kunnen u in dat geval niet garanderen dat er nog plaats is op alle excursies.

* Inhoud excursies onder voorbehoud. Voor elke excursie is een minimum aantal deelnemers vereist.

Middagexcursie stadswandeling het witte stadje Thorn
Een van de parels van Limburg is het witte stadje Thorn. Het stadje staat bekend om de markante witgeschilderde huizen, monumentale panden en de authentieke geplaveide straatjes. De Abdijkerk van Thorn torent hoog boven de witte huisjes uit. U wandelt met de gids langs het Begijnhof, de begijnen in Thorn waren oorspronkelijk in dienst bij de adellijke stiftdames van Thorn. In het begijnhofje liggen een aantal Pottehuuskes (voormalige bakkershuizen). Ook ziet u de Kapel onder de Linden. Dit gebouw heeft van buiten gezien iets ongewoons in vergelijking met andere bedehuizen. Gaat u mee op ontdekking naar Thorn?
Excursieprijs: € 45,- p.p.
Inclusief: vervoer per Comfort Class touringcar, rondleiding o.l.v. een deskundige lokale gids, film over de historie van Thorn.
Zwaarte excursie: 4

Middagexcursie stadswandeling Maastricht
Maastricht kan het beste te voet worden ontdekt. In het historische stadscentrum is het erfgoed van twintig eeuwen geschiedenis duidelijk te zien. Waar u ook gaat, u zult worden geïntrigeerd door de interessante stadsgezichten, eeuwenoude kerken en prachtige gevels. Onder leiding van een deskundige gids ontdekt u de mooiste plekjes van het oude stadscentrum en de overblijfselen van deze middeleeuwse stad.
Excursieprijs: € 20,- p.p.
Inclusief: stadswandeling o.l.v. een deskundige lokale gids.
Zwaarte excursie: 4

Middagexcursie stadswandeling Historisch Antwerpen
Antwerpen, de stad van Rubens en van Barok, is de grootste havenstad van België. In het midden van de 16e eeuw werd Antwerpen gezien als één van de belangrijkste steden van Europa. Kortom, Antwerpen is een bezoek meer dan waard! Antwerpen was al eens de culturele hoofdstad van Europa. Dat was niet voor niets, want Antwerpen bevat een groot aantal historische gebouwen, zoals het Steen, de gildehuizen aan de Grote Markt en de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal. Ontdek het historische centrum tijdens een stadswandeling onder leiding van een deskundige gids.
Excursieprijs: € 25,- p.p.
Inclusief: transfer, stadswandeling o.l.v. een deskundige lokale gids.
Zwaarte excursie: 4

Middagexcursie rondleiding Sint- Pauluskerk in Antwerpen
De Antwerpse Sint-Pauluskerk ligt in het oude stadscentrum, op een steenworp van de rivier de Schelde, in de stadswijk waar vroeger de zeelui woonden. Deze kerk met haar schitterende interieur is een bezoek meer dan waard. Deze voormalige kloosterkerk van de dominicanen uit 1639, herbergt prachtige barokaltaren, meer dan 200 beelden en ruim 50 schilderijen. Onder de schilderijen bevinden zich topwerken van Jordaens, Rubens en Van Dyck. Als afsluiting van uw rondleiding krijgt u nog een prachtige orgeldemo te horen.
Excursieprijs: € 25,- p.p.
Inclusief: transfer, entree, rondleiding o.l.v. een deskundige lokale gids en orgeldemo Sint-Pauluskerk.
Zwaarte excursie: 3
Deze excursie wordt gelijktijdig uitgevoerd met de stadswandeling Antwerpen. U kunt niet deelnemen aan beide excursies.

Middagexcursie stadswandeling vestingstadje Willemstad
De stad van Willem van Oranje, vader des vaderlands: vestingstad Willemstad. Het is de naam die Ruigenhil kreeg nadat Willem in 1584 werd vermoord. Nog steeds hoor je hier de verhalen van beide plaatsnamen: van Willem én van ruig. Als u terug wilt gaan in de tijd, dan bent u in Willemstad aan het juiste adres. Willem’s stad is één van meest strategisch gelegen vestingsteden van Willem van Oranje. De band met Oranje is er nog steeds; ook nu nog draagt Koning Willem-Alexander de titel “Heer van Willemstad”. Willemstad is één groot monument. Gedurende een wandeling trekken de roerigste perioden uit de vaderlandse geschiedenis aan u voorbij. Oude vuurmonden turen over de hoge stadswallen. Schrik echter niet, de kanonnen dreigen niet…..ze heten u welkom!
Excursieprijs: € 20,- p.p.
Inclusief: stadswandeling o.l.v. een deskundige lokale gids.
Zwaarte excursie: 4

Morgenexcursie stadswandeling Dordrecht
Dordrecht is een klein eiland, omringt door samenvloeiingen van onder andere de rivieren Hollands Diep, Dordtsche Kil en Oude Maas. Dordrecht was vroeger de eerste handelshaven van Nederland, waar vanaf de 14e eeuw veel commerciële-, militaire- en privéscheepsbouw heeft plaatsgevonden. Tot op de dag van vandaag zijn deze prestigieuze tijden nog steeds zichtbaar in de stad. Tijdens een wandeling door de historische binnenstad, vertelt een deskundige gids u graag meer over de Dordtsche geschiedenis. Hoogtepunten zijn de havens en ouderwetse grachten, typische houten bruggetjes en Hollandse huisjes. Maar ook vele monumenten en prachtige kerken bepalen het karakter van deze eeuwenoude havenstad. De excursie eindigt bij een kerk, waar u een muzikale verrassing wacht!
Excursieprijs: € 25,- p.p.
Inclusief: stadswandeling o.l.v. een deskundige lokale gids
Zwaarte excursie: 4

Zwaarte excursies
Graag informeren wij u zo volledig mogelijk over de excursies tijdens uw reis. Bij sommige excursies maakt u lange wandelingen of bewandelt u oneffen paden. De uitleg hieronder zal u een goede indruk geven over de zwaarte van de excursies. Natuurlijk kunt u altijd even overleggen met Friendship Cruises of de cruiseleader of een bepaalde excursie ook geschikt is voor u. De zwaarte van de excursies vindt u in het dag-tot-dag-programma terug onder de beschrijving van de excursie.
1) De excursie wordt uitgevoerd per touringcar. Er zullen ook enkele stops worden gemaakt. De keuze is aan u of u dan de touringcar verlaat, bijvoorbeeld om foto’s te nemen. U bewandelt alleen korte en effen paden.
2) De excursie wordt uitgevoerd per touringcar. Tevens maakt u een korte wandeling. U dient voor deze excursie soms enkele treden op en af te kunnen lopen.
3) De excursie wordt uitgevoerd per touringcar. Tevens maakt u een lange wandeling. U dient voor deze excursie goed ter been te zijn. Enkele trappen lopen is geen probleem voor u.
4) Deze excursie is een stadswandeling. U dient voor deze excursie goed ter been te zijn. Trappen zijn geen probleem voor u.
5) Deze excursie is een lange stadswandeling. U dient voor deze excursie goed ter been te zijn. Oneffen paden en trappen zijn geen probleem voor u.

De toegekende zwaarte is slechts een indicatie en blijft derhalve persoonsgebonden.

Lees meer
Lees minder

Riviercruiseschip Amadeus Cara

De innovatieve en luxe inrichting van de royale cabines aan boord van riviercruiseschip Amadeus Cara zorgen ervoor dat het u aan boord van dit hotelschip aan niets zal ontbreken. Ook in de sfeervolle salon en het Vienna Café is het vorstelijk genieten. In het luxe restaurant worden elke dag de maaltijden geserveerd: de verzorging is op basis van volpension. U bevindt zich op een van de allermooiste hotelschepen van Europa. In het luxe restaurant van hotelschip Amadeus Cara worden u elke dag ontbijt, lunch en diner geserveerd: de verzorging is op basis van volpension. Vanuit de sfeervolle salon op het Panorama bar en de openlucht lounge, het ‘River Terrace’, kunt u heerlijk genieten van de prachtige panorama’s die aan u voorbij trekken.

Amadeus Cara - Exterieur - Donau Wachau
Amadeus Cara
Amadeus Cara - Restaurant_
Luxe restaurant
Amadeus Cara Restaurant (1)
Luxe restaurant
1  AMADEUS_Cara_Suite
A-suite (26m²) met privé verandabalkon, Mozartdek
Amadeus Cara_AB  cabine
A-/B-cabine (17m²) met horizontale panoramaschuifpui en Frans balkon
Amadeus Cara C cabin - Render
C-cabine (16m²) met vensters die niet geopend kunnen worden, Haydndek
Amadeus Cara _Bar
Panorama bar
17_AMADEUS_Cara_Fitness Room
Fitness
Amadeus Cara Club  (1)
Amadeus Club
Veeg naar links

Prijsinformatie

Reissom
Toeslagen
Inbegrepen
Niet inbegrepen
Voorwaarden
6-daagse cruise
Vanaf 998,- p.p.

Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

Voor vragen neemt u gerust even contact met ons op via friendship@destintravel.nl of bel ons tijdens kantooruren op 088-13 07 300.

Vertrekdatum
Prijs per persoon
28 december 2023
v.a. 998,-

De reissom is p.p. en gebaseerd op een 2-pers. C-cabine Economy (16 m²), Haydndek.

Toeslag 2-pers. C-cabine (16 m²), Haydndek € 198,- p.p.
Toeslag 2-pers. B-cabine Economy (17 m²), Straussdek € 298,- p.p.
Toeslag 2-pers. B-cabine (17 m²), Straussdek € 398,- p.p.
Toeslag 2-pers. A-cabine (17 m²), Mozartdek € 498,- p.p.
Toeslag 2-pers. A-suite (26 m²), Mozartdek € 998,- p.p.

Toeslag 2-pers. C-cabine Economy voor alleengebruik (16 m²), Haydndek € 398,-
Toeslag 2-pers. C-cabine voor alleengebruik (16 m²), Haydndek € 498,-
Toeslag 2-pers. B-cabine Economy voor alleengebruik (17 m²), Straussdek € 598,-  

Toeslag 2-pers. B-cabine voor alleengebruik (17 m²), Straussdek € 698,- 
Toeslag 2-pers. A-cabine voor alleengebruik (17 m²), Mozartdek € 1798,- 
Toeslag 2-pers. A-suite voor alleengebruik (26 m²), Mozartdek: op aanvraag

• 6-daagse cruise aan boord van 5-sterren hotelschip Amadeus Cara.
• Deskundige Nederlandssprekende cruiseleaders.
• Volpension verzorging aan boord.
     • Culinair dineren in het panorama-restaurant waar alle maaltijden zijn inbegrepen (ontbijtbuffet, lunch, diner en midnight-snack).
     • Koffie en thee na lunch en diner.
     • Water tijdens elke maaltijd.
     • Koffie of thee in de middag.
     • Welkomstcocktail.
     • Welkomstdiner.
     • Captains Gala Dinner.

• Quiet Vox systeem tijdens alle excursies.
• Gratis Wi-Fi aan boord.
• Hoogtepunt: Nieuwjaarsconcert Willemstad exclusief voor Friendship Cruises passagiers.

• Muziek verzorgd door een boordmuzikant in de panoramabar.
• Alle haven- en lokale belastingen.

• Toeslagen voor andere type accommodaties.
• Eventuele brandstoftoeslag.
• Excursies (bij boeking te reserveren). 
• Taxiservice (bij boeking te reserveren). 
• Verzekeringen
• 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen
• Drankjes, fooien en andere uitgaven van persoonlijke aard.

Mobiliteit
Wij wijzen u erop dat u over een normale basisconditie dient te beschikken en een goede mobiliteit noodzakelijk is. U dient gemakkelijk afstanden te kunnen lopen, trappen te kunnen nemen en zelfstandig op en af uw hotelschip te geraken. 
Het gebruik van een rollator/rolstoel aan boord van onze riviercruiseschepen is niet toegestaan, het meenemen hiervan is op aanvraag. Het aantal opvouwbare rollators/rolstoelen is per afvaart strikt gelimiteerd in verband met de veiligheid aan boord en het comfort voor de medereizigers. Alleen na schriftelijke goedkeuring en bevestiging kunt u de rollator/rolstoel meenemen. De bemanning parkeert deze voor u op het Zonnedek. Zodra u de wal op gaat, staat uw rollator/rolstoel gereed op de kade. Een elektrische rolstoel/scootmobiel is in het geheel niet toegestaan.
Excursie(s)(pakketten) kunnen niet vooraf geboekt worden i.c.m. gebruik rollator/rolstoel. 

Betaling
Friendship Cruises is aangesloten bij de ANVR en SGR. Voor u de garantie dat uw cruise in goede handen is. Echter voor deze cruise hanteren wij afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. Zodra u van ons de bevestiging, welke tevens de factuur is, heeft ontvangen, verzoeken wij u 15% van de totale reissom aan ons over te maken. Het restant van de reissom dient uiterlijk 6 weken voor aanvang van de reis in ons bezit te zijn. Indien u uw cruise boekt binnen 6 weken voor aanvang van de reis dan dient u na ontvangst van de bevestiging/factuur de totale reissom per direct aan ons te voldoen. 

Reisdocumentatie
14 tot 10 dagen voordat uw cruise vertrekt ontvangt u van ons uw reisdocumentatie per post thuis gestuurd. 

Voorwaarden
Op deze reis zijn de ANVR- en SGR-voorwaarden van toepassing, evenals de Algemene Voorwaarden zoals vermeld op deze website. Echter voor deze cruise hanteren wij afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. Het minimum aantal vereiste deelnemers voor het arrangement incl. cruiseleaders bedraagt ca. 120 personen. Annuleringstermijn touroperator 20 dagen voor vertrek. Wijzigingen in vaarroute, vaarschema en/of excursieprogramma om nautische, veiligheids-, volksgezondheids- en/of organisatorische redenen voorbehouden. Voor elke excursie is een minimum aantal deelnemers vereist.
Indien een aanmelding ongedaan wordt gemaakt, zijn per persoon de volgende annuleringskosten verschuldigd:
- Bij annulering tot 96 dagen voor vertrek: 15% van de reissom.
- Bij annulering vanaf 96 dagen (inclusief) tot 75 dagen (exclusief) voor vertrek: 20% van de reissom.
- Bij annulering vanaf 75 dagen (inclusief) tot 55 dagen (exclusief) voor vertrek: 40% van de reissom.
- Bij annulering vanaf 55 dagen (inclusief) tot 35 dagen (exclusief) voor vertrek: 55% van de reissom.
- Bij annulering vanaf 35 dagen (inclusief) tot 25 dagen (exclusief) voor vertrek: 85% van de reissom.
- Bij annulering vanaf 25 dagen (inclusief) tot 15 dagen (exclusief) voor vertrek: 90% van de reissom.
- Bij annulering vanaf 15 dagen (inclusief) tot de dag van vertrek (exclusief) voor vertrek: 95% van de reissom.
- Bij annulering op de vertrekdag of later: de volledige reissom.

CTA Blok_Friendship_Hilde
Wij staan voor u klaar
Onze Travel Consultants geven u graag advies

Neem contact met ons op voor meer informatie over onze riviercruises en onze luxe hotelschepen.

 

Bel +31 (0)88 - 13 07 300
Brochure Friendship Cruises kerst en data 2024_490x735
Luxe brochure
De mooiste riviercruises in Europa en wereldwijd
  • Ruim 100 pagina's cruise-inspiratie
  • 5-sterren luxe hotelschepen
  • Gratis bij u thuisbezorgd 
Brochure aanvragen

Vergelijkbare reizen

Bekijk ook onze andere luxe riviercruises